Dodaj do ulubionych

W-F na UŁ

IP: *.pai.net.pl 30.09.05, 12:42
Jak to jest z tym wychowaniem fizycznym na Uniwersytecie Łódzkim - ile trwa,
bo nie chce mi się wierzyć że 6-7 godzin?
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Re: W-F na UŁ 30.09.05, 12:49
      jak masz w planie napisan ze np. wf jest od 10 do 16 to znaczy, ze wszystkie
      zajecia, które są dla Twojej grupy dostępne są w tych godzinach, wf trwa 90
      minut :]
      • kurt.s Re: W-F na UŁ 30.09.05, 12:54
        Przy okazji tego pytania - nie uważacie, że jesteśmy olewani, skoro zajęcia z
        wychowania fizycznego mamy przez 2 lub 3 semestry? Wuef to nie jest mniej ważny
        przedmiot, nie można dbać tylko o rozwój intelektualny. Niech ktoś się tym
        wreszcie zajmie, bo zwykle wygląda to tak, że najpierw nie daje się pieniędzy,
        które mogłyby dofinansować zajęcia z wychowania fizycznego, a potem narzeka
        się, że młodzi ludzie nie są dostatecznie wysportowani.
        • Gość: Michał M. Rozsądny głos :) IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.09.05, 13:20
          Rozsądny głos widzę! :)

Można go przeciwstawić tym, co mówi znaczna ilość studentów chcących się lewymi
          zwolnieniami wykręcić od WF. Twierdzą, że nie mają na to czasu bo jest dużo
          zajęć.

Jeśli ktoś nie akceptuje planu zajęć zawierającego WF, to nie akceptuje
          warunków studiów. A studiowanie obowiązkowe nie jest.

Oczywiście nie wszystkie zwolnienia są lewe.
      • Gość: ? ? ? Re: W-F na UŁ IP: *.pai.net.pl 30.09.05, 12:54
        W takim razie chwilka- chodze na zajęcia wf kiedy mi pasuje w tych godzinach?
        • kurt.s Re: W-F na UŁ 30.09.05, 12:55
          Dokładnie tak! Kiedy Ci pasuje! Możesz sobie w między czasie na obiad iść albo
          posiedzieć na czytalni. ;-)
          • Gość: ? ? ? Re: W-F na UŁ IP: *.pai.net.pl 30.09.05, 13:02
            W takim razie jak wyglądają zajęcia z wybranej dyscypliny sportowej? Sam do
            siebie piłke bede kopać, wentualnie przebijać z jednej strony siatki na drugą
            jeśli każdy sobie przyjdzie o innej godzinie?
            • Gość: Michał M. Re: W-F na UŁ IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.09.05, 13:17
              Są ustalone godziny zajęć dla każdej dyscypliny sportowej. Ja chodziłem na
              koszykówkę albo na 7:30 albo na 9:00, w poniedziałek/wtorek/środę odpowiedni na
              I/II/III roku. Ja wybrałem tylko dyscyplinę. Godzina zajęć była ustalona na
              podstawie planu Studium WF - o innej godzinie grali ci lepsi, a o innej - gorsi
              (w tym ja ;)

Zajęcia trwały 90 minut.
              • Gość: ? ? ? Re: W-F na UŁ IP: *.pai.net.pl 30.09.05, 13:24
                Rozumiem że podziałem na "lepszych" i "gorszych" zajmuje sie osoba prowadzaca
                zajęcia. Czy może samemu stwierdzasz jaki jesteś i a tej podtsaiwe zostajesz
                przyporządkowany do danej grupy?
                • teufel Re: W-F na UŁ 30.09.05, 13:54
                  Jeśli chodzi np. o pływanie - wybierasz albo naukę pływania albo tok bardziej zaawansowany. Tok bardziej zaawansowany jest podzielony na 3 ligi. Do której trafisz zależy od tego jak popłyniesz na teście, który jest na I zajęciach.
                  • Gość: Aneczka Re: W-F na UŁ IP: *.retsat1.com.pl 30.09.05, 19:46
                    Ale jak oni dzielą na te grupy?? Bo ja wybrałam dyscyplinę, ale jednocześnie
                    tak mi ułożyli plan, że w trakcie czasu WF mam jednocześnie lektorat i nie wiem
                    co w związku z tym mam zrobić. Bo język trwa nibyu krócej, ale zawsze może mi
                    się trafić grupa akurat pokrywająca się- komu to zgłosić??
                    • Gość: fleurette Re: W-F na UŁ IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 30.09.05, 20:37
                      albo załatw to w studium na styrskiej albo idz do dziekanatu i tam załatw.
    • Gość: studentka Re: W-F na UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:46
      ja chodziłam na strrską na ping ponga-grupę można było wybrać lub ewentualnie
      odpracowuywać zaległe zajęcia w innych terminach
      muszę przyznać,że miło wspominam mgr.Krausa i jego zajęcia :)
      • Gość: studentka Re: W-F na UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:47
        miało byćmgr.Karusa :)
    • rumianek0 Re: W-F na UŁ 30.09.05, 22:58
      a jak jest z jogą? jak wyglądaja zajęcia, ćwiczenia :) jest zaliczenie czy
      wystarczy chodzić? :)
      • dziad_borowy Re: W-F na UŁ 01.10.05, 13:15
        Wystarczy zrobic kwiat lotosu.
        Dzierżżż!!!
        • Gość: Klara Re: W-F na UŁ IP: *.toya.net.pl 02.10.05, 18:58
          na jogę trzeba chodzić i na koniec zrobić jakies figury na zaliczenie
          • Gość: gość hmm... IP: 212.191.172.* 03.10.05, 11:55
            Figury? Np. mostek i stanie na rękach? :)
      • blissy Re: W-F na UŁ 02.10.05, 23:04
        Joga - polecam. Bardzo miło wspominam panią mgr Doniecką, a poza tym jest to
        świetny rodzaj treningu - spokojny, ale to nie oznacza ze mniej efektywny od
        innych. Dużo mi dały te lekcje, a zaliczenie to pestka jesli chodzisz na
        wszystkie zajęcia. A teraz chcę się zapisać na jogę prywatnie.Moze ktos poleca
        sprawdzona szkolę jogi? Nie chciałabym zapisywac sie do przypadkowej osoby.
        • Gość: lea Re: W-F na UŁ IP: *.toya.net.pl 03.10.05, 12:30
          ja serdecznie polecam basen z mgr Antoniakiem. swiertny facet i swietne
          zajecia. nie polecam natomiast zajec ogolnych, bo na nich sie tylko wynudzilam,
          bo sie obijalam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka