Dodaj do ulubionych

przeprowadzka do łodzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 14:23
PODOBA MI SIĘ ŁÓDŹ WIĘC INTERESUJE MNIE ZAKUP MIESZKANIA TUTAJ Z TYM ŻE
JESTEM Z GDAŃSKA I NIE BARDZO WIEM W JAKIEJ DZIELNICY WARTOBY ZAMIESZKAĆ
BARZDO PROSZĘ O RADĘ
Obserwuj wątek
    • linkownia Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 14:25
      > BARZDO PROSZĘ O RADĘ

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html
      • yavorius Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 14:26
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=36496909&a=36496909
        i wyłącz Caps Lock, nie krzycz.
        • evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:01
          >i wyłącz Caps Lock, nie krzycz.

jejuu.. weź nie stresuj od razu człowieka z wybrzeża, co...?
          przyjeżdza do Łodzi i od razu na niego huzia!

• Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:09
            dzięki :-)))
            • cassani Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:11
              teraz szepczesz....

:)
            • evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:15
              a nie ma za co... ;-)
              sama bywam często w gdańsku, to wiem, że fajni ludzi tam mieszkają i raczej nie
              krzyczą..
              • Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:23
                nie wiedziałem że krzyczałem
                • cassani Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:24
                  krzyczałeś przez sen. tez tak nieraz mam:)
                • evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:25
                  bo niby jak piszesz DUŻYMI literami to krzyczysz.. jak tak napiszesz to Cię
                  zaraz o netykiecie pouczą. nadwrażliwcy.. ;-))
                  • Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:30
                    teraz poznałem nawet net etykietę....kusząca ta łódź
                    • cassani Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:35
                      już drugi raz mnie zlekceważyliście....
                      • evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:36
                        do trzech razy sztuka...
                        • cassani Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:38
                          ...nosił wilk razy kilka.
                      • Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:37
                        • cassani Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:39
                          to było ostrzeżenie. potem bym przeszedł od słów do czynów!
                          • Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:45
                            nie powiem nic więcej
                            • evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:50
                              na Balutach to trzeba być czujnym, pamietaj... ;-)))
                              • Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:52
                                tam mieszkania już wiem że nie kupię
                                • evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:58
                                  a kto Cię nastraszył????
                                  nie zartuj, Bałuty to najfajniejsze miejsce pod słońcem. Poza tym są ogromne i
                                  czym innym są okolice Placu Kościelnego, czym innym Teofilów, czym innym
                                  Marysińska czy Julianów....
                                  naprawdę. tu jest najlepiej...
                                • cassani uuuu 10.04.06, 16:00
                                  boi się!
                                  • Gość: przyszły łodzianin Re: uuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:08
                                    ależ skąd jedynie czego się boję to mieszkanie na bałutach
                                    • cassani Re: uuuu 10.04.06, 16:12
                                      dałeś sobie wmówić Bałuty...
                                      Z Bałutami to tak jak z warszwaską Pragą, niekt tam nie chce mieszkac, ale jak
                                      zacznie to za nic by nie zmienił miejsca. Ja sobie bardzo cenie Bałuty a
                                      szczególnie mój ich zakątek.
                                      • Gość: przyszły lodzianin Re: uuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:23
                                        ja nie mam wyrobinego zdania tyle że deweloperzy i pracownicy agencji
                                        nieruchmości przestrzegają przed bałutami, a co do pragi to kumpel mieszka w
                                        samym jej centrum na ząbkowskiej i nie narzeka
                                        • evonka Re: uuuu 10.04.06, 16:40
                                          słuchaj, wiadomo, ze przestrzegają, bo wolą wiecej zarobić na mieszkaniach w
                                          centrum....
                                          a Bałuty, weź mapę, są ogromne, zajmują pół miasta prawie.
                                          to o czym się tak sporo mowi, że niebezpiecznie czy żulera to jakis
                                          skraweczek... poza tym wszędzie jest jakiś procent żulery...
                                          zapewniam Cie, że w Śródmieściu bywa niebezpieczniej niz na starych Bałutach.
                                          Polecam Ci północne rejony Bałut, jest dużo zieleni, spokój i świetny dojazd do
                                          centrum. sama tu mieszkam od urodzenia i moje kryterium przy przeprowadzkach
                                          zawsze było jedno: tylko Bałuty.
                                          • Gość: przyszły łodzianin Re: uuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:11
                                            dzięki za cenne rady:-)
                                            • bubot Re: uuuu 12.04.06, 10:09
                                              otóż to! Radogoszcz Wschód to dobre osiedle, ładne i zielone, a poza tym robisz
                                              kroka i jesteś w Arturówku
                                • Gość: gohagosc Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.bul.uni.lodz.pl 11.04.06, 10:12
                                  kup na janowie,rogatki miasta, blisko las, sciezki rowerowe, nastoletnie to
                                  osiedle, to i domy w niezłym stanie, chyba ze kupisz nowki, ktore tam buduja
                                  sie rowniez
                              • excentrix Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:52
                                mnie też tak mówili... rozglądałem się bacznie z 10 lat i nic się nie wydarzyło
                            • cassani Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:52
                              mów!
                              • dziad_borowy Przyszły Łodzianinie ja Ci dobrze radzę 10.04.06, 16:07
                                Mów. Bo jak sie Cassani rozpeknie ze zlosci to czarno to widze. On tu dzierzy
                                wladze i Twoje zamieszkiwanie w Łodzi ino koszmarem sie stanie jak sie
                                rozwscieknie Cassansztajn i jego banda.
                                Dzierżżż!!!
                                • cassani zapomniałes dodać 10.04.06, 16:13
                                  ze mogę równiez raptownie stracić zaufanie...
      • Gość: aaaa Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 16:38
        a ja mieszkam w samym centrum i nie zamieniłabym tego na żadne tzw. zamknięte
        osiedle , wszędzie mam blisko , zawsze się tu coś dzieje ( w pozytywnym
        znaczeniu), i nawet w centrum mam cisze i spokój ,blisko do parku itd ...
    • Gość: xx Re: przeprowadzka do łodzi IP: 195.143.166.* 10.04.06, 17:07
      Z Gdanska do Lodzi - chyba musi isc do psychiatry.
      • Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:10
        nie oszalałem łódź mi sie bardzo podoba
        • Gość: heh Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 18:45
          Polecam RETKINIĘ. www.smlodz.pl
          • Gość: heh Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 18:45
            www.smlodz.pl/
            • Gość: RW Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.smrw.lodz.pl 10.04.06, 20:05
              www.smrw.lodz.pl
            • Gość: Michał Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 20:19
              A ja polecam Rudę Pabianicką, szczególnie północną jej część. Blisko centrum,
              dobre połączenie, w miarę bezpiecznie. Pozdrawiam Gdańsk. Sam często tam bywam,
              zwłaszcza na Zaspie.
              • Gość: mika Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 20:32
                Ja polecam Retkinię i Teofilów. Nie polecam ulicy Limanowskiego, ani centrum.
              • Gość: anka Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.04.06, 00:03
                A ja polecam Radogoszcz-Wschód. Ładne, coraz bardziej zadbane osiedle,
                niewysokie bloki, blisko do Łagiewnik (las).
                • Gość: radogoszcz Re: przeprowadzka do łodzi IP: 212.191.74.* 11.04.06, 10:27
                  Polecam również Radogoszcz Wschód - ładne osiedle nie wysokie bloki (nie ma
                  wieżowców i mrówkowców tak jak na Widzewie czy Retkini), dużo zieleni o którą
                  dba administracja i ciągle jej ilość się zwiększa z uwagi na nie gęstą
                  zabudowę, nie daleko Łagiewnik i Arturówka. Naprawdę polecam mieszkam tu już 5
                  rok i decyzja o przeprowadzce tutaj była jedną z najleprzych moich decyzji.
                  Minusy też są - sąsiedztwo zakorkowanej Zgierskiej i dość wysokie ceny
                  mieszkań - rozkład niektórych z nich jest taki sam jak na retkini a ceny wyższe.
                  • yavorius Re: przeprowadzka do łodzi 11.04.06, 10:35
                    Gość portalu: radogoszcz napisał(a):
                    > Minusy też są - sąsiedztwo zakorkowanej Zgierskiej

To nie są korki ;-), to jest nic ;)
                  • sikam_i_znikam Re: przeprowadzka do łodzi 11.04.06, 10:37
                    Dodatkową zaletą Radogoszcza Wschodu jest to, że nie zalegają na nim psie kupy.
                    Dozorcy uprzątają to co zrobią nasi czworonożni przyjaciele, a ci jeśli już coś
                    robią, to tylko na trawniku - taka tu panuje wysoka kultura.
                    • bubot Re: przeprowadzka do łodzi 12.04.06, 10:10
                      polemizowałbym
    • Gość: kas Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 09:59
      Brud, smród, kupa meneli!!!Najlepiej jakieś nowe zamkniete osiedle.Współczuję, z
      Gdańska do Łodzi? Przemyśl to dobrze!
      • cassani Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! 11.04.06, 12:56
        Przemyśl? czy ja wiem...
      • Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:17
        Do kas:

Czlowieku, Ty sie zastanow. Po co takie bzdury gadasz o naszym miescie? Jak Ci
        sie nie podoba tutaj, to stad spadaj, zamieszkaj sobie winnym miescie, jak CI
        si enie podoba. A psuc Lodzi opinii nie musisz chyba. Najgorsze, co mozna
        zrobic, to wlasnie to, co Ty robisz. Nie podoba Ci sie tu, ale nie chce Ci sie
        stad ruszyc. A jak juz tu siedzisz, to chociaz nie narzekaj i nie zniechecaj
        innych do tego miasta. Nie wiem, jaki masz w tym cel.
        • yavorius Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! 11.04.06, 13:18
          Gość portalu: bzzzz napisał(a):
          > Czlowieku, Ty sie zastanow. Po co takie bzdury gadasz o naszym miescie?

Bzdury?
          • Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:34
            Tak, bzdury. Mieszkales kiedys w innym miescie, ze wiesz, ze gdzie indziej jest
            lepiej?
            • yavorius Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! 11.04.06, 13:35
              Tak, mieszkam. Od półtora roku.
              • Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:41
                No to mieszkaj i sie ciesz, a nie krytykuj Lodzi. Nie wiem, jaki masz w tym
                interes. Moz elepiej postaraj sie cos zrobic, zeby zylo sie tu lepiej zamiast
                siedziec i krytykowac.
                • yavorius Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! 11.04.06, 13:43
                  > No to mieszkaj i sie ciesz,

Mieszkam i się cieszę.

##
                  > a nie krytykuj Lodzi. Nie wiem, jaki masz w tym interes. Moz elepiej postaraj
                  > sie cos zrobic, zeby zylo sie tu lepiej zamiast siedziec i krytykowac.

Nie, nie. To WY, jako mieszkańcy tego miasta postarajcie się coś zrobić,
                  zamiast świętym oburzeniem reagować na krytykę.
                  • Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:50
                    No to po co przesiadujesz na lodzkim forum, skoro tak nie lubisz tej Lodzi.

Swoja droga, to gada sie z Toba jakbys byl ze snobistycznej Warszawki...
                    • yavorius Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! 11.04.06, 13:56
                      Przesiaduję bo lubię.

Nie jestem ze snobistycznej Warszawki, tylko z Łodzi - miasta podziurawionych
                      ulic, śmierdzących bram i mieszkańców przekonanych, że ich miasto jest super...
                      • cassani bo jest! 11.04.06, 13:57
                        basta.
                        rajms.
                      • Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:57
                        W Warszawce nawet jej mieszkancy nie moga byc o tym przekonani i smierdzi nie
                        tylko na Dworcu...
                        I snobow nie brakuje...
                        • cassani umówmy się tak 11.04.06, 13:59
                          Kochamy Rawe Mazowiecką.
                          będzie po równo.
                          • Gość: bzzzz Re: umówmy się tak IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:00
                        • Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:59
                          No i jednego snoba juz tu mamy niestety :( Szkoda tylko, ze nadal mowi, ze
                          pochodzi z Lodzi, skoro juz Warszawka przesiaknal :(
                          • yavorius tak, przesiąknąłem Warszawką 11.04.06, 14:06
                            Bo miałem czelność napisać, że w bramach na Piotrkowskiej śmierdzi.
                            Przepraszam, w bramach na Piotrkowskiej i Wschodniej pachnie fiołkami, ulica
                            Pomorska, Włókniarzy, Inflancka na odcinku Zagajnikowa-Strykowska, Świtezianki
                            na odcinku Sikorskiego-Nastrojowa są najrówniejszymi ulicami w Polsce.

Przepraszam, że miałem czelność cokolwiek napisać na tym forum na temat miasta,
                            w którym 'inwestor', mający głęboko w dupie pracowników i troskę o BHP, płaci
                            im żałosne 800 czy 900 zł na rękę, a łódzki magistrat jeszcze tego pożal się
                            Boże iwestorzynę całuje w dupę, byleby tylko postawił tu fabrykę pralek.
                            • Gość: bzzzz Re: tak, przesiąknąłem Warszawką IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:09
                              za madrze to Ty nie piszesz. Skoro jest tu bezrobocie duze, to chyba lepiej, ze
                              beda fabryki, w ktorych sie tyle zarabia, no nie? Od czegos trzeba zaczac.
                              Jak chcesz sie licytowac, to ja tez CI moge powymnieniac, co mi sie w Wawie ni
                              epodoba... Co z tego, z etam sie duzo zarabia, skoro tam ludzie sobie nawzajem
                              nie pomagaja... Chyba kazdy kto byl choc chwile w Wawie tego doswiadczyl.
                              • yavorius Re: tak, przesiąknąłem Warszawką 11.04.06, 14:11
                                Tak, oczywiście, ale do jasnej cholery, nie kosztem zdrowia i życia
                                pracowników! Mojemu koledze w Indesicie prasa zmiażdżyła głowę, bo inwestorzyna
                                miał w dupie BHP.

Wiesz co, nie będziemy się licytować kto komu pomaga, a kto komu nie. Mi się
                                nie zdarzyło, żeby mi ktoś nie pomógł. I tyle.

Natomiast problemem jest właśnie mentalność tych mieszkańców Łodzi, którzy
                                uważają to miasto za ósmy cud świata i się zaperzają, gdy tylko napisze coś po
                                nie ich myśli.

Pozdrawiam ;-)
                                • Gość: bzzzz Re: tak, przesiąknąłem Warszawką IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:13
                                  No w Wawie probelmem sa ludzie atcy jak Ty, ktorzy uwazaja, ze sa pepkiem swiata
                                  i ze w wawie jest super :) A tam tylko wyscig szczurow....

PS. Przykro mi z powodu Twojego kolegi, ale to akurat moglo sie zdarzyc w kazdym
                                  miescie, wiec to, ze bylo to w Lodzi nie ma z tym nic wspolnego.
                                  • yavorius Re: tak, przesiąknąłem Warszawką 11.04.06, 14:16
                                    > No w Wawie probelmem sa ludzie atcy jak Ty, ktorzy uwazaja, ze sa pepkiem
                                    > swiata i ze w wawie jest super :) A tam tylko wyscig szczurow....

No widzisz właśnie nie, to jest to, o czym ja cały czas piszę - pojmowanie
                                    Warszawy jako nie wiadomo jak popieprzonego miasta. Otóż nie. NIE MA ŻADNEGO
                                    WYŚCIGU SZCZURÓW. Wyścig szczurów jest wszędzie wśród przedstawicieli
                                    handlowych, ewentualnie agencji reklamowych.

I nie uważam się za pępek świata, aż dziwne, że coś takiego mogło Ci przyjść na
                                    myśl...
                                    • Gość: bzzzz Re: tak, przesiąknąłem Warszawką IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:18
                                      Przestanmy sie juz sprzeczac, ok?
                                      Tylko nie psuj juz tak bardzo opinii Lodzi, pozwol ludziom odkrywac w niej, to
                                      co w niej dobre :)
                                      • yavorius :-) 11.04.06, 14:21
                                        My się nie sprzeczamy, dyskutujemy :-)

Wybierz się kiedyś do Warszawy na dłużej i zobaczysz, że wcale nie jest tak
                                        źle, a wręcz przeciwnie ;-)

Pozdrawiam:)
                                        • Gość: bzzzz Re: :-) IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:25
                                          No to moze na zakonczenie, w ramach pozytywnego zakonczenia tzw. dyzkusji, kazdy
                                          z nas powie cos dobrego o miescie rozmowcy :) ?
                                          • yavorius służę uprzejmie ;-) 11.04.06, 14:26
                                            Piotrkowska, ceny usług, restauracji, myjni, mechaników samochodowych,
                                            fryzjerów, mieszkań.

No i Yavoriusy się tu urodziły i mają całą masę przyjaciół forumowych i
                                            nieforumowych, prawda?:)
                                            • yavorius ps. 11.04.06, 14:26
                                              Aha, nie ma korków :)
                                              • Gość: bzzzz Re: ps. IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:35
                                                No a w Warszawie jest mnostwo pracy, male bezrobocie i wysokie zarobki :)

No i powstaje metro.

• Gość: bzzzz Re: ps. IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:38
                                                No i ostatecznie Lodzianka z Warszawiakiem sie jakos dogadali :)
                      • Gość: lotoflun Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 19:11
                        BO JEST!!!! I PRZYJMIJ TO DO WIADOMOŚCI!!
                    • Gość: lotoffun Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 19:11
                      BRAWO!! Jak się w Łodzi nie podoba to papa...
                      • yavorius nie nakręcaj się tak 13.04.06, 11:26
                        Ja już dawno papa!
                  • cassani la la la 11.04.06, 13:54
                    a w Warszawie na Zachodnim śmieeerdziiii.... la la la la!
                    • yavorius Re: la la la 11.04.06, 14:00
                      Już zgłaszam to komu trzeba, dzięki za info.
                      • cassani Re: la la la 11.04.06, 14:04
                        a komu się zgłąsza smrodki? to tez zgłosze 2!
    • Gość: gosc Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.bul.uni.lodz.pl 11.04.06, 10:14
      tylko janow
      • excentrix Re: przeprowadzka do łodzi 11.04.06, 10:48
        nie wiem skąd to wszechobecne "tylko nie do centrum"( jak sądzę piszą to
        mieszkańcy połódzkich sypialni typu retkinia radogoszcz itd.) jest centrum i
        centrum; jest włókiennicza i wschodnia ale jest i piotrkowska i narutowicza. Ja
        mieszkam przy placu Dąbrowskiego w pięknej zabytkowej kamienicy z wieloletnią
        historią, pięknie utrzymanej, dozorca od 7 rano z miotełką pomyka, kulturalni
        sąsiedzi no i przestrzeń.... 4,5 m wzwyż. oczywiście co kto lubi ale jak dla
        mnie ciasne bloki i wszystkie mieszkania w nich takie same...??? to nie dla mnie
        jeśli masz samochód i lubisz mieszkać pod miastem - może to i dobry pomysł. ja
        wynajmowałem mieszkania niemal w całym mieście, wiem że liczącz na MPK dojazd z
        retkinii to 30 minut. No i trzeba lubić mieszkanie w blokach, cinkie ściany,
        niskie sufity, sąsiadów z uchem przy ścianie....
        kiedyś usłyszałem zdanie o Łodzi: Łódź to Piotrkowska + kilka domów które się na
        niej nie zmieściły :))
        • bubot Re: przeprowadzka do łodzi 12.04.06, 10:15
          pl dabrowskiego to akurat bardzo dobra okolica, multum środkow transportu mpk,
          uczelnie wszędzie i piotrkowska rzut moherem. więc sie ciesz, że nie mieszkasz
          na wschodniej czy coś w ten deseń i się nie dziw, że ludzie przestrzegają.
          a sypialnią to można każde osiedle nazwać, które nie jest w centrum; i nie jest
          to mądre bynajmniej.
    • bajkers Re: przeprowadzka do łodzi 11.04.06, 10:56
      Gdziekolwiek zamieszkasz(w Łodzi), musisz poznać..BAŁUTY :))
      • Gość: literka_m Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:00
        Retkinia ? betonowa pustynia, gdzie kolor zielony pojawia sie, gdy jakis blok
        pomaluja na zielono ?
        • Gość: caroll Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 12:05
          Słusznie powyzej powiedziano, że sypialnie na obrzeżach są beznadziejne. Moją
          dzielnicą jest Śródmieście, ale nie to z Kilińskiego (bez obrazy dla
          przesympatycznych mieszkańców tej ulicy). Pamietajcie, że Radiostacja to też
          jeszcze Śródmieście! Mieszkam w tej okolicy i za nic w świecie nie zamieniłbym
          na inną. Jedyny dla mnie minus, to bliskość uciążliwej ulicy Kopcińskiego. Ale
          poza tym sielanka, zieleń, spokój - no i odpowiednie sąsiedztwo.
    • Gość: bzzzz Re: przeprowadzka do łodzi IP: 83.142.201.* 11.04.06, 12:16
      Super, ze sie przeprowadzasz do Lodzi :)
      Polecam Teofilow :) Do centrum dojezdza sie tramwajem w 20 minut, a mieszka sie
      na obrzezach. Dokola piekne trasy spacerowe i jest gdzie rowerem pojezdzic :)
      Teofilow znajdouje sie w polnocno-zachodniej czesci Lodzi, wiec i ze wzgledu na
      najczesciej wiejace wiatry pln-zach, jest tam najczystsze powietrze :)

Pozdrowienia :)
      PS. Lodz to dobry wybor :)
    • obywatel_piszczyk Ja polecam kiełbaski z grilla 11.04.06, 14:16
    • Gość: bq Dokąd... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:27
      BAŁUTY:
      + Radogoszcz, Teofilów - blokowiska, ale przyjemne, zwłaszcza Radogoszcz,
      trudny dojazd do centrum
      + Doły - dużo zieleni, bloki z cegły, spokojnie, dużo zieleni,
      - Limanowskiego - niebezpiecznie, nawet bardzo
      - Stare bałuty - niski standard mieszkań, ale klimatycznie (jak Praga
      warszawska), blisko do centrum

WIDZEW:
      + Stoki - jeśli tylko Cię stać to wal jak w dym, domki, super dojazd do centrum
      (15-20 min)
      + Widzew wschód - coś a'la Teofilów, lepszy dojazd, spokojnie
      + Janów - nowe i w miarę nowe bloki, obrzeża miasta, drogo
      + Zarzew - super dojazd do centrum (10-15 min), blokowisko, w miarę spokojnie
      + Nowosolna - domki, spokojnie, daleki dojazd do centrum, obrzeża miasta
      - Stary widzew - nie polecam, niebezpiecznie, dobry dojazd do centrum

ŚRÓDMIEŚCIE:
      + Jest dużo lepiej niż ludzie gadają. Wbrew pozorom spokojnie. Mało zieleni.
      Szczególnie polecam Radiostację, Nawrot, Kościuszki, Narutowicza.
      + Radiostacja - super! Bloki i domki, dojazd do centrum 5 minut

POLESIE:
      + Złotno - czysto, dobre powietrze, zielono, bezpiecznie, polecam z czystym
      sumieniem, choć ciężki dojazd do centrum
      - Retkinia - dobre powietrze, fatalny dojazd, blokowisko, średnio bezpiecznie
      - Stare polesie - nie polecam. Niebezpiecznie

GÓRNA:
      + Ruda Pabianicka - zielono, czysto, bezpiecznie, ładnie. Daleko od centrum
      + Rokicie - troszkę gorsza Ruda Pabianicka, ale też fajnie
      + Dąbrowa - tylko w nowszych blokach (stare mają b. małe i niskie mieszkania),
      całkiem bezpiecznie, bardzo dobry dojazd do centrum, blisko ter. zielone
      - Kurczaki - trochę betonowa pustynia, ciężki dojazd do centrum. Jak retkinia
      - Wróblewskiego - brrrrr.... niebezpiecznie
      - Kurak - hałas, niebezpiecznie
      • yavorius [rzep] 12.04.06, 09:29
        Gość portalu: bq napisał(a):

> BAŁUTY:
        > + Radogoszcz, Teofilów - blokowiska, ale przyjemne, zwłaszcza Radogoszcz,
        > trudny dojazd do centrum

Z Radogoszcza trudny dojazd? Zgierską i Zachodnią? Toż autobusem się jedzie 20
        minut do placu Wolności...
        • bubot Re: [rzep] 12.04.06, 10:18
          właśnie chciałem to napisać yav.
          ale to nic zobacz ten cytat:

"+ Doły - dużo zieleni, bloki z cegły, spokojnie, dużo zieleni,"

mocny jest, dużo argumentów.
          • Gość: literka_m Re: [rzep] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:31
            > "+ Doły - dużo zieleni, bloki z cegły, spokojnie, dużo zieleni,"
            >
            > mocny jest, dużo argumentów.

wymienia jedne z 3 kluczowych argumentow, wiec co sie czepiasz ?
            • bubot Re: [rzep] 12.04.06, 11:23
              bo sa 4 argumenty, z czego 3 kluczowe.
          • cassani Re: [rzep] 12.04.06, 10:42
            nie ma się co czepiać. akurat argumenty podane prze bq są zgodne z prawdą i
            mniej więcej pokrywaja się ze stanem faktycznym, a dla kogoś z Gdańska nie ma
            znaczenia w tejc chwili c zy autobus jedzie 15 min 32 sek czy 16 min 04 sek.
            tylko gdzie myślec o inwestycji w mieskzanie
            • yavorius Re: [rzep] 12.04.06, 10:46
              No właśnie nie są, bo do centrum z Radogoszcza nie jedzie się długo.
              • cassani Re: [rzep] 12.04.06, 10:52
                nie wierzę.
                i co teraz?
                • bubot Re: [rzep] 12.04.06, 11:24
                  idx na plac wolności i wsiądź w 59. będzie to przekonywanie organoleptycznie.
                  • cassani Re: [rzep] 12.04.06, 11:40
                    taa, ja się ścigac z tirami nie lubię...
                    • bubot Re: [rzep] 12.04.06, 11:45
                      e panowie z 59 nie lubią tirów, oni lubią zgierską na odcinku biegańskiego -
                      sikorskiego rozpędzac się do 60-70 km/h, że az autobus sie telepie.

chociaz jakby tam bylo więcej pasów to pewnie i z tirem by stanęli w szranki.
      • Gość: przyszły łodzianin Re: Dokąd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:55
        wielkie dzięki super sprecyzowana opinia :-)))
        • cassani Re: Dokąd... 12.04.06, 11:06
          tez tak uważam - konkretnie i bez bujania.
          od czego ja się nie moge powstrzymać :)
        • Gość: Vincent Re: Dokąd... IP: *.chello.pl 13.04.06, 20:19
          Jeśli mieszkać w Łodzi to tylko na Bałutach. Mieszkałem tam 24 lata i to jest najfajniesze miejsce-oczywiście jak wszędzie trzeba wybrać fajną lokalizację:
          1.Radogoszcz (wsch-zach-do wyboru do koloru)
          2.Osiedle róg Inflanckiej i Zagajnikowej

reszta miasta do zakceptowania poza Retkinią - tam jest beznadziejnie-same wieżowce istny koszmar- Poza tym to jak jesteś przyjezdny i nie kibicujesz ŁKS-owi to masz -słowami marszałka w "papę"
      • Gość: bzzzz Re: Dokąd... IP: 83.142.201.* 12.04.06, 13:02
        Z Teofilowa jedzie sie do Centrum 20 minut.
        Dojazd jest bardzo dobry. Do wyboru jest kilka tramwajow i autobusow, ktore jada
        w rozne miejsca w centrum miasta.
        • Gość: literka_m Re: Dokąd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:03
          > Z Teofilowa jedzie sie do Centrum 20 minut.
          > Dojazd jest bardzo dobry. Do wyboru jest kilka tramwajow i autobusow

nie oszukujmy sie, lodz nie jest duza powierzchniowo, nie ma rzeki ktora ja
          dzieli i mostow - waskich gardel (no moze te przejazy miedzu al. unii i al.
          wlokniarzy ;) )
          praktycznie z kazdego lodzkiego osiedla mozna dojechac do centrum w 20-30 minut.
      • Gość: LOTOFLUN Re: Dokąd... IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 19:15
        Na Retkinię fatalny dojazd?? A kiedy Ty tu ostatni byłeś w latach 70,80-tych??
        I chyba się pomyliłeś mówiąc, że to jest niebezpieczne osiedle, wręcz
        przeciwnie, TO JEST JEDNO Z BEZPIECZNIEJSZYCH OSIEDLI...!
      • Gość: MM Re: Dokąd... IP: *.104.rev.vline.pl 21.04.06, 19:29
        > + Widzew wschód - coś a'la Teofilów, lepszy dojazd, spokojnie
        > - Stary widzew - nie polecam, niebezpiecznie, dobry dojazd do centrum

Ani to ani tamto :))

"Średni Widzew" - czyli okolice między Geant a stadionem Widzewa!!! Cicho, zielono, spokojnie, niskie bloki, bardzo dobry dojazd do centrum (10 min.)
        • Gość: lotoffun Re: Dokąd... IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 19:34
          też zwykłe blokowisko, a zieleni to taj na prawdę w skali od 1-5 to 3-.
          • Gość: MM Re: Dokąd... IP: *.104.rev.vline.pl 21.04.06, 19:37
            > też zwykłe blokowisko, a zieleni to taj na prawdę w skali od 1-5 to 3-.

No to w tej skali Retkinia 1+
            Blokowisko, ale nie w rodzaju Retkinii czy Widzewa Wschodu - porównałbym do Dołów.
            • Gość: lotoffun Re: Dokąd... IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 20:59
              Moim zdaniem Widzew (osiedle) to totalne DNO DNA. Wiem, bo mieszka tam wiele
              moich znajomych i mówią mi, że zazwyczaj to z dziećmi nie ma gdzie iść, bo
              wszędzie menele i chuligani, mało zieleni, chyba , że gdzieś w ogródku jakieś
              starszej babinki, więc sorry, dziwne , że Ty masz takie wspaniałomyśle pojęcie
              o swoim "antyosiedlu", skoro duzo osób o Widzewie źle mówi, musisz się z tym
              pogodzić. A to 1+ dla Retkini jest takie zacofane i nieobiektywne, że aż żal mi
              na to "coś" patrzeć...
    • Gość: lotoflun Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 19:08
      Polecam gorąco Retkinię!! To miasto w mieście. Tu są 4 przedszkola, 4 szkoły
      podstawowe, 3 gimnazja, 1 LO, 3 kościoły, 3 przychodnie zdrowia , pętla
      tramwajowa 10 (z cityrunnerami), 14,12, dwie krańcówki autobusowe
      86,80,99,68,76,69,98. Poza tym mamy na terenie naszego osiedla wiele skwerów
      handlowych, 2 baseny, baaaaaaaaardzo dużo zieleni, KAŻDY BLOK JEST ODNOWIONY I
      POMALOWANY W KOLOROWE WZORKI. Blisko mamy dworzec Łódź Kaliska, Port Lotniczy
      Łódź Lublinek, Las Lublinek, Ogród Botaniczny, ZOO, Największy łódzki park
      Zdrowie, Lunapark, świetne połączenia komunikacyjne. TO JEST SUPER OSIEDLE.
      Dobra strona: www.smlodz.pl/
      • Gość: ... Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 20:17
        a ja się przeprowadza w czerwcu na Księży Młyn i myślę, że nie ma lepszego
        miejsca, choć cała łódź jest super
        • Gość: zbrudu Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 17:04
          Na samą uliczkę czy gdzieś blisko ?
          To będziemy jakby sąsiadami bo jatam działam.:)
          Pozdr.
          • Gość: ...anka Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 18:28
            na uliczkę:-)
      • Gość: literka_m Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:22
        > Polecam gorąco Retkinię!! To miasto w mieście.

poki co to wielka wada

> Tu są 4 przedszkola, 4 szkoły
        > podstawowe, 3 gimnazja, 1 LO, 3 kościoły, 3 przychodnie zdrowia

znaczy cholernie wielki mrowkowiec ta retkinia - wielka wada, nie przypomina
        cichej i spokojnej okolicy do mieszkania

> pętla
        > tramwajowa 10 (z cityrunnerami), 14,12, dwie krańcówki autobusowe
        > 86,80,99,68,76,69,98.

i co z tego, ze ich duzo jak do przewiezienia jeszcze wiecej osob. zawsze
        tloczno

> Poza tym mamy na terenie naszego osiedla wiele skwerów
        > handlowych, 2 baseny, baaaaaaaaardzo dużo zieleni,

duzo zieleni ? Retkinia ? hahaha wliczasz chyba do powierzchni ogrod botaniczny
        i park na zdrowiu ?
        retkinia to wielka betonowa pustynia. jesli piszosz o zieleni, to najlepiej ja
        porownaj chocby z teofilowem. tam jest zielen.

> KAŻDY BLOK JEST ODNOWIONY I
        > POMALOWANY W KOLOROWE WZORKI.

zgadza sie. a mieszkania srednio 30% drozsze niz na kazdym innym osiedlu, bo
        ludzie wierza takim banialukom jak wyzej :)

> Blisko mamy dworzec Łódź Kaliska, Port Lotniczy

zwlaszcza bliskosc portu lotniczego fajnie sie przedstawia, biorac pod uwage
        listy protestacyjne mieszkancow retkini o jego, jakoby uciazliwosci :). to moze
        sie zdecydujecie czy to zaleta czy wada ?

> TO JEST SUPER OSIEDLE.

takie jak wiele innych w lodzi, betonowy mrowkowiec.

• Gość: lotoffun Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 15:27
          Co ty za głupoty powypisywałaś?? Aż żal za d... ściska jak to widzę!! Naprawdę
          takie głupoty mogą wypisywać tylko tacy jak ty... A poza tym takich banialuków
          i pierdół nie wypada pisać na takim forum. Znem wiele osób na Retkini i każdy
          chwali sobie to osiedle. I MA RACJĘ!! Nikt nie będzie zwracał uwagi na takie
          kłamstwa jakie powypisywałaś!! SZCZYT GŁUPOTY!!
          • yavorius Re: przeprowadzka do łodzi 13.04.06, 15:29
            Gość portalu: lotoffun napisał(a):

> Co ty za głupoty powypisywałaś?? Aż żal za d... ściska jak to widzę!!
            Naprawdę
            > takie głupoty mogą wypisywać tylko tacy jak ty... A poza tym takich
            banialuków
            > i pierdół nie wypada pisać na takim forum. Znem wiele osób na Retkini i każdy
            > chwali sobie to osiedle. I MA RACJĘ!! Nikt nie będzie zwracał uwagi na takie
            > kłamstwa jakie powypisywałaś!! SZCZYT GŁUPOTY!!

Zapewne uważasz, że ton Twojej wypowiedzi i obrażanie innych spowoduje, że
            Twoje wypowiedzi są bardziej wiarygodne?
            • cassani klapsnij go 13.04.06, 15:30
              w papę. to teraz modne :)
              • Gość: lotoffun Re: klapsnij go IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 15:46
                Przepraszam, za bardzo się uniosłem. Ale "literka_m" nie napisała prawdy.
                Jeszcze raz sorka...
                • cassani o 13.04.06, 15:48
                  i tu jesteś niemodny bo przepraszasz :)
                  ale kulturalny.
                  pzdr
                  • yavorius tak 14.04.06, 08:06
                    to trzeba docenić, zdecydowanie! Na tym forum słowo 'przepraszam' jest niedżezi!
          • Gość: były retkinianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.smrw.lodz.pl 13.04.06, 20:19
            mieszkałem na retkini 1,5 roku i jak przyjechałem z pracy po 18 to miejsce do
            parkowania miałem 500 metrów od mrówkowca, znajomi nie chcieli mnie odwiedzać
            bo nie ma gdzie zaparkować, a jak już znajdziesz resztkę trawnika (niestety
            biedna zieleń) to kradną lusterka na Retkini z Karolewem mieszka 100 000 ludzi
            to powinno wystarczyć aby zrozumieć warunki tam panujące - betonowa pustynia
            mrówowców. Przeprowadziłem się na Radogoszcz Wschód i naprawdę różnica jest
            niesamowita - polecam to osiedle
    • szprota zajrzyj sobie jeszcze na ten wątek 13.04.06, 19:54
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=36496909&a=36496909
    • Gość: awtard Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:12
      proponuje bardzo fajny rejonik,a mianowicie Chojny,są to okolice szpitala Matki
      Polki,czy jak kto woli Stawy Jana.bardzo fajna okolica,spokojna,dobre polaczenie
      z centrum Łodzi.Tu z tego miejsca bedziesz naprawde bardzo zadowolony.Daj sobie
      spokoj z Balutami,czy tez Radogoszczem.Jesli mialbym wybierac cos innego niz
      Chojny to wybralbym janow,zupelnie nowe osiedle.Powiem tylko przyjedz na Gorna
      w ten rejon i przejdz sie po tej okolicy.Nie wiem jaki tryb zycia prowadzisz,ale
      tu masz praktycznie wszystko pod reka,sklepy (min duzy hipermarket
      Carrefour,basen w hotelu Ambasador,Stawy Jana,gdzie mozna bardzo fajnie sie
      zrelaksowac,pobiegac,pospacerowac,jest rowniez obiekt sportowy Chks,a
      najwazniejsze,ze jest spokojnie i cichutko.!
      Na marginesie chcialbym dodac,ze nie mieszkam,ale w niedlugim czasie pragne to
      uczynic.Warto skorzystac z mojej propozycji,podjechac i samemu sie przekonac.
      Jeszcze mi podziekujesz.Pozdrawiam!
      • Gość: literka_m lotoffun, co sie tak pienisz ? IP: *.centertel.pl 15.04.06, 10:15
        piszesz, ze mowie nieprawde... a moze to jest spojrzenie na ten sam temat tylko
        z innej strony ? co z tego, ze ktos mieszka na retkini i jest zadowolony ?
        pytanie jest, gdzie jeszcze mieszkal i z czym to porownuje. ptak urodzony w
        klatce tez pewnie twierdzi, ze mieszka w idealnych warunkach... zwlaszcza jesli
        nie zaznal lepszych. A do gdanszczanina, jesli masz auto, to jesli wybierzesz
        retkinie lepiej szybko je przerejstruj. na retkini bardzo nie lubia obcych
        rejestracji, znajomi juz lakier reperowali.
      • eufrosyne Re: przeprowadzka do łodzi 15.04.06, 21:11
        absolutnie się zgadzam. chojny są świetnym osiedlem. a opinie o tym, że dość
        niebezpiecznym są mocno przesadzone. mieszkam tu już dość długo i ze
        specjalnymi ekscesami się nie spotałam.
    • hubar Re: przeprowadzka do łodzi 15.04.06, 17:21
      Masz zamiar zamieszkać w łodzi? W sumie, ciepło się robi i możesz sobie ją
      gdzieś zacumować. Gdybyś chciał zapraszam kiedyś do Łodzi, fajne miasto.
    • Gość: bączek Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:07
      nie przewrowadzaj się tu.Widzisz,że sami idioci tu mieszkają!
      • ona214 Re: przeprowadzka do łodzi 15.04.06, 20:12
        bączku, widze ,że wszędzie musisz wcisnąć swoje trzy (pełne żalu;)) grosze - coś
        taki upierdliwy na święta
    • Gość: Janu Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.04.06, 21:47
      Polecam osiedle Retkinia. Jest tutaj bardzo sympatycznie. Spokój, ale jest tez
      gdzie pochodzić. Tutaj mamy świetne skomunikowanie z Centrum miasta, choć w nim
      nie leżymy. Tramwajem dojedziesz w 10-15 min. Autobusem dojedziesz zarówno na
      północ, wschód, jak i południa miesta... to samo tyczy się tramwaju, jednak z
      przewagą na kierunki wschodnie. Jest dużo zieleni. Mieszkania - ja na blokowiska
      - są całkiem ciekawe, szczególnie w blokach 4-piętrowych. Ciekawe w porównaniu z
      innymi tego typu dzielnicami Łodzi.
      Tutaj możesz zobaczyć stronkę jednej ze spółdzielni mieszkaniowych w tej
      dzielnicy www.rsmbotanik.pl
      POZDRAWIAM!
      • Gość: literka_m Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 09:44
        > Jest dużo zieleni
        (...)
        > Tutaj możesz zobaczyć stronkę jednej ze spółdzielni mieszkaniowych w tej
        > dzielnicy www.rsmbotanik.pl

:) polecam, zobacz galerie:
        www.rsmbotanik.pl/galeria.php
        po wyeliminowaniu kilku zdjec robionych z takiej perspektywy zeby "zielen
        wchodzila w kadr" na pozostalych dokladnie widac ile tam zieleni :D
      • Gość: lotoffun Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 20:02
        POPIERAM W 100000%... !!!!!
        • Gość: LOTOFFUN Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 20:03
          TO ZNACZY NIE "LITERKĘ M"...
    • Gość: bartosz Kucharski Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.retsat1.com.pl 16.04.06, 00:38
      Zabawne...jakis internauta z Lodzi chcial dowiedziec sie jak mieszkancy oceniaja swoje miasto i prosze!
      Wystarczy precyzyjne uderzenie i juz rozpalil dyskusje...:]
      • Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 17:55
        poważnie chcę się przenieść do łodzi jestem gdańszczaninem
    • Gość: JK jeszcze z Łodzi Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.eranet.pl 18.04.06, 13:59
      Tylko nie do Łodzi - tu jest okropnie: brzydko, brudno, szaro, brak klimatu,
      morza, jeziora, jakiejkolwiek wody. A ta beznadziejna Piotrkowska-wszystko z
      niej znika. Manufaktura, Galeria-wielkie halo.
      Ja wkrótce jak tylko będę mogla (sprawy zawodowe i trochę rodzinne jeszcze mnie
      tu trzymają) to stąd uciekam i to wlaśnie do Trójmiasta. Tylko tam!!!
      Pozdrawiam JK
    • Gość: tomi Łódź okiem Gdańszczaka Wrzeszczaka IP: *.parnet.net 19.04.06, 15:42
      Hehe, wytam, wytam. Od pół roku mieszkam w Łodzi - nie wybierałem, przyjechałem
      za pracą. Przeprowadziłem się z Gdańska Wrzeszcza, gdzie 5 latek na PG sie
      studiowało... NIe będę się wypowiadał o innych dzielniach, bo ich nie znam,
      wiem tylko, że ja dobrze trafiłem - mianowicie jest to Łódź Górna, dokładnie
      tzw. Osiedle Piastów - kupiłem mieszkanko w takim całkiem fajnym 4 piętrowym
      bloku, 2 klatki, można się z dużą dozą optymizmu pokusić o
      określenie "kameralny" ;) Genealnie - jest git. Ale kumaj, najlepszy motyw -
      CENY MIESZKAŃ. Mam akurat porównanie, bo w tym samym czasie kumpel kupował
      mieszkanie o podobnym standardzie (2 pokoje, ok. 50m2) na zaspie i to wieżowcu
      (powszechnie uważanym za coś gorszego, chodzi chyba o zsypy?na VI piętrze ) i
      zapłacił 132000 PLN - a ja tymczasem za mieszkanko w w/w bloku na I piętrze
      zapłaciłem 78000 !!!! Ale beka, nie? (przy okazji, ziomkowie z Łodzi nie kumają
      tekstu "Ale beka" - ale beka, nie :)). Czyli cena jest tu megaplusem.

Co do Łodzi jako miasta - oceniam ją na 3 w skali 1 - 5 (Gdańsk: 4,5) - ale co
      tu dużo gadać, w złym zaborze była ;) (niemiaszki nie zbudowali takich fajnych
      budynków jak w Gdańsku, Poznaniu czy Wrocławiu) - czyli piękna nie jest, ale
      gdyby tak odnowić te wszystkie kamienice... Hehe, na razie widać inszy trend,
      odnawiają dość intensywnie wielką płytę, dobre i to.

Łódź dużym miastem jest - jeśli chodzi o szeroko pojętą kulturę i rozrywkę,
      jest wybór, mogę to stwierdzić bez wahania, lepszy niz w Gdańsku, a nei wiem,
      czy nie w całym 3mieście. Intensyfikuję właśnie penetrację pubów, aczkolwiek
      poszukuję raczej tych o prowieniencji gitarowo / rockowej, a więc dicho - WON.
      Jest tego trochę. Poza tym zaj....ste kino Charlie i multum innych. W słynnych
      Łagiewnikach jeszcze nie byłem, ale muszę bike'a kupić najpierw... Wp...dol
      jeszcze od schabów nie dostałem, chociaż w dniu meczu słychać czasem jakieś
      zwierzęce ryki na zewnątrz.

No to na razie tyle, jak mi się coś przypomni, to napiszę, pozdro.
      • Gość: przyszły łodzian Re: Łódź okiem Gdańszczaka Wrzeszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:00
        dzięki bardzo za super opinię,fajnie jest poznać zdanie osoby z gdańska
        • Gość: Łódź jest cool Re: Łódź okiem Gdańszczaka Wrzeszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:59
          Zapraszamy do Łodzi, choc żal pewnie wyjeźdżać z pięknego maista Gdańska, no
          ale zawsze mozne je odwiezdac. mam nadzieję, że w Łodzi bedziesz sie czuł/a
          swietnie, czego zyczę i gerąco pozdrawiam
          Marcin
      • Gość: Michał Re: Łódź okiem Gdańszczaka Wrzeszczaka IP: *.uml.lodz.pl 20.04.06, 10:55
        Właśnie, że już kumają trójmiejską "bękę" ;-) Nie chcę się chwalić, ale to ja
        dobrych kilka lat temu zacząłem propagować ten zwrot w Łodzi. A tak sobie
        jeszcze pomyślałem, że jak chcesz mieć blisko do Gdańska to wybierz Radogoszcz-
        Wschód. Ale ja i tak nadal polecam Rudę Pabianicką (północna część jest super)
        i będziesz miał blisko do kolegi-Gdańszczanina z Os. Piastów ;-)
      • Gość: ja Re: Łódź okiem Gdańszczaka Wrzeszczaka IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 23:55
        Cześć Tomi! Ja również kupiłam mieszkanie na "Górnej" io w dodatku na tym samym
        osiedlu (Piastów). Tyle że ja mam 43,19 m2 i zapłaciłam za nie 66900 zł, a
        kupowałam prawie rok temu. Należy zaznaczyć również, że istnieje różnica
        pomiędzy zakupem mieszkania przez agencję nieruchomości czy developera a
        zakupem mieszkania z przetargu organizowanego przez spółdzielnię (ja właśnie w
        ten sposób kupiłam mieszkanie). Osiedle jest super, mnie również mocno się
        podoba. No i ten Skwer Dobaniewicza :)
        Pozdrowionka
    • Gość: oko Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 06:28
      czestochowa.toplista.pl/?we=jaskier
    • Gość: gość Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.lodz.mm.pl 20.04.06, 08:37
      A co jest ważne, dobra komunikacja,bliskość szkoły, przedszkola,miejsce pracy?
      Dzielnicę Polesie polecam dużo więcej zieleni niż gdzie indziej.Natomiast nie
      polecam Śródmieścia i Górnej.
    • Gość: wiga Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:30
      Witam.Oto konkret.
      Koleżanka chce zamienić mieszkanie właśnie na mieszkanie w Gdańsku.
      Jej lokum mieści się w Centrum Łodzi.
      Mój telefon 0602713849
      • Gość: wiga Mam konkretną propozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:37
        Jest mieszkanie w Centrum Łódzi do zamaiany na Gdańsk.
        Kontakt: 0602713849
        • Gość: przyszły łodzianin Re: Mam konkretną propozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:50
          czesc niestety nie jestem zainteresowany właśnie sprzedałem swoje mieszkanie
    • molasar20 Re: przeprowadzka do łodzi 24.04.06, 17:04
      Gość portalu: przyszły łodzianin napisał(a):

> PODOBA MI SIĘ ŁÓDŹ WIĘC INTERESUJE MNIE ZAKUP MIESZKANIA TUTAJ Z TYM ŻE
      > JESTEM Z GDAŃSKA I NIE BARDZO WIEM W JAKIEJ DZIELNICY WARTOBY ZAMIESZKAĆ
      > BARZDO PROSZĘ O RADĘ

Człowieku Ty chyba żeś na głowę upadł!
      Kto żyw ucieka z tej nory a Tobie sie przeprowadzki zachciało, lepiej zastanów
      się nad tym bo wierz mi że bedziesz za jakis czas baaardzo żałował.
      • Gość: lotoffun Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 19:15
        Moslarze20!! Jeśli Ci tak źle to co ty tu jeszcze człowieku robisz!! Uciekaj na
        wieś!! Nikt nie będzie na tym forum za tobą tęsknił, papa!!
      • Gość: bzzzz Re: przeprowadzka do łodzi IP: 83.142.201.* 25.04.06, 10:56
        Nie wiem, czy wszyscy uciekaja, ale chyb anie. Ja mieszkalam prawie 2 lata we
        Wroclawiu i wrocilam, bo mi zle bez Lodzi bylo :) Wiec jednak jest sporo osob,
        ktore chca tu mieszkac, przynajmniej ja sporo takich znam :)
    • robert321123 Re: przeprowadzka do łodzi 31.08.16, 12:25
      Ja polecam www.apartamentyzdrowie.pl/pl/
    • Gość: Barbaraaa Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 25.10.16, 09:58
      Polecam Apartamenty Zdrowie na Srebrzyńskiej 42. Lokalizacja bardzo dobra, zwłaszcza dla tych co kochają spokój i dużo zieleni. Dokładnie można to obejrzeć w wirtualnym spacerze www.apartamentyzdrowie.pl/Wirtualny-Spacer/Okolica/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka