Dodaj do ulubionych

PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ

18.10.03, 22:02
Żądamy powrotu rencistów na scenę
Niech starsze panie tańczą nam kankana
Sławmy je hymnem, pieśnią, bajką, trenem
Fajnie wygląda taka rozebrana

Starsi panowie niech wytrzeszczą oczy
Jak biedny mleczarz gdy obstrukcja ściśnie
Wesoło będzie gdy się Tewje zmoczy
Kiedy jak bańka z mydła cały tryśnie

Niechaj wracają, niech nas bawią dziadki
Niech tańczą szybciej, szybciej niech śpiewają
Tylko niech sobie podłożą pod zadki
Pampersy, bo z nerwów się zaraz posrają
Obserwuj wątek
    • Gość: anetka Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 13:08
      też chciałabym taką geriatoperetkę
      • panidomu Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ 01.11.03, 18:08
        A gościnnie zagra Hanka Bielicka i Hanka Ordonówna! Będą niezłe zwody!!!
    • johann3 Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ 02.11.03, 08:15
      taką właśnie operetkę lubi pokolenie wychowane na popisach Bielickiej i Fogga,
      widać to po frekwencji i o twarzach, które zasiadają na widowni, takiej
      operetki nie potrafi zrobić nowa ekipa, z drugiej strony na męski striptiz nie
      przychodzi publiczność hiphopowa czy transowa woląca w czasie piątkowego, czy
      sobotniego występu pt. Gorączka, czy coś innego fajnego pląsać w klubach w
      rynku i spokojnie się amfować,
      "Księżniczka Czardasza"- spektakl sylwestrowy jest już wykupiony w połowie, nie
      pójdzie, bo nie będzia miał kto zagrać, natomiast spektakli w reżyserii
      derektora k. czy akordeonisty d. nie puszcza się bo chłopaki z ich półki wtedy
      właśnie mają chałturki za nieco lepszą kasę, z drugiej strony ciekawe, jaką
      mieliby frekwencję, tyle na dziś, miłego dnia
      • starka1 Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ 02.11.03, 17:49
        nie chcę czardaszy
        bo starość znów straszy
        • johann3 Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ 03.11.03, 07:38
          Jeśli chodzi o ścisłość to Brecht napisał "Operę za trzy grosze" w 1928, a
          Lehar "Krainę uśmiechu" w 1929. Dziś też grywa się utwory Presleya, na pewno
          nie współczesne, a nie dajmy na to dokonania np. "Ich Troje". Szkoda, że
          podobnie nie podchodzi się do muzyki Lehara, będącego prawie rówieśnikiem
          Brechta. Starość Presley'a też jest czasem nie do strawienia. Szczególnie
          parafrazowana:)
    • Gość: mimi Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 23:07
      Jeśli mówimy o starości to nie do końca chodzi o wiek wykonawców i
      realizatorów ale o stetryczałe i skostniałe produkcje operetkowe, które do tej
      pory widziałam w Muzycznym.
      • Gość: Bolek Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 23:25
        Gość portalu: mimi napisał(a):

> Jeśli mówimy o starości to nie do końca chodzi o wiek wykonawców i
        > realizatorów ale o stetryczałe i skostniałe produkcje operetkowe, które do
        tej
        > pory widziałam w Muzycznym.

a co takiego tam widzialas?
        • Gość: killbolek Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ IP: *.echostar.pl 03.11.03, 11:02
          Dawno się nie widzieliśmy, niedojdo! Inspirujesz mnie, chyba zapiszę się na
          lekcje baletu - ot, tak dla siebie
          • Gość: Bolek Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 12:39
            Zapisz się! Może rozladujesz swoje chore emocje.
            Aha , dlaczego uważasz mnie za niedojdę? Przecież sie nie znamy i na pewno nie
            poznamy. Więc nie rozumiem twoich osądów. Ja natomiast już o tobie mogę coś
            powiedzieć- jesteś małym chamem nie znoszącym ludzi o odmiennych poglądach.
            taki maly żałosny hitlerek
            • wunsch Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ 03.11.03, 12:49
              Pańskie twierdzenie jest z gruntu fałszywe - znamy Pana świetnie, stąd
              sformułowania typu "niedojda" nie są pozbawione podstaw. Poza tym to łaskawy
              Pan Bolek nie potrafi znieść innego spojrzenia na sztukę niż jego własne,
              wszynając swoimi intrygami zamęt, siejąc nienawiść do wszystkiego co różni się
              od Jego operetki, operetki za którą tęsknią tylko tacy jak On - spragnieni
              rozrywki w tanim, wodewilowym stylu...
              • Gość: marysia Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ IP: *.echostar.pl 03.11.03, 20:38
                Ach Bolek, miły Bolek
                Zamiast płakać
                Włóż se w pupe
                Coca cole

Ach Bolek, miły Bolek
                A od tego
                Będzie lepszy
                Twardszy stolec!
                • Gość: Kay Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 08:32
                  Czytam Waszą dyskusję z niesmakiem. Sprowadziliście ją do obecnego poziomu tego
                  teatru. Nie ważne kto ale ważne jak! Niech tańczą, śpiewają, recytują, byle
                  dobrze, a chciałoby się nawet bardzo dobrze! Obawiam się, że obecny Pan
                  Dyrektor, pal licho poprzednich, nie bardzo wie o co w tym wszystkim chodzi.
                  Ten rozrzut i przypadkowość repertuarowa, daleko posunięta amatorszczyzna, to
                  są problemy i bolączki tego teatru. Życzę wszystkiego najlepszego. Głównie
                  dobrego samopoczucia.
                  • panidomu Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ 05.11.03, 19:25
                    sam jesteś przypadkowy repertuar, panie- płaczący -z -powodu -odsunięcia.
                    Będzie kiedyś nowy dyrektor, to znowu zaczniesz występować
                    • Gość: pandomu Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ IP: *.visp.energis.pl 05.11.03, 21:27
                      To że już niedługo będzie nowy to właściwie przesądzone tylko ktoś musi
                      przyznać się do błędu pani nie odsunięty.
                      • percun Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ 05.11.03, 21:41
                        sam se chyba przesądziłeś, analityk. w teatrze mówili, że brzydko czuć było
                        twoje skarpetki, wiesz o tym?
    • jotesz Re: PROŚBA O PORZĄDNĄ OPERETKĘ 04.12.03, 14:01
      Zbigniewstyja z Wrocławia
      oj nieładnie się zabawia...
      Myślę, że jak puścił bzdeta
      wprost do interneta
      to jak w sedes pawia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka