Dodaj do ulubionych

Kto kuratorem?

26.01.06, 19:58
Znowu Szafran???????? Na litość boską!!! Ta pani już była i absolutnie się nie
sprawdziła! Powinna wrócić z powrotem na pływalnię. Czy w Łodzi nie ma
profesjonalistów, znających problemy szkoły od podszewki, ludzi mądrych,
rzeczowych i przyjaznych szkole??? A w ogóle dlaczego pan Posmyk musi odejść?
To bardzo porządny człowiek!
Obserwuj wątek
    • Gość: chrs Wyborcza - organ UMŁ IP: *.lodz.mm.pl 26.01.06, 20:58
      Może najpierw warto zaczekać na zmiane wojewody, odwołać obecnego kuratora. Ale
      co się dziwić - wyborcza staje się GAZETKĄ ZAKŁADOWĄ URZEDU MIASTA ŁODZI I
      ORGANEM PREZYDENTA.
    • Gość: gosc Re: Kto kuratorem? IP: *.lodz.mm.pl 28.01.06, 20:49
      Powinna zostac Krasnodebska, dlatego ze byla juz dyrektorem i sie zna
      szkolnictwie kazdego rodzaju. Wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu. Szafran
      sie nie sprawdzila. A Chudzik sie zasiedzial w kuratorium. potrzeba swiezej
      krwi. Wreszcie moze bedzie ktos w Lodzi z lodzi, a nie z zewnatrz (Lublin)
      znajacy problemy naszego miasta. Popieramy jej kandydature.
      • Gość: AbsolwentMuzycznej Re: Kto kuratorem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:54
        Pani dyrektor Krasnodębska tym bardziej nie nadaje się do pełnienia ŻADNEJ
        PUBLICZNEJ FUNKCJI!!!Skończyłem tę szkołę muzyczną i znam pracę Pani dyrektor od
        kuchni. Z posiadania szkoły ginęły nie tylko pieniądze, ale też, co
        najciekawsze, INSTRUMENTY!!!I to nie bylejakie, bo między innymi warta
        kilkadziesiąt tysięcy harfa...Nie chcę zaszkodzić Pani Krasnodębskiej, choć
        jestem pewien, że nie omieszka dorobić się na nowym stołku. Jedyne co mam na
        względzie to dobro uczniów! Więc błagam ktokolwiek tylko nie KRASNODĘBSKA!!!
    • lew_konia A dlaczego nie Dorota Szafran? 16.02.06, 17:29
      Jako pierwsza w Polsce zareagowała na katastrofę budowlaną w łódzkiem. Nakazała
      sprzątnięcie śniegu z dachów szkół, mimo, że pan Dorn był zajęty innymi,
      oczywiście ważniejszymi sprawami. Dlaczego nie kobieta, która całe życie
      zawodowe zajmowała się młodzieżą? Dlatego, że serce ma po prawej? Jeśli tak
      długo marsz lewą nie przynosil efektów, to może by tak prawą... : ))
      • citoyen Re: A może Wojciech Walczak? 17.02.06, 07:33
        Człowiek niezłomny i z charakterem. Kompetencje też są jego mocna stroną.
        Pozdrawiam
        • Gość: filolog Re: A może Wojciech Walczak? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.03.06, 08:51
          No coś ostatnio daje ciała. Dlaczego się bał konkretnie wypowiedzieć w
          sprawie Łaszkiewicza . Wiadomo że to przyboczny Kropiwnickiego ale żeby aż
          tak...?zawiodłeś mnie Wojtku . Powiedziałeś ,e jak ten niby działacz był na
          strajkach i w NZS to i nie widzisz w tym nic złego. Niby działacz sam
          twierdził ,że po 81 nic nie robił. Czyli nie chodzi o opozycje. W takim razie
          gdzie są medale dla nas wszystkich??
          pamiętasz tę piosenkę ?
          "hej prorocy moi z gniewnych lat
          obrastacie w tłuszcz
          już was w swoje szpony dopadł szmal
          zdrada płynie z ust..."
        • Gość: gość Re: A może Wojciech Walczak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:13
          To na pewno nie zostanie. PiS-owi zależy na ludzaich nie mających własnego
          zdania. Pracującymi pod dyktando!!
      • Gość: Łodzianin Re: A dlaczego nie Dorota Szafran? IP: *.toya.net.pl 23.02.06, 19:10
        Zrzucanie śniegu z dachu szkół, które ze względu na swoja budowę tego nie
        wymagały, spowodowało straty pieniedzy na nieplanowane awarie i jeszcze długo
        szkoły będą miały cieknące po tej operacji dachy.
        Podobnie z innymi "kompetencjami" pani D.Szfran, których większość kadry
        kierowniczej szkół i urzedników WE nie dostrzega. Widać natomiast zadufanie,
        kontakty z prezydentem i ZChN, ośmieszanie instytucji.
        Jeśli kolejny kurator ma przynieść wstyd miastu to pani Szfran stanowi niezły wybór.
        Tylko czy to odpowiednie kryterium?
    • Gość: LEXus Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 19.02.06, 15:10
      No bardzo ciekawe p.Walczak ? chyba po odwyku bo w tej chwili to
      ruina.Krasnodębska no może Chudzik też ciekawostka .Ale PIS-owcy to będą na
      100%.Tylko czy tam w PIS-ie jest ktoś jeszcze prawy no to ze świecą szukać.Jak
      kto był to go już dawno wywalili.Ale szukajta szukajta może znajdzieta!!!
      • Gość: Obserwator Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 25.02.06, 15:02
        Pani wojewodzina odwołała kuratora. Jest mianowany pełniący obowiązki
        dotychczasowy wicekurator. I teraz po raz kolejny zacznie się karuzela.
        Szef nauczycielskiej Solidarnosci z Bałut Ryszard Zdrzalik juz wita się z gąską
        zapowiadając wszem i wobec swoją nową funkcję - oby nie.
        Giełda w Wydziale Edukacji licytuje - nasza Dorotka czy kuratoryjny Cezariusz
        lub inny wizytator?? - oby nie w obu wersjach.
        A w szkołach nauczyciele odbywają normalne zajęcia dydaktyczne.
        Gdzieś w kąciku czeka na ogłoszenie konkursu czarny kot, na którego nikt nie
        stawia.Może On/Ona zostanie kurtorem i będzie to niespodzianka dla prasowych
        nominatów.
        • Gość: aura Re: Kto kuratorem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:08
          oczywiscie dorota szafran-uczciwa z zasadami,fachowiec,oddana młodziezy,świetny
          dyrektor, o przepraszam zastępca dyrektora, swzkoda ,bo to ona powinna kierować
          wydziałem.tylko czy przy obsadzaniu stanowisk w grę wchodzą te czynniki o
          których wcześniej mowa, to się wkrótce okaże.
          • Gość: ccc1 Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 27.02.06, 09:43
            oczywiscie Pani szafran musi zostać w wydziale edukacji - to profesjonalista,
            samorzadowiec i mądry czlówiek a takich szkole potrzeba.
            • Gość: Kasia Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 08:41
              Byle była daleko od podemowania jakichkolwiek decyzji zwłaszcza personalnych
    • Gość: KUROSAWA A ja wiem kto będzie kuratorem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:33
      Z tego co słyszałem PiS-uary chcą tam wstawić swojego człowieka w stu
      procentach. Ma to być niejaki Waldemar Flajszer z Pabianic, były dyrektor
      Katolickiego LO w Pabianicach, szef PiS w Pabianicach.
      • camelot Re: A ja wiem kto będzie kuratorem.... 02.03.06, 16:56
        O czym wy piszecie? Przecież ma być ogłoszony konkurs na kuratora i "wygra"
        najlepszy.
    • Gość: n-l Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 20:00
      Są 2 wątki o kuratorze i nie wiem, który bardziej "chodzi"Na tamtym zgadzam sie
      z CAMELOTEM a teraz widzę ze on jest tu. Więc powtórzę: kuratorem będzie
      Zdrzalik R. To prawda. Wiem to od niego.
      • Gość: melba Re: Kto kuratorem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:34
        konkursy to fikcja przez które dla pozoru przewija sie wiele osób rzetelnych i
        kompetentnych ale takze niudaczników i chcacych za wszelką cenę załapać się na
        stanowisko.rzetelni liczą na sprawiedliwą ocenę i uznanie co do poziomu wiedzy
        umiejętności na koncu komisja złozona z samych swoich wybierze swojego,tak
        jest we wszyskich urzędach i tak będzie z kuratorem, niekoniecznie będzie to
        włściwa osoba na właściwym miejscu
      • Gość: Witek Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 14.03.06, 10:34
        Ciekawe, kilka miesięcy wcześniej sam mówił do mnie, ze będzie dyrektorem
        Wydziału Edukacji w magistracie. A nie jest. Pewnie z tym kuratorem będzie tak
        samo. Tu raczej ego nadaje się do leczenia, bo nawet o faktach prasowych nie ma
        co wspominać.
    • Gość: boards_of_warsaw Re: Kto kuratorem? IP: 212.180.161.* 03.03.06, 13:05
      przypomina mi się zasada, że "chcieliśmy dobrze, a wyszło jak zawsze" i tu jest
      podobnie "ogłosilismy konkurs aby było pozornie przyzwoicie,a ... i tak
      wybierzemy miernotę"
      • Gość: Łodzianin Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 06.03.06, 16:43
        Ciekawe dlaczego tak długo czeka sie z ogłoszeniem konkursu. Chyba pani
        wojewoda pamieta że takowy powinien być odłoszony. A może jej ludzie szukaja
        odpowiednich kandydatów.
        Może wreszcie nie będą to osoby wymieniające się między urzędami tylko NOWE
        konkretne, sprawdzone na funkcjach dyrektorów placówek oswiatowych kandydatury.
        • Gość: Łodzianin Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 20.03.06, 09:56
          Czy ktoś z dyskutantów wie gdzie można znależć info o składzie powołanej komisji
          konkursowej będę wdzięczny za link lub podanie składu.
    • Gość: n-l Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 15.03.06, 19:20
      No nie wiecie kto? Zdrzalik i Człapiński składają papiery na konkurs.
      • camelot Re: Kto kuratorem? 16.03.06, 22:58
        Wczoraj ogłoszono konkurs na kuratora. Tylko co to za konkurs skoro wiadomo kto
        wygra. Sprawa do ABW. A może się zgłoszę w sumie spełniam wszystkie warunki
        konkursu.
        • Gość: Witek Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 17.03.06, 09:19
          Lekko licząc w województwie warunki spełnia kilka tysiecy osób ( magisterium,
          stopień awansu mianowany lub dyplomowany, 7 lat pracy w tym 3 na stanowisku
          związnym ze sprawowaniem nadzoru pedagogicznego).Też mogę się zgłosić.
          A Twoje hasło o ABW jest niepokojące bo z wcześniejszych wypowiedzi przebija
          dobra znajomość środowiska i problemów oświaty. A nazwiska chętnych i podobno
          namaszczonych krążą.
          • camelot Re: Kto kuratorem? 17.03.06, 18:42
            Od wielu lat konkursy w oświacie są fikcją. "Wygrywają"Ci którzy mają plecy
            (np. byłego wiceszefa wydziału edukacji p. Michała M), sa na bazie i po linii
            aktualnie rządzącej partii, lub mają pociotków. Jak u mnie w szkole był konkurs
            na dyrektora to jeszcze przed jego ogłoszeniem znalismy nazwisko kto wygra. I
            co przypadek że wygrał????? Nie licza się kompetencje, wiedza, umiejętność
            zarządzania i współpracy z ludźmi. I zeby mi ktoś nie powiedział ,że jestem
            sfrustrowany gdyż nie wygrałem żadnego konkursu, otóż nie startuję ponieważ nie
            ma do tego uprawnień. Ale piszę bo znam kulisy konkursów w których parę lat
            temu startowałem pod rzadami innych przepisów. Fikcja i ustawione i łapówki.
    • Gość: witek_bis Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 17.03.06, 20:05
      Camelot, kim jesteś, Twoja znajomość stosunków oswiatowych w mieście każe mi
      sądzić, że jesteęmy sobie bliscy. I blisko siebie. Powiedz coś o sobie i twoich
      związkach oświatowo - gminnych. Intrygujesz mnie bardzo, może bardziej niż
      Witka...
      • camelot Re: Kto kuratorem? 19.03.06, 16:20
        Jak się pracuje prawie 30 lat w łódzkiej oświacie na róznych stanowiskach
        nauczycielskich i nadzoru oświatowego, zna się wielu ludzi nawet tych ze
        świecznika oświatowego kuratoryjnego i magistrackiego i obserwuje się to co się
        dzieje to można wiele powiedzieć na wiele tematów. Pozostanę anonimowy.
    • Gość: Belfer Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 23.03.06, 11:57
      A może pani Maria Piotrowicz -nauczyciel z powołania, z zasadami, dyrektor
      dobrego liceum i od oświaty w magistracie, nastawienie patriotyczne i rodzinne -
      czy to nie jest dobra kandydatka na nowego kuratora??
      • Gość: Witek Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 09:11
        Chyba dzisaj jest ostatni dzień przyjmowania zgłoszeń, ciekawe ile osób będzie
        zainteresowanych pokierowaniem oświatą w województwie a ile z tych osób zna się
        na prawie oświatowym,finansach, programach itp.
    • Gość: LEXUS Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 11:03
      Jest nowa kandydatka niejaka Anna Zbidi czy coś takiego.Siostra pani poseł
      Małgorzaty Bartyzel.No i to jest nie pisowski nepotyzm.Rodzina rodzina
      rodzina ach rodzina.........
      • citoyen Re: Małgorzata Bartyzel 29.03.06, 22:54
        Posłanka z charakterem. Dziękuję jej za postawę w konflikcie o Teatr Nowy. A
        Jacek zasługuje na medal za RMP.
        • Gość: Belfer Re: Małgorzata Bartyzel IP: *.toya.net.pl 30.03.06, 11:25
          Przepraszam - o jakim Jacku Pan pisze?
          • citoyen Re: Małgorzata Bartyzel 30.03.06, 12:10
            Proste skojarzenie.
            Jacek Bartyzel, legenda Ruchu Młodej Polski. Wyrazisty i przyzwoity człowiek
            sceny politycznej o intelektualnym rysie osobowości konserwatywno-narodowej.
            Ciekawie pisze w "Pro Fide Rege et Lege". Wcześniej, dawno, dawno temu w
            "Bratniaku".
            Pozdrawiam
            • citoyen Re: Jacek Bartyzel 31.03.06, 15:57
              Teatrolog, historyk idei, publicysta. Instytut Edukacji Narodowej, Wyższa Szkoła
              Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi. Łodzianin. ur. Łódź, 16.01.1956. M.:
              Małgorzata z d. Feja, dr. D.: Jacek Władysław (1986). R.: Władysław i Urszula z
              d. Machalska. ZP.: dziadek Władysław Bartyzel, oficer Armii Błękitnej Hallera,
              następnie Wojska Polskiego. W.: 1974 matura w IX LO w Łodzi,1978 dyplom mgr
              filologii polskiej na UŁ, 1986 dr nauk humanistycznych na UW. K.: 1981-82
              asystent, stażysta na UŁ, w Katedrze Teorii Literatury, Teatru i Filmu, 1983-86
              asystent naukowo-badawczy, od 1988 adiunkt, 1988-92 wykładowca w Instytucie
              Teologicznym w Łodzi, od 1988 wykładowca Instytutu Edukacji Narodowej, od 2001
              wykładowca w Wyższej Szkole Humanistyczno-Ekonomicznej; praca redakcyjna:
              1977-81 redaktor "Bratniak", 1983-89 "Polityka Polska", 1987-89 "Prześwit",
              1994-96 "Tradycja", od 1991 "Pro Fide Rege et Lege", aktualnie stały
              współpracownik "Arcana", "Christianitas", "Nowe Państwo". DZ.:
              ideowo-polityczna: od 1975 uczestnik opozycji niepodległościowej i
              antykomunistycznej, współpracownik KOR, 1979 współzałożyciel "Bratniaka",
              rzecznik Ruchu Młodej Polski i współredaktor jego "Deklaracji Ideowej", 13
              grudnia 1981 do 30 listopada 1982 internowany, 1988 współzałożyciel Klubu
              Inteligencji Katolickiej w Łodzi (1988-95 wiceprezes), od grudnia 1988 członek
              Komitetu Obywatelskiego przy Lechu Wałęsie, od kwietnia 1989 współzałożyciel i
              prezes Klubu Konserwatywnego w Łodzi, 1989-94 członek, współzałożyciel ZChN
              (1993-94 członek Rady Naczelnej), od 1990 członek honorowy, od 1997 przew.
              Straży Klubu Zachowawczo-Monarchistycznego, 1994-96 współzałożyciel i przew.
              Rady Naczelnej Tradycjonalistyczno-Konserwatywnego Stowarzyszenia "Prawica
              Narodowa". P.: 8 książek, w tym jedna w II obiegu: "Kryzys czy przesilenie?
              Mesjanizm jako próba przezwyciężenia świadomości katastroficznej" (Łódź 1979),
              "Konserwatyzm bez kompromisu. Studium z dziejów zachowawczej myśli politycznej w
              Polsce w XX wieku" (Toruń 2001), "Umierać, ale powoli" (Kraków 2002),
              "Demokracja. Polskie Wydanie Encyklopedyczne" (Radom 2002), 4 zrealizowane
              scenariusze i 1 cykl "Symbole polityczne", napisany cykl "Symbole i mity
              polityczne". Odznaczony: Zasłużony Działacz Kultury, Nagroda Polskiej Fundacji
              Kulturalnej w Londynie "Za wkład w rozwój kultury niezależnej", Nagroda Naukowa
              Rektora UŁ, nominacja do tytułu "Man of the Year 2002", Rady Międzynarodowego
              Instytutu Badawczego "Za ogólny dorobek i zasługi dla społeczeństwa". Katolickie
              Stow. Dziennikarzy. Hobby: wędrówki po Tatrach, zwiedzanie krajów europejskich i
              basenu Morza Śródziemnego.

Spóźnione życzenia z okazji okrągłych urodzin!
    • Gość: LEXUS Re: Posłanka z czym? IP: *.toya.net.pl 30.03.06, 00:46
      No no albo jesteś naiwny albo jej faktycznie nie znasz .
      • citoyen Re: Posłanka z czym? 30.03.06, 07:29
        To już wolę być naiwnym romantykiem.
    • Gość: ?????????? Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 31.03.06, 16:37
      Czy p.Jacek jest posłem PISu ? No to mamy bardzo dobrych pisowców.To czemu jest
      tak źle oceniany PIS? Czytam i coraz mniej rozumiem , może jestem za młody
      albo za glupi na politykę.Trzeba zweryfikować poglądy. To PIS gorą.Głosujemy
      za PISem tak jak Citoyen
      • citoyen Re: Kto kuratorem? 31.03.06, 17:56
        Nie jestem z PiS.
        Nie głosowałem na PiS.
        Dostrzegam w ludziach klasę i kulturę polityczną. Dopiero później spoglądam na
        przynależność partyjną.
    • Gość: ??????????N Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 01.04.06, 14:30
      No to jak z tym p.Jackiem jest posłem czy nie? Obawiam sie ze jednak widzisz
      co chcesz a nie to co jest.To jest właśnie problem całego społeczenstwa że
      nie widzi prawdy.Oj jak cię spotkam w realu to pokażę jak wygląda za kurtyną
      a nie to co ktoś mówi bo ma taki interes.I TO JAKI ! NAWET CI DO GŁOWY BY
      NIE PRZYSZŁO W TWYM IDEALIŹMIE.Żyj idealisto ale nie narzucaj swego zdania bez
      sprawdzenia.
      • citoyen Re: Kto kuratorem? 01.04.06, 16:18
        Już dobrze. Bez urazy. Zdanie jeno prezentuję, nie narzucam.
    • Gość: ??????????N Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 02.04.06, 23:49
      Citoyen najpierw sprawdź wszystko od podszewki a potem prezentuj swoje
      zdanie.Ty tylko chcesz coś wiedzieć ale tak na prawdę to NIC nie
      wiesz.Albo informacje z internetu albo ploty.TAK CHCESZ IMPONOWAĆ INNYM ?
      Szkoda mojego czasu na pisanie głupot.Czytaj dalej gazetki i popisuj się a
      może też zostaniesz posłem???
      • citoyen Re: Kto kuratorem? 03.04.06, 00:08
        > Szkoda mojego czasu na pisanie głupot.Czytaj dalej gazetki i popisuj się a
        może też zostaniesz posłem???

To czyj czas masz na myśli?
        To sam mam sprawdzić wszystko od podszewki skoro mi w tym nie pomagasz. Ja
        podaję fakty, Ty sugestie. Proszę, nie zniechęcaj mnie, wykaż błędy i
        bezradność, ukaż mnie w sytuacji błądzącego wśrod mgieł w oparach absurdu.
        A posłem nie zostanę. Mam wiele ciekawszych spraw do zrobienia.
        Pozdrawiam i zapraszam do dalszej dyskusji.
    • Gość: ?????????N Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 03.04.06, 11:34
      Mowy nie ma , ja już za tę znajomośc prawdy dostałem po tyłku.Zabaw się
      w śledczego sam a ja popatrzę może , kiedyś , coś sprostuję.A jeśli chodzi
      o czas to było"mojego".
      • citoyen Re: ?????????N 03.04.06, 13:05
        Współczuję!
        A co do śledczego, to ja właśnie jestem tropiony. Ale bez obaw, życie toczy się
        dalej, a my jesteśmy przez to bardziej doświadczeni.
        PS. Nie gniewaj się. W każdym człowieku doszukuję się przyzwoitych cech, taka
        jest to moja słabość.
    • Gość: ?????????N Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 03.04.06, 16:46
      Ja mam się gniewać ? a cóż to za pomysł.Ale zastanowiło mnie to.Albo Ty jesteś
      bardzo młody albo jesteś kobietą.To koniec dyskusji, idę na piwo i nie
      wracam.Cześć.
    • Gość: ?????????N Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 11:18
      Citoyen A nie mówiłem??? Chociaż ta pani Hania jest niezła to p.Małgorzata
      Bartyzel latała jak kot z pęcherzem po wszystkich decydentach no i chyba
      wylatała.Takie i jeszcze gorsze są te podszewki.Na piwo za wcześnie a
      szkoda no i pracy od cholery mam.
      • citoyen Re: Kto kuratorem? 07.04.06, 14:03
        W co wierzyć mam?
    • Gość: ????????N Re: Kto kuratorem? IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 21:03
      CITOYEN wierz że sie urodziłeś i musisz umrzeć reszta to ułuda.Chodź na
      piwo.Polityka to podkasana dziwka to co o politykach powiedzieć? PORUTA i coś
      tam.Chodź na piwko to możemy bez stresu i ch...
      • citoyen Re: Kto kuratorem? 07.04.06, 23:25
        Idę z Tobą!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka