krzyskup 07.04.06, 20:49 W TV Toya jest tera coś o historii tramwajów... Wypowiada się jakiś pan, przyznam, że nieznany mi ;) pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzyskup Re: TV Toya 07.04.06, 20:53 Jest to p. Andrzej Jędrzejczak, z Działu Gospodarowania Majątkiem. Rozmowa dotyczyła Muzeum Komunikacji. Czy ktoś widział całość? Ja trafiłem na ostatnich kilka minut. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: TV Toya IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 20:59 Nie widziałem tego programu, ale zasadniczo sprawa jest nagrywana celem zainteresowania ew. sponsorów kwestią wspomożenia projektu MKM, skoro skończyły się pieniążki w budżecie MPK, a miasto finansowo się na sprawę wypięło. ;/ pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: TV Toya 08.04.06, 02:12 Wiem, że i tak nikt nie odpowie, ale gdzie to muzeum ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: TV Toya 08.04.06, 10:12 Zdaje się, że na terenie Zakładu Techniki przy Tramwajowej. Ale wejście ma by od ulicy Wierzbowej - obecnie od tamtej strony wchodzi się m.in. do świetlicy i magazynu odzieżowego. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TV Toya IP: *.pai.net.pl 07.04.06, 21:03 Bo chłopczyku mało jeszcze wiesz. I wiesz, że nie wszystkie rozumy zjadłeś jeśli chodzi o komunikację w Łodzi. Wiesz już też zapewne, że młody dzieciak jesteś i mało wiesz o ludziach, którzy historię najnowszą Twojego miasta tworzyli. A pan Jędrzejczak był jedna z tach osób. Nie znam go bliżej niż Ciebie, ale znam historię najnowszych czasów. A Tobie pewnie nawet jej liznąć się nie chce. Historia Łodzi nie zaczęła się ani nie skończyła na tramwajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: TV Toya IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 21:18 Gość portalu: gość napisał(a): > Bo chłopczyku mało jeszcze wiesz. I wiesz, że nie wszystkie rozumy zjadłeś > jeśli chodzi o komunikację w Łodzi. Kto jak kto, ale akurat krzyskup nigdy nie przejawiał takiej postawy, więc daruj sobie te osobiste wybiegi. > Wiesz już też zapewne, że młody dzieciak > jesteś i mało wiesz o ludziach, którzy historię najnowszą Twojego miasta > tworzyli. A pan Jędrzejczak był jedna z tach osób. Nie znam go bliżej niż > Ciebie, ale znam historię najnowszych czasów. A Tobie pewnie nawet jej liznąć > się nie chce. Historia Łodzi nie zaczęła się ani nie skończyła na tramwajach. Tak, czy inaczej historią tramwajów do niedawna Pan Jędrzejczak się zupełnie nie zajmował, a co do historii najnowszej miasta ( tej nie tramwajowej ), to zupełnie inna beczka. Trudno mieć pretencję do młodych osób, że nie są nauczane tego co istotne. Historia najnowsza jest w programach szkół zawsze na końcu i wielu nauczycieli nie wyrabia się z programem. Jeśli chcesz coś wnieść do dyskusji, to podziel się swoją wiedzą, a nie pogardliwie docinaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TV Toya IP: *.pai.net.pl 07.04.06, 21:23 Rzeczywiście, wstyd mi!!! Ale chyba nie odmawiamy panu Jędrzejczakowi prawa do wypowiadania się o historii komunikacji w Łodzi? Nie odmawiamy też prawa do działąń na rzecz muzeum, jak mniemam? A co kolega Krzys zdziałał w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieloryb Re: TV Toya IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 21:30 Gość portalu: gość napisał(a): > Rzeczywiście, wstyd mi!!! Ale chyba nie odmawiamy panu Jędrzejczakowi prawa do > wypowiadania się o historii komunikacji w Łodzi? Nie odmawiamy też prawa do > działąń na rzecz muzeum, jak mniemam? A co kolega Krzys zdziałał w tej sprawie? Może zamiast pisać anonimowo Sam bys przedstawił własne osiągnięcia w sprawie Muzeum. Czy według Ciebie Klub ma w tej chwili na hurra zajmować się sprawą Muzeum? Jest jeszcze wiele spraw związanych z KM, wymagających uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: TV Toya IP: *.pai.net.pl 07.04.06, 21:37 A jakież to sprawy poza kaską, w tej chwili, są najważniejsze lub wymagające wielkiej uwagi? I co znaczy KM w Twoim poście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: TV Toya IP: *.pai.net.pl 07.04.06, 21:38 Pytanie co Krzys zrobił w sprawie muzeum jest wciąż aktualne. Cisza? Szkoda, że taka wymowna... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: TV Toya 07.04.06, 21:40 Mam ochotę wypowiedzieć się tak, jak to już na tym forum się zdarzyło: nie pilem z Tobą brudzia. W sprawie muzeum nie zrobiłem nic. Więc, gdybyś nie zauważył, nie krytykuję nikogo. A co Ty zrobiłeś? Jak widać prośba o ujawnienie swojej osoby również pozostaje bez echa. A szkoda... Trudniej pisać będąc rozpoznawalnym, prawda? pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: TV Toya IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 21:42 > Może zamiast pisać anonimowo Sam bys przedstawił własne osiągnięcia w sprawie > Muzeum. Czy według Ciebie Klub ma w tej chwili na hurra zajmować się sprawą > Muzeum? Jest jeszcze wiele spraw związanych z KM, wymagających uwagi. Ekhm, współpracujemy od samego początku. W składzie zespołu ds. muzeum, który powołaliśmy znaleźli się m.in. architekt i muzealnik. Na cyklicznych spotkaniach z wykonawcą i inwestorem dzielimy się swoimi uwagami. Owszem, nie wnosimy tu środków finansowych, ale tak to już jest z organizacjami non profit. Nasi ludzie pracują jednak jak najbardziej społecznie i to już jest jakiś wkład, bo nikt "z ulicy" by nie zrobił pewnych rzeczy za darmo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: TV Toya 07.04.06, 21:38 Ale czy ja zabraniam komukolwiek prawa do wypowiadania się? Wręcz przeciwnie, mnie cieszy każda pozytywna wypowiedx popularyzująca historię komunikacji miejskiej. I tak, jak wieloryb - poprosiłbym chociaż o nicka zamiast tajemniczego "gość". I może trochę mniej czepialstwa. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: TV Toya IP: *.pai.net.pl 07.04.06, 21:39 Oj, bo jak się zacznę czepiać... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: TV Toya [OT] 07.04.06, 21:40 Czekam. Z niecierpliwością. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TV Toya IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.04.06, 22:57 zamknij sie Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: TV Toya 08.04.06, 20:32 > Bo chłopczyku mało jeszcze wiesz. Tak się jakoś dziwnie złożyło, że to twoja wypowiedź jest szczeniacka. Dlaczego odpowiadasz innym bez powodu w tak chamski sposób? Odpowiedz Link Zgłoś