Gość: ? ? ? IP: *.pai.net.pl 30.09.05, 12:42 Jak to jest z tym wychowaniem fizycznym na Uniwersytecie Łódzkim - ile trwa, bo nie chce mi się wierzyć że 6-7 godzin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel-strzalka Re: W-F na UŁ 30.09.05, 12:49 jak masz w planie napisan ze np. wf jest od 10 do 16 to znaczy, ze wszystkie zajecia, które są dla Twojej grupy dostępne są w tych godzinach, wf trwa 90 minut :] Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.s Re: W-F na UŁ 30.09.05, 12:54 Przy okazji tego pytania - nie uważacie, że jesteśmy olewani, skoro zajęcia z wychowania fizycznego mamy przez 2 lub 3 semestry? Wuef to nie jest mniej ważny przedmiot, nie można dbać tylko o rozwój intelektualny. Niech ktoś się tym wreszcie zajmie, bo zwykle wygląda to tak, że najpierw nie daje się pieniędzy, które mogłyby dofinansować zajęcia z wychowania fizycznego, a potem narzeka się, że młodzi ludzie nie są dostatecznie wysportowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Rozsądny głos :) IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.09.05, 13:20 Rozsądny głos widzę! :) Można go przeciwstawić tym, co mówi znaczna ilość studentów chcących się lewymi zwolnieniami wykręcić od WF. Twierdzą, że nie mają na to czasu bo jest dużo zajęć. Jeśli ktoś nie akceptuje planu zajęć zawierającego WF, to nie akceptuje warunków studiów. A studiowanie obowiązkowe nie jest. Oczywiście nie wszystkie zwolnienia są lewe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? ? ? Re: W-F na UŁ IP: *.pai.net.pl 30.09.05, 12:54 W takim razie chwilka- chodze na zajęcia wf kiedy mi pasuje w tych godzinach? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.s Re: W-F na UŁ 30.09.05, 12:55 Dokładnie tak! Kiedy Ci pasuje! Możesz sobie w między czasie na obiad iść albo posiedzieć na czytalni. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? ? ? Re: W-F na UŁ IP: *.pai.net.pl 30.09.05, 13:02 W takim razie jak wyglądają zajęcia z wybranej dyscypliny sportowej? Sam do siebie piłke bede kopać, wentualnie przebijać z jednej strony siatki na drugą jeśli każdy sobie przyjdzie o innej godzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: W-F na UŁ IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.09.05, 13:17 Są ustalone godziny zajęć dla każdej dyscypliny sportowej. Ja chodziłem na koszykówkę albo na 7:30 albo na 9:00, w poniedziałek/wtorek/środę odpowiedni na I/II/III roku. Ja wybrałem tylko dyscyplinę. Godzina zajęć była ustalona na podstawie planu Studium WF - o innej godzinie grali ci lepsi, a o innej - gorsi (w tym ja ;) Zajęcia trwały 90 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? ? ? Re: W-F na UŁ IP: *.pai.net.pl 30.09.05, 13:24 Rozumiem że podziałem na "lepszych" i "gorszych" zajmuje sie osoba prowadzaca zajęcia. Czy może samemu stwierdzasz jaki jesteś i a tej podtsaiwe zostajesz przyporządkowany do danej grupy? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: W-F na UŁ 30.09.05, 13:54 Jeśli chodzi np. o pływanie - wybierasz albo naukę pływania albo tok bardziej zaawansowany. Tok bardziej zaawansowany jest podzielony na 3 ligi. Do której trafisz zależy od tego jak popłyniesz na teście, który jest na I zajęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka Re: W-F na UŁ IP: *.retsat1.com.pl 30.09.05, 19:46 Ale jak oni dzielą na te grupy?? Bo ja wybrałam dyscyplinę, ale jednocześnie tak mi ułożyli plan, że w trakcie czasu WF mam jednocześnie lektorat i nie wiem co w związku z tym mam zrobić. Bo język trwa nibyu krócej, ale zawsze może mi się trafić grupa akurat pokrywająca się- komu to zgłosić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: W-F na UŁ IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 30.09.05, 20:37 albo załatw to w studium na styrskiej albo idz do dziekanatu i tam załatw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: W-F na UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:46 ja chodziłam na strrską na ping ponga-grupę można było wybrać lub ewentualnie odpracowuywać zaległe zajęcia w innych terminach muszę przyznać,że miło wspominam mgr.Krausa i jego zajęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: W-F na UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:47 miało byćmgr.Karusa :) Odpowiedz Link Zgłoś
rumianek0 Re: W-F na UŁ 30.09.05, 22:58 a jak jest z jogą? jak wyglądaja zajęcia, ćwiczenia :) jest zaliczenie czy wystarczy chodzić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: W-F na UŁ 01.10.05, 13:15 Wystarczy zrobic kwiat lotosu. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: W-F na UŁ IP: *.toya.net.pl 02.10.05, 18:58 na jogę trzeba chodzić i na koniec zrobić jakies figury na zaliczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość hmm... IP: 212.191.172.* 03.10.05, 11:55 Figury? Np. mostek i stanie na rękach? :) Odpowiedz Link Zgłoś
blissy Re: W-F na UŁ 02.10.05, 23:04 Joga - polecam. Bardzo miło wspominam panią mgr Doniecką, a poza tym jest to świetny rodzaj treningu - spokojny, ale to nie oznacza ze mniej efektywny od innych. Dużo mi dały te lekcje, a zaliczenie to pestka jesli chodzisz na wszystkie zajęcia. A teraz chcę się zapisać na jogę prywatnie.Moze ktos poleca sprawdzona szkolę jogi? Nie chciałabym zapisywac sie do przypadkowej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: W-F na UŁ IP: *.toya.net.pl 03.10.05, 12:30 ja serdecznie polecam basen z mgr Antoniakiem. swiertny facet i swietne zajecia. nie polecam natomiast zajec ogolnych, bo na nich sie tylko wynudzilam, bo sie obijalam. Odpowiedz Link Zgłoś