Dodaj do ulubionych

Stara mleczarnia

24.11.05, 13:22
Czy ktoś jest zorientowany, co za firma działa w budynkach po starej
mleczarni i co produkuje?
Obserwuj wątek
    • ukash1983 Re: Stara mleczarnia 24.11.05, 14:13
      funkcjonowal/uje tam zakład, który produkował pojemniki metalowe (albo baki, albo kanistry albo wszelkie inne :) Ktoś lepiej poinformowany pewnie mnie poprawi.
      • mordor81 Re: Stara mleczarnia 24.11.05, 15:32
        tesh tak słyszałem ale nie wiem czy to prawda czy nie:)
    • dinozaurka Re: Stara mleczarnia 24.11.05, 18:18
      W dawnej mleczarni zadomowiła się firma "FUX" , która sprowadziła się do
      naszego miasta z bardzo bliskich okolic Piaseczna. Produkuje się tam zbiorniki
      na paliwo do wszelkiej maści samochodów DAEWOO. Tak przynajmnmiej było jeszcze
      z pół roku temu. Czy od tego czasu coś się zmieniło? nie mam pojęcia, ale tamte
      informacje są na 100% pewne.
    • ibir1 Re: Stara mleczarnia 25.11.05, 10:14
      To, że jest tam taki zakład jest tylko złem koniecznym. Jest zakład, są miejsca
      pracy. Ale wrócę do mleczarni. Bo mieć na terenie gminy mleczarnię to było co,
      co nas w jakimś stopniu promowało w regionie. Z tej mleczarni wypromowane były
      serki żychlińskie i innych art. mleczarskie. Dziś kupujemy z firm nam obcych nie
      naszych, DANONAA, BAKOMY, i innych zagranicznych. Dopuszczenie do likwidacji
      mleczarni to była zbrodnia. Pracowała ona na rzecz producentów mleka i dla nas,
      konsumentów. Nie będę nikogo obwiniał bo nie w tym rzecz, ale przypomnę, że tak
      w przeszłości pozbywano się wielu miejsc pracy w małych żychlińskich firmach.
      Nie ma w gminie mleczarni, nie ma GS-u, Spółdzielni Wielobranżowej, i wielu
      innych małych. Ja w większości winię dawne władze i radnych, którzy nie robiąc
      nic w tym kierunku dopuścili do likwidacji wielu małych firm. Powinni walczyć
      aby do tego nie dopuścić. Taka jest ich rola. A dziś niektórzy z nich dalej
      pełnią jakieś tam funkcje a nasi mieszkańcy ubożeją lub emigrują za chlebem.
      • edmurphy Re: Stara mleczarnia 26.11.05, 22:10
        Jak zwykle masz rację. Mleczarni z pysznymi serkami nie ma, dobra czekolada w
        mieście prawie nieznana, emitu nie ma, a to co zostało nie nasze, włącznie z
        kotłownią, cukrownia nie nasza. Nasze są ulice i ten kawałek pod mostem co to
        wiecie...
        A propos cukrowni ostatnio czytałem, że chcą się pozbyć boiska, a co za tym
        idzie jedynego klubu piłkarskiego.
        Zakładziki, które w tym mieście jeszcze funkcjonują w życiu miasta nie mają
        żadnego udziału. Dla nich liczy się to co do płotu.Jak myślicie czy można to
        zmienić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka