Dodaj do ulubionych

autobus na Podchorążych?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 13:30
czy ktos wie cos na temat autobusu ktory ma jezdzic po ulicy podchorazych?
slyszalam ze ma to byc obecny autobus 97 ktory jezdzi teraz ulica zlotno..
czy ktos wie od kiedy ma zmienic trase? bo wydawalo mi sie ostatnio ze juz
jakies przystanki postawili na podchorazych wiec moze to juz niedlugo..
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: autobus na Podchorążych? 16.02.06, 13:51
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=36921938
      • Gość: agata Re: autobus na Podchorążych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 14:16
        no tak.. dzieki.. twoja pomoc byla naprawde nieoceniona.. wiem ze 2 razy ten
        sam post zamiescilam i bardzo mi glupio z tego powodu, ale to przez pomylke
        • yavorius Re: autobus na Podchorążych? 16.02.06, 14:18
          Wiem, dzięki :-p
    • geograf Re: autobus na Podchorążych? 16.02.06, 14:53
      Podobno w tym celu w zeszłym roku rozpisano przetarg na remont tej ulicy...
      Wyremontowano te ulicę?
      • Gość: Ikarusojelcz Re: autobus na Podchorążych? IP: *.palacmlodziezy.lodz.pl 16.02.06, 15:09
        Tak, nawet posypano piachem.
    • Gość: STUDI Re: autobus na Podchorążych? IP: *.prokom.pl 16.02.06, 15:19
      Najpierw trzeba PKS wycyckać z obsługi połączenia Rabień - Central - Bedoń
      (powód permanentne niewywiązywanie się z umowy na dodatek niekorzystnej dla
      gminy Rabień) potem przyjdą zmiany w liniach autobusowych.

• lodzermensch1 Re: autobus na Podchorążych? 16.02.06, 15:30
        Odezwał się wszechwiedzący STUDI. Zdziwisz się koteczku. Bardzo się zdziwisz i
        pogrążysz jednocześnie!!
      • Gość: Aleksej Re: autobus na Podchorążych? IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.02.06, 15:35
        Yyyy... co to jest gmina rabien? Jesli juz to gmina aleksandrow lodzki, te
        autobusy jezdza z Aleksandrowa do Bedonia (czesc kursow tylko do Centralu) i
        niedlugo skonczy sie umowa miedzy gmina a PKSem. I bedzie cos ciekawego w
        zamian.

Pozdrawiam,
        Aleksej
      • geograf Re: autobus na Podchorążych? 16.02.06, 15:42
        Ale co ma to do rzeczy?
        Czy obecnie PKSy jeżdża Podchorążysz i nie chcąc konkurencji w postaci linii
        miejskiej nie dopuszczą do puszczenia tam 97?
        Czy co?
        Bo...nie rozumiem (jak zwykle...)
        • studi001 Re: autobus na Podchorążych? 16.02.06, 15:45
          Teorię spiskową wymyślasz?
          Bo raczej zmiany w ukłądzie tam linii autobusowych zależą właśnie od wycyckania
          PKS'u.

• geograf Re: autobus na Podchorążych? 17.02.06, 00:19
            Nie, to właśnie ja Ciebie która to z kolei teoria spiskowa.
            Co ma wpsólnego PKS z liniami miejskimi, wytłumacz.
            • Gość: STUDI Re: autobus na Podchorążych? IP: *.prokom.pl 17.02.06, 11:19
              Wczytaj się dokładnie w to co Aleksej napisał i przestań pieprzyć.
              Zmiany nastąpia gdy wygaśnie umowa z PKS'em. Średnio inteligenty człowiek
              domyśli się jaka istotna zmiana w przebiegu linii autobusowych w tymże rejonie
              będzie miała miejsce.

• lodzermensch1 Re: autobus na Podchorążych? 17.02.06, 11:39
                Widocznie nie jesteś nawet średniointeligentny!! Co ma do k.. nędzy PKS na
                terenie Łodzi. Zmiana trasy następuje na terenie Łodzi i gmina Aleksandrów ma
                tyle do gadania co Ty na temat linii 97, czyli nic
                • Gość: STUDI Re: autobus na Podchorążych? IP: *.prokom.pl 17.02.06, 11:40
                  Zobaczymy....
                • Gość: STUDI Re: autobus na Podchorążych? IP: *.prokom.pl 17.02.06, 11:43
                  Nie będą w krótkim czasie dwukrotnie zmieniać trasy autobusu 97 - bo to absurd.
                  Trudno to zrozumieć?
                  • Gość: Aleksej Re: autobus na Podchorążych? IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.02.06, 11:53
                    A kto powiedzial ze 97 ma jezdzic do Aleksandrowa? Jesli cos bedzie jezdzilo
                    zamiast PKSu do Aleksandrowa to na pewno nie 97 tylko inna linia ;)

Pozdrawiam,
                    Aleksej
                    • Gość: STUDI Re: autobus na Podchorążych? IP: *.prokom.pl 17.02.06, 12:27
                      Bynajmniej nie ja. Obecnie dojeżdza praktycznie do Aleksa - osiedle Zielony
                      Romanów. Po tej trasie jeżda też autobusy PKS. Po wywaleniu PKS na tę trasę
                      zawita inna linia autobusowa (w zasadzie wiadomo jaka....) - bo TP nie ma taboru
                      na jej obsługe w nowych realiach a odebranie wozokilometrów firmie TP ze strony
                      Łodzi byłoby istotną redukcją dochodów spółki TP.

97 na Zielony Romanów straci sens. Więc nie będa dwukrotnie zmieniać trasy tej
                      linii. Bo to absurd. Dlatego termin pojawienia si autobusu (97 albo i 6 - kto
                      wie czy nie będzie zamętu przy dokopywaniu spółce TP tak jak było z linia 46 po
                      wyduzeniu 11 tki do Zgierza) zalez od wygąsniecia umowy z PKS'em.

I gdzie tu teorie sposkowe wg geografa?
                      I po co szum lodzermenscha i geografa?

• lodzermensch1 Re: autobus na Podchorążych? 17.02.06, 14:27
                        Bredzisz jak poparzony. Co ma PKS do granic miasta Łodzi. PKS działa na
                        zasadach komercyjnychi z Łodzią nic go nie łączy. Z TP jest odwrotna sytuacja.
                        no ale Ty wiesz lepiej. Poza tym już wiele razy dałeś popis na tym forum
                        ogłaszając swoje herezje, więc w sumie bez rózniy dla mnie czy skompromitujesz
                        się kolejny raz.
    • ventlan Re: autobus na Podchorążych? 16.02.06, 18:46
      97 na pewno, juz sie szykuja choc nie bardzo chcieli bo wasko ale podobno ZDiT
      sie uparl.
      Co do terminu to slyszalem juz kilka i jak widac zaden sie do tej pory nie
      sprawdzil (nastepny 20 lutego, zobaczymy), zwlaszcza ze przystanki na
      Podchorazych stoja juz bodajrze od wrzesnia.
      • rkplodz Re: autobus na Podchorążych? 17.02.06, 23:39
        no i 20 lutego chyba się sprawdzi. Na stronie ZDiT jest już komunikat.
    • Gość: kierowca Zmiana trasy 97 IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 12:23
      Od poniedziałku trasa linii autobusowej 97 ulegnie zmianie. Autobusy kierowane
      będą ulicą Podchorążych (dotychczas ul. Złotno). Korekta przebiegu linii nr 97
      podyktowana jest potrzebą obsługi mieszkańców Łodzi z rejonu ul. Podchorążych.
      • lodzermensch1 Re: Zmiana trasy 97 18.02.06, 18:10
        Studi Koteczku. Gdzie jesteś??
        • geograf Re: Zmiana trasy 97 18.02.06, 18:15
          lodzermensch1 napisał:

> Studi Koteczku. Gdzie jesteś??

Hmm...ja bym powiedział tak: jeżeli zmiana ma być od poniedziałku,to dlaczego
          nie ma tego jeszcze w internecie?
          • ukalo Re: Zmiana trasy 97 18.02.06, 18:25
            > Hmm...ja bym powiedział tak: jeżeli zmiana ma być od poniedziałku,to dlaczego
            > nie ma tego jeszcze w internecie?

Jest - na stronie ZDiT
          • Gość: J.S. Re: Zmiana trasy 97 IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.02.06, 19:00
            1. Jest info na stronie ZDiT
            2. To nie jest linia MPK - wiadomo, ze sa w kwestiach obcych linii powsciagliwi
            3. W MPK nikt w weekend nie pracuje, a ten piatek byl wolny
            • geograf Re: Zmiana trasy 97 19.02.06, 00:39
              Mea culpa, biję się w piersi i przepraszam za ignorancję.
              Zapomniałem o przynależności linii 97.
              Głupi ja...

A zmiana: bardzo dobra!

(I kto tu miał swoją teorię spiskową? Gdzie ten PKS???)
        • studi001 Re: Zmiana trasy 97 19.02.06, 19:39
          No cóż będą dwie zmiany trasy linii 97 - co prawda poza granicami Łodzi.
          • yarro Re: Zmiana trasy 97 22.02.06, 00:01
            Mianowicie?
      • Gość: agata Re: Zmiana trasy 97 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:51
        dziekuje pieknie za informacje, zaraz biegne na przystanek zobaczyc rozklad,
        jupi
    • ventlan Re: autobus na Podchorążych? 20.02.06, 17:41
      I stalo sie, jechalem dzisiaj Podchorazych :)
      Inne ciekawe zmiany w rozkladnie to wprowadzenie szczytowego czasu przejazdu
      (wreszcie!) oraz przezucenie wszystkich zjazdow, wyjazdow w dni wolne oraz
      przerw na posilek z Romanowa na Kaliska. Przez przedluzony czas kazda z brygad
      zgubila bodajze po 2 kolka w dniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka