Dodaj do ulubionych

Gimnazjum nr 43

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 18:25
to naprawdę dobre gimnazjum a klasy niemieckojęzyczne to strzał w 10-tkę!
nauczyciele interesują się swoimi uczniami pomagają w trudnych sytuacjach np.
p.B.Gryglas-choć uczy fizyki to rozumie i pomaga tym którzy sobie z nią nie
radzą,podobnie czynią inni pedagodzy.warto zapisać do tej budy swoje dziecko
bo i poziom nauczania tu wysoki i szybko reaguje się na nieprawidłowości-
palenie i narkotyki,a języki obce wykłada się tu na wysokim poziomie-
niemiecki jest super!dyrektor też w porzo...
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 27.02.06, 15:36
      Na początku chce powiedzieć, że ukończyłem tą szkołę.
      Chciałbym przedstawić w paru punktach moje spostrzeżenia nt tego gimnazjum

1)Szkoła ma wielka zaletę - posiada klasy dwujęzyczne z wykładowym niemieckim.
      W ogole poziom języka niemieckiego jest baaardzo wysoki
      2) Jeśli chodzi o nauczycieli to niestety musze przyznać ze jest różnie
      Bardzo wymagający są nauczyciele od niemieckiego, matematyki historii, fizyki,
      chemii. Gorzej jest z geografią, biologią< chociaż są też i wyjątki>
      3) Jeśli chodzi o dyrekcje to mnie sie osobiscie malo podoba system rządzenia
      tą szkołą < na przykład zakaz odwiedzania szkoły przez absolwentów>, ale
      ogólnie - ok.
      Szkołę mając na uwadze wszystkie jej plusy i munusy polecam - dosc dobrze
      przygotowuje do egzaminu i sprawdza po kazdej klasie umiejetnosci uczniów w tak
      zwanych "testach dyrektorskich"

• Gość: Gruby- bóg seksu Gimnazjum nr 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:15
      Gimnazjum 43 to spoko szkoła. Moze ma wysoki poziom, ale jeśli bedziespoświęcał
      dziennie z 1,5 h na nauke to dasz radę (ja poświęcam 20 min =D). Nauczyciele są
      spoko (nie wszyscy, ale większość). Blok sportowy jest cudowny: duża sala, mała
      (siatkarska), sala z materacami do zapasów, siłownia, dwa boiska sportowe,
      skocznia w dal, prosty odcinedo biegu na 60 m.. Szkoła jest szkołą integracyjną
      gdzie uczym sie jak współżyć i współpracować z osobami niepełnosprawnymi. Szkoła
      jest wyposażona w komputery PC i Mac. Ogólna atmoswerajest w szkole spoko. Co
      miesiąc organizowane są jakieś dyskoteki i odbywa sie wiele imprez cyklicznych.
      W szkole nauczene są dwa języki: angielski i niemiecki (dodatkowo włoski). Lubię
      tą szkołe i nie zamienił bym jej na inną.
      Pzdr dla wszystkich z 43!!!
      www.bogowie.cxa.pl
      www.myclass2b.za.pl
      • Gość: gość Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:26
        czekaj,
        przecież te boiska to kupa piachu, a bieżnia udaje tylko bieżnię, dziury w
        parkanie, psie kupy i masa kurzu. z braku miejsca w salce do zapasów
        podstawówka gra w piłkę nożną (na bosaka).
        do tego uczy tam historii nauczycielka, z którą klasy podstawowe mają masę
        kłopotów (np. wybranym osobom podaje tematy na kartkówki, zabraniając
        przekazywania ich dalej, niesłusznie zaniża lub podwyższa oceny, obraża dzieci
        itp.) czy ja wiem, czy to są świetne warunki i szkoła z klasą?
        • Gość: ktos z podstawowki Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 07.03.06, 17:47
          Co do tej nauczycielki to się zgadzam. Wybiera sobie swoich pupilkow i swiata
          poza nimi nie widzi. Ale niestety wiekszosc klas ma z nia lekcje. O niebo
          lepsza jest ta druga nauczycielka i ostatnia (bo w szkole sa tylko 2) p.E.W.
          Wszystkie osoby, które znam to twierdza ze p.E.W. jest lepsza. Oczywiscie
          wyłaczajac pupilki p.S. :) Tobyłam ja i pisalam true :) :]
      • Gość: matka Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:37
        Ja akurat zabrałam dziecko z tego gimnazjum po pół roku, teraz chodzi na
        Królewską do 39 i wraca szczęśliwe, bo tu nie ma fali.Na Powszechnej bało się
        wejść do ubikacji.
        • Gość: anonimka Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:08
          Gdzie fala? To dziecko musiało być jakieś durne... Ta szkoła jest fenomenalna!
          • Gość: absolwent Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 12.03.06, 21:33
            nie każdy doświadcza fali, ci co gnębią uważją by ichnie zauważono, ci co
            obrywają boją sie przyznać
          • Gość: absolwent Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 12.03.06, 21:46
            nie każdy doświadcza fali, ci co gnębią uważają by ich nie zauważono, ci co
            obrywają boją sie przyznać
      • xingxing Re: Gimnazjum nr 43 26.01.22, 07:16
        Nie przypominam sobie, by dyskoteki były co miesiąc oraz była możliwość nauki włoskiego. Może kiedyś tak było, ale jak ja chodziłem to na pewno z czymś takim się nie zetknąłem.
    • Gość: Tina Gimnazjum nr 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:50
      Szkoła jest fantastyczna. Poziom zasadniczo wysoki, nie każdy daje sobie radę,
      ale jakoś to idzie. Ciężka praca i serce jakie my uczniowie 43 wkładamy w życie
      szkoły daje widoczne efekty:)Nauczyciele może i są wymagający ale widać że
      większość z nich znalazła się we właściwym miejscu. W szkole panuje świetna
      atmosfera i zawsze coś się dzieje. Imprezy, akademie, konkursy... Nie wiadomo w
      co najpierw ręce włożyć!! Podsumowując jest SUPER!!
      P.S. Dyrektor często pyta po co siedzimy w szkole tyle czasu po lekcjach. Po
      prostu nie możemy żyć bez tej budy!
    • Gość: absolwentka Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 27.02.06, 18:26
      skończyłam to gimnazjum,atmosfera jest bardzo sympatyczna,równiez za sprawą
      nauczycieli którzy naprawde interesuja sie uczniem. poziom jest wysoki i trzeba
      sie uczyc(szczególnie fizyki u pani Rados),co jakis czas organizowane
      sie "testy dyrekytorskie" które przygotowuja do testu na koniec
      gimnazjum.oprócztego ze uczyc trzeba sie w domu to niektóre zajęcia
      organizowane sa w taki sposób ze duzo wymosi sie z lekcji(np. z fizyki-Rados,
      geografii-Dukat,wosu-Kotas i matmy-Gryglas).no i dyro który jest zajebisty!!
      • eufrosyne Re: Gimnazjum nr 43 18.04.06, 11:55
        niee nooo. akurat u pani Rados to się przemęczać nie trzeba za bardzo... no ale
        może jej się charakterek zaostrzył niedawno :P
        • xingxing Re: Gimnazjum nr 43 26.01.22, 07:21
          Pani Dukat... Brrr... Nie.
    • Gość: Potato Gimnazjum nr 43 IP: *.pai.net.pl 27.02.06, 20:32
      A do tego te wszystkie wypady do teatrow, kin, na wystawy.. ostatnio mielismy
      wycieczke do Muzeum POwstania Warszawskiego w niedziele.. Nauczyciele
      poswiecaja sie dla nas nawet w weekendy, jesli nas cos zainteresuje. :)
      A do tego ludzie w tej szkole i atmosfera jest super ;) fakt, ze czesto
      zostajemy po lekcjach albo z jakis klasowych wypadow wracamy do szkolki...
      a czemu? bo jest odjechana ;) wiec jesli ktos chce wybrac w Lodzi jakas
      szkolke, polecam mu ta ;)
    • Gość: Cysia Gimnazjum nr 43:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:19
      Na wstępie powiem że chodze do tej szkoł:D i niegdy nie zamieniłabym ją na inną
      !! atmoswera jest za.. fajna jest:) jak pomyśle ze nasze kochane 3 klasy teraz
      odchodzą to az chce mi sie płakać:( nauczyciele są nawt fajni np. taka pani od
      histroi jest wymagająca ale za to bardzo dobrze prowadzi lekcje jestem za tą
      szkołą bardzo i mówie wam jest to dobry wybor
    • Gość: Julka Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 28.02.06, 16:39
      Ta szkoła jest naprawdę dobra :) mieszkam na Dąbrowie, a dojeżdżam tutaj
      codziennie uwierzcie, gdyby nie było warto to z pewnością poszłąbym do innej
      szkoły. Jest wysoki poziom nauczania, nauczyciele oprocz tego, że starają się
      jak najlepiej nas wszystkiego nauczyć interesują się naszymi problemami i
      starają się jakoś nam pomóc. Klasa dwujęzyczna z "naciskiem" na językk niemiecki
      przygotowała wielu uczniów do napisania certyfikatu z tego języka. Oprócz tego
      pan dyrektor i nauczyciele pilnują, aby w szkole zadne używki się nie pojawiały
      oczysiście wyeliminowali ich calkowicie ale napewno zmniejszyli ih ilosc np
      poprzez kontrole policji z wyszkolonymi psami na poszukiwanie narkotyków... 43
      RULEZ:D:D:D
      • Gość: Julka Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 28.02.06, 16:50
        poprawki do poprzedniego mojego wpisu: *ich *nie weliminowali... a pozatym
        wszystcy są bardzo związani:(( nei wyobrazam sobie życia bez tej szkoly a jak
        wszystko dobrze pojdzie to za 1,5 roku będę zmuszona ją opuścić;( a 3 kl
        odchodzą za o,5 roku TRAGEDIA:((((((
    • Gość: adam kisiel Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 10:58
      To jest bardzo fajna szkola, ale moim zdaniem
      najfajniejszy jest pan Paluch, który bardzo ciekawie
      prowadzi zajęcia wf. Do tego jest baaardzo przystojny i posiada wiele zalet
      ktore czynia go "nauczycielem z klasa"
    • Gość: lipa33 Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 10:59
      Bardzo dobre gimnazjum o wysokim poziomie nauczania z super nauczuczycielami i
      ciekawie prowadzonymi lekcjami. Szczegolnie mile sa lekcje wosu, historii i
      polskiego. Przedmiotami dosyc interesujacymi w specyficznych tego slowa
      znaczeniu sa sztuka i chemia.
    • Gość: kislowe Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 11:02
    • Gość: Liselotte Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 11:02
      Ta szkoła jest nawet fajna. Panuje tu świetna atmosfera. Jedynym minusem jest
      blok sportowy. Jest nawet dobrze wyposazony, ale z uwagi na to ze dzielimy blok
      sporotowy z postawówką, często mamy zajęcia na korytarzu :/ Ale wszystko ine
      jest w porządku. Naprewdę warto tu przyjść. Nauczyciene są fajni a każdy wyjątek
      potwierdza regułę :) Zaprasza
    • Gość: <M> Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 11:05
      szkola jest fajna ale ze wzgledu na towarzystwo a nie na przedmioty bo
      przedmioty sa beznadziejne jak wszedzie. poza tym trzeba sie uczyc ale to tez
      jak wszedzie. w kazdym razie jest fajnie. no i sa dwie sale duza i mala dwie
      pracownie komputerowe i inne pierdoly ktore nikogo nie obchodza i o ktorych
      wypadaloby napisac. przyjdzcie tu to bedziecie wiedzieli ile jest sal. no to
    • Gość: /m/ Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 11:07
      Szkoła ogólnie jest fajna, atmosfera całkiem niezła.
      Nauczyciele służą pomocą.Najlepsze są lekcje wychowania fizycznego, choć czasem
      zdarza się, że nie ma wolnej sali...Jak w każdej szkole najlepsze są przerwy,
      szczególnie na łączniku.Co do narkotyków rozprowadzanych w szkole, to jest
      brednia!!!Przychodźcie do nas koniecznie:]Nie będziecie żałować!!!
      • Gość: ziomal Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 12.03.06, 21:40
        z tym w-fem to wszędzie tak samo, po co wprowadzili tyle godzin jak wiedzieli,
        że mało która szkoła ma odpowiednie zaplecze????????????????
        • xingxing Re: Gimnazjum nr 43 26.01.22, 07:24
          WF w szkołach jest i tak prowadzony beznadziejnie. Nie dziwne, że uczniowie nie chcą na lekcje przychodzić.
    • Gość: didos Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 11:10
      Na wstępie powiem, iż uczęszczam do owego gimnazjum. Atmosfera jak w szkole,
      może być. Mozna powiedziec, że jest "wysoki poziom", ale nie odnośnie języków
      obcych. Z pewnością nie nauczysz się niemieckiego (szczególnie z pewnym panem.
      Angielski może być, zależy na kogo trawisz. Chemia z pewną panią - bez
      komentarza. Polski wysoki poziom, bardzo, czasami, aż za bardzo. Uwielbiam
      szczególnie moją wychowawczynię, potrafi nas zachęcić do nauki polskiego, ale
      uważajcie na niezapowiedziane kartkówki :-). Matematyka możw być, choć nie
      jestem Pitagorasem. Jednakże moim ulubionym przedmiotem jest historia
      prowadzona przez panią Beatę Makowską - Kotas. Jest super. W szkole nie zawsze
      są przestrzegane prawa ucznia szczególnie na języku niemieckim i chemii.
      Odnośnie WF - nauczyciele wspaniali, dobrze wyposażony blok sportowy (szkoła
      posiada między innymi: dużą salę, salę do siarkówki, siłownię i tzn. salę
      materacową). Odnośnie komputerów i pracowni. Nauczyciele mogą być. Mamy PC i
      Maki. Ogólnie jest fajnie. Dla osób, które "lubią jeść" jest stołówka i można
      wykupić obiady. Sale ładne, pomalowane. Nie życzę nikomu lekcji w podziemiach.
      Istnienią liczne kółka z przedmiotów i zespoły wyrównawcze. Jedynym mankamentem
      jest pisanie sprawdzianów "na swoich karteczkach". Powiadam wam, uczcie się z
      lekcji na lekcję. Jak będziecie chcieli o coś zapytać, śmiało piszcie:
      didos@op.pl/ Nasza klasa posiada stronę internetową, serdecznie zapraszamy:
      www.myclass2b.za.pl . Więcej o mojej szkole na blogu: www.didos.blog.onet.pl
      3mcie się i nie obawiajcie się naszego "wspaniałego" Gimnazjum :-) z poważeniem
      didos
    • Gość: ktosie Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 11:12
      mamy super pania od chemii :):):) lekcje sa "bardzo ciekawe i
      urozmaicone" :):):) Pani od biologii i Pani od matematyki sa extra. W zimę mamy
      zajęcia z wf na sankach na dworze :):)w naszej szkole gimnazjalisci nie zawsze
      moga liczyc na leki od pielegniarki. Moznaby zebrac po zlotowce od kazdego
      ucznia i by bylo ok. Mamy identyfikatory... :/ktore niczemu nie sluza jedynie
      obnizeniu oceny ze sprawowania.Pan od niemca jest superchoc ne wszyscy tak
      twierdza(poprostu nie chce im sie uczyc)to tyle o naszej super szkole. Ale i
      tak jest fajnie i ciekawie :):):)
    • Gość: uczen Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 11:15
      Szkola jest fajna.Uczeszcza do niej duzo uczniow. Ma bardzo wysoki poziom
      nauczania. Sa tu klasy od humanistycznej do informatyczo jezykowej.Nauczyciele
      sa surowi (tylko niektorzy sa zabawni, np.pani od chemii i pan od sztuki).
    • Gość: Marcin Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:42
      SZKOŁA JEST DO DUPY NIE RADZE TAM ISC BO SA SAME LAPSY I DRECHY KRADNA NA
      KAZDYM KROKU I NIE MOZNA CZUC SIE BEZPIECZNIE
    • Gość: nesta Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.vline.pl / *.89.rev.vline.pl 04.03.06, 15:57
      Poziom tej szkoły jest naprawdę wysoki, przez co jesteśmy dobrze przygotowywani
      do testów gimnazjalnych. Nauczyciele są zaangażowani w swoją pracę, chętnie
      pomagają, jest dużo zajęć pozalekcyjnych dzięki czemu można rozszerzać swoje
      zainteresowania.
    • Gość: paulineczka Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.retsat1.com.pl 04.03.06, 16:58
      jesteście zajebiści bo ja też chodze do tej szkoły:)
    • Gość: KS Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 05.03.06, 19:03
      Już po wakacjach idę do tej szkoły i cieszę się że ma ona taką dobrą opinie
      wśród ludzi. Co do pani od historii, która została wymieniona w którymś
      komentarzu to także jej nie lubię (uczy także w podstawówce), gdyż strasznie
      wyróżnia i wogóle jest straszna. Zgadzam się także z tym że mamy dobry blok
      sportowy i jeszcze chcę dodac ze jest stołówka na której można dobrze zjesc. No
      ale ja już więcej nie moge nic powiedziec więc spadam papa=) i życzę powodzenia
      nowym uczniom takim jak ja
    • Gość: Papaj Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:39
      ogólnie nieźle.ale jest taki jeden nudziarz(dembski) i seksbomba moja ulubiona
      p.Wypchło
      • eufrosyne Re: Gimnazjum nr 43 18.04.06, 11:59
        Dembski jest super. wystarczy się z nim dogadać a lekcje nie będą nudne, wręcz
        przeciwnie ;)
        • xingxing Re: Gimnazjum nr 43 26.01.22, 07:28
          Akurat z Dembskim to było sporo problemów. Przynajmniej za moich czasów.
          • Gość: Anonymus Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 26.03.23, 21:23
            Jakie problemy były z Dembskim i w jakich latach? Pytam, bo ja też z tego gim
      • Gość: am Re: Gimnazjum nr 43 IP: 195.69.80.* 19.04.06, 15:30
        pani Wypchło rządzi :))))
    • Gość: wuem Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:35
      Piszę jako rodzic dziecka uczęszczająacego do tego gimnazium. Szkoła dobra z
      dosyć dużymi wymogami , jednak sprawiedliwa i nie uciążliwa dla uczniów.Hitem
      napewo są klasy o rozszerzonym programie j. nimieckiego.Tym wszystkim którzy
      chca uczyć się j. nimieckiego a mieszkają na Górnej polecam.
    • Gość: abc Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 06.03.06, 19:42
      Co do tej bardzo wymagającej pani od Historii - Pani Sudry - to jest to świetny
      pedagog, którego się nie zapomina. Miałem z nią lekcje w gimnazjum , teraz
      jestem w liceum i musze powiedzieć że nauczyłem się o wiele więcej w gimnazjum.
      • Gość: koma Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:24
        Potwierdzam! To super nauczycielka!
    • Gość: matka Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:15
      Kiedy tak czytam o tych tzw. dodatkowych zajęciach to ręce mi opadają. Moje
      dziecko, ma takie możliwości korzystania z owych zajęć, że aby nie nastąpił u
      niego regres intelektualny musi jeździć na kółka matematyczne i fizyczne do
      Pałacu Młodzieży na Retkini, na dojazdach traci 2,5 godz. tygodniowo. Jakoś nie
      po drodze dyrekcji skoordynować plan lekcji z dodatkowymi zajęciami. Może tak
      po macoszemu traktowane są tylko pierwsze klasy.
      • Gość: anonim Re: Gimnazjum nr 43 IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 10:17
        Kiedy ja do gimnazjum chodziłem, takich rzeczy nie było. Aczkolwiek nie
        twierdze, że dyrekcja nie mogła czegoś takiego wymyśleć. Ostatnio decyzje
        dyrekcji są coraz gorsze...
      • r114 Re: Gimnazjum nr 43 16.03.06, 23:06
        Gość portalu: matka napisał(a):

> Kiedy tak czytam o tych tzw. dodatkowych zajęciach to ręce mi opadają. Moje
        > dziecko, ma takie możliwości korzystania z owych zajęć, że aby nie nastąpił u
        > niego regres intelektualny musi jeździć na kółka matematyczne i fizyczne do
        > Pałacu Młodzieży na Retkini, na dojazdach traci 2,5 godz. tygodniowo. Jakoś
        nie
        >
        > po drodze dyrekcji skoordynować plan lekcji z dodatkowymi zajęciami. Może
        tak
        > po macoszemu traktowane są tylko pierwsze klasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka