Dodaj do ulubionych

97 - fajna obsada

IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.02.06, 11:41
Do tego, że na 97 jeżdżą różne dziwadła rodem z linii hipermarketowych to już
się przyzwyczaiłem, ale w piątek widziałem kolejną ciekawostkę otóż 97
obsługiwał Jelcz w kolorze srebrnym - taki gracik rodem z PKSu - nie wiem co
to za typ, nie wiem też z jakiej firmy.
Klimatyczne to 97, nie powiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Jak często kursuje 97? IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 19:55
      Nie ma jeszcze rozkładu w sieci :-(
      W czwartek gdzieś na Podchorążych mam jechać, nie potrafie zaplanować czasu
      przejazdu.
      • Gość: takeshi Re: Jak często kursuje 97? IP: *.plusgsm.pl 26.02.06, 21:14
        jest rozkład w sieci ;-)

tramwajepodm.lodz.pl/serwis/_plik.php?id=37&PHPSESSID=21cd3bcda0e0d23e931ee9d7b7733313
        trzeba tylko poszukać ^^
        • geograf Re: Jak często kursuje 97? 26.02.06, 22:44
          Częstotliwość, szczególnie "w szczycie" powala.
          Ale cóż począć...
          • Gość: takeshi Re: Jak często kursuje 97? IP: *.plusgsm.pl 26.02.06, 22:51
            częstotliwośc faktycznie powala, ale wypada ich pochwalić za busy o północy z
            Kaliskiego, chociaż później też mogłyby jeździć
            • Gość: ikarusojelcz Re: Jak często kursuje 97? IP: *.palacmlodziezy.lodz.pl 27.02.06, 15:39
              Też prawda, nocne przejazdy w TP też istniały ,tylko nie wypaliły .
              Spółka nam się rozwija i to jest zaletą.
            • geograf Re: Jak często kursuje 97? 27.02.06, 22:03
              Gdzie jest zaznaczony ten kurs o północy?
              Ja widzę kurs przed 23 (co i tak jest już późno w porównaniu z poprzednim rozkładem.
              I to nie TP, ale ZDiT pewnie o tym zadecydowało...
              • Gość: takeshi Re: Jak często kursuje 97? IP: *.plusgsm.pl 27.02.06, 23:16
                jest tam jak się arkusz z rozkładem przesunie w prawo, to poza białym tłem
                arkusza jest tabelka z nocnym odjazdem.
                • Gość: Ja Re: Jak często kursuje 97? IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.02.06, 23:22
                  Śmiem podejrzewać, że to czasy przejazdów...
                  • Gość: takeshi Re: Jak często kursuje 97? IP: *.plusgsm.pl 27.02.06, 23:27
                    jest tam i czas przejadzu i godziny odjazdów z Dworca (00:04 i 00:06) i z
                    Zielonego Romanowa (00:02 dwa kursy) widać busy na tym jeżdżą
                    • geograf Re: Jak często kursuje 97? 28.02.06, 00:00
                      Przykro mi, ale to SĄ czasy przejazdów.
                      Czcionka pogrubiona/zwykła odnosi się do szczytu/poza nim, do kursów
                      zaznaczonych w taki sposób we właściwym rozkładzie po lewej..

Ale i tak ostatni odjazd z Dworca jest później niż kiedyś. Ciekawe jak sprawa ma
                      się w weekendy, bo to rozkłąd z dnia powszedniego.
                      • mr.bing Re: Jak często kursuje 97? 01.03.06, 14:00
                        geograf napisał:

> Ciekawe jak sprawa ma
                        > się w weekendy, bo to rozkłąd z dnia powszedniego.
                        >

Rozkład na soboty niedziele i święta jest w drugim arkuszu - to taka zakładka na
                        dole ekranu :D
                        • Gość: geograf Re: Jak często kursuje 97? IP: *.chello.pl 01.03.06, 15:01
                          No patrz, faktycznie:>

Szkoda,że tak rzadko...
    • Gość: luki Re: 97 - fajna obsada IP: *.toya.net.pl 28.02.06, 12:21
      A dziś obok Solbusa biały, turystyczny Jelcz PR110 jakiegoś prywaciarza. Co tu
      dużo mówić - TP nie daje sobie rady z obsługą tej linii i zleca przewozy
      zewnętrznie. Proponuję konkurs na najbardziej zaskakujący tabor na linii 97. :)
      • michal.ch Re: 97 - fajna obsada 28.02.06, 13:56
        Czekam na trambusa. :>

Po niegdyś całkiem normalnym dla tej linii widoku kolumny Fordów Transitów
        zamiast dużego autobusu chyba już nic mnie w tej linii nie zdziwi. ;)
        • Gość: ikarusojelcz Re: 97 - fajna obsada IP: *.palacmlodziezy.lodz.pl 28.02.06, 15:37
          Trambusa 803N na kołach ikarusa 280.
      • ventlan Czym jechalem na 97 02.03.06, 17:45
        Tabot TP (standardowy):
        Solbus C 9,5, Kapena Thesi Intercity, Ford Transit ("solo" i w "trakcji
        podwojnej")
        Tabor Edmaru (juz nie jezdzi na 97):
        MB O 305 (chyba takie ma oznaczenie), MB O 305 G, MB O 405, MAN (podobny do O
        305), MB O 302
        Tabor inny:
        MB Vario, Autosan H9, Jelcz PR-110T

Pewnie cos jeszcze ale juz nie pamietam.
        • Gość: luki Re: Czym jechalem na 97 IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 22:22
          ventlan napisał:

[ciach]

Wow, ale odlot. :) Jak dla mnie najbardziej kosmicznie na tej linii musiały
          wyglądać MB O305G oraz "typowo miejska" hadziewiątka i turystyczna peera (którą
          osobiście widziałem i sfotografowałem). :)
          • ventlan Re: Czym jechalem na 97 06.03.06, 18:54
            O 302 tez jest "typowo miejskie". Przypomnialo mi sie jeszcze MB O 405 N.
      • marshengo Re: 97 - fajna obsada 12.06.06, 09:38
        Ten biały turystyczny Jelcz pochodzi od prywaciarza z ul. Łaskowice 90.
        • Gość: Turysta Re: 97 - fajna obsada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 14:22
          Taak... Ma tez i inne autokary, jeszcze lepsze wynalazki. Siedzenia krzywo
          zamontowane (pierwszy raz takie cos widzialem :))) Witamy w PRLu
          • ventlan Re: 97 - fajna obsada 24.06.06, 21:04
            transport.asi.pwr.wroc.pl/2-99014.html
            • morton57 Re: 97 - fajna obsada 24.06.06, 22:19
              ventlan napisał:

> transport.asi.pwr.wroc.pl/2-99014.html

Krzywe? :P
              • ventlan Re: 97 - fajna obsada 25.06.06, 09:01
                Po czym to rozpoznajesz?
    • Gość: Mols No dobra - kiedy przetarg na 97? IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 20:18
      Skoro przewoźnik nie ma czym wozić, to powinno się rozpisać przetarg. Czy gdyby
      podstawiono wypożyczone furmanki, to też mogłyby jeździć jako tabor liniowy?
      Kpina. Trudno to inaczej nazwać.
      • play_lodz MPK i 97 02.03.06, 20:49
        Myślę że po coś MPK zakupiło 17 sztuk VERO. Wiec być może 97 niedługo zmieni
        operatora...
        • sloggi Re: MPK i 97 12.06.06, 00:33
          play_lodz napisał:

> Myślę że po coś MPK zakupiło 17 sztuk VERO. Wiec być może 97 niedługo zmieni
          > operatora...

Oby.
          • ventlan Re: MPK i 97 12.06.06, 07:57
            Oczywiscie pod warunkiem zdrukrotnienia czestotliwosci, przynajmniej w szczycie.
            Poza tym na rozkladach widznieje informacja "Wazny od ... do 20.08.2008".
            Zakladam ze do tej daty TP ma podpisana umowe ze ZDiT i wczesniej raczej nie
            spodziewalbym sie rewelacji.
          • Gość: STUDI Re: MPK i 97 IP: *.prokom.pl 12.06.06, 11:04
            A za to podziękują Tobie mieszkańcy np. Stoków bo wraz ze zmianą przewoźnika na
            97 znika społka TP a wraz z nią linia 43 jeżdząca też na Stoki oraz cała linia
            do Konstantynowa i Lutomierska.
            • pawel-strzalka Re: MPK i 97 12.06.06, 11:05
              a linię do Konstantynowa i Lutomierska zaczyna obsługiwać MPK linią 9, a na
              Stokach zostaje 12 co 7,5 minuty :>
              • studi001 Re: MPK i 97 13.06.06, 09:40
                To ostatnie pociesza przy wysokiej awaryjności MPK.....
                Nawet podczas objazdów próbuje się skracać 12 z pominięciem Stoków bez
                organizowania komunikacji zastęczej.
            • Gość: barnaba Re: MPK i 97 IP: *.lodz.msk.pl 12.06.06, 14:03
              > A za to podziękują Tobie mieszkańcy np. Stoków bo wraz ze zmianą przewoźnika
              > na 97 znika społka TP a wraz z nią linia 43 jeżdząca też na Stoki oraz cała
              > linia do Konstantynowa i Lutomierska.

Bzdury opowiadasz.
              Zmiana przewoźnika "97" nie musi oznaczać likwidacji TP- a jeśli nawet- to nie
              zniknie linia lutomierska- przynajmniej tak długo, jak Konstantynów i
              Lutomiersk będą zainteresowane jej utrzymaniem. A na razie nikt tam poważnie o
              likwidacji linii nie myśli.
              • studi001 Re: MPK i 97 13.06.06, 09:39
                Problem jest inny. Jełi coś zostanie to tlyko niektóre kursy linii 9 do
                Konstantynowa. Do Lutomierska jiż niec nie pojedzie. Czemu - bo MPK nie ma co
                tam posłać Chyba zę solówkę pomiędzy Konstantynowem a Lutomierskiem.
                Powód prozaiczny - zasilanie linii oraz stan torowiska.Skałd 805Na może nie dać
                rady. A jeśli pojedzie to torowisko wraz mostem wykończy w przeciągu kilku miesięcy.
                • Gość: barnaba Re: MPK i 97 IP: *.lodz.msk.pl 13.06.06, 16:27
                  > Problem jest inny. Jełi coś zostanie to tlyko niektóre kursy linii 9 do
                  > Konstantynowa. Do Lutomierska jiż niec nie pojedzie. Czemu - bo MPK nie ma co
                  > tam posłać Chyba zę solówkę pomiędzy Konstantynowem a Lutomierskiem.

Pojedzie choćby i MKT, jeśli tylko Lutomiersk zapłaci. A IMHO zapłaci, bo
                  utrzymanie tramwaju poza korzyściami praktycznymi jest dla Lutomierska sprawą
                  honoru (bo przypomina o świetnej przeszłości, jest spełnieniem miejskich
                  ambicji, atrakcją turystyczną etc.)
                  • Gość: STUDI Re: MPK i 97 IP: *.prokom.pl 14.06.06, 14:44
                    Ciekawe jakie korzyści praktyczne.... PSK zapewnia lepsze połączenie z Łodzią
                    niż tramwaj. I do tego bez obcążania budżetu gminy.
                    • Gość: barnaba Re: MPK i 97 IP: *.lodz.msk.pl 14.06.06, 15:46
                      > Ciekawe jakie korzyści praktyczne.... PSK zapewnia lepsze połączenie z Łodzią
                      > niż tramwaj. I do tego bez obcążania budżetu gminy.

Nie stoi w korku, nie blokuje jezdni stojąc na przystanku bez zatoczki, nie
                      emituje spalin, wjeżdża na pl. Wolności i dojeżdża do budynków uniwersytetu i
                      UM.

Wystarczy?
    • sloggi Re: 97 - fajna obsada 28.06.06, 19:27
      Dlaczego MPK nie zauważą tego problemu?
      • geograf Re: 97 - fajna obsada 28.06.06, 20:42
        Bo MPK nie jest od tego.

Zainteresuj się wpierw specyfiką łódzkiego transportu zbiorowego, a później zadawaj (głupie) pytania.
        • sloggi Re: 97 - fajna obsada 06.07.06, 23:44
          Nie ma głupich pytań - są głupie odpowiedzi (czasami żółtodzioba).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka