Gość: Zbychu Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.mov.pl 11.11.02, 12:35 Choć mam już sporo lat, to jednak internetem interesuję się od niedawna. Od pół roku śledzę wypowiedzi na forum. Uderzające jest to, że większość młodych ludzi zabierających tu głos, wprost opowiada się za starymi porządkami. Wielu się nad tym problemem głowi, a odpowiedź na ten fenomen jest raczej oczywista. Nie zbyt mocno pamiętają oni PRL. Ludzie, którzy niepodzielnie panowali w Polsce 45 lat, zgromadzili odpowiednie środki [finansowe, propagandowe i tzw. zaplecze], aby móc robić także najmłodszym pokoleniom wodę z mózgu. Wasi rodzice i dziadkowie tęsknią nie za "dobrobytem",w który kiedyś opływali, ale za utraconą młodością. Nie dajcie się mamić wiecznym wasalom! Kiedyś Moskwa, dzisiaj Bruksela! Ludzie od lat rządzący w Łodzi, nigdy jej nie sprzyjali. "Łodzianin" Miller jest tego najlepszym dowodem. Cieszę się, że jego poparcie dla "magistra" Jagiełły, otworzyło większości głosujących oczy. Rozsądni Łodzianie wreszcie wygrali. Stare porządki odchodzą do lamusa, bo tam ich miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqp Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.02, 12:42 Kuba czy Korea Północna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł I o co ten szum.... IP: *.7.14.vie.surfer.at 11.11.02, 12:46 Najbardziej śmieszne w tych Waszych wypowiedziach jest to bezgraniczne przekonanie o "dobroci" lub "głupocie" Kropiwnickiego. Przecież to tylko kolejny polityk, który nic nie zrobi, dopóki opinia publiczna go nie przyciśnie i nie ma tu znaczenia czy jest z lewa, czy prawa. Smuci natomiast chamstwo "zwycięzców", którzy wszystkich innych wyzywają od głupków i komuchów. No cóż, pokazuje to tylko "wysoką" kulturę naszego chrześcijańskiego społeczeństwa. Nic nie mam przeciwko Kropiwnickiemu, ale jak Wy Łodzianie go nie dopilnujecie to tyle dla Was zdziała ile namieszał w Warszawie, czyli nic.... I nie piszcie, że głosowali na niego młodzi, bo co to za młodzi, którzy chcą likwidacji Parady Techno? Nie słycham tej muzyki, ale takie imprezy odbywają się na całym świecie i jakoś nikt z tego powodu kopii nie kruszy, a to że Łodzi taka impreza dodaje rozgłosu i jaj to tylko fakt. Oby więcej takich rzeczy się u Was działo, o których inni usłyszą, to może i jakiś sensowny inwestor zawita. Chociaż z "życzliwością" polskich urzędników to daleko wątpliwe. Pilnujcie tych na górze, tych z lewa i tych z prawa, to może się coś u Was zmieni. A jak się będziecie tylko opluwali na tym forum, to za 4 lata znów powtórzycie tą samą dyskusję o wyższości jajka nad kurą, a może na odwrót... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kormoran Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.toya.net.pl 11.11.02, 13:39 Matko!! jak się cieszę!! myslałam, że w Łodzi to nie przejdzie. Trzymam kciuki, Panie Prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 13:48 To jest skandal !!!!!! Jest mi wstyd ze mieszkam w Łodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia dolores Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.stacje.agora.pl 11.11.02, 15:06 Gość portalu: Michał napisał(a): > To jest skandal !!!!!! Jest mi wstyd ze mieszkam w Łodzi!!! nie masz innych powodów do wstydu? może unikasz wynoszenia śmieci, albo zapomniałeś o imieninach Mamy? a może nie poszedłeś na wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: proxy / *.man.polbox.pl 11.11.02, 14:12 To jest istny KOSZMAR!!! Ludzie uciekna z Łodzi jak ten facet zacznie rzadzic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che KROPIWNICKI i 50000 zł na kampanię... IP: *.retsat1.com.pl 11.11.02, 14:35 Załamuje mnie głupota ludzi... Wyzywają komuchów od złodzieji i chwalą "Kropka" za uczciwość... Tydzień temu na spotkaniu Izby Aptekarskiej (czy jakoś tak) Łodzi, Kropek dostał 50000 zł POLSKICH na kampanię. 50 000 !!! Od kilkunastu ludzi. PYTANIE 1: na ilu spotkaniach tego typu Kropek był? PYTANIE 2: jak się teraz tym ludziom odwdzięczy? Na pewno wcale... jest taki uczciwy i taki prawicowy. Extra! Mieszkam w mieście idiotów. WOW! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro_ Re: KROPIWNICKI i 50000 zł na kampanię... 11.11.02, 18:41 Czy to twoje pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 11.11.02, 15:13 A na portalu Urzędu miasta Łodzi w sprawie wyboru prezydenta - cisza !!!!! Czyżby autorzy już się"zwijali" ???Takiego lizusostwa jak na www.uml.Lodz.pl dotąd nie widziałem.No ale kasa i układy też sie liczyły.Może wreszcie będą rzetelne informacje o pracy urzędu, chyba że PRONTO się już "przestawiło" lub P.kropiwnicki przestawi się na inną firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.127.* 11.11.02, 16:29 A może cała tajemnica jest w tym, że strona UMŁ nie jest nigdy aktualizowana w niedziele i święta?? Jasne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 11.11.02, 16:57 Łażej ! Nie jasne. W tak ważnym dniu wyboru prezydenta miasta nie jest aktualizowany portal tegoż prezydenta. Puknij się w pałę. A co by było, gdyby Jagiełło wygrał ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Do zwolenników Kropy 11.11.02, 16:39 Od razu po waszych wypowiedziac żeście polaczki, żeście katolicy. Zamiast się cieszyć, z jakąś klasą rozstać się z przegranym i triumfować to co Wy robicie? Ziejecie jadem i ogniem, zaraz święto inkwizycję zaczniecie robieć. Do cholery zygać się chce!!! Tacy jesteście chrześcijanie? A i wypraszam sobie wyrzucanie kogokolwiek z łodzi za jego przekonania polityczne/religijne/rasowe/wyznaniowe!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: Do zwolenników Kropy IP: *.toya.net.pl 11.11.02, 18:50 mnie jest niedobrze od takich zenujących wypowiedzi....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin MIŁOSIERDZIE??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 20:29 Hubarze drogi, inkwizycję trzeba było zrobić w '89. Teraz już niestety za późno, komuszki wylądowały miękko na cztery łapy i wciąż społeczeństwu grają na nosie, nieźle się przy tym obławiając. Ale może społeczeństwo wreszcie zmądrzało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stone Jak ktoś za komuny na cwaniactwie sie dorobił... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 11.11.02, 17:32 Jak ktoś za komuny na cwaniactwie sie dorobił to mu teraz żal że do władzy dochodzi uczciwy człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.ny325.east.verizon.net 11.11.02, 17:36 Z całym szacunkiem do osoby Kropy jak go niektórzy zwą ale mam pytanie.Czy to nie on czasami jest współautorem pośredniego zlikwidowania podłódzkiego Tuszyna?(największy bazar europy na którym głównymi klientami byli ludzie zza Buga) Taki prezent dla łódzi wkrótce zaowocował ogromnym zbiednieniem dużej części łódzkiej społeczności. Nie mówię ,że jest głupi czy niewykształcony, jednak wydaje się być poprostu facetem bez jaj i całe jego teoretyzowanie nie warte jest funta kłaków. Miasto jest bardzo zróżnicowane i trzeba o nim myśleć całościowo .Tak aby każdy mieszkaniec widział kożyść dla siebie z obecnej prezydentury. TAK NAPRAWDĘ ŁODZI POTRZEBNY JEST MANAGER Z KRWI I KOŚCI a nie jakaś intelektualna efemeryda w postaci Kropy I co Wy na to drodzy Łodzianie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM.. hurrrraaaaa!!!! IP: *.mnc.pl 11.11.02, 17:59 > "Cóż, czas wyjeżdżać z Łodzi...." i zabrać poprzednią ekipę cwaniaczków, kolesiów, nieuków. ; wreszcie utarlismy nosy tym pewnym siebie "baronom" . Nawet ich elektorat pozostał w domu, bo ma dość, został zawiedziony i nie wierzy w lepsze jutro; do urn wybrali sie ci, którzy chcą zmian rzeczywistych, a nie pozorowanych;i dobrze wybrali!!! Brawo nowy prezydent, i nieważne kto by nim był, ważne, że nie z sld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.toya.net.pl 11.11.02, 18:05 Już widzę radość tych wszystkich pseudo swiętych , nawoływania w koscołach swoje zrobiły no cóz zgadzam się z w/w opinią 4lata mamy wplecy czas dla Łodzi minął, szkoda już widzę rządy byłych solidarnosciowców przefarbowanych i pochowanych w różnych ugrupowaniach pod czujnym okiem kurii-aleluja....!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 20:37 Cóż, choć nie jestem zwolennikiem osoby p. Kropiwnickiego i ugrupowań, które reprezentuje wyrażam serdeczne gratulacje z osiągniętego wyniku. Myślę, że p. Kropiwnicki śmiało może podziękować partyjnej czołówce Łódzkiego SLD za pomoc w wygraniu wyborów prezydenckich. Przecież całe lata pracowali "ciężko" na taką ocenę wystawioną im przez wyborców (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.smrw.lodz.pl 11.11.02, 22:05 Załamujące jest to, jak mało było w Łodzi ludzi, którzy w ogóle zechcieli się wybrać na drugą turę wyborów. 3/4 sprawę odpuściło. A potem ci, co nie poszli klną na politykó i politykę, zapominając, że to w ich rękach jest wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat27 Co z paradą? Zdanie Kropiwnickiego IP: *.interserwer.pl 12.11.02, 09:57 A oto, co tuz po wyborze Kropiwnicki miał do powiedzenia na temat parady: "Łódź nigdy nie była Berlinem i nim nie będzie. W Niemczech podobna parada odbywa się w szerokiej alei, przy której nikt nie mieszka. Powołam radę młodzieżową, która pomoże mi podjąć decyzję co do technoparady." Już widzę, kto do tej rady wejdzie - członkowie oaz, kółek parafialnych, ministranci i tym podobni... Swoją drogą może urządzimy głosowanie, któremu miastu uda się wykorzystać szansę i przejąć tą imprezę od przyszłego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzyb33 Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.toya.net.pl 12.11.02, 12:00 .. pa, pa .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 13.11.02, 13:37 Bardzo się cieszę, z tego faktu - głosowałem za Panem Kropiwnickim. Życzę mu sukcesów i powodzenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: KROPIWNICKI PREZYDENTEM 13.11.02, 15:13 Miło ,że "Magister" odpadł w wyborach! Gnidy nie powinny startować na takie stanowiska. Jeśli Kropiwnicki nie zacznie od modlenia i nie skończy na tym to może będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer KROPIWNICKI PREZYDENTEM IP: proxy / *.bresa.com.pl 14.11.02, 09:02 i złodzieje się boją !!!! Odpowiedz Link Zgłoś