Gość: afera IP: *.stcloudstate.edu 02.03.06, 18:01 szkola ktora stawia na indywidualizm i niezalezne myslenie, niezapomniane czery lata zycia, wybor ktorego nigdy nie bede zalowac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:30 chciałam chodzić tylko do czwórki i to,co tu przeżyłam to po prostu bajka- świetni nauczyciele i uczniowie,mnóstwo nauki ale nigdy nie brak czasu na wspólne imprezki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boryska Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 16:50 Super szkoła, najfajniejsze cztery lata mojego życia. Super klimat, fajni nauczyciele, brak ograniczeń i cuuużo luzu. Ale uczyć się trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.03.06, 11:28 ja trafilam do czworki przez przypadek ale zgadzam sie z toba kasiu ze jest jak w bajce.... po pierwsze nieco zabytkowy budynek przypominajacy troche szkole z Harrego Pottera :) po drugie fajna mila przyjazna atmosfera, dobrzy nauczyciele, dosc wysoki poziom... :( troche duzo nauki ale mysle ze to zaowocuje w przyszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:15 Uważam że IV jest najlepsza szkola do jakiej moglem trafic. Poznalem mase fajnych ludzi i w szkole codziennie dzieje się coś ciekawego. Iv to szkoła na poziomie. Nauczyciele są ok, dają troche luzu, sa wyrozumiali ale tez wymagajacy. W tej szkole musisz się uczyć, a to ze nauczyciele nie traktują uczniów przedmiotowo i nie wprowadzaja chorej atmosfery, nie znaczy ze szkola ma niski poziom. Ogromnym plusem tej szkoly jest niepowtarzalny klimat. Szkola miesci sie w pieknej kamienicy w centrum co jest ogromnym hmmm udogodnieniem. Mamy wlasne szafki, przjsciowke, radiowezel, wf na basenie i fajne grono pedagogiczne. Ciesze sie ze trafilem do tej szkoly i nie zamienilbym jej na zadna inna.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss p Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 07:16 To jak każdy uczeń odbiera szkołę i nauczycieli to bardzo subiektywna i niemal osobista sprawa. Nauczyciel może być pełen zapału dla przedmiotu któego uczy i być zawsze świetnie przygotowany na zajęcia, a niektórym uczniom może to nie kompletnie nie odpowiadać. Z drugiej strony są nauczyciele którzy nie przykładają się do pracy tylko prześlizgują się z tematu na temat, żerując na ambitnych uczniach którzy i tak przygotują się sami do klasówek. Nawet w najlepszych szkołach powyższy scenariusz zdarza się i nie można na to nic poradzić. Uważam jednak że NIE MOŻNA wrzucać jakiejś większej grupy ludzi do jednego worka , jak jakieś warzywa na zimę, i ozdabiać każdego bez wyjątku szkalującą publicznie plakietką sugerując się jedynie własnymi subiektywnymi doświadczeniami. Nie zapominajmy że szkoła to nie tylko nauczyciele ale też uczniowie, którzy muszą się wykazać inicjatywą ze swojej strony jeśli chcą zdobyć wiedzę w jakiejkolwiek szkole. Pozdrawiam!!! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
bakhita Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie 16.07.07, 21:43 właśnie zakończyłam pierwszy rok nauki i rozpoczynam z radością kolejny^^ nauki dużo, jest ciężko, ale ludzie- wspaniali! Uwielbiam chodzić do tej szkoły- przede wszystkim ze względu na Was! ;) na imprezy nie chadzam, ale przyznaję- społeczność 4ki jest kreatywna, otwarta, barwna, chwytająca chwilę i bardzo lubiąca imprezy :) a i "umysłowo" gorsi nie jesteśmy- po prostu, jak trafnie nas określono - elita xD ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna:) Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 16:19 Chodze do 4 lo i uwazam ze to świetna szkoła:)chcesz to sie uczysz nie chcesz to nie...jestesmy w takim wieku ze sami powinnismy wiedziec na czym nam zalezy.szkoła jest bezstresowa co nie znaczy ze ma niski poziom nauczania.polecam wszystkim ktorzy chca spedzic wesoło 3 lata:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zych Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.03.06, 21:13 Niestety to już nie ta szkoła co kiedyś! Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.lodz.mm.pl 18.03.06, 18:08 Niestety szkoła spadła na pysk, nauczyciele przychodzą tu tylko chyba po pensję, nic sie nie dzieje, a najlepiej widać to po wynikach. Aby dobrze zdać maturę trzeba brać korki, tylko nie u tutejszych prof. im nic się nie opłaci i nie chce. Nie polecam tej szkoły, no chyba że komuś nie zależy na maturze, jedyne co dobre to klimat i ludzie reszta dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexe Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.rainbownet.pl 18.03.06, 18:19 co do nauczycieli do prawda...nieznaczne wyjatki...niby szkoła anglistyczna, ale poziom angielskiego no coz..ode mnei z klasy wiekszosc chodzi na dodatkowy, bo tutaj prawie ze nic nie robimy...klimatu tez wlasciwie brak, nikomu sie nie chce...jak dostalam sie do czworki to bylam szczesliwa...teraz stwierdzam ze jednak to był blad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 12:04 całkowicie się nie zgadzam z opinia waszej dwojki. Wedlug mnie poziom jest wysoki, jakos ja bralam ju w liceum udzial w 2 olimpiadach i przeszlam dalej nie uczac sie od nikogo poza szkola doszlam dalej jedynie z tego czego kochana czwóreczka mnie nauczyla. Wedlug mnie nauczyciele sa bardzo fajni imili mozna z nimi porozmawiac i potrafia uczyc, moze czasami lekcje nie sa przerazajaco ciekawe, ale to ejst szkola a nie przedszkole dla malych dzieci gdzie nauczyciel powinien tanczyc na stole zeby dzieci lekcja zainteresowac. Ja ta szkole bardzo lubie, ma niepowtarzalny klimat, ciekawych ludzi i porzadnych nauczycieli. Na nagielski rowniez nie narzekam, bo jak narazie i ja i cala moja klasa widzmy ze jest na wysokim poziomie a juz na pewno nas nie cofa...ludzie zastanowcie sie co piszecie tutaj, nie mozna wpadac w skrajnosci... powiedzmy ze podpadl wam jeden nauczyciel i juz musicie krzywic sie na cala szkole? bo nie potrafie naprawde uwierzyc, ze az tak wam tu zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forma Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.03.06, 11:21 misiek zupelnie sie z toba nie zgadzam jezeli ktos nie chce sie uczyc, nie umie i jets malo interligentny to jasne ze potrzebuje korkow ale ja osobiscie uwazam ze nauczyciele w czworce bardzo sie staraja o to aby poziom byl wysoki a wyniki z matur dobre po za tym sa przyjaznie nastawieni do uczniow. obecnie jestem w drugiej klasie i nie moge narzekac ... jezeli napisales ze klimat i ludzie sa oki to przeciez ten fajny klimat tworza tez nauczyciele.. ?? wracajac do tych matur to mysle ze wyniki moga porawic wprowadzone do tego roku testy semestralne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.toya.net.pl 15.02.07, 23:31 To jest świetna szkoła...nie byłam pewna czy to dobry wybór. Okazało się ze to była najlepsza decyzja w moim życiu na razie!! Masz wybór...albo się uczysz albo nie. IV daje Ci wybór. Jeśli tlyko ktoś chce pracować będize mu cieżko dostać coś dobrego , ale maturęs ie zda z palcem w nosie. Jeśli nie chcesz sie uczyć prosze bardzo. Tylko tym robi się krzywdę temu liceum. Ludzie chodzący do IV są młodymi bardzo inteligentnymi osobami. Niestety każdy z nas nie chce się uczyć. Szkoła na to niestety pozwala.....pozwala na to abyś nie robił prawie nic a zdasz. Co do nauczycieli...świetna kadra nauczycielska. Oczywiście każdy by chciał mieć geografię z profesorem Chrzanowskim;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumia Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:46 Skoro nie polecasz to co jeszcze robisz w tej szkole?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajac Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.03.06, 11:30 masz racje teraz jest o wiele lepiej :) tzn bardziej sympatyczniej, milej i poziom z roku na rok coraz wyzszy.... a to chyba zdecydowanie plus!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: det Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.toya.net.pl 19.03.06, 00:14 Zgadzam się z opiniami. Szkoła beznadziejna zarówno pod względem nauczycieli jak i atmosfery. Zdecydowanie NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joy Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.03.06, 11:24 det- sam jestes beznadziejny !!!! czworka to super szkola, fajny klimat, nauczyciele a nawet sam budynek i szafki :) zdecydowanie POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
xk Re: IV Liceum niestety podupada 21.03.06, 22:46 > szkola ktora stawia na indywidualizm i niezalezne myslenie, > niezapomniane czery lata zycia, wybor ktorego nigdy nie bede zalowac tak BYŁO ale już niestety nie jest... piszę to z niekłamanym żalem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRAJK Re: IV Liceum niestety podupada IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.03.06, 11:34 chciałem tlyko wtrącić ze nie zgadzam się z ludzmi , którzy piszą żle o moim liceum... uważam ze czworka to bardzo dobra szkola: wysoki poziom, fajni ludzie, przyjazni nauczyciele, swietny klimat.... po za tym drogi czytelniku jeśli chcesz to sprawdzic to wpadaj do czworki a zobaczysz, nie mozna ufac jakis dziwnym opiniom na forum... apeluje do ludzi z czworki:: wpiszcie sie!! nie dajmy zniszczyc dobrej opini o naszej szkole!! pozdrawiam :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera_motyka Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.03.06, 19:11 Ja skonczylem ta szkole 10 lat temu. Nie wiem jak tam jest teraz - czasami tam wpadam jak jestem w kraju. Niestety - uczyc sie trzeba bylo ale atmosfera, ludzie, przezycia imprezy... Za moich czasow poziom byl wysoki. A korki przed matura i egzaminami? - no to przeciez chyba standard jest, nie? kto ich nie bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
dworzu Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie 25.03.06, 18:45 czworke skonczylem 4 lata temu i nigdy nie zalowalem.. najwspanialsze lata zycia, mnostwo przyjaciol niezapomniane chwile. niestety szkole tworza przedewszystkim uczniowie a nie mury i nauczyciele.. teraz (chyba) nadeszly ciche dni czworki ale jestem pewien ze to sie zmieni. co jest w czworce czego nie znajdziesz gdzienindziej: indywidualne podejscie i duza tolerancja, tradycja szkolna i niepowtarzalna atmosfera, swietni doswiadczeni polonisci oraz sporo nowych mlodych nauczycieli. wedlug mnie to doskonala szkola humanistyczna bo uczy myslec po swojemu a nie tak jak jest w arkuszu odpowiedzi na maturze.. obecnie najwyzsze oceny uzyskuja licea specjalizujace sie w przedmiotach scislych - bo tych przedmiotow jest stosunkowo latwo skutecznie uczyc - na maturze z matmy zadanie mozna rozwiazac dobrze albo zle ale nikt juz nie sprawdza na maturze czy uczen ma swoje poglady czy potrafi myslec abstrakcyjnie i miec swoje zdanie w kwestiach ogolnych takich jak polityka, kultura. problem w tym ze w rankingach wazne sa punkty liczone w roznoraki sposob a tej szkoly nie da sie tak "podliczyc".. ma ona zalety ktorych nie obejmuja ankiety i ktorych nie sprawdza sie na maturze, a szkoda, wierzcie mi lub nie, ale gdy rozmawiam z kolegami ktorzy konczyli inne licea widze roznice w tym jak i co ksztaltuje ich poglady .. oczywiscie matura jest wazna trzeba miec dobre wyniki zeby dostac sie na studia.. czy "skuteczne" w rankingach LO jest gwarantem zdania matury? wedlug mnie jesli sie jest leniem to nawet chodzac do jedynki mature sie uwali. w czworce sa dobre warunki do nauki, niezli nauczyciele, jesli sie chce to sie dobrze zda a jesli nie to i korki za 100 zl/h nie pomoga. niestety czworka juz za moich czasow miala kiepska prase.. (np: jakies idiotyczne artykuly w ekspresie o studniowce ktore nie mialy nic wspolnego z prawda) i z tego co widze tego rodzaju "akcje" nie oslably. niestety prawdopodobnie przez to wielu wartosciowych mlodych ludzi zrezygnowalo z IVLO i poszlo gdzieindziej --> poziom spada..(i robi sie bledne kolo). no coz pozostalo mi tylko powiedziec: szukasz czegos wiecej niz punktow na maturze.. idz do czworki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.toya.net.pl 26.03.06, 15:41 Otóż nie. To poziom nauczycieli w IV LO notorycznie spada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reformatorka Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.03.06, 11:25 otóż nie. a moge nawet powiedziec ze notorycznie WZRASTA.... nauczyciele coraz wiecej wymagaja, podnosza poziom, na koniec semestru sa testy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 12:09 chyba Ci sie literki pomylily.... poziom nadal jest tak samo wysoki jesli nie coraz wyzszy.. ja jestem juz w 2 klasie i nie narzekam na brak wymagan i nauki i nie czuje jakbym byla niedouczona... a wrecz przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kg Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: 81.219.179.* 27.03.06, 18:17 poziom 4 lo bardzo się obniżył. a ludzi interesujących tam nie ma. nauczyciele odbębniają swoje i to wszystko. kiedyś, owszem, to była szkoła, której bycie uczniem, to był powód do dumy, ale teraz to buda jak wiele innych. nic specjalnego i nie wmawiajcie, że jest inaczej. nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:45 Ludzie, co Wy gadacie? 2 lata temu skończyłam to liceum i zawsze będę je czule wspominać. Atmosfera jest świetna, a ludzie, których tam poznałam są i mam nadzieję jeszcze długo będą moimi przyjaciółmi. Nuczyciele są różni, ale nie można mówić o niskim poziomie, no chyba, że ktoś po prostu ma gdzies naukę i sam sobie taki stwarza.Bywa ciężko, ale takie życie, na uczelni nikt nie będzie pytał, czy jest cieżko czy lekko, zdajesz albo odpadasz. Doceniajcie więc czas, który Wam dano w tym liceum póki czas.Widać, że nie macie pojęcia jak jest w innych liceach, gdzie uczniów traktuje się jak bande debili.Lata, które spędziłam w czwórce są najlepszymi w moim życiu. Zawsze będa ją wzystkim gorąco polecać!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:08 Uważam że IV jest najlepsza szkola do jakiej moglem trafic. Poznalem mase fajnych ludzi i w szkole codziennie dzieje się coś ciekawego. Iv to szkoła na poziomie. Nauczyciele są ok, dają troche luzu, sa wyrozumiali ale tez wymagajacy. W tej szkole musisz się uczyć, a to ze nauczyciele nie traktują uczniów przedmiotowo i nie wprowadzaja chorej atmosfery, nie znaczy ze szkola ma niski poziom. Ogromnym plusem tej szkoly jest niepowtarzalny klimat. Szkola miesci sie w pieknej kamienicy w centrum co jest ogromnym hmmm udogodnieniem. Mamy wlasne szafki, przjsciowke, radiowezel, wf na basenie i fajne grono pedagogiczne. Ciesze sie ze trafilem do tej szkoly i nie zamienilbym jej na zadna inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham_IV_LO Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 21:46 Wspaniała szkoła!!! Nauczyciele są tacy sympatyczni i tyle mnie nauczyli... Naprawdę aż łezka mi się kręci w oku jak wspomnę panią Nowosławską albo panią Klimczak. Zwłaszcza pani Klimczak, taka dobra, miła i tyle nauczyła nas ładnych piosenek i wierszyków. A pani od historii- te pasjonujące testy, te wszystkie daty na pamięć tak bardzo przydatne mi teraz... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 21:53 Nie mozna przesadzać.. Szkoła ogólnie trzyma poziom i naprawde kilku nauczycieli, którzy nam nie podobają się nie może zatrzeć ogólnego wrażenia.. Ja też nie przepadałem za niektórymi pedagogami czwórki, ale to nie powód żeby powiedzieć że w czworce było źle. Ludzie świetni, atmosfera dobra. Na plus z pewnymi niedociagnieciami, ale tego nie da sie uniknąć, nie ma rzeczy doskonałych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lala Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.pai.net.pl 27.03.06, 21:54 lubiłem tą szkołę, patrząc z perspektywy czasu brakuje mi atmosfery, która panowała za tamtych szkolnych czasów. Były wady i zalety. Teraz zostały tylko dobre wspomnienia. Co złe poszło w niepamięć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerhard Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.toya.net.pl 26.04.06, 23:41 nie wiem jak bylo kiedys ale jestem uczniem I klasy i pierwsze pol roku bylo naprawde mile ale teraz coraz bardziej zaczynam dostrzegac to ze w tej szkole sie naprawde nic nie dzieje... ludzie tez jacys nie tacy mam nadizeje ze z czasem bedzie jednak lepiej co do nauki to strasznie sie opiep**am naprawde nie robie nic i wcale nie jestem z tego zadowolony ale w 2 klasie sie moze wezme nauczyciele jak wszedzie jedni fajniejsi drudzy mniej nie odczulem w tej szkole jakiegos wyscigu szczorow i przescigania sie w ocenach ani przez uczniow ani nauczycieli co jest nie watpiliwie plusem jednak czegos mi tu brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:05 napiszcie cos wiecej na temat IV LO, bo zdania sa podzielone :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wozn Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie 05.04.07, 19:35 Jestem w 2 klasie IV liceum. Nie wyobrażam sobie chodzić do innej szkoły. Moim wychowawcą jest niezastąpiony Profesor Chrzanowski. Niestety, wydaje mi się, że nie będzie już uczył za długo, ale wciąż jest pełen humoru (ach te jego życiowe historie...). W tej szkole znalazłam inspirację, wiem, co chcę robić dalej. Wybieram się na polonistykę. Chcę uczyć. Powiecie, że to głupie? Każdy, kto miał przyjemność uczęszczać na zajęcia do Profesora Woźniaka, albo do Pani Profesor Grudzień, nie zdziwi się moim słowom. Kadra nauczycielska jest dużym plusem Czwórki. Pomagają nam znaleźć własną drogę i ukształtować osobowość. Pozdrawiam wszystkich absolwentów, uczniów i nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wozn Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie 05.04.07, 21:28 Zapraszam wszystkich zainteresowanych na nowe forum: www.zwiazaniz4liceum.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yuna Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.toya.net.pl 06.04.07, 20:01 Siema! Jestem w 3 klasie gimnazjum i jednym z liceów, które wybrałam jest właśnie 4 LO. Chciałam się Was zapytać, na jakim mniej więcej poziomie jest ten test z angielskiego do klasy dwujęzycznej? Z góry dzięki za odp, bardzo mi na niej zależy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wozn Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie 11.04.07, 21:30 Jeszcze raz zapraszam na stronkę powyżej umieszczoną:) Z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka Re: IV Liceum Ogólnokształcące im. Emilii Sczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:22 no w moich oczach ta szkoła wygląda tak: zerowy poziom, ludzie materialiści, którzy się nie uczą, wszyscy się lansują, czego to oni nie mają, czego to oni nie zrobili, że nauczyciele traktują wszystkich "jak sie uczysz to się uczysz, jak nie to nie". Cóż. Tak słyszałam od moich znajomych, a jak jest naprawdę to nie mam pojęcia, bo nie chodziłam do tej szkoły ;D Chciałam tam złozyć papiery, ale w końcu zmieniłam, bo ludzie mi zatruwali życie, że czwórka to największy błąd, jaki mogłabym zrobić w życiu. Chociaż jak się pytałam ludzi, którzy uczęszczają do tej szkoły mówią, że są zadowoleni bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka IV LO IP: *.toya.net.pl 11.12.09, 18:43 jestem w 2 klasie i zaluje, ze poszlam do 4. ludzie patrza tylko na to co nosisz i ile masz pieniedzy w portfelu. w glowie im tylko imprezy, wiec by trzymac sie na poziomie, musisz wybrac samotnosc. nie pijesz? nie palisz? to nie jest szkola dla ciebie. ps: jezeli chodzi o angielski- totalne dno. trzeba samemu wszystko przerabiac, bo nauczyciel tylko siedzi i zawija w sreberka:( Odpowiedz Link Zgłoś