Dodaj do ulubionych

autobus linii 65 - pytanie do Łodzian

14.07.05, 10:10
Witam!

Potrzebuję dostać się z dworca Łodz Kaliska na Radogoszcz Wschod (ul. Tatarakowa). Wiem, że na Radogoszcz jezdzi autobus 65. Tylko nie wiem dokladnie, gdzie w okolicy dworca Kaliskiego znajduje się przystanek autobusu 65. Wiem, ze gdzieś przy estakadzie. Może ktoś wytlumaczy, jak szybko znależc ten przystanek po wyjsciu z dworca?
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: autobus linii 65 - pytanie do Łodzian 14.07.05, 10:13
      Wychodzisz z hali dworca (czy też z peronów) i skieruj się na wschód, do alei
      Włókniarzy, ewentualnie zapytaj kogokolwiek:)
      • Gość: magik Re: autobus linii 65 - pytanie do Łodzian IP: *.pl 14.07.05, 11:55
        1. Wychodząc z hali najlepiej iść ze 100m w kierunku południowym (inaczej się
        nie da - wiadomo nasypy z torami).
        2. Następnie pod wiaduktem kolejowym w kier. zachodnim (UWAGA - nie pchaj się
        do przystanków które będziesz widział przed sobą - tam mają przystanki linie
        które Cię na razie nie interesują).
        3. Dalej idziesz prosto wzdłuż jezdni. Po lewej stronie będziesz mijał
        krańcówkę autobudową przy dworcu (to też Cię w tej chwili nie powinno
        interesować).
        4. Przechodzisz al.Włókniarzy na drugą stronę pod estakadą (taki wynalazek po
        którym auta jadą górą w wyniku czego jest mniejszy ruch na skrzyżowaniu które
        przechodzisz).
        5. Po lewej stronie masz upragniony przystanek z którego odjedziesz autobusem
        linii 65 w kierunku radogoszcza Wschód. - UWAGA - możesz wsiąść również w
        pojazd oznaczony 65A jedzie tą samą trasą co 65 (przynajmniej w interesującym
        Cię kierunku).

Życzę powodzenia w podróżowaniu po Naszym ukochanym mieście.
        Sądzę iż pobyt w tym mieście przyniesie wiele miłych wrażeń.
    • Gość: J.S. Re: autobus linii 65 - pytanie do Łodzian IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 14.07.05, 13:31
      Mozesz sobie dokladnie to obejrzec na www.mapa.lodz.pl. Na "toolbarze" w prawym
      gornym rogu jest ikona "MPK" - tam mozesz sobie podejrzec przebieg linii wraz z
      przystankami
      • szaramysza9 Re: dzieki n/t 14.07.05, 15:33
    • Gość: flip Re: autobus linii 65 - pytanie do Łodzian IP: *.p.lodz.pl 14.07.05, 20:30
      Szybko znalezc przystanek? hahaha - chyba nie masz pojecia o Lodzi i
      jej "dworcach"! Jak przyjedziesz to sie zdziwisz...
      • Gość: magik Re: autobus linii 65 - pytanie do Łodzian IP: *.pl 15.07.05, 08:31
        A w innych miastkach (np. Warszawa, Wrocław, itd) jest lepiej?
        Krążysz po mieście i nie wiesz gdzie właściwie jesteś!!!
        Zwłaszcza jak jesteś tam pierwszy raz.
        • Gość: Michał M. Re: autobus linii 65 - pytanie do Łodzian IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 15.07.05, 10:43
          Wyjście z dworca to zawsze wyzwanie. One zdają się być zupełnie oderwane od
          planów i miast, w których się znajdują. Inny świat.

Za każdym razem mam ten sam problem, w każdym miejscu na Ziemi. Wychodzę z
          dworca i muszę zacząć powolne orientowanie planu miasta. Jak dodatkowo jest
          pochmurno, nici z określania kierunków.

Kiedy już znajdę tę samą ulicę na planie i w mieście, wszystko idzie gładko,
          wszędzie trafię.

Najbardziej się męczyłem w Moskwie przy stacji metra Tietriakowskaja żeby
          znaleźć Galerię :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka