Gość: Makary IP: 194.204.164.* 13.06.01, 14:51 Co sądzicie o Wyższej Szkole Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: WSHE to ... IP: *.p.lodz.pl 18.06.01, 13:11 Sądzę, że to jedna z najgorszych szkół wyższych w Łodzi. Bardzo niski poziom. Prace dyplomowe są kupowane, na egzaminy przychodzą dowolni ludzie tylko po to aby został zdany egzamin przez delikwenta. Ciekawe jakie będzie "wykształcenie tych magistrów" skoro do ich nauki nikt się nie przykłada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redd's Re: WSHE to ... IP: *.iba.waw.pl 19.06.01, 14:25 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Sądzę, że to jedna z najgorszych szkół wyższych w Łodzi. Bardzo niski poziom. > Prace dyplomowe są kupowane, na egzaminy przychodzą dowolni ludzie tylko po to > aby został zdany egzamin przez delikwenta. Ciekawe jakie będzie "wykształcenie > tych magistrów" skoro do ich nauki nikt się nie przykłada. nie zazdrość, nie ma tak lekko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: WSHE to ... IP: *.toya.net.pl 19.06.01, 21:55 Skad masz takie informacje ? Moj brat sie tam wybiera a nie jest debilem i chcialby skonczyc w miare dobra szkole. Napisz wszystko co wiesz , prosze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mako Re: WSHE to ... IP: *.compensazycie.com.pl 20.06.01, 10:15 Gość portalu: aga napisał(a): > Skad masz takie informacje ? Moj brat sie tam wybiera a nie jest debilem i > chcialby skonczyc w miare dobra szkole. Napisz wszystko co wiesz , prosze !!! Wiesz, on zdobył tytuł magistra w tej szkole, a ja w tym czasie robiłam magisterkę na naszym łódzkim uniwersytecie. I miałam okazję obserwować jak wyglądały zaliczenia, egzaminy i wreszcie obrona pracy magisterskiej u niego (zabawa!!! w większości...), a jak u mnie. Nie przeczę, że są tacy, którzy skrytykowaliby UŁ. Uważam jednak, ze na wielu niepaństwowych uczelniach po prostu kupuje się dyplomy (w znaczeniu płacisz czesne - dostajesz dyplomik, nie ważne ile umiesz, nikt cię po drodze nie wyrzuci, bo to byłaby rezygnacja z dochodów). Ale to wyłącznie moja opinia. A skoro mamy demokrację - to niniejszym ją wyrażam. Pozdrawiam serdecznie i Ciebie, i braciszka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: WSHE to ... IP: *.toya.net.pl 20.06.01, 20:00 Dzieki za info. Tez mam watpliwosci co do uczelni prywatnych ze wzgledu na to czesne. Chociaz na uniwerku tez zdarzaja sie przekrety , kupowanie egzaminow , zaliczenia "po znajomosci" itp. ale nie na taka skale. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HuBar Re: WSHE to ... IP: 192.168.1.* / *.kafejka.mm.com.pl 26.06.01, 00:00 A skad debilu masz takie informacje???? Ja studiuje w WSHE i wcale nie jest łatwo!!! To co ludzie mowia o niepanstwowych to wynik ich wielkiej zazdrosci: sami musza ryc w starych budynkach , traktowani sa ja barany pedzone na ubuj , a u nas student traktowany jest jak czlowiek . Ta twoja opinia o kupowaniu "dyplomikow" to opinia nierobow nowobogackich dzieciakow , ktore nie wazne gdzie i tak kupia , bo maja za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: WSHE to ... IP: 194.204.164.* 26.06.01, 00:00 Gość portalu: mako napisał(a): > Gość portalu: aga napisał(a): > > > Skad masz takie informacje ? Moj brat sie tam wybiera a nie jest debilem i > > > chcialby skonczyc w miare dobra szkole. Napisz wszystko co wiesz , prosze > !!! > > Wiesz, on zdobył tytuł magistra w tej szkole, a ja w tym czasie robiłam > magisterkę na naszym łódzkim uniwersytecie. I miałam okazję obserwować jak > wyglądały zaliczenia, egzaminy i wreszcie obrona pracy magisterskiej u niego > (zabawa!!! w większości...), a jak u mnie. > Nie przeczę, że są tacy, którzy skrytykowaliby UŁ. Uważam jednak, ze na wielu > niepaństwowych uczelniach po prostu kupuje się dyplomy (w znaczeniu płacisz > czesne - dostajesz dyplomik, nie ważne ile umiesz, nikt cię po drodze nie > wyrzuci, bo to byłaby rezygnacja z dochodów). Ale to wyłącznie moja opinia. A > skoro mamy demokrację - to niniejszym ją wyrażam. > Pozdrawiam serdecznie i Ciebie, i braciszka! A może kolego bys sie wybrał do WSHE? Zareczam ze miałbys duze szanse na oblanie. A propo UŁ: wiem cos o tym bo widze prace w WSHE i UŁ od kuchni. W UŁ wykładowcy myslą o tym jakby tu zerwać sie z zajec z uniwerku i przyjsc punktualnie i dobrze przygotowanym na zajecia do WSHE. Jak myslisz o czym to swiadczy? Według mnie jest to najbardziej prężna i zorientowana na studenta uczelnia w Łodzi. To student dyktuje warunki i żąda aby poziom nauczania był wysoki. A z drugiej strony jezeli ktos uwaza ze płaci i tylko na podstawie tego dostanie dyplom to w tym miejscu sie myli pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: WSHE to ... IP: *.pai.net.pl 21.06.01, 14:23 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Sądzę, że to jedna z najgorszych szkół wyższych w Łodzi. Bardzo niski poziom. > Prace dyplomowe są kupowane, na egzaminy przychodzą dowolni ludzie tylko po to > aby został zdany egzamin przez delikwenta. Ciekawe jakie będzie "wykształcenie > tych magistrów" skoro do ich nauki nikt się nie przykłada. Troszke przesadzasz. Ja sie tam ucze i znam realia tej uczelni. Faktem jest ze jezeli nie masz kasy i jestes debilem to szkoly nie ukonczysz. A zasada jest prosta im masz mniej kasy tym musisz byc madrzejszy zeby sie tam utrzymac. Przekruj u mnie na roku jest taki ze niektorzy naprawde nie wiem jak skonczyli szkole srednia i maja mniej przedmiotow w plecy niz ja, ale sa i tacy, ktorzy powinni dostac stypendja. p.s. Dzis nie dostalem wpisu z jednego z przedmiotow (wychodzilo 3,5 )poniewaz p.prof stwierdzila ze stac mnie na lepsza ocene i ze czeka 2 tyg. To tyle Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mako Re: WSHE to ... IP: *.compensazycie.com.pl 21.06.01, 15:46 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Gość portalu: Jacek napisał(a): > > > Sądzę, że to jedna z najgorszych szkół wyższych w Łodzi. Bardzo niski pozi > om. > > Prace dyplomowe są kupowane, na egzaminy przychodzą dowolni ludzie tylko p > o to > > aby został zdany egzamin przez delikwenta. Ciekawe jakie będzie "wykształc > enie > > tych magistrów" skoro do ich nauki nikt się nie przykłada. > > Troszke przesadzasz. Ja sie tam ucze i znam realia tej uczelni. Faktem jest ze > jezeli nie masz kasy i jestes debilem to szkoly nie ukonczysz. A zasada jest > prosta im masz mniej kasy tym musisz byc madrzejszy zeby sie tam utrzymac. > Przekruj u mnie na roku jest taki ze niektorzy naprawde nie wiem jak skonczyli > szkole srednia i maja mniej przedmiotow w plecy niz ja, ale sa i tacy, ktorzy > powinni dostac stypendja. > p.s. Dzis nie dostalem wpisu z jednego z przedmiotow (wychodzilo 3,5 )poniewaz > p.prof stwierdzila ze stac mnie na lepsza ocene i ze czeka 2 tyg. > To tyle Pozdro. "przekruj", "stypendja".... Bez komentarza! p.s. Widzisz, Aga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HuBar Re: WSHE to ... IP: 192.168.1.* / *.kafejka.mm.com.pl 26.06.01, 00:00 Moze on jest dyslektykiem ? To wlasnie ze sie smiejesz to wynik nietolerancji! W WSHE liczy sie intelekt i zdolności a nie jak na UŁ wykucie scholastycznych regulek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gniewko Re: WSHE to ... IP: *.wonlok.com.pl 26.06.01, 00:00 Gość portalu: HuBar napisał(a): > Moze on jest dyslektykiem ? > To wlasnie ze sie smiejesz to wynik nietolerancji! W WSHE liczy sie intelekt i > zdolności a nie jak na UŁ wykucie scholastycznych regulek!!! Chcesz powiedzieć że w WSHE nie wkuwa się scholastycznych regułek? Dobry żart. Poza tym niesamowita ilość kierunków o bardzo wyszukanych nazwach, które nie żadko znikaja po pewnym czasie z oferty uczelni. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: WSHE to ... IP: *.imp.lodz.pl 25.06.01, 00:00 Cześć Trochę macie racji, bo na moim kierunku jest kilka osób, które nigdy nie utrzymałyby się na uniwerku robiąc błędy ortograficzne na filologii polskiej. Trzeba jednak takim ludziom też dać szansę. Najwyżej będą mieli marne 3 i zakończą naukę na licencjacie. Ja po pierwszym roku mam jedną z lepszych średnich i na prawdę musiałam się dużo uczyć. Cudów nie ma! Po tej szkole chciałabym zrobić magisterski na uniwersytecie, ale czy będą miejsca? D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: WSHE to ... IP: *.toya.net.pl 25.06.01, 00:00 Doris , a czy mozna dostac stypendium w waszej szkole ? Jesli tak to na jakich warunkach ? Czesne dla mnie jest bardzo wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doris Re: WSHE to ... IP: *.imp.lodz.pl 27.06.01, 00:00 Wszystkiego o szkole można dowiedzieć się na stronie http://www.wshe.lodz.pl Jest tam darmowy informator, możesz go sobie wydrukować, jeśli masz Acrobata (informacja o stypendiach również, ale nie ma podanej średniej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: WSHE to ... IP: 194.204.164.* 26.06.01, 00:00 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Sądzę, że to jedna z najgorszych szkół wyższych w Łodzi. Bardzo niski poziom. > Prace dyplomowe są kupowane, na egzaminy przychodzą dowolni ludzie tylko po to > aby został zdany egzamin przez delikwenta. Ciekawe jakie będzie "wykształcenie > tych magistrów" skoro do ich nauki nikt się nie przykłada. To ciekawe. Jezeli tak uwazasz tzn. ze sam skonczyles te szkołe a to z kolei oznacza ze kupiłes dyplom i jestes debilem. Jezeli nie tzn. ze nie wiesz o czym mówisz i prawdopodobnie masz kompleksy (a moze skonczyles uniewerek?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: WSHE to ... IP: *.p.lodz.pl 11.07.01, 09:32 Gość portalu: andrew napisał(a): > Gość portalu: Jacek napisał(a): > > > Sądzę, że to jedna z najgorszych szkół wyższych w Łodzi. Bardzo niski pozi > om. > > Prace dyplomowe są kupowane, na egzaminy przychodzą dowolni ludzie tylko p > o to > > aby został zdany egzamin przez delikwenta. Ciekawe jakie będzie "wykształc > enie > > tych magistrów" skoro do ich nauki nikt się nie przykłada. > To ciekawe. Jezeli tak uwazasz tzn. ze sam skonczyles te szkołe a to z kolei > oznacza ze kupiłes dyplom i jestes debilem. Jezeli nie tzn. ze nie wiesz o czym > > mówisz i prawdopodobnie masz kompleksy (a moze skonczyles uniewerek?) > Nie, dzieciaku. Nie skończyłem tej "uczelni". Gdy ja kończyłem Studia nie było jeszcze niepaństwowych uczelni (i dobrze, skoro funkcjonują jak dziś). A wiem o tym co się tam dzieje od znajomych, którzy chodzą np. zdawać egzaminy za swoich kolegów i dzięki temu dorabiają sobie. A kończyłem Politechnikę Łodzką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mako Re: WSHE to ... IP: *.compensazycie.com.pl 19.06.01, 15:36 Gość portalu: Makary napisał(a): > Co sądzicie o Wyższej Szkole Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi? Moj były facet ją skończył. A był debilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: WSHE to ... IP: 195.251.221.* 19.06.01, 15:46 auć! A biłaś go? tak tylko pytam, nie wiem nic na temat tej szkoly, zdaje sie ze jest gdzies w poblizu mojego wydzialu (ekon-socj), nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: A o wydziale Grafiki na tejże uczelni... IP: *.matrix.pl 21.06.01, 17:10 A o wydziale Grafiki na tejże uczelni ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emek Re: WSHE to ... IP: 10.9.33.* 26.06.01, 00:00 W to że "Gość" zna WSHE i Uniwerek od kuchni można nie wątpić. Nie zdziwilo mnie też to, że chwali WSHE. Wytarczy porównać adres IP "Gościa" oraz osoby która zapusciła wątek o WSHE. Wnioski nasuwaja się same. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HuBar Re: WSHE to ... IP: 192.168.1.* / *.kafejka.mm.com.pl 26.06.01, 00:00 Zapewniam cie ze to nie ta sama osoba!!! Ip taki sam dla calej uczelni ! Bo wiesz u nas w szkole sa sale z kompami z siecia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: WSHE to ... IP: *.toya.net.pl 26.06.01, 00:00 HuBar , emek ma racje. To logiczne ,ze pracownicy i studenci WSHE bronia swojej uczelni. A moze napisalbys cos konkretnego ? Pytalam o stypendia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HuBar Re: WSHE to ... IP: 10.9.33.* 04.07.01, 15:32 Zgadzam sie ze bronia swego, ale kto zna lepiej uczelnie niz studenci i pracownicy? Stypendia sa , a ze WSHE to jedna z wiekszych uczelnie niepanstwowych w Polsce to pieniedzy tez dostalismy duzo-do podzialu. Info nie jestem ale mozesz sie dowiedziec w SamSie - Samorzad@wshe.lodz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: WSHE to ... IP: 194.204.164.* 27.06.01, 12:00 mylisz sie to nie jest ta sama osoba a co do znajomosci UŁ i WSHE to masz racje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HuBar Re: WSHE to ... IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 12.07.01, 17:29 Ale i tak to jest uczelnia w której dobrze się czuje, zapraszam a sami się przekonacie. Ps czy ktoś widział jak zorganizowaliśmy juwenalia razem z Polibudą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: WSHE to ... IP: *.p.lodz.pl 16.07.01, 07:54 Gość portalu: HuBar napisał(a): > Ale i tak to jest uczelnia w której dobrze się czuje, zapraszam a sami się > przekonacie. Owszem, mogą się na tej uczelni czuć dobrze tylko osoby niżej niż przeciętne, które chcą bez problemu prześlizgnąć się prze cały tok studiów. > Ps czy ktoś widział jak zorganizowaliśmy juwenalia razem z > Polibudą? A co mają do tego Juwenalia ??? Poza tym to Juwenalia były głównie organizowane przez Samorząd studencki PŁ. Więc proszę nie przypisywać sobie zasług. A Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: WSHE to ... 19.07.01, 16:09 Tak się pytałem. Z juwenaliami się mylisz, kto ci to powiedział? Surowego się spytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: WSHE to ... 24.08.01, 17:53 Skoro nowy rok akademicki jest coraz bliżej to ponowię wątek. pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartolo Re: WSHE to ... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 23:42 hubar napisał(a): > Skoro nowy rok akademicki jest coraz bliżej to ponowię wątek. > > pozdrowy Moze to trochę głupie ale ja już się troszkę za uczelnią stęskniłem, jednak 3 miechy na raz to za dużo, wolałbym misiąc przerwy np. po dwóch chodzenia. WSHE góra! Z czystym sumieniem polecam tą uczelenię! Pozdrawiam Bartolomeo Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: WSHE to ... 28.02.02, 19:15 W dniu imienin Kanclerza przypominam ten wątek, bo i jasam chciałbym wiedzieć. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
amnesiac Re: Jeśli chodzi o WSHE 28.02.02, 20:50 Rzeczywiście, dzisiaj Makarego - wszystkiego najlepszego! Ale do rzeczy. Jakiś czas temu założyłem wątek, w którym prosiłem o informacje na temat m.in. WSHE, a także SWSPiZ - te dwie szkoły rozpatruję - eh, więcej szczegółów tu: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=63&wid=1039883&aid=1039883&layout=2 (wątek ma tytuł "Studenci WSHE i SWSPiZ - odezwijcie się!!!") Jak widać - jeśli ktoś tam zajrzy - odezwał się tylko Hubar i zaoferował pomoc. Tak więc zarzuciłem do niego maila, ale dużo się nie dowiedziałem (w sumie nic). I teraz parę słów do Hubara (domyślam się, że przeczytasz ten wątek - tytuł...) To bardzo dobrze, że bronisz swojej uczelni - choć, jak wiadomo, każda myszka... Słuchaj stary, jeśli nie masz czasu to OK, rozumiem, nie odpisujesz, o czym zresztą w automatycznej odp. piszesz (nie obraziłem się :)) Wiadomo, że jeśli interesują mnie podstawowe informacje, to od razu wertuje informator (bardzo ładny zresztą) i stronę internetową WSHE, ale mnie właśnie chodzi o opinie studentów czyli uczestników tego co tam się tak naprawdę dzieje. Dlatego też założyłem wcześniej tamten wątek, i napisałem do Ciebie. Oferowałeś się, że ewentualnie popytasz, dowiesz się itp. Ale jeżeli nie masz zamiaru tego robić, to daj znać - walisz na mego maila, że nic z tego, i OK. A przy okazji chciałbym ponowić swoją prośbę o informacje na temat studiowania zarządzania na WSHE (chodzi mi o opinie studentów, czy są zadowoleni, jeśli nie dają w łapę, to czy chociaż jest ciężko, i czy czują, że czegoś się nauczyli) itp. Aha, interesuje mnie głównie handel zagraniczny (zaocznie). Swoją drogą, moja znajoma mówiła mi, że w tej szkole to rzeczywiście totalne przekręty odchodzą. Ale to jej opinia - ja muszę sam skonfrontować pogłoski, dlatego staram się uzyskać jak najwięcej informacji, zanim wydam swój osąd. Pozdrowienia dla wszystkich studentów WSHE! (dla Hubara też, mimo wszystko - a może się jednak odezwiesz?) Odpowiedz Link Zgłoś