Dodaj do ulubionych

czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!?

12.10.05, 14:35
co to za baby???? co za monstra!!! jestem tak poruszona, tak wściekła, że
takie rzeczy mają miejsce!!!! wywaliłabym jedną z drugą, amatorki nocnych
fotografii, natychmiast!!!! co za potwory!!!!!
Obserwuj wątek
    • yavorius daj spokój 12.10.05, 14:41
      ręce opadają ;////
    • brite i znowu ta... 12.10.05, 14:41
      ...ludzka głupota i brak wyobraźni :/
      • evonka Re: i znowu ta... 12.10.05, 14:58
        .. to nie jest głupota, myslę.... to jest jakieś zwyrodnienie!
        naprawdę przekonuje się po raz kolejny, że ludzie zatracają wyczucie, że te
        baby-monstra chyba niczego w życiu nie przeżyły, nie wiedza co jest dobre, a co
        złe.. i pracują w oddziale patologii, widzą tyle nieszczęść, tyle kłopotów i
        nic!!!
        ...jak to jest, ze niektórym ludziom sprawia przyjemnosc znęcanie się nad
        innymi??? to juz zwierzęta nie mają takiego odruchu!!!!
    • Gość: xxx Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 14:58
      Powinny mieć zakaz wykonywania zawodu w trybie natychmiastowym z propozycją
      zamiatania ulic!! tam ich miejsce!!
    • Gość: J.S. Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: 195.69.82.* 12.10.05, 15:16
      Ale zasadniczo to o co chodzi? Link?
      • yavorius [link] 12.10.05, 15:19
        Bardzo prosz:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2963668.html
        • barracuda7110 Re: [link] 12.10.05, 22:39
          Fajne są wyniki ankiety. Niechciałbym spotkać tych 359 osób co zagłosowały żeby
          ich nie karać.
    • Gość: - Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 15:35
      i znowu te Katowice - chcialo by sie zakrzyknac ;)
      • Gość: Sanni Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: 83.16.165.* 12.10.05, 19:58
        Ąż dziwne, że to nie odbyło się w jakimś łódzkim szpitalu.

Zwolnią je. No i co z tego?
        Masz jakieś gwarancje, że nie przyjdą nowe jeszcze gorsze?
        • damndogu Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 12.10.05, 20:01
          Gość portalu: Sanni napisał(a):

> Ąż dziwne, że to nie odbyło się w jakimś łódzkim szpitalu.
          a to ci optymizm i patriotyzm lokalny jak sie patrzy! kysz a kysz

powinni pokazac ich twarze. glupota nie boli, spojrzenie innych ludzi owszem moze.
          • Gość: Zdanka Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.4web.pl 12.10.05, 20:56
            A ja tam myślę, że to jest bardzo zle, że w tym kraju rolę sądu, prawa i
            wszystkiego naraz przejmują media.Nikogo nie bronię, ale kilka organów
            medialnych już żywcem je powiesiło i ukamieniowało, zanim w ogóle zbliżyła się
            do tego prokuratura. Gdyby córka jednej z tych kobiet napatoczyła się na
            dziennikarza, zrobiłby jej zdjęcia i opublikował je pt. "córka morderczyni w
            drodze do szkoły.Czy bedzie taką sadystką jak matka? " To jest obrzydliwe, bo
            wydaje wyrok zanim zdazysz cokolwiek powiedzieć A onenie są zadnymi
            psychopatkami i nie potrzebują psychologow, co juz ktoś wymyslił gdzieś , sa po
            prostu głupie albo kompletnie glupie, o czym świadczy fakt, ze poszły te
            zdjęcia wywołać w publicznym zakładzie.
            • evonka Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 12.10.05, 21:29
              sorry, ale ty chyba mylisz pojecia... są głupie bo poszły wywołać zdjecia w
              publicznym zakładzie??? są GŁUPIE i BEZMYŚLNE, bo wyjęły DLA ZABAWY wcześniaka
              z inkubatora!!!!! pomyśl, że jesteś matką wcześniaka... jak wielkie musisz mieć
              zaufanie do lekarzy, do pielęgniarek!! co zrobisz, kiedy dowiesz się, że
              pielęgniarki z nudy i dla zabawy wyjmują twoje dziecko z inkubatora, choc ma
              problemy z oddychaniem, ma nie w pełni rozwinięte wewnętrzne organy!!!!
              ja bym te baby rozszarpała!! choc generalnie porywcza nie jestem...
              zastanów się co piszesz....
              • szakal_el Evonka spokojnie;) 12.10.05, 21:50
                Małego nie powinny wyjmowac? I tak to robily zeby go zwazyc. Zachowaly sie
                bezmyslnie - to fakt. Wkladanie go do kieszeni - szczyt nieodpowiedzialnosci -
                zgadzam sie. Ich zachowanie jest naganne bezsprzecznie. Ale obrzucanie ich
                kalumiami nie jest rozwiazaniem.
                Dla zabawy - hmmm. Zdjecia byly robione przy okazji wazenia malucha. Chcialy
                pokazac je dzieciom by zobaczyly jak malymi istotami sie opiekuja. To nie
                zwyrodnienie tylko brak przewidywania, myslenia, moze znajomosci konsekwencji
                takiego dzialania. Wiele pielegniarek w Polsce jest po sredniej szkole
                zawodowej - to kiedys wystarczalo. Nie musza wiedziec ze nie wolno bo mozna
                zrobic krzywde, nie musza wiedziec dlaczego.
                Osobiscie uwazam - a jestem studentem ostatniego roku medycyny, do wykonywania
                kazdego zawodu zaufania publicznego - takim jest lekarz, pielegniarka,
                nauczyciel itp powinno sie kwalifikowac na podstawie testow psychologicznych -
                powtarzanych co pewien okres czasu. Jestesmy jednym z nielicznych krajow gdzie
                ich nie ma wykonywanych rutynowo.
                Chory jest tez system szkolenia pielegniarskiego i medycznego. Nudne zajecia z
                etyki na 3 roku gdzie debatuje sie o Kancie gdy studenci nie sa jeszcze
                przygotowani psychicznie na rozwazania o sytuacjach zyciowych z zakresu
                medycyny (nie majac jeszcze medycznego doswiadczenia) to pomylka.
                Jak mozna mowic o cierpieniu, etyce i wyborach w medycynie nie widzac zbyt
                wielu takich sytuacji w zyciu? Pierwsze podstawowe zajecia kliniczne zaczynaja
                sie wlasnie na 3 roku. Wczesniej studenci nie widza zywego pacjenta.
                Dopoki nie zmieni sie system - nie zmieni sie sytuacja w Słuzbie Zdrowia, nie
                znikna patologie.
                Potem cierpia tylko Ci ktorzy dobrze wykonuja swoj zawod a to im nalezy sie
                najwiekszy szacunek - bo (co nie latwe) nie daja sie zepchnac przez otoczenie w
                rozliczne patologie.
                • evonka Re: Evonka spokojnie;) 13.10.05, 09:39
                  ;-) pewnie masz racje, choć ja nie mogę powstrzymać emocji, bo generalnie
                  bardzo mnie porusza lekkomyślność i opieszałość niektórych osób w oddziałach
                  specjalnych... a ponieważ widziałam jak traktuje się bezbronne osoby, co prawda
                  nie dzieci, ale tak jak dzieci niesamodzielne, to każde nowe zdarzenie tego
                  typu wzburza moją krew!
                  przecież ten maluch to nie był dorodny noworodek! to bylo maleństwo, któremu
                  sprawiły ból!
                  dla mnie człowiek, Kobieta zwłaszcza, który zachowuje się w taki sposób, jest
                  po prostu odrażający! widziałam jak pozbawia się godnosci osoby spraliżowane,
                  jak sie do nich mówi, jak się zapomina, że oprócz ciała mają jeszcze żywe
                  emocje, uczucia...
                  dlatego lekarzami, pielęgniarzami powinny być osoby SZCZEGÓLNE! wybrane! tego
                  Ci życzę! żebyś czuł, że jesteś Wybrany!
              • Gość: Zdanka Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.4web.pl 12.10.05, 22:08
                No wląsnie nie rozumiesz, o czym ja piszę. One nie są żadnymi zwyrodnialcami,
                sa po prostu glupie. Byłyby tylko glupie, gdyby wsadziły tego wcześniaka do
                kieszeni, a są monstrualnie glupie, bo poszły wywolać sobie te zdjęcia. Jaki z
                tego wniosek? Taki, ze najprawdopodobniej nie traktowały tego jako niczego
                specjalnie złego - glupia zabawa na nocnym dyżurze. Cos jak totalny brak
                swiadomości , co się naprawdę robi. I to wląsnie ta glupota jest przerażajaca,
                a nie jakieś rzekome zwyrodnialstwo. Ze zwyrodnialstwem to mialo do czynienia
                łodzkie pogotowie, w ktorym zabijali świadomie ludzi... Jaśniej już nie mogę.
                • Gość: i789 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.toya.net.pl 13.10.05, 08:33
                  popieram cię na całej lini wyrażasz dokładnie to o czym ja myślę pozdrowionka
            • al-ki Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 12.10.05, 21:49

Nie przesadzaj. Glupota to glupota, a zwyrodnialstwo to zwyrodnialstwo. Te panie
              byly zwordnialcami.

Zatkalo mnie, zatkalo. Nie potrafie okreslic tego co czuje. Strasznie mi zal
              tych dzieci i ich rodzicow.
              • al-ki Znaczy dziecka, a nie dzieci... 12.10.05, 21:57

...w przeciwienstwie do tego co napisalem w poscie wczesniej
                • szakal_el Nie wiemy czy bylo ich wiecej, oby nie! (n/t) 12.10.05, 22:01

• al_ Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 09:14
              Załóżmy:
              Do szkoły pełnej dzieci wpada psychopata. Morduję większość uczniów nożem,
              kilku wiesza, gwałci itp. Następnie jakby nigdy nic wychodzi ze szkoły z nożem
              w ręku...

On też jest głupi?? Znaczy bardzo głupi?? Nie jest psychopatą tylko głupim
              czlowiekiem. buahahaha. I dlatego oni dostają po 20 lat tylko... No teraz
              zrozumiałem...
            • al_ a jeszcze jedno, Foret Gump... 13.10.05, 09:23
              jak on to mawiał?? Poznasz głupiego po czynach jego?? Problem w tym, że nawet
              idiota ma odrobinę inteligencji. Tym pielęgniarką nawet tego brakuje. Dlatego
              nie są głupie, tylko są zwyrodnialcami...

Z powodu błędu lekarza ( braku sterylności ) pewna dziewczyna siedzi na wózku
              od najmłodszych lat... To nie jest głupota, to jest zwyrodnialstwo... Takie
              dzieciaki bardzo prosto czymś zarazić... :/.
    • al_ kara.... 13.10.05, 09:03
      Narazie oczywiście nie było wyroku ale... za takie coś 5 lat?? Powinno być 50
      lat ciężkich robót. Spięte łańcuchami powinny przez 12 godzin dziennie latać z
      kilofem po kamieniołomie... Dwa posiłki dziennie, mała cela bez TV i innych
      udogodnień. Kąpiel raz na miesiąc... Miałyby czas na przemyślenie. A tak... i
      tak je sąd uniewiini albo dostaną 3 lata w zawieszeniu...
      • glonojad19 Re: kara.... 13.10.05, 09:53
        Nie zapomnij jeszcze wystrzelac im rodziny 6 pokoleń wstecz, a córki
        obowiązkowo sprzedać do burdelu. No i oczywiście ich trupa z tych
        kamieniołomów nalezy rzucić sępom na pożarcie.

BTW. Ile lat dla tego nauczyciela , który pzrez wlasną głupotę poszedł na Rysy,
        zeszła lawina i pól klasy to trupy? 2500? 9400? Cwiartowanie? Wypatroszenie?\
        \Ku.. mać, katolicki kraju, lecz się!
        • Gość: Al_ Re: kara.... IP: *.toya.net.pl 13.10.05, 12:44
          Katolicki kraj w ktorym sie morduje , kradnie, gwalci... Pieprzeni katolicy na
          pokaz...
    • Gość: Baila Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.lnet.pl 13.10.05, 11:58
      osobiście bym te wynaturzone potwory zlinczowała, nie mogę patrzeć na te zdjęcia
      aż serce boli jak widzę to dzieciątko.
      • mapi7 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 14:34
        Ja jestem zwyczajnym, niezbyt przeintelektualizowanym człowiekiem, więc sądzę,
        że te panie sa głupimi, zdegenerowanymi monstrami.Powinny być ukarane przez sąd
        za świadome działanie, którego skutkiem mogła być śmierć człowieka, maleńkiego,
        całkowicie bezbronnego w ich rękach oraz otrzymać dożywotnio zakaz wykonywania
        zawodu.Myślę, że kazda kara, w moim subiektywnym odczuciu, jest dla nich za
        łagodna. Zasadą polskiej służby zdrowia na każdym szczeblu jej działania jest
        PRZEDMIOTOWE traktowanie pacjenta, a te panie w tak szczególnie wynaturzony
        sposób potwierdziły tę zasadę.Jednocześnie pragnę zaznaczyć, że znam i
        spotkałam pracowników służby zdrowia, dla których pacjent jest CHORYM nad
        którym z troską trzeba sprawować opiekę.Są oni jednak wyjątkiem od tej zasady.
        Media są okrutne i bezwzględne zawsze tak samo wobec katów i ofiar.Jestem jak
        zawsze w takiej sytuacji oburzona publikowaniem zdjęc, na których są
        ofiary.Jakie straszne chwile muszą przeżywać teraz rodzice tego maleństwa
        widząc je w kieszeni fartucha jednej z tych kobiet! A przecież można było im
        tego oszczędzić, gdyby w prawie istniał zakaz umieszczania w mediach wizerunku
        ofiar bez ich lub ich przedstawicieli prawnych zgody.
    • Gość: Ewa MEDIA MEDIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:10
      Współczuję rodzinom tych kobiet - media wydały już wyrok, szkoda tylko, ze nie
      postępują tak z psychopatycznymi mordercami albo z pedofilami albo z sadystami ,
      którzy maltretują swoje dzieci i żony -to normalka - nie wzbudzi takiego
      zainteresowania jak w przypadku pielęgniarek. Ludzie nie "łykajcie" wszystkiego
      co sprzedają media!
    • Gość: tom Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.lnet.pl 13.10.05, 14:18
      Proponuję dokładnie przyjrzeć się zdjęciom. Jestem zdecydowanie za głupotą a
      nie za zwyrodnieniem. One trzymają to dziecko bardzo delikatnie, przykładają do
      twarzy - z kieszenią wielka głupota, ale chciały w ten sposób pokazać, że takie
      małe może zmieścić się do kieszeni. Gdyby trzymały tylko za rączke, nóżkę itd.
      wtedy można by zdecydownie nazwać je okrutnymi, zwyrodniałymi babami i surowo
      ukarać.
      • Gość: al_ Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? IP: *.toya.net.pl 13.10.05, 14:26
        Głupotą jest kopanie studni w miejscu w którym ktoś nie sprawdził czy jest woda
        na przystępnej głębokości... Osoby, które bawią się małymi dziećmi, a wiedzą o
        wielkich konsekwencjach, które grożą, są degeneratami... Wkładać dzieko do
        kieszeni...
        A może da się do wazonu, a może do plecaka, a może w muszli się mieści...
        Ludzie pieprzą, że są przeciwni aborcji, bo to zabijanie płodu... Ale zabawę
        małymi, bezbronnym dzieciakami uważają za objaw głupoty...
        • glonojad19 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 14:35
          Tak , uwazają za objaw głupoty, bo zwyrodnialstwo,a glupota to coś zupełnie
          innego.

Czy tego nuczyciela , który poszedł na te Rysy uważasz za zwyrodnialca? Nie
          zyje chyba z 15 osób, 18 latkow i młodszych, bo zeszła lawina. Czy idąc tam ten
          facet szedł specjalnie po to, żeby zeszła lawina i wszyscy poginęli>? Bo jeśli
          szedł specjalnie , to jest zwyrodnialcem, jeśli nei wiedział, to jest głupi.
          Czy one wyciągnely tego dzieciaka z inkubatora, żeby mu wyrywac ręce i nogi i
          krecić nim młynka? Jesli tak, to sa zwyrodnialcami, jesli nie - to sa głupie.
          Proste i logiczne. A wcześniaki też wyjmuje sie z inkubatora codziennie ,
          choćby po to, aby zmienić pieluchę i przetrzeć oliwką , żeby nie miały
          odparzeń, które równie dobrze moga je zabić przez zakażenie.
          • mapi7 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 14:58
            Ten nauczyciel jest głupi, nieodpowiedzialny, bez wyobrażni i lekkomyślny.Nie
            jest zwyrodnialcem, ponieważ nie fotografował się ze zwłokami swoich
            uczniów.Państwo Dyskutanci, niektórzy, nie rozumiecie istoty karygodności czynu
            tych pań.One nie wyjęły noworodka z inkubatora w CELU DOKONYWANIA ZABIEGOW
            PIELEGNACYJNYCH i czegoś nie przewidziały w tym działaniu. One wyjęły maleństwo
            w CELU WYKONANIA ZDJEC NOWORODKA W KIESZENI FARTUCHA i innych.
            • al_ Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 15:09
              ale dla niektórych wkładanie noworodka do kieszeni i fotografowanie się z nim
              jest rzeczą normalną....
          • al_ Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 15:10
            Ten nauczyciel jest głupi, nie przewidział poprostu tego... A te
            pielęgniarki... To jakieś zwyrodnienie... Dla Ciebie normalne jest wkładanie
            dziecka do kieszeni i fotografowanie się z nim?
            • glonojad19 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 15:44
              A dla ciebie jest normalne wleczenie sie z ponad 20-sto osobową grupa ludzi na
              Rysy zima? Skoro przewodnik może brać góra sześciu?
              • glonojad19 Re: czytaliscie o tych Monstrach-Pielęgniarach!? 13.10.05, 15:47
                I idąc dalej Twoim tropem rodzice tych dzieciaków, które pogionęły w Morskim
                Oku mają pełne prawo zabić tego anuczyciela. Jakbysmy wszyscy tak myśleli, to
                an ulicach mozna by se strzelać do nielubianego sasiada, zgwalcić kobietę,
                która nie chce z nami dobrowolnie i obrobić bank, bo jesteśmy biedni. Nazywa
                się to dość wdzięcznie. Anarchia.
      • Gość: blissy Pielęgniarki o wrażliwości esesmanek... IP: *.toya.net.pl 14.10.05, 14:26
        ...to jest zwyrodnienie! Jest zdjęcie na którym babsko trzyma płaczącego
        wcześniaka i przy tym wytyka język. I nie mówmy ze to jest głupota, bo żaden
        zdrowy psychicznie człowiek nie wpada na takie pomysły, aby urządzać sobie
        zabawę kosztem bezbronnego noworodka.Brak mi słów...
    • al_ [...] 13.10.05, 15:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • al_ Re: zwyrodnienie bo: 14.10.05, 10:56
      A... ja rozumiem, że dla Ciebie ważniejsze jest życie dwóch degeneratek i
      idiotek, które emocjonalnie są na poziomie 4 latka, ale dla mnie wązniejsze
      jest życie dzieciaka. z niego pewnie wyrośnie ktoś porządny, z nimi nic się już
      nie zrobi...
      • evonka Re: zwyrodnienie bo: 14.10.05, 11:04
        nie nie o to chodzi....
        tyle, ze ja po prostu raczej nie chcę podkręcać spirali... rozumiesz.. mimo
        wszystko nie jestem za tym, zeby za kradzież karać obcięciem ręki, nie popieram
        samosądów i linczów... jestem wściekła, ale chyba nie w linczu metoda....

ps. gdzieś zniknął mój post, na który odpowiedziałeś.....
        • al_ Re: zwyrodnienie bo: 14.10.05, 11:09
          Hmmm ... nie wiem... ale pare zniknelo...

Tylko, że: czy maksymalnie 5 lat za takie coś to dużo? Jak dla mnie nie...
          Zwłaszcza kiedy wiemy o kogo chodzi... O zupelnie bezbronne osoby :(... To
          trzeba być naprawdę... nie wiem kim nawet :(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka