Gość: monia IP: 80.48.73.* 06.04.06, 10:11 czy ktos z was reklamował cos w Zarze? Czy przyjmuja reklamacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozmowy_kontrolowane Re: zara- reklamacje 06.04.06, 10:16 Pewnie przyjmują, jak wszędzie. Zależy, co chcesz reklamować i czy masz paragon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedryczek eeee chyba nie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.04.06, 22:10 hmm powiem tak ;-) nie przypominam sobie zeby paragon był konieczny. :-) Nie ma takiego ustawowego obowiazku, parafon to nie weksel. Mysle ze fakt zakupy czegos w danym sklepie mozesz dochodzic tez innymi srodkami dowodowymi, chociaz to pewnie przed sądem i nie bedzie to takie łatwe. :-) lepiej wiec miec paragon ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny jak czytam posty tego autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 09:28 Gość portalu: cedryczek napisał(a): > hmm powiem tak ;-) nie przypominam sobie zeby paragon był konieczny..... .....lepiej wiec miec paragon jakie to mądre i przenikliwe ale jak czytam posty tego autora to coraz częściej się śmieję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: zara- reklamacje 06.04.06, 10:18 reklamacje przyjmują wszędzie. nieważne czy to Zara czy MPK. ale jak się odniosą do niej - to juz inna sprawa. mojej małzonce Pani w Gino Rossi na ten przykład sugerowała swego czasu ze "jakoś źle chodzi" - to cytat, pani nie potrafiła uszczegółowic o co chodziło jej - ale moja małżonka jakoś źle chodzi i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: zara- reklamacje 06.04.06, 22:56 jedna pani mi tez sugerowalem, ze jakos 'zle chodze'. zasugerowalem jej, ze jakos 'zle sie urodzila', a szefowi, ze jakos 'zle pracuje' oraz, ze sklep jakos 'zle funkcjonuje'. Odpowiedz Link Zgłoś
diabla Re: zara- reklamacje 06.04.06, 23:09 cassani napisał: > mojej małzonce Pani w Gino Rossi na ten > przykład sugerowała swego czasu ze "jakoś źle chodzi" Mojemu znajomemu, któremu pękły oprawki, pani z Fielmanna zasugerowała, że "źle nosi okulary". Znajomy stwierdził, że "owszem, być może źle nosi, natomiast nie otrzymał w komplecie z okularami szczegółowej instrukcji noszenia okularów" <rotfl> Pani nie miała więcej argumentów. Myślę, że w przypadku obuwia, powinna taka instrukcja istnieć. Zawierać powinna np. maksymalną i minimalną długość stawianych kroków, kąt, pod którym należy stawiać stopę na podłożu, optymalny naciąg sznurówek oraz na samym dole maczkiem i z gwiazdką "W przypadku stąpania po łączeniach płyt chodnikowych reklamacji nie przyjmujemy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluszek Re: zara- reklamacje IP: *.190.rev.vline.pl 18.04.06, 15:13 Mi w CCC powiedzieli że te buty nie są do chodzienbia tylko do jazdy w samochodzie jako pasarzer:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedryczek Re: zara- reklamacje IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.04.06, 22:08 a co maja nie przyjmować... jest rękojmia konsumencka, w cudzym słowie ;-P wiec jak beda sie faflowac dasz ich do sądu i czesc, stracisz majątek i czas, ale wygrasz i sie wszystko zwroci, a satysfakcja ze komus dokopałas zrekompensuje wszystko ... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: zara- reklamacje 06.04.06, 22:10 Gość portalu: cedryczek napisał(a): > a co maja nie przyjmować... jest rękojmia konsumencka... Pojęcie rękojmi nie funkcjonuje od jakiegos już czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedryczek Re: zara- reklamacje IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.04.06, 18:17 hhehehehehehehe :-) poczytaj dziecko drogie. Przepisy kodeksowe dalej funkcjonuja, wiec pojecie rękojmi dalej istnieje. Weszla w zyciue natomiast ustawa o sprzedazy konsumenckiej ktora przewiduje szczegolny rezim prawny zwany w doktrynie i nauce rękojmią konsumencką. A dokladniej jest to odpowiedzialnosc za niezgodnośc towaru z umową. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: zara- reklamacje 07.04.06, 21:37 Gość portalu: cedryczek napisał(a): > hhehehehehehehe :-) poczytaj dziecko drogie... Czytam, czytam, wykonywany zawód zobowiązuje, syneczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedryczek Re: zara- reklamacje IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.04.06, 16:34 spokojnie jednak instrukcja obslugi mopa to nie ustawa o sprzedazy konsumenckiej ... ;-) myszko Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: zara- reklamacje 09.04.06, 17:22 Gość portalu: cedryczek napisał(a): > ... ;-) myszko Dzisiaj nie, boli mnie głowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedryczek mry mry ;-) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.04.06, 17:23 mam ap-ap Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: zara- reklamacje 09.04.06, 16:37 był kiedyś ciekawy wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=19499084&a=19499084 Odpowiedz Link Zgłoś