08.03.06, 21:12
Chcę kupić sobie komputer, polecano mi Skomur, możecie coś napisać na temat
tej firmy?
Obserwuj wątek
    • zgierzak Re: SKOMUR 09.03.06, 22:13
      poczytaj GW dzisiejszą - wydanie papierowe, widziałem tam niezłą ofertę.
    • sh4rky Re: SKOMUR 10.03.06, 01:47
      Jaja sobie robisz czy serio pytasz?

Ze Zgr firm polecam "Ol-Mar" nad "Przemexem" - najsolidniejsi.
      • mamil Re: SKOMUR 10.03.06, 20:33
        no pewnie ze serio pytam, od niedawna mieszkam z Zgierzu wiec nie znam
        loklanych firm, a o tej ktos wspominal wiec pytam jaka jest
        • sh4rky Re: SKOMUR 10.03.06, 23:20
          Skomur firma z zacięciami komunistycznymi wobec użytkowników. Nie polecam internetu kompów też nie.
          Co polecam jest w/w.
          • zgierzak Re: SKOMUR 11.03.06, 01:09
            jest jeszcze skromna "księgarnia multimedialna" na skrzyżowaniu majów. Mają duży
            margines do negocjacji i nie walą zciemy.
            • sh4rky Re: SKOMUR 11.03.06, 10:57
              przekwalifikowałeś się?

to pewnie dlatego że cały czas nie masz kasy?
            • mamil Re: SKOMUR 11.03.06, 14:01
              czyli, że co panowie, skomur odradzacie?hmm, a może samemu złożyć komputer?ps.a
              dlaczego z zacięciem komunistycznym?szef to jakiś komuch czy co?
              • sh4rky Re: SKOMUR 12.03.06, 12:10
                Takie praktyki stosują.
              • karol-nurek Re: SKOMUR 13.03.06, 17:11
                Polecam stronę www.komputronik.pl można wybrać i komputer i mozna złożyć go z
                komponentów zachowując certyfikację CE, która jest obecnie obowiązkowa. Ceny są
                też do przyjęcia z tego co wiem Skomur, też jest ich przedstawicielem tak jak i
                księgarnia wymieniana przez "formowicza" na rogu ul majowych. Co do Skomuru to
                mnie dziwi określenie " komusza" o ile wiem to odbiega to od pogladów i
                zachowań właścicieli i pracowników. A tak nawiasem mówiąc ciekawy jestem od
                kogo internet posiada sh4rky? W Zgierzu to firma która rozpoczęła działalność
                internetową od pomocy młodzieży jak i dająca pracę młodym ludziom, również
                studiującym. Jest obecnie największym dostarczycielem internetu w Zgierzu, a to
                przy konkurencji o czymś świadczy.
                • sh4rky Re: SKOMUR 13.03.06, 23:34
                  1. Największy nie znaczy najlepszy (2 adminów na całą sieć to jest z lekka nieporozumienie)
                  2. Taaa mam od nich neta więc wiem co mówię. Czemu od nich? Bo nie mam alternatywy. Jak tylko się pojawi spieprzam od nich.
                  3. Zarówno skomur jak i księgarnia multi to firmy które mają dużo kasy a gówno się znają na swojej robocie.
                  4. A co oni Caritas są czy WOŚP że tak bardzo pomagają młodzieży? Dała pracę młodym ludziom. No ta....z tego co widziałem to w BOKu pracuje same rodzeństwo....jak to się nazywa? Firma rodzinna? Heh.
                  5. Kto to jest "formowicz"?
                  6. Terminy, terminy, terminy. Jeśli im nie zapłacimy od razu odcinają neta. Ale jeśli w miesiącu rzeczony net nie działa W SUMIE przez parę dni to jakoś nie potrafią tego odliczyć od rachunku....
                  • piotrsk5 Re: SKOMUR 14.03.06, 08:16
                    Jestem współwłaścicielem firmy SKOMUR. Dzisiaj moja córka zapytała mnie
                    na czym polegają nasze działania "komunistyczne". Odpowiedziałem, że nie wiem.
                    Prowadzimy działalność raczej kapitalistyczną. Co chciał powiedzieć sh4rky
                    przez "praktyki komunistyczne"? Dobrze byłoby zapoznać się co oznaczają tak
                    trudne słowa, recepta na to jest - skończyć jakąś szkołę, może nawet być
                    podstawowa. Nie wystarczy tylko chodzić do takiej, trzeba trochę wchłaniać
                    wiedzę.
                    Nawiasem mówiąc w naszej firmie jest czterech administratorów, a w BOK-u nie ma
                    braci. Jak się coś pisze to należałoby to wcześniej sprawdzić. Na koniec dodam,
                    że żałuję, iż sh4rky nie ma na tyle odwagi aby osobiście zgłościć swoje uwagi
                    dotyczące naszej działalności, choć był zapraszany.
                    • zgierzak Re: SKOMUR 16.03.06, 00:35
                      Szkoła szkołą ale to ciekawe, dlaczego jako poważny lokalny provider, nie
                      chcecie skorzystać z dobrodziejstw technologii Wi-Max w paśmie 3.6-3.8GHz?
                      (www.bip.urtip.gov.pl/bipurtip/redir.jsp?place=galleryStats&id=2023) Bo
                      to co się dzieje w pasmach ISM 2.4 i 5.3-5.7GHz, gdzie wasza szacowna instytucja
                      jest jednym z paru najpoważniejszych śmieciarzy - to trochę mało poważna
                      działalność. Współczuć można tylko waszym radiowym klientom - a będzie tylko
                      coraz gorzej. To są pasma przeznaczone do lokalnych połączeń po chałupie a nie
                      przez pół miasta. Jak się ktoś obudzi z posmakiem metalu w pysku albo bólem łba
                      - może zawołać ekipę z UKE na pomoc i wtedy wyjdzie ile leci EIRP z sektora albo
                      z siatki lub MARS-a. I to do tego wszystkie takie drobiazgi macie na publicznym
                      widoku.... A fe...
                  • karol-nurek Re: SKOMUR 14.03.06, 09:47
                    Tym razem nie taka krótka odpowiedź dla sh4rky-go :
                    1.Jednak występuje brak wiedzy na temat firmy w której zakłada się internet
                    (trochę dziwne by nie powiedzieć niezrozumiałe zakładanie internetu w firmie, o
                    której ma się złe zdanie).Administratorzy pracują od 8-21 czyli chyba musi być
                    ich więcej, dodatkowo zgłoszenia przyjmują do 24, czyli coś z sh4rky nie do
                    końca "OK" chyba, że to typowy "pieniacz" opluć i udawać, że wszystko OK.
                    2.Dziwne jak pisał w grudniu (proszę sprawdzić) jest kilku lepszych operatorów.
                    o co chodzi czyżby ktoś go napuszczał, ja na miejscu firmy jednak wyciągnął bym
                    jednak konsekwencje z takiego oczerniania.
                    3.Według sh4rky-go, dwie firmy są be, a może jeszcze jakąś doda?. Dziwne czyżby
                    tylko jedna słuszna w Zgierzu oczywiście polecana przez sh4rky-go bo to
                    on "GURU-FACHOWIEC" ?
                    4.Gdyby znał historię powstania intenetu na Osiedlu 650-lecia, to by wiedział o
                    co chodzi z młodzieżą. Z tego wynika, że jest poza rejonem sieci kablowej
                    (firma wybudowała swoją sieć telekomunikacyjną i to bez podwyżek - to chyba
                    ten "komunizm")
                    5.Jeśli z polskim co prawda młodzieżowym ma się problem to krótkie wyjaśnienie -
                    ktoś na forum może być nazwany "forumowiczem" brak jednej literki, no ale
                    zapomniałem przepraszam "super znawca i fachowiec" chylę czoła.
                    6.Tu przejaw typowego komunizmu sh4rky-go, nie boję się tego powiedzieć
                    zwłaszcza po tym punkcie - najlepiej za darmo i ile wlezie, co mnie obchodzi
                    firma wstrętni kapitaliści- komuniści nie dają za darmo, nie płacę, a już
                    odcinają intenet a gdzie ja coś "mundrego" napiszę?
                    z mojej strony to ostatni post - chciałem przedstawić
                    charakterystykę "zgierskiego pieniacza" najważniejsze by zaistnieć. No i
                    pytanie dla kogo on to robi?
                    • sh4rky Re: SKOMUR 14.03.06, 10:48
                      Śmieszne te wasze pościki, ale wiadomo - swojego się broni ;)

Dla Pana Współwłaściciela - polecam lekturę wielu tematów z forum Netburga (litościwie mam nadzieję, że wie Pan co to Netburg) o niezadowoleniu użytkoników z pracy Pana firmy, m. in. ten temat: www.netburg.pl/index.php?showtopic=2567&hl=Skomur
                      lub ten: www.netburg.pl/index.php?showtopic=2329&hl=Skomur
                      Poza tym, Pan tego nie może wiedzieć ale zła opinia nt. Pana firmy jest nie tylko wyłuszczana przeze mnie. Większość ludzi, którzy mają tą sieć jest do niej negatywnie nastawiona, ale ze względu (tak jak w moim przypadku) na brak alternatyw (Skomur pokrywa swoim zasięgiem większość Zgierza, inne sieci niestety nie) muszą pozostać w niej.

Nie odpowiedział mi też Pan na zagadnienie związane z odliczaniem od rachunku godzin bez internetu. Zdarza się to dość często (nie tylko u mnie) więc problem jest, ale podejrzewam że nic tutaj nie wskóramy.

Równie denerwującą ludzi sprawą jest to, że bez wykupionego stałego (publicznego) adresu IP korzystanie z komunikatora GG czy pobieranie plików z internetu staje się praktycznie niemożliwe w związku z zrywaniem połączenia. Jak by nie było, jest to 2zł "wymuszane" co miesiąc. Niby można bez tego żyć, ale wtedy czujemy się jakbyśmy mieli wersję demo internetu.

Nie powiedziałem "bracia" a "rodzeństwo" i różnica między tymi słowami jest - więc - czytajcie ze zrozumieniem.

Mówicie pieniacz. Heh no taak, ale po doświadczeniach z zakładaniem w Skomurze internetu widzę, że jeśli się Was nie "zbierze" delikatnie mówiąc to nic nie zrobicie. Gdzieś w netcie już wspominałem że zakładanie netu zajęło Wam 2 miesiące podczas gdy konkurencja po przyjęciu zgłoszenia zrobiła to w 2 tygodnie (+ 2godz. samej instalacji - u was z 2 tygodnie)

Zrozumcie nie życzę Wam źle, bo jako największy provider w Zgierzu macie perspektywy jednak polityka firmy idzie w zlym kierunku, ludzie są niezadowoleni i chętnie przy nadarzającej się okazji uciekli by do inej firmy. Jedyne co ich tak właściwie trzyma w Skomurze to społeczność założona przez UŻYTKOWNIKÓW pod nazwą Netburg.

Życzę powodzenia w dalszych działaniach.
                      Pieniacz-internetobiorca Sh4rKy. :)
                      • mamil Re: SKOMUR 14.03.06, 18:06
                        niby niewinnie rzucony temat, a tyle polemik i dyskusji.Tylko sh4rky dlaczego
                        nie mogę wejść na podane przez Ciebie linki?Wyświetla mi się:Link który
                        zaprowadził cię do tej strony jest zły lub nieaktualny.Może jestem ignorantem i
                        się nie znam, ale chyba Twoje słowa wobec tego nie mają pokrycia.Nie znam
                        firmy, ale podoba mi się odzew Pana/ów(?)bronią swego.
                        Ale na tyle osób na forum tylko Ty piszesz na ten temat, to inni nie mają
                        zdania czy też nie podzielają Twojego?Jak to jest w tym Zgierzu?

• sh4rky Re: SKOMUR 15.03.06, 08:35
                          Forum jest tylko dla użytkowników sieci Skomur więc bardzo możliwe że się nie dostaniesz.

Ja Ci nic nie sugeruję - zrobisz jak chcesz :)
    • atosgambiton Re: SKOMUR 25.07.14, 11:55
      NIE POLECAM!
      Telewizja się strasznie tnie i wolno reaguje.
      Kupiłem dekoder (czy co to tam dali), 2 lata się barowałem, bo ciągle coś źle było (też non stop są napisy, których nie można wyłączyć, admini byli też nie umieli i już), a po 2 latach powiedzieli mi, ze nic nie mogą zrobić, bo już gwarancja minęła.
      To prawda - jak raz zapomniałem zapłacić w terminie - dosyć szybko mi zablokowali wszystko.
      A jak internet nie działa, to jest w porządku.
      Jak oglądam fil i wiadomości i co parę minut obraz staje na 1-2 sec. - też jest w porządku (CODZIENNIE KILKA RAZY DZIENNIE PRZEZ JAKIŚ CZAS). Jak obraz się zawiesza na 5 minut - też jest w porządku (RAZ NA KILKA DNI).
      Dzwonienie, zgłaszanie, mailowanie - nic nie pomaga. Ostatnio przerodziło się to w olewkę.
      I nie ważne, że nie działa. Widocznie jestem już potraktowany, jako problematyczny klient.
      Nie ważne, że coś nie działa. Nie umieją nic z tym zrobić, więc olewają. A, że sami dostarczyli coś co nie działa i że gwarancja się skończyła, to już olewka.
      Jak tyko będzie możliwość (w tym tygodniu się dowiem, czy jakaś konkurencja się może pojawiła) od razu zmienię operatora!!!
      Odezwę się też do rzecznika praw konsumenckich, czy mogę coś z tym zrobić od jego strony (bo jednak usługa powinna działać bez zastrzeżeń, a nie działa).
      Na pewno już moich problemów nie będę zgłaszał do SKOMURU, bo to bez sensu - i tak nic nie zrobią, jak zawsze.
      Chyba, że po prostu przyzwyczajeni jesteśmy do tego, że telewizja działa i się codziennie nie wiesza (w Zgierzu mieszkamy ok. 5 lat, wcześniej gdzie indziej korzystaliśmy z różnych operatorów (ostatnio z TOYA) i odkąd pamiętam nie było nigdy nigdzie takich problemów, nawet, jak wspomnę popularne kablówki sprzed 10-15 lat.
      ODRADZAM FIRMĘ!!!
    • atosgambiton Re: SKOMUR 27.07.14, 21:20
      Kurczę, zaplanowaliśmy sobie film na wieczór i... jest jakaś masakra!!!
      Telewizja zawiesza się co jakieś 1-4 sec na jakieś 2-5 sec. (rzadko jest aż tak źle, jednak się zdarza z raz w tygodniu)
      I oboje czytamy sobie książki.
      Chyba lepiej w ogóle nie mieć TV, niż mieć w Skomurze.
      Mam masę na głowie teraz i nie mam czasu zajmować się telewizja, która powinna działać, ale w tym tygodniu muszę firmie podziękować.
      Jak olewactwem traktuje się stałych klientów, to chyba coś jest nie tak.
      Nie będę już się kontaktował z nikim w Skomurze. Nie chcę KOLEJNY RAZ poczuć się jak nic nie znaczący kłopot, który "czegoś chce".
      Firmę poznaje się po tym, jak reaguje na kłopoty i jak coś jest nie tak (bo zawsze coś się może zdarzyć).
      Skomur zawodzi po całości.
      :(
      Zdenerwowany i OLEWANY klient (jeszcze klient), któremu fatalnie działa telewizja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka