Gość: anna IP: *.mnc.pl 02.11.05, 20:46 Teatru absurdu ciąg dalszy... Uczeń, który się przyznaje wyrzucony ze szkoły, nauczyciel ukarany naganą... aż strach pomyśleć, co zrobi pani Cieśla w następnych posunięciach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drwal Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:29 > Odpowiedź uzależniła od tego, czy będą one "sensowne". Nie dostaliśmy odpowiedzi Widac pytania byly bezsensowne - jak to w wybiorczej.... rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wap Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.rainbownet.pl 02.11.05, 21:58 Ktoś powinien za to polecieć, ale napewno nie bogu ducha winny nauczyciel. Ktoś powinien zająć się Panią Cieślą. Chyba ma jakiś przełożonych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 14:28 a skąd wap wie ile jest winny Bogu i tej szkole wyżej wspomniany nauczyciel? poza tym, nigdzie (niestety) nie poleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Pedagog ??? IP: *.toya.net.pl 02.11.05, 22:41 Pogratulować przygotowania pedagogicznego pani dyrektor !!!Myślę , że jej przełożeni powinni się zastanowić czy ma ona dalej administrować szkołą, bo to co robi na pewno nie jest "wychowywaniem młodzieży" tylko lichym administrowaniem na poziomie zarządzania publiczną toaletą ( czyli ścierą przez grzbiet). Wtyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klozet Re: Pedagog ??? IP: *.mm.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:56 a może telefonem przez grzbiet? chyba zarządzanie toaletą to to na czym sie znasz biedny naiwniaku, z Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja Re: Pedagog ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 16:58 .....a może lepiej temu chlopaku ręke obciąc po ramie, to juz nigdy nie pomysli o .........! HA HA HA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 07:12 A może by tak nauczyciela skrzypiec uczynić dyrektorem wszystkich szkół muzycznych w Łodzi? Jak widać ma bardzo dobre kontakty z mediami i mógłby się zająć kreowaniem pozytywnego wizerunku szkolnictwa artystycznego. Może wtedy w prowadzonych przez niego szkołach atmosfera byłaby lepsza? Bo w istocie walenie z takim problemem do gazety jest rozwiązaniem wybitnie profesjonalnym i odważnym. Brawo, panie nauczycielu - dobrze, że moje dziecko nie korzysta z Panskich lekcyj na Rojnej. A pani dyrektor, skądinąd ponoć mądra kobieta, z tą naganą to przesadziła. Z bezimiennego nauczyciela uczyniła męczennika wolności prasy. Teraz będzie chodził w glorii, a nawet jeśli jest leniem i kiepskim pedagogiem, wyrzucenie go z roboty byłoby zniewagą dla GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.05, 07:47 Drogi Georgu - jesli Twoje dziecko nie nie jest uczniem tego nauczyciela - to skad wiesz jakim jest pedagogiem? A poza tym, skadwiesz o kogo chodzi? W artykulach nie padaja nazwiska (inne niz W.Ciesla) wiec czy nie jestes przypadkiem totumfackim pani Ciesli? Z Twojego tekstu wynika, ze wiesz o co chodzi, wiesz o kogo chodzi i masz wyrobione zdanie, a sprawa jest ponoc dyskretna. Kim jestes Georgu i dlaczego obrazasz czlowieka, ktorego nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 19:40 Wielce szanowny Teddy! Nie mam pojęcie kto personalnie skrywa się za anonimowym nauczycielem skrzypiec. Ale przypuszczam, że ustalenie tego nie byłoby trudne - chyba w szkole na Rojnej nie pracuje ich 20? Nie wiem, jakim pedagogiem jest ów nauczyciel. Przypuszczam jednak - ale piszę to wyłącznie na podstawie treści artykułu, że jest osobą ambitną. Stąd propozycja uczynienia go dyrektorem łódzkich szkół muzycznych. Być może to zaspokoiłoby jego ambicje (jeśli takowe istnieją). Pani Cieśli nie znam, nie jestem z kręgu jej znajomych. A już czynienie mnie jej totumfackim przypomina polowanie na bażanty w sklepie z dziczyzną. Jak wiadomo natomiast krąg osób interesujących się muzyką nie jest zbyt szeroki, a każdy rodzic posyłając dziecko do szkoły muzycznej najpierw dobrze się przygląda możliwościom. Ot - taka ludzka ciekawość, która nie jest cechą wyłączną dziennikarzy. Z mojego tekstu absolutnie wynikać nie może, że wiem o co i o kogo chodzi. Bo i nie wiem. Napisałem go w oparciu o lekturę tekstu w GW. Jeśli trafiłem w jakiś czuły punkt, to... może i dobrze. Ale w którym momencie miałem obrazić jakiegokolwiek człowieka, a w szczególności człowieka, którego nie znam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.05, 07:56 cd. A jesli chodzi o sedno sprawy - to ten nauczyciel pokazal, ze nie jest osoba obojetna na sprawy uczniow, ze ma wlasne zdanie. Zachowanie p. Ciesli jest niepedagogiczne tak w stosunku do 12-letniego ucznia, jak i do tego nauczyciela. Rodzice dziecka nie chca komentowac sprawy, czemu sie nie dziwie - pewnie boja sie szykan ze strony p.Ciesli. Nauczyciel dostaje nagane, czyli kare porzadkowa za rozmowe. Takie wypadki przerabialismy juz w latach 50-tych, 60-tych i pozniej. Skondinad ponoc madra p.Ciesla zachowuje sie jak "stalinowski prokurator". Atmosferze w Twojej szkole sie nie dziwie - ryba zawsze psuje sie od glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 14:33 nie masz pojęcia o atmosferze w naszej szkole! w ogóle o niczym! przyjdź sobie i zobacz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 19:44 > Nauczyciel dostaje nagane, czyli kare porzadkowa > za rozmowe. Takie wypadki przerabialismy juz w latach 50-tych, 60-tych i poznie > j. Wnioskuję z tekstu, że kara jest skutkiem nie tyle rozmowy, ile donosu. Donosicieli nikt nie lubi. Zastanawia mnie natomiast inna sprawa - skąd pani dyrektor wiedziała, że to akurat ten nauczyciel... Albo rzeczywiście ma doskonały wywiad albo sprawa jest w tej szkole oczywista (co zdają się potwierdzać posty poniżej) albo się pomyliła. Jeśli się pomyliła - niech przeprosi. W końcu dziennikarze zaprzeczają, jakoby to ów nauczyciel doniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.mnc.pl 03.11.05, 12:15 ja na miejscu tego nauczyciela od skrzypiec to na pewno nie chcialbym juz pracowac w tej szkole ani jako dyrektor ani jako sprzataczka. Jesli jest to jakas jego urazona duma i wojna podjazdowa i nie daj Boze zostalby tym dyrektorem, to jakie poparcie bedzie mial w tej kadrze. Na jego miejscu zostawilbym to wszystko i po prostu wyjechal z kraju. Ciekaw jestem tytlko jak Pani Stebel ustosunkuje sie do calej sprawy, bo w poprzednim artykule wypowiedziala sie przeciwko Ciesli - jako jej przelozona, powinna moze udzielic nagany Ciesli powolujac sie na przepisy sanitarno-epidemiologiczne tym razem (taka zaraza ze hej)! No zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 03.11.05, 09:28 Po pierwsze, kazdemu nauczycielowi przysluguja przepisy m. in. kodeksu pracy. Jezeli nie zgadza sie z decyzjami przelozonych jest odpowiednia droga prawna na terenie szkoly, a potem np. w sadzie pracy. Po drugie, wszyscy ktorzy sa w srodowisku wiedza, ze jest to wojna podjazdowa niespelnionego - niedoszlego dyrektora. Ktory jak widac nie zlozyl jeszcze broni. Dalbys wreszcie spokoj intrygom i wzial sie do pracy "kolego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojanek Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.lodz.mm.pl 03.11.05, 10:52 Jak mozna pozwolić takiej babie decydowac o pracy w szkole, do tego muzycznej. To pewnie jakiś "nieomylny" potwór. A może by tak nadzor Kuratorium coś porzadnego zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 12:05 Dajcie juź spokój tej szkole i osobom najbardziej zainteresowanym. Zajmijcie się prawdziwymi aferami, których wokół pełno. Kochani te artykuły to niestety woda na młyn "super tropicielom"-czytaj J.Dukowskiej i M.Mareckiemu. Zapytajmy szanownych Państwa,poniewaź dobro tej szkoły i jak mniemam kultury jes im bardzo bliskie, czy wiedzą jak nowa dyrekcja zadbała o wszystkich swoich uczniów? Ile inwestycji zostało już przeprowadzonych a ile zaplanowano? O tym jakoś w GW cicho! A tu nic tylko afery i skandale zresztą z palucha wyssane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonatka Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 14:37 otóż to! po prostu macie zawsze informacje z jednego niezmiennego źródła... może popytajcie uczniów jak nam się tu żyje, co? to chyba powinno być najbardziej interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 03.11.05, 18:06 No wlasnie, wiekszosc z piszacych tutaj opiera sie najprawdopodobniej jedynie na artykula z lodzkiej wyborczej. Do mnie - oprocz tego co w gazecie - dotarla informacja na temat tego zdarzenia z innego zrodla i... wyglada to nieco inaczej. Poniewaz rowniez nie mam pewnosci, czy ta druga relacja odpowiada prawdzie - nie mam zamiaru jej przedstawiac. Chodzi mi tylko o to, ze oceniamy na podstawie relacji dziennikarzy, ktorzy czesto nie badaja sprawy, a jedynie opieraja sie na "wizji" jednej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazenowana Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.11.05, 19:36 no wlasnie nikt sie nami nie interesuje tylko tym zeby jakas kolejna afere rozniecic. Bzdury piszecie i nawet nie wiecie jak bardzo to boli nas uczniow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 14:25 Jestem uczniem tej szkoły i mogę zapewnić, że żaden z moich kolegów i koleżanek nie podziela pańskiej opinii jakoby Pani Cieśla była "nieomylnym potworem"( w ogóle co to znaczy?). Pan zna ją tylko z tych artykułów (w których jest wiele nieprawdy) napisanych przez ludzi, którzy nie mają dobrych zamiarów. Niech Pan odwiedzi naszą szkołę i sam się przekona, kto tu jest potworem i kto działa na jej niekorzyść. To jest małe środowisko i wszyscy wszystko wiedzą. Również uczniowie, którzy angażują się w życie szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonet Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 06.11.05, 00:03 Od jakiego to czasu bawigrajki udają powaznych ludzi ze nawet brukowiec musi angażowac sie w reklame tej obżydliwej zawodówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:50 Przeciez to zakompleksiona kobieta, działa na emocjach, a tak nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuweta Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:52 ... czyli najpierw działa, potem myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazenowana Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.11.05, 19:34 mam wrazenie ze w tej sprawie zabieraja glos osoby ktore nie maja o tym wszystkim zielonego pojecia! Przeczytaliscie sobie jednostronny, klamliwy i niesprawiedliwy art. w wyborczej (ktora juz nie pierwszy raz drukuje tego typu bzdury) i myslicie ze wolno wam sie wypowiadac o Pani Dyrektor i o ZSM. Prawda jest taka ze nie mozecie nawet przypuszczac jak naprawde jest w szkole i jaka osba jest Pani Dyrektor. Jzeli chcecie kogos-kogokolwek z kadry obrazac czy chwalic to powinniscie najpierw zaglebic sie w zycie szkoly. Ja w nim siedze od dawna i bardzo nie podobaja mi sie opinie ludzi ktorzy najmniej wiedza na temat naszej szkoly a najglosniej krzycza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VS Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 05.11.05, 23:29 Zgadzam sie, na Rade 08.11.2005 Pani Dyrektor musi zaprosic tych "pisaków" i nich oni sami zobaczą jak jest w tej ZSM !!! ha-ha-ha it's ok' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 03.11.05, 12:12 Do ukaranego nauczyciela - proponuję sprawdzenie czy w regulaminie pracy szkoły jest punkt mówiacy o zakazie prowadzenia rozmów z mediami osób innych niż dyrektor szkoły, jesli jest - to choć brzmi to dziwnie - doszło do naruszenia regulaminu i upomninienie jest zasadne, ale jesśli nie ma tam takiego punktu to należy złożyć odwołanie od niesłusznie orzeczonej kary do jednostki nadzorujacej szkołę, a jesli przypadkiem nauczyciel jest związkowcem to jeszcze przezd wręczeniem upomnienia dyrektor powinien poinformować o swoim zamiarze związki zawodowe. Może więc pani dyrektor się zastanowi zanim zacznie wymierzć kary nie do końca sensowne w istniejacej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 17:53 Ręce opadają. Po pierwsze jedno źródło informacji. Po drugie żal się robi ludków, którzy czytając tzw. Gazetę Wyborczą we wszystko wierzą. Po trzecie, jak ktoś zobaczy idealną szkołę bez problemów itd, niech pierwszy rzuci kamień. A tak na marginesie, na przykładzie artukułów pisanych przez bardzo zainteresowanych sprawą autorów, widzimy jak skądinąd opiniotwórczy dziennik osiąga dno brukowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 03.11.05, 18:08 LODZKA wyborcza chyba juz dawno nie jest opiniotworczym dziennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: 57.67.17.* 04.11.05, 09:01 Ja równiez uważam ,że to co wyrabia GW to skandal. Dzieci moich znajomych chodza do tej szkoły. Jak wynika z ich opowieści to nowa dyrekcja jest fantastyczna. Pracuja od rana do nocy. Wszystko co robia, robia dla szkoły , dzieci i nauczycieli. Podobno Ci ze starego układu nie mogą tego znieść. Kładą im kłody pod nogi. Dlaczego? To przypomina mi komunistów- układ ludzi, tórym za rządów poprzedniej Pani dyrektor było dobrze.Dlaczego? Jeżeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ..... Nic nie robic , byc ważnym , bo było się w gronie ludzi trzymajacyh władzę. A teraz. A teraz wreszcie trzeba zacząć pracować. tylko jak to zrobic kiedy sie pewnie tego nie potrafi. To jest problem ludzi z tamtej epoki. Podobno takich nauczycili nie można wywalic z pracy. To jest dopiero skandal Gazeto Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 05.11.05, 23:18 Prowdopodobnie za prace to chyba należy dobra nagroda a nie obiecanki jak to proponuje obecna wladza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 05.11.05, 23:21 Prawdopodobnie za prace należy dobra nagroda a nie obiecanki jak to proponuje obecna wladza Odpowiedz Link Zgłoś
xalex1 Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. 03.11.05, 18:22 w tej szkole są inni cuda dzieją sie tylko jedyn maly fakt moze zniszczyc karjere, zdrowie i prace wiele ludzi pracujących w tej dziwnej szkole, gdzie związki zawodowe jest podlegle i inwigilowane przez zaufanych ludzi obecnej dyrekcji, a z resztą cala rzesza związkowcew to są ludzi dyrekcji, oprocz tego w chwile obecnej jest mocno rozbudowany system donosicielstwa do tego stopnia ze nauczycieli i pracownicy boją sie rozmawiac międze sobą, i teraz wyobrazcie sobie jak jest fajnie i zabawnie w ZSM im. S.Moniuszki na Rojnej w Lodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakadu Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 20:28 ciekawe co wie xalex na ten temat i dlaczego takiej ruskiej składni i ortografii używa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xalex1 Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:31 *kakadu* juz nie jestem jednym z .... ale mam dobre informacji, a co dotycze zwrotów to prezent dla pzryjaciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakadu Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:29 widać niezbyt dobre skoro nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazenowana Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.11.05, 19:42 xalex ja sobie nie musze wyobrazac ja doskonale wiem, szkoda ze ty nie wiesz a sie wypowiadasz bo nie masz ani troche racji. ps. kariere, nie karjere... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń [...] IP: *.rev.vline.pl 03.11.05, 20:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 03.11.05, 21:14 To jakaś paranoja! GW uwzięła się na tą szkołę, a w szczególności na Panią Dyrektor. To naprawdę wspaniała osoba, która wiele dobrego zrobiła dla szkoły i ma świetny kontakt z uczniami (notabene ciekawe, czy którykolwiek z nich nazwałby ją "nieomylnym potworem"). Ktoś kto swoją opinię opiera tylko na tych artukułach, faktycznie może mieć nieprzychylne o niej wyobrażenie, o co postarali się pani Justyna Dukowska i Marcin Markowski. W takim razie niech przyjdą i przekonają się jak jest naprawdę! Do tej szkoły wszyscy chodzą z własnej woli i wielu nie wyobraża sobie bez niej życia. Panuje wspaniała atmosfera i jeśli ktoś chce ją psuć, moim zdaniem usunięcie go, to za mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.mnc.pl 03.11.05, 21:58 Szanowni Państwo( Justyna Dukowska, Marcin Markowski) Gdzie Wasza moralność? Gdzie etyka? Czu pofatygowaliście się do szkoły,do dyrekcji,aby wyjaśnić całą tę sprawę? Czy szukacie tylko rozgłosu kosztem dyrektora szkoły p. Wiesławy Cieśli. Jak możecie oczerniać człowieka bezkarnie!To jest skandal! Czy Wasi przełożeni naprawdę nie widzą, co się tu święci? Jakimi grubymi nićmi to wszystko jest szyte! Postawcie się w roli Dyrektora szkoły, który wreszcie jest dyrektorem z prawdziwego zdarzenia i próbuje wyprostować całe zło wyrządzone przez poprzednią dyrekcję.Opamiętajcie się i przejrzyjcie na oczy. Jestem oburzony, że w tym państwie mozna tak łatwo zmieszać człowieka z błotem,gdzie pseudo-dziennikarze szukają tylko sensacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Total_PIS Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:39 każdemu po lopacie i do roboty c.......! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.rev.vline.pl 04.11.05, 08:02 Bardzo się cieszę, że mamy takich uczniów jak Uczeń z forum. Również popieram twoją wypowiedź. W końcu prawda powinna wyjść na jaw. To nie chodzi o dobro szkoły tylko o pieniądze, które zginęły i mogłyby dalej ginąć gdyby nie nasza nowa Dyrekcja, którą mamy w końcu taką, jaką powinniśmy mieć zawsze, która dba o dobro wszystkich. Ciekawe, czemu GW nie była tak bardzo zainteresowana, kiedy p.Krasnodębska odchodziła z takimi brudami z pracy i swojego stanowiska. Szkoda, że nauczyciel od skrzypiec pan K. nie chciał wtedy rozmawiać z prasą. Nikogo to nie dziwi? A może w końcu powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.kappa.com.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:18 Żenujące zachowanie dziennikarzy GW!!! Żałuję, że przez kilka lat czytałem tę gazetę i miałem o niej dobrą opinię. Od pewnego czasu przekonuje się, że to brukowiec. Ton oburzenia, jakim przemawiali państwo Markowski i Dukowska w swoim pierwszym artykule, świadczy o ich wielkim poczuciu sprawiedliwości, którym niewątpliwie zawsze kierują się, kiedy i ich spotyka krzywda. Chciałbym zobaczyć ich wyrozumiałość i miłosierdzie, kiedy ich ktoś okradnie?! Jeśli tak silnie opiniotwórcza gałąź mediów, jaką jest prasa, dba jedynie o sensację a nie o wiarygodne i rzetelne przedstawienie informacji-to jakich postaw możemy spodziewać się w naszym społeczeństwie? Zamiast piętnować patologię- dziennikarze się oburzają na tych, którzy to robią! Chyba jeszcze nikt nie wyrwał im telefonu z ręki na przystanku, chyba jeszcze nie jechali z kibicami w jednym tramwaju itp. To tyle, jeśli chodzi o mój moralono-socjologiczny punkt widzenia tej sprawy. Dodam tylko, że zdecydowanie popieram postępowanie dyrektorki szkoły i zdaję sobie sprawę, że cały szum wokół tego incydentu wywołany jest przez osoby, które bardzo chciałby objąć stanowisko dyrektora...Bo rodzice chłopaka, który się dopuścił tego czynu-nie mają pretensji do dyrekcji o sposób ukarania ich syna...Skoro nie mają pretensji rodzice to, dlaczego mają je Dukowska i Markowski??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obecna Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 05.11.05, 23:37 dzięki nowej Dyrekcji juz nam duzo kasy uzbieralo sie, szkoda za niemamy na co wydac ale chyba okazja juz za chwile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeto Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:23 Stale te afery w muzycznej na Rojnej!!! Może organ zarządzający szkołą przyjrzał by sie poczynaniom dyrekcji,bo wydaje się,że Cieśla kieruje się głównie swoimi niespełnionymi lub urażonymi ambicjami oraz prywatnymi celami a kompetencji,kultury i zrównoważenia brak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 17:13 a może p.Ciesla niespelniona kobieta albo chora na coś?............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazenowana Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.11.05, 19:52 a moze bys nie oceniala skoro jej nie znasz? Ja znam i mowie Ci skoro tak bardzo chcesz wiedziec...spelniona i calkowicie zdrowa, do tego bardzo kochana i zrobilaby wszystko dla dobra uczniow. Nie rozumiemco komu daje oczerianie jej. To raczej ci to co robia sa chorzy i niespelnieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 05.11.05, 23:44 a Ty kachana chyba tez z tej paczki, a moze doktor Cieśla jest twoim rodzinnym ginekologiem .........? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kamili Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 13:47 jak możesz! może napisz, co takiego Ci zrobiła, że traktujesz ją i tych, którzy jej bronią w kontekście "paczki"? bo chyba ją znasz, skoro wiesz coś na temat jej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazenowana Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.11.05, 19:50 a moze ty zeto bys sie zapoznal glebiej z tym co sie dzieje a nie nasylal kuratorium na wreszcie porzadna dyrekcje o ktorej jeszcze niedawno cala nasza szkola mogla tylko pomarzyc! Nudza Cie juz afery na Rojnej? Mnie tez ale moze w takim razie zwroc sie do dziennikarzy M. i D. zeby przestali pisac bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:43 "zażenowana" , chyba lekko przesadzasz z tymi marzeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:19 Dziennikarze GW znani są z popędu za tanią sensacją, ale żeby nauczyciel chciał szkodzić swojej szkole i uczniom poprzez wymyślanie takich bzdur to naprawdę się dziwię. Powinien się pan wstydzić panie "nauczycielu" bo nie uwierze że działał pan w obronie ucznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 17:08 No wlasnie! Lopate lepiej, bo skrzypce dla faceta, to jak "teats in forehead"! HA HA HA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stańczyk Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 05.11.05, 18:43 Nauczyciel ma prawo rozmawiać z dziennikarzem, to prawda ale z "DZIENNIKARZEM" a nie łowcą intryg. To, co państwo uprawiacie na łamach GW jest tanie i niesmaczne. Tak jednostronne wypowiedzi Was kompromitują. Swoją drogą Wasz informator jest równie nieuczciwy, bo brak mu cywilnej odwagi aby w szkole, w której pracuje wypowiedzieć się jasno. Skoro posługuje się intrygą, to pewnie pedagogiem jest miernym. Czego nauczy swoich uczniów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyborg Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.toya.net.pl 05.11.05, 23:50 masz racje Stańczyk zabawa z tymi pismakami, wydajesie mi ze to są "STAŃCZYKI" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen szkoły opinia ucznia, co za bzdury!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:25 jestem uczniem tej szkoly, znam Pania Dyrektor wiec wiem co sie u nas dzieje. to co robi GW jest karygodne. P. Ciesla jest cudowna dyrektorka, otwarta na nasze problemy, stara sie z kazdym zamienic śłowo. stwarza rodzinna atmosfere. w wielu szkoółach byłam ale nigdzie nie czuła sei tak jak tu. a załatwianie własnych porachunkow prez gazete jest conajmniej niepowazne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: opinia ucznia, co za bzdury!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:45 to rzeczywiscie bardzo towarzyska kobieta, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżudżu Re: Konflikt w szkole muzycznej - cd. IP: *.play-internet.pl 25.06.23, 14:19 Jeszcze kilka lat wyrządziła krzywdy uczniom a potem na szczęście umarła. Odpowiedz Link Zgłoś