IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.08.05, 20:38
Byliśmy całą rodzinką na Lublinku, bo fajne tereny wokół lotniska, a poza tym
spodziewaliśmy się, że jak otwarcie nowego pasa, to z myślą o mieszkańcach
Łodzi, bo to w końcu oni będą latać. A tu... Wstyd i hańba. Wszystko
zamknięte i szczelnie obwarowane BORowcami i innymi takimi, oficjele, VIP-y a
dla pospólstwa wszystko pozamykane. Dla nich muzyka, atrakcje, a my tylko z
nosami przy siatce. Przecież można było Łodzian też zachęcić, a myślę, że w
naszej biednej Łodzi odzew byłby większy. A tak? Zbojkotuję loty z Łodzi,
skoro nasi włodarze nie potrafią wyjść naprzeciw klientowi. Polecę z Warszawy!
Obserwuj wątek
    • Gość: elpasso Re: nowy pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:51
      To lec...
      I nie nazywaj sie ŁODZIANINEM. Dziś firma budująca pas oficjalnie oddała go
      lotnisku. Czy jak Ty kończysz remont to otwierasz chawire dla wszystkich. Na
      teren lotniska i tak bys nie wszedl bez przepustki, niezaleznie od oficjeli czy
      VIPow. Zastanow sie co mowisz. Czy mozesz wejsc sobie od tak na teren
      jakiegokolwiek lotniska w polsce(nie aeroklubowego)??? NIE !!! i wszystko
      jasne.

Pozdr,

elpasso
    • Gość: FL Re: nowy pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:54
      bez nerwow nooo
      to była prezentacja dla pismaków głównie
      na ogólną prezentację przyjdzie jeszcze czas
      myślę, że ten efekt który został osiągnięty dziś byłby trudny do osiągnięcia
      gdyby zrobić z tego imprezę masową
      • Gość: S&F Re: nowy pas IP: *.toya.net.pl 28.08.05, 11:20
        Po za tym, Lublinek to granica państwa.
        Pozdrawiam
        • Gość: spottt Re: nowy pas IP: 195.69.83.* 28.08.05, 12:15
          Zycze milych lotow z Wawy no i dojazdow.
          • Gość: MarcinK Re: nowy pas IP: *.eranet.pl 28.08.05, 12:34
            Ukleja - proponuję zimny prysznic. A teraz garść faktów:

1) Pasażer nie jest klientem lotniska tylko linii lotniczej, a linia jest
            klientem lotniska - to w kwestii formalnej

2) Jeśli w Warszawie jest tak super to proponuję tam spróbować wejść na pas.

3) Było mnóstwo ludzi, ale każdy był imiennie identyfikowalny i sprawdzany na
            bramce - niestety takie są względy bezpieczeństwa w obecnych czasach

4) Nawet ci zaproszeni nie mogli się "plątać" po lotnisku - po części
            oficjalnej na płycie wszyscy zostali przwiezieni zamkniętymi autobusami do
            ogrodzone i zamkniętego terenu gdzie był briefing dla prasy i część
            nieoficjalna.

5) Każdy kto chciał wyjść (np. żeby wyjść w ogóle z lotniska) musiał się
            odmeldować u ochrony i poczekać na transportk, który dowiezie go do wyjścia -
            żadne "chodzenia sobie"

Jak w tym wszystkim widzisz otwarcie takie spotkania "dla wszystkich" -
            pomijając względy bezpieczeństwa organizycajnie było to niemożliwe.

Pomijam już fakt, że dla łodzian faktycznie zainteresowanych lotniskiem w
            Łodzi, jest stowarzyszenia gdzie wiele ciekawego się dzieje (nawet jeśli nie są
            to spacery po pasie startowym) i gdzie można zawsze być naprawdę blisko spraw
            lotniska.

Pozdrawiam, MarcinK
            • Gość: elpasso Re: nowy pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:58
              B I N G O !!!

Nic dodac nic ujac... wiec szanowny Panie UKLEJKA -> WARSZAWKA PANA WITA !!! :)

Pozdrawiam i milej podrozy

elpasso
              • Gość: spottt Re: nowy pas IP: *.devs.futuro.pl 29.08.05, 07:49
                Czy koleg juz wyruszyl do Warszawy ??
            • Gość: Arecki Re: nowy pas IP: 212.160.172.* 29.08.05, 09:23
              Marcin,
              z tym imiennym identyfikowaniem to nie do końca tak (aż byłem lekko zdziwiony).
              Byłem na uroczystości, nie miałem identyfikatora i nikt mnie nie zapytał o
              nazwisko (nie jestem żadną osobą publiczną).
              Jak ktoś był sprytny, mógł wejść jak w rejsie (służbowo na statek).
              Pozdrawiam
              Arecki
    • Gość: uklejka Re: nowy pas IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.08.05, 09:48
      Jasne, bilety już mam zabukowane. Chodziło się na Maanam, Joe Cockera,
      obskakiwało święto latawca i dzień lotnictwa i to nie w ubiegłym stuleciu, ale
      2002, 2003 nawet 2004 roku. Tylko, że "ważnych głów" nie było tyle. Pewnie się
      boją, że ktoś by zechciał bombę podłożyć pod to całe dziadostwo, czemu ja się
      wcale nie dziwię. Pozdrawiam panów pieniaczy.
      • protz Re: nowy pas 29.08.05, 10:04
        > Chodziło się na Maanam, Joe Cockera.

Chodziło sie,ale juz sie nie bedzie chodzic, Trollu jeden...
        • ander_epll Re: nowy pas 29.08.05, 11:55
          Pokaż protz fotki, bo chyba robiłeś;)
          • protz Re: nowy pas 29.08.05, 12:27
            Moje są cienkie,z wiadomych względów ;) Moge Ci wysłac na meila.
            • ander_epll Re: nowy pas 29.08.05, 18:39
              Mimo wszystko chętnie zobaczę;)
              Jeśli maila nie znasz - robert_zapedowski@interia.pl

Dzięki:)
              • Gość: spottt Re: nowy pas IP: 195.69.83.* 29.08.05, 20:00
                Pieniaczy ??
                Pytam kto by Cie wpuscil na inne lotnisko w Polsce na taka uroczystosc ??
                Aha polecam PolskiExpress 8.00 z Łodzi ale na Okęciu bedziesz gdzieś kolo 10.30.
    • Gość: matej Re: nowy pas IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 12:40
      a kto powiedział ze ma być impreza dla mieszkańców ??? NIKT
      to normalne ze sa borowcy jak jest coś waznego w krakowie terz jest pozamykane na trzy spusty w krakowie taras widokowy na płyte jest zamkniety tak jak unas
      normalna zecz na całym swiecie
      tylko trohe dziwne dla ludzi kturzy pierwszy raz widza lublinek ;]
      • Gość: marek Re: nowy pas IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 20:44
        Ja też mam ich gdzieś, jutro mam lot z Okęcia z samego rana, dzisiaj
        przyjechałem do Wawy, mam gdzie przenocować, i jest fajnie, a Lublinek mam
        gdzieś, zresztą i tak bym z tamtąd nigdzie nie poleciał bo z tamtąd nic nie lata
        • ander_epll Re: nowy pas 30.08.05, 22:00
          Ok, już się wypowiedziałeś. Do widzenia.
        • Gość: spottt Re: nowy pas IP: 195.69.83.* 30.08.05, 23:04
          mam nadzieje ze po 10.10 nie odwidzi Ci sie i nadal chetnie bedziesz jezdzil do
          Wawki. Milego lotu.
          • Gość: kozak Re: nowy pas IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.08.05, 23:50
            Uklejka ma faktycznie 100% rację. Totalni pieniacze. Pozdr. Mimo wszystko. A co
            może mamy czekać, aż Łódź w 2050 ruszy z nowymi destynacjami. Ludzie, toż
            prędzej loty pasażerskie w kosmos będą.
            • Gość: RR Re: nowy pas i nic po tym IP: *.hsd1.ca.comcast.net 31.08.05, 00:37
              Nawet jesli RYAN ruszy to nie wystarczy. Nie bede lecial i (inni tez nie) na
              STANSTED aby pozniej kombinowac z przejazdem na Heathrow (o taszczeniu bagazu
              nie wposmne) zeby poleciec do US czy do Azji. Ryanair moze sobie lacac ale z
              lodzi jest potrzebne polaczenie obslugiwane przez konkretna linie lotnicza jak
              LH czy BA. Bez tego aniu rusz. Swiat nie konczy sie na tanich liniach i na
              LONDKU.

Jak juz ktos napisal, loty do Warszawy niby zostana wznowione, ale o
              wprowadzeniu Lodzi do systemu rezerwacji i podaniu rozkladu lotow cisza...
              • Gość: us-FLL Re: nowy pas i nic po tym IP: *.hsd1.ca.comcast.net 31.08.05, 05:53
                Ja osobiscie marze o Lufthansie. Szkoda, ze na sezon zimowy nie ma co liczyc.
                Ryan nie rozwiazuje przelotu z Florydy do Lodzi. Np Lufthansa tak, zakladajac
                ze uruchomi polaczenia LCJ-FRA lub LCJ-MUC. Znowu na swieta bede musial meciec
                na Okecie.
              • Gość: Wilczy Re: nowy pas na dobry początek IP: *.p.lodz.pl 31.08.05, 10:00
                RR napisał:
                > Swiat nie konczy sie na tanich liniach i na LONDKU.

Racja. Ale wygląda na to, że dla nas się na tym zaczyna.
                Ryan to przecież pierwsza duża linia, która ma szansę rzetelnie obsługiwać
                połączenie do Łodzi. Przecież LOT, o ile od biedy spełnia pierwszy warunek, to
                drugiego już zdecydowanie nie ;)
                Na Ryanie świat się nie kończy i dlatego warto zabiegać o inne połączenia, także
                te "poważniejsze".

> Nie bede lecial i (inni tez nie) [...]

My, Naród, nie jesteśmy pewni, o jakich innych mówisz i czy ich pytałeś o
                opinię. Mam sąsiada, który potrafił przejechać rowerem przez pół miasta po to,
                żeby kupić 10kg cukru tańszego o 20 groszy za kg ;)))
                • Gość: S&F Re: nowy pas na dobry początek IP: *.toya.net.pl 31.08.05, 10:12
                  I on właśnie do takich ludzi należy.
                  Zamiast krzyczeć o przywrócenie normalnego lotniska w Łodzi,takim jakim było do
                  56 roku (drugie w Polsce) on woli dawać zarabiać warszawce.Niech spada do
                  stolicy i niech tu nie wraca.
                  Mam wielu znajomych, którzy czekają na Ryanaira, bo z tamtąd można polecieć
                  dalej - byle nie z Okęcia, gdzie hamstwo i pospólstwo - oczywiście nie wszyscy.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Wilczy Re: nowy pas na dobry początek IP: *.p.lodz.pl 31.08.05, 10:24
                    S&F napisał:
                    > on woli dawać zarabiać warszawce.Niech spada do stolicy i niech tu nie wraca.

Ooooj tam. Naprawdę nie ma sensu nikogo zmuszać do patriotyzmu lokalnego (nawet
                    nie wspominając o ludziach, którzy nie są stąd).

Żeby przekonać takiego np. RR do latania z Łodzi, to Łódź musi zaoferować
                    atrakcyjne warunki. Jeśli dojdą do skutku rozmowy z "poważniejszymi" liniami to
                    być może ktoś w rodzaju RR jeden na kilka swoich lotów będzie odbywał
                    bezpośrednio do Łodzi i z tego też się możemy cieszyć.

To jest biznes, a nie kibolstwo. Normalni ludzie podróżują tak jak im pasuje -
                    tylko my, fanatycy, jeśteśmy czasem skłonni dla poświęcenia "dla Sprawy" ;)
                    • Gość: FL Re: nowy pas na dobry początek IP: 193.109.123.* 31.08.05, 11:32
                      TAK !:)
                      • Gość: S&F Re: nowy pas na dobry początek IP: *.toya.net.pl 31.08.05, 12:43
                        Oczywiście lokalny patriotyzm wziął górę i być może zbyt stanowczo
                        potraktowałem tę wypowiedź.Z drugiej strony osobiste bądź co bądź głupie
                        uwagi,to chyba nie na tym forum. Nie o osobiste odczucia tutaj chodzi.
                        Pozdrawiam
                      • Gość: spottt Re: nowy pas na dobry początek IP: 195.69.83.* 31.08.05, 12:46
                        ludzi nie odrazu Krakow zbudowano.
                        Wchodzi Low cost to lda tych co chca tanio latac.
                        I wchodzi sieciowy przewoznik LOT.
                        No i nie mozna zapomniec o atrakcji Ukraina.
                        Kazdy ma cos dla siebie.
                        Chyba nie jest tak zle.
                        A Ci co chca latac z WAW KTW KRK czy innych, no coz szkoda.
                        Pozdrawiam.
              • topjes Re: nowy pas i nic po tym 31.08.05, 13:31
                > Swiat nie konczy sie na tanich liniach i na
                > LONDKU.

Cholercia... no to dobrze, że ktoś nam o tym napisał! Bo myśmy już myśleli, że
                to pełen sukces i dalsze połączenia nie będą potrzebne!
                • Gość: us-FLL Re: nowy pas i nic po tym IP: *.hsd1.ca.comcast.net 31.08.05, 21:06
                  Faktem jest, ze na Okeciu dominuje hamstwo i sam nie lubie tego lotniska, ale
                  jaki mam wybor?

ok, od 30 pazdziernika mam wybor leciec do Londynu Ryanem i tam kombinowac jak
                  dostac sie na inne lotnisko zeby dalej poleciec AA lub BA dalej w swiat. To
                  zadna oferta. ani pod wzgledem ceny, ani czasu. np na trasie LHR-LAX cena
                  praktycznie ejst taka sama co na trasie WAW-LHR-LAX.

Dla osoby lecacej gdzies do Europy jest to zrozumiale poleciec z lodzi ryanem
                  do londynu i tam miec wykupiony drugi bilet np do barcelony.
                  Nie ma co ukrywac, ze powinnismy sie bardzo cieszyc, ze RYAN uruchamia
                  polaczenia z Lodzi i to 7 dni w tygodniu - bez laski. Trzeba jak najszybciej
                  zabiegac o najbardziej realna wersje czyli o LUFTHANSE.

pozdr, us-FLL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka