Dodaj do ulubionych

Cityrunner w podróży

IP: *.retsat1.com.pl 19.07.05, 19:52
Sądząc po ilości wagonów 805Na dzisiaj na linii 10, to chyba nie 3, ale 10 Cityrunnerów opuściło Łódź. Pani Irenka (z "działu obsługi pismaków" w MPK) mówiła przy okazji podpisanej umowy z Walencją, że zmniejszenie ilości Cityrunnerów z 15 do 9, nie spowoduje zachwiania obsługi linii 10 przy wykorzystaniu tego typu taboru. To jak można tłumaczyć tak małą ilością Cityrunnerów na tej linii w ostatnim czasie? Pewnie stanem technicznym (tak jak Volvo z Limanowskiego). Ale to właśnie obecna ekipa rządzących w MPK jest za to odpowiedzialna. Ale jak ma być lepiej, skoro uszkodzonych się nie naprawia, a sprawne wysyła się w świat. W końcu te tramwaje były zakupione w celu wożenia Łodzian... ale o tym się już nie mówi ;-(. I jeszcze jedno: jak można mówić o 15 Cityrunnerach, skoro CR o numerze 1201 od wypadku na Retkini w 2003r. do dzisiaj nie wrócił na ruch liniowy (z moich obserwacji). Pewnie podzielił los niektórych autobusów Volvo jako dawca narządów.
Obserwuj wątek
    • teufel Re: Cityrunner w podróży 19.07.05, 23:44
      50 wyjechało - zapewniam!!;-)

A na serio - dobrze że w upały Citki nie jezdzą, bo nie idzie wytrzymać - lepiej zeby w tym okresie przeszły gruntowe przeglądy techniczne.
      • Gość: megadeth Re: Cityrunner w podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:23
        wole jechać 805... citek jest ciasny i niewygodny
        • Gość: ftp Re: Cityrunner w podróży IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 02:19
          Głupiś ty!
          • Gość: megadeth Re: Cityrunner w podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:21
            lepiej oglądaj tą kablówke a nie pisz bzdur
            • Gość: Alon Re: Cityrunner w podróży IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 12:18
              Prawdę ci rzekł.
        • Gość: Wojtas Re: Cityrunner w podróży IP: *.retsat1.com.pl 20.07.05, 04:18
          Nie mam nic przeciwko osiemsetpiątkom, ale są plusy i minusy. Rzeczywiście plusem jest większa pojemność i lepsza wentylacja, ale z drugiej strony większy hałas i co szczególnie odczuwane w Łodzi (z powodu zaniedbań w serwisowaniu), przenoszenie wszelkich drgań i "bujanie" przy uszkodzonych kołach. Już dawno nie jechałem 805, w którym koła byłyby okrągłe :-(.
        • Gość: somo Re: Cityrunner w podróży IP: *.kis.p.lodz.pl 20.07.05, 13:02
          Jasne ze citek sie do niczego nie nadaje. Wsiadanie do niego gdy temperatura
          przekracza 22 stopnie grozi uduszeniem i smrod jest koszmarny. Nawiewu zero,
          okna da sie otwotrzyc tylko na stale - kamieniem.
          Niech do gowno wywioza gdzies jezeli ich nie stac na zamontowanie klimy.
    • yarro Re: Cityrunner w podróży 20.07.05, 01:30
      Co do dawcy 1201 - zgadłeś... ostatnio widziałem jedną jego część w innym Citku...
    • Gość: kb Re: Cityrunner w podróży IP: *.retsat1.com.pl 20.07.05, 08:52
      Gratulacje dla MPK! :-( Wysylanie nieskopodlogowych wagonow za granice to
      faktycznie genialny pomysl. Nikt nie liczy sie z tym ze do wagonow 805Na zeby
      wsiasc to trzeba sie niezle nagimnastykowac. Zdrowy czlowiek moze miec z tym
      problemy, a co dopiero osoba starsza lub o kulach czy na wozku... Obecnie na
      przyjazd Cityrunnera na Retkini mozna czekac nawet 1,5h. Jest to niesamowite
      udogodnienie dla mieszkancow naszego miasta.
      Moze ktos w MPK szanownie ruszylby najpierw tym czyms co ma na szyi, zanim
      podejmie decyzje o wyslaniu gdzies kolejnego niskopodlogowego tramwaju. Ew.
      trzeba bylo pomyslec przed remontem przystankow i troche je podwyzszyc, zeby
      ulatwic ludziom troche zycie...
    • Gość: mic Zapewne szybko wrócą IP: 213.17.181.* 20.07.05, 09:28
      Citirunnery bez klimatyzacji na południu Hiszpanii??? Chyba szybko je odeślą z
      powrotem do Łodzi.
      • ofikaj-tukuj Re: Zapewne szybko wrócą 20.07.05, 10:55
        Ja tam na lato wszystkie bym je wysłał z Łodzi. Jazda nimi w upał to koszmar.
        Ale zimą mogą być, bo grzeją ok :-)
      • Gość: Lukasz Re: Zapewne szybko wrócą IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 11:11
        To dla nich normalka. Nawet nie odczują gorąca :) Albo wstawią przenośne
        klimy :D:D:D
        • fabryka_cnoty Jedno mnie intryguje... 20.07.05, 11:45
          Właściwie od początku nadejścia nowej ekipy i zmniany we władzach miejskich
          słyszałem, że zakup citków to błąd poprzedniej ekipy itp. W takim razie
          dlaczego na niedawno wydanych plakatach (vide: wszystkie nowe zielone
          przystanki)reklamujących Łódź (sic! przedziwna forma - treść enigmatyczna) jest
          obrzydliwy fotomontarz Urzędu Miasta + autobus + citek. Jeżeli citek to błąd,
          za który krytykuje się poprzedników, to nie należy się nim chwalić. Już pominę
          fakt, że te plakaty są bez sensu - wygląda to beznadziejnie głupio.
          • Gość: Adam Re: Jedno mnie intryguje... IP: *.toya.net.pl 20.07.05, 12:21
            > Właściwie od początku nadejścia nowej ekipy i zmniany we władzach miejskich
            > słyszałem, że zakup citków to błąd poprzedniej ekipy itp. W takim razie
            > dlaczego na niedawno wydanych plakatach reklamujących Łódź jest
            > obrzydliwy fotomontarz Urzędu Miasta + autobus + citek. Jeżeli citek to błąd,
            > za który krytykuje się poprzedników, to nie należy się nim chwalić. Już pominę
            > fakt, że te plakaty są bez sensu - wygląda to beznadziejnie głupio.ków to błąd
            poprzedniej ekipy itp.

Bo to propaganda była. Jak Citek ma być zły, skoro kolejne miasta w UE go
            kupują? Głupia władza = głupie gadanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka