Gość: obi7 IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 20:53 nie ma tam prawdziwych nauczycieli,traktuja swoja pracę na zasadzie czy sie stoi czy sie lezy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przemek Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 23:17 Nie zgodze się z przedmówcą. Nauczyciele są bardzo wporządku, można sie znimi dogadać i przy okazji nauczyć się czegos. Jestem absolwentem tego wlasnie gimnazjum i polecam wszystkim, najlepsze 3 lata mojego życia :) Poznalem tam najlepszych znajomych i przyjaciół :) "Szkoła to nasz drugi dom" ta dewiza sprawdza sie w przypadku tej szkoły:) Pozdrawiam Serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:53 w G 37 jest super. Ta szkoła w Łodzi jest najlepsza- nauczyciele w deche , miła atmosfera i ciągle się coś dzieje, dobrze przygotowuje do egzaminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:36 Szkoła super tylko tu możesz liczyć na pomoc nauczycieli,mnóstwo ciekawych akcji ,można rowijać się intelektualnie. Jestem absolwentką i te trzy lata to najfajniejszy okres w moim życiu.Polecam ją wszystkimpa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 6 Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:54 Jestem rodzicem i mogę polecić tę szkołę z pełną odpowiedzialnością .Ta szkoła uczy pozytywnego myślenia ,kreatywności jest przyjazna uczniowi. Atmosfera ciepła, nauczyciele wspaniali choć wymagający a przede wszystkim dobrze przygotowani.To pasjonaci, lubiący swoją pracę.Moje dziecko dojeżdza z drugiego krańca Łodzi, uwielbia tę szkołę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azi Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.toya.net.pl 11.03.06, 22:14 A na czym opierasz się twierdząc,że najlepsza? Chyba nie po wynikach egzaminów,bo te są słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik-absolwent Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 16:27 Spoko szkoła z perspektywy czasu; chętnie wpadam od czasu do czasu; zero pressingu na bycie najlepszymi w mieście; ogólny luzik i najlepsza szkoła do jakiej chodziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paskud:D Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:48 tak, to z pewnością świetna szkoła. atmosfera w niej jest naprawde, niespotykana zwłaszcza jeśli chodzi o nauczycieli. w 37 są naprawde dobrani, nie ma żadnego nauczyciela o którym możnaby powiedzieć, że źle wykonuje swój zawód. Pracują tam osoby z pasją, które kochają swój zawód, a to się liczy najbardziej. Mają wiedzę i potrafią ją przekazać, są chętni do udzilania dodatkowej pomocy związanej nie tylko z nauką, są chętni do wszelkich działań podejmowanych przez uczniów. wpływ na to ma na pewno wspaniała pani dyrektor, która jest człowiekiem bardzo aktywnym. dlatego w szkole tak dużo się dzieje, jest mnóstwo okazji do zdobycia dodatkowych punktów, co jest bardzo ważne. Jestem uczennicą trzeciej klasy i żałuję, że za rok już mnie w niej nie będzie. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 19:14 Przyjazna atmosfera, ktora zawdzieczamy licznym imprezom i nieoficjalnym zabawom w dni powszednie;)... gwarantowany rozwoj psychiki, brak ograniczen w szerzeniu zainteresowan... doskonale przygotowanie do egzaminu i perfekcyjne nauczanie przez doskonale wykwalifikowanych nauczycieli... ktorzy sa takze przyjaciolmi, na ktorych mozemy liczyc... moznaby jeszcze duzo dodac... jednak nie ma tu nic do ujecia... jako uczennica 3 klasy i z lezka w oku mysle o tym, ze lada moment nadejdzie kres 3 najlepszych lat w moim zyciu... pewnie powtorze to co moi przedmowcy... aczkolwiek to prawda... gimnazjum 37 potwierdza teze "szkola to nasz drugi dom" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 05 Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.toya.net.pl 09.03.06, 16:30 Tak ,rzeczywiście imprez to tutaj nie brakuje,można powiedzieć same imprezy.Gorzej bo nie ma czasu na naukę.Braki dopiero widać w liceum.Nie polecam tej szkoły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Omijajcie jcie ją z daleka!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Gimnazjum nr 37 IP: 212.191.172.* 11.03.06, 16:26 Te całe szkolne,,gale,, to jeden wielki,,syf i lisek ,,.Jak ktoś naprawdę interesuje się nauką to idzie do innego gim.tam dyrka potrzebuje zaspokoić własne ego,ambicje,uwielbia samo celebrację.Dobrze ze już je kończę w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaBleeeeee... Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.toya.net.pl 01.03.06, 21:03 Moim skromnym zdaniem w tym gim panuje niesamowita atmosfera, która przyciąga tam uczniów. Po prostu chce się tam chodzić. To zasługa przede wszystkim wspaniałych ludzi i nieco mniej wspaniałych nauczycieli (zdarzaja sie wyjatki, np niejaka Roślik, niech ja szlag trafi, skopała moj plecak bo akurat był na jej drodze). Trzy lata ktore tam przezylem i wciaz przezywam sa wspaniale. Goraco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal anonim Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.45.rev.vline.pl 01.03.06, 21:47 Wszystko byłoby ok gdyby nie pani urzędująca w sali 210 lekcje z nią to koszmar zazdroszcetym co mają lekcje z Kogucikiem to jest niesamowity nauczyciel. Jest podobno bardzo wymagająca ale super jakoś nikt kogo uczy nie ma do niej żalu jest Ok.Szkoła jest super oprócz wiadomej osoby. Najlepsza jest dyra jest kochana i trendy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:40 Nie wypowiadaj się o nauczycielach, którzy Cię nie uczą. Pozory mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shr Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:38 Bardzo dobre Gimnazjum, to skarb mieć takich nauczycieli. Uczniowie grzeczni. Bardzo fajnie. Zapraszam nowych. Szybko znajdziecie kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
obi7 Re: Gimnazjum nr 37 03.03.06, 06:33 łubu dubu łubu dubu niech zyje nam prezes naszego klubu... to ja.....sala 210 ps. ilu absolwentow tej super szkoly studiuje na panstwowych wyzszych uczelniach(w trybie dziennym)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:41 obi7 coś ty za jeden ty chyba nie chodziłeś do nas i cierpisz na fobie szkolną Odpowiedz Link Zgłoś
37g1 Re: Gimnazjum nr 37 03.03.06, 16:38 obi chyba coś ci się kręci , bo na studia idzie się po szkole ponadgimnajalnej, a nie po gimnazjum. Po gim masz 3 lub 4 lata nauki w zależności od szkoły - nie wiesz o tak prostych zasadach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi7 Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.toya.net.pl 03.03.06, 22:26 czas w ktorym uczen pobiera nauki w gimnazjum jest decydujacym jesli chodzi pozniejsza droge edukacyjna mlodego czlowieka .jesli w tym okresie nie daje sie mozliwosci do samodzielnego i kreatywnego myslenia skazuje sie na role odtworcze i tutataj dochodzimy do sedna sprawy ,czy osoba uczaca mysli o przyszlosci mlodego czlowieka czy raczej uczen jest traktowany przedmiotowo jako element bez ktorego nie moze funkcjonowac instytucja. ps.lopatologicznie-kto jest dla kogo i w jakim celu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matman Kieł Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:32 Nie zgodzę się z przedmówcą bo on chyba nie chodził do 37. Ta szkoła jest fantastyczna, naprawdę tutaj panuje niesamowita, przyjazna atmosfera. Z nauczycielami można pogadać nie tylko o pracy domowej, czuję że tym ludziom naprawdę na mnie zależy, a to nie jest częste. Już niedługo kończę gimnazjum i nawet nie chcę myśleć, że mógłbym trafić do jakiejś szarego i ponurego liceum. Nie po naszym gimnazjum! Jak ktoś nie wierzy to niech przyjdzie na jeden z naszych festiwali lub forów. U nas często są takie imprezy i wtedy można się przekonać co razem robimy po lekcjach, na przykład klasy teatralno-filmowe pod przewodnictwem pewnej niesamowitej Pani K. (znanej jako Kogucik:) zawsze przygotowywują fantastyczne przedstawienia. Polecam to gimnazjum każdemu! Odpowiedz Link Zgłoś
37g1 Re: Gimnazjum nr 37 04.03.06, 00:09 hej obi , aTy się nie uczysz w domu? Twoja przyszłość w Twoich rękach, a na pewno dostaniesz sie na studia, nie zwalaj wszystkiego na instytuję. Pozdro dla wszystkich uczniów i n-li 37. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:16 No to po takich laurkach miejsce w rankingu GW w pierwszej dziesiątce pewne.A jak ma się to do realu?Jak niebo do piekła.Nie twierdzę,że jest to tragiczna szkoła,ale...wyniki egzaminów są jakie są,czyli jacy uczniowie,takie wyniki.Trzeba jednak przyznać,że Pani Dyrektor umie szkołę w mediach "sprzedać".A w dzisiejszych czasach reklama jest ważniejsza niż produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 15:14 :) Masz rację, aro. Piękną laurkę sobie tworzą. Szkoda, że życie nie jest tak piękne. A nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.toya.net.pl 04.03.06, 19:39 Jestem uczennicą trzeciej klasy, więc chyba sporo już wiem o tej szkole. Budsynek, jak budek... Uczyc sie trzeba... Na nauczycieli sie czasem narzeka - bo potrafią nas przycisnąc. Ale jako ludzie - naprawde są cudowni! Interesują sie nami, chcą przygotować do życia i naprawde kochają swój zawód. Chodzę do klasy teatralno-filmowej, staram sie brać udział w przedstawieniach, reprezentuje szkołe w zawodach sportowych, taneczntch i bardzo chcę jak najbardziej wydłużyć te 4 miesiące, jakie mi jeszcze zostały... Uczniowe też świetni i naprawde potrafimy sie zgrać.. zwłaszcza na wyjazdach typu Zielona Szkola... Polecam tą szkołe!!! Pani, która jest moją wychowawczynią we wrześniu bedzie tworzyć nową klase... jeśli jesteście grzeczni - przychodżcie.. jeśli nie - przyjdzcie, a tacy od tej pani wyjdziecie po trzech latach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shr Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:06 Rzeczywiscie z obim jest coś nie tak. Jak można narzekac na takie swietne gimnajum. Tam jest świetnie. O wiele lepiej niz w np gim 32!!! Więc jeżeli obi uwaza że jest inaczej poprostu cierpi że nie mógl się tutaj uczyć i musial w jakimś badziewiu po wojennym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 21:38 Jak to jest, że wszyscy ściągają z internetu to samo wypracowanie, a nauczyciel jednemu stawia 5, a drugiemu 3? I nie mówcie, że nie wiem o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 86 Re: Gimnazjum nr 37 IP: 212.191.172.* 08.03.06, 08:57 co do studiow wyzszych dziennych to moi kumple z 37 (mowie o chlopakach): Polibuda sztuk 2 (w tym ja, tyle ze kumpel dostal urlop dziekanski hehehe, ja sie jeszcze trzymam...) Uniwerek sztuk 2 (Ochrona Srodowiska i Pedagogika) w klasie mielismy cos kolo 10-12 chlopa, wiec chyba nie jest tak najgorzej szkola jak szkola, zadna rewelacja, jak chcesz to sie obijasz, a jak nie chcesz to juz twoj problem... pozdrowienia dla profesorow: Kamienskiej (teraz Pałac Mlodziezy); Frasunek (wych); Gryza; Tyralskiego; Animuckiej; Nowakowskiego; Wilk; moze niekoniecznie dla Wojciechowskiej i Karkowskiej. A Panu Witkowi konserwatorowi musze oddac butelke rozpuszczalnika, ale to przy okazji... ;-) pani dyrektor dzien dobry nie mowie, ale to tylko dlatego ze mnie posadzila kiedys o brak kultury z czym kategorycznie sie nie zgadzam... Elo# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek Re: Gimnazjum nr 37 IP: 212.191.172.* 08.03.06, 20:33 w 100% się zgadzam....szkoła żadna rewelacja ....a dyr. na dzień dobry nie zasługuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 86 Gimnazjum nr 37 in my opinion IP: 212.191.172.* 11.03.06, 22:58 ja napisze w ten sposob: jesli chodzi o wyniki to ja sie opieprzalem przez cale gimnazjum, i mialem 83 pkt na egzamie koncowym. oceny mialem nie takie wspaniale (srednia ponizej 4,5) wiec nie poszedlem do RENOMOWANEGO liceum, tylko do sredniej IX. Moim zdaniem mimo wszystko w 37 jest slabo z jezykami obcymi, polski chyba niezle, scisle przedmioty raczej slabo. wysoko jest geografia, i koniec na tym. uwazam ze jak ktos nie jest z rejonu to niech tu nie przychodzi, bo nie ma po co...# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 15:31 Szkoła jest bardzo fajna i nie żałuję, że ją wybrałam. Nauczyciele są tak wspaniali, jak nigdzie indziej. Są pomocni, wyrozumiali. Według mnie to właśnie oni sprawiają, że lubię przychodzić do tej szkoły i szczerze mówiąc niezbyt lubię weekendy ;) Gorąco polecam to gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeciak Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:30 W tym roku skończe G37, więc mam wyrobioną opinię. Czuję się tu świetnie, lubię niemal wszystkich uczniów i większośc nauczycieli. Moja polonistka - choć złośliwa bestia - jest poprostu super, inni nauczyciele też są spoko. A co do wyników egzaminu - z tego co wiem, były troche wyższe od średniej łódzkiej, więc chyba nie jest źle. Moi znajomi, którzy są absolwentami G37 też mówią o szkole dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:56 Uczę się w liceum i mogę porównać sposób prowadzenia lekcji. W gimnazjum na polskim zawsze coś fajnego się działo, dyskutowaliśmy, żartowaliśmy, ale też się uczyliśmy. Musiałam czytać wszystkie lektury, bo pani UG dokładnie to sprawdzała. Teraz na polskim zdycham z nudów, a czytam głównie streszczenia!!!! Inna sprawa że nie wszyscy nauczyciele w gimnazjum potrafili zainteresować swoim przedmiotem. Mimo to bardzo dobrze wspominam szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.już.kończe.ada Przeczytaj zanim wejdziesz do gim 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:03 "Szkoła to twój drugi dom" haha - dobry żart, gdybym w domu miała takie warunki jak w tej szkole to zatrzymałabym sie na torach po drodze tuż przed pędzącym pociągiem. Wiem że przesadzam bo to na szczęście tylko 3 lata, ale co to za frajda zmarnować tyle czasu w beznadziejnej atmosferze ubogiej w tolerancje i jaką kolwiek dojrzałość. Wolałabym nie znać nikogo niż otaczać sie w towarzystiwe tych nauczycieli, z tymi manierami. Z poważaniem ale uważam że warto bylo by pomyśleć o tym by zadbać o wykształcenie a nie rzucać jakieś nie potrzebne uwagi na temat uczniów za ich plecami [w szczególności p.Góral]. Oby miedzy gim a LO była przepaść bo jeśli trafię na ludzi z podobnymi zachowaniem do tych to naprawde bede zła. Miałam całkiem ciekawe przypadki z rówieśnikami a co śmieszniejsze z osobami nieco starszymi odemnie a dokladnie dziewczynami które chciały się ze mną bić - to doprawdy dojrzałe i takie ekhem kobiece. Ostrzegam indywidualistów odbiegających od dresów, których jedynym celem jest zaznaczyć teren napisem RTS bądź ŁKS: różowych panienek, które wiedzą kto z kim i jak sie ubrać ale nic pozatym, poprostu od ludzi którzy tak naprawde niemają własnego zdania, tylko wpadaja w "owczy pęd"....ostrzegam przed tym by poszukali innej szkoły i zrobili sobie dłuższy spacer albo olali sprawe i troche przemęczyli sie tutaj. Pozdrawiam czytających! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.toya.net.pl 25.03.06, 18:22 Ej sory, ale w każdej szkole znajdą sie osoby, ktore sa łagodnie mówiąc "dziwne". A gim 37 to fajna szkoła, jestem w 3 klasie i ci, ktorzy do nas ida, mają fajnie, bo najgorsze osoby sobie pójdą, chyba że nie zdają. Nie martwcie się ani nawet nie czytajcie tamtych opisów, bo ta szkola jest gr8 i jak sie komus cos w niej nie podoba, to jest to juz tej ososby problem, bo po prostu sie nie zna. Pozdrawiam i zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: James Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 19:58 Gim 37 jest naprawde wypas, w szczególności polecam naszą "boginie" p.Góral i szkolnego "wodza" p.Gryza.Zdecydowanie warto chodzić do tej szkoły, gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 16:29 Szkółka nawet niezła, zwłaszcza pan Binek bo ma naprawdę niezłe poczucie humoru i potrafi zainteresować historią. Jedynym minusem jest jak w każdym gimnazjum chołota, czyli "kibice sportowi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Gimnazjum nr 37 IP: *.toya.net.pl 11.12.08, 17:35 Chodzę do 37 już trzeci rok i mam bardzo dobre wyniki w nauce iciesze się, że wybrałam ta szkołe, a szkoła ma wspaniałą p.Dyrektor, zupełnie różni się od mojej z podstawówki, gdyż ona chce zmienic szkołę na lepsze i zależy jej na uczniach, a co do nauczycieli nie mogłam lepiej trafić. Szczególnie panowie od historii, każdy jest oryginalny, sprawiedliwy i prowadzi ciekawe lekcje, wiem, gdyż z każdym miałam przyjemność miec zastępstwo nie raz. Nikt nie jest idealny, ale grono pedagodiczne w 37 jest naprawde niezastąpione Odpowiedz Link Zgłoś