redakcja 15.10.01, 19:47 Czy masz już dosyć remontów łódzkich dróg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mac. Re: Łódzkie drogi! 15.10.01, 19:58 Jasne, źe tak. W tej chwili ledwo do domu dojechać mogę. Moją ulicę (Retkińską) remontują już jakiś czas i na razie końca nie widać. Wszystko rozkopane, asfalt zdarty, przejazd utrudniony. Ale faktem jest, że remont z pewnością jest przydatny. pozdrawiam ekipy remontowe Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Łódzkie drogi! 15.10.01, 19:58 NIE!!! do czasu jak większość łódzkich dróg nie będzie przystosowanych do normalnego jeżdżenia, a nie do jazdy gdy 40 km/h zagraża awarią naszego drogiego autka! pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Łódzkie drogi! 15.10.01, 21:19 Pewnie, że mam dosyć! Masochistką nie jestem. Ale trzyma mnie nadzieja, że po remontach łódzkie drogi będą piękne, gładkie, wielopasmowe... - do wiosny! Po zimie wrócą dziury, potem latem i jesienią - remonty i znów - aby do wiosny! Odpowiedz Link Zgłoś
cumella Re: Łódzkie drogi! 17.10.01, 20:39 Oj nie kropko! teraz te nowe "dywaniki" są na prawdę robione z klasą! Najlepszy dowód to to, że "rondo" przy kościel św. Teresy przeżyło i zimę i wiosnę i nadal wygląda super! Czy mam doć remontów? NIE. Mieszkam przy ulicy, gdzie nie da się jeździć szybciej niż 30 km/na godzinę, a po każdym deszczu mam ochotę wykupić taką ulicę na własność, ogrodzić i rozpocząć treningi dla tych co się wybierają na rajd Paryż - Dakar. Latem natomiast unoszą się tumany ziemistego pyłu, który z ścieram z parapetów skoro świt z uporem maniaka. Ale najsmutniejsza jest świadomość, że to samo mam na pościeli, dyawanie, talerzu... rozpacz... więc czekam na ten zbawienny dzień kiedy walec wiedzie na "moją" drogę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Łódzkie drogi! IP: *.makolab.pl 15.10.01, 21:41 Pytanie powinno brzmieć - Łódzkie drogi, czy macie już dość remontów. Odp. Nie, chcemy jak najwięcej! Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Łódzkie drogi! 15.10.01, 22:00 Przepraszam, ale nie wiem jak odpowiedzieć na ten superinteligentny wątek. poczekam, może znajdę odpowiedź na to pytanie wzięte z "Adiotele". pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Łódzkie drogi! IP: 62.233.138.* 16.10.01, 09:45 Czekam cierpliwie. Jest jeszcze wiele do zrobienia, np. skrzyzowanie Zgierskiej z Al.Wlokniarzy (dramat). Remonty sa konieczne, bo zawsze to milej gdy do Lodzi wjezdza sie dwoma szerokimi pasami niz jednym, jak do miasta powiatowego. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed Re: Łódzkie drogi! IP: *.kappa.com.pl 16.10.01, 10:17 Remontuja Tuszyńską i jeszczce nie zakończyli remontu to już rozkopują objazd ulicy Tuszyńskiej czyli Okręgową. Czy ktoś myśli w tym mieście!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mac. Re: Łódzkie drogi! 16.10.01, 12:48 Spoko!! Zawsze przecież można zrobić objazd objazdu ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed Re: Łódzkie drogi! IP: *.kappa.com.pl 16.10.01, 10:20 Popatrzmy się na remont Kościuszki. Skandal. Najbradziej dziurawy fragment skrzyżowanie ze Struga może raczą zrobić za dwa do pięć lat. Dyrektorka wydziału UMŁ P. Sytyk bredzi że za pięć lat zaś jej zastępca bredzi że za dwa lata. A dziury te są już od ponad pietnastu lat. Jak widzę tych dwóch dyrektorów wydziału od dróg to nóż mi się otwiera w kieszeni. Skąd nasze władze biorą takie postacie wysoce niereformowalne jak p. Sytyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mac. Re: Łódzkie drogi! 16.10.01, 12:53 Gość portalu: szwed napisał(a): > Popatrzmy się na remont Kościuszki. Skandal. Najbradziej dziurawy > fragment skrzyżowanie ze Struga może raczą zrobić za dwa do pięć lat. > Dyrektorka wydziału UMŁ P. Sytyk bredzi że za pięć lat zaś jej zastępca bredzi > że za dwa lata. A dziury te są już od ponad pietnastu lat. Jak widzę tych dwóch > > dyrektorów wydziału od dróg to nóż mi się otwiera w kieszeni. Skąd nasze władze > > biorą takie postacie wysoce niereformowalne jak p. Sytyk. Czyli mnożąc pięć lat tej pani Sytyk razy dwa lata jej zastępcy to może za jakieś dziesięć lat wyremontują to skrzyżowanie. O ile oczywiście do tego czasu dziury nie powiększą się do stopnia uniemożliwiającego jazdę. pozdrawiam wszystkich zniecierpliwionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Łódzkie drogi! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 20:51 Przejeżdżałem dzisiaj, podziwiałem, asfalt dorobili idealnie do starej szyny tramwajowej idącej łukiem. Zrobione na Sytyk (przepraszam - na styk). Chciałem więc pogratulować perfekcji wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Łódzkie drogi! IP: *.toya.net.pl 16.10.01, 10:51 Moze ktos na tym forum moze mi wytlumaczyc dlaczego najpierw zrywa sie nawierzchnie, a potem czeka pare tygodni i dopiero kladzie nowa nawierzchnie. Moze tych co tak organizuja prace wyslac do dentysty, rozwiercic bolacy zab i kazac przyjsc na wypelnienie za miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptr Re: Łódzkie drogi! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 12:05 Cieszą mnie remonty mimo wszystkich utrudnień z nich wynikających. ALE SZLAG MNIE TRAFIA GDY WIDZĘ CO SIĘ ROBI ZE ŚWIEŻO WYREMONTOWANYMI ULICAMI! Na Złotnie w lipcu wreszcie oddano do użytku wyremontowaną po latach robót ul. Podchorążych. A od wczoraj panowie z młotami pneumatycznymi prują asfalt i wydłubują krawężniki, które podobno są według planów o 2 cm. za nisko! Potem te porozbijane krawężniki wkładają spowrotem na miejsce. Podobno robią to na zlecenie Wydziału Dróg. Rozpieprzają nową ulicę, bo nie dopilnowali planów i teraz wszystko spaskudzą poprzez swoje partactwo! Patrzę na to przez okno i krew mnie zalewa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Łódzkie drogi! IP: 213.25.169.* 16.10.01, 15:07 Ok. niech naprawiają, modernizują i ulepszają. Tylko co z tego. Jestem ciekawy po jakim czasie trzeba będzie zrobić remont dziś remontowanych nawierzchni. Moje obawy nie są bezpodstawne. Na skrzyżowaniu Piłsudskiego i Sienkiewicza przejeżdża się przez tory tramwajowe. Około 2 lat temu najwyższej klasy specjaliści i fachowcy zebrali się i zapaćkali asfaltem nierówności. Dziś sytuacja jest taka sama jak sprzed 2 lat- trzeba zrobić remont. Czy ktoś w ogóle odpowiada za marnotrawienie publicznych pieniędzy w tym mieście, czy też wszyscy uważają, że wszystko jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NINNA Re: Łódzkie drogi! IP: 138.227.189.* 18.10.01, 13:21 Jeszcze nie widzialam takiej ulicy, ktorej nie trzebabylo remontowac po paru latach uzywania. Najgorsze chyba dla was jest ze teraz trzeba remontowac wszystko w tym samym czasie. //NINNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed Re: Łódzkie drogi! IP: *.kappa.com.pl 18.10.01, 13:36 Popatrzcie na skrzyżowanie dróg karajowych Gdańsk - Cieszyn i Warszawa - Wrocław czyli Pabianicka - al. Włókniarzy jakie dziury!!!!!!! A jaki wstyd dla Łodzi wśród kierowców z całej Polski i Europy!!!!! Robimy sobie dobra reklamę. Wspaniała promocja dziurawej Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś