Dodaj do ulubionych

Reklama Warty

IP: *.toya.net.pl 18.11.05, 10:56
Ostatnio włączyłem TV i wpadła mi w oko reklama Warty, która "zaproponowała" ciakawe..a co najmniej oryginalne rozwiązanie komunikacyjne w centrum Łodzi. Co Wy na to ?
Obserwuj wątek
    • yavorius Ale jakie rozwiązanie? /nt 18.11.05, 10:57
    • Gość: J.S. Re: Reklama Warty IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.11.05, 12:35
      Opisz to "rozwiazanie", bo nie znam tej reklamy
      • Gość: Snake Re: Reklama Warty IP: *.toya.net.pl 18.11.05, 13:37
        Pokazana jest Piłsudskiego gdzieś na wysokości Urzędu Marszałkowskiego i od lewego pasa buduje się wiadukt, którym zadowolony kierowca (no bo ubezpieczony w Warcie) omija korek na skrzyżowaniu chyba z Piotrkowską. Ogólnie fajnie zrobiona animacja, jak się buduje ten wiadukt. Ale w sumie realizacja praktycznie niemożliwa i zbędna. Do tego fajnie pokazane bo jak mu się buduje ten wiadukt to jest od strony zachodniej a chwilę potem jedzie obok Urzędu Marszałka właśnie w stronę zachodnią :D

W sumie realizacja praktycznie niemożliwa i zbędna, bardziej taka ciekawostka, no i klip zrobiony u nas (trzeba się trochę tylko wpatrzyć ) :D
        • Gość: J.S. Re: Reklama Warty IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.11.05, 21:19
          Uprasza sie o nagranie w postaci cyfrowej ;
    • yarro Re: Reklama Warty 18.11.05, 23:12
      Jeżeli wiadukt czy estakada w centrum miasta, nad Piotrkowską jest dla ciebie
      ciekawa bądź oryginalna to gratuluję zatrzymania się w latach 70-tych ubiegłego
      wieku. Doprawdy postępowe...
      • Gość: J.S. Re: Reklama Warty IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.11.05, 23:48
        Juz sie tak nie ciskaj, moze i faktycznie wyglada to ciekawie/nietypowo, a
        jesli masz odruchy wymiotne na widok wiaduktu/estakady w centrum miasta, to ja
        rowniez tobie gratuluje, tylko jeszcze nie wiem czego.
        • yarro Re: Reklama Warty 18.11.05, 23:49
          No dobrze - musiałem trochę wrzucić ideologii :)

Sama reklama mi się podoba :)
          • Gość: szwed Re: Reklama Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:56
            Yarro w latach 70 tych miał być wykop do ewentualnego przykrycia.
            • yarro Re: Reklama Warty 19.11.05, 00:35
              O wykopie słyszałem, coś w stylu Trasy "Ł" w Wawie. Co do prekrycia, raczej nie...

Teraz przydałby się właśnie taki płytki, przykryty wykop - tunel.
              • Gość: Bart Re: Reklama Warty IP: *.mnc.pl 19.11.05, 01:02
                Tak, najlepiej z rzeką od razu.
                • Gość: Michał M. Re: Reklama Warty IP: *.lodz.msk.pl 19.11.05, 08:44
                  Ale niech ta rzeka płynie na wschód. Będziemy spuszczać nieczystości do
                  Warszawy.
                • topjes Re: Reklama Warty 19.11.05, 09:42
                  > Tak, najlepiej z rzeką od razu.

A czemu nie? Sztuczna rzeka w Łodzi by pasowała jak najbardziej. Coś takiego
                  zrobiono ostatnio w Seulu gdzie wyryto autostradę w centrum i w jej miejscu
                  przywrócono koryto dawnej rzeki. Dzisiejsza inżynieria pozwala na nie takie cuda.
                  • Gość: wieloryb Re: Reklama Warty IP: *.ckzeto.com.pl 19.11.05, 10:43
                    topjes napisał:
                    A czemu nie? Sztuczna rzeka w Łodzi by pasowała jak najbardziej. Coś takiego
                    > zrobiono ostatnio w Seulu gdzie wyryto autostradę w centrum i w jej miejscu
                    > przywrócono koryto dawnej rzeki. Dzisiejsza inżynieria pozwala na nie takie
                    cud
                    > a.

Pomysł owszem całkiem fajny ale nie do wykonania u nas. Chyba, że do zasilenia
                    rzeki użyto by kilkunastu studni głębinowych.

Widziane oczyma wyobraźni:

Łódź 2050

Pan Henryk jak codzień udał się na zakupy do Galerii. Płynąc dżonką przez
                    centrum minął wielki stary bunkier, pomnik epoki socjalizmu, dawny DH CENTRAL,
                    obecnie siedzibę łódzkiego odziału TV TRWAM i RM. ;P
                • yarro Re: Reklama Warty 19.11.05, 23:47
                  Z rzeką może nie, ale na ruch samochoduwy to by sie przydało :P
      • Gość: Snake Re: Reklama Warty IP: *.toya.net.pl 19.11.05, 10:58
        A czy gdzieś napisałem , że byłoby to rozwiązanie dobre w tym miejscu, hę ? Ciekawy, oryginalne nie znaczy odpowiednie, sheesh. Gratuluje zrozumienia tekstu.
        • yarro Peace :) 19.11.05, 23:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka