jozwiak 11.10.01, 21:52 Zapraszam do dyskusji. Tekst znajdziesz w Fabryce w łódzkim portalu GW Michał Jóźwiak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matrix Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.pai.net.pl 11.10.01, 22:23 zdecydowanie nie... co ma jedno wspolnego z drugim ? bez sensu... bardzo mnie dziwi postawa tego pana... szczegolnie, ze chlopaki nie sa zlymi zawodnikami... ( wnioskuje tak z opisu w artykule ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 23:32 Trener powinien być nie tylko trenerem ale i wychowawcom. Pan Chojnacki zrezygnował z tej drugiej roli.Jak można było zrobić coś takiego?Czy to samo zrobiłby np. trener Startu Łódż? Na pewno nie. Co to ma do rzeczy kto jest moim idolem.Czy grając np. w Mazovii Rawa Mazowiecka i uwielbiając Widzew nie mógłbym tam trenować tylko dlatego, że teoretycznie może się zdarzyć, że oba zespoły mogą zagrać kiedyś w Pucharze Polski.To totalna bzdura.W ten sposób pan Chojnacki napisał dalszy ciąg serialu p.t."umacniamy wrogość obu klubów".Czy ci chłopcy nie mogą mieć własnych idoli, tym bardziej, że w ŁKS-ie na razie nie można ich wypatrzeć.A może lepiej było spróbować "zarazić" ich miłością do ŁKS. Zresztą gra w drużynie cementuje, wiąże z klubem.Nawet jeśli kochają dziś Widzew, to nie jest powiedziane, że nie identyfikowaliby się z ŁKS.Ja jestem kibicem Widzewa od bardzo dawna i nigdy nie czułem wrogości do ŁKS, a wprost przeciwnie, lubiłem go jako łódzką drużynę. I tak powinno być. Na pierwszym miejscu Widzew ale zaraz potem ŁkS.Dlatego uważam decyzję pana Chojnackiego za nierozsądną, a wręcz za nierozumną. Jego zachowanie to kolejna cegiełka w murze dzielącym łódzkich kibiców. A to trenerowi co najmniej nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchaty Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 22:27 postapil jak skurwysyn ! jebac lks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hawranek Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.chello.pl 11.10.01, 22:29 Dlaczego kibice ŁKS-u i Widzewa nie przyjaźnią się tak jak to miało miejsce parę miesięcy temu ? Hawranek (nie Havranek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paździoc Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.p.lodz.pl 11.10.01, 22:39 Gowno tam dobrze postapil. Zachowal sie jak na ŁKS'iaka przystalo - czyli po chamsku. Dziwie sie tylko, ze pozostali trenerzy oprocz Jezierskiego go popieraja. Dlaczego czepiaja sie mlodych chlopcow,a nikt sie nie przejmuje komu kibicuje Szymkowiak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PePo Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: 192.168.1.* / *.toya.net.pl 11.10.01, 23:16 Żydzi to najbardziej rasistowski naród na świecie ,wyrzucając tych chłopców z drużyny dali tego doskonały przykład .Niech więc taplają sie we własnym gównie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POTAR Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: 213.25.87.* 12.10.01, 14:15 DZIĘKI JEBANY BURAKU ZA TO CO ZROBIŁEŚ KILKU ZYDKÓW MNIEJ. A GDYBY FRAJER POMYŚLAŁ TO BY ICH PRZEROBIŁ NA MAŁYCH WASSERZUGÓW I HEYMANÓW /załozycieli zydowskiego łks-u/ czyli jebać wasserzugów z aleji unni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panBozia Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.pai.net.pl 11.10.01, 23:26 Trenerek Chojnacki zachował się jak ostatnia menda. I tak samo nazwę każdego człowieka który postępuje w tak kurewski sposób. Nawet jeśli będzie trenował on Widzew. Bo jestem Widzewiakiem. I jestem z tego dumny!!! Aha, i nie dziwcie się potem że kibice się nienawidzą, i nie mówcie mi że nienawiść jest wrodzona. Można się jej tylko nauczyć. I chyba Chojnacki ma osiągnięcia tylko na tym polu. Chłopaki - nie martwcie się, będziecie grać w innym klubie, a na Chojnackim :(( też się kiedyś odegracie (najlepiej na boisku). Olejcie go i takich jak on - ale nie wykazujcie agresji. Pokażcie klasę, szanujcie kolegów którzy tam zostali - bez względu za kim są, jeśli to byli dobrzy kumple to i oni was będą szanować. Trenujcie i pokażcie trenerkowi Chujnackiemu kto będzie lepszy na boisku. Z Widzewskim pozdrowieniem panBozia (b.mocno zdegustowany) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzpac Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.10.01, 23:52 Dla mnie jest to idiotyczne pytanie... Oczywiście ze postąpił źle. Dla mnie jest absurdem uwazać ze ci chłopcy mogą mieć zły wpływ na całą grupę. Przecież w każdym zakładzie pracy czy na podwórku koło bloku możemy spotkać kibiców WIDZEWa i ŁKSu zyjących w zgodzie; to dlaczego tam miałoby być inaczej ??? Dla mnie jest to ewidentny brak tolerancji, przecież "wyznawana religia" nie może mieć wpływu na to czy mam prawo grać w w danym zespole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crash Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.pai.net.pl 12.10.01, 02:00 Ten "trener" postapil jak ostatni debil, gdy sie gra w zespole to nieistotna jest "religia" czlowiek identyfikuje sie z druzyna i dla niej gra. Gdyby kazdy myslal jak ten palant to nie byloby Wozniaka, Terleckiego, Podolskiego, Dubickiego, Pawlaka. K^%$# wogule nie istniala by taka instytucja jak transfer zawodnika z druzyny do druzyny. I przestancie wmawiac ze uprzedzenia rodzia sie z ogladania TV. Tacy ludzie jak ten trenerszczyna powoduja zamet w glowach mlodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusty Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.mnc.pl 12.10.01, 08:34 Typowe zachowanie małego człowieka z kompleksem niższości (bez uszczypliwości stwierdzam, że to chyba wrodzona cecha niektórych ludzi z klubu przy al. Unii). Zresztą przez tego typu osoby nienawiść między klubami czy innymi społecznościami tylko się pogłębia. Trener powinien być także w pewnym sensie wychowawcą takich młodych ludzi, ten jak widać chyba minął się nieco z powołaniem. Wierzę że chłopaki dadzą sobie radę, może za te parę lat wyrosną z nich nieźli piłkarze, z których np. Widzew będzie miał pociechę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.koronowo.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 08:45 trener Chujnacki postąpił bardzo dobrze bo po raz kolejny udowodnił że każdy kto nosi w sercu ŁKS jest skończonym debilem i idiotą. Dzięki facet:))) A wy chłopaki trzymajcie się, pokażcie że macie widzewski charakter i przy najbliższej okazji nastrzelajcie tym dupkom z Suprebazaru z tuzin bramek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hawranek Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.chello.pl 12.10.01, 08:56 Ale wy jesteście pojebani. Nikogo nie obchodzą wasze zasrane wojny w brudnym, ponurym mieście bez przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tplas Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: 192.168.1.* / *.cmiwpan.lodz.pl 12.10.01, 10:07 masz jakieś problemy ze swoją osobowością??? to lecz je gdzie indziej, najlepiej u specjalisty, a nie na publicznym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Havr Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.lze.lodz.pl 12.10.01, 10:26 to spierdalaj na forum swojej wioski kolku i zrob zebranie w gminie to moze wymysla ci inny nick zeby sie ludziom nie kojarzyl z moim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 12.10.01, 08:59 Witam Czyli doczekalismy w Polsce wyrzucenia ludzi z pracy, za przekonania. I nie zrobili tego tzw "czarni", ktorych tak wiele osob sie boi. Tylko jakis nawiedzony trenerek. Ja bym chyba tego trenerka podal do sadu. I na pewno jest to do wygrania, chocby dla zasady. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Postąpił słusznie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 09:18 Bardzo dobże zrobił. W drużynie musi być jedność i lojalność. Tak jak u mnie w firmie. Jestem kierownikiem w spółce. Ale jestem przede wszyskim kibicem Widzewa. Tak jak i moi pracownicy. Wszyscy razem zgodnie pracujemy. A i po pracy mamy wspólny temat. Kibice ŁKS-u znaleźli sobie inną pracę lub wybrali mniej eksponowane stanowiska. Tak trzymać trenerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Postąpił słusznie IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 12.10.01, 09:28 Idz sie leczyc. I to do dobrego psychiatry. Sam kieruje dzialem i nawet nie wiem kto komu kibicuje. W pracy oceniam fachowosc i umiejetnosc znalezienia sie w organizacji jaka jest firma. Preferencje sportowe, wyborcze, czy kulinarne mnie nie interesuja. Jesli czlowiek jest rozsadny i myslacy to przyjemnie pogadac mozna nawet gdy sie roznimy w jakiejs kwestii. Nic z reszta tak nie rozwija jak tworcza roznica pogladow. Jako szef nie musze byc wszechwiedzacy i nie okreslam jedynie slusznej prawdy w kwestii koloru skarpetek. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shookee Re: Postąpił słusznie IP: *.gtsgroup.com 12.10.01, 10:17 Marcin, nie zalamuj mnie nie dawaj sie wszystkim podpuszczac! Wioslo wystarczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka. Re: Postąpił słusznie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 00:05 Gość portalu: shookee napisał(a): > Marcin, nie zalamuj mnie nie dawaj sie wszystkim podpuszczac! Wioslo > wystarczyl... Z klawiatury mi to zdjąłeś. Marcin, litości! Z kim ty dyskutujesz! Nie twój poziom, nie twój styl, nie twoja klasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytacz Re: Postąpił słusznie IP: 212.191.162.* 13.10.01, 09:45 > W pracy oceniam fachowosc i umiejetnosc znalezienia sie w organizacji > jaka > jest firma. Preferencje sportowe, wyborcze, czy kulinarne mnie nie interesuja. tak sie dziwnie sklada, ze preferencje sportowe w przypadku wyrzucenia tego dzieciaka maja ogromne znaczenie, co wiecej kluczowe, poniewaz tu chodzi glownie przywiazanie do klubu, ksztaltowanie zawodnika i granie dla klubu ŁKS Łódź. Za pare lat okaze sie ze taka gwiazda powie ze ma ŁKS w d... i pojdzie do Widzewa. Jednoczesnie cala praca zwiazana z wyszkoleniem tego zawodnika bedzie zmarnowana bo zaslugi przypisze sobie jakis klub ktory nie potrafi wyszkolic swoich zawodnikow. Czy w Twojej firmie pracuja osoby, ktore sympatyzuja z konkurencją? Jesli tak to nie mow mi ze taki pracownik moze byc lojalny bo dostane zajadow. Moim zdaniem trener mial racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 10:19 Oczywiście ze postapil jak czlowiek o malym i ograniczonym rozumku.Kilkanascie lat temu gralem sam we Widzewie z kolegami ktorzy kibicowali ŁKSowi i nikt ich za to nie wyrzucil z klubu.Zawsze gdy gralismy derby w juniorach angazowali sie w gre tak samo jak reszta druzyny.Mowienie ze robi sie to dla atmosfery w druzynie sa to wymysly pana trenera.Jezeli ten pan bedzie dalej trenowal chlopcow w szkolce to niczego dobrego ich nie nauczy, a napewno nie tolerancji i zrozumienia dla przekonan innych ludzi. Pozdrawiam wszystkich tolerancyjnych ludzi. P.S. A zachowniem tego pana ,ktory zwie sie trenerem powinna zajac sie komisja w PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muflok Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 10:42 Spójrzmy na sprawę z boku. Milionowe miasto. Dwa kluby - cały czas wojna kibiców na stadionach, dworcach, ulicach parkach. Tak dzieje się już blisko 20 lat. Starsi kibice, zadymiarze odchodzą, zakładaja rodziny, niektórzy wyjeżdżają, inni do więzienia. Na ich miejsce nieustannie przychodzą młodzi. Kibice dzielą się na różne grupy. Jedni biją się przy każdej okazji, część wyzywa się na stadionach, są też kumple o różnych poglądach. Ci niechęć do klubu ograniczają do drobnych uszczypliwości wobec kolegów. Bo wiedzą, że kolega mimo kibicowania innej drużynie jest w porządku. Pod opiekę Romana Chojnackiego trafiło kilku dzieciaków. Sądząc po tym,że kibicują Widzewowi, a trenowali w ŁKS sądzę, że rodzice nie wpoili im nienawiści, nietolerancji. Nie zrobiła też tego szkoła ani rówieśnicy. Były to dzieci niezepsute nienawiścią. Może nie wiedziały, że coś takiego jest. Dopiero trener Chojnacki pokazał im nienawiść. Panie Chojnacki, Pan miał wychowywać te dzieci, to nie I liga, gdzie liczy się głównie wynik. Rodzice oddali je po Pańską opiekę, bo Panu ufali. Nie chcieli, żeby ich pociechy wychowywały się w bramach, na ulicach w parkach. Co Pan zrobił jako wychowawca z powierzonymi Panu dziećmi? W ten między innymi sposób rodzą się pełni nienawiści chuligani. Swoim godnym pogardy postępkiem bierze Pan odpowiedzialność za każdy czyn chuligański jakiego w przyszłóści mogą dopuścić się te dzieci względem Pańskiego klubu. To Pan pokazał im co znaczy nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.koronowo.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 11:02 i dobrze - jesli ci chłopcy do tej pory nie nienawidzili ŁKSu to teraz już na pewno to nastąpiło. Tak trzymaj palancie i wyrzuc jeszcze pół drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retkinia Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.uniglob.pl 12.10.01, 16:06 > i dobrze - jesli ci chłopcy do tej pory nie nienawidzili ŁKSu to teraz już na > pewno to nastąpiło. Tak trzymaj palancie i wyrzuc jeszcze pół drużyny. nie od dzis wiadomo, ze aby uczyc sie grac w ŁKS ustawiaja sie długie kolejki. ŁKS moze sobie pozwolic na taki brzydki gest bo i tak aby się tu szkolić trzeba się mocno starać. Skoro ten widzew taki wielki to czemu tam tak słabo z piłką młodzieżową??? Bo łatwiej jest kupić i nie zapłacić niż wychować własny "narybek". www.lksfans.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazer Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 16:45 Wielkosc klubu nie bierze sie li tylko z liczby sekcji i druzyn mlodziezowych. Glownie takimi czynnikami sa: sukcesy, zaangazowanie osob zwiazanych z klubem (w tym kibicow), itp. W wielu polskich klubach brak jest sensownego podejscia do pracy szkoleniowej z mlodzieza. I to co napisales "kolego" nie swiadczy bynajmniej o "wyzszosci" LKS-u nad Widzewem. Raczej o Twoich kompleksach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retkinia Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: 212.191.162.* 12.10.01, 19:28 > Wielkosc klubu nie bierze sie li tylko z liczby sekcji i druzyn mlodziezowych. tu sie biora chyba Twoje kompleksym skoro sie ich tak czepiasz. > I to co napisales "kolego" nie swiadczy bynajmniej o "wyzszosci" LKS-u nad > Widzewem. powiedz to "mlodzizy widzewskiej" > Raczej o Twoich kompleksach. kompleksy to moze maja mlodzi widzewiacy ktorzy regularnie dostaja w dupsko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retkinia Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.uniglob.pl 12.10.01, 11:00 Po tych słowach Jezierskiego: "Nie dziwię się, że ci chłopcy choć grali w ŁKS-ie są za Widzewem. Wiadomo, Widzew gra teraz w pierwszej lidze, a ŁKS w drugiej. Gdybym był w ich wieku, pewnie kibicował tym, co są wyżej." stwierdzam, że trener postąpił dobrze, skoro sam "wielki autorytet" tak twierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panBozia Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.iba.waw.pl 12.10.01, 11:48 Gość portalu: retkinia napisał(a): > Po tych słowach Jezierskiego: > > "Nie dziwię się, że ci chłopcy choć grali w ŁKS-ie są za Widzewem. Wiadomo, > Widzew gra teraz w pierwszej lidze, a ŁKS w drugiej. Gdybym był w ich wieku, > pewnie kibicował tym, co są wyżej." > Aby tylko na przekór - nawet wbrew logice. panBozia > stwierdzam, że trener postąpił dobrze, skoro sam "wielki autorytet" tak twierdz > i. Odpowiedz Link Zgłoś
marcini Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru 12.10.01, 12:36 Nie postąpił słusznie, to mało powiedzinae. Chojnacki okazał się zwykłym skurwysynem. Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości chłopaki swoją grą "podziękują" mu za tą decyzję. I jeszcze jedno. Taką decyzją łks przysparza sobie "miliony" nowych sympatyków. I o to chodzi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retkinia Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.uniglob.pl 12.10.01, 15:12 Jeszcze raz ja. Decyzja o wyrzuceniu tego "rehabilitanta" (a co? jak juz barwimy historie to na calego), moze jest sluszna moze nie. Nie znamy calej sprawy jak to bylo w rzeczywistosci tylko z relacji jakiegos obiektywnego z radia ESKA (jesli ktos sie nie orientuje to to radio jest najbardziej "widzewskie" jakie mozna sobie wyobrazic, a to daje juz do myslenia) oraz pismaka z Wyoborczej, ktorego zetelnosc pozostawia duzo do zyczenia. Przyjmujac, ze trener sie mylil, uwazam jednak, ze cala ta sytuacja jest wypadkowa tego jaki jest stosunek władz i mediów łódzkich(?) do Łódzkiego Klubu Sportowego. Czy władze miasta oraz media robią coś by sytuacja w klubie się polepszyła? Oni są z ŁKS'em tylko wtedy gdy wygrywa oraz gdy mu trzeba zabrać 70% wpływów z targowiska, które jest głównym źródłem utrzymania. Chciałbym też się dowiedzieć co te dwie "instytucje" robią chociażby dla rozwoju tych dzieci, o których mowa w artykule? Z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że niewiele. Zapytajcie sie może pana Chojnackiego ile zarabia. Jakie ma warunki do pracy. A może ktoś by się zastanowił dlaczego tak postąpił a nie inaczej?! Dla ułatwienia podpowiem, że powodem takiej decyzji może być (a nawet nie może) sposób dotacji i rozdziału środków budżetowych pośród łódzkich klubów, i nie jest tajemnicą, że mafia złodziejska z widzewa lwią część tych środów dostaje, podczas gdy w ŁKS'ie, nie w sekcji piłkarskiej, muszą walczyć o przetrwanie każdego miesiąca). Sytuację tę odczytuje jako przejaw frustracji Pana Chojnackiego i rozumie go doskonale, choć sposobu jej wyrażenia nie pochwalam. Takie moje zdanie. www.lksfans.pl w dziale forum możesz poznać opinie kibiców ŁKS, którzy sytuację w tym klubie znają o wiele lepiej niż przypadkowy dziennikarzyna z eski czy gw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pażdzioc Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.p.lodz.pl 12.10.01, 16:00 Powiem krótko - pierdol, pierdol a ja sie zdrzemne. Wedlug Ciebie wychodzi na to, ze to Widzew jest winny wywaleniu tych chlopakow z waszego klubiku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retkinia Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.uniglob.pl 12.10.01, 16:18 > Wedlug Ciebie wychodzi na to, ze to Widzew jest winny wywaleniu tych chlopakow > z waszego klubiku ??? winny jest trener, ktory (w moim przekonaniu) wyraza to co czują ludzie pracujący w klubie przy al. Unii w stosunku do łódzkich mediów i władz. I jesli cos sie komus nie podoba w ŁKS to moze isc na widzew, gdzie szkolenie mlodziezy jest kazdy wie jakie. BTW. czemu nie napisali gazeciarze, ze właśnie te dzieci się biły na obozie w wyniku swoich odmiennych sympatii klubowych? nie napisali bo tak im sie podoba, aby sie piekna histora gorzej nie sprzedala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hawranek Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.chello.pl 12.10.01, 17:46 Wasze posty potwierdzają tylko beznadzieję Waszego miasta (to nie Wasza wina) i Waszą umysłową miałkość (a to już Wasza "zasługa"). Jesteście jak spruta i obsrana kołdra na wysypisku śmiecie w ponury jesienny dzień. Naprawdę nikogo w Polsce nie obchodzicie ! Te Wasze wzajemne wyzywanie się od Żydów są komiczne i żałosne równocześnie. PS Do niejakiego Havra. Ja syneczku niekumaty nazywam się Hawranek, mieszkam w Krakowie i jestem kibicem Wisły. Z tego chociażby względu oddalam jednoznacnie Twoją uprzejmą prośbę o zmianę mojego nazwiska. Ze względu na cechującą mnie uprzejmość dodaję do tych paru zdań - Pierdol się smutny palancie! Nie dziękuj mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panBozia Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.pai.net.pl 12.10.01, 19:04 Gość portalu: Hawranek napisał(a): > Wasze posty potwierdzają tylko beznadzieję Waszego miasta (to nie Wasza wina) i > > Waszą umysłową miałkość (a to już Wasza "zasługa"). Jesteście jak spruta i > obsrana kołdra na wysypisku śmiecie w ponury jesienny dzień. > Naprawdę nikogo w Polsce nie obchodzicie ! Te Wasze wzajemne wyzywanie się od > Żydów są komiczne i żałosne równocześnie. > PS > Do niejakiego Havra. > Ja syneczku niekumaty nazywam się Hawranek, mieszkam w Krakowie i jestem > kibicem Wisły. Z tego chociażby względu oddalam jednoznacnie Twoją uprzejmą > prośbę o zmianę mojego nazwiska. > Ze względu na cechującą mnie uprzejmość dodaję do tych paru zdań - Pierdol się > smutny palancie! > Nie dziękuj mi. No to teraz ja - pierdol się ponury pseudo-hawranku. Twój szowinistyczyny tekścik jednoznacznie klasyfikuje cię do grona osób dotkniętych nieuleczalną chorobą zwaną menstruacją przyczynowo-myślową. Myślę też że cierpisz na bolesną szczelinę odbytu i wrzody płata czołowego. Ja osobiście lubię i szanuję Kraków więc coś ci powiem: Każdy to powie Cracovia rządzi w Krakowie!!!! Nie łam się to tylko prowokacja z mojej strony. No i jeszcze jedno - czy to nie kibice Wisełki wyzywają Cracovię od żydów?? Czy to nie kibice Cracovii śpiewają - Wisła Krakowska to stara qrwa żydowska?? Dobra rada - spierdalaj leczyć swoje semickie fobie gdzie indziej. ps.zmień psychiatrę, ten cię oszukuje. psII.Koniecznie zmień dilera!!!!!!!!!!!!! unholy mrGod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panBozia Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.pai.net.pl 12.10.01, 19:07 > winny jest trener, ktory (w moim przekonaniu) wyraza to co czują ludzie pracują > cy > w klubie przy al. Unii w stosunku do łódzkich mediów i władz. Spiskowa teoria dziejów??? Nie bój się Czekalski już nie rządzi - bo miałbyś zamiast ruiny stadionu Tesco3 > > I jesli cos sie komus nie podoba w ŁKS to moze isc na widzew, gdzie szkolenie > mlodziezy jest kazdy wie jakie. No właśnie jakie - sprecyzuj. > > BTW. > czemu nie napisali gazeciarze, ze właśnie te dzieci się biły na obozie w wyniku > > swoich odmiennych sympatii klubowych? nie napisali bo tak im sie podoba, aby si > e > piekna histora gorzej nie sprzedala. Hmmm, może przestań już stosować taką mierną propagandę. Goebels i tak był lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hawranek Re: "panBozia" nie wie co czyni. IP: *.chello.pl 12.10.01, 19:25 "panBozia" rozśmieszyłeś mnie zakompleksiony biedaku. Ja rozumiem, że jesteś głodny i jest Ci zimno idioto z Bałut, ale to nie powód ażeby robić kupę na środku ulicy. Ale wybaczam Ci. I żeby było Ci choć troszkę cieplej - olewam Cię silną strugą ciepłego moczu. Pij, nie żałuj sobie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panBozia Hawranek-Stefanek IP: *.pai.net.pl 12.10.01, 19:52 Gość portalu: Hawranek napisał(a): > "panBozia" rozśmieszyłeś mnie zakompleksiony biedaku. > Ja rozumiem, że jesteś głodny i jest Ci zimno idioto z Bałut, ale to nie powód > ażeby robić kupę na środku ulicy. > Ale wybaczam Ci. > I żeby było Ci choć troszkę cieplej - olewam Cię silną strugą ciepłego moczu. > Pij, nie żałuj sobie ! Wytrzyj jad z ryja sieroto z Nowej Huty, potem umyj zęby, a jak umyjesz to wtedy pocałuj mnie w moją białą owłosioną dupę. Zacytuję tylko Bogusia Lindę - "Nie chce mi się z tobą gadać..." I możesz spokojnie oszczędzać swoje szare komórki centusiu,bo... nie chce mi się z tobą gadać. Ps.Niechaj cię smok pierdoli w sparszywiałe usta. Adieu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A'nA Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: 195.13.39.* 13.10.01, 18:48 Gość portalu: retkinia napisał(a): > Jeszcze raz ja. > Decyzja o wyrzuceniu tego "rehabilitanta" (a co? jak juz barwimy historie to na > > calego), moze jest sluszna moze nie. Nie znamy calej sprawy jak to bylo w > rzeczywistosci tylko z relacji jakiegos obiektywnego z radia ESKA (jesli ktos s > ie > nie orientuje to to radio jest najbardziej "widzewskie" jakie mozna sobie > wyobrazic, a to daje juz do myslenia) oraz pismaka z Wyoborczej, ktorego > zetelnosc pozostawia duzo do zyczenia. > > Przyjmujac, ze trener sie mylil, uwazam jednak, ze cala ta sytuacja jest > wypadkowa tego jaki jest stosunek władz i mediów łódzkich(?) do Łódzkiego Klubu > > Sportowego. Czy władze miasta oraz media robią coś by sytuacja w klubie się > polepszyła? Oni są z ŁKS'em tylko wtedy gdy wygrywa oraz gdy mu trzeba zabrać 7 > 0% > wpływów z targowiska, które jest głównym źródłem utrzymania. Chciałbym też się > dowiedzieć co te dwie "instytucje" robią chociażby dla rozwoju tych dzieci, o > których mowa w artykule? Z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że > niewiele. Zapytajcie sie może pana Chojnackiego ile zarabia. Jakie ma warunki d > o > pracy. A może ktoś by się zastanowił dlaczego tak postąpił a nie inaczej?! Dla > ułatwienia podpowiem, że powodem takiej decyzji może być (a nawet nie może) > sposób dotacji i rozdziału środków budżetowych pośród łódzkich klubów, i nie je > st > tajemnicą, że mafia złodziejska z widzewa lwią część tych środów dostaje, podcz > as > gdy w ŁKS'ie, nie w sekcji piłkarskiej, muszą walczyć o przetrwanie każdego > miesiąca). Sytuację tę odczytuje jako przejaw frustracji Pana Chojnackiego i > rozumie go doskonale, choć sposobu jej wyrażenia nie pochwalam. > > Takie moje zdanie. > > www.lksfans.pl > w dziale forum możesz poznać opinie kibiców ŁKS, którzy sytuację w tym klubie > znają o wiele lepiej niż przypadkowy dziennikarzyna z eski czy gw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 10:59 Słuchajcie, a może trener uznał, że Ci chłopcy przyszli do tego klubu, żeby torpedować akcje drużyny? W takim przypadku trener postąpił słusznie.... ;-) Przecież nigdy nie wiadomo czy kibic Widzewa, grając w klubie ŁKS-u nie będzie podstawiał nogi własnym kolegom z drużyny.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hindus Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 11:58 Trener postąpił jak zwykły kapo, dzieląc zwykłe dzieciaki, na lepsze i gorsze tylko dlatego, że lubią kibicować innemu zespolowi. To zwykły szowinizm i ksenofobizm. Obowiązkiem trenera jest przede wszystkim wychowywać i uczyć młodych ludzi pozytywnych wartości koleżenstwa, współzawodnictwa, poszanowania innych przekonań.P.Chojnacki(pseudo trener) i wszystkie osoby wyrażające podobne opinie okraszone dodatkowo epitetami typu Żyd to po prostu rasiści mający najwidocznej kłopoty z wasną głową. Gdyby przyjąć ich sposób myślenia, Olisadebe nie powinien występować w reprezentacji, bo jest murzynem i napewno kibicuje Nigerii. I co my biedni kibice zrobimy jak spotkamy się w MŚ z Nigerią. Gratuluję także działaczom Widzewa i ŁKS- u wybitnie trafnych wypowiedzi zmieszczonych w tekście Michała Jóźwiaka. Panowie, wkrótce będziecie mieli zagony wiernych bulterierów, które zagryzą Was przy pierwszej lepszej okazji. Mam też propozycję dla wszystkich rodziców mających zamiar wysłać swoje pociechy na jakieś zajęcia sportowe. Polecam ringo, gra spokojna, nie ma sekcji w Widzewie i ŁKS-ie, na razie nie stwierdzono zatargów między kibicami przeciwnych drużyn - napewno do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A'n'A Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: 195.13.39.* 13.10.01, 17:35 Na pytanie, czy trener Chojnacki postąpił słusznie, wyrzucając kibiców Widzewa z drużyny ŁKS – mówię NIE. Również takiemu trenerowi (i jemu podobnym) mówię – NIE dziękuję. Po pierwsze: dla nietolerancji a w szczególności, jeżeli idzie o pedagoga nie powinno być miejsca. Po drugie: trener Chojnacki wypowiada się: „żeby być piłkarzem trzeba spełniać takie min. warunki: mieć zdrowie, być sprawnym fizycznie”. Jeszcze niedawno trener Chojnacki trenował grupę, w której pierwszoplanową pozycję zajmował chłopiec sprawny inaczej. Dla braku konsekwencji pedagoga mówię – NIE. Podziwiam odwagę rodziców, którzy wystąpili publicznie ze swoim problemem, bo ta szkółka przypomina mi rybę, a dlaczego, bo psuje się od głowy. Jeszcze pytanie do trenera Chojnackiego (jak to sobie poukładał?) i jak to robią inni trenerzy, że dzisiaj trenują w ŁKS, jutro w Widzewie, pojutrze w SMS i potrafią tak szybko zmienić swoją lojalność klubową, czyżby pomagała im w tym mamona? Czy po prostu, ktoś jest zwykłą chorągiewka na wietrze, nie wartą naśladowania. Pocieszająca jest wypowiedź łódzkiego sędziego piłkarskiego, który potrafił być dzięki bogu obiektywny jak przystało na arbitra. A przecież poruszony problem w artykule rozciąga się i na inne płaszczyzny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boromed Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 18:41 Dzięki takim pedagogom jak pan Chojnacki wychowujemy prowokatorów pokroju Saganowski i spółka, którzy sieją głupotę, bezmyślność i nienawiść. Zastanawiam, się czy wszystko co wiąże się z ŁKS, musi być takie głupie i małostkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilo Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: 192.168.134.* / *.Astral.Lodz.PL 14.10.01, 19:04 Slusznie gdyz semickie wplywy lksu mogly by nam zle wplynac na czystosc widzewskiego charakteru. A wy chlopaki nie martwcie sie jak jestescie dobrzy to przyjma was do mniej spejsionego klubu(moze nawet o widzewka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Roman Chojnacki - wspomnienie IP: *.toya.net.pl 15.10.01, 14:39 Pan Roman Chojnacki był/jest nauczycielem WF w technikum, do którego jakiś czas temu chodziłem. Był przy okazji wychowawcą klasy "specjalnej": chodzili do niej w większości jego podopieczni ze szkółki ŁKS. Zapamiętałem taki incydent: mecz półfinałowy o mistrzostwo szkoły w piłkę nożną, drużyna pana Chojnackiego gra z klasą o rok bodajże starszą w półfinale, druga drużyna pana Chojnackiego ("rezerwowa") zapewniła sobie awans do finału. Drużyna Chojnackiego przegrywa 0:2 w drugiej połowie półfinału, mecz obserwuje bez mała 3/4 uczniów szkoły. Sędziuje spec szkolny od piłki nożnej: Roman Chojnacki. I wtedy, po raz pierwszy zobaczyłem co to znaczy że sędzia "kręci lody". Drużyna Chojanckiego wygrała "cudem" - po naprawdę "dziwnych" decyzjach "sędziego". Pamiętam, że omal nie doszło do linczu zwycięzców. Czy tak ma wyglądać wychowanie w duchu sportu? Po artykule w "Fabryce" przypomniałem sobie tego pana i ten incydent. Nie dziwmy się później zdziczeniu kibiców na stadionach. Nie zdziwiła mnie również "prowokacja na stadionie Widzewa". Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie - chciałoby się rzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.mipro.pl 16.10.01, 13:54 Odpowiem pytaniem na pytanie. A czy w szkółkach takich jak: Ajax, Barcelona, Bayern itp są sympatycy innych konkurencyjnych drużyn? Chyba nie, więc o co chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panBozia Re: Czy trener ŁKS-u postąpił słusznie, usuwając kibiców Widzewa z dru IP: *.iba.waw.pl 16.10.01, 15:33 Gość portalu: ELVIZ napisał(a): > Odpowiem pytaniem na pytanie. A czy w szkółkach takich jak: Ajax, Barcelona, > Bayern itp są sympatycy innych konkurencyjnych drużyn? Chyba nie, więc o co > chodzi??? A co, jesteś wychowankiem jednej z nich??? Dam ci jeden przykład - Raul Gonzalez Blanco. Duma Realu - wychowanek Atletico - Kibicował Realowi. To z najwyższej półki. A swoją drogą widać efekty pracy takich w szkółce ŁKS, Sagan i Kościuk. Jakie wartości wpoił im ich trener w młodości pokazali w sobotę na Widzewie. Kto wie czy nie prowadził ich właśnie trener Chujnacki. Odpowiedz Link Zgłoś