ixtlilto 18.06.05, 14:53 Dziś w jednym z super-himermarketów widziałam promocję sera analogowego. Nie wiem skąd pomysł na taką nazwę; ale przyznacie, że brzmi dość dziwnie :) Zwłaszcza że raczej sary nie mają odpowiedników cyfrowych :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
major.bien Re: Ser analogowy 18.06.05, 15:28 Nazwa nie jest dziwna. Pogooglaj sobie nt analogowej żywności. Ten ser analog co go widziałaś w Tesco za 9,99 to jest ser tylko z nazwy. Żywność analogowa to wymysł amerykański. Zaczęło się od sera, który był najdroższym składnikiem pizzy. Aby obniżyć koszty chemicy i inni magicy zaczęli kombinować jak stworzyć coś co będzie wyglądem i smakiem przypominało ser. I udało się. Nazywa się to ser analog. W Polsce też trwają badania nad żywnością analogową.Chyba w Lublinie pracują nad serem białym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Ser analogowy IP: 195.69.82.* 18.06.05, 16:54 Analogowy to powinien byc ten zwykly, a ta podroba - cyfrowy. Zreszta - byl juz kiedys ser samoprzylepny, to czemu nie analogowy? Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Ser analogowy 19.06.05, 11:46 <A HREF="http://tiny.pl/h65m"> Analog Cheese</A> Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Ser analogowy 19.06.05, 11:48 Ouppss.. Czyzbym cos zepsul? No to polecim analogowo :) Substitute and Imitation Cheeses Substitute and imitation cheese are commonly called ?analog? cheese. These cheeses use casein, a milk by-product and vegetable oil in place of milk solids. They offer functional advantages as well as cost savings. Substitute cheese is nutritionally equivalent to the natural or process cheese, for which it substitutes. Imitation cheese is identical to substitute except it is not nutritionally equivalent. Zrodlo: Schreiber Foods Odpowiedz Link Zgłoś
catinka1 Re: Ser analogowy 19.06.05, 11:55 kupiłam kiedyś w TESCO, spróbowałam, nawet moje dzieci, które żółty ser uwielbiają, a grzanki jeszcze bardziej kategorycznie odmówiły jedzenia(na gorąco jest jeszcze gorszy), NIE POLECAM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_smokow Re: Ser analogowy 19.06.05, 11:59 A wyrób czekoladoanalogowy był hitem już całe lata temu... W chrząszczu:) ciągle do dostania! Odpowiedz Link Zgłoś