07.04.06, 20:49
W TV Toya jest tera coś o historii tramwajów...
Wypowiada się jakiś pan, przyznam, że nieznany mi ;)

pzdr,
krzyskup
Obserwuj wątek
    • krzyskup Re: TV Toya 07.04.06, 20:53
      Jest to p. Andrzej Jędrzejczak, z Działu Gospodarowania Majątkiem. Rozmowa
      dotyczyła Muzeum Komunikacji. Czy ktoś widział całość? Ja trafiłem na ostatnich
      kilka minut.

pzdr,
      krzyskup
      • Gość: luki Re: TV Toya IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 20:59
        Nie widziałem tego programu, ale zasadniczo sprawa jest nagrywana celem
        zainteresowania ew. sponsorów kwestią wspomożenia projektu MKM, skoro skończyły
        się pieniążki w budżecie MPK, a miasto finansowo się na sprawę wypięło. ;/

pzdr
        • yarro Re: TV Toya 08.04.06, 02:12
          Wiem, że i tak nikt nie odpowie, ale gdzie to muzeum ma być?
          • krzyskup Re: TV Toya 08.04.06, 10:12
            Zdaje się, że na terenie Zakładu Techniki przy Tramwajowej. Ale wejście ma by od
            ulicy Wierzbowej - obecnie od tamtej strony wchodzi się m.in. do świetlicy i
            magazynu odzieżowego.

pzdr,
            krzyskup
            • yarro Re: TV Toya 08.04.06, 12:01
              Dziękuję :)
              • krzyskup Re: TV Toya 08.04.06, 12:08
                Ależ prosze Cię bardzo.

pzdr,
                krzyskup
    • Gość: gość Re: TV Toya IP: *.pai.net.pl 07.04.06, 21:03
      Bo chłopczyku mało jeszcze wiesz. I wiesz, że nie wszystkie rozumy zjadłeś
      jeśli chodzi o komunikację w Łodzi. Wiesz już też zapewne, że młody dzieciak
      jesteś i mało wiesz o ludziach, którzy historię najnowszą Twojego miasta
      tworzyli. A pan Jędrzejczak był jedna z tach osób. Nie znam go bliżej niż
      Ciebie, ale znam historię najnowszych czasów. A Tobie pewnie nawet jej liznąć
      się nie chce. Historia Łodzi nie zaczęła się ani nie skończyła na tramwajach.
      • Gość: luki Re: TV Toya IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 21:18
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Bo chłopczyku mało jeszcze wiesz. I wiesz, że nie wszystkie rozumy zjadłeś
        > jeśli chodzi o komunikację w Łodzi.

Kto jak kto, ale akurat krzyskup nigdy nie przejawiał takiej postawy, więc
        daruj sobie te osobiste wybiegi.

> Wiesz już też zapewne, że młody dzieciak
        > jesteś i mało wiesz o ludziach, którzy historię najnowszą Twojego miasta
        > tworzyli. A pan Jędrzejczak był jedna z tach osób. Nie znam go bliżej niż
        > Ciebie, ale znam historię najnowszych czasów. A Tobie pewnie nawet jej liznąć
        > się nie chce. Historia Łodzi nie zaczęła się ani nie skończyła na tramwajach.

Tak, czy inaczej historią tramwajów do niedawna Pan Jędrzejczak się zupełnie
        nie zajmował, a co do historii najnowszej miasta ( tej nie tramwajowej ), to
        zupełnie inna beczka. Trudno mieć pretencję do młodych osób, że nie są nauczane
        tego co istotne. Historia najnowsza jest w programach szkół zawsze na końcu i
        wielu nauczycieli nie wyrabia się z programem. Jeśli chcesz coś wnieść do
        dyskusji, to podziel się swoją wiedzą, a nie pogardliwie docinaj.
        • Gość: gość Re: TV Toya IP: *.pai.net.pl 07.04.06, 21:23
          Rzeczywiście, wstyd mi!!! Ale chyba nie odmawiamy panu Jędrzejczakowi prawa do
          wypowiadania się o historii komunikacji w Łodzi? Nie odmawiamy też prawa do
          działąń na rzecz muzeum, jak mniemam? A co kolega Krzys zdziałał w tej sprawie?
          • Gość: wieloryb Re: TV Toya IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 21:30
            Gość portalu: gość napisał(a):

> Rzeczywiście, wstyd mi!!! Ale chyba nie odmawiamy panu Jędrzejczakowi prawa
            do
            > wypowiadania się o historii komunikacji w Łodzi? Nie odmawiamy też prawa do
            > działąń na rzecz muzeum, jak mniemam? A co kolega Krzys zdziałał w tej
            sprawie?

Może zamiast pisać anonimowo Sam bys przedstawił własne osiągnięcia w sprawie
            Muzeum. Czy według Ciebie Klub ma w tej chwili na hurra zajmować się sprawą
            Muzeum? Jest jeszcze wiele spraw związanych z KM, wymagających uwagi.
            • Gość: Gosc Re: TV Toya IP: *.pai.net.pl 07.04.06, 21:37
              A jakież to sprawy poza kaską, w tej chwili, są najważniejsze lub wymagające
              wielkiej uwagi? I co znaczy KM w Twoim poście?
            • Gość: gosc Re: TV Toya IP: *.pai.net.pl 07.04.06, 21:38
              Pytanie co Krzys zrobił w sprawie muzeum jest wciąż aktualne. Cisza? Szkoda, że
              taka wymowna...
              • krzyskup Re: TV Toya 07.04.06, 21:40
                Mam ochotę wypowiedzieć się tak, jak to już na tym forum się zdarzyło: nie pilem
                z Tobą brudzia. W sprawie muzeum nie zrobiłem nic. Więc, gdybyś nie zauważył,
                nie krytykuję nikogo. A co Ty zrobiłeś? Jak widać prośba o ujawnienie swojej
                osoby również pozostaje bez echa. A szkoda... Trudniej pisać będąc
                rozpoznawalnym, prawda?

pzdr,
                krzyskup
            • Gość: luki Re: TV Toya IP: *.toya.net.pl 07.04.06, 21:42
              > Może zamiast pisać anonimowo Sam bys przedstawił własne osiągnięcia w sprawie
              > Muzeum. Czy według Ciebie Klub ma w tej chwili na hurra zajmować się sprawą
              > Muzeum? Jest jeszcze wiele spraw związanych z KM, wymagających uwagi.

Ekhm, współpracujemy od samego początku. W składzie zespołu ds. muzeum, który
              powołaliśmy znaleźli się m.in. architekt i muzealnik. Na cyklicznych
              spotkaniach z wykonawcą i inwestorem dzielimy się swoimi uwagami. Owszem, nie
              wnosimy tu środków finansowych, ale tak to już jest z organizacjami non profit.
              Nasi ludzie pracują jednak jak najbardziej społecznie i to już jest jakiś
              wkład, bo nikt "z ulicy" by nie zrobił pewnych rzeczy za darmo.

pozdrawiam
          • krzyskup Re: TV Toya 07.04.06, 21:38
            Ale czy ja zabraniam komukolwiek prawa do wypowiadania się? Wręcz przeciwnie,
            mnie cieszy każda pozytywna wypowiedx popularyzująca historię komunikacji
            miejskiej. I tak, jak wieloryb - poprosiłbym chociaż o nicka zamiast
            tajemniczego "gość". I może trochę mniej czepialstwa.

pzdr,
            krzyskup
            • Gość: Gosc Re: TV Toya IP: *.pai.net.pl 07.04.06, 21:39
              Oj, bo jak się zacznę czepiać...
              • krzyskup Re: TV Toya [OT] 07.04.06, 21:40
                Czekam. Z niecierpliwością.

pzdr,
                krzyskup
              • Gość: gość Re: TV Toya IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.04.06, 22:57
                zamknij sie
                • elijot Re: TV Toya 08.04.06, 13:52
                  Co ty nie powiesz?
      • michal.ch Re: TV Toya 08.04.06, 20:32
        > Bo chłopczyku mało jeszcze wiesz.

Tak się jakoś dziwnie złożyło, że to twoja wypowiedź jest szczeniacka. Dlaczego
        odpowiadasz innym bez powodu w tak chamski sposób?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka