Dodaj do ulubionych

Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy

10.03.06, 17:55
Kurde że też nie zrobią żadnej rewolucji dać się tak tłamsić i żyć w takiej
megabiedzie że ludzie w innych krajach nie chcą wierzyć że taka bieda jest w
tym najbiedniejszym kraju UE może polacy młodzi powinni wszyscy razem
wyjechać zrobić taką repatriację i założyć gdzieś nową polskę bez radia
maryja bez żarliwych katolików uszczęśliwiających wszystkich na siłę niech
oni się rządzą sami he he bo czemu mają rządzić mną jak ja nie chcę i sam się
mogę sobą rządzić ale nie mogę bo ktoś mi się wpieprza

Załóżmy gdzieś nową polskę kraj niefaszystowski nienacjonalistyczny ale
normalny zostawiając tu na miejscu w starej polsce wszystkie dewotki
wszystkich faszystowskich patriotów i wszystkich neonazistów stanowiących
trzon tego społeczeństwa nowa polska dla normalnych pokojowych polaków ale
gdzieś indziej

Wyjechać i po prostu to zostawić nowy Syjon tworzyć gdzie indziej jak się
tego nie daje naprawić ten kraj tu jest skazany na zaglade panuje straszna
cenzura straszna straszna a wolność słowa jest jedynie w niewielkich
przestrzeniach sieci internetowej na różnych forach i na kilku portalach a
wszedzie indziej a szczególnie w gazetach i tivi opanowanych przez
fanatycznych katolikow panuje zamordyzm bo kazdy wie lepiej ten kraj nie moze
byc normalny bo on jest pelen faszystow i fanatycznych katolikow i jah-jah go
karze za faszyzm i zamordyzm jaki ci ludzie zaprowadzają gnębiąc swoich
bliźnich i tworząc tu kotły piekielne i piekło za życia przecież wystarczy
wyjechać za granicę by sobie popatrzeć jak tam ludzie żyją jak tam miasta
wyglądają jacy ludzie szczęśliwi jak można zostawać w takim kraju i skazywać
się na dobrowolną pokutę do końca życia

Polska dla katolików i tylko dla nich niech se robią swoje katolizacja na
wszystkich zakresach zobaczymy czy będzie lepiej reszta niech wypieprza się
trzeba tylko zmówić dokąd i tyle
Obserwuj wątek
    • huann Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 17:58
      co?
      • cassani Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 18:09
        nieważne, pamiętaj o leczo!
      • ukalo Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 22:17
        huann napisała:

> co?

moze to jest protest przeciwko znakom interpunkcyjnym tak to odebrałem
        • kotbert Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 11.03.06, 14:04
          i jak widać popierasz :>
    • mmk9 na M a d a g a s k a r ? 10.03.06, 19:01
    • big_news Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 19:30
      Podaj nr konta, to dorzucę ci na bilet.
      • cassani Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 19:39
        Bigi, Ty juz masz swoja czwarta Polske - pozwól i innym...
        • big_news Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 19:51
          No przecież chcę mu pomóc...
          • huann a teraz będzie z grubej rury 10.03.06, 20:07
            pół miliona ludzi lekko licząc wyjechało ostatnio na zachód, a bezrobocie
            jeszcze wzrasta. jak to możliwe? np. tak:
            znam jednego takiego, co kończy doktorat i od listopada 2005 będąc
            zarejestrowanym w urzędzie braku pracy nie dostał ani jednej oferty z owego
            urzędu bezrobocia. a że robi doktorat nie mając na uczelni etatu, to nie ma
            prawa do zasiłku, więc do urzędu chodzi pieszo, by zaoszczędzić na przejazdach.
            bo do końca grudnia bezrobotni mieli przejazdy darmowe w ramach aktywizacji
            zawodowej a do dzis dnia władzom nie chce się przedłużyć z mpk stosownej umowy.
            z uczelni nie dostaje ani grosza. w ramach programu 'absolwent' też go do pracy
            nie przyjęli, bo przecież jest parę lat po studiach (magisterskich) już.
            ostatnio owego jednego takiego nie przyjęto w paru miejscach do pracy na kilku
            najprostszych stanowiskach - usłyszał, że ma za wysokie kwalifikacje i powinien
            być rozchwytywany. ale nie w tym zasranym nie tylko przez psy polandzie.
            na szczęście nasz bohater nie musi tez płacić w związku z tym wszystkim podatków
            (i tak nie ma z czego), a my drodzy i kochani forumowicze pracujący finansujmy
            dalej krusy zusy i dyktanda państwa poselstwa.
            i strzępmy klawiatury po próżnicy, jak ja w tej chwili.
            • cassani Re: a teraz będzie z grubej rury 10.03.06, 20:23
              niestety, w Polsce gospodarka rynkowa była tylko przez 4-5 lat tak do około
              1995 roku, potem panowie w garniturach zaczęli tworzyć twór wyższy: społeczna
              gospodarkę rynkową, a od jakiegoś 2000 roku obralismy trzecią drogę. Niestety
              złudzenia te nas kosztuja dość dużo - między innymi wysokie bezrobocie jest
              tego efektem. Tyle wstępu - tła.
              Rozwinięcie:
              Kiedys czytałem o wpsomnianym przez ciebie programie "absolwent" - stworzenie
              jednego miejsca pracy w tym programie kosztuje około 70 tys zł - gdyby tyle
              miał dofinansowane prywatny przedsiębiorca - stworzył by 3-4 miejsca pracy. No
              ale panowie w szarych garniturach wiedza najlepiej. Oczywiście te 70 tys pan
              jeden z drugim nie wypłaca z własnego konta tylko z naszych podatków - więc de
              fecto nieefektywnie inwestuje kasę przyblokowana prywatnym inwestorom i
              obywatelom - i kółko się zamyka. ludzie nie mają pracy bo państwo ssie na
              potęgę. No ale - po ostatnich wyborach troche mi złudzenia sie oddaliły i nie
              licze na wiele w następnych kolejnych latach.
              Zakończenie
              w naszej Bolandzie praca jest wyżej opodatkowana niz alkohol w Skandynawii - i
              to raczej nie spowoduje wzrostu ilości miejsc pracy.
              Koniec.
              ale nie obiecuję.
            • Gość: leslaw_m . IP: *.lodz.msk.pl 13.03.06, 00:19
              pół miliona to wyjechało w ciągu pierwszych miesięcy,dziś to oficjalne liczby,a
              weź pod uwagę ,ze legalnie pracuje może z 1/3 tych co wyjechała.

lekko licząc pozbylismy się z kraju miliona ludzi,w najbliższym czasie
              (powiedzmy 2 lat) ubędzie drugie tyle,dodam tylko,ze to w 90% młodzi
              ludzie,którzy powinni tutaj płacić podatki,zeby panstwo mogło funkcjonować.

problem dziś nie jest odczuwalny,gdyz większość z zarabiających wydaje dużą
              część zarobków w polsce,jednak z upływem lat sciągną do siebie swoje rodziny i
              te pieniązki odpłyną.wtedy zaczną padać panstwowe molochy,a za nimi instytucje
              typu zus,opieka społeczna,służba zdrowia.

oczywiscie rząd marcinkiewicza nie jest temu winien,jednak duża część ludzi po
              rozczarowaniach związanych z wyborami przestała się wahać co do decyzji,kolejne
              kraje otwierają swoje rynki pracy i coraz mniej będzie pospolitych naciągaczy
              na pracę,a coraz więcej konkretnych godziwie płatnych ofert.
              jesli wkrótce nawet niemcy zrozumieją,ze jedyną szansą dla utrzymania ich
              rozdmuchanych socjałów są imigranci,ochoczo przyjmą setki pracowników z naszego
              kraju,którzy wypracują im wzrost gospodarczy jak z 70-tych lat.

oczywiście lepperyzmem byłoby stwierdzenie,ze po prostu powinno się więcej
              zarabiać w polsce,gdyż jest to mozliwe jedynie przy spadku bezrobocia poniżej
              10%,ale widząć scenę polityczną duża częśc ludzi straciła jakąkolwiek nadzieję
              na to,ze pracy kiedykolwiek przybędzie,ze wykształci się tzw. srednia
              klasa,która jest motorem każdej gospodarki,ze panstwo będzie zabierać niezbędną
              ilośc podatków potrzebnych do jego funkcjonowania itp itd

smiem twierdzić,ze za 5 lat polską gospodarkę,będą w stanie uratować jedynie
              imigranci z byłej zsrr i krajów 3 swiata,tyle,ze będą to pospolici pracownicy,a
              zabraknie m.in. lekarzy pielęgniarek,nauczycieli itp.

szczerze mówiąc również mnie coraz mniej trzyma w tym kraju,własciwie
              przestałem liczyć na jakiś rozwój i póki co swiadomie skazuję się na miernotę
              tutaj trzymany przez przyziemne może więzy rodziny,miłości i wzrastającego
              dziecka.
              gdybym wiedział,ze będzie tu taki burdel,rzuciłbym szkołę 10 lat temu i wstąpił
              do armii-ta przynajmniej pójdzie z torbami ostatnia-a ja debil jeszcze jej
              unikałem jak ognia:/

zyczyłbym sobie,abym się mylił,bo mam koło 30 lat i nie mam już czasu czekać
              kolejnych 4-ech,aby do władzy doszli lepperowcy i lprowcy,a po kolejnych
              sld,potem kolejnych koniecznych terapii szokowych i tak w koło.

także mili znajomi,mozecie mnie zwymyslać mnie od czego chcecie,big news nie
              musi dokładać mi na bilet-przy pierwszej dobrej okazji spadam stąd-wolę nosić
              cegły w londynie niż udawać w tym kraju przed samym sobą,ze prowadzę
              gospodarczą działalność.

• cassani Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 20:27
            a tak szczerze - to podoba ci się nasza czwarta?
            • big_news Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 20:54
              Jeszcze nie ma czwartej. Jak już rzeczywiście będzie, to Ci odpowiem.
              • huann Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 21:04
                powiedz, po ilu mniej obywatelach kraju w kraju poznamy, że to już?
                bo nawet becikowe w tym przypadku nie pomoże.
                • big_news Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 21:15
                  Nie chce mi się spierać. Tym bardziej, że o ile wiem, to chyba nie stało się
                  tak, że ludzie teraz, nagle, zaczęli brykać z Polski?
                  • huann Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 21:19
                    big_news napisał:

> Nie chce mi się spierać. Tym bardziej, że o ile wiem, to chyba nie stało się
                    > tak, że ludzie teraz, nagle, zaczęli brykać z Polski?

fakt, choć ostatnio jakby bardziej. ale będzie ich jeszcze więcej, niech się
                    tylko rozmnożą i dorosną. do rozmnożenia pretekstem będzie becikowe na wódkę dla
                    rodziców i śwagra, do dorośnięcia tanie dresy i ciemne ulice z nieostrożną
                    pozostałą częścią społeczeństwa.
                    a potem już świat stanie otworem.
                    też się nie chcę spierać, ale logika podpowiada niestety taki, a nie inny rozwój
                    sytuacji.
                    • big_news Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 21:45
                      No to żeby się nie spierać:
                      Oczywiście obaj wiemy, że nasze sympatie polityczne są odmienne. I także obu nam
                      wiadomo, że nic nie jest jednoznaczne i proste. Dlatego mocno mnie zastanawia
                      to, dlaczego PO, mieniące się partią ludzi odpowiedzialnych, rozsądnych,
                      mających na uwadze... no wiesz, wsztystkie te puste słowa, tak ochoczo
                      przeforsowała to becikowe? Tylko nie mów, że chciała zrobić dobrze PiS-owi;)
                      A z drugiej strony, to wyobraź sobie, że znam parę rodzin, które to parę złotych
                      autentycznie ucieszyło. Nie wszędzie zamienia się te grosze na bełty.
                      Co do głównego nurtu emigracji (tej ostatniej), to miał on miejsce tuż po
                      otwarciu granic Wielkiej Brytanii. Teraz jest tylko uzupełnienie tej fali.
                      • huann Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 21:57
                        big_news napisał:

> No to żeby się nie spierać:
                        > Oczywiście obaj wiemy, że nasze sympatie polityczne są odmienne. I także obu nam
                        > wiadomo, że nic nie jest jednoznaczne i proste. Dlatego mocno mnie zastanawia
                        > to, dlaczego PO, <ciach>

czemu akurat PO? nie głosowałem na PO.
                        poza tym: po co sprowadzać problem do kwestii szyldów partyjnych? ja ani słowem
                        nie wspomniałem np. dajmy na to o PiS...

mieniące się partią ludzi odpowiedzialnych, rozsądnych,
                        > mających na uwadze... no wiesz, wsztystkie te puste słowa, tak ochoczo
                        > przeforsowała to becikowe? Tylko nie mów, że chciała zrobić dobrze PiS-owi;)

czy ja piszę, że dobrze zrobiła? zły pomysł jednych przeforsowano dzięki
                        głupocie innych i tyle.

> A z drugiej strony, to wyobraź sobie, że znam parę rodzin, które to parę
                        > złotych autentycznie ucieszyło. Nie wszędzie zamienia się te grosze na bełty.

pewno, że nie wszędzie. tak jak nie całe społeczeństwo to dresiarze*. wystarczy
                        wyjść na ulice i się rozejrzeć. czasem się trafi ktoś inaczej ubrany* w wieku
                        poborowym.

*chodzi mi o mentalność a nie ubiór sensu strictu dla ścisłości dodam. choć
                        często (znów: nie zawsze) idzie to w parze.

> Co do głównego nurtu emigracji (tej ostatniej), to miał on miejsce tuż po
                        > otwarciu granic Wielkiej Brytanii. Teraz jest tylko uzupełnienie tej fali.

tyle, że przed rokiem, czy dwoma bezrobocie jednak nie wzrastało aż w takim
                        stopniu, jak to się dzieje teraz.
                        • zdanka1 Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 22:10
                          Nie zebym sie czepiała, ale to najdziwniejsza odmiana tego słowa jaka
                          widziałam...hmmm..."sensu strictu " Ale ja sie naprawdę nie czepiam!
                          • uerbe Lapsus, ot co (ni) 10.03.06, 22:15
                          • huann Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 22:17
                            to z 'nerw' na to wszystko ;)
    • zdanka1 Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 10.03.06, 21:37
      Własciwie to wiesz, jah. rastafari, jest .mym. panem :)))))))))bardzo mi twój
      sposób myslenia odpowiada i zgadzam sie, Mogę z Tobą pojechać. I zalożymy taką
      Polskę, gdzie NFZ nie zgubi moich cholernych badań i nie bedę ich musiała
      robić jeszcze raz , po to zeby pól nei wyszło i zebym musiała zrobić je po
      dwóch miesiącach od początku prywatnie i w ogóle, nie dowiem sie, ze mogęsie
      zapisac na zapisy do badania...i w ogóle zeby ludzie słuchali co się do nichj
      mówi Moge tę Polskę budować nawet na Antarktydzie...
      • Gość: jan Re: Załóżmy nową Polskę z łabędziami z Torunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:51
        każdy może zabrać w ramach promocji miasta .
    • delahalle Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 11.03.06, 18:43
      jah.rastafari.jest.mym.panem napisał:

> Kurde że też nie zrobią żadnej rewolucji dać się tak tłamsić i żyć w takiej
      > megabiedzie że ludzie w innych krajach nie chcą wierzyć że taka bieda jest w
      > tym najbiedniejszym kraju UE może polacy młodzi powinni wszyscy razem
      > wyjechać zrobić taką repatriację i założyć gdzieś nową polskę bez radia
      > maryja bez żarliwych katolików uszczęśliwiających wszystkich na siłę niech
      > oni się rządzą sami he he bo czemu mają rządzić mną jak ja nie chcę i sam się
      > mogę sobą rządzić ale nie mogę bo ktoś mi się wpieprza
      >
      > (...)

Że jak?
    • yost Re: Załóżmy nową Polskę i się do niej wynieśmy 11.03.06, 19:08
      I po co było "wybijać się na niepodległość"?

Polska gdzie indziej? Tam gdzie Polacy tam ich piekło!
      To się nie uda, ale marzenia są zawsze piekne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka