evonka 12.10.05, 14:35 co to za baby???? co za monstra!!! jestem tak poruszona, tak wściekła, że takie rzeczy mają miejsce!!!! wywaliłabym jedną z drugą, amatorki nocnych fotografii, natychmiast!!!! co za potwory!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evonka Re: i znowu ta... 12.10.05, 14:58 .. to nie jest głupota, myslę.... to jest jakieś zwyrodnienie! naprawdę przekonuje się po raz kolejny, że ludzie zatracają wyczucie, że te baby-monstra chyba niczego w życiu nie przeżyły, nie wiedza co jest dobre, a co złe.. i pracują w oddziale patologii, widzą tyle nieszczęść, tyle kłopotów i nic!!! ...jak to jest, ze niektórym ludziom sprawia przyjemnosc znęcanie się nad innymi??? to juz zwierzęta nie mają takiego odruchu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 14:58 Powinny mieć zakaz wykonywania zawodu w trybie natychmiastowym z propozycją zamiatania ulic!! tam ich miejsce!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: 195.69.82.* 12.10.05, 15:16 Ale zasadniczo to o co chodzi? Link? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius [link] 12.10.05, 15:19 Bardzo prosz: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2963668.html Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: [link] 12.10.05, 22:39 Fajne są wyniki ankiety. Niechciałbym spotkać tych 359 osób co zagłosowały żeby ich nie karać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 15:35 i znowu te Katowice - chcialo by sie zakrzyknac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanni Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: 83.16.165.* 12.10.05, 19:58 Ąż dziwne, że to nie odbyło się w jakimś łódzkim szpitalu. Zwolnią je. No i co z tego? Masz jakieś gwarancje, że nie przyjdą nowe jeszcze gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
damndogu Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 12.10.05, 20:01 Gość portalu: Sanni napisał(a): > Ąż dziwne, że to nie odbyło się w jakimś łódzkim szpitalu. a to ci optymizm i patriotyzm lokalny jak sie patrzy! kysz a kysz powinni pokazac ich twarze. glupota nie boli, spojrzenie innych ludzi owszem moze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.4web.pl 12.10.05, 20:56 A ja tam myślę, że to jest bardzo zle, że w tym kraju rolę sądu, prawa i wszystkiego naraz przejmują media.Nikogo nie bronię, ale kilka organów medialnych już żywcem je powiesiło i ukamieniowało, zanim w ogóle zbliżyła się do tego prokuratura. Gdyby córka jednej z tych kobiet napatoczyła się na dziennikarza, zrobiłby jej zdjęcia i opublikował je pt. "córka morderczyni w drodze do szkoły.Czy bedzie taką sadystką jak matka? " To jest obrzydliwe, bo wydaje wyrok zanim zdazysz cokolwiek powiedzieć A onenie są zadnymi psychopatkami i nie potrzebują psychologow, co juz ktoś wymyslił gdzieś , sa po prostu głupie albo kompletnie glupie, o czym świadczy fakt, ze poszły te zdjęcia wywołać w publicznym zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 12.10.05, 21:29 sorry, ale ty chyba mylisz pojecia... są głupie bo poszły wywołać zdjecia w publicznym zakładzie??? są GŁUPIE i BEZMYŚLNE, bo wyjęły DLA ZABAWY wcześniaka z inkubatora!!!!! pomyśl, że jesteś matką wcześniaka... jak wielkie musisz mieć zaufanie do lekarzy, do pielęgniarek!! co zrobisz, kiedy dowiesz się, że pielęgniarki z nudy i dla zabawy wyjmują twoje dziecko z inkubatora, choc ma problemy z oddychaniem, ma nie w pełni rozwinięte wewnętrzne organy!!!! ja bym te baby rozszarpała!! choc generalnie porywcza nie jestem... zastanów się co piszesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Evonka spokojnie;) 12.10.05, 21:50 Małego nie powinny wyjmowac? I tak to robily zeby go zwazyc. Zachowaly sie bezmyslnie - to fakt. Wkladanie go do kieszeni - szczyt nieodpowiedzialnosci - zgadzam sie. Ich zachowanie jest naganne bezsprzecznie. Ale obrzucanie ich kalumiami nie jest rozwiazaniem. Dla zabawy - hmmm. Zdjecia byly robione przy okazji wazenia malucha. Chcialy pokazac je dzieciom by zobaczyly jak malymi istotami sie opiekuja. To nie zwyrodnienie tylko brak przewidywania, myslenia, moze znajomosci konsekwencji takiego dzialania. Wiele pielegniarek w Polsce jest po sredniej szkole zawodowej - to kiedys wystarczalo. Nie musza wiedziec ze nie wolno bo mozna zrobic krzywde, nie musza wiedziec dlaczego. Osobiscie uwazam - a jestem studentem ostatniego roku medycyny, do wykonywania kazdego zawodu zaufania publicznego - takim jest lekarz, pielegniarka, nauczyciel itp powinno sie kwalifikowac na podstawie testow psychologicznych - powtarzanych co pewien okres czasu. Jestesmy jednym z nielicznych krajow gdzie ich nie ma wykonywanych rutynowo. Chory jest tez system szkolenia pielegniarskiego i medycznego. Nudne zajecia z etyki na 3 roku gdzie debatuje sie o Kancie gdy studenci nie sa jeszcze przygotowani psychicznie na rozwazania o sytuacjach zyciowych z zakresu medycyny (nie majac jeszcze medycznego doswiadczenia) to pomylka. Jak mozna mowic o cierpieniu, etyce i wyborach w medycynie nie widzac zbyt wielu takich sytuacji w zyciu? Pierwsze podstawowe zajecia kliniczne zaczynaja sie wlasnie na 3 roku. Wczesniej studenci nie widza zywego pacjenta. Dopoki nie zmieni sie system - nie zmieni sie sytuacja w Słuzbie Zdrowia, nie znikna patologie. Potem cierpia tylko Ci ktorzy dobrze wykonuja swoj zawod a to im nalezy sie najwiekszy szacunek - bo (co nie latwe) nie daja sie zepchnac przez otoczenie w rozliczne patologie. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Evonka spokojnie;) 13.10.05, 09:39 ;-) pewnie masz racje, choć ja nie mogę powstrzymać emocji, bo generalnie bardzo mnie porusza lekkomyślność i opieszałość niektórych osób w oddziałach specjalnych... a ponieważ widziałam jak traktuje się bezbronne osoby, co prawda nie dzieci, ale tak jak dzieci niesamodzielne, to każde nowe zdarzenie tego typu wzburza moją krew! przecież ten maluch to nie był dorodny noworodek! to bylo maleństwo, któremu sprawiły ból! dla mnie człowiek, Kobieta zwłaszcza, który zachowuje się w taki sposób, jest po prostu odrażający! widziałam jak pozbawia się godnosci osoby spraliżowane, jak sie do nich mówi, jak się zapomina, że oprócz ciała mają jeszcze żywe emocje, uczucia... dlatego lekarzami, pielęgniarzami powinny być osoby SZCZEGÓLNE! wybrane! tego Ci życzę! żebyś czuł, że jesteś Wybrany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.4web.pl 12.10.05, 22:08 No wląsnie nie rozumiesz, o czym ja piszę. One nie są żadnymi zwyrodnialcami, sa po prostu glupie. Byłyby tylko glupie, gdyby wsadziły tego wcześniaka do kieszeni, a są monstrualnie glupie, bo poszły wywolać sobie te zdjęcia. Jaki z tego wniosek? Taki, ze najprawdopodobniej nie traktowały tego jako niczego specjalnie złego - glupia zabawa na nocnym dyżurze. Cos jak totalny brak swiadomości , co się naprawdę robi. I to wląsnie ta glupota jest przerażajaca, a nie jakieś rzekome zwyrodnialstwo. Ze zwyrodnialstwem to mialo do czynienia łodzkie pogotowie, w ktorym zabijali świadomie ludzi... Jaśniej już nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i789 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.toya.net.pl 13.10.05, 08:33 popieram cię na całej lini wyrażasz dokładnie to o czym ja myślę pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 12.10.05, 21:49 Nie przesadzaj. Glupota to glupota, a zwyrodnialstwo to zwyrodnialstwo. Te panie byly zwordnialcami. Zatkalo mnie, zatkalo. Nie potrafie okreslic tego co czuje. Strasznie mi zal tych dzieci i ich rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Znaczy dziecka, a nie dzieci... 12.10.05, 21:57 ...w przeciwienstwie do tego co napisalem w poscie wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 09:14 Załóżmy: Do szkoły pełnej dzieci wpada psychopata. Morduję większość uczniów nożem, kilku wiesza, gwałci itp. Następnie jakby nigdy nic wychodzi ze szkoły z nożem w ręku... On też jest głupi?? Znaczy bardzo głupi?? Nie jest psychopatą tylko głupim czlowiekiem. buahahaha. I dlatego oni dostają po 20 lat tylko... No teraz zrozumiałem... Odpowiedz Link Zgłoś
al_ a jeszcze jedno, Foret Gump... 13.10.05, 09:23 jak on to mawiał?? Poznasz głupiego po czynach jego?? Problem w tym, że nawet idiota ma odrobinę inteligencji. Tym pielęgniarką nawet tego brakuje. Dlatego nie są głupie, tylko są zwyrodnialcami... Z powodu błędu lekarza ( braku sterylności ) pewna dziewczyna siedzi na wózku od najmłodszych lat... To nie jest głupota, to jest zwyrodnialstwo... Takie dzieciaki bardzo prosto czymś zarazić... :/. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ kara.... 13.10.05, 09:03 Narazie oczywiście nie było wyroku ale... za takie coś 5 lat?? Powinno być 50 lat ciężkich robót. Spięte łańcuchami powinny przez 12 godzin dziennie latać z kilofem po kamieniołomie... Dwa posiłki dziennie, mała cela bez TV i innych udogodnień. Kąpiel raz na miesiąc... Miałyby czas na przemyślenie. A tak... i tak je sąd uniewiini albo dostaną 3 lata w zawieszeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
glonojad19 Re: kara.... 13.10.05, 09:53 Nie zapomnij jeszcze wystrzelac im rodziny 6 pokoleń wstecz, a córki obowiązkowo sprzedać do burdelu. No i oczywiście ich trupa z tych kamieniołomów nalezy rzucić sępom na pożarcie. BTW. Ile lat dla tego nauczyciela , który pzrez wlasną głupotę poszedł na Rysy, zeszła lawina i pól klasy to trupy? 2500? 9400? Cwiartowanie? Wypatroszenie?\ \Ku.. mać, katolicki kraju, lecz się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: kara.... IP: *.toya.net.pl 13.10.05, 12:44 Katolicki kraj w ktorym sie morduje , kradnie, gwalci... Pieprzeni katolicy na pokaz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baila Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.lnet.pl 13.10.05, 11:58 osobiście bym te wynaturzone potwory zlinczowała, nie mogę patrzeć na te zdjęcia aż serce boli jak widzę to dzieciątko. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 14:34 Ja jestem zwyczajnym, niezbyt przeintelektualizowanym człowiekiem, więc sądzę, że te panie sa głupimi, zdegenerowanymi monstrami.Powinny być ukarane przez sąd za świadome działanie, którego skutkiem mogła być śmierć człowieka, maleńkiego, całkowicie bezbronnego w ich rękach oraz otrzymać dożywotnio zakaz wykonywania zawodu.Myślę, że kazda kara, w moim subiektywnym odczuciu, jest dla nich za łagodna. Zasadą polskiej służby zdrowia na każdym szczeblu jej działania jest PRZEDMIOTOWE traktowanie pacjenta, a te panie w tak szczególnie wynaturzony sposób potwierdziły tę zasadę.Jednocześnie pragnę zaznaczyć, że znam i spotkałam pracowników służby zdrowia, dla których pacjent jest CHORYM nad którym z troską trzeba sprawować opiekę.Są oni jednak wyjątkiem od tej zasady. Media są okrutne i bezwzględne zawsze tak samo wobec katów i ofiar.Jestem jak zawsze w takiej sytuacji oburzona publikowaniem zdjęc, na których są ofiary.Jakie straszne chwile muszą przeżywać teraz rodzice tego maleństwa widząc je w kieszeni fartucha jednej z tych kobiet! A przecież można było im tego oszczędzić, gdyby w prawie istniał zakaz umieszczania w mediach wizerunku ofiar bez ich lub ich przedstawicieli prawnych zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa MEDIA MEDIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:10 Współczuję rodzinom tych kobiet - media wydały już wyrok, szkoda tylko, ze nie postępują tak z psychopatycznymi mordercami albo z pedofilami albo z sadystami , którzy maltretują swoje dzieci i żony -to normalka - nie wzbudzi takiego zainteresowania jak w przypadku pielęgniarek. Ludzie nie "łykajcie" wszystkiego co sprzedają media! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.lnet.pl 13.10.05, 14:18 Proponuję dokładnie przyjrzeć się zdjęciom. Jestem zdecydowanie za głupotą a nie za zwyrodnieniem. One trzymają to dziecko bardzo delikatnie, przykładają do twarzy - z kieszenią wielka głupota, ale chciały w ten sposób pokazać, że takie małe może zmieścić się do kieszeni. Gdyby trzymały tylko za rączke, nóżkę itd. wtedy można by zdecydownie nazwać je okrutnymi, zwyrodniałymi babami i surowo ukarać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al_ Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.toya.net.pl 13.10.05, 14:26 Głupotą jest kopanie studni w miejscu w którym ktoś nie sprawdził czy jest woda na przystępnej głębokości... Osoby, które bawią się małymi dziećmi, a wiedzą o wielkich konsekwencjach, które grożą, są degeneratami... Wkładać dzieko do kieszeni... A może da się do wazonu, a może do plecaka, a może w muszli się mieści... Ludzie pieprzą, że są przeciwni aborcji, bo to zabijanie płodu... Ale zabawę małymi, bezbronnym dzieciakami uważają za objaw głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
glonojad19 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 14:35 Tak , uwazają za objaw głupoty, bo zwyrodnialstwo,a glupota to coś zupełnie innego. Czy tego nuczyciela , który poszedł na te Rysy uważasz za zwyrodnialca? Nie zyje chyba z 15 osób, 18 latkow i młodszych, bo zeszła lawina. Czy idąc tam ten facet szedł specjalnie po to, żeby zeszła lawina i wszyscy poginęli>? Bo jeśli szedł specjalnie , to jest zwyrodnialcem, jeśli nei wiedział, to jest głupi. Czy one wyciągnely tego dzieciaka z inkubatora, żeby mu wyrywac ręce i nogi i krecić nim młynka? Jesli tak, to sa zwyrodnialcami, jesli nie - to sa głupie. Proste i logiczne. A wcześniaki też wyjmuje sie z inkubatora codziennie , choćby po to, aby zmienić pieluchę i przetrzeć oliwką , żeby nie miały odparzeń, które równie dobrze moga je zabić przez zakażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 14:58 Ten nauczyciel jest głupi, nieodpowiedzialny, bez wyobrażni i lekkomyślny.Nie jest zwyrodnialcem, ponieważ nie fotografował się ze zwłokami swoich uczniów.Państwo Dyskutanci, niektórzy, nie rozumiecie istoty karygodności czynu tych pań.One nie wyjęły noworodka z inkubatora w CELU DOKONYWANIA ZABIEGOW PIELEGNACYJNYCH i czegoś nie przewidziały w tym działaniu. One wyjęły maleństwo w CELU WYKONANIA ZDJEC NOWORODKA W KIESZENI FARTUCHA i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 15:09 ale dla niektórych wkładanie noworodka do kieszeni i fotografowanie się z nim jest rzeczą normalną.... Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 15:10 Ten nauczyciel jest głupi, nie przewidział poprostu tego... A te pielęgniarki... To jakieś zwyrodnienie... Dla Ciebie normalne jest wkładanie dziecka do kieszeni i fotografowanie się z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
glonojad19 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 15:44 A dla ciebie jest normalne wleczenie sie z ponad 20-sto osobową grupa ludzi na Rysy zima? Skoro przewodnik może brać góra sześciu? Odpowiedz Link Zgłoś
glonojad19 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 15:47 I idąc dalej Twoim tropem rodzice tych dzieciaków, które pogionęły w Morskim Oku mają pełne prawo zabić tego anuczyciela. Jakbysmy wszyscy tak myśleli, to an ulicach mozna by se strzelać do nielubianego sasiada, zgwalcić kobietę, która nie chce z nami dobrowolnie i obrobić bank, bo jesteśmy biedni. Nazywa się to dość wdzięcznie. Anarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blissy Pielęgniarki o wrażliwości esesmanek... IP: *.toya.net.pl 14.10.05, 14:26 ...to jest zwyrodnienie! Jest zdjęcie na którym babsko trzyma płaczącego wcześniaka i przy tym wytyka język. I nie mówmy ze to jest głupota, bo żaden zdrowy psychicznie człowiek nie wpada na takie pomysły, aby urządzać sobie zabawę kosztem bezbronnego noworodka.Brak mi słów... Odpowiedz Link Zgłoś
al_ [...] 13.10.05, 15:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: zwyrodnienie bo: 14.10.05, 10:56 A... ja rozumiem, że dla Ciebie ważniejsze jest życie dwóch degeneratek i idiotek, które emocjonalnie są na poziomie 4 latka, ale dla mnie wązniejsze jest życie dzieciaka. z niego pewnie wyrośnie ktoś porządny, z nimi nic się już nie zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: zwyrodnienie bo: 14.10.05, 11:04 nie nie o to chodzi.... tyle, ze ja po prostu raczej nie chcę podkręcać spirali... rozumiesz.. mimo wszystko nie jestem za tym, zeby za kradzież karać obcięciem ręki, nie popieram samosądów i linczów... jestem wściekła, ale chyba nie w linczu metoda.... ps. gdzieś zniknął mój post, na który odpowiedziałeś..... Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: zwyrodnienie bo: 14.10.05, 11:09 Hmmm ... nie wiem... ale pare zniknelo... Tylko, że: czy maksymalnie 5 lat za takie coś to dużo? Jak dla mnie nie... Zwłaszcza kiedy wiemy o kogo chodzi... O zupelnie bezbronne osoby :(... To trzeba być naprawdę... nie wiem kim nawet :((( Odpowiedz Link Zgłoś