Dodaj do ulubionych

Katastrofa...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:37
Witam. Dzisiaj kiedy już było po odlocie robiłem fotki przez płot w stronę
portu, jeden z ochrony zaczął mi krzyczeć dlaczego i dla jakich celów robię
zdjęcia odpowiedziałem że amatorsko i robiłem dalej. Nikt nigdy mi nie
zwrócił uwagi dlaczego robię fotki. Co będzie jak zabronią całkiem robić
zdjęcia??? Czy spotkaliśćie sie z takimi przypadkami bo ja po raz pierwszy.
Pozdrawiam... Andrzej....
Obserwuj wątek
    • okruch Re: Katastrofa... 28.11.05, 23:33
      Jeśli o mnie chodzi to spotykałem się z tym wielokrotnie. Czasem panowie z
      ochrony wzywają policję.. Za czasów kiedy lotnisko ochraniał "Komandos" było
      spokojniej, teraz SOL potrafi być bardzo nieprzyjemny - zdarzyło mi się np., że
      zasłonili samochodem widok na lotnisko..
      • Gość: spotttt Re: Katastrofa... IP: 195.69.83.* 29.11.05, 01:22
        Ale mnie nastraszyles tym tematem.
        • geographer Re: Katastrofa... 29.11.05, 12:32
          może warto powalczyć o podobny układ jak w Wawie?. Górkę właśnie usypują :) He
          he
      • spadpl Re: Katastrofa... 29.11.05, 23:37
        Pod koniec budowy T2 stojąc na dachu rozmawiałem z SOL, czy można robić zdjęcia. I okazuje się że jeżeli spotter stoi przed ogrodzeniem, jest to nic im do tego (teren publiczny, itp), tylko ostrzegł przed wdzieraniem się na płytę i teren lotniska, więc straszenie policją jest chyba na wyrost.
        pozdr
        Spad
    • Gość: matej Re: Katastrofa... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.11.05, 16:17
      domnie kiedys wyszedł ochroniarz jak robiłem z 300 metrów budowe T2 na okęciu wszystko zgodnie z prawem
      • parzon84 Re: Katastrofa... 29.11.05, 18:16
        hmm, mi sie jeszce cos takiego nie przytrafiło, a tak wogole to jest jakis
        przepis zabraniajacy robic fotki??? Nie widziałem tam zadnego zakazu wiec o co
        im chodzi?
        • Gość: MK Re: Katastrofa... IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.11.05, 22:23
          Wiele portów lotniczych dostrzega spotterów i wychodzi do nich ze specjalnymi
          rozwiązaniami ułatwiającymi im robienie tego co lubią (foty). Powiem więcej -
          dla niektórych spoterzy pod płotem to element bezpieczeństwa. Jako że jest to
          środowisko znające się i mające pewną liczbę "uczestników" wiedzą czy ktoś kto
          stoi przy płocie to "swój", czy "obcy". Tym bardziej wiedzą gdy ktoś ten płot
          przeskakuje, lub gdy go kradnie lub dzieją się z nim, przy nim inne
          "nienaturalne" rzeczy. W ten sposób dwie strony korzystają na tym. Kwestia
          zorganizowania się, spotkania z zarządem portu, przedstawienia wzajemnych
          potrzeb, znalezienia obszarów wzajemnej pomocy.....

Marcin Kryska
          www.mojeprzeloty.pl
          • okruch Re: Katastrofa... 29.11.05, 23:00
            Tak jest w Poznaniu, Gdańsku i Wawie.

W kwietniu proponowałem podobne rozwiązanie na Lublinku, w sierpniu dostałem
            ostatnią odpowiedż w stylu: "pamiętamy, rozważamy, będziemy w kontakcie" i od
            tamtej pory cisza.
            Ale wierze, ze kiedys sie uda i u nas :)

pzdr,
            okruch
            -------
            www.okruch.prv.pl
            • topjes Re: Katastrofa... 30.11.05, 09:53
              > Ale wierze, ze kiedys sie uda i u nas :)

Witam,

Wydaje mi się, że propozycja, która tu padła - aby spróbować poruszyć ten temat
              w ramach Stowarzyszenia - może być interesująca.
              • geographer Re: Katastrofa... 30.11.05, 12:36
                Nie mam pewności czy takie działanie pod szyldem Stowarzyszenia jest dobrym
                posunięciem. W prawdzie Stowarzyszenie ma pewną siłę przebicia ale
                udostępnienie lotniska dla sptterów chyba wykracza poza cele jakie wyznaczyło
                sobie Stowarzyszenie. Z drugiej jednak strony działamy dla wszystkich Łodzian
                czyli także spotterów. Jest to dodatkowa ochrona która w dodatku nic nie
                kosztuje. Ale na początek można wysyłać im listy i maile oraz dzwonić do
                usranej śmierci. kiedys im sie znudzi i odpuszczą.
                • Gość: Albert Re: Katastrofa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:07
                  Nie kłóci to się z działalnością Stowarzyszenia, bo moim zdaniem jest to
                  działanie promujące lotnisko. A nie zacząłbym od zabawy w maile, tylko wybrał
                  lidera spotterów, który z upoważnienia Zarządu Stowarzyszenia będzie prowadził
                  rozmowy ustalające zasady z Zarządem Portu. Rzecz wydaje mi się prosta i łatwa
                  do osiągnięcia.
                  Pozdrawiam,
                  Albert
    • Gość: Andrzej Re: Katastrofa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 12:17
      Witam. Rozmawiałem dzisiaj z jednym z miłośników fotografowania samolotów z
      magazynu lotniczego. Doszliśmy do wniosku to co kiedyś proponowałem żeby
      spotkać się na jakimś piwie i wystąpić z propozycją dostania pozwolenia
      robienia zdjęć na zasadach współpracy do dyrekcji portu.Podobno w Warszawie
      mają kamizelki tak mi mówił. Byłaby okazja spotkać się i poznać osobiście.
      Pozdrawiam.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka