Dodaj do ulubionych

Awaria wody

IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 01.05.11, 19:56
Ludzie nie mają w czym się myć bo z kranów leci brązowe gó... przez cały dzień ale ważne że projekty kładeczki i kolejeczki są! Piękny długi weekend - dziękuję bardzo. Rury pękają zapewne dlatego że są stare a zamiast naprawiać rury to mamy malowanie świetnie widocznych pasów w godzinach szczytu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Liquid Re: Awaria wody IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 01.05.11, 20:30
      Dwa hydranty na osiedlu, przy jednym położyli jakąś rurę i poszli a przy drugim nic nie robią. Stolica innowacji - brązowa woda w kranie.
    • Gość: Liquid Re: Awaria wody IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 01.05.11, 20:49
      MPWiK Rzeszów tak pisze o swojej wodzie:

"Dostarczana przez nas woda posiada bardzo dobre parametry, jest idealnie przejrzysta, posiada tak doskonały smak i zapach, że można pić ją prosto z kranu – bez gotowania. Jej jakość potwierdzona jest przez regularne badania, które prowadzimy kilka razy dziennie.

W trosce o mieszkańców w Zakładzie Uzdatniania Wody zastosowano najnowocześniejsze na świecie metody uzdatniania wody, z ozonowaniem pośrednim i filtrami węglowymi.

Efektem zastosowania nowych rozwiązań jest niemal zerowa mętność i barwa dostarczanej wody oraz bardzo dobre oczyszczenie ze szkodliwych dla zdrowia substancji organicznych, w tym detergentów."

Więc oto jak ona wygląda dzisiaj:

img811.imageshack.us/i/p1010469a.jpg/
      • Gość: Fabryka Wody Re: Awaria wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 06:38
        Rozumiem że piszesz o wodzie ze słynnej rzeszowskiej (ferencowej) "fabryki wody"...
        • Gość: Bezradna Re: Woda pozalicznikowa IP: *.rzeszow.vectranet.pl 02.05.11, 08:07
          Pęka rura.Woda leje się się kilka godzin dość dużym strumieniem.Zanim ktoś to zakręci mija sporo czasu, potem przez kilka godzin leci brązowa maź ale i tak za to wszystko PŁACIMY MY. Mimo iż zużycie wody mamy dużo mniejsze to wg licznika głównego jest dopłata i to sopra bo liczona wg osób ZAMELDOWANYCH pod danym adresem a spółdzielnia tłumaczy że są nieszczelne krany czyli robią nas w konia ale chodzi o to że co trzecie mieszkanie jest podnajmowane NA CZARNO np:studentom gdzie w danym mieszkaniu zameldowana jest jedna osoba a pomieszkuje 4-6 osób a kąpie się i 10. Podobnie ze śmieciami. Właściciel płaci za 1 osobę a śmieci wyrzuca jak za pół akademika a my renciści z tych grosików musimy to wszystko sponsorować. Moja cierpliwość się kończy i mimo ze mam opory to dlaczego mam płacić za kogoś kto mnie okrada?
    • Gość: gosc Re: Awaria wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 18:23
      Nabierz sobie w garażu i nie siej popeliny, panie dziennikarzu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka