Dodaj do ulubionych

Moje imiona Barbara Dorota

07.06.26, 11:23
Można je zastąpić jednym Masakra.Jestem z rocznika '85.Same Magdy,Kasie,Ole,Marty a ja jak stara ciotka.Do dzisiaj nie mogę zaakceptować tych imion,mimo że już osiągnęłam wiek ciotki.smile
Obserwuj wątek
    • miaumia Re: Moje imiona Barbara Dorota 07.06.26, 23:09
      Za to dzisiaj Barbara się wybija, s Dorota powraca również wink
      Dorota ma urocze skojarzenia z Krainą Oz, a Barbara z Barbie wink
      Zawsze są jakieś plusy i radość w nie - radości wink
    • estko Re: Moje imiona Barbara Dorota 08.06.26, 17:53
      Błagam Cię! Jestem z rocznika 84, mam na imię Ewa, milion razy bardziej wolałabym nazywać się Basia.
      • basiabarbara8585 Re: Moje imiona Barbara Dorota 08.06.26, 17:56
        Ewa to ładne imięsmile
      • miaumia Re: Moje imiona Barbara Dorota 09.06.26, 00:08
        'Nie płacz, Ewka ..'wtedy chyba często leciało wink
        Masz uniwersalne i kuszące imię.
        wink
    • remigia1 Re: Moje imiona Barbara Dorota 09.06.26, 02:43
      A nie myślałaś nad zmianą imienia?
      • basiabarbara8585 Re: Moje imiona Barbara Dorota 09.06.26, 06:27
        Cały czas o tym myślę,ale w pracy już nie zaczną mówić innym imieniem i w domu też nie .Kiedyś używałam imienia Ola,ale każdy później i tak zaczynał zwracać się do mnie moim imieniem.Teraz żałuję,źe nie zmieniłam oficjalnie imienia na Ola.
    • miaumia Re: Moje imiona Barbara Dorota 09.06.26, 23:48
      Spytaj się siebie, czy chciałaś być Olą dlatego, że podoba Ci się to imię dźwiękowo, znaczeniowo, czy dlatego, że wtedy było popularne, a przez to ' normalne, akceptowane, pożądane, by je nosić'?

A może to te koleżanki wydawały się wtedy bardziej lubiane od Ciebie i przebojowe?
      W moim odczuciu, masz dobrze dobrane brzmieniowo do siebie imiona.
      Jeśli chcesz być Olą, to po prostu ZMIEŃ, wtedy wszyscy będą się tak zwracać do Ciebie.
      Btw, wymienione przez Ciebie imiona także dzisiaj noszą 'ciotki', a raczej ich masa krytyczna wink
      Jeśli chcesz, możesz także dodać sobie jeszcze jedno imię na drugie, które Ci się podoba.
      Natomiast Basia obecnie jest ' kusząca ' i chętnie nadawana.
      Przykro mi że powodu Twoich doświadczeń ale zapewniam Cię, że to przez to głównie, że czułaś się jednocześnie obco i ' obciachowo' w 80's pośród Kas, Magd i Ol, Mart, nosząc imię poprzednich pokoleń, egzotyczne na czas dziewczynek, potem nastolatek wówczas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.