cassani 07.09.05, 10:31 nie wiem co powiedzieć. Czy ktoś kto wybrał kolor sraczkowatej farby widział ją przed zakupem? Przecież to wygląda gorzej niż przed remontem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J.S. Re: Central I po remoncie IP: 195.69.82.* 07.09.05, 14:24 Syf i malaria... Ja dlugo myslalem ze to jakis stan przejsciowy, podklad, czy cos, a tu sie okazuje, ze to tak ma byc... Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: Central I po remoncie IP: *.toya.net.pl 07.09.05, 16:02 Ja już się przyzwyczaiłem do tandety w łodzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwazony Re: Central I po remoncie IP: *.ericsson.net 07.09.05, 16:07 Ej no, to tak ma byc? Wersja koncowa? Rozwazam wyprowadzke z tego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Central I po remoncie 07.09.05, 16:10 juz dawno powinni byli to zburzyć i postawić w tym miejscu coś bardziej przydatnego, czy ktoś w ogóle robi zakupy w centralu??? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Central I po remoncie 07.09.05, 16:14 ja tam byłem ostatnio w jakims 1995 roku :) Co do zburzenia tego - to też bym za tym optował ale trudno - jak zostawili to chociaz powinni jakoś to odnowić - a zrobili brązowy bunkier w kombinacji kolorów rozwolnienie/pustynna burza. Kto ten kolor wybrał i gdzie był w tym momencie jakiś główny architekt czy plastyk miasta! Przecież to jest główne skrzyżowanie w Łodzi. Wygląda O K R O P N I E ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Central I po remoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:58 Tak głupiego postu dawno nie czytałem. Ja robię zakupy w Centralu, wielu innych ludzi też tam kupuję. Nie każdego musi fascynować kolejny blaszak w stylu Pasażu Łódzkiego. Nie jestem tak trendy jak Strzałka, ale może pozwól nam na nasze dziwactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: a wracając do tematu 07.09.05, 17:19 a nie wiem, jutro zobaczę :) wybieram się na zakupy - może otworzyli jakieś fajne stoiska też tam dawno nie byłam Odpowiedz Link Zgłoś
cassani idź, idź 07.09.05, 17:34 kieruj się na najpiękniej pomalowany budynek w okolicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: idź, idź 07.09.05, 18:05 z Waszych opisów to obrzydlistwo :) może choć wnętrze warte obejrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: idź, idź 08.09.05, 08:18 w środku nie byłem bo się bałem :) ale opowiedz jak Ci się uda wrócić! Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: idź, idź 08.09.05, 21:21 Byłam i nawet mi się udało:) coś kupić. Zewnętrzna elewacja w kolorze capuccino ;) i tylko tyle "pozytywnych" wrażeń. Bunkier, jaki był, taki jest, ale zgadzam się z czyjąś opinią, że to kawałek historii i może niech tak zostanie... Tylko dlaczego, do jasnej cholery, w środku nie ma klimatyzacji?! Pot się z człowieka leje, myś ltylko jedna: jak najprędzej stąd wyjść. A coś przymierzyć? Po kimś, kto się tak samo spocił? Niee... Klientów mało. Że też jeszcze Central istnieje. Pewnie ktoś do tego dopłaca') Odpowiedz Link Zgłoś
cassani capuccino?? 09.09.05, 08:06 he, he - optymistka :) to kolor sraczkowaty sztamka, nie capuccino! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka sraczkowaty?? 09.09.05, 08:09 żeby taki był, musiałby być dodany zielony barwnik :) ale to głupia rozmowa, więc się wycofuję Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: sraczkowaty?? 09.09.05, 08:15 no może nie wnikajmy aż tak głęboko w barwy... życia :] kolor i tak jest brzydki Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Central I po remoncie 07.09.05, 17:19 Gość portalu: michał_k napisał(a): > Tak głupiego postu dawno nie czytałem. co w nim głupiego? > Ja robię zakupy w Centralu, wielu innych > ludzi też tam kupuję. Nie każdego musi fascynować kolejny blaszak w stylu > Pasażu Łódzkiego. mnie też nie fascynuje i nie wiem w zwiazku z czym pojawia się on w Twoim poście > Nie jestem tak trendy jak Strzałka, ale może pozwól nam na > nasze dziwactwa. Trendy to ja też za bardzo nie jestem, wyraziłem tylko swoją opinię, że budynek jest brzydki i skoro jedynym pomysłem na niego było odmalowanie na tak cudowny kolor to już lepiej byłoby go zburzyć. Chyba nie zabronisz mi wyrażać swoje opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall w Warszawie burzą! IP: *.toya.net.pl 07.09.05, 19:28 Do zburzenia poszła pierwsza w IIIRP galeria handlowa przy hotelu holiday inn. W to miejsce nowy już właściciel galerii postawi najwyższy w kraju budynek - takie są zamiary, ale pewnie skończy sie na 45 piętrach. To pokazuje przepaść dzielącą pewne 2 miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: w Warszawie burzą! IP: *.mnc.pl 07.09.05, 20:12 Czy nam potrzebne jest to wyburzenie? Potrzebny nam nowy wiezowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrusss2 Re: w Warszawie burzą! 07.09.05, 20:36 moze i nie jest potrzebny, ale faktycznie central I i jego całe otoczenie z dosc osobliwymi, obskurnymi budkami nie bojmy sie slowa -straszy-! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: w Warszawie burzą! IP: *.mnc.pl 07.09.05, 20:41 Budki straszą, nie Central. CO byś tam zbudował niby? Drugą galerię łódzką pustą? a moze blaszak Lidla? Central nie ma złej bryły. Tyle tylko, że zamiast być pomalowanym został opitolony, bo jest 30 odcieni. Sam wybrany kolor tez jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: w Warszawie burzą! 08.09.05, 08:22 Bart - tym razem z całym szacunkiem sie nie zgadzam z Tobą. Budki też straszą ale nie deprecjonujmy obrzydlistwa Centralu, szczególnie poremoncie - to jest najatrakcyjniejsza działka w mieście i naprawdę mogłoby tam powstac coś ciekawego - niekoniecznie komercyjnego ale po prostu coś ładnego. W takim miejscu niejeden światowy architekt wymyśliłby coś w łódzkim stylu. Mi sie marzy np. taki odpał jak tańcząca kamienica w Pradze (projekt zresztą odrzucony przez W-wę co pokazuje jaka przepaść dzieli TE dwa miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Re: w Warszawie burzą! IP: *.toya.net.pl 07.09.05, 23:04 Nie chodzi o wieżowiec, ale może hotel, lub normalny biurowiec, a nie to, co stoi koło Silverka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: w Warszawie burzą! IP: *.mnc.pl 07.09.05, 23:17 Normalny hotel to sie nie moze wybudować przy Radwańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Miasto zasrane więc kolor pasuje do otoczenia IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 07.09.05, 20:48 Odpowiedz Link Zgłoś
crackersss Re: Miasto zasrane więc kolor pasuje do otoczenia 07.09.05, 21:03 Co prawda to prawda. Czasami trzeba iść slalomem żeby nie wdepnąć. >>>Posprzątaj po swoim psie!!! To nie jest KUPA roboty!!!<<< Odpowiedz Link Zgłoś
anpio Re: Miasto zasrane więc kolor pasuje do otoczenia 07.09.05, 23:30 W moim odczuciu jest lepiej niż było. Ale wiadomo-kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani no niby tak 08.09.05, 08:23 ale nie uważasz że mogło wyjść dużo lepiej? oto pytanie! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Central I po remoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:47 Nie twierdzę, że Central odmalowany mi się podoba. Natomiast pisanie o jego wyburzeniu jest raczej jesze gorsze. Jest to świadectwo pewnego etapu historii Polski i tak już powinno zostać. Proponnuję wycieczkę do Rotterdamu, czy Berlina - znajdziemy tam dzisiątki takich Centralów, których oni się nie wstydzą. Obok powstają nowe odjazdowe budynki, ale jednoczesnie szanują swoją historię. Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie a może jakieś referendum? 09.09.05, 08:59 czy Central powinien być odsraczkowany i na jaki kolor? Ja proponuję niebieski. Mielibyśmy swój własny regionalny Wielki Błękit;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja proponuję 09.09.05, 09:05 pomalować na czarno i dookoła przepasać taśmą z "eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee" jako dowód demokratycznych przemian w kraju:) Odpowiedz Link Zgłoś
brite ja mam chyba coś z percepcją 09.09.05, 12:21 bo nowe umaszczenie Centralu określiłbym raczej jako beżowo-brunatne niż sraczkowate. Wygląda to na pewno lepiej, niż dotychczasowa brudnoszara szarość. Ja też bym wolał, żeby budynek obłożono taflami szkła lub płytkami (wtedy wyglądałby pewnie równie okropnie jak Ibis), ale jest to jakaś poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ja mam chyba coś z percepcją 09.09.05, 12:25 ja podtrzymuję tezę o sraczkowatym kolorze :) nie chodziło mi czy to jest ładniejsze czy nie - bo zawsze remont odświeża budynek, ale skąd ten kolor wytrzasnęli? wygląda jak fabryka czekolady a nie budynek w jednym z najlepszych miejsc w Łodzi! przecież w samym Paincie w palecie kolorów jest 100 000 kolorów ładniejszych od tego którym upaćkali Central! Odpowiedz Link Zgłoś