Dodaj do ulubionych

Podsumujmy rok 2005

30.12.05, 23:55
Oceńmy ten rok. Plusy i minusy w życiu miasta i naszym prywatnym.
Zaczne od siebie: udało mi się zakończyć jeden etap kształcenia i zdobyć
dyplom wyższej uczelni; nie udała mi się kontynuacja - to niestety minus.
W życiu naszego miasta w tym roku uporczywie szukam plusów i jakoś nie mogę
ich znaleźć. Choć nie, są: sukcesy naszych sportowców Michała Marczaka i
karateków Marka Furmana. O i jeszcze nagroda Kolberga dla Dobrzeliniaków. I
jeszcze rosnąca popularność naszych słonecznych obserwatorów. Co moglibyście
dodać?
Obserwuj wątek
    • dinozaur.57 Re: Podsumujmy rok 2005 04.01.06, 09:17
      Mnie udało się przeżyć jako tako kolejny rok. Zdrowo, skromnie za co dziękuję
      tylko Bogu. Co do opini na temat minionego roku w kategorii plusy i minusy życia
      w naszym mieście i gminie to ze strachu jeżą się włosy na głowie. Młodzi
      uciekają masowo z Żychlina, pozostali czekają chyba na cud z Nieba. A cudu nad
      Słudwią jak nie było tak nie ma. Chyba Żychlin jest za czerwony aby wybłagać o
      lepsze. Czerwona zaraza panoszy się gdzie tylko czuje kasę. Masowo zaczęli
      chodzić do kościoła, modląc się aby tak dalej szczęśliwie przebrnąc do
      następnych wyborów a może i dłuzej jak Bozia da.
    • ibir1 Re: Podsumujmy rok 2005 04.01.06, 11:27
      Ja oceniam miniony rok jako jeden z tych straconych.
      • edmurphy Re: Podsumujmy rok 2005 05.01.06, 00:56
        Starałem się zacząć ten wątek optymistycznie, ale się nie dało. Masz racje Ibir
        to kolejny stracony dla Żychlina rok. I wszystkie życzenia typu "oby nowy rok
        był lepszy" spełnią się pod jednym warunkiem: że dołożymy wszelkich starań i
        użyjemy wszelkich środków, żeby żaden palant nie dorwał się juz do władzy w tym
        mieście.
        • dinozaurka Re: Podsumujmy rok 2005 05.01.06, 17:04
          ale żeby żaden palant się nie dorwał do rządzenia, musi być jakaś alternaTYWA W
          WYBORZE, BO JEŚLI BEDIZie (przepraszam za capsa ;) ) on albo nikt,
          to............ to znów palant będzie u władzy... :(((
          Nie tylko burmistrz musi być mądry, radni też muszą być dobrymi gospodarzami -
          nie tylko na własnym osobistym podwórku, ale i na współnym, czyli w mieście i
          gminie.....
          • edmurphy Re: Podsumujmy rok 2005 05.01.06, 19:17
            Święte słowa Kobieto, święte słowa.
          • dinozaur.57 Re: Podsumujmy rok 2005 05.01.06, 20:51
            Dinozaurko. Czy dobrym radnym moze być "dobry gospodarz na własnym podwórku"
            czyli lekarz, prywatny przedsiębiorca, prezes spółdzielni, itp. ? Przecież ten
            "dobry gospodarz" myśli zawsze tylko o swoim gospodarstwie, nie wkładając max
            wysiłku w to co się dzieje wokół niego, wokół jego gospodarstwa. Czas mu na to
            nie pozwala, a przede wszystkim kasa. On musi pomnażać swój majątek czyli kasę .
            A działalność społeczna to tylko
            ....................................................... Brak mi słów.
            • dinozaurka Re: Podsumujmy rok 2005 05.01.06, 23:41
              bo widzisz, tak to się jakoś dziwnie dzieje w tym naszym kraju, że prywatny
              przedsiębiorca, lub ktoś na odpowiedzialnym stanowisku nie pracuje od -
              do...czyli 8 czy nawet 10 godzin. Jeśli chce on być dobrym gospodarzem na tym
              swoim własnym podwórku, na dodatek chce zarobić kase, która pozwoli mu opłacić
              wszystki podatki, zapłacić pracownikom, jeśli takich zatrudnia i mieć na w
              miare godne życie, to pracuje znacznie dłużej...... on praktycznie przez cały
              czas "jest w pracy", on dla tej pracy żyje i na nic więcej głowy nie ma. Jeśli
              zajmuje się działalnościa społeczna, to z reguły też z myślą o ..........
              hehe.... nie skończę, bo mi jeszcze ktoś coś zarzuci, a po co mi to :))))

Chociaż, musze oddać sprawiedliwość..... wśród dobrych gospodarzy na właśnym
              podwórku prawdziwi społecznicy także sie zdarzają, ale to są wyjątki
              potwierdzające regułę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka