Gość: andriusha IP: *.rev.vline.pl 18.07.05, 20:39 cisza...spokój... cholera..tylko gdzie mi teraz zrobią przystanek 98 na Retkę??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: 81.168.184.* 18.07.05, 20:58 O! To jest piękna wiadomość. Tej nieciekawej oficyny (bo to żadna kamienica, tylko dawna oficyna kamienicy przy Piotrkowskiej) już dawno powinno tam nie być, a powinien się tam pojawić ciekawy budynek, który wypełni pustkę. Wielkim niebezpieczeństwem natomiast jest to, jaki on będzie. Po pierwsze grozi kolejny koszmarek architektoniczny w stylu Ibisa i Qubusa, czy Galeryi Łódzkiej (nieważne, że 5 gwiazdek. niejeden 5gwiazdkowiec straszy obrzydliwą i zaniedbaną fasadą zaprojektowaną przez niedouczonego architekta; wymagania kategoryzacyjne niewiele mówią o estetyce elewacji) No i po drugie warto, by ewentualny inwestor zrozumiał potrzebę odtworzenia (stworzenia) tam pierzei - i to aż trzech ulic. To przecież zakończenie deptaka na Piotrkowskiej, ważne, reprezentacyjne miejsce. Trzeba bardzo uważać, aby go nie popsuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.retsat1.com.pl 18.07.05, 21:57 Ciekawe jaki teren obejmie działka przeznaczona pod tę inwestycję, ale wydaje mi się, że nie będzie bezpośrednio przylegać do kamienicy z Piotrkowskiej i pałacu (zapomniałem kogo) z Kościuszki. Zwłaszcza obecna "pierwsza" kamienica na Piotrkowskiej, ze ścianą boczną przerobioną funkcjonalnie na front raczej nie doczeka się zasłonięcia. A co do samej inicjatywy to nie wiem czy to jednak nie za wysokie progi - brak w Łodzi 4* a szykuje się 5*. Nie to żebym był przeciw, ale życie chyba może okazać się weryfikatorem tych planów. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 18.07.05, 23:11 Jeśli mowa jest o 1 ha, to wygladaloby to na prawie całą dzialke w kwadracie Mickiewicza-Piotrkowska-al.ZHP-Kościuszki! Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 16:53 JUPI! Po prostu super, na reszcie miasto mysli tak, jak powinno, o takich sprawach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:21 Muszę porównać u dziadka na polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:22 Bo dziadek ma 3ha i 4 morgi Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 08:09 mi się zdaje że dobrze ze powstanie tam 5* a nie 4*, bo to najlepsza lokalizacja w mieście. 4* nie muszą być w aż tak reprezentacyjnym miejscu. Oby tylko nie postawili jakiegoś ohydztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: 194.204.164.* 21.07.05, 13:30 > Wielkim niebezpieczeństwem natomiast jest to, jaki on będzie. Po pierwsze grozi > kolejny koszmarek architektoniczny w stylu Ibisa i Qubusa, czy Galeryi Łódzkiej Tak w Krakowie pod Wawelem wystawiono 5* hotel znanej sieci i obecnie to największa zakała w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ormowiec Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 07:32 fajnie by było gdyby wypaliła ta inwestycja, to naprawde świetny pomysł. oby nie skończyło się tylko tak jak z Borowieckim vel Szkieletorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: 212.191.200.* 19.07.05, 09:39 będziesz jeździł tramwajem...:) a i tak najczęściej jeździsz 12 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 19.07.05, 09:50 Starch tylko pomysleć jaka wspaniali architekci zrobią fasadę tego budynku. Moim zdaniem powinna nawiązwać do pięknych kamienic Piotrkowiskiej i być jej przedłużeniem. Bo na przykład taki nowiutki budynek Warty przy pietrynie- świtnie że Warta wyremontowała piękny pałacyk, ale ta część nowa do niego dobudowana totalnie nie pasuje do zabytkowej fasady. I to szkło z boku-fujjjjjjjjj Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Warta - czy ja wiem 19.07.05, 10:14 ten narożnik ze szkła jest zbyt wyeksponowany, ale bo aż tak bardzo nie rzuca sie w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: Warta - czy ja wiem IP: 194.204.164.* 21.07.05, 13:34 > ten narożnik ze szkła jest zbyt wyeksponowany, ale bo aż tak bardzo nie rzuca > sie w oczy. Na wspomnianym narożniku źle został zaplanowany wykusz. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 11:49 > Bo na przykład taki nowiutki budynek Warty przy pietrynie- świtnie że Warta > wyremontowała piękny pałacyk, ale ta część nowa do niego dobudowana totalnie > nie pasuje do zabytkowej fasady. I to szkło z boku-fujjjjjjjjj A jak dla mnie to piękne połączenie nowego ze starym. Nowa część budynku jest bardzo udana. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
rokko Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 22:05 A jak miala wygladac? Jak imitacja starej zabudowy? Bardzo zgrabna stylizacja na kamienice przy zachowaniu nowoczesnego wygladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 18:57 Daj już se spokój z tymi pięknymi kamienicami. Czy nie rozumiecie że czas na nową jakość? czas najwyższy. nie będzie postępu bez tego. co do kamienic to zadbajmy o to co jest a nie stawiajmy "nowe". Każde pokolenie ma swój czas" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 18:59 To było do Kasi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:46 Nie jestem przekonana do pmysłu aby na rogu skrzyżowania Mickiewicza i Piotrkowskiej stawiać wielki hotel i boję się że powstanie następne plastikowe pudło zamknięte dla miasta i jego mieszkańców, a jest to miejsce rzeczywiście atrakcjne i ważne w samej strukturze łodzi, miejsce powinno być swego rodzaju bramą , podkreślinikiem ważnej pewnie dla wszystkich Łodzian ulicy Piotrkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:25 czy jest sens budowac nowy hotel gdy nowe i stare swieca pustkami a tu jeszcze u lgi itp ten budynek dopiero byl remontowany nowe okna widac z daleka parking ksiegarnia to wszystko ma byc zlikwidowane przeciez jest tyle miejsc w ktorych nowobogaccy moga sie zabawiac musza tu w samym centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starobiednicki Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:35 przegonić ich na Ceglaną albo chociaż na Wschodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:04 Proponuję Hiltona na Abramce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.retsat1.com.pl 19.07.05, 13:49 A skąd masz informację, że istniejące obecnie w Łodzi hotele świecą pustkami? Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 14:23 > czy jest sens budowac nowy hotel gdy nowe i stare swieca pustkami ?? AFAIK taki np. Ibis Łódź ma największe obłożenie w polskiej sieci Ibisa. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: 81.168.184.* 19.07.05, 22:42 I jest najdroższym po warszawskich (nawet w Krakowie taniej). Raczej hoteli w Łodzi nie mamy w nadmiarze, a już na pewno nie wyższego standardu. Warto też przypomnieć, że wkrótce czwartych gwiazdek doczekać się mają Centrum i Grand. A co do estetyki działki. Z całym szacunkiem, ale parking, plastikowe okna i pozbawiona detali oficyna robiąca za frontową kamienicę to nie jest szczyt urodu. Z pewnością miejsce to potrzebuje zabudowania. Jedyny problem - aby miało to więcej wspólnego z budynkiem, a mniej z budą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:01 No, no. Brama na Piotrkowską na rogu Mickiewiczi i Kościucha. Ty masz źle w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:02 Tym razem to było do alik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:06 Poza tym alik hotele to mają to dosiebie że są raczej zamknięte dla mieszkańców - nie fizycznie oczywiście ale jako miejsca. No chyba że ktoś się z kochanką urywa na numerek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Za co pięć gwiazdek? - z czym do ludzi? IP: *.toya.net.pl 19.07.05, 09:55 PIERWSZA GWIAZDKA - za miejsca parkingowe - samochód przyszły gość hotelowy będzie mógł postawić na chodniku na Kościuszki, gdzie zaopiekują się nim podchmieleni parkingowi albo na Piotrkowskiej gdzie blokadę założy straż miejska, DRUGA GWIAZDKA - za widok z okien - na 6 pasm ruchu na Mickiewicza, z rzadką okazją oglądania samochodów, których już nie ma w Niemczech, lub węgierskiego transportu publicznego z lat 80-tych, TRZECIA GWIAZDKA - za bliskość znakomitej kuchni - Chińczycy z budek gotują naprawdę smaczne gołębie, zapiekanki spod Centralu też są niczego sobie, CZWARTA GWIAZDKA - za bliskość centrów handlowych - zakupy na straganach w Centralu to czysta przyjemność, lumpexy na Piotrkowskiej też chętnie przyjmą zasobnych klientów, PIĄTA GWIAZDKA - za bliskość rozrywek - prostytutki z Kościuszki czy dresiarze z Piotrkowskiej zapewnią odpowiednią oprawę dla szacownych gości, ZAPRASZAMY! Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Za co pięć gwiazdek? - z czym do ludzi? 19.07.05, 11:51 > Piotrkowskiej zapewnią odpowiednią oprawę dla szacownych gości, > ZAPRASZAMY! Szósta gwiazdka dla Ciebie - za bezkresną mądrość płynącą z listu... topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Za co pięć gwiazdek? - z czym do ludzi? IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:08 Gratuluję inwencji, git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp Wirtualna partia IP: *.retsat1.com.pl 19.07.05, 10:56 Oczywiście tak mimo chodem musiała się znaleść w notce informacja o wirtualnej partii.pl. W taki właśnie sposób podtrzymuje sie trupa przy życiu - nie ma jej, ma pół promila poparcia, a jednak wszędzie się o niej mówi. Pewnie nawet księgarnia z parteru tej kamienicy ma więcej sympatyków niż wirtualny twór GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Wirtualna partia IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 19.07.05, 15:25 Żle by się stało, gdyby księgarnie stały się mniej popularne niż partie polityczne. To byłby już totalny upadek kraju. Jak w Samoobronie - "Czytać NIE! Rządzić TAK!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 19.07.05, 15:27 A ja się do tego budynku przyzwyczaiłem... Trzeba go będzie ofocić nim wyburzą. I niech powstanie coś ładnego. I żeby szmaty z reklamami przez lata nie zasłaniały szkieletu porzuconej budowli, jak na SW rogu tego samego skrzyżowania i na Piotrkowskiej przy Radwańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes No i jesteśmy w eurobild.pl 19.07.05, 15:42 Łódź chce mieć pięć gwiazdek Władzom Łodzi zależy na tym, by w mieście powstał pięciogwiazdkowy hotel. Na tego typu projekt ma być przeznaczona gminna działka o powierzchni 1 ha i budynek przy skrzyżowaniu al. Kościuszki i Mickiewicza, które wkrótce zostaną wystawione na sprzedaż.Nieruchomość powinna znaleźć nowego właściciela do końca tego roku, by deweloper na początku przyszłego mógł rozpocząć prace. – Zależy nam, żeby inwestorem była międzynarodowa sieć hotelowa – powiedział „Gazecie Wyborczej” Marek Michalik, wiceprezydent Łodzi. (Źródło: „Gazeta Wyborcza”, Łódź) Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 16:51 Super! To miejsce az sie prosi, by stanal tam jakis ladny, reprezentacyjny, nowoczesny budynek. Czekam z niecierpliwoscia na projekt. Lodz bedzie piekniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 18:57 Powiem krótko miejsce wyjatkowo głupie na hotel, chyba tak jak projektodawca TEGO MIEJSCA. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 19:10 > Powiem krótko miejsce wyjatkowo głupie na hotel A możesz powiedzieć "długo" w takim razie? Ja nie rozumiem dlaczego to miejsce jest wyjątkowo głupie - mógłbyś to rozwinąć? :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: 193.151.115.* 19.07.05, 19:47 w takim razie na co to miejsce jest 'mądre'? Odpowiedz Link Zgłoś
rokko Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 22:07 No i dobrze. Tylko czy tam na pewno wystarczy miejsca na superluksusowy hotel? Ze wszystkim czego sie od takiego miejsca oczekuje? Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 22:58 Dlaczego głupie????? Ktoś wcześniej juz napisał. "Miejsce urokliwe i wyjatkowo spokojne" z jednej strony 2x 3 pasma Mickieiwcza, z drugiej strony Kosciuszki, obok koszmarne skrzyżowanie Kościuszki i Mickieiwcza, hałasujace tramwaje, teren pod hotel za mały, z tyłu pałacyk, brak będzie parkingów nawet jeśli wybuduja podziemne, samochody będa stały na ulicy jak przed Grandką, znowuwybuuduja cos na siłę i wcisk np. łódzka filharmonia napewno mozna by znaleźć dla tego hotelu i filharmonii lepsze cichsze miejsce w centrum łodzi. Np. dlaczego nie wybudowano filharmonii tam gdzie położono jakis kamień tzn. w rejoniegdzie buduje Philips. Miejsce super dobre, dobry dojazd, dużo miejsc parkingowych. Wcisnięto ja zaś pomiędzy czynszówy, bez parkingu bo niby w historycznym miejscu. Tam gdzie propnują hotel jest poprostu za mało miejsca potrzeba troche rozmachu. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 19.07.05, 23:17 > "Miejsce urokliwe i wyjatkowo > spokojne" A co to ma do rzeczy??? W ilu hotelach cassani spałeś? Spałeś kiedyś w hotelu np przy lotnisku? Przecież w porządnym hotelu tego hałasu nie słychać! W całym cywilizowanym świecie najlepsze hotele są w ścisłym centrum - przy najbardziej ruchliwym ulicach! > jednej strony 2x 3 pasma Mickieiwcza, z drugiej strony Kosciuszki, > obok koszmarne skrzyżowanie Kościuszki i Mickieiwcza No i właśnie o to chodzi - ścisłe centrum. Zobacz jak stoi hotel Forum, Intercontinental itd w Warszawie. W innych miasta świata jest tak samo. > , brak będzie parkingów nawet jeśli > wybuduja podziemne Wydaje mi się, że bez podziemnego sie nie obędzie. > samochody będa stały na ulicy jak przed Grandką, Fakt, pozostaje kwestia gdzie wcisnąć podjazd pod hotel. Ale to można zrobić od Kościuszki albo Piotrkowskiej - nie trzeba wbijać się wcale od Mickiewicza. > znaleźć dla tego hotelu i filharmonii lepsze cichsze miejsce w centrum łodzi. Lepsze? Być może. Ale znajdź coś konkretnie - z uregulowanymi kwestiami własnościowymi i z chętnym do sprzedaży. Do tego w ścisłym centrum. Tu masz działkę na dłoni. Po co cichsze - nie wiem - ale o tym już pisałem. > Np. dlaczego nie wybudowano filharmonii tam gdzie położono jakis kamień tzn. w > rejoniegdzie buduje Philips. Jakiś kamień??? Przecież filharmonia miała być chyba na działce gdzie właśnie buduje Philips. > Miejsce super dobre, dobry dojazd, dużo miejsc > parkingowych. A gdzie tam jest miejsce? Obok Philipsa? > Tam gdzie propnują hotel jest poprostu za mało miejsca > potrzeba troche rozmachu. Absolutnie nie jest za mało miejsca - to jest wystarczająca działa. Na mniejszych buduje się większe hotele niż stanie w Łodzi. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
rokko Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 20.07.05, 10:25 Tez mi sie wydaje, ze ta dzialka jest troche przyciasna. Hotel 5*kowy to nie jest to samo co 3*kowy, tylko z wygodniejszymi lozkami... W takich obiektach np obowiazkowy jest zadaszony podjazd, oddzielna droga dla dostaw, czy wyposazenie w basen. Przepisy reguluja nawet wielkosc hallu recepcyjnego minimalna dla danej ilosci gwiazdek. Wiec moze warto znalezc miejsce pozwalajace na wiekszy rozmach, zwlaszcza, ze to bedzie jedna z wizytowek miasta i to na dlugie lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalosz Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:43 skoro juz wladze rzucaja sie z takim pomyslem, to nie wyobrazam sobie ze ktos nie przeczytal przepisow i narazil miasto po raz kolejny na smiesznosc. mozliwe, ze sa w innych miastach hotele ***** na mniejszej powierchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 19:12 Jakm teren za mały to niech wieżowiec postawią i nie bijcie mnie za tę propozycję, kamienicofile. Tak się rozwiążuje problem małego terenu. Wielkopowierzchniowe to są stadiony albo hipermarkety. A wy byście chcieli parterowy hotel o wymiarach krakowskich błoni? Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 21.07.05, 11:31 > Jakm teren za mały to niech wieżowiec postawią i nie bijcie mnie za tę > propozycję, kamienicofile. Zdecydowanie tak. Dlaczego nie ma u nas stanąć coś takiego jak stoi w Poznaniu (kilka sztuk). W jednym 15-25 kondygnacyjnym budynku są zarówno biura jak i hotel oraz centrum konferencyjne. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
rokko Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 21.07.05, 14:08 Najlepszy hotel w miescie to raczej palac powinien przypominac, a nie kamienice, czy wiezowiec. ;-) No, ale o ksztalcie i tak ostatecznie zadecyduje wlasciciel. Ja trzymam kciuki zeby mu sie udalo. I zeby zmiescil na tej dzialce wszystko co taki obiekt miec musi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 21.07.05, 14:12 Masz na myśli Pałac Kultury? Nie powiem, byłoby ciekawie... Mnie się podoba socrealizm. Ale w oryginalnej skali 1:1 to tam by się nie zmieścił :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek 20.07.05, 20:14 Pomysl i miejsce bardzo mi sie podobaja, tylko prosze, nie przenosmy nigdzie dalego ksiegarni "Litera"!!! Po prostu uwielbiam sperzac czas w kaciku psychologiczno-religijnym tej ksiegarni i co sobote regularnie cos kupuje :)))) maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Jest grunt pod pięć gwiazdek IP: *.toya.net.pl 21.07.05, 13:16 Popieram, ja też się do Litery przywiązałem. Fajnie by było gdyby w tym nowym hotelu Litera dalej mogła funkcjonować, ale na pewno nie ędzie ich stać na czynsz w takim miejscu. Szkoda Litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Landscape Sienkiewicza/Piłsudzkiego IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 12:58 A co tam będzie?Tzn. trochę wcześniej przed Filipsem. Na jekiejś starej wizualizacji na stronach UMŁ widziałem kiedyś parking wielopoziomowy w tym miejscu.Ale to było wtedy, kiedy BGH bodajże chciał stawiać drugi wieżowiec obok błękitnego. Są jakieś plany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hindemith Mariott IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 13:34 Może w końcu dostaniemy coś w skali Mariotta. Ale koniecznie z tarasem widokowym na co najmniej 25. piętrze. Łodzianie są spragnieni wieżowców. I metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milerek Re: Mariott IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 13:38 Noo, dobrze kolega mówi, ale zaraz nas wyklną że Warszawę z Łodzi chcemy zrobić. Chcemy Łodzi nowoczesnej. Nie kosztem tego co stare, zabytkowe i klimatyczne. To też jest potrzebne. Ale jest też miejsce na nowe. Nie wszystko co stare jest wartosciowe. Zeby tylko inwestorzy byli. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Broń Boże wieżowce. 28.07.05, 15:37 Łodzianie nie chcą żadnych wieżowców!!! Nie daj Coże tam ktoś wywali wieżowiec! Zasłoni całą okolicą i będzie pasował jak co niektóre w W-wce! NIGDY!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Broń Boże wieżowce. IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 15:42 No i od nowa Polska Ludowa. Zwolennicy i przeciwnicy wysokościowców. Jaką ci tam okolicę zasłoni? Ładna tam okolica, nie? Fakt, dużo zieleni :-) Przeciwnicy są w o tyle dobrej sytuacji, że nie ma w Łodzi wysokościowców. A zwolennicy obracają się niestety w sferze marzeń i wizualizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Broń Boże wieżowce. 28.07.05, 22:36 > Łodzianie nie chcą żadnych wieżowców!!! Nie daj Coże tam ktoś wywali wieżowiec! Łodzianie chcą, łodzianie nie chcą, łodzianie chcą, łodzianie nie chcą... itd itp Ja chcę, Ty nie chcesz - czy tak nie jest bardziej realnie? :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto Re: Mariott IP: 212.180.147.* 29.07.05, 08:56 Wiezowce owszem, ale czy na pewno tam? Ta okolica i tak juz sie dusi. Dla kogos nieznajacego ukladu uliczek jednokierunkowych w lodzkim centrum, dojechanie gdziekolwiek w okolicach Piotrkowskiej to pokonywanie labiryntu... Moze czas pomyslec o jakims nowym centrum, gdzie moglyby sie lokowac takie inwestycje? Inaczej bedzie tak, ze rozwoj poszczegolnych inwestycji sobie, a rozwoj infrastruktury, czy komunikacji sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GinJaL Re: Sienkiewicza/Piłsudzkiego IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 15:28 Tam nic nie może powstać bo Kościół Jezuitów zasłoni. Ale te ochydne kamienice to nadal tam muszą stać, k... mać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Sienkiewicza/Piłsudzkiego IP: *.toya.net.pl 28.07.05, 15:35 Tam by się stacja benzynowa przydała. Jak goście do hotelu będą jechać od autostrady, to sobie obok auto zatankują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto Re: Sienkiewicza/Piłsudzkiego IP: 212.180.147.* 29.07.05, 08:50 przeciez zaraz obok sa dwie stacje na Mickiewicza - BP i Esso. Odpowiedz Link Zgłoś