Dodaj do ulubionych

Wymiana torów....

IP: *.toya.net.pl 22.09.05, 07:20
Remont torów na skrzyżowaniu al. Mickiewicza z al. Kościuszki

Czwartek, 22 września 2005r.

Od poniedziałku rusza remont torowiska przebiegającego przez skrzyżowanie al.
Kościuszki – al. Mickiewicza. Prace modernizacyjne (wymiana rozjazdów)
spowodują spore utrudnienia w ruchu.

Będzie wyłączony lewy pas jezdni al. Mickiewicza na odcinku od ul.
Piotrkowskiej do al. Kościuszki dla jadących w stronę Retkini.

Tramwaje linii 2 , 3 i 6 pojadą objazdami ulicami al. Kościuszki, al.
Mickiewicza, al. Piłsudskiego, ulicami Kilińskiego, Przybyszewskiego,
Piotrkowską. Jedenastka pojedzie ulicami Piotrkowską, Czerwoną, Wólczańską,
Wróblewskiego, Żeromskiego, Kopernika, Gdańską i Legionów.

10 i 8 będą kursować al. Kościuszki, a później ulicami Zieloną, Gdańską i
Kopernika. 14 pojedzie al. Mickiewicza, al. Kościuszki, ulicami Żwirki,
Piotrkowską, Przybyszewskiego.

Prace modernizacyjne potrwają do 6 października.

www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/519019.html----------------------------
Tory rzeczywiscie na skrzyzowanie były w fatalnym stanie
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Wymiana torów.... IP: 81.168.185.* 22.09.05, 11:44
      No to wyjaśniło się dlaczego na Kopernika pojawiły się dodatkowe kasety na
      rozkłady. Dobrze, że remont się odbędzie.
    • Gość: Aleksej Re: Wymiana torów.... IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.09.05, 12:20
      A juz myslalem ze w tym roku nie zdarza, bardzo dobrze bo krzyzaki tam sa
      naprawde w tragicznym stanie, chociaz wolalbym aby zrobili kompleksowy remont.

Pozdrawiam,
      Aleksej
      • Gość: Ja Re: Wymiana torów.... IP: 81.168.185.* 22.09.05, 12:34
        > A juz myslalem ze w tym roku nie zdarza, bardzo dobrze bo krzyzaki tam sa
        > naprawde w tragicznym stanie, chociaz wolalbym aby zrobili kompleksowy remont.

A czy tego i tak nie będzie przy okazji ŁTR?
        • Gość: Aleksej Re: Wymiana torów.... IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.09.05, 13:30
          > A czy tego i tak nie będzie przy okazji ŁTR?

Bedzie, bedzie, ale poco robic cos dwa razy? Ale faktycznie stan krzyzakow jest
          tam tak fatalny ze wymiana jest jak najbardziej uzasadniona.

Pozdrawiam,
          Aleksej
    • Gość: Bart Re: Wymiana torów.... IP: *.mnc.pl 22.09.05, 13:00
      Oja, nic nie bedzie koło mnie jezdziło...
      • zamek Nie płacz Bart... 22.09.05, 13:04
        Cichaj, cichaj, będziesz miał czternastkę, jak w latach siedemdziesiątych ;)
        Przy okazji 2 pytania: jak (tzn. którędy) z zerówką i czy z tej okazji natenczas
        wszystkie CR na budę?
        • krzyskup Re: Nie płacz Bart... 22.09.05, 17:19
          Zerówka w najbliższą niedzielę kończy kursowanie w tym sezonie. A CR-om chyba
          przydadzą się przeglądy...

pzdr,
          krzyskup
          • polamany.pantograf Re: Nie płacz Bart... 22.09.05, 17:21
            Etam. Citki wypożyczą "bo wagony nie był w stanie jeździć po Łodzi ze względu na
            katastrofalny stan torowisk, spowodowany brakiem remontów trasy W-Z za czasów
            poprzednich władz przedsiębiorstwa" :>
            • Gość: monika AK. MPK-zastosujcie rozwiazanie z pilsudskiego/kilinsk IP: *.toya.net.pl 22.09.05, 19:32
              jw.mpk powinno zastosowac rozwiazanie podobne do tego co bylo przy remoncie
              krzyzakow na skrzyzowaniu pilsudskiego-kilinskiego dla przypomnienia napisze
              ponizej :
              8-z petli chcochola do skrzyzowania kosciuszki nastpenie kosciuszki piotrkowska
              do petli na pl.niepodleglosci
              10 i 14 zawieszone -uruchmienie na trasie retkinia-widzew komunikacji
              zastpeczej ,albo inny wariant :

8 z petli chcochola do dworca kaliskiego nastpenie bandurskiego do petli na
              wyszynskiego
              10 z petli augustow do skrzyzowania kosciuszki nastepnie kosciuszki zachodnia
              do petli na polnocnej
              14 z petli wyszynskiego do kosciuszki bez zmian nastpenie kosciuszki-
              piotrkowska-przybyszewskiego-rydza smiglego-do petli na dabrowie
              uruchomienie komunikacji zastepczej na trasie dworzec lodz-kaliska ( przejazd
              gora jak linia 98 i przystanek koncowy przy bandurskiego-dworzec lodz kaliska)
              do petli na wydawniczej (w podanym kierunku pilsudskiego-kopcinskiego-w
              przeciwnym ( wydawnicza-dw.kaliski)-wydawnicza bezposrednio do al.pilsudskiego

• Gość: Ja Re: Nie płacz Bart... IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.09.05, 20:03
            > Zerówka w najbliższą niedzielę kończy kursowanie w tym sezonie. A CR-om chyba
            > przydadzą się przeglądy...

Może założą klapę od środkowego wózka w 1213. Tylko najpierw ją muszą znaleźć
            na trasie...
            • Gość: J.S. Re: Nie płacz Bart... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 22.09.05, 20:09
              > Może założą klapę od środkowego wózka w 1213. Tylko najpierw ją muszą znaleźć
              > na trasie...

Albo moze u kogos w domu
              • Gość: Ja Re: Nie płacz Bart... IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.09.05, 20:17
                > Albo moze u kogos w domu

Okup? :-)
        • Gość: J.S. Re: Nie płacz Bart... IP: 195.69.82.* 23.09.05, 23:37
          > czy z tej okazji natenczas wszystkie CR na budę?

Jesli objazd wytyczono przez Kosciuszki to na 100%. Gdyby to bylo przez
          Kopcinskiego, to moznaby miec watpliwosci
    • Gość: Ja Re: Wymiana torów.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.05, 13:20
      Hihi. Studencji z pewnością pobłogosławią 12tkę jeżdżącą co 10 minut. Chyba już
      lepiej bylo dać 10tkę co 10 minut, a 12 zostawić po ludzku. No i mam
      wątpliwości, czy 8 powinna robić koło przez Gdańską, Kopernika. Może jednak
      prosto Zieloną byłoby lepiej? Tylko wtedy coś musiałoby pojechać na trasie
      Włókniarzy / Legionów - Kaliski.
      • Gość: Ja Re: Wymiana torów.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.05, 13:25
        Ale za to 14tka na chwilę odzyskuje częstotliwość 7,5 minuty. Mogłoby już tak
        pozostać:-)
        • Gość: Ja Re: Wymiana torów.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.05, 13:29
          > lepiej bylo dać 10tkę co 10 minut,
          Pardon. 10tka i tak jeździ rzadziej. No to troszkę bezsens z tą 12. Trudnno 2
          tygodnie trzeba będzie przecierpieć:-/
          • pawel-strzalka Re: Wymiana torów.... 24.09.05, 15:01
            zupełnie nie rozumiem czemu akurat 10 ma teraz jeździć, czy z okazji remontu
            mniej mieszkańców Widzewa będzie chciało dojechac na Retkinię?
            • Gość: Ja Re: Wymiana torów.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.05, 16:12
              Jeszcze 10 to rozumiem - trasa pogięta w paragraf spowoduje, że przesiądą się
              do innych linii, ale 12? Co prawda na odcinku Retkinia - Kościuszki wzmocni
              ją "10", ale przecież dalej już nie, a w okolicach radiostacji, to w końcu
              jedyna linia...
      • Gość: Wojtas Re: Wymiana torów.... IP: *.retsat1.com.pl 25.09.05, 22:39
        > No i mam
        > wątpliwości, czy 8 powinna robić koło przez Gdańską, Kopernika. Może jednak
        > prosto Zieloną byłoby lepiej? Tylko wtedy coś musiałoby pojechać na trasie
        > Włókniarzy / Legionów - Kaliski.

Chyba tak. Dzięki takiemu pogięciu wszystkie przystanki na trasach 8, 10, 14 są czynne i nie potrzebują uruchamiać dodatkowej zetki. Czy nie lepiej z kolei wzmocnić z lekka 98? Jadąc z Retkini na Widzew bezpośrednio dychą traci się dużo czasu na objazd, a przesiadka z 14 na 8 czy 10 przy Centralu jest trochę uciążliwa (pokonanie dwóch przejść dla pieszych). Część mieszkańców południowej części Retkini pewnie zamiast 10 i 14 wybierze 98.

OH SHIT. Znowu stronka MPK niedostępna :(. I jak teraz na jutro do roboty zaplanować trasę? THX dla webmastera MPK :-/
    • geograf Re: Wymiana torów.... 24.09.05, 23:29
      A ja mam pytanie z innej beczki.
      Dlaczego wymiana tych krzyżaków będzie trwała tyle czasu (aż dwa tygodnie, jak napisano wyżej???)
      Ciekawe czy będą pracować w nocy i w weekendy...
      • Gość: Adam Re: Wymiana torów.... IP: *.toya.net.pl 26.09.05, 13:27
        > A ja mam pytanie z innej beczki.
        > Dlaczego wymiana tych krzyżaków będzie trwała tyle czasu (aż dwa tygodnie, jak
        > napisano wyżej???)
        > Ciekawe czy będą pracować w nocy i w weekendy...

Od 8 do 16 z przerwą obiadową od 10 do 15...
      • Gość: J.S. Re: Wymiana torów.... IP: 195.69.82.* 26.09.05, 15:03
        Mala roznica: Nie dwa tygodnie, a 9 dni - w MPK twierdza ze objazdy sa do 4.10
        (pierwotnie mialy byc tylko do 2.10) a nie do 6.10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka