Gość: andriusha IP: *.3.rev.vline.pl 26.03.06, 20:16 zdolniacha...9 lat już chłopina studiuje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: racjonał Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 26.03.06, 21:24 Jak się nie wybił na studiach to w PO mu się uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx a nawet y Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:41 Owszem, Maciej Stańczyk również brał udział w wyborach na przewodniczacego SMD, problem polega na tym, że jest to człowiek, który został jakiś czas temu usunięty z SMD za niepłacenie składek i nie był nawet delegatem na Zjazd. A do wyborów zgłosił się sam. Zdobł nieco ponad 20 głosów na 100 iluś delegatów. Wiec Tomek nie miał kontrkandydata. Zresztą od dawna było wiadomo, że Tomek ma byc nowym przewodniczącym, wiec nie wystawiono przeciw niemu zadnego sensownego kandydata. A cała reszta również jest prawdą. Region Łodzki miał 25 delegatów, w tym 15 z samej Łodzi ( a to dużo). Jak mówiłem nie wiem kto zdobył wiadomość o sfałszowaniu list. Nie mam również pojęcia w jaki sposób. Nie ma jednak co do tego wątpliwości, że listy członków mają sekretarze.I temu nie można zaprzeczyć. Sam jak potrzebuje jakiś danych któregoś z członków, zwracam sie o nie do sekretarza tak samo jak po informacje tyczące zebrań, heppeningów. BYłem nawet świadkiem jak przewodniczący brał dane jakiejś osoby od sekretarza. Oczywiste jest wiec , ze lisatą członków dysponuje właśnie sekretarz. A sekretarzami regionu i koła łodzkiego są 2 dziewczyny, które są blisko zakolegowane z Marcinem, Tomkiem i całą tą grupą. Dlatego twierdziłem, ze taka wiaomość nie mogła wyjść od nich. W samym SMD ani Marcin ani Tomek raczej nie mają wrogów. Ci co nie byli z ich "opcji" de facto już nie ma, bo zajeli sie swoimi sprawami. Z tego względu sugerowałem, że taką informacje o listach musiał zdobyc ktoś z Polesia, ponieważ tam chłopakom wrogów nie brakuje. I prawdą jest, że Tomek, Walasek będą startowali w wyborach do Rady Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melaa Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 21:39 Czemu wybrali akurat jego? Bylam z nim w jednej klasie z liceum (nie napiszę w którym, by nie psuć dobrego imienia tej szkołu) - to była miernota (zdawał z klasy do klasy na trójach) i tani spryciarzyk... Nie mówiąc już o jego umiłowaniu do pieniędzy uzyskiwanych każdą drogą. Przecież w Platformie są normalni ludzie! Co oni oślepli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:36 Ja też chodziłam z Tomkiem do I LO. I z tego co pamiętam był laureatem olimpidy przedmiotowej (z zresztą jednym z wielu w naszej szkole :-) ) Tak więc nie był chyba taki zły. Umiłowania do robienia pieniędzy też w nim nie widziałam. Zajmował się raczej pracą w szkolnym samorządzie. Czy przypadkiem nie pomyliłaś go z kimś innym? A może w ogóle nie chodziłaś do "jedynki" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:21 No coz, Melaa, chodziłyśmy razem do klasy i niestety mamy o Tomku te same wspomnienia. Rzeczywiscie trudno uwierzyc, ze w PO sie na niego nabrali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 26.03.06, 22:35 Niby on jeszcze "młody", ale gada jak stary tani cwaniak Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów 27.03.06, 08:44 Gość portalu: Łodzianin napisał(a): > Niby on jeszcze "młody", ale gada jak stary tani cwaniak No gadane to on zdecydowanie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubek Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 23:39 Czy to yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyjęczenie nazywasz gadaniem. Tego na dłuższą metę nie da się słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 26.03.06, 22:58 Dajcie mu spokój. Chce się chłopak dorwać do koryta i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badger22 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.06, 07:41 No to sie nam Kacu dochrapal... Melaa nie chciala pisac jakie Kacu skonczyl liceum (zeby nie psuc dobrego imienia). Ja takich oporow nie mam - I LO w Łodzi. W tym roku 100-lecie szkoly!!! Pozdrawiam wszystkich Koprowiczow! Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów 27.03.06, 08:42 Dawno było mi dane poznać Tomka. Do polityki zawsze go ciągnęło. Wiedział, że z tego będzie żył... Odpowiedz Link Zgłoś
olo131 gwardzista pickorskiego 27.03.06, 08:55 oj ale jaja ciekawe tylko czy ktoś mu przypomni "karierę" polityczną ?.. i podobno firmę ma ... może się pochwali z czego żyje :) i na czym się tatuś dorobił? mam taką nadzieję że choć raz mu odwagi wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów 27.03.06, 08:49 Będzie z niego nowy kwachu, bo na studia nie ma czasu tylko na politykę. Tacy są najgorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pucia Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 08:57 A kiedy będzie szefem swojej drugiej organizacji - SMT - (synuś - mamusia - tatuś). Ale sobie wybrali. Szkoda mi was, bo to karierowicz i was pogrązy. To nie są gwiezdne wojny ale jak widać niektórzy to kupią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 10:15 razem z sekretarzem gburskim od lipnych firm pogrzebowych będą reprezentować nas w radzie miasta pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 10:21 i jeszcze jedno do dorosłej PO: jak to możliwe że promuje się człowieka , który swoją karierę zawdzięcza fałszowaniu liczby członków w młodzieżówce? dowody?? proszę bardzo : wystarczy sprawdzić kto jest na listach w smd w łodzi - myślę że parę osób może być zdziwionych że jest na tej liście. Ale pewnie młody ambitny prawnik sam wytłumaczy się z takich oszczerstw:). a może by tak ktoś wraszcie zrobił porządek z taką młodzieżówką co to uczy takich metod wygrywania wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pucia Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 10:23 W kole Polesie gdzie jest szefem też sfałszował wybory. Widać ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 platformie grtulujemy szefa IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 10:33 hmm mogę się założyć że w po nikt nawet nie piśnie w tej sprawie :) jak to mówią czym za młodu... fałszowaliw unii wolności to fałszują w po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pucia Re: platformie grtulujemy szefa IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 10:39 Przynależność do KGB zobowiazuje. Jeden z nich to dawny "przyboczny" Czekalskiego i jak widaś czegoś sie nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.rz.RWTH-Aachen.DE 27.03.06, 13:16 A ja z nim chodzilam do podstawowki, prymusem wtedy tez nie byl! ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:43 To ciekawe jak dostał się do "jedynki"? Tam nie jest łatwo się dostać. Sama wiem, bo kończyłam to liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 20:50 tata znał panią dyretor:) i tak oto syn zaczął karierę. ciekawe czy kasia nie ma na imie tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał R. Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:42 i tak można sobie wszystko wytłumaczyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CG Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:14 ciekawe czy koleżanki z podstawówki i liceum nie są panami których nazwiska zaczynają się na P. i Ł. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 27.03.06, 22:42 to wytłumacz mi te świństwa przy głosowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
pismak78 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów 28.03.06, 00:53 A kto to są panowie na P. i Ł.? Czyżby członkowie PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 jęczenie IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 10:17 ciekawe jak to bedzie po wyborach samorządowych ? kogo znowu poza wyborcami oszuka taka ekipa.. i który znich się pierwszy dogada w sprawie wiceprezydenta stawiam na niejakiego walaska mistrza intryg :) bo to on za tym stoi ciekawe tylko czy będą to czarni czy czeroni im to chyba wszystko jedno byle koryto byłlo . a jeśli chodzi o fałszowanie wyborów przez tych panów to może ktoś by wreszcie zrobił z tym porządek w partii czystych rączek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: jęczenie IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 10:40 Za tą intrygą to akurat stoi kto inny - pkmb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: jęczenie IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 10:54 czyżby tomek sam miał takie zapędy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: jęczenie IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 11:29 Przewodniczący regionu SMD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: jęczenie IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 11:35 nie.. ale ambitne chłopaki:) cel uświęca środki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: jęczenie IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 11:42 Naoglądali się filmów i telewizji i też by tak chcieli. Jak komuś sie już za młodu tak robi to ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: jęczenie IP: *.vline.pl / *.73.rev.vline.pl 29.03.06, 09:43 ciekawa filozofia - "cel uświęca środki". Gratuluję panie olo131! Trzymaj tak dalej. I jeszcze jakie przy tym zadowolenie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: jęczenie IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 15:09 Drogi kolego to nie zadowolenie a sarkazm, proszę mi wierzyć takie zachowania budzą moje obrzydzenie Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów 28.03.06, 10:15 Dobrze było by zapamiętać ten wątek do najbliższych wyborów samorządowych. Zapewne zobaczymy te nazwiska na listach. Nie dajmy się kolejny raz i spuśćmy ich ze schodów wyborczych na dół. Jak oszukują już u siebie, to co będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.48.rev.vline.pl 28.03.06, 11:22 Panowie, fajnie tak ze sobą we dwóch rozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 11:35 chopie nie sami ale dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StyX Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 15:31 Kompleksiki... nic sie w życiu nie osiągnłe i to boli? Hm... to może by załorzyć własną partie, ciekawe czy na początek uda się ją zarejestrować. Przecież tacy wspaniali i praworządni ludzie nie będą mieli z tym żadnych problemów, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ema Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:06 kretyni... najłatwiej komentować siedząc zapewne w ciepłych kamaszkach przed telewizorkiem, żerując na pieniążkach rodziców. Jak samemu nie chce sie ruszyć dupy, żeby aktywnie funkcjonować w społeczeństwie obywatelskim, to pozostaje już tylko mało konstruktywna i obraźliwa krytyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 17:26 Nie wszyscy maja ochotę babrać się w gó..e. Coś ci nerwy puszczają, określenie "kretyni" kogo dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 18:35 gó.. jest gównem bez względu jak je nazwiesz i w co zapakujesz sednem tej dyskusji nie jest rozważanie o tym kto jest głupi czy kretyn chodzi o elementarne zasady na jakich opaarte jest społeczeństwo demokratyczne a mianowicie na prawie i jego poszanowaniu. Jeżeli zaczyna się karierę od fałszerstw i oszustw (i to nie są pomówienia wystarczy sprawdzić kto jest członkiem koła łódzkiego:)! smd) to ja się pytam co taki młody człowiek wymyśli dalej Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiaczek_z_importu Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów 29.03.06, 10:22 Gość portalu: olo131 napisał(a): > Jeżeli zaczyna się karierę od fałszerstw i oszustw (i to nie są pomówienia > wystarczy sprawdzić kto jest członkiem koła łódzkiego:)! smd) to ja się pytam > co taki młody człowiek wymyśli dalej Jeśli masz odrobinę cywilnej odwagi, panie w średnim wieku z Polesia, to podaj mi swoje dane. Jako członek łodzkiego SMD poczułem się zniesławiony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 10:38 Widzę, że należysz do KGB bo tak z grubej rury - nazwiska, kontakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 10:51 Jak się zabrałeś za politykę i słuchasz Tomusia to tak będzie. Tomuś słucha Maciusia i Marcinka, Maciuś słucha Witusia i prezydentem będzie Kropiwnicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.48.rev.vline.pl 29.03.06, 13:22 Z tego co wiem to Tomek i Marcin nie przepadają za Kropiwnickim. Czy Kuba vel Misiek vel olo131 itd ma jakieś ciekawe informacje na ten temat? Czy to kolejne pomówienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 18:03 Po pierwsze to insynuacje, "Kuba velMisiek vel olo131" że to te same osoby jest niedorzeczne. Po drugie oni może i nie lubią ale są narzędziem w czyichś rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 18:13 wszyscy jesteśmy w rękach ... ciemnych sił, które chcą obalić ostatniego spawiedliwego obrońcę ucieśnionych::))))) z kaczorami macie spółkę czy jak?? wszędzie spiski i intrygi a za nimi pewnie stoją cylkliści. A sprawa jest prosta żeby wszystkim zamknąć "jadaczki" : ilu członkó ma to koło w łodzi smd ? takie to trudne zeby nie kłamać i odpowiedzieć? ciuś ciuś kłamczuszki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 15:12 cywilnej odwagi mi nie brak i chęnie poznam tych co czują się zniesłwieni. Mam tylko nadzieję że nie jest to czcze gadanie i członkowie smd też podadzą do publicznej wiadomości lstę członków tej jakże licznej organizacji, panie przewodniczący z polesia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:36 Akurat ci krytykanci, którzy potrafią tylko obrażać (nic innego nie potarfią jak widać) to panowie w średnim wieku. Z pewnością nie żyją "żerując na pieniążkach rodziców". Choć kto wie. Może mają "kryzys wieku średniego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amatorek Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.15.rev.vline.pl 28.03.06, 21:23 do narzekania wielu do pracy prawie nikt , nieraz tylko poszczegolne wybitne jednostki. A pozniej kolejne narzekanie ze im sie udalo :( Jesli polityke uwazasz za wielkie q..no, bagno.. ( do wyboru)to wspomoc swoja praca , wiedza , organizacje humanitarne, spoleczne ,koscielne ,ekologiczne lub inne. I rusz wreszcie tylek sprzed monitora do roboty a nie tylko rzucasz oszczerstwami na prawo i lewo... A pozniej czekaj na krytyke od innych...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Augustyn Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:13 Śmieszy mnie tchórzostwo tych, co oskarżają Tomka o manipulacje, przekrety jakieś, nieuctwo... i nie chcą się podpisać imieniem i nazwiskiem. Poza tym jakoś nikt (z tych co krytykują) nie chce sie na tym forum zastanowić, dlaczego to właśnie Tomek został szefef m.d.? Zawiodły procedury? Zdecydował układ (jeżeli tak, to jaki)? Nic tylko jęki... Forum jest ściekiem-opinie oderwane od odpowiedzialności. Anonimowość sprzyja miernotom... Sam kiedyś za Tomkiem nie przepadałem-raz miałem ochote mu nawet nakopać do d...y. Ale dopóki te anonimy, co tu się wywnętrzniają nie napiszą konkretów o ewentualnych "przekrętach", dopóty gratuluję Ci Tomku wyboru! Pozdrawiam. Augustyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 15:21 tak na koniec tej dyskusji o miernotach itp. Kłamstwo panowie wodzowie ma krótkie nogi szczególnie jak jest się na dodatek młodym i naiwnym. mam nadzieję że geniusze zbrodni z smd ujawnią "tajne listy członków" rozwieją w ten sposób "domniemania na temat ich uczciwości" i tym samym zagrają na nosach wszystkim co to mają czelność wątpić w ich uczciwość. ale ja wątpię żeby mieli czyste ręce i odważyli się podać do publicznej wiadości nawet liczbę członków koła łódzkiego smd o regionie nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGBO Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 21:34 Z tego co widać na tym forum, kilku gości przegrało wewnętrzne wybory w PO. Ich reakcja wskazuje, że nigdy nie mieli na sercu dobra tej partii ani też nie chcieli realizować jej programu. Chodziło im o władzę i pewnie miejsca w Radzie Miejskiej, a gdy tego nie zdobyli starają się obrzucić błotem organizację, którą powinni popierać niezależnie od tego czy akurat rządzą w niej czy też nie (jeśli wierzą w jej program). Tacy ludzie pojawiali się i w AWS i w SLD, gdy były na topie. Teraz pewnie okupują siedziby PiS. Z inwektyw, którymi ci goście obrzucają swoich przeciwników wynika, że są w PO jacyś młodzi ludzie, którzy nie dali się podtatusiałym intrygantom. Powiem tylko tyle, nareszcie w łódzkiej polityce przebija się młode pokolenie, może dzięki jego przedstawicielom to miasto wyrwie się marazmu. Czego sobie i nam wszystkim życzę. Proponuję zakończenie tego wątku, bo niewątpliwie pokazuje pełen obraz czystego politykierstwa jakiego mamy w tym mieście aż nadto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 22:48 Nie wiem czy kumasz ale tu chodzi o wybory w SMD a nie w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów-fusy po Cz IP: *.toya.net.pl 29.03.06, 22:51 jeżeli fałszerstwo nazywasz politykierstwem to chyba coś z twoimi zasadami nie tak podłoga myli /ci się z sufitem. właśnie mając na uwadze dobro tej partii nie godzą się niejtórzy na takie zachowania szczególnie wsród ludzi młodych, którzy karierę zaczynają od fałdzerstw i oszustw i może takich to fusów po Czekalskim nie chcą na swoim podwórku celem tego wątku jest wyjaśnienie wątpiliwości jakie budzi sposób uprawiania polityki jeżeli to jest dla ciebie politykierstwo to powodzenia w matrixie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx a nawet y Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 00:15 Cóż, jeśli chodzi o liczbe członków SMD w Łodzi to jest ich ok.70, 80, w tym aktywnych z góra 30. A jeśli chodzi o Tomka to został szefem SMD w kraju ponieważ nie miał kontrkandydata. Stanowisko to juz dawno podobno zaproponował mu Janek Artymowski, teraz już były przewodniczący krajowy. A co do złośliwych komentarzy niektórych osób na tym forum, zapewne wywodzących się z Polesia, to chciałbym przypomnieć, że Tomek został szefem Koła Polesie jednogłośnie. Więc panowie którzy teraz na niego pomstują nie skreślili jego nazwiska w trakcie wyborów. Mimo to muszę im przyznać racje w pewnych kwestiach tyczących się Tomka. Jest karierowiczem, idącym po trupach do władzy. I oczywiście będize startował w wyborach do Rady Miasta, ma otwierać liste Polesia. Oprócz niego pewne miejsce na liście ma wspomniany już wcześniej niejaki M.Walasek. Niezgodze sie jednak co do tego, że jest mistrzem intrygi. To stanowisko należy do niejakiego Marcina B. Czy listy zostały sfałszowane rzeczywiście, tego nie wiem. Myślę jednak, że była to raczej robota Marcina a nie Tomka. Niestety sie tego zapewne nie dowiem, ponieważ nie jestem na zażyłej stopie z Marcinem ani z nikim z jego otoczenia. Zastanawiam też sie kto i w jaki sposób zdobył informację o sfałszowanych listach. Musi być to ktoś z Polesia, ponieważ raczej nikt z SMD nie miał do tych list dostępu ( poza małymi wyjatkami). Listami członków dysponuje wyłącznie sekretarz, tyle że w SMD zarówno w regionie jak i w łódzkim kole były ostatnio wybory i pozmieniały sie osoby na tych stanowiskach ( zostały zaproponowane przez Marcina i są mu lojalne, więc nie wyszło to od nich) Wniosek, że ktoś musiał pogrzebać w papierach. A oczywiste jest , ze są to przeciwnicy Marcina i Tomka np. nijaki pan Zbyszek P.:) A wybory na Polesiu nie były sfałszowane. Były tylko ustawione jak zresztą we wszystkich kołach w Łodzi. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Jak ktoś nie potrafi sie zorganizować to juz jego problem, NIech nie ma potem pretensji że wyniki ich były nie po jego myśli. A Tomkowi gratuluje sukcesu. Mimo wszystko zapewne gdybym był delegatem na zjeździe Smd sam bym na niego oddał głos. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx961 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów 31.03.06, 09:35 to trochę śmiesznie brzmi:) nie wiadomo ilu koło ma członków, nie wiadomo gdzie są papiery ... prawie jak u kaczorów same niewiadome i tajemnice :)) chłopaki prą do władzy ciekawe kogo jeszcze oszukają i co sfałszują. Ciekawe wykładnik demokracji wybory były ustawione i nie ma w tym nic złego:), czy jeżeli w wyborach do rady zaczną rozdawać wino za głos jak to czynił grubski w uw albo będą zwozić do głosowania opiekunów domów społecznych to też nic się nie stanie? Ludzie zastanówcie się co wy właściwie robicie w polityce i czemu ona ma służyć na pewno nie wyborcom a Tomkowi życzę dalszych sukcesów i udanych głosowań wszak cuda nad urną się zdażają i nikogo nie dziwią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 31.03.06, 13:41 Przerażasz mnie młody demokrato. "Czy listy zostały sfałszowane rzeczywiście, tego nie wiem. Myślę jednak, że była to raczej robota Marcina a nie Tomka." "A wybory na Polesiu nie były sfałszowane. Były tylko ustawione jak zresztą we wszystkich kołach w Łodzi. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego." Co jeszcze ustawicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYY Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.vline.pl / *.73.rev.vline.pl 31.03.06, 15:42 XXX nie ma racji. Tomek miał kontrkandydata na Zjeździe Krajowym w Kaliszu. Był nim Maciej Stańczyk z Tarnowa. Reszta jest tak samo prawdziwa jak to twierdzenie, że Tomek nie miał kontrkandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nijaki pan Zbyszek Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 31.03.06, 18:12 Bardzo proszę nie mieszać mnie do tego. Nie jestem żadnym przeciwnikiem Tomka czy Marcina. To, że nie podobają mi się niektóre posunięcia mówiłem zawsze otwarcie i nie ukrywałem tego. Nie zajmuje się knuciem i intrygami. Proszę swoje domniemania zachować dla siebie albo spotkać się ze mną i porozmawiać. To nie jest miejsce na pranie brudów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx961 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 01.04.06, 11:04 ciekawe co na to łódzcy posłowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo131 Re: Łodzianin szefem Młodych Demokratów IP: *.toya.net.pl 03.04.06, 09:00 i pewnie tym razem kacprzakowi się upiecze Odpowiedz Link Zgłoś