Dodaj do ulubionych

Jak było dzisiaj...cz.2

IP: 80.51.47.* 16.03.06, 11:28
Ponieważ dobrneliśmy do 500 wątku w takim razie zakladam ten sam wątek w 2
odsłonie czyli jednym slowem przenosimy się tutaj panowie i panie...Dzisiaj
ruch mizerny na 25 paru ludzi. Lądowanie 9:50 EI-DCI bez winglet,
dotankowany, bez odladzania i start o 10:40 Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc21 Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.03.06, 11:33
      pozdrawiam METEO_EXPERTA
    • Gość: Fazy_lodz Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:58
      pozwole sobie o sprostowanie start 10.35 i to przy slocie na 11.00
      pozdro 4 all
      • Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: 80.51.47.* 16.03.06, 14:03
        Z odlotem troszke czekal No moze byla 10:40 ale na początku pasa stanął fakt o
        10:35 :D
        • an21drzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 17.03.06, 11:49
          zapomniałem, że jest nowy wątek i wpisałem się w starym, ale przecież to to
          samo!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Wilczy Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.p.lodz.pl 17.03.06, 12:04
            > zapomniałem, że jest nowy wątek i wpisałem się w starym,
            Skoro tak, to ja tu skopiuje, co tam napisałeś :)

> Autor: an21drzej
            > dziasiaj Benisław trochę później jak to w piątki EI-DAZ - pogoda do kitu,
            > dość już tej zimy!!!!!!!!! niech spada na południową półkulę;
            > paxów było całkiem całkiem ale to zrozumiałe wczoraj Londka nie było
            > i jutro też nie ma!!!!!!!!!!!!!
            > oj przydałby się jeszcze inny przewoźnik z prawdziwego zdarzenia
            > a nie jakieś tam pokropki po LOT-owskie!!!!!!!!!!!!!!!!

Generalnie masz racje, ale z tego co słyszalem, to akurat sam "pokropek
            po-LOT-owski" sprawuje się lepiej niż sam LOT (EuroLOT) i loty nie są co i rusz
            odwoływane :)

Ale fakt, przydałby się kolejny low-cost z prawdziwego zdarzenia - ucieszyłby
            nas z pewnościa bardziej niż jakaś hybrydowa kontynuacja Air Polonii.
            • an21drzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 17.03.06, 19:31
              Gość portalu: Wilczy napisał(a):

>
              >
              > Generalnie masz racje, ale z tego co słyszalem, to akurat sam "pokropek
              > po-LOT-owski" sprawuje się lepiej niż sam LOT (EuroLOT) i loty nie są co i
              rusz
              > odwoływane :)
              >
              > Ale fakt, przydałby się kolejny low-cost z prawdziwego zdarzenia - ucieszyłby
              > nas z pewnościa bardziej niż jakaś hybrydowa kontynuacja Air Polonii.

i to też racja - ale z drugiej strony widzisz co robia monopoliści - dyktują
              warunki i maja w nosie paxów!! ciekawe czu gdyby z Lublinka operował powiedzmy
              teraz Wiz, czy inny tani przewoźniy Ryanair pozwoliłby sobie na tyle odwołań w
              marcu??? i druga ciekawa sprawa, czy ktos z Was orientował się jak Łódź wygląda
              na tle innych polskich lotnisk jeśli chodzi o odwołane loty przez Rajanka????

ponoć w łódzkich mediach ale nie wiem czy gazeta czy radio był dzisiaj konkur
              na temat liczby paxów przewiezionych przez Rajanka z Lublinka od października
              ubiegłego roku - coś ktos słyszał ??????
              • berger.m Re: Jak było dzisiaj...cz.2 17.03.06, 20:50
                miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3216266.html :
                ""Gazeta" ma dla państwa bilety bezpłatne (bez podatków i opłat lotniskowych),
                ufundowane przez Ryanair i łódzkie lotnisko. Wystarczy odpowiedzieć na pytanie:
                Ilu pasażerów przewiózł Ryanair z i do Łodzi do końca lutego tego roku
                (przypomnijmy, że lata do Londynu i Nottingham). Nagrodą jest pięć podwójnych
                biletów do Dublina i z powrotem. Wylot 4 kwietnia (pierwszym lotem z Łodzi!), a
                powrót w dowolnym terminie, ale z wyłączeniem świąt. By wygrać, wystarczy wysłać
                SMS pod numer 72007 o treści: LO.LOTY, (liczba pasażerów), imię i nazwisko.
                Zwycięży pięć osób, które najcelniej określą liczbę pasażerów (my znamy ją
                dokładnie, co do jednej osoby). Na SMS-y czekamy dziś w godz. 10-12. Z
                laureatami skontaktujemy się przed godz. 13 (proszę mieć włączone komórki).
                Zwycięzców zapytamy także o nazwisko drugiego pasażera, którego zabiorą ze sobą
                do Dublina, adres e-mail oraz proponowaną datę powrotu do Łodzi.

A kto nie wygra, nie powinien się martwić. Latanie jest już w zasięgu ręki.
                Podróż na wyspy brytyjskie za niewiele ponad 100 zł od osoby (w obie strony, ze
                wszystkimi opłatami), jest naprawdę możliwa. Dlatego zachęcamy i podpowiadamy,
                jak kupić bilet w dwóch liniach, które z Łodzi latać będą do Dublina."

Pzdr!
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: 80.51.47.* 17.03.06, 14:30
      Znow panowala błoga i delikatna cisza. Ale było fajnie. Spotter nie patrzy na
      cisze tylko na Benka nie na wiatr tylko na spotterów i nie na opady tylko
      matryce własnego aparatu :D:D
    • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:13
      Witam. Po zimowym wypoczynku znów jestem w Łodzi. Miło mi że wątek żyje i
      działa dalej. Dla jubileuszowego 500 wpisu jest do odebrania symboliczna
      skromna nagroda tak jak pisałem wcześniej. Nagroda ta została przekazana przez
      naszego kolegę protza który dokonał 250 wpisu i przekazał ją dla 500 wpisu. Z
      moich obliczeń wynika że nagroda jest dla S&F. Zapraszam na 25 w niedzielę 26
      bm. Jadąc do domu przejechałem koło naszego lotniska i spotkała mnie mała
      niespodzianka. Udało mi się porobić parę fotek SAAB-340A który latał nad
      lotniskiem i testował starty i lądowanie. Było to o godz. 13:10. Pozdrawiam.
      • Gość: lesio Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: 217.54.151.* 26.03.06, 22:07
        Gość portalu: Andrzej napisał(a):
        Z
        > moich obliczeń wynika że nagroda jest dla S&F

Przez przypadek zauwazylem ze 500 wpis chyba ja popelnilem:P
        (ukladajac wpisy od najnowszego)
        Jakby co bede w lodzi 4-go ( startuje do Londynu ) , teraz smaze sie w
        Hurghadzie;D

Pozdrawiam wszystkich fanow EPLL!

Lesio
        • Gość: S&F Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 23:50
          No ja nareszcie mogłem wybrać się na lotnisko.Przylot oglądałem przy terminalu.
          Kiedy było słychać jak samolot nie ląduje tylko ponownie wzbija się do góry był
          lekki jęk zawodu i obawa czy podejdzie jeszcze raz.Ktoś wcześniej napisał, że
          było go nawet widać.Niestety przy terminalu było tylko słychać i było to
          niesamowite wrażenie.Drugie podejście było już i słychać i widać.Prawdopodobnie
          przez to mleko które dzisiaj zalewało całe miasto miał za wysoki pułap i
          dlatego (na szczęście) podszedł jeszcze raz.
          Odlot oglądałem z 25. Muszę przyznać, że też wrażenie jest duże.
          Oczywiście panowie spottersi byli na górce, która jeszcze jest dość spora.
          Pozdrawiam
    • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:17
      Witam. Pogoda zmieniała się wiał zimny wiatr później popadał lekki śnieżek ale
      w czasie ladowania poprawiało się. Lądowanie EI-CSF godz. 9:36 na 25. Odprawa
      rutynowa odlodzony i start godz. 10:20 z 25. Miłej niedzieli pozdrawiam.
      • Gość: Legolas Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 20.03.06, 20:09
        Start bardzo przyjemny jak zwykle w Lodzi lot spokojny a ladowanie w Londynie
        bardzo twarde oj bardzo myslalem ze podwozie wpadlo do kabiny i na koniec
        jedena wesola persona nagrodzila brawami profesjonalizm pilota. pozdrawiam
    • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 12:53
      Witam. Przyzwyczajeni do wcześniejszych przylotów czas w oczekiwaniu na
      lądowanie strasznie się dłużył. Wreszcie lądowanie EI-DAN godz. 9:49. Odprawa
      bez odladzania i start godz. 10:28. Wszystko odbywało się na 25. Pozdrawiam
      miłego dnia.
    • Gość: Zagłoba Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 12:10
      Dzisiaj piękny dzionek. Benisław z Notingham wylądował na 25, mniej więcej
      planowo, około 10.15. W tym czasie przemieściliśmy się z Anderem w kierunku
      "korzeni" - niestety dojazd w trudnych warunkach, samochód porzuciliśmy przy
      płocie Wojskowych Zakładów Lotniczych. Dalej poszliśmy pieszo i oczom naszym
      ukazał się śliczny widok - trzy sztuki Mi-8, w tym "papieski" świeżo po
      remoncie. Postaliśmy chwilę i okazało się, że było warto - najpierw wystartował
      wojskowy Mi-24, potem loty próbne miał "papieski" Mi-8. W efekcie naszej uwadze
      umknął startujący Benisław. Fotki zaraz obrabiam i wrzucam na fotosika. Na
      koniec pojechaliśmy rozeznać teren od strony Łaskowic i okazało się, że...
      dojechaliśmy w to samo miejsce, w którym fociliśmy śmigłowce ;)
      • Gość: Zagłoba Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 12:35
        Fotki z dzisiaj:
        zagloba.fotosik.pl/albumy/8741.html
        • Gość: malgorzata dlaczego po wejsciu na link strony www mi znikaja? IP: *.toya.net.pl 21.03.06, 13:06
          • Gość: Zagłoba Re: dlaczego po wejsciu na link strony www mi zni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 13:14
            nie mam pojęcia, u mnie wszystko działa.
          • Gość: Andrzej Jak było dzisiaj??? cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 19:39
            Witam. Zagłoba gratuluję miałeś farta ja to odchorowałem. W uzupełnieniu dodam
            że lądowanie EI-DAW odbyło sie bez świateł na pasie. Start po odladzaniu odbył
            o godz 10:51 W porcie na płycie stała Cessna 560 Citation Encore. Pozdrawiam.
            • mr.bing Re: Jak było dzisiaj??? cz.2 21.03.06, 21:25
              Czy dzisiaj może towarzystwo z Direct Fly też odbywało jakies próbne loty?
              Bo jakoś tak mniej-więcej o 14-15 jak siedziałem na zajęciach (okolice pl.
              Dąbrowskiego) to ze trzy czy cztery razy słychać było nisko przelatujący samolot.
              Ktos coś wie na ten temat?
    • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:51
      Witam. Tak na to wygląda widziałem dwa razy jak byłem z naszy kolegą na Bałutach
      jak latał. Ale było trochę za daleko żeby coś powiedzieć więcej. Pozdrawiam.
      • ander_epll Re: Jak było dzisiaj...cz.2 21.03.06, 22:38
        To był Jetstream 32. Nie wiem ani czyj, ani po co latał...

Pozdrawiam
    • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:01
      Witam. Przed lądowaniem Benka z Londynu na płycie stała od wczoraj Cessna 560 i
      Beech B 200 King Air D-IJAH. Godz 9:15 laduje EI-CSB z wingletami na 25.
      Odprawiony bez odladzania. W trakcie kołowania na pas nic nie wskazywało na to
      że będzie miła niespodzianka. Start nastąpił z 07 godz. 10:20. Piękny był widok
      jak leciał w stronę miast i było go widać nad kominami EC następnie zawrócił i
      kierunek Londyn. Pozdrawiam....
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: 80.51.47.* 22.03.06, 18:30
      Nad Zgerzem lata Wilczek policyjny, ktos cos wie?? Raczej nikogo nie szukają,
      gdyż za spokojnie lata....Własnie polecial chyba na LCJ, moze test sprzetu??
      • mat25 Re: Jak było dzisiaj...cz.2 23.03.06, 10:58
        Stan wojenny testują...
    • Gość: zygmunt Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:00
      Dzisiaj było.... jak zawsze długo,miło i do końca
      • Gość: Andrzej + Meteo Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:12
        Witam. Dzisiaj wątek jest redagowany jest przez dwóch fascynatów - Andrzeja i
        Meteo. LONDYN - Lądowanie godzina 9:32 - EI-DAG - bez odladzania - Start
        godzina 10:13 na 25.
        NOTTINGHAM - Lądowanie godzina 9:56 - EI-DAW - bez odladzania - Start godzina
        10:50 na 25.
        Z ciekawostek, zaobserwowaliśmy na płycie dzisiaj dwie cysterny. Przy płocie na
        25 prowadzione były pomiary hałasu.Pozdrowienia z pod płotu przesyłają Andrzej
        i Meteo
        • Gość: FL Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.echostar.pl 23.03.06, 12:15
          Hej
          Jak Ja byłem na lotnisku rano w zeszły piątek to widziałem2 duże cysterny
          petrolotu i jeszcze jedną (też ich ale bez wyraźnego logo) o połowę krótszą:)
          Pozdr,
          Kuba
          • elpassopl Re: Jak było dzisiaj...cz.2 23.03.06, 21:10
            Gość portalu: FL napisał(a):

> Hej
            > Jak Ja byłem na lotnisku rano w zeszły piątek to widziałem2 duże cysterny
            > petrolotu i jeszcze jedną (też ich ale bez wyraźnego logo) o połowę krótszą:)
            > Pozdr,
            > Kuba

Cystern jest 5:
            - 2 "petrolot"
            - 1 LPR (na Jelczu, biało żółta)
            - 1 Policja (na Jelczu cała szara)
            - 1 Na Jelczu biało czerwona. (inne oznaczenie na tabliczce, prawdopodobnie z
            paliwem do pojazdów na płycje - odśnieżarki, podajniki bagażu, itd...)

Pozdr,

ELPASSO
            • Gość: zygmunt Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 07:38
              W WZL jest jescze 5, dwie szare i 3 zielone, nr rejestracyjnych nie pamiętam.
        • Gość: Legolas Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: 86.41.207.* 23.03.06, 18:56
          jak wylatywalem w niedziele to juz byly dwie cysterny
    • protz Re: Jak było dzisiaj...cz.2 23.03.06, 21:46

Co za debil to wymyslil, nie wchodzcie tam, nabijacie mu tylko punktów.
      • an21drzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 24.03.06, 15:30
        Protz o jakiego Debila Ci chodziło????
        a dziasiaj był EI-DCC lądowanie i start z 25, tankowany
        po nim poleciał LPR, poszedł ładnie na topniejącą w zastraszającym
        tempie "górkę"
        • protz Re: Jak było dzisiaj...cz.2 24.03.06, 15:56
          > Protz o jakiego Debila Ci chodziło????

Post został wyciety, ale moja odpowiedz na niego juz nie.
          • an21drzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 24.03.06, 16:13
            jasne dzięki za info!!!!!!!!!!
            • Gość: Albert Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:31
              true?
              www.lotnictwo.fora.pl/viewtopic.php?t=1798
              • Gość: MiXeR90 Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.vline.pl / *.100.rev.vline.pl 24.03.06, 17:40
                Może było duże obłożenie do Wawki i zamiast J32 był Embrion ;) HeHe
                • Gość: Albert Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:13
                  Jeżeli to w ogóle jest prawda, to nie była to podmiana LOT-u. Bo Jetstreem był.
                  tylko opóźniony.
                  Pozdrawiam,
                  Albert
                  • Gość: wenwoj Embraer w Łodzi? IP: *.pai.net.pl 24.03.06, 19:30
                    TRUE - byl widziany dzis na ścieżce podejścia tuż przed Lublinkiem,
                    czy wylądował nie wiem, być może tylko przeleciał nad pasem, ale ewidentnie
                    schodził do lądowania.

Pozdrawiam
                    • Gość: ERJ Re: Embraer w Łodzi? IP: 195.69.83.* 24.03.06, 20:14
                      Byl znizyl sie DH czyli 200 ft potem procedurka Go around i pognal do Wawki.
                      • Gość: ERJ Re: Embraer w Łodzi? IP: 195.69.83.* 25.03.06, 01:47
                        A1781/06 - DVOR/DME OKE 113.400MHZ/CH81X U/S. 24 MAR 10:04 UNTIL 25 MAR 12:00
                        ESTIMATED

A1768/06 - ILS/DME WAS RWY 11 U/S. 23 MAR 12:35 UNTIL 27 MAR 20:00 ESTIMATED

Pewnie dlatego.
                        Na Okeciu nie ma ILSow jest tylko visual app. A oni pewnie chcieli przetestowac
                        wlasnie podejscie ILS.
                        • Gość: Albert Re: Embraer w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:03
                          A który to był dokładnie Embraer? Rozumiem że LOT?
                          Pozdrawiam,
                          Albert
                          • Gość: MarcinK Re: Embraer w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 23:14
                            145
    • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 14:30
      Witam. Wiosna tuż tuż dzisiaj było już w miarę ciepło dlatego było sporo ludzi
      na lądowaniu. Szkoda tylko górki bo topniej z dnia na dzień. Londyn lądowanie
      9:25 start 10:28 EI-DHP. Nottingham lądowanie 9:28 start 10:52 EI-DAW.
      lądowanie na 25 start z 25. Bez odladzania. Około 11:30 latał Saab SP-KPG Sky-
      Express trening lądowania i startu później podleciała Cessna jedno lub dwa
      podejśćia. Pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim spotterom naszego
      lotniska.

• Gość: wenwoj 2 spóźnione benki IP: *.pai.net.pl 26.03.06, 14:54
      Właśnie nad moją głową (14.45) przeleciały 2 benki Ryanair - albo 1 tylko, że 2
      razy podchodził.
      Czy wiecie co się działo?? Skąd to opóźnienie - o ile to Londyn?? - mgła jest
      dość duża, nawet teraz

Pozdrawiam
      • Gość: MiXeR90 Re: 2 spóźnione benki IP: *.vline.pl / *.101.rev.vline.pl 26.03.06, 16:40
        Od dzisiaj Londyn ma planowo przylot o 14.55 a odlot 15.20 zmina godzin lotów
        już nie o 9.45 przylot.
        I był to jeden benek EI-CSH tyle że 2 razy podchodzący do lądowania.

Pozdrawiam Michał
    • Gość: młody Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.toya.net.pl 26.03.06, 17:18
      Kiedy bedzie jakis przylot lub odlot? dzis jest jakis? jest rozklad?
      • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 19:33
        Witam. Nowy rozkład lotów, mgła i zrobiło się trochę zamieszania. Część ludzi
        nie wiedząc o zmianie godzin przylotu Londynu przyszła rano i po jakimś czasie
        poszła później do domu. Z powodu mgły lądowanie odbyło się na dwa razy.
        Godz.13:37 z mgły wyłania się Benek i podchodzi do lądowania. W pewnym momencie
        lekkie podniesienie maszyny do góry i przelot nad lotniskiem. Teraz było trochę
        niepewności czy będzie próbował drugie podejście czy poleci na inne lotnisko.
        Po około 10 minutach słychać jak zbliża się i tym razem ląduje precyzyjnie na
        25. Brawo dla pilota warunki były bardzo zmienne. EI-CSH odprawiony bez
        odladzania. Start z 25 godz. 14:34. Zapraszam do spotkania na przylocie Dublina
        o 2:50. Pozdrawiam..
        • Gość: kp Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.4web.pl / *.4web.pl 26.03.06, 23:55
          13.37
          14.34
          ???
          nie zapomniales przypadkiem o zmianie czasu?
          • protz Re: Jak było dzisiaj...cz.2 27.03.06, 00:03
            Gość portalu: kp napisał(a):

> ???
            > nie zapomniales przypadkiem o zmianie czasu?

Niech ktos zadzwoni teraz do Andrzeja, bo biedak godzine bedzie marzł w tej mgle
            sam przy płocie obok 25 :-D
            • Gość: kp Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.4web.pl / *.4web.pl 27.03.06, 00:08
              raczej sie godzine spozni ;)
              • protz Re: Jak było dzisiaj...cz.2 27.03.06, 00:21
                Gość portalu: kp napisał(a):

> raczej sie godzine spozni ;)

Faktycznie!
                • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 00:39
                  Witam. Spokojnie Panowie nie mnie sie godziny pomyliły tylko niektórym kibicom.
                  Zapraszam za dwie godziny. Do zobaczenia.
                  • Gość: kp Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.4web.pl / *.4web.pl 27.03.06, 00:43
                    wg strony lotniska w Dublinie on jeszcze nie wystartowal
                    to w sumie nie wiadomo na ktora do nas dotrze
                    • Gość: pk Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 01:00
                      właśnie wystartował
        • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 01:16
          Witam. Małe opóźnienie ale trzeba było trochę odespać tę szampańską noc. Mimo
          późnej pory większość Spotterów stawiła się już około 2 można było się domyśleć
          że bedą klopoty ze względu na mgłę. Później dowiedzieliśmy się że Benek
          przelatywał nad lotniskiem ale brak dobrej widoczności uniemożliwił mu
          podejście na pas. Mimo takiej sytuacji wszyscy czekali do białego świtu. Nad
          ranem zaczął się piknik w stylu Irlandzkim było to jakby nagrodą za te
          wszystkie niedogodnośći nocne. Był szampan kawa herbata ciastka różne gadżety.
          Grała też kapela Irlandzkie kawałki było wesoło i miło. Rano około 9 podjechały
          autobusy i wszystko już było jasne że Dublin dzisiaj nie przyleci. Pechowy był
          ten inauguracyjny lot ale może przyniesie szczęście dla naszego miasta i
          Lotniska. Pozdrawiam..
          • geographer Re: Jak było dzisiaj...cz.2 28.03.06, 11:46
            Andrzej ten samolot wcale nie przelecial nad Lodzia. Po kontakcie z lodzka
            wieza od razu skierowal sie do Katowic.
    • Gość: Gość Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.retsat1.com.pl 27.03.06, 15:56
      Mnie udało się niedawno usłyszeć przylatujący i odlatujący Londyn(przylot jakoś
      o 14.45,odlot 15.25)a mieszkam na Retkini-Zagrodnikach.
      • piotrek_84 Re: Jak było dzisiaj...cz.2 27.03.06, 17:33
        Witam!
        Dzisiaj lądowanie 14:44. EI-DCY z wingletami. W czasie lądowania dosc mocno
        padal deszcz.Widocznosc w miare dobra,z "25" bylo widac koniec pasa. Start-15:24
        z "25".
        Na płycie stał jeszce Beech B 200 King Air D-IJAH,który tuz po wylądowaniu B737
        wystartwoał z "25".
        Fotki z dzisiaj na mojej stronie: www.parzon.prv.pl
    • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 22:49
      Witam. Po przyjściu na lotnisko przed godziną 10 mała niespodzianka Nottingham
      już stał na płycie i wysiadali z niego pasażerowie. Dzisiaj był to EI-DAW.
      Godz. 9:42 przylot LPR-u, godz. 9:44 startował D-IJAH Beech B200, start Benka
      godz 9:55, godz. 11:30 przylot MI-8 631 do WZL później był wyciągnięty i
      testowany MI-8 634, do godz.14:37 i odlot 631. Godz. 16:05 wystartował Mi-2
      policyjny który latał do godzin wieczornych nad Łodzia i testował olśniewacz.
      To chyba wszystko co było dzisiaj na naszym lotnisku. Miłego wieczoru.
      Pozdrawiam...
      • kriku Re: Jak było dzisiaj...cz.2 29.03.06, 07:17
        cześć andrzej, prośbę mam, żebyś się do mnie odezwał przez maila albo gg.
        pzdr
    • Gość: tom Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.lnet.pl 28.03.06, 23:33
      Najciekawszy wątek, do którego zaglądam codziennie w pierwszej kolejności. Nie
      wyobrażam sobie braku informacji od Andrzeja. Wielkie dzięki!
      • an21drzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 29.03.06, 00:48
        miło nam, że ten wątek cieszy sie taka popularnościa wsród "internautów" - nie
        często sam pisuję, ale tak samo jak Ty nie wyobrażam sobie by zabrakło info od
        Andrzeja
    • Gość: Pablo Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.retsat1.com.pl 29.03.06, 16:02
      Czy może mi ktoś powiedzieć czy dzisiaj i wczoraj przyleciał Ryan z Londynu-
      ewentualnie o której(bo mieszkam dość blisko lotniska ale jakoś nie słyszałem
      go w godzinach ,w których powinien być u nas,czyli coś koło 15)?
      • Gość: an21drzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.p.lodz.pl 29.03.06, 16:44
        wczoraj go nie było - natomiast jak dzisiaj nie wiem
        jutro tylko Notingham - Londynu nie ma - ostatni odwołany lot marca
        • Gość: . Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 18:48
          Tak był dziś planowo z 25
    • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:09
      Witam. Dzisiaj na 25 ladował standardowy ostatnio EI-DAW o godz. 9:45. Po
      odprawie start z 25 godz. 10:35. O godz. 9:25 przylot MI-24 do WZL
      przywiezienie pilotów po odbiór drugiego MI-24 odlot godz. 11:14. Wystawiana
      była też do testu salonka papieskaale ale nie latała. Pozdrawiam.
      • lodzermensch1 Re: Jak było dzisiaj...cz.2 30.03.06, 15:27
        A jak tam ostatnio z LF. Wydaje mi się, ze godziny odlotów i przylotów są
        atrakcyjniejsze. Wracałem 27.03 z Londynu i był napakowany po brzeg (po części
        moze to wynika z mniejszej ilości lotów w marcu). Wiem że obsługa lotniska
        tutaj zaglada, więc mogłaby od czasu do czasu podać napełnienia.
        • Gość: gazeta.pl Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.toya.net.pl 30.03.06, 16:58
          To chyba nie są jawne informacje. Sądzę że reguluje to umowa portu z Ryanair.
          Tak więc zbyt wiele nie oczekuj
    • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:26
      Witam. Zmęczony ale zadowolony wróciłem z całonocnej wyprawy na lotnisko, warto
      było być dzisiaj w nocy na lotnisku i widzieć nocne lądowanie z Dublina nowo
      otwartego połączenia. Tym razem już bez żadnych niespodzianek lądował Boening
      737-45D SP-LLF o godz. 2:38. Pięknie wyglądał kolorowy Benek w swoich firmowych
      barwach na naszym lotnisku w blasku oświetlenia lotniska. W terminalu 2 było
      gwarno i miło grała kapela Irlandzkie melodie można było napić się kawy i
      herbaty Irlandzkiej odbywały się też konkursy organizowane przez Centralwings.
      Można było zobaczyć i porozmawiać z kapitanem który pilotował tego Benka.
      Korzystając z okazji złożyłem w imieniu Łódzkich Spotterów życzenia
      szczęśliwego lądowania i wszystkiego najlepszego i żeby częśćiej przylatywał do
      Łodzi. Kapitan podziękował i prosił o pozdrowienie Łódzkich Spotterów co
      niniejszym czynię. Rano startowała W-wa SP-KWE około 5:40. Start do Dublina
      odbył się o godzinie 7:40. Po starcie wszyscy szybko udali się do domów aby
      jeszcze dzisiaj zobaczyć W-wę i Londyn. Jeżeli ktoś będzie po południu na
      lotnisku to niech napisze jak było? Serwis spotterski przesłany będzie w
      godzinach wieczornych. Pozdrawiam....
      • Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: 80.51.47.* 31.03.06, 11:32
        Kawał spotterskiej i lotniskowej roboty. Było naprawdę super,nocne zdjęcia,
        rozmowy na temat ustawień aparatów, czuło się naprawde spotterski klimat. W
        terminalu również wiele niespodzianek tak jak Andrzej wspomniał to była
        Irlandzka noc i poranek :)..Bo przecież.....Kiedy ranne wstaja zorze, każdy
        spotter spać nie może, tylko biegiem na lotnisko nawet jeśli nie za
        blisko.Aparaty,obiektywy, każdy ma tu jakieś wpływy.Każdy spotter kocha Benka i
        o drugiej nikt nie pęka.Pasją spotting naszą jest,dla mięczaków - nara, cześć.
        Jeśli nie masz silnej woli nikt Ci focic nie pozwoli. Druga trzecia siódma,
        ósma, Twa matryca nie jest pusta.Kochaj spotting i lotnisko, gdyż świat cały,
        jest tak blisko :)
        • geographer Re: Jak było dzisiaj...cz.2 31.03.06, 11:35
          Rozumiem że jesteś sporeopisarzem:)
          Gdzie byłeś bo Cię nie widziałem?
          • Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: 80.51.47.* 31.03.06, 11:58
            Byłem tam gdzie być nie powinienem, widziano mnie tam gdzie widziec mnie nie
            powinno,fociłem gdzie focic nie powinienem :)
        • Gość: Pablo Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.retsat1.com.pl 31.03.06, 18:21
          Kiedy ranne wstaja zorze, każdy
          spotter spać nie może, tylko biegiem na lotnisko nawet jeśli nie za
          blisko.Aparaty,obiektywy, każdy ma tu jakieś wpływy.Każdy spotter kocha Benka i
          o drugiej nikt nie pęka.Pasją spotting naszą jest,dla mięczaków - nara, cześć.
          Jeśli nie masz silnej woli nikt Ci focic nie pozwoli. Druga trzecia siódma,
          ósma, Twa matryca nie jest pusta.Kochaj spotting i lotnisko, gdyż świat cały,
          jest tak blisko :)

Gratuluję pomysłowości-trochę się uśmiałem.
        • Gość: Doda Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:51
          Ciekawy wierszyk i pomysłowy.
          • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:36
            Witam. Jarek gratuluję to jest super. Chyba mianuję Cię na kronikarza naszej
            Spotterskiej braci. Czy ja zostane kiedyś spotterem? Pozdrawiam....
            • an21drzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 31.03.06, 23:52
              wierszyk rewelacja!!!!
              Londyn na i z "25" o czasie EI-CSE winglet; po tym jak ...kiedy ranne wstają
              zorze... przywitał nas wiosenny deszczyk, myślałem, że sobie odpuszczę
              Lublinek, ale siła Benisława jest niesamowita i wykorzystując to, że przestało
              padać , jak mówi poeta, pognałem na lotnisko - było warto
              a jutro i Notingham i Londyn, tylko szkoda, że już nie razem
              • Gość: METEO_EXPERT Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: 80.51.47.* 01.04.06, 00:42
                No dobra dałem się ponieść....UWAGA :)
                Każdy człowiek jest człowiekiem
                i starzeje sie wraz z wiekiem
                każdy dzien jest szary, siwy
                miłosierny, litościwy.
                Lecz spotterskie życie płynie
                jak w cudownej wręcz krainie
                To ci Benek, to Ci drugi
                Benka każdy znas polubił

Nasza grupa jak pionierzy??
                Nie pionierzy,lecz spotterzy
                Kazdy z każdym jest jak brat
                nie ma u nas słowa grat

Sprzet to rzecz
                z rzeczami precz
                Aparacik ma swą dusze
                z wielka ulga przyznać musze

Wiec spotterzy wnet do dziela
                fofic Benka przyjaciela
                Gdy ten jednak nie przyleci
                dalej chłopcy robic dzieci

Wnet pojawią się wybrani
                każdy w spotting juz się bawi
                Czy to stary czy tez mlody
                spotting na łonie przyrody

Pamietajcie to Lodzianie
                Jumbo kiedys tutaj stanie
                albo Airbus lub Antonov
                każdy krecił będzie głową

Wierzmy więc w nasze lotnisko
                by do Rzymu było blisko

I spotterzy i kelnerzy
                każdy z nas w lotnisko wierzy :D

• Gość: matej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 07:19
                  ojaa :DDDDD
                  świetne ...
                • Gość: Doda Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 10:53
                  Mało powiedziane że świetne. Masz dusze nie pozwul jej odlecieć.
    • geographer Re: Jak było dzisiaj...cz.2 01.04.06, 15:48
      Londyn o 14.35 na 25. EL-DSC. Tankowany w ulewnym deszczu i start 15:15. W
      międzyczasie SP-KTD Tobago o 14.55 ląduje na 25.
      lotnictwo.net/galselect.php?p=0&ui=133&ti=150&mi=52&quer=reg.reg&selectby=datdat%20DESC&wpis=SP-KTD
      • piotrek_84 Re: Jak było dzisiaj...cz.2 01.04.06, 16:43
        Witam! Na "25" było dzisiaj sporo ludzi. Po wylądowaniu benka z Londynu (EI-CSE
        - 14:32) zaczęło mocno padać. Na czas startu (15:15) wypogodziło się. Przed
        ladowaniem B737 przeleciał nad pasem "Flight Design CTSW" (SP-YKI) -
        lotnictwo.net/pic/0511/0511010005.jpg
        Jaku juz zauwazył kolega geographer, o 14:55 przyleciał Tobago (SP-KTD.
        • geographer Re: Jak było dzisiaj...cz.2 01.04.06, 16:50
          Popierdzieliłem rejestracje?
          Wiedziałem że nie zapamietam :)
          • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 17:44
            Witam. Dzięki za napisanie tego co było na lotnisku. Dla uzupełnienia pozbieram
            to wszystko w jedną całość od początku. Nottingham EI-DAW ląduje o 9:45 po
            odprawieniu i odladzaniu start godz. 10:42. z 25. Około godz. 14 ląduje
            Ruschmeyer 90-230 G. D-EEHX. Londyn EI-CSE z wingletami ląduje godz.14:34
            start godz.15:13. Około godz 15 ląduje SP-KTD Socata TB-10 Tobago. Ponadto na
            płycie był wystawiony MI-2 policyjny. Myślę że teraz już wszystko jest tak jak
            było od początku. Kiedy już byłem na Retkini było jakieś jeszcze lądowanie
            przyleciał jakiś odrzutowy może ktoś podejdzie i zobaczy co to było i napisze.
            Pozdrawiam miłego popołudnia.
            • Gość: matej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 22:54
              na 25 przeleciał własnie jakiś JET wie co to było ? mam otwarte okno.
              • Gość: Pablo Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.retsat1.com.pl 01.04.06, 23:14
                To był Jumbo Jet,którym powrócił do Łodzi Kropa.

Nie no oczywiście żartuje;)))
                • Gość: JarekK Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 11:47
                  Witam, wczoraj po raz pierwszy byłem na "25" - w Łodzi jestem jedynie w
                  niektóre weekendy... Postanowiłem zarazić sympatią do LCJ moją narzeczoną - i
                  chyba się udało :-) Niestety padało niemiłosiernie, co raczej utrudniało
                  poznanie Stałych Bywalców, na co jeszcze kiedyś mam nadzieję.

Tych kilka połączeń dziennie to może i coś skromnego (szczególnie jak się czyta
                  o "100-150 milionów" inwestycji dla Wrocławia), ale widok boeinga na Lublinku
                  to dla mnie widok wspaniały, tak inny od tego, co jeszcze niedawno było normą -
                  wilgi, an-2 na płycie, nuda.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
    • Gość: beginner:) Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.toya.net.pl 02.04.06, 15:54
      Niestety nie bylo mnie dzis na lotnisku ale widzialem wznoszącego się Benka o
      15:28. Start odbył się pewnie z minutę wcześniej. Pozdrawiam i czekam na szczegóły.
      • krzyskup Re: Jak było dzisiaj...cz.2 02.04.06, 16:20
        Wylądował około 14:40, przez co nie zdążyłem dotrzeć na mijsce, by go sfocić...
        Startował z 25, wzbijając całkiem spory tuman kurzu. No i jakiś podmuch wiatru
        przewrócił mi wtedy rower. Czy to możliwe, że to był podmuch spowodowany
        odpaleniem silników? Bo stałem tam jakiś czas, a podobnych porywów nie
        uświadczyłem poza tym jednym.

pzdr,
        krzyskup
        • piotrek_84 Re: Jak było dzisiaj...cz.2 02.04.06, 16:45
          Witam! Dzisiaj była piękna pogoda na fotografowanie oraz podziwianie benka
          lecącego z Londynu. Lądowanie na "25" o 14:39 (EI-DAM).Start odbył się także z
          "25" o 15:23. Przed przylotem B737 o 14:00 lądowała Wilga (SP-AHI) oraz Cessna
          (SP-AKO). Na "25" oraz przy T2 było bardzo dużo ludzi.
          • maxxman Re: Jak było dzisiaj...cz.2 02.04.06, 17:11
            Piekna pogoda i mnostwo ludzi - tak wygladal dzisiejszy Lublinek :) Mamy w
            Lodzi nowy trend: ludzie nie chodza juz na spacery do parku czy do zoo, ludzie
            przychodza teraz na lotnisko :) Calymi rodzinami :) I tak bylo dzisiaj, co
            wiecej na ustach niemalze wszystkich swiecily usmiechy co ufajniowywalo
            atmosfere jeszcze bardziej :) Do zobaczenia za tydzien :)

maxxman

PS
            A lody w barze w T2 sa bardzo dobre :)
            • krzyskup Re: Jak było dzisiaj...cz.2 02.04.06, 23:45
              Miałem nadzieję, że w jakiś cudowny sposób rozpoznam kogoś z Forum, ale niestety
              się nie udało :/

pzdr,
              krzyskup
    • Gość: Andrzej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:46
      Witam. Przylot Benka SP-LLF z Dublina był opóźniony i lądowanie było około
      godz. 5:00. Start godz. 7:54. Dzisiaj jeszcze Londyn o 14:55. Miłego dnia
      • Gość: bosman Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.intersoft.pl 03.04.06, 14:24
        Czy takie duze opoznienia to specjalnosc tej linii?
      • ander_epll Re: Jak było dzisiaj...cz.2 03.04.06, 14:36
        Faktycznie, Benek Centrala przeleciał mi przed oknem ok. 5:10. Spore opóźnienie,
        ale to chyba ostatni rejs z Dublina, więc przesunięcia czasowe mogą się często
        zdarzać.

pozdrawiam
        • Gość: Wilczy Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.p.lodz.pl 03.04.06, 14:54
          ander_epll napisał:
          > Faktycznie, Benek Centrala przeleciał mi przed oknem ok. 5:10.

Chyba cierpisz na bezsenność ;-)

Rzeczywiście poprzedni przylot tej maszyny do Dublina (chyba z Wrocławia) był
          opóźnieony niemal 2 godziny. Dodatkowo tuż przed planowanym (już opóźnionym)
          odlotem do Łodzi pilot powiedział, że muszą jeszcze poczekać 20-25 minut (nie
          znam powodu) - i stąd chyba się wzięła aż 5:10 w okolicach andera :)
          • ander_epll Re: Jak było dzisiaj...cz.2 03.04.06, 15:25
            Nie mam nic przeciwko bezsenności spowodowanej przez jakiegoś Boeinga;)
            Czekam na sezon letni czyli sporo nocnych czarterów + nocny Dublin:))

pozdrawiam
          • Gość: MarcinK Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:54
            Od 3 do 5 zdaje się, że LCJ nie przyjmuje samolotów więc jeśli C0 nie wyrobi
            się na czas to musi chyba zaczeać do 5:00

MK
            • Gość: . Re: Jak będzie dzisiaj...cz.2 IP: *.toya.net.pl 04.04.06, 10:37
              Dziś pierwszy Dublin z Rayanerem. Ciekawe jaka ilość chętnyw w stosunku do CW
              • piotrek_84 Re: Jak było dzisiaj...cz.2 04.04.06, 18:31
                Witam! Nottingham chyba trochę się spóźnil,ale nie wiem dokładnie bo nie byłem
                na lotnisku, tylko słyszałem stojąc na balkonie. Londyn - 14:37 (EI-CSR), Start
                - 15:27. Dzisiaj jeszcze Dublin o 19:55 (Ryanair), z tego co słyszałem w TV to
                zarezerwowano 13 000 biletów. :)
                • Gość: lotnik Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.astral.lodz.pl 05.04.06, 18:19
                  Witam
                  O to dzisiejszy Boeing 737 Ryana lecacy z Londynu a widziany nad Janowem :)

godzina 14:42
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pd0nkrddsxv68nlo.html
                  godzina 14:45
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cv5clwyj85st58ix.html
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/rn9pedhu19i4h4ni.html
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4654fnwsdnulowue.html
                  www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/n68sox7usu7sy3br.html
                  Pozdrawiam
                • Gość: beginner:) Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 16:05
                  Witam!
                  Dzis Londyn przylecial o 14:35, odlot 15:18, bez wingletow.
                  Z ciekawszych rzeczy to jeszcze widzialem start Warszawki chwile przed
                  lądowaniem Benka, jakas 14:30. Wcześniej start jakiejś małej jednostki (aeroklub?).
                  Pozdrawiam.
              • an21drzej Re: Jak będzie dzisiaj...cz.2 05.04.06, 00:34
                dzisiaj, tzn. wczoraj:
                Notingham EI-DAW - planowo,
                Londyn EI-CSR - planowo
                oraz
                Dublin EI-CSW - również planowo
                w południe odbyła sie na lotnisku konferencja Ryanaira, ale bez fajerwerków -
                zero nowych kierunków i zero jeśli chodzi o bazę- ale tego należało się
                spodziewać z kilku powodów - a najważniejszy to wszystkie samoloty Ryanaira są
                już "rozdysponowane' i na nowe trzeba trochę poczekać!!!!!!!!!! trochę - do
                jesieni!!
                wcześniej nie spodziewałbym się żadnych nowych połączeń z Lublinka ani
                ogłoszenia lokalizacji bazy (baz) w Polsce
            • Gość: AdamK Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.pai.net.pl 22.05.06, 20:05
              Masz jakies nie do konca aktualne informacje. W razie jakichkolwiek zmian i
              informacji ze strony przewoznika wszystkie sluzby na lotnisku maja obowiazek
              byc zapewnione, wiec to raczej brak punktualnosci i niekompetencja
              Centralwingsa sa w ten sposob tuszowane.
              • Gość: loft Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:25
                Ty masz raczej nie do konca aktualne informacje.
      • Gość: matej Re: Jak było dzisiaj...cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:59
        przyleciał na 25 leciał :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka