Dodaj do ulubionych

Kandydaci, na start!

IP: *.46.rev.vline.pl 11.04.06, 03:18
Pani redaktor. Ja rozumiem, że Kropiwnicki będzie sobie przywłaszczał sukces
Lublinka, ale ten Pan był przeciwny temu lotnisku, dopiero gdy upadło lotnisko
w Babsku, zwęszył koniunkturę i zaczął sie udzielać. Uruchomienie lotniska to
ewidentnie sukces Łodzian ze Swowarzyszenia "Lotnisko dla Łodzi", bez nich
byśmy byli nadal tam, gdzie myślał Kropiwnicki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Sympatico Re: Kandydaci, na start! IP: *.lze.lodz.pl 11.04.06, 07:07
      Jakże sympatycznie wygląda nasz Prezydent na tym zdjęciu - zresztą jak zawsze.
      Niektórzy kontrkandydaci dorównują naszemu Prezydentowi:)
      • Gość: Sylwia Profesor Jerzy Kropiwnicki jest najlepszy. IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 09:26
        Lublinek to jego osobisty sukces, czy się to komuś podoba czy nie. W końcu pas
        został przedłużony, połączenia ruszyły. ZA rządów skompromitowanej SLD to stało.
        Inwestorzy przyciągają do Łodzi drzwiami i oknami. Wreszcie mamy budżet
        zrównoważony spełniający ekonomiczne standardy nie to jak kiedyś komuchy.
        Współpraca z Mckinseyem daje efekty. Prezydent otworzył miasto na świat,
        osobiście promuje Łódź bo zna pięć języków, ma olbrzymią wiedze, jest
        ekonomista uniwersytecki. Zmienił wizerunek Łodzi jako miasto tolerancji
        wszystkich narodów. Jest to chłopina na poziomie,zasłużony w historii walczył w
        Solidarności, był przez komuchów więziony, to bohater narodowy. Potem olbrzymie
        doświadczenie w polityce międzynarodowej, wielokrotny poseł, minister,
        sprawdzony ekonomista praktyk. Polityk pierwszej klasy światowej. Wie jak
        przyciągać inwestorów. TO POP IKONA NOWOCZESNEJ ŁODZI. ŻYCZE PREZYDENTOWI
        KROPIWNICKIEMU DUŻO SUKCESÓW.
        • Gość: łodzianin Re: Profesor Jerzy Kropiwnicki jest najlepszy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:59
          Z Panem Kropiwnickim i jego sukcesami to też nie przesadzajmy. Lublinek to nie
          jest jego osobisty sukces, bo przypominam,że po pierwsze na ten sukces
          pracowało trochę więcej ludzi, a po drugie to raczej nie zaangażował pieniędzy
          własnych tylko Łódź dostała na rozbudowę pieniądze z budżetu państwa oraz z
          puli środków UE.O pieniądze z budżetu nie zabiegał p. Kropiwnicki tylko
          ówczesny Wojewoda Łódzki i na jego wniosek te pieniądze znalazły się właśnie u
          nas a nie w innym mieście na inny szczytny cel.To ,że Kropiwnicki projekt
          popierał to się zgadzam ale że to jego osobisty sukces to grubo
          przywłaszczone.No i wreszcie inwestorzy...przychodzą, bo mają Specjalną Strefę
          i dostają kolosalne ulgi.O ile pamięć mnie nie myli to raczej te ulgi nie mają
          nic wspólnego z dobra wolą Kropiwnickiego.A o przyciągnięcie do strefy
          inwestorów zabiegał Prezes Strefy i o ile pamięć mnie nie myli nie miał na
          nazwisko Kropiwnicki tylko Ośniecki.Kropiwnicki miał jakiś udział ale również w
          niewielkim stopniu...Czego nie można mu nie oddać to tego,że jest profesorem,
          że osobiście "promuje: Łódź na rozlicznych wyjazdach,że był więziony,że zna
          języki....etc. Tylko co do tej tolerancji to znów jakaś sprzecznosć...bo niby
          otworzył Łódź na inne narody ...ale parada techno to już be...
          • Gość: łodzianin Re: Profesor Jerzy Kropiwnicki jest najlepszy. IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 10:03
            Pieniądze na Lublinek pochodził z samorządu,i firm prywatnych która przedłużyła
            pas, rząd z Millera z jego przydupsem Makowskim nie dał a ni grosza. Taka
            prawda. Lotnisko to osobisty sukces Prezydenta Kropiwnickiego.
            • Gość: łodzianin Re: Profesor Jerzy Kropiwnicki jest najlepszy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:15
              nie zgadzam się w najmniejszym stopniu co do osobistych sukcesów...pieniądze
              pochodziły z różnych źródeł...z samorządu również ale rząd dał na tą inwestycję
              duże fundusze i nie rząd Millera a Belki i nie wojewoda Makowski a
              Krajewski...drobne popraweczki w lukach z faktów.Pozdrawiam
              P.S. Przypominam,że lublinek to nie tylko przedłużony pas ale również sprzęt
              niezbędny do funkcjonowania lublinka...jak np. choćby wozy strażackie...Chyba
              że to też kupił Pan Kropiwnicki :-)
        • Gość: łodzianka Re: Profesor Jerzy Kropiwnicki jest najlepszy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:02
          Jeśli prezydent Kropiwnicki uczynił z Łodzi miasto tak tolerancyjne to dlaczego
          zabrakło mu osobistej tolerancji chociażby dla tych, ktorym zabronił parady
          techno ?
        • hubar Osobisty sukces? 12.04.06, 02:13
          Droga Sylwio, raczy żartować!
          Miej na tyle cywilnej odwagi i powiedz to ludziom ze Stowarzyszenia "Lotnisko
          dla Łodzi", że to nie dzieki nim Lublinek rozkwita! Miej na tyle czelności co
          Kropiwnicki, aby o nich zapomnieć i przywłaszczyć ten sukces!
          Dla ułatwienia podaję adres strony www.lotniskodlalodzi.org/
        • Gość: Polo Kropiwnicki najlepszy?? Jaja sobie robisz!!! IP: 217.77.224.* 12.04.06, 16:21
          Nie pamietasz juz jak mowil, ze nie bedzie sie staral o lepsze polaczenia PKP
          lodz - warszawa bo jak to ujal "Łódź nie bedzie sypialnią warszawy"???
    • Gość: ann Re: Kandydaci, na start! IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 08:08
      Zwróćcie uwagę, kogo widać we fragmencie na zdjęciu predzia Kropiwnickiego...
      To bedzie kandydat, który sprawi dużą niespodziankę :)
      • Gość: ŁODZIANIN Re: Kandydaci, na start! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:08
        tam siedzi Mirek Wieczorek, który na wieczorze powyborczym 10 listopada 2002r.
        powiedział, że teraz Miler może nas.... w pietę pocałować, ale czy ma
        kandydować o tym nie słyszałem
    • Gość: łodzianka Re: Kandydaci, na start! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:16
      Prezydentem Łodzi powinien zostać mieszkaniec naszego miasta - człowiek, który
      zna problemy i możliwości, ma odwagę i siłę walczyć o poprawę sytuacji łodzian .
      Dotychczasowe doświadczenie i osiągnięcia pozwalają wnioskować, że najlepszym
      kandydatem jest Krzysztof Makowski.
      • Gość: łodzianin Re: Kandydaci, na start! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:03
        Jeśli Prezydentem powinien zostać mieszkaniec Łodzi, człowiek znający jej
        problemy i mający odwagę walczyć o poprawę sytuacji Łodzian to jest to też
        wizytówka prezydenta Kropiwnickiego. Odwagi to mu raczej nie można pożałować.
        Postawił się w kwestii parady i teatru dość twardo.Zatem idąc tym tropem można
        chybić, bo osób spełniających te kryteria a pretendujących do stołka Prezydenta
        będzie conajmniej kilka.Może dla odmiany podać poprostu jakieś argumenty
        przemawiające za kandydaturą K.Makowskiego aniżeli same puste, nic nieznaczące
        hasła?Cóż to za osiągnięcia chlubne przemawiają za kandydaturą właśnie tego
        Pana?
        • Gość: Ordynat Uchleja Re: Kandydaci, na start! IP: *.lublin.mm.pl 11.04.06, 11:03
          Oczywiście, że tylko rdzenny łodzianin, człowiek znany, zasłużony powinien być
          typowany jako kandydat. Nie rozumiem dlaczego demokraci.pl zostali pominięci w
          artykule, bo przecież kandydatura Marka Belki nasuwa się w sposób oczywisty.
          Znakomite świadectwo o nim dał przecież nawet urzędujący prezydent - przy innej
          co prawda okazji, ale, czy to ważne ?
          Myślę, że wyborcze starcie obu kandydatów byłoby pasjonujące.
        • Gość: che, che, che. Re: Kandydaci, na start! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:12
          >Cóż to za osiągnięcia chlubne przemawiają za kandydaturą właśnie tego
          Pana?

Nosił za Millerem teczkę.
          Mało?
    • Gość: marek34 Re: Kandydaci, na start! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:00
      Uważam ze najlepszy z nich to Makowski. Jako wojewoda potrafił walczyć o nasze
      miasto. W końcu młody i z Łodzi. w przeciwieństwie do pana Kwiatkowskiego (ze
      Zgierza) i Bohdanowicza z (Łomży). Zagłosujcie na młodego i doświadczonego.
      • Gość: łodzianin Re: Kandydaci, na start! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:09
        ...argumenty poproszę.W jaki sposób jako wojewoda walczył o nasze miasto?Nie
        piszcie sloganów wyborczych tylko coś co przekona zwykłego łodzianina nie
        zdecydowanego na kogo głosować...
      • Gość: foxtrot Re: Kandydaci, na start! IP: *.ips.lodz.pl 11.04.06, 09:16
        Jak Makowski taki łodzianin, to dlaczego działalnośc gospodarczą prowadził poza
        łodzią?
    • Gość: lodzianin45 Makowski na Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:08
      POdobał mi się Makowski wczoraj w TVP3. Cieszy mnie że wygrał pan prawybory, to
      dobrze wróży. Wsród tych kandydatów którzy tam siedzieli na prawdę pan jest
      najlepszą kandydaturą. Dziękuje że doprowadził pan do połączenie Lewicy.
      • Gość: łodzianin Re: Makowski na Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:13
        rzeczywiście najlepiej wczoraj wypadł w debacie...wśród tych kandydatów, którzy
        tam siedzieli.Ale pierwsze słyszę,że Pan Makowski doprowadził do połączenia
        lewicy.Wczoraj mówili jeszcze o planach łączenia a dziś już jest to faktem?
        Rzeczywiście szokujące tempo...nie sposób nadążyć za tymi zmianami :-)
    • Gość: kasia Popieram pana Makowskiego IP: 212.160.138.* 11.04.06, 09:15
      Popieram pana Makowskiego za to że jest młody a już doświadczony (wojewoda,
      vice prezydent obecnie vice marszałek)myśle ze jest to najlepszy kandydat
      ponieważ młodym, świeżym okiem spojrzy na to co sie dzieje w Łodzi. Po za tym
      będzie zajmował się sprawami Łodzi a nie co tydzień wyjeżdzał na wycieczki
      dookoła świata!!Podobało mi się wczoraj pana wystąpienie w TV3!! Trzymam kciuki
      i ma pan mój głos!!
      • Gość: quba Popieram Prezydenta Kropiwnickiego. IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 09:28
        BO jest najlepszym w historii prezydentem miasta.
      • Gość: łodzianin Re: Popieram pana Makowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:32
        ...to jest argument młody a już doświadczony. Stary a doświadczony spojrzy
        starym i nieświeżym okiem na to co się dzieje w Łodzi.Kwiatkowski jest w jego
        wieku i jest też doświadczony ale ma nie to oko pewnie...prawe ;-)
        • Gość: maroo Re: Popieram pana Makowskiego IP: *.retsat1.com.pl 11.04.06, 10:43
          Kwiatkowski nie był W NASZYM MIESCIE ŁODZI ani wojewodą ani viveprezydentem ani
          vicemarszałkiem. Ja głosuje na łodzianina z doświadczeniem a nie zagladam w
          prawe lub lew oko. Pozdrawiam
          • Gość: borówkasdpl komuchy najpierw niech M. szkołe skończy IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.06, 02:50
            taki kandydat do bani te Makowiak
    • Gość: Gość Pan IP: 212.160.138.* 11.04.06, 09:39
    • Gość: Gość Pan Makowski górą IP: 212.160.138.* 11.04.06, 09:42
      Mimo, że nie jest z rządzącej obecnie partii, wierzę że jako mlody człowiek
      poradzi sobie z funkcja prezydenta, jak radzi sobie do tej pory.Czas więc na
      mlodych ,czas rozpocząć zmiany i pomóc w tej zmianie.
      • Gość: sdpl Makowski nie ma wykształcenia, to prostak. IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 09:44
        poza tym nosił torbe Millerowi i za to go zatrudnił. To wszystko. Facet jest
        bez szans
        • Gość: łodzianka Re: Makowski nie ma wykształcenia, to prostak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:54
          Ciekawe co dla niektórych oznacza wykształcenie - proszę sprecyzować o jakie
          studia chodzi( może tylko i wyłącznie o absolwentów Wydziału Ekonomicznego
          UŁ). Co się tyczy "noszenia teczek" - to komu nosili teczki obecnie nam
          panujący?
    • Gość: Makowski Re: Kandydaci, na start! IP: 212.160.138.* 11.04.06, 09:58
      Makowski jest najlepszym kandydatem i mysle ze młodzi pojda za nim, bo przeciez
      nie za Kropa buahahaha
      • Gość: młodydemokrata Ja głosuje na Kropiwnickiego bo ma wykształcenie. IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 10:07
        Makowski to prostak, nie wykształcony. Makowski nie ma szans. Makowski nosił
        teczke za Millerem to teraz myśli że ktoś na niego zagłosuje, chyba tylko stare
        emerytowane komuchy z policji, ale tych jest malutko.
        • Gość: łodzianin Re: Ja głosuje na Kropiwnickiego bo ma wykształce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:23
          To raczej przesada...nic nie było słychać na temat braku wykształcenia
          Makowskiego..no chyba,że brakiem wykształcenia są ukończone studia.Jeśli toczyć
          spory to na rzeczowe argumenty a nie prymitywne obelgi.Teczkę za Millerem nosił
          Bor ewentualnie jego asystent. Gdyby Makowski nosił mu teczkę byłby w
          Warszawie a nie w Łodzi.I pewnie znajdą się chętni, którzy na niego
          zagłosują.Ludzka rzecz mieć odmienne poglądy.Nudno byłoby gdyby wszyscy
          jednakowo myśleli ...no i byłby jeden kandydat.A co mają emerytowani
          Policjanci? No chyba,że mamy nową modę.Na Kropę głosują moherowe berety po mszy
          w kościele, bo ksiądz kazał a na Makowskiego emerytowani Policjanci.Ciekawe
          jakie grupy zagłosują na resztę.Robi sie zabawnie.
    • Gość: SMD prezydent Kwiatkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:39
      Ja głosuje na "Kwiatka", bo to człowiek, który potrafi wyprowadzic to miasto z
      marazmu. Duża wiedza o samorzadzie i zarzadzaniu miatem pozwala miec
      przekonanie, że on swoje pomysły zrealizuje, a nie tylko wygłosi. Czekamy na
      kolejny Wrocław, Poznań czy Trójmiasto - tam PO pokazała jak się rozwija duzy
      osrodek miejski.
      • Gość: jinx Re: prezydent Kwiatkowski IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 11.04.06, 17:50
        Zgierz wrecz kwitnie na rozowo ;-)
        mam nadzieje ze twoja wiara w PO cie nie zawiedzie, ja zrezygnowalem z nich po
        tym jak zaczeli wybierac swojego kandydata do wyborow. kompletna zenada. miasta
        ktore wymieniles sa miastami "niemieckie". ludzie w Lodzi sa "ruscy", dla "nas"
        trzeba innego bata ;-)
    • Gość: zygmunt Makowski ciekawa propozycja IP: *.retsat1.com.pl 11.04.06, 10:57
      Jako łodzianin w tych wyborach popre kandydata młodego i doświadczonego w
      łódzkim samorządzie. Jak tak sie przyglądam tym kandydaturą to najbliższy
      mojemu wyborowi jest Makowski. Spokojny zrównoważony i doświadczony. Pełnił już
      funkcje wojewody, vive prezydenta a obecnie vice marszałka w miescie łodzi.
      Zdążył poznać jego problemy i zapewne nie bedzie podejmował kontroweersyjnych
      decyzji. A ja mam ochote iść na Parade techno w przyszłym roku:)
      • Gość: łodzianin Re: Makowski ciekawa propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:10
        Być może kandydatura K.Makowskiego jest dobrą kandydaturą, tylko zastanawia
        mnie,że skoro miał szansę bycia Wiceprezydentem, Wojewodą i Wicemarszałkiem to
        miał też szansę wielokrotnie coś dla tej Łodzi zrobić a prawdę mówiąc odnoszę
        wrażenie ,że nie skorzystał z tych możliwości.Więc nasuwa się pytanie ...może
        skoro nic wielkiego dla miasta i województwa nie zdziałał to należy dać szansę
        komuś innemu, kto ma większą siłę przebicia, większe umiejętności i ...inne
        cele życiowe?
    • Gość: wojtas Zagłosuje na Makowskiego IP: *.retsat1.com.pl 11.04.06, 11:04
      Ciekawa osobowość i doświadczenie którego wiekszości kandydatów brakuje. Dość
      mam jako łodziani kontrowersyjnych decyzji obecengo prezydenta Kropiwnickiego.
      Dla tego zagłosuje na Makowskiego.
      • Gość: łodzianin Makowski to prostak. Najpierw niech szkołe skończy IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 11:09
        Bez przygotowania i tylko dla tego że nosił Millerowi teczke. To prymitywna
        kandydatura.
      • Gość: xyz Re: Zagłosuje na Makowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:09
        Masz rację, też tak zrobię
    • Gość: Łodzianinka Makowski na prezydenta!!!!! IP: 212.160.138.* 11.04.06, 11:10
      Jak mozna byc takim prostym zeby wypisywac o człowieku ktory ma wyzsze
      wykształcenie, ze jest bez wykształcenia???Zenujace a swoja droga uwazam ze to
      najlepszy kandydat na prezydenta i myle ze ma bardzo duze szanse!!!J=To młody i
      bardzo ambitny człowiek a jesli ktos go chce dalej obrazac niech sie naj[pierw
      w jesyk ugryzie niz wypisuje bzdury.
      • Gość: sdpl Makowski to kandydat prymityw do kwadratu. IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 11:13
        Na pewno na niego nie zagłosuje. Choć jestem z lewicy. Bo jest to kompromitacja
        lewicy. Jak można wystawiać taką kreature.
        • Gość: sdpl Makowski to kreatura Millera. nosił mu teczuszki. IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 11:15
          Uważam że lewica powinna znaleźć kogoś lepciejszego. Bo się kompromituje.
    • Gość: sdpl1 A cóż takiego dobrego zrobił Makowski IP: 80.50.65.* 11.04.06, 11:49
      To człowiek bez skrupułów, dba tylko o własne interesy i promocję samego siebie
    • Gość: Kwiatuszek Re: Kandydaci, na start! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:08
      Kwiatkowski - " ręce precz od Łodzi"
    • Gość: Kwiatuszek Kwiatkowski "ręce precz od Łodz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:11
      My chcemy prezydenta z Łodzi a nie niewiadomo skąd. Kariere dla Synów rób w
      swoim mieście, bo jak dorosną to tez powiedzą, że są łodzianinami z wyboru. My
      chcemy rodowitego łodzianina
    • Gość: Kropek Kropiwnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:12
      CZY TE OCZY MOGĄ KŁAMAĆ
    • Gość: Zuluchili Makowski, makowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:17
      Maku do przodu,masz nasze poparcie!!!
      miłośnicy parady techno
      tak trzymaj
      • Gość: sdpl adamska, adamska, adamska IP: 80.50.65.* 11.04.06, 12:38
    • moheras Sukcesy Kropiwnickiego? Dobre ha ha ha! 11.04.06, 14:46
      Kropiwnicki byl poprawnym administratorem i nic wiecej.
      Do jego sukcesow mozna zaliczyc.
      1. Obchody 60 rocznicy getta.
      2. No wlasnie, co na drugim miejscu, nic.

Nie zawalil sprawy z funduszami unijnymi, znalazl sposob na doradztwo
      McKinseya, nie przeszkadzal w dzialaniach SLD uzdrawiajacych miatso, po roku
      zrozumial ze lotnisko dla lodzi powinno byc w lodzi a nie pod skirerniewicami

Porazki to:
      1. Obsesja na punkcie Apsysa
      2. Strata pierwszego roku rzadzenia
      3. Zablokowanie Parady
      4. Brak pomyslu na lodz
      5. Skandaliczna wspolpraca ze swoimi obecnnymi kolegami politycznymi czyli
      PiSem ktorzy obecnie rzadza a ktorym kropaszenko dal bezwarunkowe poparcie
      6. Brak inwestycji w infrastrukture, dopiero w 4 roku lodz zaiwestowala w drogi
      wiecej niz 100 mln PLN. O polowe mniejszy lublin czy bydgoszcz wydaja wiecej

Co do dzwigniecia z zapasci to nie zasluga kropiwnickiego ale SLD, dzis gdy
      zamiast SLD rzadza jego koledzy z PiS widac ile on moze, co najwyzej pogadac
      sobie z nowym PISowskim prezesem LSSE ktory szykuje inwestycje dla warszawy
    • Gość: piteros Makowski głowa do góry IP: 80.50.5.* 11.04.06, 17:14
      Cieszę się, że cię tu atakują (szkoda tylko, że na takim poziomie) bo to
      oznacza że liczysz się chłopie. Masz mój głos.
    • Gość: kierowca MPK Łódź za Makowskim !!! IP: 80.50.5.* 11.04.06, 17:27
      Mam nadzieję, że doczekam się jeszcze jak mnie nie wyrzucą z tej firmy rządów
      jakie były kiedyś jak Pan rządził. Był porządek, trzynastki, nagrody, stażowe,
      szacunek do ludzi
      i sprawny tabor TERAZ nic z tego nie ma a mieszkaniec lodzi boi się wsiąść. MPK
      zagłosuje za Makowskim
    • Gość: prostak Matusiak lepszy niż jakiś Makowski , prostak IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 18:15
      Najpierw niech skończy dobre studia , a potem do polityki
    • dad213 Do zwolenników Makowskiego 11.04.06, 18:34
      Jak zawsze Macie krótką pamięć. Zresztą ten element to Wasza choroba zawodowa.
      Pomijając "karierę" pana Makowskiego jako zwykłego aparatczyka, dla którego
      polityka to nie praca dla dobra ogółu lecz źródło zarabiania pieniędzy i
      upychania swoich kolesi na stołkach, jest on współodpowiedzialny za afery SLD
      jakie miały miejsce w Łodzi i w Polsce. Nigdy nie słyszałem aby ten Pan
      protestował przeciwko praktykom swego "ojca Chrzestnego" niejakiego Leszka
      Millera, kiedy ten w odstępie roku wynieniał jak marionetki w swym folwarku
      prezydentow ze swego ugrupowania. Panowie Matusiak (późniejszy spadochroniarz
      jako sekretarz stanu w MSWiA)Krzysztof Panas (który tak kompromitował miasto, że
      aż Leszek zdecydował się go zdjąć, a cała Polska mogła się z niego pośmiać jako
      prezesa NFZ-u i z zawodu ginekologa, zatrudniego jako geologa w Ministerstwie
      Ochrony Środowiska)Krzysztof Jagiełło falszywy MAGISTER, który już od swej
      nominacji był myślami przy zwycięskim dla siebie wieczorze wyborczym w 2002r.
      zostawili tak zadłuzone miasto, że bliżej było do katastrofy budżetowej niż
      wyjścia na prostą. Nie słyszałem aby protestowal kiedy Pan Pęczak podpisywal
      umowę z Apsysem na budowę kolejnego hipermarketu w centrum przy sprzeciwie
      stowarzyszeń kupców. Nie słyszalem o jego aktywności w celu pozyskiwania
      pieniędzy dla Łodzi szczególnie w latach 2001-2002 jako tak chwalonego przez was
      wojewodę. Słyszalem za to że jest bardzo dobry kiedy chodzi o posadkę dla
      siebie, wtedy jest w stanie wszystko zrobic dla osoby, od której to zależy.
      Jednym słowem jak w PZPR - bierny mierny ale wierny. Więźień ukladu, którym
      zarządza no kto skompromitowany Miller, Gwiazdor Olejniczak, a może ktoś inny?
    • Gość: ja Re: Kandydaci, na start! IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 18:43
      Każdy byle nie kropek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ona Kropa to w tym towarzystwie jak guliwer wśród lili IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 18:59
        Kropiwnicki to chłopina bije na głowe wszystkie te pozostałe kandydatury.
        Facet wie jak rządzić i wreszcie rozruszał to nasze miasto. Przy tym to
        człowiek , który jest częścią dziedzictwa dziejów polski. On jest w kazdej
        encyklopedii, a nie jakiś gall anonim.
        • Gość: Ona Kropiwnicki jest w każdej encyklopedi nawet pwn.pl IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 19:01
          a reszta kandydatów, bez komentarza, z czym do ludzi.
          • Gość: tr Re: Kropiwnicki jest w każdej encyklopedi nawet p IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 11.04.06, 19:13
            podejrzewam,ze niejaki Jozef Stalin rowniez. czy to jest jakis sensowny powod?
            poza tym Kropiwnicki nie znalazl sie tam z racji swojej dzialalnosci dla
            Lodzi...
        • Gość: jacenta Re: Kropa to w tym towarzystwie jak guliwer wśród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 20:19
          Naliczając podatek VAT do opłaty za wieczyte użytkowanie gruntu w roku
          bieżącym, a oddając za rok ubiegły prezydent miasta zachowuje się niczym anonim.
          Jego podwładni z wydz. finansowego wiją sie jak piskorze , żeby nie podać
          podstawy prawnej takich naliczeń i wyjaśnić ,dlaczego prawo stosują wybiórczo.
          Wydawało mi się , że kiedyś ktoś coś mówił o przejrzystości działania, pisząc
          na szybie swoje nazwisko ?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka