Dodaj do ulubionych

Skatepark :)

20.10.05, 15:29
Hej, widzieliscie jaki fajny skatepark buduja nam kolo ul. Gen Maczka (przy
Piramidzie)?? w tym tygodniu zaczely sie prace - beda hopki na rower, rampa,
przeszkody z betonu, w przyszlosci kort tenisowy. wszytsko bedzie otoczone
walem, ktory bedzie pochlanial halas i ogrodzeniem. bedzie duzo zieleni i
oswietlenie :) praca wre, a efekty wkrotce :)
Obserwuj wątek
    • pyszard Re: Skatepark :) 20.10.05, 15:37
      wiecej info tutaj -> www.umsieradz.pl/portal/index.php?
      option=content&task=view&id=547&Itemid=216
      i w kolejnych wydaniach lokalnej prasy :)
    • szaramysza9 Re: Skatepark :) 20.10.05, 15:38
      Taaaaaaaaaaaa, mieszkam tam, zajefajne to lodowisko było rok temu;)

Skatepark szczególnie zimą...
      • pyszard Re: Skatepark :) 20.10.05, 18:51
        nie bylo fajne, bo dzieciaki rozwalily..

dlaczego to takie dziwne ze zima ? wtedy bedzie z niego korzystalo mniej ludzi
        niz latem, ale wystarczy ze wyjdzie sloneczko i nawet niska temperatura nie
        bedzie przeszkadzac..
        .. a snieg sie odgarnie.
        • szaramysza9 Re: Skatepark :) 21.10.05, 08:43
          Kto odgarnie? Bez przesady, znowu nas bedzie straszył kolejny śmietnik w mieście
          • paenka Re: Skatepark :) 22.10.05, 14:01
            Hmm co ty taka pesymistka? Piszesz jakbys miala 6 dych na karku i widziala swiat w szaroczarnych barwach. Wolisz zeby skejci niszczyli donice, lawki i schody na urzędzie?
            • szaramysza9 Re: Skatepark :) 22.10.05, 16:29
              Nie chcę, żeby hałasowali mi pod oknami. O! Ale poczekamy do pierwszego
              skręconego karczku;) Mniam;)) Buahahaha;))
              • pyszard Re: Skatepark :) 22.10.05, 18:56
                nie chcesz zeby darli sie pod blokiem ? po to sa waly zeby pochlanialy dzwiek.
                a moze lepiej bedzie jak nic nie bedzie sie robilo w miescie dla mlodziezy i
                beda siedzieli pod klatkami? wtedy dopiero uslyszysz ich kolorowe slownictwo i
                zobaczysz smietnik - nie w parku, ale przed drzwiami.

"Ale poczekamy do pierwszego
                skręconego karczku;) Mniam;)) Buahahaha;))"
                no niewiem z czego sie tu smiac, a moze to bedzie ktos z twojej rodziny ?
                ciekawe czy wtedy bedzie ci do smiechu.

• szaramysza9 Re: Skatepark :) 22.10.05, 21:44
                  Uważasz, że ograniczą się tylko do tego ogrodzonego terenu? I tam będą
                  rezydować? Nie sądzę. Spod swojej klatki te śmieci już przepędziłam i to
                  skutecznie.
                  A jeśli chodzi o moją rodzinę to nikt z niej nie zajmuje się takimi bzdurami.
                  Pozdrawiam:>
                  • pyszard Re: Skatepark :) 23.10.05, 10:35
                    napewno beda sie w wiekszym stopniu tam koncentrowac...

bzdurami ? to przytocz nam tu jakis przyklad odpowiedzialnej i rozwijającej
                    formy spedzania wolnego czasu ? gra w warcaby, albo siedzenie przy komputerze ?
                    jestes chyba stara baba i nie rozumiesz czym jest aktywny styl zycia. jak chca
                    sie polamac to beda sie lamac ale przynajmniej nie beda takimi zgredami.
                    • szaramysza9 Re: Skatepark :) 23.10.05, 11:18
                      Mam prawie 30 lat:) Faktycznie, stara dupa, co?;)
                      Aktywny styl życia-akurat w tym sie kształciłam i od lat własnie taki styl
                      życia od lat wyznaję. Dla mnie to napewno nie jest skakanie na rowerze po
                      pagórkach, ktore jest po prostu niebezpieczne (akurat codziennie widzę jak
                      jakis dzieciak malowniczo spada z roweru i z rowerem w trakcie skoku,
                      oczywiście nie mają kasków, bo po co?), ale np. przejechanie 75 km na rowerze,
                      codzienne bieganie rano i wiele, wiele innych aktywności. Pozdrawiam:>
                      • pyszard Re: Skatepark :) 23.10.05, 11:45
                        no akurat nie musisz mnie pouczac, bo studiuje turystyke, kolarstwo uprawiam o
                        12 roku zycia i wiem duzo na ten temat. kazdy postrzega sport inaczej. jezdze
                        co roku w gory na rower i zapewniam cie kilugodzinne skakanie na rowerze to
                        taki sam wysilek fizyczny, jak 30 km w gorach (tylko widoki nie te, choc
                        rekompensuje to adrenalina), a nawet cos wiecej bo trenujesz technike i
                        koncentracje.
                        widocznie 30 lat to za duzo zeby zrozumiec ze teraz uprawia sie inne rodzaje
                        sportow. moj brat ma 35 i to rozumie. a co do kaskow to juz nieodpowiedzialnosc
                        dziciekow. upadki na rowerze to czesc tego sportu i jestem pewna i ty jezdzac
                        na rowerze czasem z niego spadasz. ja jak ide na rower to prawie zawsze mam
                        kask na glowie.
    • camil.bmx Re: Skatepark :) 21.10.05, 23:03
      hoho faktycznie urząd miasta srogo wziął się za budowę, nawet na stronce
      umieścili odpowiednie info. na fotkach widziałem, że zrównali teren, to dobrze.
      zastanawia mnie tylko jaki plan będzie na ten dert i kto go w końcu wykona, bo
      szkoda by było aby jakaś firma nam to źle zrobiła (tak było np. z pewnym
      parkiem "rowerowym" w łodzi). muszę się tam przejechać i zobaczyć to na żywo ;)
      mam nadzieję również że skatepark będzie taki "bardziej uniwersalny" tzn. że
      nie będą tylko przeszkody porobione pod deskę, bo takto to bedzie lipa :( fajno
      jakby się troszke więcej ludzi zaczęło bawić w sporty extremalne, to mogłaby to
      być niezła miejscówa (może nie tylko regionalna ;)
      • hajdana tzn. że nie będzie już jazd pod UM ;) ? 22.10.05, 00:13
        UM załatwione ;) teraz pora chyba przekonać okolicznych mieszkańców ;)
        Widziałam już w relacji w TV3, że nie wszystkim lokalizacja się podoba. Na
        planie na stronie UM są tajemnicze żółte i zielone miejsca (choć nie ten kolor
        wygrywa w ankiecie ;)) Co tam jest zaplanowane? A w ogóle, no właśnie, dużo
        ludzi bawi się w ten sposób? Mają jakieś osiągnięcia np. regionalne?
        Pozdrawiam :)
        • pyszard Skatepark :) 22.10.05, 19:01
          chcialam zauwazyc, ze na planie zamieszczonym na stonie UM plan DIRTu powinien
          byc odwrotnie, tj. ten najwiekszy "prostokat" (rozpęd) jest przy ul. Gen.
          Maczka i niezupelnie zgadza sie rozmieszczenie hop ;-)
      • pyszard Re: Skatepark :) 22.10.05, 19:02
        spoko Kamil, wszytsko jest pod kontrola ;-)
    • szaramysza9 Re: Skatepark :) 22.10.05, 21:45
      A ja mam pytanie czy ktoś konsultował z mieszkańcami ten projekt?
      • sbi Re: Skatepark :) 22.10.05, 22:23
        No ładnie, z podtekstu czuję, że byłabyś przeciwna :)
        • pyszard Re: Skatepark :) 23.10.05, 10:37
          a niech sobie bedzie.. i tak wiekszosc bylaby za.
          myslisz, że kazda budowe sie konsultuje z okolicznymi mieszkancami ?
          to moze powinni cie spytac, czy wybudowac zus, albo pks.
        • szaramysza9 Re: Skatepark :) 23.10.05, 11:24
          Tak, ale poczekamy do pierwszego wypadku. Do takiego czegoś to trzeba mieć
          odpowiedni sprzęt, kaski itp. Niestety dzieci, które sobie skaczą po tych
          górkach nie mają odpowiedniego sprzętu. Żeby szaleć w skateparku trzeba mieć
          kasę, a tu podobno jej nie ma=brak bezpieczeństwa. Sad but true.
          Druga rzecz-pamietam co było z lodowiskiem rok temu-zostało od razu
          zdemolowane. Nikt się nim nie zainteresował-jaka jest gwarancja, że nad tym
          terenem teraz ktoś będzie czuwał? Co z tego, że będzie płot, oświetlenie itp.
          Czy spotka ten park taki los jak stadion przy szkole (albo gimnazjum-tam obok
          kościoła)?
          • pyszard Re: Skatepark :) 23.10.05, 18:41
            1. wiekszosc dzieciakow ma sprawdzony sprzet dostosowany do sportu, tj. nie sa
            to rowery z supermarketu i nie trzeba byc bogaczem zeby jezdzic (w miare dobry
            bmx mozna kupic juz za 500 zl, czyli tyle ile wydaje sie na komunijny rower +
            kask od 40zl)
            2. to ze nie maja kaskow to wina rodzicow, ze nie dbaja o bezpieczenstwo pociech
            3. fakt - lodowisko bylo zaniedbane, ale glownie dlatego ze nie bylo mrozu..
            4. niewiem co masz na mysli mowiac, ze stadion jest zdemolowany? wymienili
            ogrodzenie i nadal przychodzi tam wiele osob zeby biegac, grac w noge itd.
            5. skatepark bedzie monitorowany
            6. jak wedlug ciebie powinien byc zagospodarowany ten teren? lepszy bylby
            supermarket ?
            • sbi Re: Skatepark :) 23.10.05, 20:08
              > ... to ze nie maja kaskow to wina rodzicow, ze nie dbaja o bezpieczenstwo pociech

Moje dzieciaki miały kaski, ochraniacze itp. ale nie za bardzo chciały chodzić - bo inne dzieciaki takich nie miały. Myślę że to trzeba wykreować też modę na bezpieczeństwo :).
              Chyba, że teraz to już sie zmieniło - bo moje uwagi są już sprzed kilku lat :)
              • pyszard Re: Skatepark :) 24.10.05, 13:45
                masz racje, jeszcze kilka lat temu przejechac przez miasto w kasku to byl
                obciach. ludzie wytykali pacami, a inne dzieciaki krzyczaly "kosmici". na
                szczescie duzo sie zmienilo i zaczyna to byc trendi :-)
                • paenka Re: Skatepark :) 26.10.05, 16:11
                  hehe duzo sie zmienilo rowniez te ochraniacze sie zmienly bo juz sie nie wyglada jak czlowiek z jakimis polipami ttudziez naroslami na ciele ktore powiekszlay cie dwukrotnie:d i byly one rowniez superniewygodne sbi :D ty jak poszedles na narty pierwszy raz tez nie miales kasku ani ochraniczy na zeby:D
                  • sbi Re: Skatepark :) 26.10.05, 19:43
                    > ty jak poszedles na narty pierwszy raz tez nie miales kasku
                    > ani ochraniczy na zeby :D

No i sama wiesz jak to się skończyło :))))
                    • pyszard Re: Skatepark :) 27.10.05, 20:08
                      jaaaakkk ??? :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka