Dodaj do ulubionych

Studniówki

16.12.05, 22:04
Mam pytanie do tegorocznych maturzystów: gdzie urządzacie swoje studniówki i ile wynosi składka za was i za osoby towarzyszące. W moim przypadku (VIII LO) jest to 180PLN+120PLN, a studniówka ma miejsce w Hotelu Centrum. Czy u was też jest tak drogo?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ixtlilto Re: Studniówki 16.12.05, 22:11
      Pytanie w temacie, ale troszkę obok...
      Zanikła już tradycja studniówek w szkolnych aulach?
      • krzyskup Re: Studniówki 16.12.05, 22:28
        Ja w zeszłym roku miałem studniówkę w Wytwórni Fimów... Ale w mojej szkole (I
        LO) nie ma miejsca na zrobienie studniówki w szkole.

pzdr,
        krzyskup
        • Gość: Michał M. Re: Studniówki IP: *.lodz.msk.pl 17.12.05, 00:18
          W I LO nigdy nie było studniówek w szkole?

Ja chodziłem do XXVI, studniówkę miałem w budynku szkoły i nie wyobrażam sobie,
          żeby mogło być inaczej.
          • krzyskup Re: Studniówki 17.12.05, 00:23
            Czy nigdy, to nie wiem. Wiem, że w ostatnich latach były w Hotelu Centrum. XXVI
            ma chyba lepsze warunki niż Koper. W I LO jest niezbyt wielka sala gimnastyczna,
            na pierwszy piętrze są tylko 4 sale lekcyjne, też niezbyt wielkie. Przy pięciu
            klasach drugich jedna z nich musiałaby zając jakąś salę na drugim piętrze, a to
            oznacza sporo biegania po schodach, gdyby ktoś chciał się np. czegoś napić albo
            coś zjeść. Gdyby było mniej klas, studniówka w "Jedynce" mogłaby być faktycznie
            super.

pzdr,
            krzyskup
    • krzyskup Re: Studniówki 16.12.05, 22:32
      Ja jestem zeszłorocznym, ale może tez pomogę. U mnie było chyba trochę taniej od
      ucznia, osoba towarzysząca chyba podobnie. Studniówka była w hali wytwórni
      filmów, z Hotelu Centrum moja szkoła w zeszłym roku zrezygnowała pierwszy raz od
      doś dawna.
      Życzę wspaniałej zabawy. Z doświadczenia wiem, że ta noc jest po prostu
      magiczna. Szczególnie, jeżeli spędzi się ją z taką Osobą, która mi towaryszyła :D

pzdr,
      krzyskup
      • Gość: mały Re: Studniówki IP: *.toya.net.pl 16.12.05, 23:20
        U nas też jest tak drogo. Ale co się dziwić, skoro szanowne grono pedagogiczne
        ciagnie za sobą ogony w postaci mężów, narzeczonych i kto tam wie kogo jeszcze.
        W końcu mogą się za darmochę najeść i wybawić. A czyja to jest impereza?
        • krzyskup Re: Studniówki 17.12.05, 00:27
          A mi jakoś nie przeszkadzało grono pedagogiczne. Nie kazdy ciągnie "ogon". Miło
          natomiast jest bawić się razem z ludźmi, z którymi spędziło się te trzy lata.
          Poza tym przelicz, oile zł zwiększa koszt studniówki zaproszenie nauczycieli.
          Ilu ich jest w szkole? 20? To w takim razie 40 osób. Tylko ten koszt rozkłada
          się na 150-200 osób. To o ile zwiększa się koszt studniówki na jednego ucznia?
          W zamian za to możesz sobie pooglądac reakcje gogów podczas kabaretu studniówkowego.

pzdr,
          krzyskup
        • Gość: Michał M. Re: Studniówki IP: *.lodz.msk.pl 17.12.05, 01:06
          Żeby było jasne: TO JEST IMPREZA UCZNIÓW I NAUCZYCIELI. I tak naprawdę osoby
          towarzyszące przyprowadzana przez jednych i drugich są ciut nie na miejscu.

U mnie osób towarzyszących nie było. Uwierzcie, nie musiałem przyłazić z
          dziewczyną, żeby dobrze się bawić z kumplami z klasy (gdybym nie miał
          dziewczyny to co? miałbym sobie kogoś wynająć, żeby obciachu nie było? :D
      • brite Re: Studniówki 17.12.05, 01:31
        krzyskup napisał:

> Z doświadczenia wiem, że ta noc jest po prostu
        > magiczna.

Tia, świeży "dorośli" rozrabiający pod stołem wódę, niewygodne ciuchy, tandetna
        muzyczka... prawdziwa magia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka