Gość: przyszły łodzianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 14:23 PODOBA MI SIĘ ŁÓDŹ WIĘC INTERESUJE MNIE ZAKUP MIESZKANIA TUTAJ Z TYM ŻE JESTEM Z GDAŃSKA I NIE BARDZO WIEM W JAKIEJ DZIELNICY WARTOBY ZAMIESZKAĆ BARZDO PROSZĘ O RADĘ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linkownia Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 14:25 > BARZDO PROSZĘ O RADĘ szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 14:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=36496909&a=36496909 i wyłącz Caps Lock, nie krzycz. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:01 >i wyłącz Caps Lock, nie krzycz. jejuu.. weź nie stresuj od razu człowieka z wybrzeża, co...? przyjeżdza do Łodzi i od razu na niego huzia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:09 dzięki :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:15 a nie ma za co... ;-) sama bywam często w gdańsku, to wiem, że fajni ludzi tam mieszkają i raczej nie krzyczą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:23 nie wiedziałem że krzyczałem Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:24 krzyczałeś przez sen. tez tak nieraz mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:25 bo niby jak piszesz DUŻYMI literami to krzyczysz.. jak tak napiszesz to Cię zaraz o netykiecie pouczą. nadwrażliwcy.. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:30 teraz poznałem nawet net etykietę....kusząca ta łódź Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:35 już drugi raz mnie zlekceważyliście.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:37 skąd Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:39 to było ostrzeżenie. potem bym przeszedł od słów do czynów! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:45 nie powiem nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:50 na Balutach to trzeba być czujnym, pamietaj... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:52 tam mieszkania już wiem że nie kupię Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:58 a kto Cię nastraszył???? nie zartuj, Bałuty to najfajniejsze miejsce pod słońcem. Poza tym są ogromne i czym innym są okolice Placu Kościelnego, czym innym Teofilów, czym innym Marysińska czy Julianów.... naprawdę. tu jest najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: uuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:08 ależ skąd jedynie czego się boję to mieszkanie na bałutach Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: uuuu 10.04.06, 16:12 dałeś sobie wmówić Bałuty... Z Bałutami to tak jak z warszwaską Pragą, niekt tam nie chce mieszkac, ale jak zacznie to za nic by nie zmienił miejsca. Ja sobie bardzo cenie Bałuty a szczególnie mój ich zakątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły lodzianin Re: uuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:23 ja nie mam wyrobinego zdania tyle że deweloperzy i pracownicy agencji nieruchmości przestrzegają przed bałutami, a co do pragi to kumpel mieszka w samym jej centrum na ząbkowskiej i nie narzeka Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: uuuu 10.04.06, 16:40 słuchaj, wiadomo, ze przestrzegają, bo wolą wiecej zarobić na mieszkaniach w centrum.... a Bałuty, weź mapę, są ogromne, zajmują pół miasta prawie. to o czym się tak sporo mowi, że niebezpiecznie czy żulera to jakis skraweczek... poza tym wszędzie jest jakiś procent żulery... zapewniam Cie, że w Śródmieściu bywa niebezpieczniej niz na starych Bałutach. Polecam Ci północne rejony Bałut, jest dużo zieleni, spokój i świetny dojazd do centrum. sama tu mieszkam od urodzenia i moje kryterium przy przeprowadzkach zawsze było jedno: tylko Bałuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: uuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:11 dzięki za cenne rady:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bubot Re: uuuu 12.04.06, 10:09 otóż to! Radogoszcz Wschód to dobre osiedle, ładne i zielone, a poza tym robisz kroka i jesteś w Arturówku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gohagosc Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.bul.uni.lodz.pl 11.04.06, 10:12 kup na janowie,rogatki miasta, blisko las, sciezki rowerowe, nastoletnie to osiedle, to i domy w niezłym stanie, chyba ze kupisz nowki, ktore tam buduja sie rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: przeprowadzka do łodzi 10.04.06, 15:52 mnie też tak mówili... rozglądałem się bacznie z 10 lat i nic się nie wydarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Przyszły Łodzianinie ja Ci dobrze radzę 10.04.06, 16:07 Mów. Bo jak sie Cassani rozpeknie ze zlosci to czarno to widze. On tu dzierzy wladze i Twoje zamieszkiwanie w Łodzi ino koszmarem sie stanie jak sie rozwscieknie Cassansztajn i jego banda. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani zapomniałes dodać 10.04.06, 16:13 ze mogę równiez raptownie stracić zaufanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 16:38 a ja mieszkam w samym centrum i nie zamieniłabym tego na żadne tzw. zamknięte osiedle , wszędzie mam blisko , zawsze się tu coś dzieje ( w pozytywnym znaczeniu), i nawet w centrum mam cisze i spokój ,blisko do parku itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: przeprowadzka do łodzi IP: 195.143.166.* 10.04.06, 17:07 Z Gdanska do Lodzi - chyba musi isc do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:10 nie oszalałem łódź mi sie bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 18:45 Polecam RETKINIĘ. www.smlodz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 18:45 www.smlodz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RW Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.smrw.lodz.pl 10.04.06, 20:05 www.smrw.lodz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 20:19 A ja polecam Rudę Pabianicką, szczególnie północną jej część. Blisko centrum, dobre połączenie, w miarę bezpiecznie. Pozdrawiam Gdańsk. Sam często tam bywam, zwłaszcza na Zaspie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 20:32 Ja polecam Retkinię i Teofilów. Nie polecam ulicy Limanowskiego, ani centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.04.06, 00:03 A ja polecam Radogoszcz-Wschód. Ładne, coraz bardziej zadbane osiedle, niewysokie bloki, blisko do Łagiewnik (las). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radogoszcz Re: przeprowadzka do łodzi IP: 212.191.74.* 11.04.06, 10:27 Polecam również Radogoszcz Wschód - ładne osiedle nie wysokie bloki (nie ma wieżowców i mrówkowców tak jak na Widzewie czy Retkini), dużo zieleni o którą dba administracja i ciągle jej ilość się zwiększa z uwagi na nie gęstą zabudowę, nie daleko Łagiewnik i Arturówka. Naprawdę polecam mieszkam tu już 5 rok i decyzja o przeprowadzce tutaj była jedną z najleprzych moich decyzji. Minusy też są - sąsiedztwo zakorkowanej Zgierskiej i dość wysokie ceny mieszkań - rozkład niektórych z nich jest taki sam jak na retkini a ceny wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: przeprowadzka do łodzi 11.04.06, 10:35 Gość portalu: radogoszcz napisał(a): > Minusy też są - sąsiedztwo zakorkowanej Zgierskiej To nie są korki ;-), to jest nic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sikam_i_znikam Re: przeprowadzka do łodzi 11.04.06, 10:37 Dodatkową zaletą Radogoszcza Wschodu jest to, że nie zalegają na nim psie kupy. Dozorcy uprzątają to co zrobią nasi czworonożni przyjaciele, a ci jeśli już coś robią, to tylko na trawniku - taka tu panuje wysoka kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 09:59 Brud, smród, kupa meneli!!!Najlepiej jakieś nowe zamkniete osiedle.Współczuję, z Gdańska do Łodzi? Przemyśl to dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! 11.04.06, 12:56 Przemyśl? czy ja wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:17 Do kas: Czlowieku, Ty sie zastanow. Po co takie bzdury gadasz o naszym miescie? Jak Ci sie nie podoba tutaj, to stad spadaj, zamieszkaj sobie winnym miescie, jak CI si enie podoba. A psuc Lodzi opinii nie musisz chyba. Najgorsze, co mozna zrobic, to wlasnie to, co Ty robisz. Nie podoba Ci sie tu, ale nie chce Ci sie stad ruszyc. A jak juz tu siedzisz, to chociaz nie narzekaj i nie zniechecaj innych do tego miasta. Nie wiem, jaki masz w tym cel. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! 11.04.06, 13:18 Gość portalu: bzzzz napisał(a): > Czlowieku, Ty sie zastanow. Po co takie bzdury gadasz o naszym miescie? Bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:34 Tak, bzdury. Mieszkales kiedys w innym miescie, ze wiesz, ze gdzie indziej jest lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! 11.04.06, 13:35 Tak, mieszkam. Od półtora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:41 No to mieszkaj i sie ciesz, a nie krytykuj Lodzi. Nie wiem, jaki masz w tym interes. Moz elepiej postaraj sie cos zrobic, zeby zylo sie tu lepiej zamiast siedziec i krytykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! 11.04.06, 13:43 Gość portalu: bzzzz napisał(a): > No to mieszkaj i sie ciesz, Mieszkam i się cieszę. ## > a nie krytykuj Lodzi. Nie wiem, jaki masz w tym interes. Moz elepiej postaraj > sie cos zrobic, zeby zylo sie tu lepiej zamiast siedziec i krytykowac. Nie, nie. To WY, jako mieszkańcy tego miasta postarajcie się coś zrobić, zamiast świętym oburzeniem reagować na krytykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:50 No to po co przesiadujesz na lodzkim forum, skoro tak nie lubisz tej Lodzi. Swoja droga, to gada sie z Toba jakbys byl ze snobistycznej Warszawki... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! 11.04.06, 13:56 Przesiaduję bo lubię. Nie jestem ze snobistycznej Warszawki, tylko z Łodzi - miasta podziurawionych ulic, śmierdzących bram i mieszkańców przekonanych, że ich miasto jest super... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:57 W Warszawce nawet jej mieszkancy nie moga byc o tym przekonani i smierdzi nie tylko na Dworcu... I snobow nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani umówmy się tak 11.04.06, 13:59 Kochamy Rawe Mazowiecką. będzie po równo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: 83.142.201.* 11.04.06, 13:59 No i jednego snoba juz tu mamy niestety :( Szkoda tylko, ze nadal mowi, ze pochodzi z Lodzi, skoro juz Warszawka przesiaknal :( Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius tak, przesiąknąłem Warszawką 11.04.06, 14:06 Bo miałem czelność napisać, że w bramach na Piotrkowskiej śmierdzi. Przepraszam, w bramach na Piotrkowskiej i Wschodniej pachnie fiołkami, ulica Pomorska, Włókniarzy, Inflancka na odcinku Zagajnikowa-Strykowska, Świtezianki na odcinku Sikorskiego-Nastrojowa są najrówniejszymi ulicami w Polsce. Przepraszam, że miałem czelność cokolwiek napisać na tym forum na temat miasta, w którym 'inwestor', mający głęboko w dupie pracowników i troskę o BHP, płaci im żałosne 800 czy 900 zł na rękę, a łódzki magistrat jeszcze tego pożal się Boże iwestorzynę całuje w dupę, byleby tylko postawił tu fabrykę pralek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: tak, przesiąknąłem Warszawką IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:09 za madrze to Ty nie piszesz. Skoro jest tu bezrobocie duze, to chyba lepiej, ze beda fabryki, w ktorych sie tyle zarabia, no nie? Od czegos trzeba zaczac. Jak chcesz sie licytowac, to ja tez CI moge powymnieniac, co mi sie w Wawie ni epodoba... Co z tego, z etam sie duzo zarabia, skoro tam ludzie sobie nawzajem nie pomagaja... Chyba kazdy kto byl choc chwile w Wawie tego doswiadczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: tak, przesiąknąłem Warszawką 11.04.06, 14:11 Tak, oczywiście, ale do jasnej cholery, nie kosztem zdrowia i życia pracowników! Mojemu koledze w Indesicie prasa zmiażdżyła głowę, bo inwestorzyna miał w dupie BHP. Wiesz co, nie będziemy się licytować kto komu pomaga, a kto komu nie. Mi się nie zdarzyło, żeby mi ktoś nie pomógł. I tyle. Natomiast problemem jest właśnie mentalność tych mieszkańców Łodzi, którzy uważają to miasto za ósmy cud świata i się zaperzają, gdy tylko napisze coś po nie ich myśli. Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: tak, przesiąknąłem Warszawką IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:13 No w Wawie probelmem sa ludzie atcy jak Ty, ktorzy uwazaja, ze sa pepkiem swiata i ze w wawie jest super :) A tam tylko wyscig szczurow.... PS. Przykro mi z powodu Twojego kolegi, ale to akurat moglo sie zdarzyc w kazdym miescie, wiec to, ze bylo to w Lodzi nie ma z tym nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: tak, przesiąknąłem Warszawką 11.04.06, 14:16 Gość portalu: bzzzz napisał(a): > No w Wawie probelmem sa ludzie atcy jak Ty, ktorzy uwazaja, ze sa pepkiem > swiata i ze w wawie jest super :) A tam tylko wyscig szczurow.... No widzisz właśnie nie, to jest to, o czym ja cały czas piszę - pojmowanie Warszawy jako nie wiadomo jak popieprzonego miasta. Otóż nie. NIE MA ŻADNEGO WYŚCIGU SZCZURÓW. Wyścig szczurów jest wszędzie wśród przedstawicieli handlowych, ewentualnie agencji reklamowych. I nie uważam się za pępek świata, aż dziwne, że coś takiego mogło Ci przyjść na myśl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: tak, przesiąknąłem Warszawką IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:18 Przestanmy sie juz sprzeczac, ok? Tylko nie psuj juz tak bardzo opinii Lodzi, pozwol ludziom odkrywac w niej, to co w niej dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius :-) 11.04.06, 14:21 My się nie sprzeczamy, dyskutujemy :-) Wybierz się kiedyś do Warszawy na dłużej i zobaczysz, że wcale nie jest tak źle, a wręcz przeciwnie ;-) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: :-) IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:25 No to moze na zakonczenie, w ramach pozytywnego zakonczenia tzw. dyzkusji, kazdy z nas powie cos dobrego o miescie rozmowcy :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius służę uprzejmie ;-) 11.04.06, 14:26 Piotrkowska, ceny usług, restauracji, myjni, mechaników samochodowych, fryzjerów, mieszkań. No i Yavoriusy się tu urodziły i mają całą masę przyjaciół forumowych i nieforumowych, prawda?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: ps. IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:35 No a w Warszawie jest mnostwo pracy, male bezrobocie i wysokie zarobki :) No i powstaje metro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: ps. IP: 83.142.201.* 11.04.06, 14:38 No i ostatecznie Lodzianka z Warszawiakiem sie jakos dogadali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotoflun Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 19:11 BO JEST!!!! I PRZYJMIJ TO DO WIADOMOŚCI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotoffun Re: Jeśli już musisz, byle nie do centrum!! IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 19:11 BRAWO!! Jak się w Łodzi nie podoba to papa... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani la la la 11.04.06, 13:54 a w Warszawie na Zachodnim śmieeerdziiii.... la la la la! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: la la la 11.04.06, 14:00 Już zgłaszam to komu trzeba, dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: la la la 11.04.06, 14:04 a komu się zgłąsza smrodki? to tez zgłosze 2! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.bul.uni.lodz.pl 11.04.06, 10:14 tylko janow Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: przeprowadzka do łodzi 11.04.06, 10:48 nie wiem skąd to wszechobecne "tylko nie do centrum"( jak sądzę piszą to mieszkańcy połódzkich sypialni typu retkinia radogoszcz itd.) jest centrum i centrum; jest włókiennicza i wschodnia ale jest i piotrkowska i narutowicza. Ja mieszkam przy placu Dąbrowskiego w pięknej zabytkowej kamienicy z wieloletnią historią, pięknie utrzymanej, dozorca od 7 rano z miotełką pomyka, kulturalni sąsiedzi no i przestrzeń.... 4,5 m wzwyż. oczywiście co kto lubi ale jak dla mnie ciasne bloki i wszystkie mieszkania w nich takie same...??? to nie dla mnie jeśli masz samochód i lubisz mieszkać pod miastem - może to i dobry pomysł. ja wynajmowałem mieszkania niemal w całym mieście, wiem że liczącz na MPK dojazd z retkinii to 30 minut. No i trzeba lubić mieszkanie w blokach, cinkie ściany, niskie sufity, sąsiadów z uchem przy ścianie.... kiedyś usłyszałem zdanie o Łodzi: Łódź to Piotrkowska + kilka domów które się na niej nie zmieściły :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bubot Re: przeprowadzka do łodzi 12.04.06, 10:15 pl dabrowskiego to akurat bardzo dobra okolica, multum środkow transportu mpk, uczelnie wszędzie i piotrkowska rzut moherem. więc sie ciesz, że nie mieszkasz na wschodniej czy coś w ten deseń i się nie dziw, że ludzie przestrzegają. a sypialnią to można każde osiedle nazwać, które nie jest w centrum; i nie jest to mądre bynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Re: przeprowadzka do łodzi 11.04.06, 10:56 Gdziekolwiek zamieszkasz(w Łodzi), musisz poznać..BAŁUTY :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:00 Retkinia ? betonowa pustynia, gdzie kolor zielony pojawia sie, gdy jakis blok pomaluja na zielono ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 12:05 Słusznie powyzej powiedziano, że sypialnie na obrzeżach są beznadziejne. Moją dzielnicą jest Śródmieście, ale nie to z Kilińskiego (bez obrazy dla przesympatycznych mieszkańców tej ulicy). Pamietajcie, że Radiostacja to też jeszcze Śródmieście! Mieszkam w tej okolicy i za nic w świecie nie zamieniłbym na inną. Jedyny dla mnie minus, to bliskość uciążliwej ulicy Kopcińskiego. Ale poza tym sielanka, zieleń, spokój - no i odpowiednie sąsiedztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: przeprowadzka do łodzi IP: 83.142.201.* 11.04.06, 12:16 Super, ze sie przeprowadzasz do Lodzi :) Polecam Teofilow :) Do centrum dojezdza sie tramwajem w 20 minut, a mieszka sie na obrzezach. Dokola piekne trasy spacerowe i jest gdzie rowerem pojezdzic :) Teofilow znajdouje sie w polnocno-zachodniej czesci Lodzi, wiec i ze wzgledu na najczesciej wiejace wiatry pln-zach, jest tam najczystsze powietrze :) Pozdrowienia :) PS. Lodz to dobry wybor :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bq Dokąd... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:27 BAŁUTY: + Radogoszcz, Teofilów - blokowiska, ale przyjemne, zwłaszcza Radogoszcz, trudny dojazd do centrum + Doły - dużo zieleni, bloki z cegły, spokojnie, dużo zieleni, - Limanowskiego - niebezpiecznie, nawet bardzo - Stare bałuty - niski standard mieszkań, ale klimatycznie (jak Praga warszawska), blisko do centrum WIDZEW: + Stoki - jeśli tylko Cię stać to wal jak w dym, domki, super dojazd do centrum (15-20 min) + Widzew wschód - coś a'la Teofilów, lepszy dojazd, spokojnie + Janów - nowe i w miarę nowe bloki, obrzeża miasta, drogo + Zarzew - super dojazd do centrum (10-15 min), blokowisko, w miarę spokojnie + Nowosolna - domki, spokojnie, daleki dojazd do centrum, obrzeża miasta - Stary widzew - nie polecam, niebezpiecznie, dobry dojazd do centrum ŚRÓDMIEŚCIE: + Jest dużo lepiej niż ludzie gadają. Wbrew pozorom spokojnie. Mało zieleni. Szczególnie polecam Radiostację, Nawrot, Kościuszki, Narutowicza. + Radiostacja - super! Bloki i domki, dojazd do centrum 5 minut POLESIE: + Złotno - czysto, dobre powietrze, zielono, bezpiecznie, polecam z czystym sumieniem, choć ciężki dojazd do centrum - Retkinia - dobre powietrze, fatalny dojazd, blokowisko, średnio bezpiecznie - Stare polesie - nie polecam. Niebezpiecznie GÓRNA: + Ruda Pabianicka - zielono, czysto, bezpiecznie, ładnie. Daleko od centrum + Rokicie - troszkę gorsza Ruda Pabianicka, ale też fajnie + Dąbrowa - tylko w nowszych blokach (stare mają b. małe i niskie mieszkania), całkiem bezpiecznie, bardzo dobry dojazd do centrum, blisko ter. zielone - Kurczaki - trochę betonowa pustynia, ciężki dojazd do centrum. Jak retkinia - Wróblewskiego - brrrrr.... niebezpiecznie - Kurak - hałas, niebezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius [rzep] 12.04.06, 09:29 Gość portalu: bq napisał(a): > BAŁUTY: > + Radogoszcz, Teofilów - blokowiska, ale przyjemne, zwłaszcza Radogoszcz, > trudny dojazd do centrum Z Radogoszcza trudny dojazd? Zgierską i Zachodnią? Toż autobusem się jedzie 20 minut do placu Wolności... Odpowiedz Link Zgłoś
bubot Re: [rzep] 12.04.06, 10:18 właśnie chciałem to napisać yav. ale to nic zobacz ten cytat: "+ Doły - dużo zieleni, bloki z cegły, spokojnie, dużo zieleni," mocny jest, dużo argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: [rzep] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:31 > "+ Doły - dużo zieleni, bloki z cegły, spokojnie, dużo zieleni," > > mocny jest, dużo argumentów. wymienia jedne z 3 kluczowych argumentow, wiec co sie czepiasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: [rzep] 12.04.06, 10:42 nie ma się co czepiać. akurat argumenty podane prze bq są zgodne z prawdą i mniej więcej pokrywaja się ze stanem faktycznym, a dla kogoś z Gdańska nie ma znaczenia w tejc chwili c zy autobus jedzie 15 min 32 sek czy 16 min 04 sek. tylko gdzie myślec o inwestycji w mieskzanie Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: [rzep] 12.04.06, 10:46 No właśnie nie są, bo do centrum z Radogoszcza nie jedzie się długo. Odpowiedz Link Zgłoś
bubot Re: [rzep] 12.04.06, 11:24 idx na plac wolności i wsiądź w 59. będzie to przekonywanie organoleptycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bubot Re: [rzep] 12.04.06, 11:45 e panowie z 59 nie lubią tirów, oni lubią zgierską na odcinku biegańskiego - sikorskiego rozpędzac się do 60-70 km/h, że az autobus sie telepie. chociaz jakby tam bylo więcej pasów to pewnie i z tirem by stanęli w szranki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: Dokąd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:55 wielkie dzięki super sprecyzowana opinia :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Dokąd... 12.04.06, 11:06 tez tak uważam - konkretnie i bez bujania. od czego ja się nie moge powstrzymać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincent Re: Dokąd... IP: *.chello.pl 13.04.06, 20:19 Jeśli mieszkać w Łodzi to tylko na Bałutach. Mieszkałem tam 24 lata i to jest najfajniesze miejsce-oczywiście jak wszędzie trzeba wybrać fajną lokalizację: 1.Radogoszcz (wsch-zach-do wyboru do koloru) 2.Osiedle róg Inflanckiej i Zagajnikowej reszta miasta do zakceptowania poza Retkinią - tam jest beznadziejnie-same wieżowce istny koszmar- Poza tym to jak jesteś przyjezdny i nie kibicujesz ŁKS-owi to masz -słowami marszałka w "papę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: Dokąd... IP: 83.142.201.* 12.04.06, 13:02 Z Teofilowa jedzie sie do Centrum 20 minut. Dojazd jest bardzo dobry. Do wyboru jest kilka tramwajow i autobusow, ktore jada w rozne miejsca w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: Dokąd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:03 > Z Teofilowa jedzie sie do Centrum 20 minut. > Dojazd jest bardzo dobry. Do wyboru jest kilka tramwajow i autobusow nie oszukujmy sie, lodz nie jest duza powierzchniowo, nie ma rzeki ktora ja dzieli i mostow - waskich gardel (no moze te przejazy miedzu al. unii i al. wlokniarzy ;) ) praktycznie z kazdego lodzkiego osiedla mozna dojechac do centrum w 20-30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOTOFLUN Re: Dokąd... IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 19:15 Na Retkinię fatalny dojazd?? A kiedy Ty tu ostatni byłeś w latach 70,80-tych?? I chyba się pomyliłeś mówiąc, że to jest niebezpieczne osiedle, wręcz przeciwnie, TO JEST JEDNO Z BEZPIECZNIEJSZYCH OSIEDLI...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Dokąd... IP: *.104.rev.vline.pl 21.04.06, 19:29 > + Widzew wschód - coś a'la Teofilów, lepszy dojazd, spokojnie > - Stary widzew - nie polecam, niebezpiecznie, dobry dojazd do centrum Ani to ani tamto :)) "Średni Widzew" - czyli okolice między Geant a stadionem Widzewa!!! Cicho, zielono, spokojnie, niskie bloki, bardzo dobry dojazd do centrum (10 min.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotoffun Re: Dokąd... IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 19:34 też zwykłe blokowisko, a zieleni to taj na prawdę w skali od 1-5 to 3-. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Dokąd... IP: *.104.rev.vline.pl 21.04.06, 19:37 > też zwykłe blokowisko, a zieleni to taj na prawdę w skali od 1-5 to 3-. No to w tej skali Retkinia 1+ Blokowisko, ale nie w rodzaju Retkinii czy Widzewa Wschodu - porównałbym do Dołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotoffun Re: Dokąd... IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 20:59 Moim zdaniem Widzew (osiedle) to totalne DNO DNA. Wiem, bo mieszka tam wiele moich znajomych i mówią mi, że zazwyczaj to z dziećmi nie ma gdzie iść, bo wszędzie menele i chuligani, mało zieleni, chyba , że gdzieś w ogródku jakieś starszej babinki, więc sorry, dziwne , że Ty masz takie wspaniałomyśle pojęcie o swoim "antyosiedlu", skoro duzo osób o Widzewie źle mówi, musisz się z tym pogodzić. A to 1+ dla Retkini jest takie zacofane i nieobiektywne, że aż żal mi na to "coś" patrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotoflun Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 19:08 Polecam gorąco Retkinię!! To miasto w mieście. Tu są 4 przedszkola, 4 szkoły podstawowe, 3 gimnazja, 1 LO, 3 kościoły, 3 przychodnie zdrowia , pętla tramwajowa 10 (z cityrunnerami), 14,12, dwie krańcówki autobusowe 86,80,99,68,76,69,98. Poza tym mamy na terenie naszego osiedla wiele skwerów handlowych, 2 baseny, baaaaaaaaardzo dużo zieleni, KAŻDY BLOK JEST ODNOWIONY I POMALOWANY W KOLOROWE WZORKI. Blisko mamy dworzec Łódź Kaliska, Port Lotniczy Łódź Lublinek, Las Lublinek, Ogród Botaniczny, ZOO, Największy łódzki park Zdrowie, Lunapark, świetne połączenia komunikacyjne. TO JEST SUPER OSIEDLE. Dobra strona: www.smlodz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 20:17 a ja się przeprowadza w czerwcu na Księży Młyn i myślę, że nie ma lepszego miejsca, choć cała łódź jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrudu Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 17:04 Na samą uliczkę czy gdzieś blisko ? To będziemy jakby sąsiadami bo jatam działam.:) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...anka Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 18:28 na uliczkę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:22 > Polecam gorąco Retkinię!! To miasto w mieście. poki co to wielka wada > Tu są 4 przedszkola, 4 szkoły > podstawowe, 3 gimnazja, 1 LO, 3 kościoły, 3 przychodnie zdrowia znaczy cholernie wielki mrowkowiec ta retkinia - wielka wada, nie przypomina cichej i spokojnej okolicy do mieszkania > pętla > tramwajowa 10 (z cityrunnerami), 14,12, dwie krańcówki autobusowe > 86,80,99,68,76,69,98. i co z tego, ze ich duzo jak do przewiezienia jeszcze wiecej osob. zawsze tloczno > Poza tym mamy na terenie naszego osiedla wiele skwerów > handlowych, 2 baseny, baaaaaaaaardzo dużo zieleni, duzo zieleni ? Retkinia ? hahaha wliczasz chyba do powierzchni ogrod botaniczny i park na zdrowiu ? retkinia to wielka betonowa pustynia. jesli piszosz o zieleni, to najlepiej ja porownaj chocby z teofilowem. tam jest zielen. > KAŻDY BLOK JEST ODNOWIONY I > POMALOWANY W KOLOROWE WZORKI. zgadza sie. a mieszkania srednio 30% drozsze niz na kazdym innym osiedlu, bo ludzie wierza takim banialukom jak wyzej :) > Blisko mamy dworzec Łódź Kaliska, Port Lotniczy zwlaszcza bliskosc portu lotniczego fajnie sie przedstawia, biorac pod uwage listy protestacyjne mieszkancow retkini o jego, jakoby uciazliwosci :). to moze sie zdecydujecie czy to zaleta czy wada ? > TO JEST SUPER OSIEDLE. takie jak wiele innych w lodzi, betonowy mrowkowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotoffun Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 15:27 Co ty za głupoty powypisywałaś?? Aż żal za d... ściska jak to widzę!! Naprawdę takie głupoty mogą wypisywać tylko tacy jak ty... A poza tym takich banialuków i pierdół nie wypada pisać na takim forum. Znem wiele osób na Retkini i każdy chwali sobie to osiedle. I MA RACJĘ!! Nikt nie będzie zwracał uwagi na takie kłamstwa jakie powypisywałaś!! SZCZYT GŁUPOTY!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: przeprowadzka do łodzi 13.04.06, 15:29 Gość portalu: lotoffun napisał(a): > Co ty za głupoty powypisywałaś?? Aż żal za d... ściska jak to widzę!! Naprawdę > takie głupoty mogą wypisywać tylko tacy jak ty... A poza tym takich banialuków > i pierdół nie wypada pisać na takim forum. Znem wiele osób na Retkini i każdy > chwali sobie to osiedle. I MA RACJĘ!! Nikt nie będzie zwracał uwagi na takie > kłamstwa jakie powypisywałaś!! SZCZYT GŁUPOTY!! Zapewne uważasz, że ton Twojej wypowiedzi i obrażanie innych spowoduje, że Twoje wypowiedzi są bardziej wiarygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotoffun Re: klapsnij go IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 15:46 Przepraszam, za bardzo się uniosłem. Ale "literka_m" nie napisała prawdy. Jeszcze raz sorka... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani o 13.04.06, 15:48 i tu jesteś niemodny bo przepraszasz :) ale kulturalny. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius tak 14.04.06, 08:06 to trzeba docenić, zdecydowanie! Na tym forum słowo 'przepraszam' jest niedżezi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były retkinianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.smrw.lodz.pl 13.04.06, 20:19 mieszkałem na retkini 1,5 roku i jak przyjechałem z pracy po 18 to miejsce do parkowania miałem 500 metrów od mrówkowca, znajomi nie chcieli mnie odwiedzać bo nie ma gdzie zaparkować, a jak już znajdziesz resztkę trawnika (niestety biedna zieleń) to kradną lusterka na Retkini z Karolewem mieszka 100 000 ludzi to powinno wystarczyć aby zrozumieć warunki tam panujące - betonowa pustynia mrówowców. Przeprowadziłem się na Radogoszcz Wschód i naprawdę różnica jest niesamowita - polecam to osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
szprota zajrzyj sobie jeszcze na ten wątek 13.04.06, 19:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=36496909&a=36496909 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awtard Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:12 proponuje bardzo fajny rejonik,a mianowicie Chojny,są to okolice szpitala Matki Polki,czy jak kto woli Stawy Jana.bardzo fajna okolica,spokojna,dobre polaczenie z centrum Łodzi.Tu z tego miejsca bedziesz naprawde bardzo zadowolony.Daj sobie spokoj z Balutami,czy tez Radogoszczem.Jesli mialbym wybierac cos innego niz Chojny to wybralbym janow,zupelnie nowe osiedle.Powiem tylko przyjedz na Gorna w ten rejon i przejdz sie po tej okolicy.Nie wiem jaki tryb zycia prowadzisz,ale tu masz praktycznie wszystko pod reka,sklepy (min duzy hipermarket Carrefour,basen w hotelu Ambasador,Stawy Jana,gdzie mozna bardzo fajnie sie zrelaksowac,pobiegac,pospacerowac,jest rowniez obiekt sportowy Chks,a najwazniejsze,ze jest spokojnie i cichutko.! Na marginesie chcialbym dodac,ze nie mieszkam,ale w niedlugim czasie pragne to uczynic.Warto skorzystac z mojej propozycji,podjechac i samemu sie przekonac. Jeszcze mi podziekujesz.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m lotoffun, co sie tak pienisz ? IP: *.centertel.pl 15.04.06, 10:15 piszesz, ze mowie nieprawde... a moze to jest spojrzenie na ten sam temat tylko z innej strony ? co z tego, ze ktos mieszka na retkini i jest zadowolony ? pytanie jest, gdzie jeszcze mieszkal i z czym to porownuje. ptak urodzony w klatce tez pewnie twierdzi, ze mieszka w idealnych warunkach... zwlaszcza jesli nie zaznal lepszych. A do gdanszczanina, jesli masz auto, to jesli wybierzesz retkinie lepiej szybko je przerejstruj. na retkini bardzo nie lubia obcych rejestracji, znajomi juz lakier reperowali. Odpowiedz Link Zgłoś
eufrosyne Re: przeprowadzka do łodzi 15.04.06, 21:11 absolutnie się zgadzam. chojny są świetnym osiedlem. a opinie o tym, że dość niebezpiecznym są mocno przesadzone. mieszkam tu już dość długo i ze specjalnymi ekscesami się nie spotałam. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: przeprowadzka do łodzi 15.04.06, 17:21 Masz zamiar zamieszkać w łodzi? W sumie, ciepło się robi i możesz sobie ją gdzieś zacumować. Gdybyś chciał zapraszam kiedyś do Łodzi, fajne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bączek Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:07 nie przewrowadzaj się tu.Widzisz,że sami idioci tu mieszkają! Odpowiedz Link Zgłoś
ona214 Re: przeprowadzka do łodzi 15.04.06, 20:12 bączku, widze ,że wszędzie musisz wcisnąć swoje trzy (pełne żalu;)) grosze - coś taki upierdliwy na święta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janu Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.04.06, 21:47 Polecam osiedle Retkinia. Jest tutaj bardzo sympatycznie. Spokój, ale jest tez gdzie pochodzić. Tutaj mamy świetne skomunikowanie z Centrum miasta, choć w nim nie leżymy. Tramwajem dojedziesz w 10-15 min. Autobusem dojedziesz zarówno na północ, wschód, jak i południa miesta... to samo tyczy się tramwaju, jednak z przewagą na kierunki wschodnie. Jest dużo zieleni. Mieszkania - ja na blokowiska - są całkiem ciekawe, szczególnie w blokach 4-piętrowych. Ciekawe w porównaniu z innymi tego typu dzielnicami Łodzi. Tutaj możesz zobaczyć stronkę jednej ze spółdzielni mieszkaniowych w tej dzielnicy www.rsmbotanik.pl POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 09:44 > Jest dużo zieleni (...) > Tutaj możesz zobaczyć stronkę jednej ze spółdzielni mieszkaniowych w tej > dzielnicy www.rsmbotanik.pl :) polecam, zobacz galerie: www.rsmbotanik.pl/galeria.php po wyeliminowaniu kilku zdjec robionych z takiej perspektywy zeby "zielen wchodzila w kadr" na pozostalych dokladnie widac ile tam zieleni :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotoffun Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 20:02 POPIERAM W 100000%... !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOTOFFUN Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 20:03 TO ZNACZY NIE "LITERKĘ M"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Kucharski Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.retsat1.com.pl 16.04.06, 00:38 Zabawne...jakis internauta z Lodzi chcial dowiedziec sie jak mieszkancy oceniaja swoje miasto i prosze! Wystarczy precyzyjne uderzenie i juz rozpalil dyskusje...:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 17:55 poważnie chcę się przenieść do łodzi jestem gdańszczaninem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK jeszcze z Łodzi Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.eranet.pl 18.04.06, 13:59 Tylko nie do Łodzi - tu jest okropnie: brzydko, brudno, szaro, brak klimatu, morza, jeziora, jakiejkolwiek wody. A ta beznadziejna Piotrkowska-wszystko z niej znika. Manufaktura, Galeria-wielkie halo. Ja wkrótce jak tylko będę mogla (sprawy zawodowe i trochę rodzinne jeszcze mnie tu trzymają) to stąd uciekam i to wlaśnie do Trójmiasta. Tylko tam!!! Pozdrawiam JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Łódź okiem Gdańszczaka Wrzeszczaka IP: *.parnet.net 19.04.06, 15:42 Hehe, wytam, wytam. Od pół roku mieszkam w Łodzi - nie wybierałem, przyjechałem za pracą. Przeprowadziłem się z Gdańska Wrzeszcza, gdzie 5 latek na PG sie studiowało... NIe będę się wypowiadał o innych dzielniach, bo ich nie znam, wiem tylko, że ja dobrze trafiłem - mianowicie jest to Łódź Górna, dokładnie tzw. Osiedle Piastów - kupiłem mieszkanko w takim całkiem fajnym 4 piętrowym bloku, 2 klatki, można się z dużą dozą optymizmu pokusić o określenie "kameralny" ;) Genealnie - jest git. Ale kumaj, najlepszy motyw - CENY MIESZKAŃ. Mam akurat porównanie, bo w tym samym czasie kumpel kupował mieszkanie o podobnym standardzie (2 pokoje, ok. 50m2) na zaspie i to wieżowcu (powszechnie uważanym za coś gorszego, chodzi chyba o zsypy?na VI piętrze ) i zapłacił 132000 PLN - a ja tymczasem za mieszkanko w w/w bloku na I piętrze zapłaciłem 78000 !!!! Ale beka, nie? (przy okazji, ziomkowie z Łodzi nie kumają tekstu "Ale beka" - ale beka, nie :)). Czyli cena jest tu megaplusem. Co do Łodzi jako miasta - oceniam ją na 3 w skali 1 - 5 (Gdańsk: 4,5) - ale co tu dużo gadać, w złym zaborze była ;) (niemiaszki nie zbudowali takich fajnych budynków jak w Gdańsku, Poznaniu czy Wrocławiu) - czyli piękna nie jest, ale gdyby tak odnowić te wszystkie kamienice... Hehe, na razie widać inszy trend, odnawiają dość intensywnie wielką płytę, dobre i to. Łódź dużym miastem jest - jeśli chodzi o szeroko pojętą kulturę i rozrywkę, jest wybór, mogę to stwierdzić bez wahania, lepszy niz w Gdańsku, a nei wiem, czy nie w całym 3mieście. Intensyfikuję właśnie penetrację pubów, aczkolwiek poszukuję raczej tych o prowieniencji gitarowo / rockowej, a więc dicho - WON. Jest tego trochę. Poza tym zaj....ste kino Charlie i multum innych. W słynnych Łagiewnikach jeszcze nie byłem, ale muszę bike'a kupić najpierw... Wp...dol jeszcze od schabów nie dostałem, chociaż w dniu meczu słychać czasem jakieś zwierzęce ryki na zewnątrz. No to na razie tyle, jak mi się coś przypomni, to napiszę, pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzian Re: Łódź okiem Gdańszczaka Wrzeszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:00 dzięki bardzo za super opinię,fajnie jest poznać zdanie osoby z gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łódź jest cool Re: Łódź okiem Gdańszczaka Wrzeszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:59 Zapraszamy do Łodzi, choc żal pewnie wyjeźdżać z pięknego maista Gdańska, no ale zawsze mozne je odwiezdac. mam nadzieję, że w Łodzi bedziesz sie czuł/a swietnie, czego zyczę i gerąco pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Łódź okiem Gdańszczaka Wrzeszczaka IP: *.uml.lodz.pl 20.04.06, 10:55 Właśnie, że już kumają trójmiejską "bękę" ;-) Nie chcę się chwalić, ale to ja dobrych kilka lat temu zacząłem propagować ten zwrot w Łodzi. A tak sobie jeszcze pomyślałem, że jak chcesz mieć blisko do Gdańska to wybierz Radogoszcz- Wschód. Ale ja i tak nadal polecam Rudę Pabianicką (północna część jest super) i będziesz miał blisko do kolegi-Gdańszczanina z Os. Piastów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łódź okiem Gdańszczaka Wrzeszczaka IP: *.toya.net.pl 23.04.06, 23:55 Cześć Tomi! Ja również kupiłam mieszkanie na "Górnej" io w dodatku na tym samym osiedlu (Piastów). Tyle że ja mam 43,19 m2 i zapłaciłam za nie 66900 zł, a kupowałam prawie rok temu. Należy zaznaczyć również, że istnieje różnica pomiędzy zakupem mieszkania przez agencję nieruchomości czy developera a zakupem mieszkania z przetargu organizowanego przez spółdzielnię (ja właśnie w ten sposób kupiłam mieszkanie). Osiedle jest super, mnie również mocno się podoba. No i ten Skwer Dobaniewicza :) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 06:28 czestochowa.toplista.pl/?we=jaskier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.lodz.mm.pl 20.04.06, 08:37 A co jest ważne, dobra komunikacja,bliskość szkoły, przedszkola,miejsce pracy? Dzielnicę Polesie polecam dużo więcej zieleni niż gdzie indziej.Natomiast nie polecam Śródmieścia i Górnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiga Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:30 Witam.Oto konkret. Koleżanka chce zamienić mieszkanie właśnie na mieszkanie w Gdańsku. Jej lokum mieści się w Centrum Łodzi. Mój telefon 0602713849 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiga Mam konkretną propozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:37 Jest mieszkanie w Centrum Łódzi do zamaiany na Gdańsk. Kontakt: 0602713849 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły łodzianin Re: Mam konkretną propozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:50 czesc niestety nie jestem zainteresowany właśnie sprzedałem swoje mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
molasar20 Re: przeprowadzka do łodzi 24.04.06, 17:04 Gość portalu: przyszły łodzianin napisał(a): > PODOBA MI SIĘ ŁÓDŹ WIĘC INTERESUJE MNIE ZAKUP MIESZKANIA TUTAJ Z TYM ŻE > JESTEM Z GDAŃSKA I NIE BARDZO WIEM W JAKIEJ DZIELNICY WARTOBY ZAMIESZKAĆ > BARZDO PROSZĘ O RADĘ Człowieku Ty chyba żeś na głowę upadł! Kto żyw ucieka z tej nory a Tobie sie przeprowadzki zachciało, lepiej zastanów się nad tym bo wierz mi że bedziesz za jakis czas baaardzo żałował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotoffun Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 19:15 Moslarze20!! Jeśli Ci tak źle to co ty tu jeszcze człowieku robisz!! Uciekaj na wieś!! Nikt nie będzie na tym forum za tobą tęsknił, papa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: przeprowadzka do łodzi IP: 83.142.201.* 25.04.06, 10:56 Nie wiem, czy wszyscy uciekaja, ale chyb anie. Ja mieszkalam prawie 2 lata we Wroclawiu i wrocilam, bo mi zle bez Lodzi bylo :) Wiec jednak jest sporo osob, ktore chca tu mieszkac, przynajmniej ja sporo takich znam :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert321123 Re: przeprowadzka do łodzi 31.08.16, 12:25 Ja polecam www.apartamentyzdrowie.pl/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbaraaa Re: przeprowadzka do łodzi IP: *.toya.net.pl 25.10.16, 09:58 Polecam Apartamenty Zdrowie na Srebrzyńskiej 42. Lokalizacja bardzo dobra, zwłaszcza dla tych co kochają spokój i dużo zieleni. Dokładnie można to obejrzeć w wirtualnym spacerze www.apartamentyzdrowie.pl/Wirtualny-Spacer/Okolica/ Odpowiedz Link Zgłoś