marcin_sieradz 15.03.06, 13:27 Poszukuje dobrej szkoły językowej w Sieradzu (ang. niem). Czy jest taka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paenka Re: Szkoły językowe w Sieradzu 15.03.06, 13:35 dobrej chyba raczej niee, jest kilka takich nowo powstalych chociaz nie wiem cy nie powinnam o nich pisac w czasie przeszlym ze byly. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_sieradz Re: Szkoły językowe w Sieradzu 15.03.06, 13:46 No właśnie - dobra szkoła to może zbyt mocno powiedziane - ale chodzi mi o najlepszą w Sieradzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Szkoły językowe w Sieradzu 16.03.06, 08:31 W budynku starostwa jest szkoła językowa p. Moniki Przybylskiej. Na temat kwalifikacji ich wykladowcow nie mogę niestety nic powiedzieć. Mogę spytać, jakiego języka chcesz się uczyć? I na jakim poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_sieradz Re: Szkoły językowe w Sieradzu 16.03.06, 10:07 język niemiecki dla średniozaawansowanych + rozmowy biznesowe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Szkoły językowe w Sieradzu 16.03.06, 10:21 To ja mogę Cię uczyc, gdyz nauczycielem tegoż jęz. jestem;) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Szkoły językowe w Sieradzu 16.03.06, 10:31 eh w sieradzu szkoly nakierowane na jezyk biznesowy to raczej nie znajdziesz, w Łodzi czasem ciezko znalezc a co dopiero w SDZ Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Szkoły językowe w Sieradzu 16.03.06, 10:55 No nei wiem czy w SDZ znajdziesz cos takiego, w Łodzi trudno znależć szkołe która nakierowałaby się na biznesowy angielski a co dopiero w Sieradzu :( Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: mały teścik dla kolegi Marcina ;-) 16.03.06, 12:16 Sprobuj uzupełnić logicznie luki. Przy częsci zdań zastosuj podpowiedzi z nawiasow. Zobaczymy, ile umiesz z niemca;-): 1.Maria,________ du Angst vor Mäusen? (haben) 2.Die meisten ____________ Kaffee mit Milch und Zucker. (trinken) 3.Hans ________ immer zwei Stück Zucker. (nehmen) 4.Susanne hatte Streit mit _________ Vater. (ihr) 5.Herr Maier ist krank, aber keine _________ Töchter ist bei ihm. (seine) 6.Zu seiner Geburtstagsfeier ______________________ . (einladen, alle - Prateritum) 7.Diese Medikamente _____________ in Amerika seit zwei Jahren verwendet. (Passiv) 8.Plötzlich fand er die Lösung, über die er so lange ______________________ .(nachdenken - Plusquamperfekt) 9.Der Brief muss heute noch per Express geschickt ____________ . 10.Wo ist die Zeitung? - Ich habe __________ auf den Tisch gelegt. 11.Er erzählte ________ , dass er nach Spanien fahren wolle. 12.Er behauptete, er _________ 4 Sprachen fließend sprechen. 13.Wenn ich das Spiel gewinne, ___________ euch allen ein Bier. 14.Warum hast du nicht gefragt? - Ich _________________________. (koennen, helfen, du - Perfekt) 15.Wie alt ist Jakob? - Ich glaube, er ist ________________ als ich. 16.Es ist schon spät. Willst du Renate heute noch anrufen? - Nein, heute ______________ 17.Beeile dich! Wir haben _______________ 10 Minuten. 18.Der Kurs beginnt nicht im August, sondern _____________ im September. 19.Die Straße wurde nun doch gebaut - _____________ der vielen Proteste! 20.Ruf mich an, ______________ du meine Hilfe brauchst! 21.Er fuhr mit dem Auto nach Hause, obwohl er __________________ . (trinken-Prateritum) 22.Als Kind _________________ vor der Dunkelheit. (Angst haben) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_sieradz Re: mały teścik dla kolegi Marcina ;-) 16.03.06, 13:15 dzieki za tescik - hmm, wole jednak cos powazniejszego :) Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Szkoły językowe w Sieradzu 15.03.06, 23:57 W budynku telekomunikacji jest szkoła, uczą metodą Callana (ang.) i Baum (niem.). Chyba jest też coś w Gimnazjum nr 2, raczej metodą tradycyjną, ale nie wiem dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Szkoły językowe w Sieradzu 22.04.06, 17:39 w budynku politechniki łódzkiej w Sieradzu otworzyli Centrum Języków Obcych. Wisi wielki szyld z numerem telefonu. Ktos wie coś wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Szkoły językowe w Sieradzu 22.04.06, 19:08 Misiu, to jest szkoła Moniki Przybylskiej, przeniesli się z tego wieżowca na placu, tego obok. 2 miesiące temu szukałam kursu i mi powiedzieli, że przenieśli się, a szyld ma być wkrótce. Więc wnioskuję , że to. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Szkoły językowe w Sieradzu 22.04.06, 19:18 Mmmmm jak słodko się zrobiło, chyba musze poprosic sbi o wykasowanie mojego postu w "numerologia" ;) No ja nie wiedzialam ze to to, wiec udzielam informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Szkoły językowe w Sieradzu 22.04.06, 19:22 Tylko piszesz, że to Centrum , a tamto to była szkoła, no ale może zmienili się w centrum teraz;) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Szkoły językowe w Sieradzu 22.04.06, 19:26 no tak bylo napisane na szyldzie Odpowiedz Link Zgłoś