edmurphy 07.04.06, 00:51 tak przypadkiem miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3265915.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dinozaur.57 Re: i z innej beczki 05.05.06, 20:23 A co dziś porabia ten facet w mundurze ? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 24.06.06, 02:06 Dziś ten facet ma fuchę na dwóch etatach: jeszcze pracuje w straży miejskiej i już pracuje w szpitalu w Kutnie na stanowisku "naddyrektora", bo dyrektorskich zabrakło, więc utworzono dla niego nowe :-) I tak z ostatniej chwili miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3434668.html Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: i z innej beczki 25.06.06, 08:58 edmurphy napisała: > Dziś ten facet ma fuchę na dwóch etatach: jeszcze pracuje w straży miejskiej i > już pracuje w szpitalu w Kutnie na stanowisku "naddyrektora", bo dyrektorskich > zabrakło, więc utworzono dla niego nowe :-) ................. że jak to? to ten pan zna się też na szpitalach? strażnik miejski w szpitalu? jaki naddyrektor, proszę uściślić. się zainteresowałem. dziwne to jest troche, a nawet bardzo. powiatem to chyba trzesie koalicyjka SLD-UP-PSL, tak? powiat nadzoruje szzpital, tak? i z nadania SLDOWSKO-UPOWSKO-PEESELWSKIEGO ten strichte prawicowy człowiek od niemożliwych zadań dostaje stolek jakiś specjalnie dla niego? ? ? aż mnie korci, czyżby ... czyżyk? Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: i z innej beczki 25.06.06, 10:22 Nie czyżyk a arbuz. Z wierzchu niby solidarnościowiec a w środku czerwoniutki jak sztandar ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 25.06.06, 19:25 Ej, chyba go nieźle znacie :-)) Arbuz! Coż za trafne spostrzeżenie. No i wyjaśniam: "naddyrektor" to słowo przylepiło się od zaraz, gdy tylko "człowiek od niemożliwych zadań" został nań powołany. Oficjalna nazwa stołka brzmi: pełnomocnik starosty d/s restrukturyzacji szpitala. Stanowisko utworzono kilka miesięcy wcześnie, gdy w Płocku zaczęło sie robić ciepło wokół osoby komedianta. No i sobie czekało. Osoba została zwolniona, do końca czerwca pobiera kasę jeszcze z Płocka, a już grzecznie pracuje na drugiej pensyjce w szpitalu. Pełnomocnik podlega staroście, w strukturze szpitala nie funkcjonuje takie stanowisko, a kontrolować ma dyrektora, więc jak to nazwać? Tylko "naddyrektor" Ot, takie novum :-) A i jeszcze: ostatnio w wywiadzie radiowym (bo to taki medialny, lokalny gwiazdor, patrz: zbliżająca się kampania wyborcza), więc w tym wywiadzie mówił o prywatyzacji szpitala. Będzie go wyprzedawał po kawałku za nasze pieniądze. Dobry jest! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: i z innej beczki 25.06.06, 20:54 Trafne określenie. Wg. mnie zgniły, śmierdzący arbuz. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: i z innej beczki 26.06.06, 12:27 co wy chcecie od tego człowieka? umie sobie radzić w każdej sytuacji ( zwolnili niesłusznie z płocka to sobie załatwił prace gdzie indziej ) wiecie co wam powiem - bije od was zwykła ludzka zazdrość i zawiść!! żal wam du...e ściska,że komuś się udało,że jest kimś!!! a wam tylko zostało biadolenie na forum,a takich jak wy to on ma gdzieś i ma racje,słuszną racje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 27.06.06, 01:00 Oj, radzi sobie, radzi. Zapewniam Cię, że zwolnienie nie było takie niesłuszne, jak uważasz. Nie posądzaj mnie o zazdrość, bo niewielu ludziom zazdroszczę, a temu panu na pewno nie zazdroszczę niczego. Acha, jeszcze jedno: dla Ciebie może jest kimś, dla mnie nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: i z innej beczki 26.06.06, 14:26 a ja mam pytanie edmurphy. Skoro atakujesz innych ludzi i piszesz o nich napisz mi co ty robisz pod sztandarem Urzędu Miasta i kogo reprezentujesz (może partie). A może ktoś napisze jakie ty miałeś znajomości że wylondowałeś pod sztandarem burmistrza . Zastanów się czy warto kogoś oczerniać, bo może w pewnym momencie ktoś może tobie wyprać brudy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: i z innej beczki 26.06.06, 15:42 Zainteresowany761 nie bądź taki do przodu. Osoby publiczne a takim jest radny powiatowy, reprezentują nas społeczeństwo Żychlina. Możemy więc od niego wymagać aby zachowywal się tak jak obiecywał w kampanii wyborczej. A jeżeli ktoś go ocenia pod koniec kadencji ma do tego prawo a tym bardzej, osoba która na niego być może głosowała. A czy jest na forum biadolenie? Moim zdaniem jest to krytyka i zazwyczaj słuszna i coraz częściej bardzo konstruktywna. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: i z innej beczki 26.06.06, 18:02 słuchaj realista133 chodzi mi konkretnie o ten wątek,to nie jest krytyka tym bardziej konstruktywna,ale czyste atakowanie kogoś!oczywiście możemy,a nawet musimy ocenić ludzi,których wybraliśmy do władz samorządowych czy powiatowych,ale nie w ten sposób! niewiewm,czy się orientujesz,ale tarka zrobił dużo dla szpitala kutnowskiego,załatwił ludziom z żychlina wiele miejsc pracy,ale my tego nie widzimy,a może nie chcemy widzieć!a wiesz czemu tak jest,bo ludzie z żychlina mu zazdroszczą,tak jak pisałem wcześniej to zwykła ludzka zawiść i zazdrość!tak nie powinno być! zobacz- stanąłem w obronie tarki choć za gościem nie przepadam,a ty odrazu mnie zaatakowłeś,dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: i z innej beczki 26.06.06, 22:52 A w którym to miejscu Ciebie zaatakowałem? Nie podoba mi się osoba na którą oddałem głos w wyborach na radnych powiatowych. Stracił nie tylko moje zaufanie w momencie jak w koalicji z czerwonymi odwoływał czerwonego starostę nie z przyczyn merytorycznych a z ich partyjnych rozgrywek. Uczestnicząc później w podziale łupów po nim. Nie będę już więcej na niego głosował i będę do tego namawiał innych. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: i z innej beczki 27.06.06, 09:16 w którym miejscu mnie zaatakowałeś,a no na początku swojego posta pisząc,żebym nie był taki do przodu,ale ok. co to twojej oceny tarki to masz do tego absolutne prawo! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 28.06.06, 00:25 I masz Realisto absolutnie słuszną ocenę sytuacji i osoby. Tarka cały czas działa w radzie powiatu tocząc rozgrywki polityczne, strona merytoryczna jest mu obojętna, tak jak obojętne mu są sprawy mieszkańców powiatu, a Żychlina jeszcze bardziej. Jedyne co dla niego się liczy to kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 27.06.06, 01:12 Do Zainteresowanego. Piszesz ile to miejsc pracy Tarka załatwił. Komu? Z tego co wiem to najbilższej rodzinie. Ile zrobił dla szpitala? Nic. Załatwił sobie miejsce pracy i tyle. A teraz będzie ten szpital prywatyzował i w związku z tym pozbawiał ludzi pracy. Sobie załatwi, bo jak to napisał Żychliniak chyba, facet nieźle sobie radzi na budżetowych posadkach. Z tego co piszesz wynika dla mnie jedno: albo faceta mało znasz albo jesteś naiwny. O innych przypuszczeniach co do Twoich intencji nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: i z innej beczki 27.06.06, 09:04 witam edmurphy. pisząc o szpitalu miałem na myśli kilka ostatnich lat,widocznie nie znasz kilku faktów z których wynika,że gościu był zainteresowany losem naszego,kutnowskiego szpitala w przeciwieństwie do pozostałych "naszych" radnych powiatowych dla których losy szpitala były obojętne. jeżeli chodzi o miejsca pracy to też masz lichutkie informacje! sprowadził firmę ochroniarską do żychlina w ktorej na terenie naszego powiatu pracowało kilkadziesiąt osób! mam pytanie do ciebie jeżeli miałabyś możliwość załatwienia kilku etatów to nie pomogłabyś swoim najbliższym,jeżeli by takowej pomocy potrzebowali? odpowiedz sobie i mi,ok. jeżeli chodzi o moją znajomość tarki to też się mylisz,znam go dobrze,żeby nie powiedzieć bardzo dobrze i powiem szczerze nie przepadam za nim,ale to nie ma znaczenia.człowieka można lubić lub nie,ale na ocenę jego pracy i działalności politycznej to nie powinno mieć wpływu! co masz na myśli pisząc,cytuję "o innych przypuszczeniach co do twoich intencji nie wspomnę"- wyjaśnij mi to bo nie rozumiem. pozdrawiam cię bardzo.zainteresowany761 Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 28.06.06, 00:39 O "zainteresowaniu" Tarki losem szpitala juz cos niecoś pisałem. Realista kilka postów wyżej też. On nigdy nie był zainteresowany losem kogokolwiek lub czegokolwiek. Szpital potrzebny mu był do politycznej rozgrywki: odwołanie starosty, przewodniczącego rady i "wskoczenie" na którys stołek. Nie udało się, sam został odwołany z funkcji wiceprzewodniczącego rady. Ale "rozgrywał" dalej. Az rozegrał sobie stanowisko "naddyrektora", które grzecznie na niego czekało parę miesięcy. Piszesz, że sprowadził firmę ochroniarską i załatwił pracę paru osobom. No "sprowadził". Sam w tej firmie pracował, jako cos w rodzaju przedstawiciela handlowego, czyli "pozyskiwacza" obiektów. Z wprowadzenia firmy do Emitu miał konkretną prowizję. Zresztą długo tam nie popracował, bo za dużo przekrętów, a za mało efektów i sie z nim pożegnali. A policzyłeś tych, których tej pracy w Emicie pozbawił, zatrudniając na ich miejsce rodzinkę? Lubie nie lubię to nie ma znaczenia. Oceniam go za to co zrobił. A nie zrobił nic. Ani dla Emitu, ani dla miasta będąc wiele lat radnym, ani dla powiatu. Robi kasę. Doceniam ludzi, którzy ciężko pracując "robią kasę". Mam tu na myśli na przykład drobnych przedsiębiorców. Ale dlaczego ktoś kto bierze pieniądze z budżetu i to podwójnie, albo potrójnie (kasa z Płocka, ze szpitala, diety i wykłady, jako wybitny specjalista) nie robiąc NIC dobrego ma dalej ślizgać się w polityce za nasze pieniądze. Po prostu dość mam takich niedouczonych cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 27.06.06, 01:05 Nie bardzo rozumiem Twoja wypowiedź. Nie atakuję "innych ludzi". Próbuję odsłonić prawdziwą twarz tego jednego ludzia i pewien mechanizm jego działania. Reprezentuje siebie, wyłącznie. Skąd Twoje przypuszczenie, że robię cokolwiek pod sztandarem burmistrza? Znajomości? No, parę osób znam, ale wysuwasz tu przedziwne insynuacje dla mnie pozbawione podstaw. Może mnie z kimś mylisz? Nikogo nie oczerniam, to co piszę w tym panu to po prostu prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 27.06.06, 01:07 To było oczywiście do Żychliniaka. Post wylądował nie w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: i z innej beczki 27.06.06, 08:33 widzisz edmurphy chciałem tylko zademostrować ci jak działają opisy na jakomś osobę. Może trochę nieprawdy zaszkodzic każdemu !!!!. I dlatego jak zaczynasz pisać o kimś zastanów się i sprawć dlaczego ten pan odszedł z Płocka. Ja nie bronię tego Pana mam wręcz negatywną opinię o tym Panu. Ale przestańmy pisać okimś tylko że może może i jeszcze raz może. Podajmy fakty. A jak kombinuje to ma. Piszemy o SLD i ich kolesiach. Jednak tego pana ciągną w górę kolesie z partii prawicowych. Każdy oże jak może i nie ważne z jakiej jest opcji politycznej. Zkończmy z koleżeństwem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: i z innej beczki 27.06.06, 23:52 jakie emocje! widać, że nie jest to persona darzona jakąś szcególną sympatią. nie znam osobiście nie wyrobiłem sobie zdania. nie słyszałem nigdy pozytywnego komentarza na temat pana Tark. a czasem to wręcz strasne historie. chyba wiele osób zraził. zresztą nie znam faktów jakiegoś pozytywnego działania na polu społecznym a jako radny powiatu to chyba powinien działac szerzej. no ale jak się pracuje wpłocku to co tam taki żychiln. dojazdy, kariera i brak czasu na inne sprawy. poza tym nie róbmy pochwał cwaniactwa. bo mnie niedobrze sie robi. że co znaczy się? jak taki ma możliwości to co? grzechem byłoby żeby nie kombinował? chore rozumowanie. takie zachowania trzeba tępić i piętnować. Ed napisałeś że będzie zajmował sie prywatyzacja szpitala? to będa prywatyzować szpital? no to będzie okazja żeby się nachapac. ciekawe ile się sepów już zleciało i na marginesie żeby mnie nie posądzać bezpodstawnie- zazdroszcze i biadole i dobrze mi z tym bo taki jestem zimny dran Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 28.06.06, 00:49 No, dzięki Niegościnny. Bo juz miałem wrażenie, że robię tu za jakiegos strasznego pyskacza, oczerniającego ludzi. Zgadzam się w całej rozciągłości z twoja wypowiedzią. Dość mam cwaniactwa. Facet od kilku lat plącze się w lokalnej polityce i nic nie robiąc przez te lata dla Żychlina, dzięki któremu się wypromował "ciągnie" kasę skąd się da. To mnie wkurza. Piszę o tym, aby na jego przykładzie pokazać, jak czasem głupio głosujemy. Ja też jakiś głos na niego oddałem (aż mnie skręca na samo wspomnienie). Sądziłem, że tak będzie dobrze, bo facet stąd, chce coś zdziałać niech spróbuje, może zrobi cos dobrego dla Żychlina. No i zdziałał i zrobił dobrze, ale sobie, a Żychlin zdycha z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 28.06.06, 00:53 Okey, Żychliniak. Zawieszenie broni, po koleżeńsku. Tylko mała uwaga: Pisałem prawdę. I zastanawiam się zanim kogoś skrytykuję.Ale co na to moge poradzić, że o tym facecie nie mogę napisać ani jednego dobrego słowa. I to tyle. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: i z innej beczki 29.06.06, 23:55 teraz sytuacja jest do wykazania się dla człowieka od mission:impossible 4o z hakiem lekarzy wymówiło pracę.do dzieła naddyrektorze.pokaż że chłopcy nie na darmo pokładają wiarę w twoje możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 30.06.06, 01:49 Idą wybory. Punkciki u wyborców potrzebne. Bedzie krzyczał o porządkach w tym bagienku szpitalnym i na pewno będzie bardzo medialny. Już dziś widziałem go "filozoficznie zadumanego" w materiale filmowym ze szpitala kutnowskiego w telewizorni. Wyglądał tak "ślicznie", jak w swoim reklamowym filmiku wyborczym. Pomylił profesję (?)aktorem winien być. A ten znak zapytania był na okoliczność profesji pana T. Ślusarz chyba, bo chyba nie Elektryk? Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: i z innej beczki 30.06.06, 07:09 Każdy wie, że wykazać się nie wykaże. Ciepłą posadkę ma a jak się posada skończy kolesie z prawicy znawu załatwja mu stołek (startował przecież w wyborach do senatu). Taki człowiek jak on to nawet dobrze, że poszedł do szpitala bo tam nic nietrzeba ratować. Kto był z nas w tym szpitalu to wie, że zawsze tak było i będzie że bez łapówki nic się tam nie załatwi. Leczenie jest na niskim poziomie i wyleczyć tam napewno nie wyleczą. Pan Tarka się niezna na Służbie Zdrowia i dobrze bo znający się człowiek by zaszkodził jeszcze naszemu skorumpowanemu szpitalowi. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 30.06.06, 23:27 "Poszedł" na posadkę do szpitala? Sam tę posadkę zorganizował. Jednocześnie walczy, jak lew o przywrócenie do pracy w straży miejskiej w Płocku. To lepsza posadka. Poza tym ta w szpitalu skończy sie wraz z wyborami trzeba myśleć o przyszłości. Szpital mu zwisa. W dzisiejszej wyborczej można przeczytać jego wypowiedź, że jeśli prezydent Płocka przywróciłby go do pracy, to w ciągu siedmiu dni jest gotowy. A szpital? A powiat i jego mieszkańcy? To pana radnego nie interesuje. I my takie coś wybralismy na naszego reprezentanta i obrońcę! Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: i z innej beczki 01.07.06, 16:24 twierdzisz Edi że agent ochrony o stu twarzach wraca do Płocka? tyle szczęscia to nas nie spotka ;p na marginesie w odpowiedzi na moje pytanie o pana naddyrektora zadane pracownikowi szpitala usłyszałem pytanie: CO? o kim ty mówisz? nic nie wiem. to jest taki? Boże! nie dość że takie długi i jeszcze płaca pensje dyrektorskie tym co byli miesiąc czy dwa i poodchodzili to jeszcze jakiś naddyrektor? nam nie mieli jak płacić ********* nie do przytoczenia no to ja się pytam: ni by ***** jak ma byc dobrze? i jeszcze na dokładkę ten cały bajzel z wypowiedzeniami lekarzy to było podobno bicie piany i na postrach.specjalnie nie wpisali powodów wypowiedzeń by miały wadę prawną i można się było po prostu po angielsku wycofac się z tematu. stać ich na prawników to im podpowiadają co robić. SZANTAżYK. sami musieliby płacić za siebie zus i takie tam narzuty które normalnie płaci pracodawca a oni tylko dobijają sobie kabzę prywatnie.dobry układ i jeszcze go tracić? przecież lekarze to jedna z najzamożniejszych w Polsce grup zawodowych. ludzie którzy do nich chodza leczyc sie często nie mają na przysłowiową bułe z masłem a kombinują jak "dac" - a ci robią z siebie ofiary systemu.mam lekarza w "rodzinie", wcale a wcale nie narzeka. rzucać robotę? strajkować? nawet mu się nie śni. i pozdrawiam tych co chorują - SZCZęść BOżE! Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: i z innej beczki 01.07.06, 23:00 Trochę przesadzają to fakt. Ale twOj idol "od specjalnych zadań" to już zgrana żychlińska karta Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: i z innej beczki 01.07.06, 23:21 to nie jest mój idol,broń boże! nie wiem skąd edm... i niego... mają takie informacje!przecież to są wielkie bzdury i brednie! możemy krytykować,oceniać,ale nie kłamać! ja w tym momencie nie bronię tarki,ale jak można pisać tekie bzdury nie znając prawdziwych faktów! Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: i z innej beczki 01.07.06, 23:37 Całe szczęście, że wszystkiego o nim nie wiedzą, bo jeszcze gorzej by o nim pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: i z innej beczki 02.07.06, 00:33 ;0 święte oburzenie. ale cóż takiego wypisujemy. jakie kłamstwa? znasz fakty to podaj. ja tylko napisałem że nie spotka nas takie szczęscie że wróci do płocka. co to za kłamstwo. to tylko dywagacja. coś się tak obruszył. tatuś twój? do realisty: podobała mi się twoja puenta ;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: i z innej beczki 02.07.06, 02:11 Ja nie kłamię. A Ty jesteś, przepraszam, naiwny lub sądzisz po pozorach. Wal te ":prawdziwe" fakty w takim razie. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: i z innej beczki 02.07.06, 22:23 były o 19 w tvn...................... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: do Realisty 03.07.06, 01:02 dobrze, ze wszystkiego nie wiedzą, bo gorzej by pisali? Z ust mi to wyjąłeś, kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: do Realisty 07.07.06, 09:55 się nie doczekaliśmy?no to faktycznie pozostały nam fakty w TVN. o panu missssion:impossible to nic pozytywnego nie można napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: do Realisty 08.07.06, 23:33 etam nie można...... MOŻNA, nikt nie broni, tylko....... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Ma awansować. 10.07.06, 19:02 Nasz internetowy "ulubieniec" może awansować na dyrektora szpitala. Jest jednym z kandydatów na to stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Ma awansować. 10.07.06, 23:37 dobrze, że jedynm z kandydatów, a nie jedynym kandydatem..... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Ma awansować. 11.07.06, 03:18 dokładnie się o to postarał, aby być jedynym, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Ma awansować. 11.07.06, 07:34 no to już gorzej............. :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: Ma awansować. 11.07.06, 08:37 edmurphy napisała: > dokładnie się o to postarał, aby być jedynym, niestety .........w ten sposób "kochany nasz solidar......." ulubieniec ....... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Ma awansować. 12.07.06, 00:48 jeszcze tylko na tym forum ma swoich "fanów". Ciekawym kiedy to zrozumie... Nie raczej nie zrozumie, to za subtelne dla niego... Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Ma awansować. 12.07.06, 01:33 jedna ciocia mawiała - złego diabli nie wezmą - a inny myśliciel - w każdych minusach są plusy , czy jakoś tak. niech idzie walczyć w szpitalu to może w ogóle zapomni że żychlin jest na mapie. i będziemy mieć z bańki. sprawdził się wytężał a jak szpital 'naprawi' to i dla nas lepiej. będziemy się leczyć w godziwych warunkach. trza dać szansę bo coś ostatnio niedomagam. tak więc szkoda czasu na pierdoły: MISSION: IMPOSSIBLE 4. SAVE THE HOSPITAL Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: i z innej beczki 12.07.06, 02:27 tak było ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14630&w=8277824&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: i z innej beczki 12.07.06, 02:57 i tak też było.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14630&w=29129740&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś