Dodaj do ulubionych

Chyba żaden z forumowiczów nie kupuje w MediaMarkt

01.07.05, 10:18
Czy może się mylę??
Obserwuj wątek
    • orientman Re: Chyba żaden z forumowiczów nie kupuje w Media 01.07.05, 10:37
      Ja kupuje.. A co?
    • Gość: dziadek76 Re: Chyba żaden z forumowiczów nie kupuje w Media IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 01.07.05, 10:41
      No niestety dałem się nabrać na kupno telewizora LCD. Po zainstalowaniu w domu
      nie podobał nam się obraz 16:9 więc chciałem go zwrócić lecz w MM się nie
      zgodzili na zwrot tylko na wymianę na inny sprzęt o wartości zakupu tego TV.
      Wybrałem więc TV tradycyjny ,kino domowe i nagrywarkę DVDR wszystko marki
      Philips.W sumie po około 3 godz. odtwarzania zablokowała się szuflada w
      nagrywarce więc zaniosłem ją w ramach gwarancji do M-M aby usunąć
      uszkodzenie.Powiedziano mi, że naprawa potrwa okołO 3 tygodni. No i teraz już
      wiem napewno, że MEDIA-MARKT JEST DLA IDIOTÓW. Nie kupię tam już nawet żarówki!
    • Gość: marcin Re: Chyba żaden z forumowiczów nie kupuje w Media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:45
      mylisz się
    • uerbe Czasem coś tam kupię... 01.07.05, 11:37
      ... a co?
      • yavorius ojejku, czemu pytacie "a co"? 01.07.05, 11:40
        Chodzi przecież pewnie o małą prowokację, pt. "Media Markt - nie dla
        idiotów", "forumowicze tam pewnie nie kupują" -> ergo "forumowicze są
        idiotami". Więc nie karmimy trolla:)
        • uerbe A co 01.07.05, 11:45
          mi zrobi nazwanie mnie idiotą?
          • yavorius nie wiem /naprawdęniewiem! 01.07.05, 11:49
        • Gość: Ciekawe... A pokombinuj inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:57
          yavorius napisał:

> Chodzi przecież pewnie o małą prowokację, pt. "Media Markt - nie dla
          > idiotów", "forumowicze tam pewnie nie kupują" -> ergo "forumowicze są
          > idiotami". Więc nie karmimy trolla:)

A nie dopuszczasz do siebie myśli, że ktoś może naprawdę uważać, że jesteś
          idiotą?
          • yavorius Dopuszczam 01.07.05, 13:59
            Ale zdanie takich tchórzy jak ty mnie wali.
            • Gość: Nauczycielka Re: Dopuszczam IP: *.toya.net.pl 01.07.05, 16:59
              yavorius napisał:

> Ale zdanie takich tchórzy jak ty mnie wali.

Piękna polszczyzna.
              • uerbe Wyczuwam sarkazm 03.07.05, 09:23
                Gość portalu: Nauczycielka napisał(a):

> > Ale zdanie takich tchórzy jak ty mnie wali.

> Piękna polszczyzna.

Jakieś zastrzeżenia? My, uer, chętnie posłuchamy...
          • uerbe inaczej raczej... 01.07.05, 14:00
            Gość portalu: Ciekawe... napisał(a):

> A nie dopuszczasz do siebie myśli, że ktoś może naprawdę uważać, że jesteś
            > idiotą?

Ja nie tyle dopuszczam co wiem, co wcale nie stoi w sprzeczności z tym, że jest
            mi to bardzo wszystko jedno.
    • Gość: STUDI Odradzam IP: *.prokom.pl 01.07.05, 11:45
      Drożyzna, tandeta i chamstwo. Nic dodać nic ując.
      • cassani Re: Odradzam 01.07.05, 13:24
        drożyzna - tak
        chamstwo - tak
        tandeta - nie, bo towar taki sam jak wszędzie indziej.
        • Gość: STUDI Re: Odradzam IP: *.prokom.pl 01.07.05, 13:55
          W przypadku komputerów najgorszy syf....
          Tzw. cwaniaczki co to się sprzedać wcześniej nie udały.

Tandetne pseudo kina domowe z jakimic piszczłaeczkami bo głosmnikami tego nazwać
          nie można. Tylko tandetna masówka, brak soldnego jakościowo sprzętu.
          • cassani Re: Odradzam 01.07.05, 14:01
            kompy - nie wiem, bo wystrzegam kupowania sie w wielkich sklepach, wole
            małe "warsztaciki", gdzie jak cos nawali zawsze można pogadac z człowiekiem, a
            nie wypełnić jakąś ankiete gwarancyjną i czekać 2 tygodnie aż oddadza komputer.
            • Gość: STUDI Re: Odradzam IP: *.prokom.pl 01.07.05, 14:33
              Wiele sklepó mnie wq***. Mam kasę, chce zostawić sporo gotówki, biore oferte i
              okazuje żę nic z niej nie dostanę Sprzedawca wymysła że mam czekac ileś dni to
              moż skąs to ściągną bo przecież tego nikt niema....

Nie wiem czy istnieje jeszcze hurtownia Lucky-Star na Łąkowej. Tam mogłem od
              ręki kupić wsio. Bez problemu to co ponoć jest nie do dostania według większości
              salonów komputeróoych w Łodzi. Na dodatek sporo, sporo taniej. Jeśli tak to
              szczerze polecam. Polecam unikać wszelkich salonów komputerowych na Pietrynie.
              • yavorius Lucky Star [link] 01.07.05, 14:43
                www.lucky-star.com.pl/
                • Gość: STUDI Re: Lucky Star [link] IP: *.prokom.pl 01.07.05, 14:45
                  No to OK. Widać że porządna hurtownia i sklep nadal funkcjonuje w Łodzi.
                  Trudno znaleźć w ich ofercie coś co akurat braknie jak pójdziesz kupić.
                  • Gość: Jeep Wrangler Re: Lucky Star [link] IP: *.toya.net.pl 01.07.05, 17:10
                    Ale słaby sprzęt mają.
                    Brak cyfrowych aparatów dobrej klasy.
                    Kamery cyfrowe też takie samo badziewie jak Media Markt.
                    Żadna rewelacja.
                    A i ceny niekonkurencyjne.
                    • Gość: STUDI Re: Lucky Star [link] IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.07.05, 20:17
                      Niekonkurencyjne?
                      aparatów cyfrowych z reguły ioe kupuje się w hurtowni komputerowej.
                      Ja kupując komputer (i875, P4 3GHz, 1024MB RAM, 320 GH HDDSATA) zaoszczędziłęm
                      u nich ponad 1000 PLN w stosunku do salonów komputerowych na Pietrynie.
                      Nie mówiąc o tmy, że tam tlyko jedynie mogłe pojśc wyjać kaśe i wszystko co
                      chciałem nabyć. Nigdzie indziej na Piotkrowskiej nibyło to możliwe. Musiałbym
                      mininim 10 dni czekać na odbiór wszystkic podzespołów.

A jak zobaczyłem badziew jaki wciskaja w Media Markt to od razu każdemu
                      odradzam.
                      • Gość: Wrangler Re: Lucky Star [link] IP: *.toya.net.pl 03.07.05, 22:30
                        w stosunku do sklepów na Piotrkowskiej

to tak

ale i tak są drodzy
              • cassani Re: Odradzam 01.07.05, 15:05
                ja polecam GIGA3 na Wschodniej tuż przy Narutowicza (pierwsza brama po prawo).
                Sa w porządku i nie zdzdierają.
                • Gość: STUDI Re: Odradzam IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.07.05, 20:19
                  Dla mnie istotne jest żczy kupując coś lepszego nie musze czekac tygodniami ąz
                  łaskawie sprowadzą. Jak można płacąc gotówką i to dużo, słyszeć że muszę na
                  towar czekać kilka dni? Albo żeby mi próbowali wciskać jakieś g. tl;yok
                  dlatrego że akurast tlyko to jedynie mają w sklepie.
    • Gość: 122$ Re: Chyba żaden z forumowiczów nie kupuje w Media IP: *.piotrkow.net.pl 02.07.05, 16:02
      hahaha... "cienka aluzja" ;)

Media Markt - nie dla idiotów :D
      • camelot Re: Chyba żaden z forumowiczów nie kupuje w Media 02.07.05, 16:34
        Ja kupuje to co mi pasuje w MM. Wbrew powszechnej opinii kupiłem też tam kompa
        i mimo iż upłynęło już ponad 1,5 roku żadnym z nim nie miałem problemów
        sprzętowych. Awarie systemu i inne tego typu sprawy zdarzaja się ale jako
        informatyk daje sobie z nimi radę. Moja córka kupiła we wrzesniu ubiegłego roku
        kompa ful wypas w niby dobrej firmie na Piotrkowskiej w rejonie Roosvelta i już
        bylismy cztery razy w serwisie (3 razy wymiana zasilacza + 1 raz wymiana
        wentylatora). Kupiłem już w MM parę urządzeń i nigdy nie miałem z nimi
        problemów. Czy uważacie że np. Philips produkuje gorszy sprzęt dla MM a lepszy
        dla innych??? Wielu z Was chcąc zaoszczędzić parę złotych kusi się na sprzęt
        dobrej firmy a już dodatki np. głośniki kupuje badziewie a później narzeka na
        MM. Już dawno pewni sławni ekonomiści amerykańscy stwierdzili, że biedny
        człowiek powinien kupować towar dobrej marki i droższy ponieważ nie stać go na
        częstszą wymianę towaru czy ponosić koszty napraw.
    • Gość: NIE KUPUJĄ Re: Chyba żaden z forumowiczów nie kupuje w Media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:53
      Na pewno żaden z forumowiczów nie kupuje w Media Markt, bo Media Markt nie jest
      dla IDIOTÓW!
    • the_elviz Kupiłem: 02.07.05, 23:03
      Monitor, drukarkę, nagrywarkę DVD, myszki, kiedyś CD-R-y, Licencję Win XP,
      szczoteczkę Braun, Filtry do wody i jeszcze kilka rzeczy - szczególnie gdy
      można na 15 rat bez oprocentowania. Daję tylko dowód osobisty i nic mi nie
      doliczają nawet ubezpieczenia. Dlaczego mam więc nie kupić??? Nie wszystkie
      rzeczy są u nich złe i są osoby w obsłudze, co potrafią doradzić.
      • Gość: teżkupiliśmy Re: Kupiłem: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:34
        kamere cyfrową-psuje sie non stop, choć JVS to niby nie taka zła firma,
        oddawali na gwarancji po naprawie to samo i tak kilanaście razy :(( nie
        jesteśmy zadowoleni ani z kamery, ani z obsługi gwarancyjnej
    • danwar1 Re: Chyba żaden z forumowiczów nie kupuje w Media 04.07.05, 12:53
      powinni tego zabronić ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka