Dodaj do ulubionych

Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikacją...

IP: *.toya.net.pl 29.06.05, 16:42
ZABRAĆ RADNYM SŁUŻBOWE SAMOCHODY I PRZYWILEJE, NIECH PŁACĄ RAZEM ZNAMI ZA
PRZEJAŻDŻKĘ SUPER BEZPIECZNYMI I ZADBANYMI ŚRODKAMI KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ
(MPK), MOŻE WTEDY ZMĄDRZĘJĄ
Obserwuj wątek
    • peterrek Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac 29.06.05, 16:56
      A ja proponuje zwolnić kolejne grupy społeczne z obowiązku kasowania biletu,
      wtedy na pewno wpływy z biletów będą wyższe.
      PS Urzekła mnie postawa SLD i Samoobrony, jak oni się troszczą o
      najbiedniejszych, piękna postawa radnych, aż sie wzruszyłem ;]
      • Gość: Hiki Ja również się wzruszyłem IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.06.05, 00:14
        ja również się wzruszyłem postawą LPR, która tak dba o dobro najbiedniejszych rodzin - podwyższając im ceny za bilety...
    • Gość: Enio Niech dupki porównają ceny i zarobki z Warszawą IP: *.toya.net.pl 29.06.05, 16:56
      Tam więcej zarabiają i mniej płacą za bilety.Tam ma kto walczyć za mieszkańców
      o dopłaty z budżetu,nasi osłowie i premierzy dbają tylko o przyciemnione szyby
      dla siebie a powinni mieć raczej zakratowane.
      • aron2004 Re: Niech dupki porównają ceny i zarobki z Warsza 30.06.05, 14:18
        > Tam więcej zarabiają i mniej płacą za bilety

Warszawie cały naród buduje metro, to i bilety mogą być tańsze
    • barracuda7110 Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac 29.06.05, 17:26
      Skurw***o! Ech... pomyśleć, że w Portugalii opłacało mi się dojeżdżać taryfą na
      uczelnię.
      • Gość: b57 Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:11
        barracuda, nie martw się - za rok osiągniemy ten poziom! 10 zł za przystanek -
        pasuje? a taryfa 20 za całą trasę. i wszystko gra!!
    • Gość: gonia Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.rev.vline.pl 29.06.05, 18:11
      skandal!!! gdzie ci ludzie maja glowy? powinni obowiazkowo jezdzic do pracy
      mpk, a wtedy na pewno zmieniliby zdanie!
      czy zima czy latem w mpk jest syf! brud, zolwie tempo, niepunktualnosc!
      tylko mnie to utwierdza w przekonaniu ze w Lodzi nie wydarzy sie nic dobrego!
      dziekuje, moje wyzsze wyksztalcenie poswiece innemu miastu i krajowi!
      miasto bogaczy, he!
    • Gość: Kaazam Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.not-set-yet.ntli.net 29.06.05, 18:23
      Sku..ele!!!
    • Gość: ajc Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:27
      Będą mieli dodatkowe finanse na podniesienie zarządowi uposażenia oraz na
      dodatkowe premie, może po 100 tysięcy zł, bo 40 lub 50 tys. zł to za mało.
      Pasażer otrzyma za to ten sam syf co do tej pory ale za to zmaleje bezrobocie w
      Łodzi bo zatrudni dodatkowo armię kanarów.
    • evonka Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac 29.06.05, 18:35
      ..jak to łatwo sobie tak decydować jak się dupcię wozi samochodzikiem, a za
      bilety się nie płaci..
    • Gość: kowal971 Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:31
      podniesli bo sami nie jezdza mpk tabor jaki jest kazdy widzi rozklad jazdy nie
      lepszy a i firmom sprawdzajacym niczego nie brakuje i czemu sie dziwic przeciez
      ŁODZ to takie bogate miasto radni-rozgonic to towarzystwo
    • Gość: magnus Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.toya.net.pl 29.06.05, 20:09
      to chyba podwyzka, coby wkoncu zezlomowac ten tabor...cityrunnerem sie wszedzie
      nie dojedzie:)...nawet gdyby akurat byl sprawny :)
      • ventlan Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac 08.07.05, 13:29
        Gość portalu: magnus napisał(a):

> to chyba podwyzka, coby wkoncu zezlomowac ten tabor...cityrunnerem sie
        > wszedzie nie dojedzie:)...nawet gdyby akurat byl sprawny :)

Powiedzial bym bardziej: "nawet gdyby akurat byl w Lodzi"
    • Gość: Pius_XII_Pacelli Kropiwnicki - przejazdy TACZKĄ w dwa kundle !!!! IP: *.cm.umk.pl 29.06.05, 20:13
    • jacek2216 Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac 29.06.05, 20:34
      Bezczelne złodziejstwo.
    • Gość: axem Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 20:39
      no to chyba zamiast zysków zapewnili sobie straty.. ja już dawno zrezygnowałem
      z usług MPK bo były one nieopłacalne, tramwaje się spóźniały, a ja razem z nimi
      na zjęcia. W dodatku zimą zimno, brudno, wszystko hałasuje(Czasem wystarczy
      wkręcić jedną śrubę i będzie ciszej, ale nie ma sie tym kto zająć..). Proponuję
      jednodniową wycieczę dla radnych, zarządu MPK, i innych związanych z tym
      przestarzałym pseudo transportem do Warszawy, tam wiadomo za co się płaci.
    • Gość: karolewianin Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:24
      Hurrrrraaaaa Wreszcie ta biedota ne bedzie jezdzic i bedzie luzniej w
      autobusach... (sic!)
      • mara-kuja Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac 29.06.05, 22:20
        Zaoszczędzę na migawkach i kupię bilet ... do innego kraju!!!
      • yavorius Tak sobie tłumacz 30.06.05, 08:33
        Będą jeździć, tylko że na gapę...
    • Gość: warszawiak Fajne macie w Łodzi podwyżki :-) IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 23:54
      "Bilet 3-dniowy kosztuje teraz 24 zł po podwyżce 20 zł"- dużo bym dał, by w
      całej Polsce były takie podwyżki, jak u Was w Łodzi :-).
      • Gość: ctn Re: Warszawiak, zmieniłeś płeć? IP: *.toya.net.pl 30.06.05, 00:08
    • Gość: Hiki Podwyżka spoko, tylko klimę zainstalujcie w IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.06.05, 00:25
      CityRunnerze, bo w lato to smród w nim potworny. O innych tramwajach to już nie wspomnę, bo tam nie ma sensu zakładać - i tak będzie śmierdziało...
    • Gość: Wkurw....y Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.lze.lodz.pl 30.06.05, 07:15
      Oświadczam, że od dzisiaj zaczynam jeździć "na gapę". K....a - jedno z
      najbiedniejszych miast w Polsce ma najdroższą komunikację.
    • Gość: mm teraz 24 zł po podwyżce 20 zł IP: *.astral.lodz.pl 30.06.05, 08:08
      "Bilet 3-dniowy kosztuje teraz 24 zł po podwyżce 20 zł"

może i inne podwyżki w tę stronę ;-) ?
    • Gość: PS Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.cns.net.pl 30.06.05, 08:43
      Przecież spółka osiąga dobre wyniki a prezesi mieli dostać nagrody. To o co w
      tym wszystkim chodzi?????
    • al_ Spokojnie... 30.06.05, 08:46
      już niedługo będzie się bardziej opłacało jechać taksówką w 4 osoby do pracy
      niż korzystając z mpk... Bo jak można płacić tyle kasy za 10 minut jazdy??!!
      • gray Re: Spokojnie... 30.06.05, 09:00

a raczej za 5 minut jazdy i 5 minut stania :|
        • al_ Re: Spokojnie... 30.06.05, 09:09
          i to te pierwsze 5 minut przy dobrych wiatrach... Bo np. na kilińskiego
          proporcja wynosi: 1 min jazdy - 9 minut stania :D
    • Gość: b57 Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:15
      a ja proponuję zrobić przez całe lato co tydzień dzeń bez mpk! począwszy od
      dnia wprowadzenia podwyżki - są rowery, są sąsiedzi którzxy pojedynczo jeżdżą
      do pracy samochodami. to jest NASZE MIASTO I niestety nasi radni. ogłaszam
      bojkot MPK......tylko czy nie zrobią biletów po 5 zł?
      • yavorius Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac 30.06.05, 09:19
        Gość portalu: b57 napisał(a):

> a ja proponuję zrobić przez całe lato co tydzień dzeń bez mpk!

Dokładnie to samo pomyślałem :-), chodzi o to, aby MPK zrozumiało prostą
        zasadę. Bilet za 0 zł - wpływ do kasy 0 zł; 10 zł - wpływ do kasy 0 zł. Ot,
        krzywa Leffera...
        • Gość: mihhes Re: Radni podnieśli opłaty za przejazdy komunikac IP: *.lodz.mm.pl 08.07.05, 13:50
          ja już dawno przestałem korzystać z MPK i chodze pieszo lub jak dalej to rowerem
    • Gość: Ł.Kal. Re: ja tego nie kumam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:06
      Bilet 3-dniowy kosztuje teraz 24 zł po podwyżce 20 zł (ulgowy 10 zł)

Bilet 7- dniowy 40 zł 30 zł (ulgowy 15 zł)

O co tu chodzi , bo kurdystan, ja tego trochę nie rozumię....
      • michal.ch Re: ja tego nie kumam 30.06.05, 15:45
        Proste. Podnieśli ceny popularnych biletów, a obniżyli tych najtrudniej
        dostępnych, których w kiosku nie kupisz.
    • Gość: Długi Re: 6 razy tramwaj stanie i wysiadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:08
      Za 1,7 10-minut to króciutko, 6 razy tramwaj stanie i wysiadanie. Mogli by dać
      10 przystanków, czyli 15 minut za 1,8.
    • Gość: SW Plaga kanarow IP: 212.51.196.* 30.06.05, 10:15
      Wyroilo sie tyle kanarow, ze stanowia znaczacy procent pasazerow. Na szesciu
      pasazerow w 69 2-oje kanarow. Udaja wygladem studentow, lub emerytow w srednim
      wieku ;-). W ciagu 1,5 dnia kontrolowali mnie TRZY razy!
      • brite Może pikietę jakąś zrobić? 30.06.05, 10:51
        Pasażerowie powinni zebrać się tłumnie pod UM i kazać odszczekać radnym tę decyzję.

Albo przesiąść się na hulajnogi.
        Nie będę miał wyjścia - płacenie ponad 50 zł za przyjemność jazdy przez miesiąc
        wadliwą "trójką" to przegięcie.

Coś niechlujnie wklejony cennik w tym artykule - zapewne zgubiło się oryginalne
        formatowanie. Sama znajomość skrótów ctrl+c i ctrl+v nie zawsze wystarcza!
      • Gość: studentinka Re: Plaga kanarow IP: *.toya.net.pl 30.06.05, 13:44
        to jest nic,jechalam z politechniki 15 i bylo dwoch niemilych panow i
        skontrolowali mi bilet,przesiadlam sie do 9 i tych dwoch(ci sami co minute lub 2
        wczesniej)wsiedli za mna i ZNOWU sprawdzili mi bilet, ech nie ma jak komunikacja
        miejska
        • yavorius TO STRASZNE!!!! 30.06.05, 13:45
          Kontrolują - źle. Nie kontrolują - też źle...
    • Gość: ktoś tam Droga Gazeto, a co z... IP: *.retsat1.com.pl 30.06.05, 10:46
      biletami 120 minutowymi, 24 godzinnymi i taryfami nocnymi, pytam się?
      To się nazywa dobra informacja!!!

> Bilet 3-dniowy kosztuje teraz 24 zł po podwyżce 20 zł (ulgowy 10 zł)
      > Bilet 7- dniowy 40 zł 30 zł (ulgowy 15 zł)
      Tak na marginesie zmiana ceny z 24 na 20 czy z 40 na 30 to nie jest podwyżka - upadamy coraz niżej.

Ot, cała Gazeta - niekompletne informacje, błędy logiczne, dobrze, że nie ma chociaż ortograficznych jak to się już zdarzało.
      • Gość: ktoś tam Re: Droga Gazeto, a co z... IP: *.retsat1.com.pl 30.06.05, 12:13
        jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała (ze względu na to, że dzisiaj opuszczam Łódź) - co z opłatami za bagaż?
        • Gość: literka m ale piep... drodzy forumowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:16
          jesli nawet przyjac, ze GW "zamienila miejscem" podwyzke 3 dniowego biletu, to
          to co mozna wyczytac z nowego cennika jest jak najbardziej rozsadne i zgodne z
          tym co jest na swiecie.
          wszedzie promuje sie tych, ktorzy zawieraja umowy na przewoz na dlugi czas,
          czyli prosciej mowic kupuja bilety miesieczne lub 30 dniowe. Chrzaniacy glupoty
          o jezdzenie taxi do pracy niech laskawie zauwaza, ze jesli uzywaja migawek, nic
          im sie nie zmienilo. Podwyzki cen DOTYCZA tylko i wylacznie tych, ktorzy jezdza
          sporadycznie i korzystaja z biletow !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka