hajdana 05.10.05, 11:15 właśnie przeczytałam na www UM, że Wam teraz wszystko gra w Sieradzu ;) Jak wrażenia? Ile razy dziennie i o której? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaczek_sdz Re: hejnał słychać? 05.10.05, 15:51 Ja slyszalam raz wczoraj o 12:00 na Placu Wojewódzkim, żadna rewelacja:P Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak hejnał słychać? Poroniony pomysł ? ;-) 05.10.05, 16:11 hajdana napisała: > właśnie przeczytałam na www UM, że Wam teraz wszystko gra w Sieradzu ;) Jak > wrażenia? Ile razy dziennie i o której? Nie wiem kiedy i ile razy ;-) Ale to jest dość śmieszne ;-) Ludzie magafony se usatwili i to uwaga MOBILNE, ciekaw poco ? Może będą gdzieś przenosić UM Sieradz ;-) Wspaniała koncepcja ustawione są te szczekaczki w stronę starego i nowego miasta ;-) Jeny ciekaw czy słychać to na Jaworowym ;-) Bo u mnie w starym Sieradzu jakoś nic nie słyszałem ;-) Sensacją jest też, że aż firma ze szczecina ten wynalazek musiała instalować ;-) Ciekawe ile to kosztuje bo sam koszt dojazdu jest już chorendalny ;-) Ciekawe ile to miast w Polsce ma takie wspaniałe wynalazki i ile one podziałają, rok, dwa ? Jak dla mnie to zupełnie poroniony pomysł, o kasie nie wspomnę, ale sens czy zasadność takiej idiotycznej protezy jest dla mnie zastanawiający ? ;-) A mamy wieżę kościelną i coś tam kiedyś grało ? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: hejnał słychać? 06.10.05, 07:01 dla mnie pytanie o sens tego przedsiewziecia jest takie samo jak pytanie o sens grania hejnalu w ogole. skoro grany jest z fary, to czemu nie mialby byc grany z takiego miejsca, by bylo to slychac "w miescie"? mnie sie to podoba :) choc nie mialam okazji tego uslyszec.. chyba ze, te cala aparature brzydko widac.. to juz gorzej ale jak pracowalam, to co dzien slyszalam hejnal :) wiec sam fakt to dla mnie zadna rewelacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: hejnał słychać? 06.10.05, 15:25 ebusia_fam_fatal napisała: > dla mnie pytanie o sens tego przedsiewziecia jest takie samo jak pytanie o sens > > grania hejnalu w ogole. > skoro grany jest z fary, to czemu nie mialby byc grany z takiego miejsca, by > bylo to slychac "w miescie"? > mnie sie to podoba :) choc nie mialam okazji tego uslyszec.. No właśnie o to chodzi, że jest grany z fary, więc po kiego wydawać jakieś pieniądze i cudować w UM ? No jakby UM był na jaworowym , to spoko ;-) ale chyba jest dość blisko fary ;-) A moc tych szczekaczek jest i tak za mała, żeby to było gdzieś dalej słychać, niż w budynku UM ;-) Dla mnie to kolejny wodotrysk i potwierdzenie teorii, nie ważne co się robi byle robić i bylebyło o tym głośno ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: hejnał słychać? 07.10.05, 13:13 Z tego co przeczytałam (może nie dokladnie to hejnal był grany z fary.A teraz przeniesiono go w inne miejsce. Gdy go usłyszałam pierwszy raz to ucieszyłam się,że i my mamy coś "sieradzkiego", swojego. co przypomina mi ,że jestem w domu, u siebie. Dla mnie to dobry pomysł. Nie ważne skąd- wazne by bylo słychać a u mnie w centrum słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: hejnał słychać? 07.10.05, 14:41 mamuska85 napisała: > Z tego co przeczytałam (może nie dokladnie to hejnal był grany z fary.A teraz p > rzeniesiono go w inne miejsce. Gdy go usłyszałam pierwszy raz to ucieszyłam się > ,że i my mamy coś "sieradzkiego", swojego. co przypomina mi ,że jestem w domu, > u siebie. Dla mnie to dobry pomysł. Nie ważne skąd- wazne by bylo słychać a u m > nie w centrum słychać. No cóż, każdy ma inne podejście do sprawy, ja patrzę na to "kompleksowo" 1. Dubluje się to z farą ? 2. Średni splendor hejnału - ze szczekaczek z betonowego bloku, dla mnie to dysonans - hejnał (synonim czasu i historii) i budynek betonowy PZPR ? ;-( 3. Trzebabyło, aż speców ze Szczecina, żeby to wymyśleć i zainstalować - śmiech, jakby w Sieradzu nikt tego nie potrafił ? ;-) (to odnośnie patriotyzmu lokalnego i "zostawianiu kasy w mieście") 4. Koszty samego dojazdu ze Szczecina + kosmiczna technologia = pewnie sporo kasy. Tak więc analizując te cztery elementy wychodzi mi abstrakcja ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: hejnał słychać? 07.10.05, 14:04 moze i um jest dosc blisko fary, ale w sumie to i tak "blizej do centrum" niz z samej fary... Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: hejnał słychać? 07.10.05, 14:44 ebusia_fam_fatal napisała: > moze i um jest dosc blisko fary, ale w sumie to i tak "blizej do centrum" niz z > > samej fary... W sumie to, to co tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=29980140&a=30095530 plus fakt, że fara jest wyżej, więc gdyby wzmocnić moc nagłośnienia już tam się znajdującego, byłby większy zasięg niż z 3 piętrowego betonowego schronu ;-) Ot taka fizyczna prawidłowość ;-) Odpowiedz Link Zgłoś