Dodaj do ulubionych

Zablokowane przejście

IP: *.toya.net.pl 09.09.05, 22:59
A dlaczego do tej pory nikt się nie zainteresował podstawową kwestią - a
mianowicie, czy właściciel terenu ma pozwolenie na postawienie płotu.To nie
jest tak, że każdy może sobie budować co zechce.Brak zgody i jest samowola
budowlana.Jeżeli właściciele ROMY maą wszystkie "zgody" to kupcy mogą tylko
protestowac i nic więcej.Proponuje wyjaśnienie sprawy zezwolenia na
postawienie ogrodzenia.I tak oto mamy 4 strony konfliktu(kupcy, Roma, UM i
mieszkańcy).Takie "jaja" moga mieć miejsce tylko w żle zarządzanym
mieście.Czy tak nie jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Zablokowane przejście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 00:05
      jesli "kupcy" postepuja niezgodnie z prawem, nikt nie wyciaga konsekwencji, oni
      sa najwazniejsi - swiete krowy. DOSYC TEGO!!!
      • Gość: kick me Re: Zablokowane przejście IP: *.hsd1.co.comcast.net 10.09.05, 19:18
        Na swojej posesji mozna postawic plot do wyskosci 2.20m bez zadnego pozwolenia
        i nie jest to samowola budowlana. Tak wiec kupcy postepuja zgodnie z prawem.
        Co jest niezgodne z prawem to otwieranie "Stokrotki" bez parkingu, drogi
        dojazdowej i pojemnika na smieci. Czasem milczenie jest zlotem, szczegolnie
        jesli nic nie wiesz...
        • Gość: Michał M. Re: Zablokowane przejście IP: *.lodz.msk.pl 10.09.05, 19:54
          Kolega, jak widzę, szalone rozeznanie ma i jedynie słuszne zdanie, żeby innych
          pouczać. Widocznie Tobie mur na drodze nie stoi. Mnie TEN mur w zasadzie też
          nie... ale jakby stanął to bym się z lekka wku&%*%. Ty pewnie też :)
          • Gość: gp Re: Zablokowane przejście IP: *.retsat1.com.pl 11.09.05, 20:49
            wiesz tylko zanim kupcy wybudowali ten rynek były tam tylko niebezpieczne
            pakamery obok których strach bylo chodzic i jezeli oni cos wybudowali i
            zainwestowali wlasna kase to innych moze to tylko wku....!ciekawe co bys ty
            zrobil gdy nieuczciwa konkurencja zaczelaby korzystac z tego za co ty
            zaplaciles.a poza tym niezle klamstwa zamieszczane sa w tej gazetce.nie
            sadzilam nigdy ze taka gazeta bedzie znizala sie do tak nieczystych
            zagran.teraz juz wiem ze tak jak wszystko tak kazdy ma swoja cene.
            • Gość: Michał M. Re: Zablokowane przejście IP: *.lodz.msk.pl 12.09.05, 12:29
              Kłamstwa? Zakuto fotoreportera czy nie? Jeśli tak, to czas na interwencję
              policji i sprawdzenie jak jeszcze kupcy łamią prawo. Jeśli nie zakuto, to...
              czas oskarżyć GW o kłamstwo! Z artykułu wynikało, że kupcy zatrudnili bandytów
              do "ochrony".
        • Gość: MarcinK Re: Zablokowane przejście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:07
          Owszem, mozna płot do wysokości 2.20m bez pozwolenia, o ile nie jest to płot od
          strony drogi publicznej lub innego miejsca publicznego. Zatem nie można
          bezwarunkowo, zawsze i wszędzie.

A od handlarzy proponuję też bezwzględnie wymagać przestrzegania przepisów.
          Ciekawe czy mają tam toalety i wodę w punktach handlowych - może Sanepid
          sprawdzi? A potem proponuję sprawdzić też Bałucki Rynek.

MarcinK
    • Gość: Michał M. Re: Zablokowane przejście IP: *.lodz.msk.pl 10.09.05, 09:43
      > Wiceprezydent Łodzi Marek Michalik: - Uchyliliśmy wcześniejsze pozwolenie na
      > budowę "Stokrotki". Teraz inwestor musi teraz wskazać, jak chce rozwiązać
      > problem dojazdu, parkowania i wywozu nieczystości.

Co za &^&*(^&*^!!! Teraz uchyla decyzję? Kiedy sklep jest gotowy? Niech się nie
      zdziwi, gdy właściciel podziękuje mu stokrotnie pozywając miasto do sądu. I
      znowu wszyscy zapłacimy za głupotę vice-

A mieszkańcom, którym przekupnie zablokowali dojście do przystanku radziłbym
      nie kupować u kmiotków. Są inne sklepy. Dalej, drożej - wiem. Ale jeśli nie
      zmniejszycie dochodów kupców blokujących, to wejdą Wam na głowę.
      • Gość: kick me Re: Zablokowane przejście IP: *.hsd1.co.comcast.net 10.09.05, 19:20
        Widac kto tu jest kmiotkiem "Michal M", ten co gada a go##no wie...
        • Gość: Michał M. Re: Zablokowane przejście IP: *.lodz.msk.pl 10.09.05, 19:52
          Argumenty Misiu, argumenty! Sprzedawca, który zamurowałby mi przejście na
          przystanek autobusowy, straciłby mnie jako klienta. Kupcy robią samowolkę
          budowlaną, budują mur! W cholerę z nimi, niech handlują na środku pustyni.
          • Gość: gp Re: Zablokowane przejście IP: *.retsat1.com.pl 11.09.05, 21:01
            pan panie michale m bardzo zainteresowal sie ta sprawa i cos za bardzo pana to
            boli.czemu ten czerwony rynek stal sie dla pana tak wazny ze spedza pan tyle
            swojego czasu piszac o nim bo cos mi sie wydaje ze jest pan strona w konflikcie
            i teraz zalosnie sie pan ratuje swoimi marnymi komentarzami.pOZA TYM JESLI CHCE
            PAN argumentow to moim bedzie taki,ze budujac sklep taki jak stokrotka musisz
            miec drogi panie dojazd,parking a nie podawac fałszywe dokumenty i stroic sie w
            cudze piorka.nie ladnie drogi panie nie ladnie.ale slyszalam ze takie
            nieuczciwe bywaja postepowania stokrotki.Bo jaka droge podala stokrotka w swoim
            planie budowy,czy nie droge nalezaca do czerwonego rynku i wybudowana przez
            jego wlascicieli.nie wiem jak uzyskala stokrotka jakiekolwiek pozwolenie,choc
            moze wiem,ale to znowu bardzo nieuczciwe.Zastanow sie drogi panie czy to ze
            nazwiesz kogos na forum kmiotkiem czyni z ciebie rzeczywiscie kogos lepszego.Bo
            co to za odwaga.puknij sie wiec pan najpierw w głowe zanim cos napiszesz bo
            jest to bardzo zalosny widok schnacej stokrotki.
            • Gość: Michał M. Re: Zablokowane przejście IP: *.lodz.msk.pl 12.09.05, 12:43
              Gość portalu: gp napisał(a):

> pan panie michale m bardzo zainteresowal sie ta sprawa i cos za bardzo pana
              > to boli.czemu ten czerwony rynek stal sie dla pana tak wazny ze spedza pan
              > tyle swojego czasu piszac o nim bo cos mi sie wydaje ze jest pan strona w
              > konflikcie

Nie, nie jestem stroną :) Słowo honoru! Po prostu wdałem się w dyskusję i tyle.
              Nie wiem dlaczego to zrobiłem.

Chociaż gdyby mur stanął na mojej drodze, gdyby ktoś przemocą zabronił mi
              robienia zdjęć, stałbym sie stroną. I stanąłbym po stronie "Stokrotki".

Dalszy komentarz jest z mojej strony zbędny. Nie będę odpowiadał na zarzuty
              kierowane do strony konfliktu.

> bo jest to bardzo zalosny widok schnacej stokrotki.

A ja życzę okolicznym mieszkańcom, żeby mieli wybór miejsca robiena zakupów.
              Dodatkowy sklep to niższe ceny, także u kupców.
          • Gość: kupiec Re: Zablokowane przejście IP: *.retsat1.com.pl 11.09.05, 21:10
            ahhhahahha przeciez to wszystko argumenty stokrotki i jej pachołków przeciez
            tak smiesznie mówili ci wszyscy wazni panowie ze stokrotki .Bardzo milo panstwa
            spotkac w internecie.a jezeli ktos chce poczytac sobie o uczciwosci stokrotki
            polecam bardziej obiektywny miesiecznik tjKONSUMENT" tam dowiecie sie drodzy
            panstwo jak zalatwia sprawy stokrotka.Jeszcze raz bardzo milo spotkac kmiotkow
            ze stokrotki na forum.Dobrej nocy panowie
            • Gość: Michał M. Re: Zablokowane przejście IP: *.lodz.msk.pl 12.09.05, 12:45
              Gość portalu: kupiec napisał(a):

> ahhhahahha przeciez to wszystko argumenty stokrotki i jej pachołków przeciez
              > tak smiesznie mówili ci wszyscy wazni panowie ze stokrotki .Bardzo milo
              > panstwa spotkac w internecie

Powtarzam, nie reprezentuje Stokrotki. Nie reprezentuje nikogo. Po prostu
              protestuję przeciw przemocy ze strony kupców i lepperowskiemu budowaniu murów.

Jeśli kiedyś znajdę się w tamtym rejonie miasta, szanowni kupcy - jesteście u
              mnie przegrani, idę do Stokrotki!
    • Gość: obserwator Re: Zablokowane przejście IP: *.asta-net.com.pl 10.09.05, 11:01
      Żeby bronić siebie i swoich wysokich cen!!! W Polsce tak walczy się z
      konkurencją
      • Gość: beholder Re: Zablokowane przejście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:52
        A czy pomyślał ktoś o tym, jak wyrzucano kupców z rynku koło Leczniczej i
        kazano im przenieść się do pawilonu? A teraz 2 metry dalej staje market, który
        powoduje kolejne problemy.
        Popieram kupców. Starczy już w naszym mieście kolejnych super- i hiper-
        marketów.
        • Gość: ... Re: Zablokowane przejście IP: *.hsd1.co.comcast.net 10.09.05, 19:29
          Stokrotka dostala pozwolenie na modernizacje budynku a nie na otwieranie tam
          marketu. Oni na pewno dali komus grubo w lape zeby tam wogole zaczac cos
          robic. Poza tym prasa podala ze w oryginalnych planach na podstawie ktorych
          dostali pozwolenie Stokrotka wogole nie uwzglednila Czerwonego Rynku, wskazala
          jako droge dojazdowa parking Czerwonego Rynku i przywlaszczyla sobie ich
          pojemnik na smieci. No coz wszystko dla pieniadza, lamanie prawa, klamstwa,
          oszutwa. Mam szczerze tego dosyc, mam nadzieje ze Stokrotka dostanie nauczke i
          bedzie to przyklad dla innych tego typu businesmanow- oportunistow!
          • Gość: szwed Re: Zablokowane przejście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:17
            A czy wiecie kto zgarnia kasę za ten budynek po kinie???? Ten budynek jest
            parafii z drugiej strony ulicy!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: q A może by już skończyć z paskudnymi "ryneczkami"? IP: *.toya.net.pl 11.09.05, 10:50
          Jest 21 wiek , a na każdym rogu tego miasta , nielegalnie albo i legalnie
          handlują hołubieni przez kropę ludzie którzy tworzą śmietnik i brud. A przy
          okazj terroryzują mieszkańców. Ludzie nie kupujcie na rynkach !!!
          Tam jest drożej, gorszej jakości, trzeba dźwigać w łapach a jeszcze Cię okradną
          lub handlarz zmiesza Cię z błotem lub oszuka. A rachunku nie wyda bo kasy nie
          ma, a waga oszukuje o 40%.
          • Gość: gosc Re: A może by już skończyć z paskudnymi "ryneczka IP: *.toya.net.pl 12.09.05, 11:39
            Zgadzam się z przedmówcą w kwestii, iż na rynkach jest drożej oraz gorszej
            jakości. Ceny są bardzo zróżnicowane np: 1 kg wionogron kosztuje u jednego
            sprzedawcy 4,5 zł a u drugiego 5zł (a towar jej samej jakości) a kilkadziesiąt
            metrów dalej jest dyskont spożywczy w którym te winogrona kosztują 3,90 zł. Wiec
            gdzie pójdą ludzie na rynek czy do takiego dyskontu, hiper czy supermarketu.
            • Gość: Sasza Re: A może by już skończyć z paskudnymi "ryneczka IP: *.sttb.pl 20.09.05, 22:26
              A nikt nie pomyślał o podstawie tego problemu..i dlaczego handlarze oszukują?
              Jakie są obciązenia podatkowe jednej i drógiej strony. A co do syfu na
              ryneczkach to prawda. Syf jeden wielki , bo nikt nie poczówa sięb y wokoło
              siebie sprzątnąc.Kazdy tylko wymaga a pudła po pomidorkach i winogronkach
              walają się dookoła straganu. Jesli w ten sposób handlarze chcą konkurować to
              powodzenia...brudasy kupią u brudasów chyba tylko cwiartkę spod stołu no może i
              zagrychę. Nie cierpie kupować w dyskontach ale nie znoszę syfu...wiec zróbcie
              coś
    • Gość: manek A kto wydał zezwolenie??????????? IP: *.toya.net.pl 29.09.05, 01:23
      Cholera mnie bierze jak czytam te pierdy wasze. przeciez ktoś im (Stokrotce)
      wydał cholerne zezwolenie,a przecież już wtedy nie byhło drogi dojazdu, bo
      jadyna droga to paking kupców z rynku??? I kto za to zapłaci??? MY kurna a nie
      podwałdny Pana prezydenta który wydał ta decyzje!!! Niech mi tu dają jego
      nazwisko i to szybko. Swoja droga to Miasto miało zlikwidować stary rynek a tam
      ciagle te budy stoją
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka