histeryx 14.02.06, 20:30 To zdjecie w rogu - polskiejblond szansonistki z dużym biustem świetnie ilustruje wywiad z senatorem i komizm tego politycznego cyrku, który nam zapodają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jinx00 Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 14.02.06, 21:35 uwielbiam Niesiola i go szanuje. bo w sumie uwielbiam tez reszte politykow, ale juz ich nie szanuje. to jak oni sie kreca i obkrecaja poprawia mi humor kazdego dnia. toz to debile pospolici liderujacy 40 milionow ludzi. czyz to nie jest komedia? trzeba powolac komisje i zbadac kto jest za to odpowiedzialny. pozdrawiam wszystkich bliznich i zycze cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.atman.pl / *.atman.pl 15.02.06, 21:53 Hihi, dobry motyw ze zwołaniem komisji :D Ja się spodziewam, że jak jeszcze troszkę się pokręci karuzela TKM, to przyjdzie w końcu jakiś mędrek i weźmie to całe bydło rzeczywiście w silną rękę. Tyle, że wtedy może się okazać, że budujemy drugą Kubę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.chello.pl 15.02.06, 22:07 pokrzepiające. miło posłuchać, że ktoś się nie boi na głos o kaczorach to co wszyscy (normalni) widzą. szkoda tylko, że to nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Szanowny Panie Stefanie: JAK DO K... NĘDZY można 16.02.06, 00:08 z Pańską biografią być po stronie Giertycha??!! Gość portalu: Ździchu napisał(a): > pokrzepiające. miło posłuchać, że ktoś się nie boi na głos o kaczorach to co > wszyscy (normalni) widzą. szkoda tylko, że to nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-us Panie Stefanie niech się matoły pozabijają, mamy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 00:19 Oni są w jednym obłędzie! Nie będzie Niemiec wyciągał nam z rozporka. Mamy swojego , wioskowego pisiorka Służył on do mszy, nie służył w wermachcie Jest prosty i swojski jakby maszt na jachcie. Odpowiedz Link Zgłoś
povilas Senator Najjaśniejszej Rzeczypopsolitej 16.02.06, 10:09 Szanowny Panie Profesorze, nie zgadzam się z wieloma Pańskimi poglądami (bom liberał), ale uważam Pana za autorytet - tak, tak - moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Panie Stefanie niech się matoły pozabijają, m IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 11:53 Oj kultury tu brak! - wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSownik Stefan jest moim GURU IP: 153.98.68.* 16.02.06, 08:44 To jest odwazny czlowiek wiary i prawdziwy patriota polski. Tak kaczory beda mialy swoje WATERLOO Czy to jest poczatek Ptasiej (kaczej) grypy w polityce PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Stefan jest moim GURU IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 11:58 Kto ma jakiego Guru - to świadczy o nim samym Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Szanowny Panie Stefanie: JAK DO K... NĘDZY mo 16.02.06, 11:47 Panie Stefanie trzeba być po stronie uciskanych i upokarzanych, ale te dwa pajace są uciskani i upokarzani na własną prośbę. Nie powinno się współczuć masochistom gdy ich biją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ydak stara rzymska zasada: IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:39 "Chcącemu nie dzieje się krzywda". A zatem - Panie Niesiołowski - przegiął Pan z tym ulitowaniem nad matołam (warchołami - niepotrzebne skreślić) sceny politycznej. Ale reszta: Tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 11:56 Szanowny Panie! Używanie formy Kaczory nie licuje z szacunkiem do przedstawicieli władzy. Myślę, że się Pan zagalopował i grzecznie Pan przeprosi - tak robią kulturalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
erneste Czy traktować poważnie p. Stefana:)? 15.02.06, 23:19 Wszystkim, którzy na poważnie traktują kwieciste i "bezkompromisowe" wynurzenia p. Stefana polecam siegnięcie do wywiadów, jakich udzielał jeszcze zanim Platforma dobrotliwie przyjęła tego naczelnego oszołoma Polski pod swoje opiekuńcze skrzydła: "Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie. (...) O PiS nie chcę mówić. Tam są moi przyjaciele. (...) Samego PiS nie chcę oceniać, jest tam dużo wspaniałych ludzi." (źrodło: „Życie” 01.08.2001, "Naśladujmy Litwę" - wywiad ze Stefanem Niesiołowskim). "Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją. (...) W istocie jest takim świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO." (źrodło: „Gazeta Wyborcza” 19.09.2001, "Świecące pudełko" Stefan Niesiołowski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoj1112 Re: Czy traktować poważnie p. Stefana:)? IP: *.rccl.com 16.02.06, 01:12 No i co chcesz udowodnic? Zarowno wtedy ,jak i teraz mowi prawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voodeen Tylko krowa nie zmienia poglądów IP: *.pl.auchan.com, / 62.148.92.* 16.02.06, 09:20 Tylko k...a polityczna je zmienia. Tempo oraz radykalność zmiany w przypadku Osiołowskiego świadczy o tym, że jest po prostu wielką k...ą polityczną !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Tylko krowa nie zmienia poglądów IP: 158.75.4.* 16.02.06, 10:02 No to popatrzmy na te nie-k..wy pisdowskie: Jasinski- b. PZPR, Pilka, Jurek- b. ZChN, Kaczynscy- b. PC itd., itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Czy traktować poważnie p. Stefana:)? IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 16.02.06, 10:12 tylko krowa (i pis) nie zmienia zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor, autor Re: Czy traktować poważnie p. Stefana:)? IP: *.winfor.pl 16.02.06, 12:01 Ale właśnie takie było PO za czasów "Trzech Tenorów" - dopiero teraz, po wyborach jakoś zaczynają się określać (jeszcze nie wiadomo dokładnie jak, ale na pewno na przeciw pisuarom) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Czy traktować poważnie p. Stefana:)? IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 12:06 Trochę więcej kultury proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Czy traktować poważnie p. Stefana:)? IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 12:03 Dotyczy wypowiedzi Pana ernerste: Popieram i w pełni się z Panem zgadzam. Pozdrawamm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanNiesiola Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: 62.235.64.* 15.02.06, 22:03 Moze i jest z PO, moze i nie jest super politykiem (a kto nim jest) - ale mowi prosto i szczerze, krotko i zwiezle, i z reguly trafnie. Przypomina mi tu p. Korwina-Mikke :-). A co do panow Kaczynskich, niestety p. Walesa sie nie mylil. Wolalbym, zeby sie mylil. Ale tak nie jest. Rest in PiSs, democracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanNiesiola Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: 62.235.64.* 15.02.06, 22:03 Moze i jest z PO, moze i nie jest super politykiem (a kto nim jest) - ale mowi prosto i szczerze, krotko i zwiezle, i z reguly trafnie. Przypomina mi tu p. Korwina-Mikke :-). A co do panow Kaczynskich, niestety p. Walesa sie nie mylil. Wolalbym, zeby sie mylil. Ale tak nie jest. Rest in PiSs, democracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.man.polbox.pl 16.02.06, 11:07 Lubię Niesioła zwłaszcza jak dowala nie moim. Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier/ 16.02.06, 11:11 Polemika !!!!!! Odpowiedż - kto jest za to odpowiedzialny ? Odpowiedzialne jest społeczeństwo takich sobie wybrało przedstawicieli. Pytanie ? To dlaczego w 1990 nie wybrano na swoich przedstawicieli Chamów , krętaczy i miernoty tylko takich których wypowiedzi można cytować jako wzorzec zachowania gatunku homo. Old Hors Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doral2 Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: 213.241.35.* 16.02.06, 12:00 komiczne to jest to, że ten czterdziestomilionowy naród WYBRAŁ takich debili a teraz sie dziwuje....nie wiem czemu... Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Re: Stefan, jak Ty sie zmieniles! 16.02.06, 02:22 E tam zmienił sie. Po prostu jest chory. Z nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeci_bliźniak wg WHO nienawiść do kaczego drobiu oznaką zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:17 psychicznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszygene Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.lublin.mm.pl 15.02.06, 01:21 W dniu,w którym prawo daje prezydentowi możliwość rozwiązania parlamentu,lecz go do tego nie zmusza, Pan Prezydent Lech Kaczyński poinformował o swojej decyzji. Miał do powiedzenia rzecz bardzo istotną - tę mianowicie, że z danego mu przez konstytucję prawa zdecydował się nie skorzystać. Gdyby papuga p. Niesiołowskiego sama napisała swój doktorat,może zdołałaby i potrafiła tę prostą prawdę mu wytłumaczyć. Papuga owa zanadto skupia się na nowej wersji własnego życiorysu dokonując w tym celu efektownych kompilacji przy użyciu życiorysów innych osób, by takimi głupstwami zaprzątać sobie zapity łeb. W sumie nic się nie stało - nie takie idiotyzmy w GieWu bywały. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.walesa1 co o Nim wówczas Powiedziałem Lech Kaczyński 15.02.06, 04:24 To prawda Kaczynscy to nieszczęście Teraz widzicie jakie życie miałem z Kaczyńskimi swego czasu musiałem pozbyć się ich z pracy w walce tak są dobrzy .nic z tego nie będzie .kwestia czasu by to udowodni .Pozdrawiam LW OŚWIADCZENIE W dniu 18 czerwca 2001 r. podczas wywiadu emitowanego przez Radio Zet oświadczyłem, że mój brat Jarosław Kaczyński "powiedział prawdę", mówiąc w filmie nadanym poprzedniego 'dnia przez TVP, że Lech Wałęsa dopuszczał się przestępstw. Oświadczeniem tym, stanowiącym oczywistą nieprawdę, naruszyłem dobre imię oraz godność osobistą Lecha Wałęsy. Niniejszym oświadczeniem przepraszam Lecha Wałęsę za naruszenie Jego dóbr osobistych i odwołuję to, co o Nim wówczas Powiedziałem Lech Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan Są nieszczęściem dla zwolenników "grubej kreski", 15.02.06, 21:46 dla "frontu obrony przestępców" dla tych, którzy nie chcą aby Polska była silnym państwem, z którym się liczą, tylko marionetkową "republiką bananową" Zamęt stworzyli dziennikarze niesprawdzoną pogłoską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: co o Nim wówczas Powiedziałem Lech Kaczyńs IP: *.4web.pl / *.4web.pl 15.02.06, 23:11 Cieszę się, że Lech Wałęsa włączył się do dyskusji. Kiedyś nie byłam Pana zwolenniczką (za mącenie, sensacje i brak stabilizacji) sądzę, że tak, jak niektórzy Polacy "dorósł" Pan do demokracji. Teraz liczę się z Pana zdaniem i boję się braci Kaczyńskich. Są mroczni, bez klasy i w dodatku chorzy. Dlaczego tak mało Pan zrobił, aby ustrzec przed nimi Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: co o Nim wówczas Powiedziałem Lech Kaczyńs IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 12:16 Odpowiedz do postu Pani Basi: Polacy ustrzegli się sami przed powtórką z pana Wałęsy. Rozdźwięk między Panami Kaczyńskimi i Wałęsą miał podłoże moralne i prawne. Pewne rzeczy przez ludzi uczciwych nie są akceptowalne, dlatego też Kaczyńscy opuścili Pana Wałęsę. Niech przykładem jednym z mniejszych będzie pan Wachowski. O większych może wypowiedzą się kiedyś ludzie prawa jeśli uznane to będzie za zgodne z interesami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
tematyk Pozdrawiam Panie Lechu. Ciesze sie, ze odzywa sie 16.02.06, 03:44 Pan na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa2 Re: co o Nim wówczas Powiedziałem Lech Kaczyńs IP: 194.168.231.* 16.02.06, 12:33 Milo madrego posluchac. A miejsce dla tych dwoch kurdupli jest juz tylko w Archiwum Filmu POlskiego. I oby tam szybko wrocili Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi Czołem Wodzu ! 16.02.06, 12:52 Z prawdziwym wzruszeniem przeczytałam Twój post,nie miałam okazji podziękować Ci za lata walki z uciskiem i za to,że wyprowadziłeś wojska okupacyjne,jestem Ci wdzięczna do końca swojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: co o Nim wówczas Powiedziałem Lech Kaczyńs 16.02.06, 14:40 I taką żabę do zjedzenia mamy jako prezydenta! Zarzucano Aleksandrowi, ze manipulował z tytułem magistra. A tu Jedenzdówch przyznał sie sądownie, że jest kłamcą i kłamstwa używa jak husteczek do nosa. I co wy na to pisspoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.06, 12:41 Zgadzam się zupełnie z Pani wypowiedzią. Pan Niesiołowski tak jak i inni przedstawiciele PO są przyzwyczajeni do pływania w mętnej wodzie. Nie kto inny jak oni nie umieją rozmawiać i nie interes Polski jest dla nich najważniejszy. Był taki okres kiedy pan Tusk i Rokita wydawali mi się w miarę rozsądnymi politykami. Czas jest jednak najlepszym weryfikatorem prawdy. Media które jątrzą i starają się ośmieszaś Nasz Rząd wystawiają sobie najlepsze świadectwo. Wiele mediów i tzw. wpływowych ludzi wyrosło w Polsce na nieczystym kapitale, to oni zdobyli tzw. nieformalną władzę i zrobią wszystko by zachowaś swoje układy. Rządy PiS są dla nich poważnym zagrożeniem - boją się rozliczenia z przeszłością. Boją się czystej wody bo w niej klarownie będzie widać kto jest kto. Rząd PiS jest pierwszym Rządem któremu leży na sercu przeciętny Polak który w wyniku złodziejstwa i kombinatorstwa innych cierpi biedę. PO nie dostrzegała takich ludzi i wszystko jedno co będą mówili ludzie z PO będzie to brzmiało fałszywie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszygene Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.lublin.mm.pl 15.02.06, 13:34 Skąd Pan taki pewien, że "Myszygene" to kobieta ? To nie wyłącznie kobieca "przypadłość". Ja zgadzam się z Pana ostatnim zdaniem: wszystko jedno, co będą mówili, będzie to brzmiało fałszywie. Tylko, widzi Pan, guzik mnie obchodzi,jak wypowiedź "brzmi",kto ją wygłasza - ważne jest, by jej treść przystawała do rzeczywistości, tzn. by była prawdziwa. Zakładam,że kategorii prawdziwości nie trzeba nikomu wyjaśniać, nawet na łodzkich forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:43 Kto ci to napisał? -przebiegły hipokryto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.2a Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.orange.pl 15.02.06, 21:43 świeta najwność .Gościu obudz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marol Nie wiem, jak wyglada "przecietny obywatel", IP: 194.106.192.* 15.02.06, 22:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marol Nie wiem, jak wyglada "przecietny Polak", ale IP: 194.106.192.* 15.02.06, 23:00 po pierwsze nie bardzo rozumiem te kategorie "Polakow" (a gdzie Polki?), po drugie jestem obywatelem tego kraju, w metnej wodzie nie plywam, ale dziekuje serdecznie widaomej partii za wskazywanie mi tego co jest sluszne i tego, co jej zdaniem slusznym juz nie jest. PiSs off! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa 2 Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: 194.168.231.* 16.02.06, 12:35 Incomp , ty potrzebujesz lekow ! I moze byc za pozno. Zycze powodzenia w publicznej sluzbie zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 17:32 No to właśnie poziom odpowiedzi Niesiołowskopodobnych nic dodać nic ująć. Inwektywy i brak merytorycznej treści. Mądrość wrodzona i posponowanie innymi. Tak mało słów a tak wiele materiału psychosocjologicznego. Dziękuję i polecam się na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 15.02.06, 20:36 Prawo daje prezydentowi różne możliwości, obywatelowi też nieco, jeżeli za każdym razem Prezydent nie korzystając z możliwości będzie informował o tym wszyskich za pomocą orędzia do narodu, to niczego innego w telewizji nie ujrzysz.Np. może skorzystać ze służbowej limuzyny, ale nie, nie skorzysta, pospaceruje,może przyjść na posiedzenie sejmu, ale nie przyjdzie. A wracając o rzeczy istotnej, gdyby do wtorku nie skorzystał, toby o tym już mówić nie musiał, bo straciłby prawo do skorzystania. Termin minąłby. I bez orędzia i tego żenującego cyrku wszyscy mieliby jasność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 17:47 Zapewne nie było by orędzia Pana prezydenta gdyby nie głupie i niepoważne jątrzenia PO gdyby nie podpuszczania sygnatariuszy Paktu, nie wbijania klinów podważających zaufanie, gdyby nie wypowiedzi napuszonego pseudoarystokraty, gdyby nie sianie defetyzmu itp. tak można by wymieniać jeszcze długo, ale sam winowajca PO mąciciel i wróg spokoju na polskiej scenie politycznej mąci dalej. Prezydent uspakaja sygnatariuszy i opinię społeczną, a to już nowa woda na młyn jątrzycieli z PO - dlaczego Prezydent wygłosił orędzie. I znowu niekontruktywna gadka wyświechtanych z czci i wiary polityków opozycji. Im nie wstyd, im wszystko jedno że to Polska, że ludzie cierpią biedę - warcholstwo byle ich na wieszku, byle zburzyć. Oni nie umieją budować działać i dać coś z siebie. To oni mówią Polska z Obliczem Leppera i Giertycha by kpić i posponować - ale to im nie przeszkadza troszczyć się lisią przebiegłością o trwałość Paktu biorąc w obrone i troske Leppera i Giertycha. Dla nich nieważne z kim i jak bale przeciw PiS i stabilizacji. Znane to ze szlacheckiej Polski i wiadomo do czego to prowadziło. Panie Komorowski - szlachetność to nie tylko korzenie i herb na palcu, ale to też cecha charakteu i całokształt postępowania. Ja się za Pana wstydzę. Plugawe to co robią niskie i nie godne Polaka. WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swoboda_T Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:30 "W dniu,w którym prawo daje prezydentowi możliwość rozwiązania parlamentu,lecz go do tego nie zmusza, Pan Prezydent Lech Kaczyński poinformował o swojej decyzji" - nieprawda. Prawo, zgodnie z prezydencką interpretacją, dało mu możliwość pierwszego lutego. Ale w sumei nie o tym nawet - skoro miał do zakomunikowania, że nie rozwiązuje parlamentu (pomijam fakt, że mógł to po prostu ogłosić na konferencji), to dlaczego skupił się na atakowaniu PO?? Żałosny prezydencik, brat swojego brata. Zauważ, że prawie każda publiczna wypowiedź jakiegoś pisiaka od czasu podpisania paktu zawiera w sobie sformułowania typu "to wszystko wina PO, brutalny atak PO" itp. Nic innego (mądrego??) nie mają do powiedzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:46 Głupiś i do psa POdobny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkomp POLAKU OBUDZ SIE! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 11:29 Tylko kto tu kogo notorycznie atakuje? Pan Komorowski napuszony relikt zacchowań pseudo szlacheckich, ociekający jadem chwała Bogu niedoszły Premier Pan Rokita, Donald Tusk jakby w cieniu i z małym polotem ale także przy każdej okazji jątrzący, Olejniczak z SLD o polocie (tu przemilczę....) no i cała sfora dziennikarzy tzw. liberalnych. Ani jednego dnia spokoju dla pracy Rządu kompletny brak szacunku dla przedstawicieli władzy - Brak szacunku do władzy, to brak szacunku do Kraju. Jak sami nie umiemy się szanować, to nie dziwmy się potem, że na zewnąztrz nas nie szanują (na zewnątrz to nie ważne kto i co - opinia Polak warchoł). Polaku obudź się! Polska jest jedna i cel jest jeden: Czysta praworządna i sprawiedliwa Polska! Nie traście czasu na spory wewnętrzne, ale budujcie razem swoją Ojczyznę. Kto wdaje się w jątrzenie i krytykanctwo na zapas ten nie Polak lecz warchoł któremu bliższe własne interesy ponad interes Najjaśniejszej Rzeczpospolitej! Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: POLAKU OBUDZ SIE! 16.02.06, 11:57 Incomp, bardzo wrażliwy musi być ten Rząd, jezeli artykuły w prasie destabilizują jego pracę. Ciekawy jestem jak dobrze zmotywowało go oczekiwanie na to śmiechu warte "orędzie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: POLAKU OBUDZ SIE! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 12:22 To nie rząd jest wrażliwy, ale ludzie (i dobrze). Ciekawe jak Pan by się czuł gdyby bez przerwa Pana atakowano i obrażano, no chyba że Pan do gruboskórnych należy. Gruboskórnych już niejednokrotnie mieliśmy u władzy, teraz są inni wrażliwsi i mówiący innym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor, autor Re: POLAKU OBUDZ SIE! IP: *.winfor.pl 16.02.06, 12:09 Ciekawe jakiś miał szacunek dla poprzedniej władzy, czyli SLD? Pewnie szacunek był to ogromny i dopiero jak władzę stracili to zacząłeś krytykować, bo wcześniej nie chciałeś zakłócać pracy Rządu. I oczywiście gardziłeś całą ówczesną opozycją z PiSem na czele, która wszystko robiła przeciw Rządowi, i w sumie jest Ci obojętne kto rządzi i jak rządzi, ważne, że mówi, że chce dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: POLAKU OBUDZ SIE! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 12:30 Krytykanctwo od krytyki różni się zasadniczo o czym powinien Pan wiedzieć. PO jest uwikłane w krytykanctwo. Szacunek należy się każdemu człowiekowi co oznacza, że uzywanie sformułowań typu: "kaczory", "psiory", "pisuary" itp. nic z krytyką nie mają doczynienia, są to obraźliwe epitety pozbawione kultury. No cóż, to są właśnie te dwa światy liberalny - który dopuszcza taki rynsztokowy język i konserwatywny który dba o kulturę języka i postrzeganie Polski. ńeby się Pan mógł wypowiadaś o mojej postawie wobec lewicy, to musiałby Pan znać mnie osobiście, a ponieważ tak nie jest to wypowiadanie się na wyrost wzmacnia tylko moje argumenta o krytykanctwie ludzi PO. Krytykują wszystko i wszystkich byle by destabilizować i jątrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor, autor Re: POLAKU OBUDZ SIE! IP: *.winfor.pl 16.02.06, 12:59 Do którego świata należy ojciec Rydzyk mówiący o zatapianiu Platformy? Do którego świata należy premier Marcinkiewicz mówiący o cieniasach z PO? Tak, "kaczory", "pisiory", "pisuary", itp. to nie jest język najwyższych lotów, chociaż wnosi nieco barwy do nudnych dyskusji politycznych. Podobny styl wypowiedzi nie jest obcy "światu konserwatywnemu" - jest na tym forum, i nie tylko, wielu "konserwatystów" wypodwiadających się w podobnym tonie o PO, PD, SLD, GW itd. W poprzedniej kadencji PiS krytykował równie mocno, o ile nie mocniej, wówczas rządzących - Dorn, Ziobro, Wasserman, Kurski - znani są wszyscy z tego, że czasami im się coś "wymsknie". PiS zamiast się obrażać, na to tzw. krytykanctwo mógłby zacząć odpowiadać rzeczowo na konkretne zarzuty: np. co z ich programem wyborczym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuena Re: POLAKU OBUDZ SIE! IP: *.home.conforama.pl / *.crowley.pl 16.02.06, 13:24 LUDZIE !!! JA TEGO NIE ROZUMIEM !!!!! DO KTOREGO SWIATA NALEZA "WYZNAWCY" OJCA RYDZYKA ? JAK TO SIE MA DO ZASAD WIARY I CHRZESCIJANSTWA , KTORE PRZEZ LATA SWOJEGO PONTYFIKATU PROBOWAL POLAKOM ZASZCZEPIC JAN PAWEL II ? GDZIE SA CI WSZYSCY , KTORZY W KWIETNIU UB.R. TAK OPLAKIWALI NASZEGO PAPIEZA ? PANOWIE KACZYNSCY ! JAK MOZNA TAK PODZIELIC POLAKOW ???? CO OJCIEC RYDZYK ZE SWOIMI WYZNAWCAMI I SWOIM "DWOREM" ROBI DLA POLSKI ??? W IMIE CZEGO WSZYSCY WSZYSTKICH DZISIAJ OPLUWAJA ??? PANOWIE KACZYNSCY ! JAK MOZNA TAK PODZIELIC POLAKOW I JESZCZE UWAZAC ZE SPELNIA SIE WIELKA WIZJA IV RP ???? ZARYDZYKUJE STWIERDZENIE: ZE TO WSZYSTKO W IMIE ZDOBYCIA WLADZY ABSOLUTNEJ PRZEZ BRACI KACZYNSKICH. ALE CO DALEJ ? GDZIE BEDZIEMY ZA 2 LATA ? MOZE CZAS NA POSPOLITE RUSZENIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: POLAKU OBUDZ SIE! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 18:17 To nie Kaczyńscy i Ojciec Rydzyk dzielą Polaków, tylko ludzie tacy jak Pani, co to gdzieś coć zasłyszeli nie znają tematu dogłębnie w dodatku w tendencyjnych nie polskich mediach takich jak TVN Polsat coś tam zasłyszą, a potem chcą komuś dołożyć. Temat Raia Maryja i Ojca Rydzyka już się wyświechtał. lUDZIE NIE DADZą SIę PODZIELIć LIBERAŁOM KROPKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: POLAKU OBUDZ SIE! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 18:10 By wiedzieś co z programem wyborczym PiS - to nic łatwiejszego, tylko bliżej interesować się pracami Rządu i bardziej słuchać niż skupiaś sić i puszczać całą parę w krytykanctwo. No proszę dyżurny temat Ojciec Rydzyk powrócił, to tak jak antysemityzm jako odpowiedź na korupcyjne podłoże etniczne pewnych grup. Broń tarcza lub miecz mająca za zadanie niepozwolenie na prowadzenie rzeczowej dyskusji w temacie. Ale to zbyt skomplikowane by Pnu to tłumaczyć. To jedno z podłoży braku zrozumienia hierarchii wartości w Polskiej polityce. Czasem zastanawiam się dlaczego tak się dzieje że niby wszyscy chcą dobrze ale każdy chce iść do celu swoją drogą i nie stara się zrozumieć drugiego, lub nawet przeszkadza innemu doprowadzić kraj do celu? W obecnym przypaku dochodzę do wniosku, że społeczeństwo w dużej części jest niedojrzałe politycznie i niezdolne do logicznego myślenia. Tendencja do spłycania, a nie do analizowania i zrozumienia przesłanek doprowadza do niszczenia słusznych decyzji. Nie można do czyjejś koncepcji dochodzenia do celu dokłaać jakiś innych elementów destabilizujących. To tk jak biegaczowi na przełaj kazać jechać kawałeg na nartach po naturalnym śniegu. Wiadomo że jak będzie musiał czekać na śnieg to przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: POLAKU OBUDZ SIE!, inkomp, pleciesz bzdury IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 12:34 Władzę tak się sznuje jak Ona szanuje obywatela. Nie pieprz głupot o prostym przełożeniu; władza-kraj. Ja nasz kraj Polskę kocham i sznuję ale władzę mam w takim samym poważaniu jak Ona mnie. To Ty szaraczku obudź się. Kaczory krok po kroku budują system totalitarny, zawłaszczają kolejno wszystkie instytucje i agendy państwowe tylko dla swych bez reszty oddanych aparatczyków. Bezczelnie łamią prawo, sterują ręcznie wymiarem sprawiedliwości, dzielą obywateli na lepszych i gorszych,itd. O jakiej ty praworządności i sprawiedliwości mówisz?. Czyżbyś był ślepy i głuchy na to co dzieje się w naszej Rzeczpospolitej?. Tylko wielkie autorytety moralne, elita intelektualna widzi trochę dalej jak pospólstwo, które łyknie każdy ochłap rzucony przez rząd i to mu wystarcza. Brawo dla Profesora Niesiołowskiego, brawo dla profesorów prawa, brawo dla tych którzy dostrzegają wielkie zagrożenie demokratycznych swobód tak mozolnie zdobytych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: POLAKU OBUDZ SIE!, inkomp, pleciesz bzdury IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 18:30 Włazę to Pan może zna w wydaniu SLD - szkoda, że wtedy Pan nie protestował kiedy ludzie z SLD budowali totalitarny system władzy i korupcji. Gdzie nie popatrzyć to zostawili swoich ludzi na straży swoich wpływów i układów. Co do braci Kaczyńskich to mogę Pana zapewnić że że ręczę za ich uczciwość i szczerość celów. Tu nie chodzi o totalitarne Państwo, tu chodzi o władzę o czystych rękach mogącą uporać się z ośmiornigą korupcji. Nie sposób takiego mechnizmu zbudować nie opierając się na ludziach sprawdzonych i zaufanych. Wiele ludzi przez lata władz o nieszczerych intencjach została pozbawiona zaufania o władzy i nie można się temu dziwić. Nowa jakość która atakowana jest przez wielu nieprzychylnych ludzi mjących zagrożone swoje własne nieczyste interesy ma duże trudności w zdobyciu zaufania. Nie dopomagają im nawet Ci którzy wcześniej mówili o wspólnych celach (czyż nie jest to dziwne?). Zapewniam Pana że Rząd Prawa i Sprawiedliwości oprty jest rzeczywiście na Prawie i Sprawiedliwości i wszelkie fobie ludzi jątrzących i węszących totalitaryzm nie mają żadnego racjonalnego uzasdnienia. Ci ludzie którzy tak twierdzą i sądzą przemawiają przez pryzmat własnego sumienia - to oni by tak postąpili gdyby mieli dostęp do władzy. Myślę, że kto czuje się Polakiem i bliska jest mu Ojczyzna powinien wspierać ten Rzą a nie przeszkazać mu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VW Re: POLAKU OBUDZ SIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 14:38 Incomp - wstyd sie za te bzdury, ktore napisales. Pracy rzadu? To kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: POLAKU OBUDZ SIE! IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.06, 18:27 To nie ja muszę się wstydzić a tym bardziej Rząd - wstydzieś powinni się tacy jak Pan, bo nie rozumieją interesu Polski - nic dziwnego że lewica bezkarnie grasowała przez dziesięć lat prezydentury Kwaśniewskiego. Polakom potrzeba jeszcze dużo edukacji politycznej i umiejętności rozróżniania kto nimi manipuluje, a kto działa na rzecz ich dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 17:50 odsyłam do mojego postu jednego wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:40 ja pie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: o co tu chodzi???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:45 Gdyby papuga p. Niesiołowskiego sama napisała swój doktorat,może zdołałaby i potrafiła tę prostą prawdę mu wytłumaczyć. Papuga owa zanadto skupia się na nowej wersji własnego życiorysu dokonując w tym celu efektownych kompilacji przy użyciu życiorysów innych osób, by takimi głupstwami zaprzątać sobie zapity łeb. - o co tu ku.. mać chodzi bo ja nic nie czaję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszygene Re: o co tu chodzi???? IP: *.lublin.mm.pl 15.02.06, 22:24 Już ten, co miał wyczaić, to wyczaił, ku... jego itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: o co tu chodzi???? IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:51 Heh, Biografie to Niesiolowski ma lepsza niz KAczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszygene Re: o co tu chodzi???? IP: *.lublin.mm.pl 16.02.06, 01:24 Nie o biografię Niesiołowskiego tu chodziło, ale o życiorys jego "papugi", zamieszczony zresztą swojego czasu w artykule łódzkiej GW pt."Encyklopedia Łodzian" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszygene Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.lublin.mm.pl 15.02.06, 22:30 "lubelaku" ? A ty Łodzianin jesteś,chcesz powiedzieć ? Dowiedz się chamie, że nikt z Łodzi miasta tego określenia by nie użył. Z Łodzi miasta to ty nie jesteś,ale nadajesz się wyjątkowo. Powinien ci prezio tego miasta - delatopolis przyznać obywatelstwo honorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 00:30 IP: *.lublin.mm.pl ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszygene Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.lublin.mm.pl 16.02.06, 01:21 - tak, ja piszę z Lublina, ale ten - podpisany "Łodzianin", używa wyrażenia,którego nikt by w Łodzi nie użył, a mianowicie wyrażenia :"lubelak". Ktoś z Łodzi napisałby Lublinianin, Lubliniak, ale nie Lubelak. To jest określenie używane gdzie indziej i bardzo typowe, rozpoznawalne. Nie wiem czemu on udaje Łodzianina. Być może przyjął założenie, że jak ma być ordynarnie i po chamsku, to najlepiej z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 16.02.06, 04:41 "W sumie nic się nie stało - nie takie idiotyzmy w GieWu bywały." ...bywały i będą, dopóki bedziesz wystepować na forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszygene Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.lublin.mm.pl 16.02.06, 18:32 Jest jeszcze inna możliwość - dopóki będzie GW i jej forum. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 16.02.06, 04:45 Gość portalu: Myszygene napisał(a): > W dniu,w którym prawo daje prezydentowi możliwość rozwiązania parlamentu,lecz > go do tego nie zmusza, Pan Prezydent Lech Kaczyński poinformował o swojej > decyzji. Miał do powiedzenia rzecz bardzo istotną - tę mianowicie, że z danego > mu przez konstytucję prawa zdecydował się nie skorzystać. > > Gdyby papuga p. Niesiołowskiego sama napisała swój doktorat,może zdołałaby i > potrafiła tę prostą prawdę mu wytłumaczyć. Papuga owa zanadto skupia się na > nowej wersji własnego życiorysu dokonując w tym celu efektownych kompilacji > przy użyciu życiorysów innych osób, by takimi głupstwami zaprzątać sobie zapity > > łeb. > W sumie nic się nie stało - nie takie idiotyzmy w GieWu bywały. Według twojej logiki to prezydent powinien cały czas telewizyjny poświecić na zawiadamianiu obywateli kogo np. nie ułaskawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 10:20 Kilka lat temu (nie ukrywam), miałem do Pana Panie Senatorze wiele różnych zastrzeżeń. Od niedawna, słuchanie i oglądanie Pana w mediach sprawia mi prawdziwą przyjemność i satysfakcję za celność i otwartość we wszystkich wypowiedziach (dobrze,że nie musimy używać w Polsce trzeciego słowa - "odwagę" Piękne określenia : "Napoleon" i "Waterloo" Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 15.02.06, 20:37 podzielam opinię w całej rozciągłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazynkajohn Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:27 Cenię pana Niesiołowskiego za to,że ma odwagę mówić,to co mu się nie podoba i nie stara się być przy tym kurtuazyjny.Taka postawa sprawia,że jest wiarygodny w tym co mówi i robi.Nie krępuje się powiedzieć,że współczuje poniżonym liderom LPR-u i Samoobrony.To nie jest zacietrzewiony polityk,który będzie do końca "kopał", nawet leżącego.Szanuję tego pana za odwagę i kulturę osobistą.Wydaje mi się,że to jest człowiek,który naprawdę ma na celu nasze dobro.Nie dba o popularność,bo często wygłasza niezbyt popularne opinie.Takich polityków nam potrzeba,a nie takich,którzy cały czas prowadzą kampanię wyborczą (PiS). Odpowiedz Link Zgłoś
erneste Niesiołowski nie jest zacietrzewiony:)))? 15.02.06, 23:11 > To nie jest zacietrzewiony polityk,który będzie do > końca "kopał", nawet leżącego.Szanuję tego pana za odwagę i kulturę > osobistą.Wydaje mi się,że to jest człowiek,który naprawdę ma na celu nasze > dobro. Niesiołowski nie jest zacietrzewiony:)? Przecież przy tym oszołomie nawet Lepper wychodzi na męża stanu:)... A czy chodzi mu przy tym o "nasze dobro" - to trudno dociec. Śmiem przypuszczać, że jesteś troszkę naiwna w swej wierze... > Cenię pana Niesiołowskiego za to,że ma odwagę mówić,to co mu się nie podoba i > nie stara się być przy tym kurtuazyjny. Hehe taaak... Oto próbka wypowiedzi Niesiołowskiego: "Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie. (...) O PiS nie chcę mówić. Tam są moi przyjaciele. (...) Samego PiS nie chcę oceniać, jest tam dużo wspaniałych ludzi." (źrodło: „Życie” 01.08.2001, "Naśladujmy Litwę" - wywiad ze Stefanem Niesiołowskim). "Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją. (...) W istocie jest takim świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO." (źrodło: „Gazeta Wyborcza” 19.09.2001, "Świecące pudełko" Stefan Niesiołowski). Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 16.02.06, 11:34 Pytanie do grazynajohn ? Czy znasz drugiego takiego przedstawiciela naszego parlamentu który określił i powiedział to publicznie co wszyscy normalni mieszkańcy tego krzju wiedzą od kilku lat - jedno zdanie w dwu wyrazach o twoim mężu stanu / Prostak i ĆWOK/ PRAWDA JEST BRUTALNA !!!!!! Old Hors ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:49 No, wtym ustępie i nie tylko w tym - masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.4web.pl / *.4web.pl 15.02.06, 23:06 Też polubiłam Niesiołowskiego. Tylko niech się już nie wypowiada w sprawie życia poczętego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Majdan Re: Niesiołowski: nie ożenię z Dodą Elektrodą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:34 Mogę zwoływać co jakiś czas konferencję prasowe i opowiadać, czego nie zrobię - np. że nie oddam pokłonu Jarosławowi Kaczyńskiemu, nie rozwiodę się i nie ożenię z Dodą Elektrodą. Uffff!!!!!! - no to mnie Pan uspokoił!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Niesiołowski: Doda kuca przy Anastazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:41 nie nie stefek, że Doda kuca przy Anastazji. to były czasy!!! pamiętasz????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdezorientowany Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.02.06, 12:37 Pani Gnacikowska jest na fotografii? To chyba nie Niesiołowski?1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: kto jest na fotografii??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 12:40 jakiś materac Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 15.02.06, 20:39 oczywiście, że Niesiołowski, te dranie z PO tak sie kamuflują, a koszerna Gw w tym im pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.06, 13:01 Pan Niesiołowski jak zwykle nie posiada klasy. Czasem sobie zadaję pytanie jak to jest możliwe, że taki człowiek zasiada w Senacie? Pan Niesiołowski odcina kupony od Glejtu jaki uzyskał za czasów Solidarności - ale wydaje mi się że niewiele już mu ich pozostało. Napawa mnie szczególnym przerażeniem, że Polacy (bo chyba Pan Niesiołowski jest Polakiem) nie umieją rozróżniać prywatnych interesów od interesów Polaków i Polski. Polak potrafi! Takie hasło a tak mało treści. Zamiast skonsolidować wszystkie siły by z NASZYM Rządem zbudować Polskę Prawa i Sprawiedliwości - robią wszystko by destabilizować i szerzyć niepokój. Wstyd Panie Niesiołowski! PO z racji swojej prywaty nie weszła do koalicji i zdestabilizowała Parlament - Pan Prezydent w swoim wystąpieniu uspokoił społeczeństwo. Tylko ludzie ograniczeni mogą nie rozumieć wagi wystąpienia Pana Prezydenta. Panie Niesiołowski niech się Pan zastanowi nad swoim postępowaniem i nad tym co mógłby Pan zrobić dla Polski i Polaków poza destabilizacyjnym paplaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieograniczony Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.forweb.pl 15.02.06, 14:40 To zabawne jak człowiek, który ma się za światłego pisze, że "Tylko ludzie ograniczeni mogą nie rozumieć wagi wystąpienia Pana > > Prezydenta. " Waga przemówienia zaiste była ogromna, bo zapewne, jakby nie to przemówienie to żaden ograniczony, czy też nieograniczony człowiek, nie dowiedziałby się nigdy, że kolejnych wyborów nie będzie, prawda? Poza tym, niestety nie jest to NASZ rząd, to rząd mniejszościowy, składający się z członków i zwoleników PiS-u i nie mający wiele wspólnego z prawem i sprawiedliwością, niestety, a co gorsza szkodzący naszej gospodarce,i nie tylko, przynajmniej do tej chwili. Senator Niesiołowski bardzo dobrze podsumował to, co zrobił Lech Kaczyński dla swego brata bliźniaka. Życzę Panu (Pani?) więcej obiektywizmu i kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
jinx00 fani PiS'u 15.02.06, 17:26 tak wam sie Niesiol i PO nie podoba i mowicie o prawej i sprawiedliwej Polsce, ale jakos nikt nie zauwaza ze ci Prawi i Sprawiedliwi kleca swoj rzad z ludzmi ktorzy regularnie lamia prawo i sa sprawiedliwi tylko jezeli jest to w linii z tym co druh Jaroslaw przykaze. ktos napisal o czystej wodzie vs. metnej wodzie, wiec jak to jest? 2 i 2 to 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAN Re: fani PiS'u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:01 denerwuje mnie fanaztyzm polityczny u społeczeństwa teksty w stylu jesteście przeciwko nam bo nie chcecie dobra dla polski czy wszyscy ci co się buntują przeciwko "słusznej partii" robia to tylko dla tego że byli "be" w przeszłości i świat się teraz o tym dowie mam pytanie: co takie rozliczenia dają? wyciągaja gospodarkę? sprawiaja że żyjemy lepiej? chyba nie bardzo... każdy w takiej komisii śledczej dostaje dietki z waszej kieszeni - nie zapominajcie o tym jest to przyrząd do zwalczania opozycji i dawania "nagrody" dla dupolizusów kolejne pytanko: czemu jaruś nie został premierem? kieruje sznurkami z za kurtyny by przypadkiem nie zostać za coś oskarżony, wystawia tych śmiesznych kolesi na różne "poważne" stanowiska by to oni w przyszłości ściągali pioróny... i jeszcze jedno: podstawowa zasada - nie szkodzić obecnie polityka "prorodzinna" to zabieranie pieniędzy z budrzetu na prowadzenie kampanii (wyborczej) po kampanii, niestety te pieniądze kiedys trzeba bedzie uzupełnieć... historia pokazała juz wielokrotnie że żeby spowodować wzrost gospodarczy wystarczy dać ludziom wolną rękę, dlaczego inteligentni, inwestujący ludzie muszą dotować w ciemnote, czemu podcina się im skrzydła? zamist państwo "dawać" powinno "nie zabierać" - to powoduje gospodaczą "selekcję naturalną" obudzicie się z tym na nastepne wybory, obecnych juz nie wybierzecie, ale za to wybierzecie kolejnych populistów i ich kiełbase wyborczą... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: fani PiS'u 15.02.06, 21:40 jinx00 napisał: > tak wam sie Niesiol i PO nie podoba i mowicie o prawej i sprawiedliwej Polsce, > ale jakos nikt nie zauwaza ze ci Prawi i Sprawiedliwi kleca swoj rzad z ludzmi > ktorzy regularnie lamia prawo i sa sprawiedliwi tylko jezeli jest to w linii z > tym co druh Jaroslaw przykaze. ktos napisal o czystej wodzie vs. metnej wodzie, > > wiec jak to jest? 2 i 2 to 5 Reguarnie łamią prawo.... A sedzimi w tych sprawach jest gazeta wybiórcza.... chłe chłe chłe...Wydoroślej człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a nie lamia Re: fani PiS'u IP: 62.235.64.* 15.02.06, 22:18 przewodniczacy Lepper nie zlamal prawa ? Jak nazwiesz czlowieka z prawomocnym wyrokiem ? Uczciwym obywatelem prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 18:48 Ciekaw jestem co ma Pan do mojej kultury? - co mi Pan w końcowej części postu imputuje. Waga wystąpienia drogi Panie polega na tym, że przy całym zamieszaniu i fermencie jaki tworzy Platforma Obywatelska Pan Prezydent (choć nie musiał) wystąpił z orędziem do Narodu by uspokoić Obywateli, że przedterminowych wyborów nie będzie. Do wystąpienia krążyły spekulacje i domysły i pomówienia intencji Pana Prezydenta. Jeśli nie widzi Pan wagi tego wystąpienia - to rzeczywiście współczuję. To że to nie jest Pański Rząd to nie zmienia faktu, że jest to Rząd Polski i kostytucyjnie wymagane jest wobec niego posłuszeństwo Obywatelskie. By mówić o szkodzeniu gospodarce trzeba poczekać przynajmniej rok. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 15.02.06, 20:46 zwariowałeś? Czym czułeś się zaniepokojony? Tym, że prezydent rozwiąże parlament? Co ma do tego PO? Na czym polega prywata PO, na tym, że nie wzięli lukratywnych i prestiżowych stanowisk? A Pis to za Polskę krew da sobie wytoczyć, za każdą cenę.Nawet jak tą ceną jest Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:52 Ciekawe jak często onanizuje się pan senator, ma taki rozbiegany wzrok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAN Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 00:11 > Ciekawe jak często onanizuje się pan senator, ma taki rozbiegany wzrok naprawde cie to interesuje????! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 16.02.06, 00:29 do gość tak, w rzeczy samej to nie tylko ciekawe, wręcz fascynujące. Masz jeszce jakieś inne zainteresowania? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 16.02.06, 06:01 "> Ciekawe jak często onanizuje się pan senator" podaj te podejrzenia do prokuratury, a nuż się drań nie wyspowiadał, może znajdzie sie w "nowej" IV polsce jakis paragraf na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRAZYNKAJOHN Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:31 DEBIL JESTEŚ,NAWET NIE WIESZ CO CHCESZ POWIEDZIEĆ.Kończę nie chce mi się odpowiadać na takie idiotyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swoboda_T Prezydent Lech Kaczyński jest odpowiedzialny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:40 Akurat to Kaczyński siał zamęt i destabilizował sytuację. Skoro podjął decyzję o nierozwiązywaniu parlamentu, to dlaczego nie ogłosił tego czym prędzej?? Zapowiedź orędzia, badź co bądź w swej istocie poważnego wydarzenia, zdestabilizowała rynki finansowe, wzburzyła sceną polityczną - to ma być odpowiedzialne działanie?? Owszem, Lech Kaczyński jest odpowiedzialny. Za PiS. Przed Jarosławem Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Prezydent Lech Kaczyński jest odpowiedzialny! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 18:53 Doprawdy zapewne wyrośnie z Pana dojrzały polityk! wow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanNiesiola Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: 62.235.64.* 15.02.06, 22:12 Proponuje troche poczytac i sie douczyc. PO miala wspomoc rzad ? Jak ? Kleczac na kolanach i podpisujac kolejny glejt, jak te dwa gamonie bez jaj ? Nie podoba sie, ze Niesiolowski mowi prawde i w bawelne nie owija ? A moze nie podoba sie, ze wytknal Preziowi PiS, ze nie stanal na wysokosci zadania, stawianego przed Prezydentem Rzeczypospolitej ? Prosze mi uczciwie powiedziec - ktore z punktow programu wyborczego PiS sa realizowane ? Lub z ktorych jeszcze PiS sie nie wycofal ? Prosze o rzeczowa odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier 16.02.06, 06:05 jak mogł stanąć na wysokości, jak nigdy nie dorósł? a leppera i giertycha musialy kaczki rzucic na kolana żeby im w oczy spojrzec. "małe chytre oczka i tłuste niespokojne paluchy" - Prezydent RP (vel półtorametrowy chomik) siedzący za stołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 17:23 Panie kaczkożerco więcej szacunku dla własnego Prezyenta, jeśli Pana mamusia w duchu szacunku dla innych nie wychowała, to szkoła powinna Pana nauczyć, że Prezydentowi RP należny jest konstytucyjny szacunek. I to tyle na razie do Pańskiej wypowiedzi ku rozwadze na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p26 Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 07:54 Wzruszające, szkoda że nieprawdziwe hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fawad Pytanie tylko: IP: 12.149.84.* 15.02.06, 20:04 ktory nazywa sie Lepper a ktory Giertych :> TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazynkajohn Re: Pytanie tylko: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:37 Mały,pękaty,który za długo przebywał w solarium,to Lepper,a chudy wysoki Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_krwiozerca I oni chcą przeprosin za "Cieniasy"? Paradne:-) 15.02.06, 21:10 Od 3 miesięcy ujadaja jak wiejskie burki, używając najgorzej się kojarzących słów, a teraz są trybunami kultury słownej?? To tak jakby ktos ci insynuowal kanibalizm, kazirodztwo i matkobójstwo, a gdybys mu powiedzial "osioł" on by zwołał 879 konferencje i zażądał przeprosin, przemawiając z wyżyn savoir vivre'u a paszli w buraki-) Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi Nie niech nie przeprasza. 16.02.06, 13:16 to byłoby poniżej naszej godności,tylko nie rozumiem,dlaczego użyłeś tego języka,coś z burakami,przecież to nie polskie a tak wogóle, to witam Cię,różnijmy się pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osta Niesiołowski- naczelny kretyn i POpaprany błazen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:16 ten facet ma już demencję. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Niesiołowski i Doda Elektroda i piekło na ziemi 15.02.06, 21:19 Te same temperamenty,ta sama mentalnosc,takie same odchylki.No i talenty krasomowcze z wytrzeszczem oczu.Jako malzenstwo z prof.Niesiolowskim mozliwe,kiedy jeszcze Doda byla normalna i bez kasy,ale z pokora do zycia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felicja Nie Napoleon, nie Napoleon! Kurdupel. IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.02.06, 21:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ober Brawo Niesilowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:27 Jedyny czlowiek ktory potrafi rozszyfrowac babla kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felicja. Skadze. Wszyscy go juz rozszyfrowali, szubrawca. IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.02.06, 21:31 Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas STEF ! MUSISZ ODPOCZĄĆ. 15.02.06, 21:36 Stefan. Musisz odpocząć. Weź chłopie urlop. Odpocznij. Przemyśl pewne sprawy. Wstępując do PO zaprzeczyłeś w ten sposób sam sobie. To co robisz , mówisz w obecnym czasie świadczy ,ze postradałeś rozum. Dla władzy i pieniędzy przeszedłeś do tych ,których zawsze krytykowałeś. Stefan . Odpocznij. Uważaj na nadciśnienie tętnicze. To nagły zabójca. A z twoimi nerwami to doigrasz się zawału... Nie lepiej było badać te muchy , motyle i inne robaczki???? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca [...] 16.02.06, 06:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Re: Brawo Senatorze! 15.02.06, 21:39 Gratuluję pięknych i trafnych określeń. Kwasniewski nie miał dyplomu magistra ale miałstyl, klasęi rozum. Kaczyński jest jakimś profesorem (kto mu nadał tytuł: Jabłoński czy Jaruzelski) ale bram mu stylu,który niejeden sołtys z Ripidówki ma znacznie więcej. Jest mi wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Brawo Senatorze! 15.02.06, 21:44 zambro napisał: > Gratuluję pięknych i trafnych określeń. Kwasniewski nie miał dyplomu magistra > ale miałstyl, klasęi rozum. Kaczyński jest jakimś profesorem (kto mu nadał > tytuł: Jabłoński czy Jaruzelski) ale bram mu stylu,który niejeden sołtys z > Ripidówki ma znacznie więcej. Jest mi wstyd... he he he . To jest właśnie wasz świat. Świat głupców. Dla was liczy się tylko to co się pięknie świeci. Kwaśniewski miał styl.....buhahahahaa Chyba tam w Charkowie. I jak kłamł że jest magistrem. Jak uwalniał od kary SLDowskiego przestępce Sobotkę... Jak szydził z papieża wraz z Siwcem... Oto styl i klasa Kwaśniewskiego... Idioto. walnij się wreszcie w ten głupi łeb. Może rozum przejdzie ci z dupy do głowy. Ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glabem jestes Re: Brawo Senatorze! IP: 62.235.64.* 15.02.06, 22:29 Oto jest Twoj swiat glupcu. Swiat, gdzie prawa pilnuje czlowiek z prawomocnym wyrokiem, zas etyki i moralnosci szmaciarz zwany bulterierem, czlowiekiem odpowiedzialnym zas za apatar bezpieczenstwa czlowiek, ktore montaz wanny uznal za zamach na siebie jako Popieluszke . Gdzie 100 dni po wyborach rzad wycofal sie ze wszystkich punktow programu wyborczego, i na dodatek tak sie przestraszyl, ze opozycja moze zechciec ich zmusic do jego realizacji, ze zeszmacil urzad Prezydenta zeby sobie gebe kims innym wytrzec, i na oczach spoleczenstwa przeleciec dwoch bezbronnych harcerzy. Rozdawanie kasy, rozdawanie stolkow, na zasadzie wyboru miedzy kijem i marchewka, a tylko kijem. Az zal patrzec na to tandeciarstwo, klamstwa i amatorszczyzne. Nieodparcie jednak wracaja slowa "Teraz Ku.. My" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Brawo Senatorze! 16.02.06, 06:13 jasne bo papież to prawie sam bóg i jeszcze do tego polak ja można z niego szydzić ? na kolana trzeba paść natychmiast i rozmodlonym wrokiem wpatrywać się jak w obrazek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeci_bliźniak A styl L. Kaczyńskiego to 'Panie Prezesie Melduję' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:23 i tak mu już zostało - zdominowanemu bliźniakowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swoboda_T Re: Brawo Senatorze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:47 Kaczyński nie ma formalnego tytułu profesora. Jest dr.hab. i był wykładowcą czy tam prawcownikiem naukowym, stąd ten "profesor". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brawo Senatorze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:55 Tak, miał klasę bolszewicką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: Nie Napoleon, nie Napoleon! Kurdupel. IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.06, 16:17 Halo Pani Felicjo! - upominam Panią, to jest Prezydent i należy mu się kostytucyjny szacunek, co jako Polka powinna Pani wiedzieć. życzył bym również Pani intelektualnej wielkości godnej temu jak to Pani powiedziała "Kurduplowi" Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_i_pielegniarze Świetny tekst, panie Senatorze, a teraz... 15.02.06, 21:35 ...pora wziąć leki i odpocząć na leżaczku. A jutro pozwolimy Panu obalać rząd PiSu zaraz po śniadaniu. Jeśli będzie Pan grzeczny i nie będzie się szarpał z pielęgniarzami, to pozwolimy Panu nawet zawiązać spisek wśród pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re:Panie Niesiołowski, 15.02.06, 21:36 ceniłem Pana za ...niezaleznośc myśli. Z tym współczuciem dla Leppera i tego drągala, o oczach w których jest tyle głebi, co w dwóch dzurach wysikanych w sniegu, to już Pan Szanowny przesadził ! Dostali to, na co zasłużyli. Nawet "pierworództwo" by oddali za pozostanie w Sejmie ! Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan Chorągiewka - Niesiołowski 15.02.06, 21:36 Raz nadaje na Leppera mówiąc, że jest największym zagrożeniem dla demokracji, a innym razem staje po jego stronie. Kiedyś nadawał na PO, dziś na PiS. Kiedyś był za PiSem, dziś za PO. Nie zdziwiłbym się gdyby nagle zaczął popierać SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
aglio Re: Chorągiewka - Niesiołowski 15.02.06, 21:39 Twoje oburzenie bierze sie z blednego zalozenia ze czlowiek nie ma prawa zmienic swych pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan W wypadku Niesiołowskiego zmiany poglądów 15.02.06, 21:51 są bardzo jaskrawe. Bardzo zwalcza to co bronił. Bardzo broni to co zwalczał Nie odbieram tego z oburzeniem. Traktuję to raczej humorystycznie. Ot taki polityczny kabaret ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Chorągiewka - Niesiołowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:59 Ciekawe co powiesz gdy tfoja żona zmieni zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor, autor Re: Chorągiewka - Niesiołowski IP: *.winfor.pl 16.02.06, 12:21 Naprawdę nie wyczuwasz ani kszty ironii i sarkazmu w tej "obronie Leppera"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DE Niestety, Niesioł ma 100% racji! IP: *.acn.waw.pl 15.02.06, 21:41 Panie Niesiołowski, nie lubie pana, nie rozwiodę się i nie wyjdę za pana! Tym bardziej mnie szlag trafia, że jednak trafia pan w sedno sprawy, i że w sumie ma pan rację! Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Niestety, Niesioł ma 100% racji! 15.02.06, 21:46 Gość portalu: DE napisał(a): > Panie Niesiołowski, nie lubie pana, nie rozwiodę się i nie wyjdę za pana! Tym > bardziej mnie szlag trafia, że jednak trafia pan w sedno sprawy, i że w sumie > ma pan rację! Sedno sprawy..... Nawet nie wiesz jak jesteś żałosny. Lepiej sobie tego nie uświadamiaj . Dla własnego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanislaw Re: Niestety, Niesioł ma 100% racji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:10 Ten biedny mordzinas. ilekroc ktos prawde powie, odchodzi od zmyslow i ... wymysla. na tym polega klasa, ze mozna zmieniac poglady ale trzeba pozostac przyzwoitym czlowiekiem i to sie niesiolowi udalo. moze zrobimy go prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anastazja Re: Niestety, Niesioł ma 100% racji! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 22:13 BRAWO, BRAWO, BRAWO Panie Profesorze! Z politycznymi szachrajami i wandalami tylko tak trzeba rozmawiać! Mądrzy ludzi lata temu przewidywali, do czego Kaczory są zdolne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Niesiołowski oczywiście ma rację IP: *.szczecin.mm.pl 15.02.06, 21:41 z jednym małym "ale" - "W ogóle jestem po stronie ludzi upokarzanych, złamanych, którym się dzieje krzywda" - gdyby tak mówił po wydarzeniach w Poznaniu, jak policja targała gejów po asfalcie, to Niesiołowski byłby moim idolem - a tak wychodzi kłótnia w prawicowej rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:48 W poniedziałek prezydent podobno mógł rozwiązac sejm w związku z nieuchwaleniem budżetu. Tymczasem ten argument w ogóle nie był podnoszony. Prezydent mówił tylko o niestabilności sytuacji politycznej i rządu. Czy nie jest to naduzycie i działanie nieprawne? Straszyć rozwiązanienm sejmu, bo rząd nie ma zaplecza? Jest w konstytucji takie prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 O większego trudno zucha jak Stefek Burczymucha! 15.02.06, 22:15 Stefek Burczymucha ,,arbiter elegaciarum''Buhahahaha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden PODWÓJNY OCZOPLĄS ZA DARMO 15.02.06, 22:16 Trudno się nie zgodzić z Panem Senatorem. Mam jednak wątpliwości, czy panowie Lepper i Giertych są aż tak bardzo pomiatani przez podwójne widzenie, jakie nam serwują bracia Kaczyńscy. (Dawno już podwójnie nie widziałem, a wczoraj wieczorem, po herbacie z mleczkiem, oczom własnym nie wierzyłem, optyka mi bowiem nawaliła, błędy młodości przypominając, tylko sufit i podłoga się nie kręciły, ale i tak o mało co, bo w telewizji nie dawali podpisów pod coraz to zmieniających się, i dwoiście mieniących się, Wielkich Nadziei i Słońc Wiecznych Narodu.) Otóż Panów tych, którzy i tak są przecież na politycznym marginesie, żadna siła wyższa nie zmusiła do paktowania z Podwójnym Wielkim Dobrodziejstwem Ludu Polskiego. A że się odegrają to tylko sprawa czasu. I tak źle, i tak nie dobrze. Polska potrzebuje prezydenta ponad podziałami partyjnymi, a nie podwójnego oczopląsu we mgle niedopowiedzeń, z listą projektu ustaw napisanych na kolanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urk Re: PODWÓJNY OCZOPLĄS ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:26 >>Widziałem Leppera, który mówił, że on już wszystko podpisze, na wszystko się zgodzi. Widziałem szarego na twarzy Giertycha, który coś bredził, że przecież to LPR może przedłużyć pakt do końca kadencji.<< i dalej: "Dogniatani kolanem"... Stefan Niesiołowski bardzo celnie i obrazowo to ujął. I to niestety jest istota polskiej polityki po 89' pt."Kto kogo". I to prawda, że Jaro K. i PiS inaczej politykować nie potrafi choć nie tylko oni tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Żeby zdestabilizować kraj 16.02.06, 08:25 Niesiołowski: byłem po stronie Leppera i Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś