Gość: Przybyl IP: 217.96.102.* 01.10.02, 16:40 Chciałbym zapisać się na kurs przygotowywawczy do FC. Ciekawy jestem waszych opinii i doświadczeń ta temat łódzkich szkół językowych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unikorn Re: Szkoły językowe. 01.10.02, 19:16 Kiedyś próbowałem poruszyć ten temat, ale bez echa... Ja się "przejechałem" na Felberg'u (jeśli temat się rozwinie, opiszę sytuację), ale tam chyba nie przygotowują obecnie do FCE, więc chyba do nich nie trafisz. Jeżeli już się zdecydujesz - napisz co wybrałeś, chętnie poznam opinie innych na temat szkół w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Szkoły językowe. 01.10.02, 19:17 ALMA, Wawrzonek- wiem, że dobrze uczą. Akademia językowa na Rewolucji przy WSHE?? EMPIK?? to już ktoś inny:-) ale, ale..chyba już trochę późno na zapisywanie soę do kursu przygotowywawczego do FC:-) Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Szkoły językowe. 01.10.02, 19:25 Jak to za późno ???!!! Geografie - to że się zaczynają zapisy na sesję zimową na certyfikaty, nie znaczy że za późno na kurs! Nowicjusz z reguły kończy pozytywnie zdanym (oczywiście z dobrym wynikiem) egzaminem FCE po ok. 4-5 latach nauki. Ja np. sądzę, że wystarczyły by mi 2 lata, no może 1,5 roku nauki i mógłbym ewentualnie startować do CAE (oczywiście zakładając dużą liczbę konwersacji). To nei jest tak łatwo zdać certyfikat (na b. dobrych wyniakch - podkreślam!) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Szkoły językowe. 01.10.02, 19:35 takto za późno, że grupy na kursy przygotowawcze do FC (czyli aby w TYM ROKU szkolnym zdać FC) już są skompletowane- przynajmnije w tych szkołach co rozpoczęły już naukę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: Szkoły językowe. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 21:17 Tyle, że kurs na Firsta trwa minimum dwa lata, na Advanced rok, na Proficiency kolejne dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Szkoły językowe. 02.10.02, 00:12 Kilka kolejnych szkół językowych - sredni postęp. Dopiero znaleziony dobry, konsekwentny nauczyciel indywidualny - zdecydowane efekty. A koszt chyba w efekcie ten sam. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś