yarro 13.06.05, 22:54 www.retsat1.com.pl/georaf/Stare/53.jpg Czy ktoś kojarzy w ktorym miejscu Pabianickiej znajdował się ów budynek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasam Re: Kino MUZA 13.06.05, 22:58 Na wprost bodajże ul. Zjednoczenia Do czasu budowania tam drugiej nitki ul. Pabianickiej pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Kino MUZA IP: 193.151.115.* 13.06.05, 23:40 ładny budynek, surowy i prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Kino MUZA 14.06.05, 00:19 Dziękuję. Czyli spotkał to kino ten sam los, co restaurację (kawiarnię?) "Lotniczą" (?) ... a może to w tymże budynku była? Odpowiedz Link Zgłoś
oja83 Re: Kino MUSE przy Breslauerstrasse (Pabianicka) 14.06.05, 12:37 to było na odcinku pomiędzy Gombrowicza a Zjednoczenia tylko,że po drugiej stronie.Kino działało do ok.1992 roku.Przez kilka miesięcy był tam kościół- siedziba parafii z Sopockiej. Dzięki za fotkę-chodziłam tam kiedyś na bajki-najczęściej puszczano Muminki... Odpowiedz Link Zgłoś
oja83 Re: Kino MUSE przy Breslauerstrasse (Pabianicka) 14.06.05, 12:38 czy masz jeszcze inne fotki starej Rudy? Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Kino MUSE przy Breslauerstrasse (Pabianicka) 15.06.05, 16:15 Budynek ten stał prawie na wprost dzisiejszej ulicy Gombrowicza. Stał ten budynek do lat 90tych ubiegłego wieku. Na zdjeciu nie ma jesczce drzew jakie rosły wzdłuż torowiska. Te drzewa są nawet do tej pory właśnie wzdłuż torowiska. Na zdjęciu za kinem był dom mieszkalny i dalej taki biały niski to restauracja Lotnicza (mam w garażu oryginalną tablicę z tej restauracji) a za nią ogródek, i skrzyżowanie z Ewangelicką. Jeszcze w połowie lat 80 tych chodziełm w moją córką na poranki do kina Muza. Później zrobiono w nim jakąś hurtownię, następnie dyskotekę, a później uwaga uwaga kościół. Później rozebrano wszystkie budynki po tej stronie ulicy Pabianickiej gdy ją poszerzano. Mam chyba kilka zdjątek z tego fragmentu i jak znajdę to się zgłoszę bo teraz nie mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gała Re: Kino MUSE przy Breslauerstrasse (Pabianicka) IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 22:13 Jest to kino Muza, a znajdowało się w miejscu, gdzie obecnie od kilku lat trwa budowa nowego kościołu-obok ulicy Sopockiej Odpowiedz Link Zgłoś