Dodaj do ulubionych

Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie lo...

02.10.05, 21:02
no cóż...udało sie zgromadzić ponad 37 tysięcy osób wokół jednego człowieka...
zebrał 10 razy wiecej głosów niż niektórzy , którzy do sejmu weszli...
dlaczego ?
bo nie mówił o sobie ale o miejscu w którym żyje , a przede wszystkim w
którym i dla którego przez całe lata działa.
37 tysięcy osób nie ufa że inni kandydaci mają nam tu coś konkretnego w
naszych ważnych łódzkich sprawach do zaproponowania. że znają odpowiedź na
pytanie " co dalej z tą Łodzią " niezależnie czy sa z lewa prawa, czy sami
siebie bronią...
uważam, ze warto ten kapitał energetyczny przekuć na sprawne prołódzkie
stowarzyszenie. skupiające entuzjastów-praktyków, które pobudzi to miasto i
zajmie w nim wpływową rolę.

takie poparcie dla niezależnego kandydata to świetny prognostyk na
przyszłość...

kto jest za ?
Obserwuj wątek
    • dwiejedynki run forest run 02.10.05, 21:03
    • Gość: dwa zera Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie IP: 194.63.132.* 02.10.05, 21:11
      Skontaktuj się z Janiakiem bo nieźle agitujesz...
      • Gość: pp Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie IP: *.toya.net.pl 02.10.05, 21:13
        Ja jestem za! Trzeba stworzyc cos wokol Janiaka i jego sztabu. Kto jeszcze?
        • Gość: ambas Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie IP: *.toya.net.pl 03.10.05, 07:02
          Ja też głosowałam na p. Janiaka i jestem jak najbardziej ZA! Łodzi potrzeba
          zdecydowanie więcej takich pozytywnie zakręconych, a staniemy się miastem, które
          postrzega się pozytywnie (bo wyjątkowe już jest)Chętnie się włączę do działań :o)
          • Gość: Lidka Wybory samorzadowe juz za rok. Nic straconego. IP: *.cybernet.ch 05.10.05, 16:50
            Lodzi przyda sie czlowiek, ktory "czuje" miasto...
    • Gość: mjp kibic kretyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 21:20
      mieszk m na Piotrkowskiej. Lubie te ulice, jestem tez kibicem Widzewa.W
      nidziele szedlem Piotkowska i malo nie puscilem pawia. Syf, brud, zapach
      szczyn...do tego sie juz jakos przyzwyczailem, ale jak zobaczylem, ze pol tej
      ulicy, wlasciwie kazda kamienica jest pomazana gruba, rozowa kredka przez
      jakiegos cymbala, ktory wlasnie na elewacji odnowionej kamienicy, czy na szybie
      skepu musial wlasnie oznajmic swiatu, ze jest za Widzewem. Ku.., Przeciez jest
      podobno monitoring, ten koles musial malowac to chyba godzine. Niech ktos sie
      wezmie za takich kretynow. Rowniez tych z Lks-u. Niech wyborcza zapyta policje
      czemu nie reaguje, niech zapyta Kropiwnickiego czy jemu to nie przeszkadza.
      Wiem, ze on ma wazniejsze sprawy na glowie np wreczanie pamiatkowych oznaczen
      za zlote gody, a to, ze miasto wyglada jak kibel, fabryki sa wyburzane,
      remontowane kamienice pomazane, wszedźie smierdzi uryna to juz nie istotne...
      • Gość: mjp Re: kibic kretyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 21:33
        nieistotne
    • Gość: nyggus Woleli głosować na Niesiołowskiego IP: *.toya.net.pl 02.10.05, 21:34
      Niesiołowski to stary pajac i demagog. Wielokrotnie skompromitowany. Już dwa
      razy był w Sejmie i co z tego wyszło? Wsławił się tylko wycieczką do Chile i
      wręczeniem zbrodniarzowi politycznemu ryngrafu z podobizną Matki Boskiej. I tacy
      ludzie będą budowali IV RP.
      • Gość: Piotr Większości nie chciało się d*** ruszyć na wybory IP: *.lodz.msk.pl 02.10.05, 21:38
        więc o wyniku zdecydowały moherowe berety...
    • aga.p.p Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie 02.10.05, 22:29
      Ja może niezorientowana jestem, ale możecie mi powiedzieć co Janiak konkretnie
      dla Łodzi dobrego zrobił? Dla Łodzi - nie dla siebie, nie dla Kaliskiej, ale
      dla miasta. Bo mnie się kojarzy głównie z tandetą jaką wprowadził na Pietrynę:
      te upiorne kiermasze, drętwe wyścigi czy zaplute kostki z nazwiskami łodzian.
      Może czegoś nie wiem?
      Co do jego zdziwienia: bez przesady. Skoro sejm wypycha ustawy do zatwierdzenia
      przez senat, to czemu on się dziwi, że ludzie głosowali na tą samą partię tu i
      tu? Powiązania zwiększają skuteczność. "Niezależny" nie zawsze oznacza w
      polityce "dobry".
      Moim zdaniem powinien się cieszyć z tych 40 tysięcy głosów. Jakim cudem je
      dostał - nie wiem. Programu nie miał żadnego, podpierał się tylko tym, że jest
      rodowym łodzianinem (to tak jak ja - może też powinnam spróbować). A przecież
      żeby zorganizować dzieciakom miejsce do zabawy (jakoś to najbardziej mi zapadło
      w pamięć) nie jest potrzebna dieta senatora! Do roboty panie Janiak! Ma pan
      cztery lata żeby się wykazać. Na mandat trzeba zapracować działaniem - jak
      sprawi pan, że łodzianie znów będą chętnie wychodzić na Pietrynę, to w
      następnych wyborach dostanie pan nie 40 a 140 tysięcy głosów. Ja trzymam kciuki.

pzdr,
      A.
      • Gość: pp Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie IP: *.toya.net.pl 03.10.05, 00:00
        Zeby cos zrobic skutecznie, trzeba miec prawo podejmowania decyzji. Co moze
        zrobic Janiak, prezes FUP? Tyle ile mu pozwola radni i Kropiwnicki. Mandat
        senatora moglby mu pomoc, rozwiazal rece, radni i wladze miasta liczylyby sie z
        panem senatorem, a nie koniecznie musza sie liczyc z panem Janiakiem. FUP chyba
        nawet nie ma wlasnego budzetu, albo jakis tam skromny. Ktos moze byc
        zaj...kratywny, ale swoja kreacje moze sobie w buty wsdzic, bo nic dla miasta
        nie zrobi jesli jest zwyklym Kowalskim. Nikt sie z nim nie liczy. a z poslem,
        senatorem, czy radnym jednak musi. A co zrobila lodzka poslanka, ktora dostala
        rekordowa liczbe glosow? Co zrobila dla Piotrkowskiej, dla Lodzi skoro pan
        Janiak nie zrobil nic?
        • aga.p.p Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie 03.10.05, 00:21
          Przeceniasz możliwości fotela senatora. Sam jeden specjalnie nie może wiele
          zrobić. Zresztą pokaż mi senatora, który ze stolicy robi dobrze miastu. Sam to
          przyznajesz - pani posłanka też dla nas nic nie zrobiła.
          A prezydent miasta i radni to takie stwory, na które można i trzeba naciskać.
          Potrzebne jest tylko silne i zdeterminowane lobby (takie jak w sprawie
          lotniska). Skoro Janiak do dzisiaj takiego lobby nie stworzył, to ja nie
          wierzę, że z mandatem senatora by mu to wyszło.

pzdr,
          A.
      • superkulfon Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie 03.10.05, 14:03
        janiak zrobil wiecej niz wszyscy razem wzieci poslowie z kilkuletnim stazem
        tacy jak Katarasinska drzewiecki Krzywicki czy tez senatorowie ktorzy z nim
        wygrali tacy jak Niesiolowski czy Wieclawska Sauk
    • Gość: baśka Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 07:40
      głosowałam na Pana i prosze sie nie zrażać .Za 4 lata też bede głosować.Gdyż
      wiem że dużo robi Pan dla Łodzi
    • Gość: gościoo1 Janiak nie rozumie, że Ł.Kaliska to nie SólZiemiCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 08:09
      i że na "zupełną" niezależność stać prawdziwe nazwiska - znane nie tylko w
      okolicach obsikanej Pietryny. Kutz jest tego dowodem. Tylko co pan senator
      Kaziu 'wniósł' do dokonań senatu (oprócz wysokiej kultury własnej, i
      zapewne 'jakiegoś wsadu' do ustaw okołokulturalnych)?
      Ergo, wzorem grajka Cugowskiego, a i wielu innych lokalnych patriotow wybranych
      senatorami, pozostaje 'normalna' droga do senatu. Powodzenia
    • Gość: olo a moze to nieufnosc do "niezalezności"??? IP: *.toya.net.pl 03.10.05, 09:16
      Te 40 tys glosow to sukses i warto ten kapitał jakos wykorzystac ale sprawy sa
      troche bardziej skomplikowane.
      po pierwsze niezaleznosc jest czesto pozorna - to jednak dzieki magistratowi pan
      Janiak robi interesy na Piotrkowskiej. I chwala mu za to jezeli potrafi to
      robic. Jednak bez przychylnosci wladzy FUP by nie egzystował.
      Po drugie FUP jest tez odbiciem do prywatnych intersów - robimy akcje pod
      auspicjami miasta a przy okazji reklama bo przeciez jestesmy jeszcze
      projektantami. To dzieki mediom i tym akcjom wszyscy dowiadujemy sie czym
      zajmuje sie pan Janiak ( podobny mechanizm uruchomił Rutkowski z Expressem) a
      wiec calosc zaczyna byc troche mętna.
      Po trzecie nie mozna na sile uszczesliwiac Piotrkowskiej - bo wiele zalezy od
      pracujacych tam kupców a ci wbrew gloszonym pogladom sa tak naprawde bierni i
      nic nie robia dla swojej wlasnej ulicy. potrafia tylko narzekać na wysokie czynsze.
      Wiec moze nie robmy wielkiego zadecia i nie tworzmy kolejnej partii tylko niech
      kazdy porzadnie robi to co do niego nalezy. Wystarczy.
    • Gość: JURDOM Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.10.05, 09:49
      Hm...dziwie sie ze ten facet ...jeszcze nie siedzi?No ale może trzeba poczekać
      żeby z jego ARTYSTYCZNEJ WIZJI...wyszedł ORZEŁ w KORONIE ze :Swastyką!!!
      Widocznie ORZEŁ z Dziwką to-ZBYT MAŁO.Chyba marzyło mu sie zostac"Pierwszym
      ALFONSEM" IV RP.Niech nie zalamuju rąk.Czytajac i słyszac jego jego medialne
      wypowiedzi MA SZANSE... w KOLEJNYCH WYBORACH.POWODZENIA!
      • Gość: kubek75 Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie IP: *.4web.pl 03.10.05, 12:49
        Gość portalu: JURDOM napisał(a):

> Hm...dziwie sie ze ten facet ...jeszcze nie siedzi?No ale może trzeba
        poczekać
        > żeby z jego ARTYSTYCZNEJ WIZJI...wyszedł ORZEŁ w KORONIE ze :Swastyką!!!
        > Widocznie ORZEŁ z Dziwką to-ZBYT MAŁO.Chyba marzyło mu sie zostac"Pierwszym
        > ALFONSEM" IV RP.Niech nie zalamuju rąk.Czytajac i słyszac jego jego medialne
        > wypowiedzi MA SZANSE... w KOLEJNYCH WYBORACH.POWODZENIA

Właśnie przez takie ksenofobiczne i ograniczone intelektualnie wypowiedzi
        ogarnia mnie przerażenie co będzie z tą Polską. Czy zabicie Narutowicza niczego
        nas nie uczy? Czy zawsze musimy zastępować wysoką kulturę duskusji agresją
        rodem z SS czy NKWD? Dla mnie dokonania Łodzi Kaliskiej to przejaw szerokiego
        pojmowania świata i odwagi intelektulanej, tej samej, która umieściła choćby
        grupę Monty Pythona w historii kultury światowej. Oni też nie bali się
        przedstawiać kontrowersyjnych tematów. Cieszę się, że jest w Łodzi grupa, któej
        działania są ambitne i co ważne - znane poza Łodzią. Dzięki temu sama może się
        rozwijać a Łodź ma się czym pochwalić.
        A co do wyborów: ja także na Janiaka głosowałem bo bez czytania programu mam
        dostatecznie dużo jego prołodzkich działań, czego nie moge powiedzieć o innych
        kandytatach, choćby z najukochońszego ugrupowania. To moja pierwsza okazja, aby
        w wyborach ogólnopolskich poprzeć lokalnego aktywistę, znanego przede wszystkim
        ze swoich działań. Za tą możliwość bardzo Panu, Panie Marku, dziękuję i życzę
        sukcesów.
        Moim zdaniem przy takich właśnie osobach, bez względu na przekonania, można
        budować społeczeństwo obywatelskie i tym samym - lepiej dbać o wlasne (lokalne)
        sprawy
        Pozdrawiam
      • yarro Re: Marek Janiak: wygrał patriotyzm krajowy, nie 03.10.05, 14:09
        Co tam, Młodzieńcze Wszeteczny... oops Wszechpolski rzecz jasna, płacz po
        mizernym wyniku waszego łódzkiego herr komedianta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka