Gość: Gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:27 pani Elzbieta oprocz tego, ze ma za duze cztery litery nie ma zielonego pojecia o otaczajacym ja swiecie... Przykre, ale prawdziwe Popieram metode warszawska - rekwirowac towar... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kulak Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.vline.pl / *.97.rev.vline.pl 10.01.06, 20:29 komu ci ludzie przeszkadzaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROSPERO Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:01 Jak to komu przeszkadzają? Chociażby tym, którzy płaca podatki i przez to muszą ten sam towar sprzedać drożej, choć uczciwiej. Przeszkadzają sklepom, które chcą przyciągnąć ładną witryną, bo ją zasłaniają stacze.., itd. Komu przeszkadzają? Kulak, w żadnym cywilizowanym mieście nie ma staczy. I nie pisz proszę dlatego, że "tam są bogaci, a u nas bieda"... Pozdrawiam, choć humor mam kiepski na myśl o tym, że jutro z mojego okna znów zobaczę sterty kartonow i ciuchów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgis Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.pai.net.pl 10.01.06, 23:10 Wymień proszę "cywilizowane" miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kick me Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.cicinvestments.com 10.01.06, 23:34 Zgadzam sie z borgisem. Zasady gry powinny byc takie same dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melaa Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 08:43 Cywilizowane miasta? Przez pół życia mieszkałam we Francji - tam ani w Lyonie, ani w Strasbourgu, ani w Bordeaux, ani w Reims itd stacze nie stoją. Prospery ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulak Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.vline.pl / *.97.rev.vline.pl 11.01.06, 01:38 problem polega na tym, ze urzedasy zabieraja sie od d..y strony. wystarczy tym porzadnym sklepikarzom obnizyc podatki i koszty prowadzenia biznesu, a stacze sami sie zwina. Odpowiedz Link Zgłoś
majkowa Re: Stacze zimy się nie boją 11.01.06, 00:07 Władze miasta nie po raz pierwszy okazują się bezradne. Urzędnicy całą energię i czas poświęcają staraniom aby sprawę oddalić od swojego wydziału. Spychtechnika. Każdy boi sie podjąć decyzję, bo się boi, że komuś się narazi albo się pomyli. I tak trwa w tym mieście stagnacja i żałosna niemoc. Przypomnę tylko Jolantę Skrobską, która od 20 maja 2005 mieszka na chodniku na rogu ulic Sierakowskiego i Pojezierskiej. W całym mieście we wszyustkich urzędach, od miejskiego do delegatur, od Policji do Prokuratora, od Straży Miejskiej do Sądu nie ma odważnego, kto rozwiązał by ten problem. Podobnie jest ze sprzedającymi z kartonów. Wszyscy urzędnicy i radni boją się negatywnych opinii w mediach bo zbliżają się wybory samorządowe. Dlatego nie podejmą żadnej decyzji. Metoda spychotechniki triumfuje. Może jeszcze jedna opinia lub ekspertyza. \ Niech kto inny zdecyduje. Ja się boję stracić diety radnego (pensji urzędnika). Panie Kaczyński! W tobie jedyna nadzieja! Wyrzuć tą strachliwą galaretę zza biurek. Potrzeba nam ludzi kompetentnych i odważnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulak Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.vline.pl / *.97.rev.vline.pl 11.01.06, 01:42 zgodze sie co do tego zeby zgraje urzedasow powywalac. po oczyszczeniu biurek nie zatrudniac nowej 'administracji', a juz bedzie ciut lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.01.06, 09:54 wara wam od tych ludzi którzy ledwo wiąrzą koniec zkoncem ci ludzie są wytworem waszego nieudolnego rządzenia w tym poje..ym kraju sam zarabiam na ulicy i niczego się nie dorobilem ledwo zarabiam na utrzymanie swojej zchorowanej i bezrobotnej rodziny jak tak zazdrościće tym ludziom to mozecie pozamykać swoje interesy iprzyjść na ulice i postać w temperaturze -10 stopni i urzerać się ze strażą i poczujecioe wtedy jaki to stres i depresja jak przez polityków iwładze robi się z ludzi uczciwych ktuży znależli się w trudnej sytuacij zyciowej /bez wyjścia/ kryminalistów . wstyd mi za wasze tak prymitywne wypowiedzi jesteście przeciesz katolikami a skazali byście nas na śmierć głodową .jeżeli będziecie zabierać nam towar za który my płacimy to niczym nie będziecie różnić się od złodzieij . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ci_res Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.toya.net.pl 11.01.06, 09:59 pewnie ze tak...ona zaoszczedzi 2zl na spodniach, ktore zaraz sie popruja, a miasto i my tracimy na tym wiele milionow!!! Jak zwykle najlepiej na tym wychodza hurtownicy. Takze popieram metode warszawska, zabierac ciuch i inne rzeczy i rozdawac potrzebujacym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.m. Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 11.01.06, 10:30 Uważam, że rekwirować, i dawać kartkę gdzie do odebrania po zapłaceniu np kary, podatku, czegoś tam. To co się dzieje w przejściach podziemnych to jest już tragedia. Tam stoją normalne stoły i jest "targowisko". Tylko po co w takim razie ta wielka galeria, ta ogromna, niebawem do otwarcia, manufaktura. Czy my Bangkok, Bangladesz czy Kair? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogart Re: Stacze zimy się nie boją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:10 Jezeli przedstawiciel "prawa" stwierdza, ze walka z przestępczością nie ma sensu, to znaczy , że czerpie z tego korzyści. Najwyższy czas aby przedstawiciele władzy jakimi, są strażnicy miejscy, zaczęli ścigać wszystkich łamiących prawo bez względu na to kim oni są. Bo juz niedługo dojdzie do tego, że wszyscy dotąd przestrzegający prawa przestaną je respektować. A wtedy okaże się , że nie ma pieniędzy na zatrudnianie strażników miejskich i pozostałych darmozjadów opłacanych z podatków uczciwych(głupich) podatników. Coraz częściej zastanawiaam się nad sensem płacenia podatków! Myślę, że takich osób jak ja jest coraz więcej i jeżeli władza nie zmieni sojego podejścia do łamania prawa to już niedługo a nie będą mieli żadnych wpływów z podatków, a wtedy ich koryta będą puste. Jeżeli ktoś myśli, że to jest nierealnr, to pragnę przypomnieć, że obalenie komunizmu też wydawało się nierealne i co........? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reka drogi zorro IP: 145.253.100.* 11.01.06, 21:39 Zorro, jasne stary, najlepiej wprowadzic anarchie. Wyjdzmy wszyscy na ulice bo tak jest najprosciej i najsprytniej. I najlepiej sie pozabijajmy bo takie prawo dzungli. Wierzcie mi, cywilizowany swiat istnieje, choc moze niektorzy o tym nie wiedza bo nosa poza wlasne podworko nie wystawiali. Niestety nam jeszcze daleko do cywilizowanych. Odpowiedz Link Zgłoś