Dodaj do ulubionych

Jest grunt pod pięć gwiazdek

IP: *.rev.vline.pl 18.07.05, 20:39
cisza...spokój...
cholera..tylko gdzie mi teraz zrobią przystanek 98 na Retkę???
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: 81.168.184.* 18.07.05, 20:58
      O! To jest piękna wiadomość. Tej nieciekawej oficyny (bo to żadna kamienica,
      tylko dawna oficyna kamienicy przy Piotrkowskiej) już dawno powinno tam nie
      być, a powinien się tam pojawić ciekawy budynek, który wypełni pustkę.

Wielkim niebezpieczeństwem natomiast jest to, jaki on będzie. Po pierwsze grozi
      kolejny koszmarek architektoniczny w stylu Ibisa i Qubusa, czy Galeryi Łódzkiej
      (nieważne, że 5 gwiazdek. niejeden 5gwiazdkowiec straszy obrzydliwą i
      zaniedbaną fasadą zaprojektowaną przez niedouczonego architekta; wymagania
      kategoryzacyjne niewiele mówią o estetyce elewacji)
      No i po drugie warto, by ewentualny inwestor zrozumiał potrzebę odtworzenia
      (stworzenia) tam pierzei - i to aż trzech ulic. To przecież zakończenie deptaka
      na Piotrkowskiej, ważne, reprezentacyjne miejsce. Trzeba bardzo uważać, aby go
      nie popsuć.
      • Gość: łażej Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.retsat1.com.pl 18.07.05, 21:57
        Ciekawe jaki teren obejmie działka przeznaczona pod tę inwestycję, ale wydaje mi
        się, że nie będzie bezpośrednio przylegać do kamienicy z Piotrkowskiej i pałacu
        (zapomniałem kogo) z Kościuszki. Zwłaszcza obecna "pierwsza" kamienica na
        Piotrkowskiej, ze ścianą boczną przerobioną funkcjonalnie na front raczej nie
        doczeka się zasłonięcia.

A co do samej inicjatywy to nie wiem czy to jednak nie za wysokie progi - brak w
        Łodzi 4* a szykuje się 5*. Nie to żebym był przeciw, ale życie chyba może okazać
        się weryfikatorem tych planów.
        • yarro Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 18.07.05, 23:11
          Jeśli mowa jest o 1 ha, to wygladaloby to na prawie całą dzialke w kwadracie
          Mickiewicza-Piotrkowska-al.ZHP-Kościuszki!
          • berger.m Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 16:53
            JUPI! Po prostu super, na reszcie miasto mysli tak, jak powinno, o takich
            sprawach!
          • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:21
            Muszę porównać u dziadka na polu.
            • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:22
              Bo dziadek ma 3ha i 4 morgi
        • cassani Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 08:09
          mi się zdaje że dobrze ze powstanie tam 5* a nie 4*, bo to najlepsza
          lokalizacja w mieście. 4* nie muszą być w aż tak reprezentacyjnym miejscu. Oby
          tylko nie postawili jakiegoś ohydztwa.
      • Gość: belyall Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: 194.204.164.* 21.07.05, 13:30
        > Wielkim niebezpieczeństwem natomiast jest to, jaki on będzie. Po pierwsze grozi
        > kolejny koszmarek architektoniczny w stylu Ibisa i Qubusa, czy Galeryi Łódzkiej

Tak w Krakowie pod Wawelem wystawiono 5* hotel znanej sieci i obecnie to
        największa zakała w centrum miasta.
    • Gość: ormowiec Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 07:32
      fajnie by było gdyby wypaliła ta inwestycja, to naprawde świetny pomysł. oby nie
      skończyło się tylko tak jak z Borowieckim vel Szkieletorem...
    • Gość: beny Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: 212.191.200.* 19.07.05, 09:39
      będziesz jeździł tramwajem...:)
      a i tak najczęściej jeździsz 12
      pozdro
      • Gość: kasia Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 19.07.05, 09:50
        Starch tylko pomysleć jaka wspaniali architekci zrobią fasadę tego budynku.
        Moim zdaniem powinna nawiązwać do pięknych kamienic Piotrkowiskiej i być jej
        przedłużeniem.

Bo na przykład taki nowiutki budynek Warty przy pietrynie- świtnie że Warta
        wyremontowała piękny pałacyk, ale ta część nowa do niego dobudowana totalnie
        nie pasuje do zabytkowej fasady. I to szkło z boku-fujjjjjjjjj
        • cassani Warta - czy ja wiem 19.07.05, 10:14
          ten narożnik ze szkła jest zbyt wyeksponowany, ale bo aż tak bardzo nie rzuca
          sie w oczy.
          • Gość: belyall Re: Warta - czy ja wiem IP: 194.204.164.* 21.07.05, 13:34
            > ten narożnik ze szkła jest zbyt wyeksponowany, ale bo aż tak bardzo nie rzuca
            > sie w oczy.

Na wspomnianym narożniku źle został zaplanowany wykusz.
        • topjes Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 11:49
          > Bo na przykład taki nowiutki budynek Warty przy pietrynie- świtnie że Warta
          > wyremontowała piękny pałacyk, ale ta część nowa do niego dobudowana totalnie
          > nie pasuje do zabytkowej fasady. I to szkło z boku-fujjjjjjjjj

A jak dla mnie to piękne połączenie nowego ze starym. Nowa część budynku jest
          bardzo udana.

pzdr
          topjes
        • rokko Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 22:05
          A jak miala wygladac? Jak imitacja starej zabudowy?
          Bardzo zgrabna stylizacja na kamienice przy zachowaniu nowoczesnego wygladu.
        • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 18:57
          Daj już se spokój z tymi pięknymi kamienicami. Czy nie rozumiecie że czas na
          nową jakość? czas najwyższy. nie będzie postępu bez tego. co do kamienic to
          zadbajmy o to co jest a nie stawiajmy "nowe". Każde pokolenie ma swój czas"
          • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 18:59
            To było do Kasi
    • Gość: alik Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:46
      Nie jestem przekonana do pmysłu aby na rogu skrzyżowania Mickiewicza i Piotrkowskiej stawiać wielki hotel i boję się że powstanie następne plastikowe pudło zamknięte dla miasta i jego mieszkańców, a jest to miejsce rzeczywiście atrakcjne i ważne w samej strukturze łodzi, miejsce powinno być swego rodzaju bramą , podkreślinikiem ważnej pewnie dla wszystkich Łodzian ulicy Piotrkowskiej.
      • Gość: lodzianin Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:25
        czy jest sens budowac nowy hotel gdy nowe i stare swieca pustkami a tu jeszcze
        u lgi itp ten budynek dopiero byl remontowany nowe okna widac z daleka parking
        ksiegarnia to wszystko ma byc zlikwidowane przeciez jest tyle miejsc w ktorych
        nowobogaccy moga sie zabawiac musza tu w samym centrum
        • Gość: starobiednicki Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:35
          przegonić ich na Ceglaną albo chociaż na Wschodnia.
          • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:04
            Proponuję Hiltona na Abramce
        • Gość: łażej Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.retsat1.com.pl 19.07.05, 13:49
          A skąd masz informację, że istniejące obecnie w Łodzi hotele świecą pustkami?
        • topjes Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 14:23
          > czy jest sens budowac nowy hotel gdy nowe i stare swieca pustkami

?? AFAIK taki np. Ibis Łódź ma największe obłożenie w polskiej sieci Ibisa.

pzdr
          topjes
          • Gość: Ja Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: 81.168.184.* 19.07.05, 22:42
            I jest najdroższym po warszawskich (nawet w Krakowie taniej). Raczej hoteli w
            Łodzi nie mamy w nadmiarze, a już na pewno nie wyższego standardu. Warto też
            przypomnieć, że wkrótce czwartych gwiazdek doczekać się mają Centrum i Grand.

A co do estetyki działki. Z całym szacunkiem, ale parking, plastikowe okna i
            pozbawiona detali oficyna robiąca za frontową kamienicę to nie jest szczyt
            urodu. Z pewnością miejsce to potrzebuje zabudowania. Jedyny problem - aby
            miało to więcej wspólnego z budynkiem, a mniej z budą.
      • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:01
        No, no. Brama na Piotrkowską na rogu Mickiewiczi i Kościucha. Ty masz źle w
        głowie.
        • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:02
          Tym razem to było do alik
          • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:06
            Poza tym alik hotele to mają to dosiebie że są raczej zamknięte dla
            mieszkańców - nie fizycznie oczywiście ale jako miejsca. No chyba że ktoś się z
            kochanką urywa na numerek
    • Gość: mer Za co pięć gwiazdek? - z czym do ludzi? IP: *.toya.net.pl 19.07.05, 09:55
      PIERWSZA GWIAZDKA - za miejsca parkingowe - samochód przyszły gość hotelowy
      będzie mógł postawić na chodniku na Kościuszki, gdzie zaopiekują się nim
      podchmieleni parkingowi albo na Piotrkowskiej gdzie blokadę założy straż miejska,
      DRUGA GWIAZDKA - za widok z okien - na 6 pasm ruchu na Mickiewicza, z rzadką
      okazją oglądania samochodów, których już nie ma w Niemczech, lub węgierskiego
      transportu publicznego z lat 80-tych,
      TRZECIA GWIAZDKA - za bliskość znakomitej kuchni - Chińczycy z budek gotują
      naprawdę smaczne gołębie, zapiekanki spod Centralu też są niczego sobie,
      CZWARTA GWIAZDKA - za bliskość centrów handlowych - zakupy na straganach w
      Centralu to czysta przyjemność, lumpexy na Piotrkowskiej też chętnie przyjmą
      zasobnych klientów,
      PIĄTA GWIAZDKA - za bliskość rozrywek - prostytutki z Kościuszki czy dresiarze z
      Piotrkowskiej zapewnią odpowiednią oprawę dla szacownych gości,
      ZAPRASZAMY!
      • topjes Re: Za co pięć gwiazdek? - z czym do ludzi? 19.07.05, 11:51
        > Piotrkowskiej zapewnią odpowiednią oprawę dla szacownych gości,
        > ZAPRASZAMY!

Szósta gwiazdka dla Ciebie - za bezkresną mądrość płynącą z listu...

topjes
      • Gość: michaŁ Re: Za co pięć gwiazdek? - z czym do ludzi? IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:08
        Gratuluję inwencji, git.
    • Gość: wp Wirtualna partia IP: *.retsat1.com.pl 19.07.05, 10:56
      Oczywiście tak mimo chodem musiała się znaleść w notce informacja o wirtualnej
      partii.pl. W taki właśnie sposób podtrzymuje sie trupa przy życiu - nie ma jej,
      ma pół promila poparcia, a jednak wszędzie się o niej mówi. Pewnie nawet
      księgarnia z parteru tej kamienicy ma więcej sympatyków niż wirtualny twór GW :)
      • Gość: Michał M. Re: Wirtualna partia IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 19.07.05, 15:25
        Żle by się stało, gdyby księgarnie stały się mniej popularne niż partie
        polityczne. To byłby już totalny upadek kraju. Jak w Samoobronie - "Czytać NIE!
        Rządzić TAK!"
    • Gość: Michał M. Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 19.07.05, 15:27
      A ja się do tego budynku przyzwyczaiłem... Trzeba go będzie ofocić nim wyburzą.
      I niech powstanie coś ładnego. I żeby szmaty z reklamami przez lata nie
      zasłaniały szkieletu porzuconej budowli, jak na SW rogu tego samego
      skrzyżowania i na Piotrkowskiej przy Radwańskiej.
    • topjes No i jesteśmy w eurobild.pl 19.07.05, 15:42
      Łódź chce mieć pięć gwiazdek
      Władzom Łodzi zależy na tym, by w mieście powstał pięciogwiazdkowy hotel. Na
      tego typu projekt ma być przeznaczona gminna działka o powierzchni 1 ha i
      budynek przy skrzyżowaniu al. Kościuszki i Mickiewicza, które wkrótce zostaną
      wystawione na sprzedaż.Nieruchomość powinna znaleźć nowego właściciela do końca
      tego roku, by deweloper na początku przyszłego mógł rozpocząć prace. – Zależy
      nam, żeby inwestorem była międzynarodowa sieć hotelowa – powiedział „Gazecie
      Wyborczej” Marek Michalik, wiceprezydent Łodzi. (Źródło: „Gazeta Wyborcza”, Łódź)
    • berger.m Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 16:51
      Super! To miejsce az sie prosi, by stanal tam jakis ladny, reprezentacyjny,
      nowoczesny budynek. Czekam z niecierpliwoscia na projekt. Lodz bedzie
      piekniejsza!
      • camelot Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 18:57
        Powiem krótko miejsce wyjatkowo głupie na hotel, chyba tak jak projektodawca
        TEGO MIEJSCA.
        • topjes Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 19:10
          > Powiem krótko miejsce wyjatkowo głupie na hotel

A możesz powiedzieć "długo" w takim razie? Ja nie rozumiem dlaczego to miejsce
          jest wyjątkowo głupie - mógłbyś to rozwinąć? :)

pzdr
          topjes
        • Gość: za Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: 193.151.115.* 19.07.05, 19:47
          w takim razie na co to miejsce jest 'mądre'?
    • rokko Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 22:07
      No i dobrze.
      Tylko czy tam na pewno wystarczy miejsca na superluksusowy hotel? Ze wszystkim
      czego sie od takiego miejsca oczekuje?
      • camelot Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 22:58
        Dlaczego głupie????? Ktoś wcześniej juz napisał. "Miejsce urokliwe i wyjatkowo
        spokojne" z jednej strony 2x 3 pasma Mickieiwcza, z drugiej strony Kosciuszki,
        obok koszmarne skrzyżowanie Kościuszki i Mickieiwcza, hałasujace tramwaje,
        teren pod hotel za mały, z tyłu pałacyk, brak będzie parkingów nawet jeśli
        wybuduja podziemne, samochody będa stały na ulicy jak przed Grandką,
        znowuwybuuduja cos na siłę i wcisk np. łódzka filharmonia napewno mozna by
        znaleźć dla tego hotelu i filharmonii lepsze cichsze miejsce w centrum łodzi.
        Np. dlaczego nie wybudowano filharmonii tam gdzie położono jakis kamień tzn. w
        rejoniegdzie buduje Philips. Miejsce super dobre, dobry dojazd, dużo miejsc
        parkingowych. Wcisnięto ja zaś pomiędzy czynszówy, bez parkingu bo niby w
        historycznym miejscu. Tam gdzie propnują hotel jest poprostu za mało miejsca
        potrzeba troche rozmachu.
        • topjes Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 23:17
          > "Miejsce urokliwe i wyjatkowo
          > spokojne"

A co to ma do rzeczy??? W ilu hotelach cassani spałeś? Spałeś kiedyś w hotelu np
          przy lotnisku? Przecież w porządnym hotelu tego hałasu nie słychać! W całym
          cywilizowanym świecie najlepsze hotele są w ścisłym centrum - przy najbardziej
          ruchliwym ulicach!

> jednej strony 2x 3 pasma Mickieiwcza, z drugiej strony Kosciuszki,
          > obok koszmarne skrzyżowanie Kościuszki i Mickieiwcza

No i właśnie o to chodzi - ścisłe centrum. Zobacz jak stoi hotel Forum,
          Intercontinental itd w Warszawie. W innych miasta świata jest tak samo.

> , brak będzie parkingów nawet jeśli
          > wybuduja podziemne

Wydaje mi się, że bez podziemnego sie nie obędzie.

> samochody będa stały na ulicy jak przed Grandką,

Fakt, pozostaje kwestia gdzie wcisnąć podjazd pod hotel. Ale to można zrobić od
          Kościuszki albo Piotrkowskiej - nie trzeba wbijać się wcale od Mickiewicza.

> znaleźć dla tego hotelu i filharmonii lepsze cichsze miejsce w centrum łodzi.

Lepsze? Być może. Ale znajdź coś konkretnie - z uregulowanymi kwestiami
          własnościowymi i z chętnym do sprzedaży. Do tego w ścisłym centrum. Tu masz
          działkę na dłoni.
          Po co cichsze - nie wiem - ale o tym już pisałem.

> Np. dlaczego nie wybudowano filharmonii tam gdzie położono jakis kamień tzn. w
          > rejoniegdzie buduje Philips.

Jakiś kamień??? Przecież filharmonia miała być chyba na działce gdzie właśnie
          buduje Philips.

> Miejsce super dobre, dobry dojazd, dużo miejsc
          > parkingowych.

A gdzie tam jest miejsce? Obok Philipsa?

> Tam gdzie propnują hotel jest poprostu za mało miejsca
          > potrzeba troche rozmachu.

Absolutnie nie jest za mało miejsca - to jest wystarczająca działa. Na
          mniejszych buduje się większe hotele niż stanie w Łodzi.

pzdr
          topjes
        • rokko Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 20.07.05, 10:25
          Tez mi sie wydaje, ze ta dzialka jest troche przyciasna. Hotel 5*kowy to nie
          jest to samo co 3*kowy, tylko z wygodniejszymi lozkami...
          W takich obiektach np obowiazkowy jest zadaszony podjazd, oddzielna droga dla
          dostaw, czy wyposazenie w basen. Przepisy reguluja nawet wielkosc hallu
          recepcyjnego minimalna dla danej ilosci gwiazdek. Wiec moze warto znalezc
          miejsce pozwalajace na wiekszy rozmach, zwlaszcza, ze to bedzie jedna z
          wizytowek miasta i to na dlugie lata?
          • Gość: kalosz Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:43
            skoro juz wladze rzucaja sie z takim pomyslem, to nie wyobrazam sobie ze ktos
            nie przeczytal przepisow i narazil miasto po raz kolejny na smiesznosc. mozliwe,
            ze sa w innych miastach hotele ***** na mniejszej powierchni.
        • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:12
          Jakm teren za mały to niech wieżowiec postawią i nie bijcie mnie za tę
          propozycję, kamienicofile. Tak się rozwiążuje problem małego terenu.
          Wielkopowierzchniowe to są stadiony albo hipermarkety. A wy byście chcieli
          parterowy hotel o wymiarach krakowskich błoni?
          • topjes Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 21.07.05, 11:31
            > Jakm teren za mały to niech wieżowiec postawią i nie bijcie mnie za tę
            > propozycję, kamienicofile.

Zdecydowanie tak. Dlaczego nie ma u nas stanąć coś takiego jak stoi w Poznaniu
            (kilka sztuk). W jednym 15-25 kondygnacyjnym budynku są zarówno biura jak i
            hotel oraz centrum konferencyjne.

pzdr
            topjes
          • rokko Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 21.07.05, 14:08
            Najlepszy hotel w miescie to raczej palac powinien przypominac, a nie
            kamienice, czy wiezowiec. ;-) No, ale o ksztalcie i tak ostatecznie zadecyduje
            wlasciciel. Ja trzymam kciuki zeby mu sie udalo. I zeby zmiescil na tej dzialce
            wszystko co taki obiekt miec musi.
            • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 21.07.05, 14:12
              Masz na myśli Pałac Kultury? Nie powiem, byłoby ciekawie... Mnie się podoba
              socrealizm. Ale w oryginalnej skali 1:1 to tam by się nie zmieścił :-)
    • maxxman Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 20.07.05, 20:14
      Pomysl i miejsce bardzo mi sie podobaja, tylko prosze, nie przenosmy nigdzie
      dalego ksiegarni "Litera"!!! Po prostu uwielbiam sperzac czas w kaciku
      psychologiczno-religijnym tej ksiegarni i co sobote regularnie cos kupuje :))))

maxxman
      • Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 21.07.05, 13:16
        Popieram, ja też się do Litery przywiązałem. Fajnie by było gdyby w tym nowym
        hotelu Litera dalej mogła funkcjonować, ale na pewno nie ędzie ich stać na
        czynsz w takim miejscu. Szkoda Litery.
      • Gość: Landscape Sienkiewicza/Piłsudzkiego IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 12:58
        A co tam będzie?Tzn. trochę wcześniej przed Filipsem. Na jekiejś starej
        wizualizacji na stronach UMŁ widziałem kiedyś parking wielopoziomowy w tym
        miejscu.Ale to było wtedy, kiedy BGH bodajże chciał stawiać drugi wieżowiec
        obok błękitnego. Są jakieś plany?
        • Gość: Hindemith Mariott IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 13:34
          Może w końcu dostaniemy coś w skali Mariotta. Ale koniecznie z tarasem
          widokowym na co najmniej 25. piętrze. Łodzianie są spragnieni wieżowców. I
          metra.
          • Gość: Milerek Re: Mariott IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 13:38
            Noo, dobrze kolega mówi, ale zaraz nas wyklną że Warszawę z Łodzi chcemy
            zrobić. Chcemy Łodzi nowoczesnej. Nie kosztem tego co stare, zabytkowe i
            klimatyczne. To też jest potrzebne. Ale jest też miejsce na nowe. Nie wszystko
            co stare jest wartosciowe. Zeby tylko inwestorzy byli.
          • cassani Broń Boże wieżowce. 28.07.05, 15:37
            Łodzianie nie chcą żadnych wieżowców!!! Nie daj Coże tam ktoś wywali wieżowiec!
            Zasłoni całą okolicą i będzie pasował jak co niektóre w W-wce!
            NIGDY!!!!!!!
            • Gość: Jurek Re: Broń Boże wieżowce. IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 15:42
              No i od nowa Polska Ludowa. Zwolennicy i przeciwnicy wysokościowców. Jaką ci
              tam okolicę zasłoni? Ładna tam okolica, nie? Fakt, dużo zieleni :-) Przeciwnicy
              są w o tyle dobrej sytuacji, że nie ma w Łodzi wysokościowców. A zwolennicy
              obracają się niestety w sferze marzeń i wizualizacji.
            • topjes Re: Broń Boże wieżowce. 28.07.05, 22:36
              > Łodzianie nie chcą żadnych wieżowców!!! Nie daj Coże tam ktoś wywali wieżowiec!

Łodzianie chcą, łodzianie nie chcą, łodzianie chcą, łodzianie nie chcą... itd itp
              Ja chcę, Ty nie chcesz - czy tak nie jest bardziej realnie? :)

pzdr
              topjes
          • Gość: roberto Re: Mariott IP: 212.180.147.* 29.07.05, 08:56
            Wiezowce owszem, ale czy na pewno tam? Ta okolica i tak juz sie dusi. Dla kogos
            nieznajacego ukladu uliczek jednokierunkowych w lodzkim centrum, dojechanie
            gdziekolwiek w okolicach Piotrkowskiej to pokonywanie labiryntu...
            Moze czas pomyslec o jakims nowym centrum, gdzie moglyby sie lokowac takie
            inwestycje? Inaczej bedzie tak, ze rozwoj poszczegolnych inwestycji sobie, a
            rozwoj infrastruktury, czy komunikacji sobie...
        • Gość: GinJaL Re: Sienkiewicza/Piłsudzkiego IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 15:28
          Tam nic nie może powstać bo Kościół Jezuitów zasłoni. Ale te ochydne kamienice
          to nadal tam muszą stać, k... mać.
          • Gość: michaŁ Re: Sienkiewicza/Piłsudzkiego IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 15:35
            Tam by się stacja benzynowa przydała. Jak goście do hotelu będą jechać od
            autostrady, to sobie obok auto zatankują.
            • Gość: roberto Re: Sienkiewicza/Piłsudzkiego IP: 212.180.147.* 29.07.05, 08:50
              przeciez zaraz obok sa dwie stacje na Mickiewicza - BP i Esso.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka