Dodaj do ulubionych

Łódź miastem komunistów!

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 19:16
Zbliżają się wybory parlamentarne. Jestem w 100% pewny, że w Łodzi ogromną
przewagę uzyska SLD. Tylko dlaczego? Co takiego wspaniałego zrobił dla Łodzi
pan Miller, czy zasługuje na poparcie? Jeśli ktoś wskaże mi choć 1 powód aby
popierać SLD będę bardzo wdzięczny. Wg mnie na SLD głosują głównie ludzie
ograniczeni , z niskim wykształceniem nęceni fałszywymi obietnicami o pracy dla
wszystkich, niskich podatkach itp. LUDZIE przejżyjcie na oczy ! To nierealne!
Zastanówcie się jeszcze przed podjęciem decyzji, zajrzyjcie do przeszłościi
odpowiedzcie na pytanie : CZY WARTO TAKIM LUDZIOM POWRIERZYĆ WŁADZĘ NAD
PAŃSTWEM? Sądze że nie . Pozdrawiam wszystkich! :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Manc Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.pbp.pulawy.pl 02.07.01, 20:29
      Gość portalu: Tommy napisał(a):

&#62(...) Wg mnie na SLD
      głosują głównie ludzie
      &#62 ograniczeni , z niskim wykształceniem nęceni
      &#62 (...)

Skąd takie informacje?
      • Gość: ANTYmill Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 10:19
        To, że Łódź jest komunistyczna, wiem z autopsji. Broniewski też to wiedział
        wczesniej (A znasz ty Łodzi oblicze? Łodzi złej, robotniczej....) Poznał też
        oblicze ZSRR 17.09.1939 i powiesił się, mimo iż chwalił komunę!!
    • Gość: KKK Re: Łódź miastem komunistów! IP: 217.153.35.* 03.07.01, 08:35
      Na SLD głosują ludzie skomunizowani, a takich po ponad 40 latach komuny w
      Polsce są miliony i z nich wyrastają również nowe pokolenia (o zgrozo
      ile "komunistów" jest wśród mlodzieży, tej studiującej i tej bezrobotnej, z
      wykszt. podstawowym). Ludzie zyją mitem, że kiedyś było lepiej - bo mieli pracę
      (i nic nie musieli robic), bo mieli tyle samo nic nie wartych pieniędzy co ich
      znajomi i sąsiedzi, bo cieszyły ich tak proste rzeczy jak cytryny i szynka na
      świeta, bo wydaje im się, że sluzba zdrowia lepiej pracowała (bo pracowala tak
      jak kazdy czyli niczym sie nie wyrozniala) i przede wszystkim NIE MUSIELI
      MYSLEC - wiadomo bylo, że prace muszą dostać i na kogo glosowac w wyborach.
      KOmuniz to przede wszystkim wpojenie wielopokoleniowej inercji w mysleniu i
      biernosci w dzialaniu - bo przeciez w panstwie socjalistycznym wszyscy razem
      budujemy dobrobyt i w związku z tym wszystko nam sie nalezy. I teraz w Polsce
      jest tak - im biedniejszy region tym bardziej wyciaga reke o pomoc i tym
      gorecej wspomina dawne czasy glosujac na SLD - a Łódź jest biednym miastem.
    • Gość: Gray Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.toya.net.pl 03.07.01, 09:26
      Na początku chciałbym zaznaczyć, że nie jestem komunistą ani socjalistą,
      nacjonalistą i prawicowcem też nie jestem.

Gość portalu: Tommy napisał(a):

&#62 Zbliżają się wybory parlamentarne. Jestem w 100% pewny, że w Łodzi ogromną
      &#62 przewagę uzyska SLD. Tylko dlaczego? Co takiego wspaniałego zrobił dla Łodzi
      &#62 pan Miller, czy zasługuje na poparcie? Jeśli ktoś wskaże mi choć 1 powód aby
      &#62 popierać SLD będę bardzo wdzięczny. Wg mnie na SLD głosują głównie ludzie
      &#62 ograniczeni , z niskim wykształceniem nęceni fałszywymi obietnicami o pracy dla
      &#62 wszystkich, niskich podatkach itp.

W takim razie wychodzi na to, że Ty będziesz głosował na tych, którzy chcą
      zwiększyć bezrobocie i podnieść podatki.
      A jeżeli chodzi o elektorat SLD to prawie całkowicie się pomyliłeś.

&#62 LUDZIE przejżyjcie na oczy ! To nierealne!
      &#62 Zastanówcie się jeszcze przed podjęciem decyzji, zajrzyjcie do przeszłościi
      &#62 odpowiedzcie na pytanie : CZY WARTO TAKIM LUDZIOM POWRIERZYĆ WŁADZĘ NAD
      &#62 PAŃSTWEM? Sądze że nie . Pozdrawiam wszystkich! :-)

Z resztą pare razy (nie mówię o czasach przed 1989) już powierzono i świat się
      nie skończył. To samo miało być jak Kwaśniewski prezydentem zostanie - ale jakoś
      przeżyliśmy i chyba nie jest gorzej niż było za Wałęsy (a na pewno bardziej
      poprawnie językowo).
      Nie ma co panikować SLD i tak wygra.
      Ja nie idę na wybory z takiego prostego powodu, że nie widzę godnych kandydatów
      na zasiadanie w parlamencie.
      • Gość: krysiuku Re: Łódź miastem komunistów--->Gray IP: *.uml.lodz.pl 16.07.01, 08:59
        no coz poglady mozna miec rozne ale czy tak naprawde chodzi o poglady?
        a moze o ludzi i to nie tylko "starych" jak Leszek M. ktorego pamietam
        doskonale jak np. grozil nam studentom powyrzucaniem z uczelni za strajki[bylem
        wtedy na 1 roku]ale i o mlodych 20kilkuletnich ktorzy maja to gleboko i beda
        zadawac sie z kazda kreatura byle skutecznie zrobic kariere.
        dlatego wielkie nie dla SLD, zeby nie wiem co. i nie mow mi ze ludzie sie
        zmieniaja[dobra zmieniaja sie ale w tym przypadku to bez znaczenia]
        • Gość: krysiuku Re: Łódź miastem komunistów IP: *.uml.lodz.pl 17.07.01, 10:00
          to jest totalna żenada. cała klasa polityczna zwlaszcza sld i aws. 1 to
          cholerni cwaniacy a drudzy totalni nieudacznicy ,ktorzy chcieliby zostac
          cwaniakami.
          z tym ze jesli ktos wierzy sld to jest strasznie naiwny.
    • Gość: Baba Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 09:55
      Napewno nie głosowałabym na ludzi pokroju TOMMY, bo poglądy Pana(Pani) kojarzą
      mi się z poglądami reprezenantów najbardzie skrajnych komunistów z epoki
      stalinowskiej.Nie będę głosowała na ludzi z AWS czy innych przebierańców np
      Platforma Obywatelska, bo Ci ludzie pokazali jak się przeprowadza destrukcję,
      natomiast budować to już nie potrafią. I proszę mnie jako zwolenniczkę SLD nie
      obrażać, bo ja mam wyższe wykształcenie notabene zdobyte jeszcze za darmo za
      tzw. "komuny". A zresztą wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy, bo większość
      ludzi ma oczy i doskonale widzi co jest. Proszę mi tak serio pokazać czym
      naprawdę ci obecni reprezentacji narodu mogą się poszczycić? Czy stworzyli choć
      jedno miejsce pracy, wybudowali choc metr pożądnej drogi itp itp.
      Z pozdrowieniami dla tych mieszkańców Łodzi, którzy jeszcze nie zwariowali.
      Łodzianka na emigracji w W-wie.
      • Gość: mac Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.man.polbox.pl 12.07.01, 15:09
        Jako zwolenniczka SLD sama sobie wystawiasz świadectwo i nikt cie nie musi
        obrażać. Wyzsze wykształcenie nie chroni przed brakiem zrozumienia pdstawowych
        zalezności politycznych i ekonomicznych w dzisiejszym świecie.
        Najlepszym na to dowodem jest to że twierdzisz iz wykształcenie zdobyłaś za
        darmo, to przecież dziecko chyba juz wie że nic nie ma za darmo i za wszystko
        przychodzi zapłacić.
        Życzę przejrzenia na oczy
        • Gość: Baba Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 09:41
          Zapewne Panie Mec jesteś młodym człowiekiem i wiele spraw nie jesteś jeszcze w
          stanie zrozumieć, zwłaszcza, że doprawdy studia mnie nic nie kosztowały a do
          tedo co miesiąc otrzymywałam stypendium i jeszcze mogłam sobie dopracować w
          różnego rodzaju Biurach Pracy dla Sudentów (a było ich sporo). Ksiązki też
          można było wypożyczyć w Bibliotece Akademickiej bez problemu.Pragnę Ci
          powiedzieć, że nie należałam do żadnej organizacji politycznej, zarówno na
          studiach jak i w póżniejszej mojej pracy i nikt wbrew obiegowym teoriom nie
          zmuszał mnie do tego .To nie wykształcenie daje podstawy do zrozumiena obecnych
          czasów, a to jak się potrafisz ustawić w obecnych czasach. I nie wszyscy to
          potrafią. Tylko co z tym wspólnego ma SLD. Proszę pokazać mi partię która
          byłaby godna, aby ją poprzeć . Bo jak do tej pory wszystkie wywodzące się z
          pnia solidarnościowego mnie zawiodły i to dość skutecznie.
          Myślisz,że tęsknię za tamtymi czasy, raczej nie, ale czasami stwierdzam, że
          niektóre sprawy nie były takie z złe jak to co po niektórzy starają się mnie
          wmówić.
          Dlatego uważam, że nie powinno się całkowicie negować tamtych czasów z
          wyjątkie czasów powojennych, ale to już inny temat. Czy uważasz, że to jest
          fajnie, jak mój syn i synowa ( młodzi ludzie na tzw dorobku z długiem za
          mieszkanie itp) bez uzasadninego powodu niemalże w jedny czasie dostają
          wypowiedzenie z pracy?. A ja z mężem musiałam wyemigrować do W-wy, bo w moim
          Kochanym Mieście czyli w Łodzi tej pracy brakowało. Zobaczymy co powiesz jak
          byś się znalazł w podobnej sytuacji. A na oczy to już dawno przejrzałam
          słuchając mediów i czytając różnego prasę codzienną, a także obserwując to co
          się w Polsce dzieje własnymi oczami.
          Pozdrawiam i to ja życzę realistycznego poglądu na świat i życie, a nie takiego
          jak Panu wbito w głowę.
          • Gość: Aga Re: Łódź miastem komunistów! - do Baby IP: 217.153.35.* 13.07.01, 13:38
            Ja też musiałam się wyprowadzić z Łodzi w poszukiwaniu pracy w W-wie, iteraz,
            po 4-latach wydaje mi się, że byla to calkiem sluszna decyzja i nie cierpie z
            tego powodu. To, że ktoś dostaje wypowiedzenie to również normalne w warunklach
            rynkowych, a szczególnie w takich jakie mamy obecnie w Polsce - gleboka
            restrukturyzacja wynikająca z niskiej efektywności i przerostu zatrudnienia w
            większości dużych, funkcjonujących na starych zasadach firm. Trochę przeraża
            mnie więc taki sposób myślenia powielany przez te co najmniej 53% społeczensta,
            jak podaje ostatni sondaż - chcemy zyc wygodnie tak jak teraz (w skrocie -
            cieszyc się kinsumpcjonizmem zycia), ale miec zapewnione dostatnie i stałe
            (=pewne) warunki pracy. Tego sie nie da osiągnąć, a już na pewno nie w POlsce
            na tym etapie, kiedy jestesmy wyniszczeni przez 40 lat beznadziejnej
            gospodarki, której podstawy były zupełnie absurdalne, ale jeszcze wuiele osób
            tego nie rozumie. To co oferuje SLD to np. obciążenie większymi podatkami
            lepiej zarabiających - czyli niech wszyscy będą biedni, a wtedy to juz na pewno
            się nie wydźwigniemy z tej przepaści.
          • Gość: mac Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.softbank.pl 13.07.01, 16:28
            Jestem mac a nie mec, ale mniejsza o to. Nie jestem az tak młody żeby nie pami
            etać jak się zyło i studiowało za komuny. Jeszcze raz powtarzam że nic na tym
            świecie nie ma za darmo i jednak ktoś za te studia musiał płacić (nie wspomne
            tu o jakości studiowania bo to zupełnie inny temat) - moze podatnicy.
            Nie pamietam nic dobrego z tamtego systemu i pewnie dlatego się załamał.
            Jeżeli ktoś dostaje wypowiedzienie z pracy to zawsze jest powód lepszy lub
            gorszy. mam swiadomośc tego że mogę stracic pracę ale to jakie bedę miał zycie
            zalezy w głownej mierze ode mnie i nie bede czekał aż mi manna spadnie z nieba.
            Według pani Babo najlepiej żeby się nalezało czy to mieszkanie czy praca a może
            samochód. Na wszystko trzeba zapracować. Rząd może tylko stwarzać warunki do
            tego. Niestety nie stwarza a SLD je tylko pogorszy bo mają praktykę.
            Radzę jeszcze raz twardo stapac po ziemi i nie wierzyć w komunistyczno-
            socjalistyczne obiecanki.
    • macdun Re: Łódź miastem komunistów! 12.07.01, 10:35
      Tu nie chodzi o to kto wygra wybory (Kazde ugrupowanie
      kradnie, tylko kazde na swoj indywidualny sposob).
      Chodzi o to ze jesli ktos utrzyma sie kolejna kadencje,
      to moze wsrod stosu wlasnych spraw (za pieniadze
      biednego podatnika :-)) zauwazy kartke z napisem:
      ZROBIC COKOLWIEK DLA KRAJU.
      • Gość: pepe Re: Łódź miastem komunistów! IP: 213.25.90.* 13.07.01, 17:22
        Zapomnij o tym. Ratunek widzę w tych, którzy chcą mniej państwa w państwie i
        maksymalne uproszczenie wszelkich przepisów. Tam, gdzie będzie przejrzystość,
        będzie mniejsze pole do kombinowania i machlojek. Jedyna partia, która idzie w
        tym kierunku to PO. Niech kradną, a przy okazji niech zaszczepią w Polsce
        liberalizm. Wtedy następni będą kradli coraz mniej.
        • Gość: Baba Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 10:08
          Panu PEPE!
          HA, HA. Platforma Obywatelska o czystych rękach? Pan chyba żartuje. Czy nie
          pamięta Pan sprzedaży Fabryki Sam.Osob. przez Pana Olechowskiego? A obecna
          afera z zakupem ziemi w Zakopanem to co?
          Pozdrawiam i życzę sukcesów z PO.
          • Gość: pepe Re: Łódź miastem komunistów! IP: 213.25.90.* 16.07.01, 11:13
            Bo póki co PO korzysta z takiej formy ustroju, jaka jest. Ale liberalizm, za
            którym oni się opowiadają oznacza ograniczenie roli państwa w wielu dziedzinach
            życia. Tym samym zmniejsza się pole do korupcji. Dla odmiany, dwie lewicowe
            partie w Polsce: SLD i skrajnie lewicowy (programowo) AWS dążą do maksymalnego
            interwencjonizmu, czyli niech urzędnicy państwowi ddecyduj najlepiej o
            wszystkim. Jest różnica?
            Pozdr.
            • Gość: Gray Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.toya.net.pl 16.07.01, 11:31
              Różnica jest tylko nie wiem dlaczego uważasz, że partia która kradnie dzisiaj
              nie będzie kradła jak dojdzie do władzy...
              • Gość: pepe Re: Łódź miastem komunistów! IP: 213.25.90.* 16.07.01, 11:41
                Nie mówię, że nie będzie kradła, bo pewnie będzie. Ale jednocześnie będzie
                modyfikować system w kierunku, który ograniczy złodziejstwo w przyszłości. To
                jedyna taka partia, inne deklarują silną wolę w powiększaniu roli państwa w
                państwie. Na dzień dzisiejszy jeżeli nie PO to nikt. Poza tym mają jedyny w
                miarę racjonalny ekonomicznie program gospodarczy. Uprzedzając zarzuty: jestem
                ekonomistą.
                Pozdr.
                • Gość: Gray Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.toya.net.pl 16.07.01, 12:11
                  Gość portalu: pepe napisał(a):

&#62 Nie mówię, że nie będzie kradła, bo pewnie będzie...

&#62 ...Poza tym mają jedyny w
                  &#62 miarę racjonalny ekonomicznie program gospodarczy. Uprzedzając zarzuty: jestem
                  &#62 ekonomistą.
                  &#62 Pozdr.

no to muszą mieć na prawdę dobrych speców od ekonomii skoro chcą kraść i jeszcze
                  gospodarkę naprawić :P

pozdr
                  • Gość: pepe Re: Łódź miastem komunistów! IP: 213.25.90.* 16.07.01, 12:25
                    Zaraz, zaraz. Musimy przyjąć założenie następujące: Nie ma partii polityków,
                    którzy przy okazji pełnienia "służby publicznej" nie dążyliby do osiągnięcia
                    korzyści prywatnych. Założenie bolesne, ale w naszej rzeczywistości
                    niepodważalne.
                    Nie warto więc liczyć, że jakaś partia składa się ze społeczników o wielkim
                    sercu. Jedyny sposób na ograniczenie złodziejstwa to ograniczanie możliwości
                    kradnięcia. Samo wprowadzenie podatku liniowego i zlikwidowanie wszelkich ulg
                    to wiele tysięcy łapówek mniej. To naprawdę proste i logiczne, nie?
                    Pozdr.
    • Gość: MACIEK Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.kknet.mm.com.pl 13.07.01, 22:48
      A powiec mi szanowny "kolego" co TY dla tej Łodzi zrobileś.Kombinujesz jak
      możesz nie patrząc na swego bliźniego czy żyje,czy starczy mu do 10tego.Prawica
      Lewica taka sama każda ustawi siebię i nie starczy dla nas...
      • Gość: Steve Re: Łódź miastem antysolidaruchów ! IP: *.chello.pl 15.07.01, 11:56
        Precz ze złodziejami z AWSP, PiS-u i szwindlarzami z PO !
        Trzeba wygnać tą solidarnościową chołotę !
        • Gość: Stasiu Re: Łódź miastem antysolidaruchów ! IP: *.chello.pl 15.07.01, 11:58
          Nieźle koleś kombinujesz. Żeby jeszcze tak pozbyć się Niesioła ?!
    • Gość: Jack Re: Łódź miastem antysolidaróchów !!! IP: *.dialup.medianet.pl 16.07.01, 13:47
      Ktoś tak słusznie napisał. Popieram !!!
      • Gość: Jolka Re: Łódź miastem zdecydowanych antysolidaruchów !!! IP: *.dialup.medianet.pl 16.07.01, 13:51
        Jack ! To pisze się przez "u" !
        Ale ogólnie to masz rację.
        • Gość: mac Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: *.softbank.pl 16.07.01, 16:26
          Macie nieźle nasrane w tych głowach. Komunisci nie kradną? Kradli przez 50 lat
          i chca kraść dalej. Jedyne wyjście z tego to ograniczyć obszary gdzie kraść
          mozna czyli Prywatyzja przędsiebiorstw państwowych (miejsca, które funkcjonuja
          tylko po to żeby kraść), ograniczenie budżetu państwa, agencji (afera WFoŚ w
          Łodzi), samorządów. Są tam pieniądze podatników czyli dla urzędników, którzy
          zarzadzaja nimi po prostu niczyje. Uproszczenie prawa żeby zwykli ludzie mogli
          je zrozumieć a nie czekali na interpretacje urzędnika (korupcja)
          • Gość: moorek Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: 212.244.121.* 16.07.01, 16:44
            Odpowiedź temu co to stwierdził, że ktoś komuś w łeb nasrał.
            Łaskawco, odpowiedz, tylko szczerze, czy zastanowiłeś się nad głębią Twych
            oczekiwań. Krzyczysz - ograniczyć samorządność, mniej urzędników, zlikwidować
            urzędy, rady, pewnie również ministerstwa. Pięknie, ino powiedz mądralo co
            ZAMIAST. Jak widzę jesteś, Kochaniutki, prawdziwym rewolucjonistą, tylko, że po
            skutecznym perzeprowadzeniu rewolucji trzeba jeszcze żyć, a ty masz receptę
            tylko na rewolucję, na życie, takie normalne - już nie bardzo.
            pozdr.
            • Gość: mac Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: *.softbank.pl 16.07.01, 17:27
              Gość portalu: moorek napisał(a):

&#62 Odpowiedź temu co to stwierdził, że ktoś komuś w łeb nasrał.
              &#62 Łaskawco, odpowiedz, tylko szczerze, czy zastanowiłeś się nad głębią Twych
              &#62 oczekiwań. Krzyczysz - ograniczyć samorządność, mniej urzędników, zlikwidować
              &#62 urzędy, rady, pewnie również ministerstwa. Pięknie, ino powiedz mądralo co
              &#62 ZAMIAST. Jak widzę jesteś, Kochaniutki, prawdziwym rewolucjonistą, tylko, że po
              &#62
              &#62 skutecznym perzeprowadzeniu rewolucji trzeba jeszcze żyć, a ty masz receptę
              &#62 tylko na rewolucję, na życie, takie normalne - już nie bardzo.
              &#62 pozdr.

O jakiej rewolucji mówisz? chyba o takiej zeby mniej złodziejstwa było.
              Ja chcę tylko normalności:
              1. prywatyzować przedsiebiorstwa państwowe
              2. ograniczać wydatki budżetu państwa
              3. zlikwidowac roznego rodzaju agencje i fundacje

Dlaczego gmina Łodź jest największym kamienicznikiem w kraju? dlaczego gmina nie
              sprzedaje lokali uzytkowych przy Piotrkowskiej i całych kamienic. Kto mysli że
              urzędnicy lepiej dbaja o kamienice niz własciciele to po prostu komunista.
              • Gość: moorek Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: 212.244.121.* 16.07.01, 18:41
                Gość portalu: mac napisał(a):

&#62 Gość portalu: moorek napisał(a):
                info: jestem ten moorek
                &#62
                &#62 O jakiej rewolucji mówisz? chyba o takiej zeby mniej złodziejstwa było.
                &#62 Ja chcę tylko normalności:
                &#62 1. prywatyzować przedsiebiorstwa państwowe
                &#62 2. ograniczać wydatki budżetu państwa
                &#62 3. zlikwidowac roznego rodzaju agencje i fundacje
                &#62
                &#62 Dlaczego gmina Łodź jest największym kamienicznikiem w kraju? dlaczego gmina ni
                &#62 e
                &#62 sprzedaje lokali uzytkowych przy Piotrkowskiej i całych kamienic. Kto mysli że
                &#62 urzędnicy lepiej dbaja o kamienice niz własciciele to po prostu komunista.

Co by sprzedawać, to trzeba mieć komu. Czy jesteś pewien, że obywatelkę
                bezrobotna szwaczkę będzie stać na zakup mieszkania? Chyba, że mówimy o takim
                fajnym ustroju tylko dla bogatych?
                Tak się śmiesznie składa, że jak zakład jakiś zostaje sprywatyzowany, to
                natentychmiast staje się niedochodowym i nie płaci podatków.
                Ciekaw jestem mój luby interlokutorze, czy jak w bebechach cóś Ci się zepsowa na
                tyle masywnie, że trzeba będzie pociąć szanowne cielsko i coś w nim poprzestawiać
                za kilkadziesiąt tysięcy złotych, czy nadal będziesz głośno krzyczał, aby
                sprywatyzować szpitale i by wszyscy pacjenci sami z siebie płacili własnymi
                pieniążkami. Idę o zakład, że z komuszą Konstytucją w dłoni będziesz darł pysk o
                prawo do bezpłatnej opieki medycznej.
                Tak się składa, że ortodoksyjna prawicowość kończy się, gdy rzeczywistość
                zaskrzeczy i okazuje się, że to inni są młodzi, zdrowi, piękni i bogaci.
                Okrutne ale prawdziwe.
                pozdr.
                • Gość: PanTau Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: *.mnc.pl 16.07.01, 22:24
                  moorek, jesteś ql!!! ;-)
                • agramav Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów 17.07.01, 08:50
                  Muszę dolączyć do dyskusji, bo to co moorek wypisuje, to az wlos na glowie się
                  jeży.
                  Najgorsze jest to kiedy ktos zaczyna sie martwic za mnie tak jak moorek. Np.
                  nigdzie na swiecie nie ma tak, ze leczenie jest za darmo. Ja bardzo bym chciala
                  placic za swoje leczenie, ale tylko za SWOJE. Jesli okaze się, że mnie nie stać
                  i nie wykupiłam ubezpieczenia to trudno, jak nie ubezpieczę samochodu i mi
                  ukradną, to też jestem bezradna - ale nikt wówczas nie krzyczy, że to nie
                  sprawiedliwość. Wszyuscy się nauczyli ubezpieczac samochoód za "straszne
                  pieniędze", ale jakby wprowadzili opcjonalne ubezpieczenia zdrowotne
                  (oczywiście jesli mozna byłoby skorzystać z porządnej slużby zdrowia) to nikt
                  nie uznalby za stosowne zeby je wykupić, bo mu się należy. Ja akurat jestem w
                  takiej sytuacji, że płace calkiem nie male skladki na obowiązkowe ubezp.
                  zdrowotne, z których w ogóle nie korzystam, bo leczę się prywatnie a na lek,
                  które wydaję tysiące złotych, nie mażadnej refundacji. Ale nie chodzi o mnie,
                  chodzi o zasadę i zaręczam ci, że np. mój pogląd nie zmieniłby się, gdyby
                  mi "bebech rozpruło". BYły momenty kiedy nie miałam pracy i nie mogłam jej
                  zanleźć, a mimo to uważam, że zeby gospodarka zaczęla jakoś funkcjonować, to
                  należałoby jeszcze pozwalniać całe mnóstwo nieproduktywnych pracowników. I
                  przestań pierdzielić o biedzie, bo takich argumentów używają tylko komuniści.
                  Liberałowie stwarzają warunki, żeby każdy, biedny i bogaty, mógł się bogacić.
                • Gość: mac Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: *.softbank.pl 17.07.01, 09:51

&#62 Co by sprzedawać, to trzeba mieć komu. Czy jesteś pewien, że obywatelkę
                  &#62 bezrobotna szwaczkę będzie stać na zakup mieszkania? Chyba, że mówimy o takim
                  &#62 fajnym ustroju tylko dla bogatych?

Zacznijmy od podstaw, jak ja coś sprzedaję to chce dostać za to jak najwyższą
                  cenę i dla mnie jest bez róznicy komu to sprzedaję (wszystkich traktuje równo),
                  natomiast ty jakbys np. sprzedawał samochód to nie chciałbys zarobić tylko bys
                  sprzedał go bezrobotnej szwaczce. To jest typowy biznes komunistów - kupic drożej
                  a sprzedać taniej tylko na szczęcie te czasy się juz skończyły. Ty osobiscie
                  mozesz tak robic dalej tylko nie zmuszaj do tego innych.

&#62 Tak się śmiesznie składa, że jak zakład jakiś zostaje sprywatyzowany, to
                  &#62 natentychmiast staje się niedochodowym i nie płaci podatków.

Skad czerpiesz takie informacje? To jest zwykłe kłamstwo. Firmy prywatne działają
                  efektywniej niż państwowe. Popatrz sobie chociazby na stocznie szczecińską albo
                  gdańską.
                  &#62 Ciekaw jestem mój luby interlokutorze, czy jak w bebechach cóś Ci się zepsowa n
                  &#62 a
                  &#62 tyle masywnie, że trzeba będzie pociąć szanowne cielsko i coś w nim poprzestawi
                  &#62 ać
                  &#62 za kilkadziesiąt tysięcy złotych, czy nadal będziesz głośno krzyczał, aby
                  &#62 sprywatyzować szpitale i by wszyscy pacjenci sami z siebie płacili własnymi
                  &#62 pieniążkami. Idę o zakład, że z komuszą Konstytucją w dłoni będziesz darł pysk
                  &#62 o
                  &#62 prawo do bezpłatnej opieki medycznej.
                  &#62 Tak się składa, że ortodoksyjna prawicowość kończy się, gdy rzeczywistość
                  &#62 zaskrzeczy i okazuje się, że to inni są młodzi, zdrowi, piękni i bogaci.
                  &#62 Okrutne ale prawdziwe.
                  &#62 pozdr.

Konstytucja w Polsce jest niestety w większości zbiorem poboznych życzeń, które
                  nie mają sensu, ale papier jest cierpliwy i zniesie wszystko.
                  Nie rozumiem takiej postawy jaką prezentujesz w ogóle. Przecież jesteś dorosły
                  (tak mi sie wydaje) i powinieneś juz wziąć odpowiedzialność za swoje zycie a nie
                  tylko krzyczeć dajcie pieniądze na operacje bo się należy. Jak ci nie wstyd
                  wyciągać pieniądze od innych na jakies swoje sprawy, co mnie to w ogóle obchodzi.
                  Umiesz liczyć licz na siebie.

• Gość: moorek Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: 212.244.121.* 17.07.01, 10:47
                    Gość portalu: mac napisał(a):

&#62 Zacznijmy od podstaw, jak ja coś sprzedaję to chce dostać za to jak najwyższą
                    &#62 cenę i dla mnie jest bez róznicy komu to sprzedaję (wszystkich traktuje równo),
                    &#62
                    &#62 natomiast ty jakbys np. sprzedawał samochód to nie chciałbys zarobić tylko bys
                    &#62 sprzedał go bezrobotnej szwaczce. To jest typowy biznes komunistów - kupic droż
                    &#62 ej
                    &#62 a sprzedać taniej
                    Nie mówimy tutaj o teorii sprzedaży jako takiej, lecz o kwestiach bytowych
                    rodzin. Niestety muszę użyć słowa-wytrycha, które mnie nieco wqrwia. Nie jesteśmy
                    jeszcze normalnym krajem, tak długo, jak za dochody z pracy nie można będzie
                    spokojnie utrzymać się na powierzchni, tak długo pewne mechanizmy muszą być
                    regulowane. Oczywiście można liberalnie podejść do tego zagadnienia. Uwolnić co
                    się da: czynsze, służbę zdrowia, szkolnictwo, tyle tylko, że efektem tego MUSI
                    być potworne rozwarstwienie społeczeństwa, takie w stylu afrykańskim - kilku
                    kacyków na tysiąc blockersów. Ja z tym się nie zgadzam i tyle.
                    &#62 &#62 Tak się śmiesznie składa, że jak zakład jakiś zostaje sprywatyzowany, to
                    &#62 &#62 natentychmiast staje się niedochodowym i nie płaci podatków.
                    &#62
                    &#62 Skad czerpiesz takie informacje? To jest zwykłe kłamstwo. Firmy prywatne działa
                    &#62 ją
                    &#62 efektywniej niż państwowe. Popatrz sobie chociazby na stocznie szczecińską albo
                    &#62
                    &#62 gdańską.
                    Z danych ministerstwa finansów, mój miły domagogu. Tak jak obywatelowie nie lubią
                    płacić podatków, tak samo nie lubią tego właściciele zakładów. Jak to się robi to
                    temat na odrębną dyskusję. Ale żebyś nie powiedział, że gadam na pusto proszę
                    bardzo, przykład: zakład prywatny A ma zysk circa 1 mln złotych, kupuje zatem od
                    zakładu B program komputerowy do układania planu urlopów w okresie świąt
                    państwowych i płaci z angielską flegmą za jedną dyskietkę z owym programem 999
                    tysięcy złotych. Podatek dochodowy płaci jedynie od tysiąca złotych. Aha, firma B
                    to świeżo powstała filia firmy zagranicznej z siedzibą na Wyspach Dziewiczych,
                    zgodnie z liberalną polityką naszego rządu zwolniona z podatków jako
                    zagraniczny "inwestor". Szmal wraca w walizce po potrąceniu prowizji. Podatki
                    poszły się je...ć poza fiskusem.
                    &#62 Konstytucja w Polsce jest niestety w większości zbiorem poboznych życzeń, które
                    &#62
                    &#62 nie mają sensu, ale papier jest cierpliwy i zniesie wszystko.
                    &#62 Nie rozumiem takiej postawy jaką prezentujesz w ogóle. Przecież jesteś dorosły
                    &#62 (tak mi sie wydaje) i powinieneś juz wziąć odpowiedzialność za swoje zycie a ni
                    &#62 e
                    &#62 tylko krzyczeć dajcie pieniądze na operacje bo się należy. Jak ci nie wstyd
                    &#62 wyciągać pieniądze od innych na jakies swoje sprawy, co mnie to w ogóle obchodz
                    &#62 i.
                    A kto Ci misiu powiedział, że ja wyciągam łapę? Ja jedynie zadałem pytanie, czy
                    stać cię na leczenie np. HIV-a gdybyś go niefartownie złapał, czy też starałbyś
                    się jednak o miejsce w kiepskim, ale mało kosztownym szpitalu podległym chorej
                    kasie? Aby uczestniczyć w dyskusji epistolarnej oprócz sztuki pisania przydatna
                    bywa również umiejętność czytania.
                    • Gość: mac Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: *.softbank.pl 17.07.01, 11:51

&#62 Nie mówimy tutaj o teorii sprzedaży jako takiej, lecz o kwestiach bytowych
                      &#62 rodzin. Niestety muszę użyć słowa-wytrycha, które mnie nieco wqrwia. Nie jesteś
                      &#62 my
                      &#62 jeszcze normalnym krajem, tak długo, jak za dochody z pracy nie można będzie
                      &#62 spokojnie utrzymać się na powierzchni, tak długo pewne mechanizmy muszą być
                      &#62 regulowane. Oczywiście można liberalnie podejść do tego zagadnienia. Uwolnić co
                      &#62
                      &#62 się da: czynsze, służbę zdrowia, szkolnictwo, tyle tylko, że efektem tego MUSI
                      &#62 być potworne rozwarstwienie społeczeństwa, takie w stylu afrykańskim - kilku
                      &#62 kacyków na tysiąc blockersów. Ja z tym się nie zgadzam i tyle.

a ja się nie zgadzam że moje zycie ma byc w kazdym szczególe regulowane przez
                      jakis urzędników. Takie podejście świadczy tylko o tym że tam na górze jest ktoś
                      mądrzejszy oświecony, które wie lepiej czego mi potrzeba.
                      Ja zakładam że społeczeństwo składa się z wolnych ludzi i oni najlepiej wiedza co
                      robić ze swoimi pieniędzmi. To jest po prostu zaufanie do człowieka. Socjaliści
                      zawsze chcieli ludzi ubezwłasnowolnić, podejmować za nich decyzję w imię
                      powszechnej szczęśliwości a zwykle wychodzi na odwrót.
                      Teza postawiona przez ciebie jest błedna że liberalizacja prowadzi do jakiegoś
                      strasznego rozwarstwienia, wręcz odwrotnie pozwala ludziom znaleźć pracę i godnie
                      żyć. Inna teza jest prawdziwa - jak rządzą socjaliści to nie ma rozwarstwienia bo
                      wszyscy sa biedni, jak sie juz złupi bogatych to oni zbiednieją a biedni nie mają
                      po co sie bogacić bo zostana zaraz złupieni i znowu będą biedni, także prosty
                      wniosek socjalizm promuje bierność, biede i lenistwo.

&#62 Z danych ministerstwa finansów, mój miły domagogu. Tak jak obywatelowie nie lub
                      &#62 ią
                      &#62 płacić podatków, tak samo nie lubią tego właściciele zakładów. Jak to się robi
                      &#62 to
                      &#62 temat na odrębną dyskusję. Ale żebyś nie powiedział, że gadam na pusto proszę
                      &#62 bardzo, przykład: zakład prywatny A ma zysk circa 1 mln złotych, kupuje zatem o
                      &#62 d
                      &#62 zakładu B program komputerowy do układania planu urlopów w okresie świąt
                      &#62 państwowych i płaci z angielską flegmą za jedną dyskietkę z owym programem 999
                      &#62 tysięcy złotych. Podatek dochodowy płaci jedynie od tysiąca złotych. Aha, firma
                      &#62 B
                      &#62 to świeżo powstała filia firmy zagranicznej z siedzibą na Wyspach Dziewiczych,
                      &#62 zgodnie z liberalną polityką naszego rządu zwolniona z podatków jako
                      &#62 zagraniczny "inwestor". Szmal wraca w walizce po potrąceniu prowizji. Podatki
                      &#62 poszły się je...ć poza fiskusem.

zgadzam się że celem wszelkiej działalności w tym gospodarczej nie jest płacenie
                      podatków i to jest naturalne nie ma sie o co obrażać. Ludzie jezeli cos robią to
                      po to żeby zarobić a nie zasilać budżet. Państwo ze swoimi podatkami im w tym
                      przeszkadza i im więcej tych podatków jest tym bardzej ludzi zniechęca do
                      działalności gospodarczej. Dlatego trzeba podatki obnizac żeby tak jak w twoim
                      przykładzie nie opłacało się transferowac zysków za granicę gdzie jest nizszy
                      podatek dochodowy tylko na odwrót żeby zyski transferowac do Polski.

&#62 A kto Ci misiu powiedział, że ja wyciągam łapę? Ja jedynie zadałem pytanie, czy
                      &#62
                      &#62 stać cię na leczenie np. HIV-a gdybyś go niefartownie złapał, czy też starałbyś
                      &#62
                      &#62 się jednak o miejsce w kiepskim, ale mało kosztownym szpitalu podległym chorej
                      &#62 kasie? Aby uczestniczyć w dyskusji epistolarnej oprócz sztuki pisania przydatna
                      &#62
                      &#62 bywa również umiejętność czytania.

Nie ma na świecie
                      • Gość: moorek Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: 212.244.121.* 17.07.01, 12:32
                        No i widzisz mój drogi, jak ładnie można dyskutować kiedy padaja argumenty?
                        Nie twierdziłem, nie twierdzę i daj Boże nie będę nigdy twierdził, że można
                        wymyślić system idealny. Dlatego też, gdy słyszę jak to byłoby wspaniale, gdyby
                        nasze ukochane państwo odpierniczyło się od wszelkich regulacji i gdyby
                        wszystko zostawiono niewidzialnej ręce rynku, szlag mnie trafia - bo też
                        dogmatyzm ino w drugą stronę. A dogmatyków nie znoszę niczym szpinaku i tranu.
                        Po kilkudziesięciu latach działania chorej ekonomii (bo tak było i nie ma co
                        opowiadać dyrdymałów) powrót do normalności musi trochę trwać. Ponieważ sporo
                        gadamy o zdrowiu - przykładzik: Jak klientowi rąbnie wrzód na trzewiach, to po
                        operacji musi wpieprzać kleik, gotowanego kurczaczka, warzywka bez soli i
                        pieprzu. Jak zaraz po wypisce ze szpitala pójdzie do knajpy na golonkę po
                        bawarsku z grochem puree, zasamażaną kapustką i zaprawi to browarem i setą, to
                        się pożyga i odchoruje.
                        Tak samo jest z naszym krajem i jego gospodarką. Dojdziemy do zdrowia
                        (normalności) ale przez pewien czas nasze "menu" musi być nieco dietetyczne.
                        Nie wszystkie przepisy, które "smakują" zdrowym gospodarkom są dla nas do
                        strawienia.
                        To o czym mówię jest na dziś. Na jutro trzeba zmierzać do urozmaicania diety o
                        kolejne potrawy, aż dojdziemy do normalności. Ja po prostu nie jestem
                        zwolennikiem terapii szokowych - ich cena (społeczna) jest zbyt wysoka.
                        pozdr.
                      • Gość: Gray Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: *.toya.net.pl 17.07.01, 19:20
                        Rozumiem tym samym, że masz ochote płacić 10PLN za wizytę w sprawie
                        przeziębienia - gratuluję.

Byłoby jeszcze lepiej jakbyś stał pod przychodnią i pożyczał emerytom, którzy
                        dostają 600 złotych na miesiąc i znacznie częściej pojawiają się u lekarza niż
                        ty.
                        Tylko nie mów, że już na nich płacisz bo też będziesz kiedyś w ich wieku chyba,
                        że ci wcześniej pompka wysiądzie i umrzesz nie mając pretensji do rządu...
                        • Gość: moorek Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: 212.244.121.* 18.07.01, 11:28
                          Pochwal człowieka, to od razu mu się szare komórki lasują.
                          Chłopie, zdecyduj się, czy jesteś za czymś, czy też przeciw (chyba, że... Ło
                          Jezu, nie może być... sam pan prezydent W. miałby kryć się pod skromnym nickiem
                          Gray? Nie, to chyba nie jest możliwe... taka postać na naszym forum?)
                          pozdr.
                          • Gość: Gray Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów --> do MOORKA IP: *.toya.net.pl 18.07.01, 11:45
                            ehh...
                            to wszystko przez to forum, które od pewnego momentu nie przesuwa wątków w
                            prawo tylko wyświetla je pod sobą niezależnie czy są odpowiedzią czy
                            przedłużeniem wątku. mój poprzedni post był odpowiedzią na post Mac'a, tyle że
                            za bardzo tego nie widać...

jeżeli chodzi o to za kim jestem a za kim nie to muszę ci powiedzieć, że nie
                            jestem za nikim - po prostu staram się trzeźwo patrzeć na tą całą sytuację.
                            a w kwestii służby zdrowia jestem za tym żeby była (choć w tej
                            najpotrzebniejszej części) darmowa...

to tyle
                            pozdr.
                            • Gość: moorek Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów --> od MOORKA IP: 212.244.121.* 18.07.01, 12:22
                              Patrzenie na trzeźwo, hmm, podziwiam całkiem szczerze. Im dłużej żyję, tym
                              bardziej jestem przekonany, że trudno jest życie całkiem na trzeźwo zrozumieć.
                              Nie bez przyczyny najlepsze działa literatury opisujacej pogmatwania ludzkiej
                              duszy powstały w kraju, w którym wielu spraw biez połlitra nie razbieriosz.
                              pozdr.
                              PS
                              wyjasnienie, co do przesuwów przyjęte.
                              • Gość: Gray trzeżwo.... IP: *.toya.net.pl 18.07.01, 12:38
                                skądninąd czasami wydaje mi się, że "świat na trzeźwo jest nie do
                                przyjęcia" :)))

pozdr.
                • Gość: Baba Re: Łódź miastem zdecydowanych komunistów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 09:27
                  Do wszystkich!
                  Z przykrością muszę stwierdzić, że zaczęło brakować merytorycznej dyskusji,
                  natomiast zaczęto obrażanie i używanie nieodpowiedniego języka.
                  Z pozdrowieniami
    • Gość: PanTau Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.mnc.pl 16.07.01, 22:21
      Kolo... opanuj się... nawet na zachodzie mówią (choć to nie argument), że dopóki
      rządzić będzie to gówno, które rządzi teraz, nie mamy żadnych szans na UE... I
      nie pierdol wierszy o ludziach ograniczonych. Wg ciebie połowa naszego narodu
      jest ograniczona, a te kilka procent głosujących na obecnych włodarzy to, tzw.
      większość inteligentna? Sorki, ale jesteś chyba sam ograniczony i prymitywny...
      pozdrówka i dobrego lekarza życzę (choć po takim spierdoleniu lecznictwa, chyba
      ci żaden nie pomoże... ale mimo wszystko powodzenia)

• Gość: Gray Łódź miastem chamów !!! IP: *.toya.net.pl 17.07.01, 11:21
        ugryź się w język zanim coś napiszesz bo na prawdę nie chce mi się czytać tych
        bluzgów.
    • Gość: Andre Re: Łódź miastem komunistów! IP: *.toya.net.pl 18.07.01, 03:24
      Jak czytam szacowna Gazete,to wychodzi mi na to,ze Lodz to nie miasto
      komunistow,tylko glupoli!.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka