Dodaj do ulubionych

Ranking dobrych i tanich restauracji

IP: *.pf.com.pl / 10.1.5.* 21.01.03, 08:54
Proponuję ranking i dyskusję o knajpach, gdzie można przyzwoicie zjeść
powiedzmy do 50 zł za osobę (dwa dania+ piwko lub lampka wina). Ostatnio
powstało parę knajpek, które pokazują, że to możliwe...
Moje ulubione:
1. The Mexican na Foksal
2. Kabul w Pałacu Kultury
3. Lagos na Odyńca
4. Bliss na Mariensztacie
Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Re: Ranking dobrych i tanich restauracji IP: 217.197.165.* 21.01.03, 12:54
      Nadal okolice 50 zl, choc latwo jest sie potknac i przekroczyc:
      Ugarit przy Placu Konstytucji;
      Istanbul na Paryskiej.
    • daise_dee Re: Ranking dobrych i tanich restauracji 21.01.03, 13:48
      bardzo fajny watek, mam nadzieje, ze sie rozwinie:)

moj typ, chociaz dawno nie bylam, wiec moglo sie popsuc to
      restauracja Touring Agency Restaurant przy Bobrowieckiej, czyli
      tzw. 'bulgarska', brzydko ale bardzo tanio.
      TGI Fridays - spore porcje, wiec moze 2 danie bedzie zbedne:)
      Bagatela, tam nawet jest przyjemnie.

Nie sa to moze moje ulubione knajpki na dluzszy wieczor, ale jedzenie jest
      smaczne i niedrogie.
      • Gość: berenia Re: Ranking dobrych i tanich restauracji IP: *.crowley.pl 22.01.03, 15:12
        Non Solo na Grojeckiej - pyszne makarony i pizza z opalanego drewnem pieca.
    • Gość: Lu Re: Ranking dobrych i tanich restauracji IP: *.telenergo.pl 22.01.03, 15:28
      Gość portalu: Elfuego napisał(a):

> Proponuję ranking i dyskusję o knajpach, gdzie można przyzwoicie zjeść
      > powiedzmy do 50 zł za osobę (dwa dania+ piwko lub lampka wina). Ostatnio
      > powstało parę knajpek, które pokazują, że to możliwe...
      > Moje ulubione:
      > 1. The Mexican na Foksal
      > 2. Kabul w Pałacu Kultury
      > 3. Lagos na Odyńca
      > 4. Bliss na Mariensztacie
      > Co wy na to?
      Lagos ponoć zbankrutował...
      • Gość: elfuego Re: Ranking dobrych i tanich restauracji IP: *.pf.com.pl / 10.1.5.* 23.01.03, 10:30
        Z Lagosem to może być prawda, bo ostatnio nie mogłem się tam dodzwonić.
        Fajnie, że wątek sie rozwija :)
    • Gość: Gość Re: Ranking dobrych i tanich restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.03, 10:44
      Napewno nie jest to restauracja lecz bar obiadowy Kubuś na Gocławiu, róg
      Abrahama i Fieldorfa. W porze obiadowej jak najbardziej warto, bo smacznie i
      bez szykan mozna zjesc normalny obiad w cenie góra 15 zł.
      Naprawde polecam.
      • Gość: Lu Samson IP: *.telenergo.pl 24.01.03, 11:28
        No i Samson na Nowym Mieście - tylko w sobotę/niedzielę lepiej wcześniej
        zarezerwować stolik...
        • Gość: Niech Re: Samson IP: 217.197.165.* 24.01.03, 11:51
          Bywalem w Samsonie wielokrotnie i mimo, ze zmienia sie wystroj (majacy swoimi
          zydowskimi elementami przyciagnac turystow), to zdecydowanie psuje sie kuchnia.
          Nie polecam - a i zmieszczenie sie w 50 zl za pelen pakiet nie jest takie latwe.
    • Gość: Elfuego Re: Ranking dobrych i tanich restauracji IP: *.pf.com.pl / 10.1.5.* 28.01.03, 10:42
      Nowy namiar. Nowolipie 23, a restauracja nazywa się "Nowolipie za Drzwiami".
      Klimat międzywojennej Warszawy, tanio, solidne porcje, tradycyjna polska
      kuchnia. Wszystko na stronie internetowej www.nowolipiezadrzwiami.com.pl
      Polecam szczególnie żeberka po polsku i flaki. Jeśli lubicie takie klimaty to
      zakochacie się w tym lokalu...
      • Gość: Syrena Re: Ranking dobrych i tanich restauracji IP: 217.153.45.* 28.01.03, 11:55
        Dołączam swj typ. Gorąco rekomenduję "Bar Zgoda" na uliczy Zgoda. Fajny lokal,
        ciekawy wystrój, przyszne jedzonko, uprzejma obsługa i za nieduże pieniądze
        można sobie podjeść.
        Smaznego
        Syrena
      • daise_dee Re: Ranking dobrych i tanich restauracji 28.01.03, 20:36
        Gość portalu: Elfuego napisał(a):

> Nowy namiar. Nowolipie 23, a restauracja nazywa się "Nowolipie za Drzwiami".
        > Klimat międzywojennej Warszawy, tanio, solidne porcje, tradycyjna polska
        > kuchnia. Wszystko na stronie internetowej www.nowolipiezadrzwiami.com.pl
        > Polecam szczególnie żeberka po polsku i flaki. Jeśli lubicie takie klimaty to
        > zakochacie się w tym lokalu...

Brzmi i wyglada calkiem niezle:)

Kto mi powie, co to jest cyt. z menu: rura wolowa z chrzanem?
        Bo az sie boje, co dostane na talerzu:))))
        • Gość: Piotrek Rura wołowa IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 30.01.03, 21:53
          To tylko gicz wołowa (odpowiednik wieprzowej golonki). Można zamawiać bez
          obaw :))
          • daise_dee Re: Rura wołowa 31.01.03, 18:45
            Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> To tylko gicz wołowa (odpowiednik wieprzowej golonki). Można zamawiać bez
            > obaw :))

uffff:)
    • Gość: Syrena Re: Ranking dobrych i tanich restauracji IP: 217.153.45.* 31.01.03, 10:08
      Ja jeszcze dodałabym "Flisa" - z tym, że to bardziej bar niż restauracja, ale
      po remoncie jest tam fajnie i, smacznie i naprawdę tanio. Poza tym na
      Mokotowskiej jest restauracyjka "Słodko-kwaśny". Tam za nieduże pieniądze można
      zjeść wsapaniałą sałatke (bardzo obfitą) i przyszne śledzie.
      Smacznego
      Syrena
      • glory Re: Ranking dobrych i tanich restauracji 31.01.03, 17:34
        O cholera strasznie lubie sledzie ! Jak bede nekst time w Wawie to napewno tam
        wdepne .Czy kielicha wodki (oczywiscie jako zakaska do sledzia) mozna sie tam
        tez napic za "ludzkie" pieniadze?
        Pozdrawiam.
      • glory Re: Ranking dobrych i tanich restauracji 31.01.03, 17:34
        • Gość: Niech Re: Ranking dobrych i tanich restauracji IP: 217.197.165.* 31.01.03, 17:39
          Generalna zasada konsumpcji alkoholu w Warszawie: chcesz sie tanio napic -
          przynies ze soba.
          • glory Re: Ranking dobrych i tanich restauracji 31.01.03, 18:25
            No ale wiesz jak jest.
            Mozna zarobic w baniak od barmana.
            A tak propo piles cos ostatnio orginalnego ?
            Ja wlasnie konsumuje australijska wodke pod taiemnicza nazwa "Karloff"!
            Nawet da sie wypic. Ale tylko z sokiem ( byle jakim )
            Pozdrawiam
            • Gość: Niech Re: Ranking dobrych i tanich restauracji IP: 217.197.165.* 31.01.03, 18:32
              Karloff! To jak Boris Karloff! Musi niezle straszyc wnetrznosci. Niestety ze
              wstydem musze przyznac, ze ostatnio pijam trunki do ktorych sie przyzwyczailem -
              w mysl zasady lubie te napoje, ktore juz pilem. A to blad. Musze pochodzic i
              poszukac jakis nowych doznan.
              PS. Z tym barmanem to fakt - ale wlasnie cala sztuka polega na tym, zeby to
              zrobic dyskretnie (jest kilka sposobow), albo znalezc odpowiednie miejsce.
              Pamietam taka knajpe przy murach staromiejskich. Jak pogoda pozwalala szlo sie
              na mury, bach, bach, pekalo pol litra, a potem z powrotem do knajpy na cole. I
              znowu na mury, i znowu do knajpy... Bylo dobrze i tanio.
              • glory Re: Ranking dobrych i tanich restauracji 31.01.03, 18:55
                No tak. To jest glowna zasada wesolego moczymordy! ( Tak jak ja ) aby bylo
                tanio. Dodam jeszcze ze z kolesiami chodzilismy do "Marcinka " na " Starym" ,
                Piekny widok na mury mieskie. Maly Powstaniec i szewc Kilinski obserwowli
                nasze wybryki kto po rynnie wejdzie z flaszka na pierwsze pietro gdzie
                odbywala sie balanga z kelnerkami z Pizzy Hut .Pamietam ze jeszcze tam
                (Marcinek - czy jeszcze ten mily lokal dziala ? ) mozna bylo kupic papierochy
                na sztuki.(starego tysiaczka za papieroska)
                • otto_1 Re: Ranking dobrych i tanich restauracji 31.01.03, 18:59
                  Działa, i nadal jest miły. Choć wolałem stary wystrój. Fajki na sztuki też
                  kupowałem.
                  • glory Re: Ranking dobrych i tanich restauracji 31.01.03, 19:26
                    Piekna sprawa!
                    Wszysko bylo milo i wesolo , ale jak jak juz czlowiek wkraczal w decydujaca
                    faze opuszczenia lokalu to kurtka na wacie bylo ciezko.
                    Szczegolnie pamietam schody.
                    Zeiscie po nich z wielkim zezem to byl bardzo nie popularny etap trasy
                    wiodacej do domu. Ale za to z wyborem taksowki w tym miejscu nigdy nie bylo
                    klopotu.
                    • daise_dee Re: Ranking dobrych i tanich restauracji 01.02.03, 14:52
                      jakos po remoncie mam wrazenie ubylo klientow, tez wolalam stary wystroj.
                      A z zamknieciem lokalu to bylo czesto tak, ze czesto zostawalo sie i
                      balowalo 'po zamknieciu':))) Kiedys znajomi muzycy zrobili niezly koncert przed
                      knajpa, bo mieli ze soba intrumenty:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka